|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz Ci zrobię zdjęcie kartki z książki, może Cię to uspokoi ![]() Siedź
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Aga i jeszcze obiecane daaawno ćwiczenia na kręgosłup
IMG_0001.jpg
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Jola, tak jakby o mojej Zuzi tam pisali. Bo pomijając zaburzenia koordynacji to jeszcze to ssanie palca, dłubanie w nosie czy te zwroty "Nie mów"...
trochę mnie już uspokoiłaś. Poprosiłam męża, żeby podpytał jak dziś było Zupę gotuję, prasuję i sprzątam jednocześnie ![]() na siedząco nie dam rady
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byle do przodu ![]() Jak się chce, to się da
|
|
|
#3696 |
|
BAN stały
|
Co gotujecie na obiadzik dzisiaj? Ja zupę pomidorową, ale z makaronem
będę później paa
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
czarnula ja mam prostownicę taką co p4w mi poleciła i jestem zadowolona. nazywa się wahe cutek.
agga o matko co ta teściowa taka nerwowa.jak tak można do dziecka mówić. mayaha a z pralki zadowolona jestes? ja co do sprzętów to nie bardzo pomogę, bo jak nie kupuję to jakoś nie wiem co jest doobre a co nie. a myslałaś może o piekarniku takim od razu z mikrofalą? widziałam takie już jakiś czas temu,ale jak się sprawdza takie rozwiazanie to nie wiem. ja wiem tylko ze jak kiedys bede urządzała kuchnię to sprawię sobie krajalnicę i toster do zabudowy.fajne rozwiazanie,nie stoi ci nic na szafce.a "wysuwa" się jak otwierasz szufladę. amg- u nas na obiad były naleśniki z serem,a na kolacje zapiekanki zrobię jakieś z tego co mam w lodówce. a propo jedzenia. czy dodajecie do potraw vegetę, kostki rosołowe itp? ja staram się unikać chemii gdzie się da. no i w związku z tym mam pytanie czy możecie polecić jakąś wędlinę ze sklepu w której tej chemii nie ma? wiem że najlepiej zrobić/upiec samemu,ale nie zawsze mam czas. ser żółty,bez "dodatków" już znalazłam. śmietanę też (zwłaszcza kremówki się naszukałam bez karagenu). szukam jeszcze jogurtu naturalnego bez mleka w proszku no i jakiegoś owocowego bez świństw. nawet z herbatą owocową miałam problem zeby była bez aromatów,ale dzisiaj w mojej mieścinie znalazłam jedną jedyną. aha-spacji nie naprawiłam,dalej kopiuję.dodatkowo komp mi dzisiaj działa jedynie na trybie awaryjnym bo nie moge sie zalogować na zwykłym trybie.coś się popsuło.czekam do weekenedu aż moj brat przyjedzie i mnie poratuje. zapomniałam się przywitać cieżko sie pisze,musze w końcu naprawić wszystko w laptopie,albo kupić nowego,choć wolalabym naprawiać najdluzej jak się da
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2013-01-03 o 14:47 |
|
|
|
#3698 |
|
Ola-Unhola
|
Wpadam życzyć Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
Dziękuję Jolu za smsa. Zajrzę jak trochę poprostuję u siebie, ot takie noworoczne zmagania. Buziaki
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wędliny nie polecę, bo nie znam takiej. Najczęściej mam pieczone w domu mięso, u nas sklepowa wędlina słabo schodzi, Kuba rzadko zdecyduje się taką zjeść. Naturalny jogurt bez mleka w proszku ma Dr. Oetker, jest jeszcze Zott grecki i Bakoma Jogurt naturalny bez dodatku cukru. Smakowych w ogóle nie kupuję, więc nie pomogę. Owocową dobrą składowo herbatę ma Apotheke (dla dzieci jest )A jaki to ten dobry żółty ser i śmietana? Cytat:
|
|
|
#3700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś w przedszkolu było spokojnie, nic nie wywróciła, drzwi całe więc dalej obserwuję ![]() no nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czytałam o tych kompaktach, zajmują mało miejsca ale sama niewiem co o tym myśleć, nie znam nikogo kto już to ma, żeby podpytac ja długo nie dawałam, ale ost zdarzyło mi się Bukietu smaku użyć ![]() kostki nie używam ja TAKĄ SZYNKĘ kupuję napisz jaki to ser i śmietana ja najczęsciej kupuję rycki ja Ci raczej w tym temacie nic nie podpowiem :/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- ufff, jeszcze tylko mikrofalówka mi została do wybrania ![]() jutro się zlewem zajmę
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś miałam herbatkę z tej firmy,ale zupełnie nie po drodze mi do sklepu gdzie taką sprzedają,u mnie w mieście nie ma,a w Lbn,to na drugim końcu miasta. ser to jeszcze nie wiem czy smaczny,bo leży nie zaczęty,wczoraj go dorwałam,ale skład ma przyzwoity.to cheddar z Tesco."kostka"kosztuje 6,50zł.(choć do tesco też mam daleko) a śmietana 30% bez dodatków jest z Piątnicy. a te mniej procentowe to u mnie w mieście przywożą tylko Krasnystaw, na opakowaniu napisali tylko śmietana homogenizowana,wiec chyba nie ma tam dodatków.te mniej procentowe to z reguły chyba bez śmieci są,wiecej dodają wlaśnie do 30 -36% a jogurty te bakomy są-bez mleka w proszku?zdaje się ze wczoraj sprawdzałam skład i chyba było tam.ale jutro sprawdzę jeszcze z ciekawości. bez mleka w proszku mam też jogurt nadbużański z Chełma. ale wolę takie gęste jak ten z bakomy (o-ten-http://maxfresh.pl/pl/766-jogurt-naturalny-390g-bakoma-5900197002595.html)tylko on z mlekiem w proszku,ten 0% też ma. te greckiego typu są takie geste ale "tłuste" aha z jakiej książki te zdjęcia wstawiłas? Miramej,cos-mi-sie-pomyliło,śmietana-z-piątnicy-ma-dodatki- mąż-mnie-dzisiaj-uświadomil.wziął-mi-inną-bez-dodatków.jak-przyjedzie-to-napiszę-ci-jaka-to. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2013-01-03 o 17:49 |
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ba ![]() Cytat:
![]() Krasnystaw - gdzieś mi się o uszy obiła ta nazwa, ale nie spotkałam ich produktów, czekam na info o śmietanie, bo już doczytałam o tej z Piątnicy ![]() Wojtusiu, wydaje mi się, że jogurty bez dodatku mleka w proszku będą rzadkie, ten Dr. Oetkera jest, Bakomy nie miałam, widziałam tylko opakowanie i teraz nie jestem pewna, ale to chyba jest Jogurt naturalny rzadki (wiem, że miał obniżoną zawartość tłuszczu). Ja się zraziłam na studiach do Bakomy (już kiedyś tu pisałam) i nie kupuję nic od nich. Zott grecki dla mnie nie jest tłusty, jest smaczny Kartki są z książki "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat".
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o śmietanę to bez śmieci jest 30%z mleczarni piaski do gotowania jest ok,ale na masło to wg mnie ciut za kwaśna,choć udało mi się właśnie z niej zrobic masło,ale wolę "słodsze". najlepsze masło jednak ze słodkiej śmietanki "ze wsi"wychodzi.choć może z 36%lepsze by wyszło. tak czy siak,zjem to co zrobiłam. ale już się zmówiłam ze znajomym ze wsi,bo jego mama robi masło i samą śmietanę i mleko też sprzedaje,więc u nich będę się zaopatrywała.w jajka też. szkoda ze moja teściowa już nie ma krowy,kiedys to miałam raj,wszystko od niej,i sery jakie pyszne robiła. a-odnośnie-jogurtów-masz-pewnie-racje,czytałam-ze-te-greckie-są-takie-gęste-bo-innym-sposobem-robione-i-do-nich-nie-trzeba-już-zagęstników-dawać. czasem-pewnie-kupię-ten-z-mlekiem-w-proszku-jakiś.nie-boję-się-go-jakoś-specjalnie-choć-jestem-"fanką"naturalnych-produktów,bez-dodatków. Mayaha,z moich znajomych też nikt nie ma tego piekarnika z micro,ale brat rozważa zakup na wiosnę,jakby się zdecydował to dam znać jak się sprawuje. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2013-01-03 o 20:06 |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak?Ja pochodzę ze wsi i moi dziadkowie mieli gospodarstwo i dziadek robił masło, trzęsąc słoikiem Pyszne było, ach, rozmarzyłam się ![]() Też szukam prostych składów, no ale czasem się nie da
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz-ze-trzęsąc-słoikiem-też-robiłam.teraz-z-lenistwa-prostszym-sposobem,miksuję-śmietanę-jakieś-10-15min,w-zależności-od-ilości. i-już.piękne-masełko-wychodzi,wystarczy-odlać-serwatkę-i-zostaje-ci-masełko-można-je-wypłukać-w-bardzo-zimnej-wodzie-żeby-było-mniej-kwaśne-i-do-pudełeczka-siup-i-już.naprawdę-szybko-się-robi w-maselniczce/maślniczce-czy-nawet-w-słoiku/butelce-dłużej-to-trwa,ale-prądu-nie-zużywa-i-mięśnie-ćwiczysz-od-razu ![]() dzisiaj-z-tej-śmietany-z-Piask-z-400gr,wyszło-mi-150gr-gotowego-masła. racja-czasem-nie-da-się-znaleźć-samych-naturalnych-produktów,ale-warto-szukać.ja-to-lubię-takie-zdrowe-odżywianie.serio. niektórzy-znajomi-dziwią-się-jak-to-można-vegety-nie-używać-itp. nie-da-się-im-przetłumaczyć-ze-dla-zdrowia. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2013-01-03 o 20:25 |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mówi do mnie przy obiedzie "Czy my naprawdę nie mamy już normalnego makaronu?"
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuszę ![]() hehe no-ja-makaron-czasem-kupuję-biały,różnie-to-bywa. |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
No kusisz
![]() Ja mam w domu biały, bo teściowa mi przywozi Ale Kuba się najada tym białym pieczywem itp. w przedszkolu, że jak on je z nami obiad, to gotuję razowy
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku U nas na razie ok, Martynka już prawie nie kaszle ale ciiii Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę ![]() Wojtusiu, Maju, moja siostra i rodzice mają piekarnik z mikrofalówką i są raczej zadowoleni, z tym ze piekarnik jest dość mały (nie wiem czy wszystkie) no i nie ma możliwości używania dwóch sprzętów jednocześnie więc jak coś dłużej się piecze to może być irytujące, że sprzęt zajęty i nie można na szybko z mikrofali skorzystaćMiramej, jak zdrówko? Oglądałaś "Nietykalnych" ? Jestem ciekawa, czy Ci się podobali
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wzajemnie ![]() Super ![]() Kaszlę, jak stary gruźlik ![]() No nie oglądałam, bo Kuba w Sylwestra za długo siedział , ale mamy zamiar w niedzielę obejrzeć
|
|
|
#3711 |
|
BAN stały
|
amg- u nas na obiad były naleśniki z serem,a na kolacje zapiekanki zrobię jakieś z tego co mam w lodówce.
a propo jedzenia. czy dodajecie do potraw vegetę, kostki rosołowe itp? ja staram się unikać chemii gdzie się da. no i w związku z tym mam pytanie czy możecie polecić jakąś wędlinę ze sklepu w której tej chemii nie ma? wiem że najlepiej zrobić/upiec samemu,ale nie zawsze mam czas. ser żółty,bez "dodatków" już znalazłam. śmietanę też (zwłaszcza kremówki się naszukałam bez karagenu). szukam jeszcze jogurtu naturalnego bez mleka w proszku no i jakiegoś owocowego bez świństw. nawet z herbatą owocową miałam problem zeby była bez aromatów,ale dzisiaj w mojej mieścinie znalazłam jedną jedyną. Hejka, wydaje mi się, że najlepszą herbatą(w smaku) jest Dilmah ![]() dobra wędlina jest od Zielińskiego, niektóre się zepsuły, ale ogólnie są smaczne. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Ja nie używam kostek w ogóle, a od czasu do czasu Vegetę
|
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dotrwały Wasze maluchy do fajerwerków? Martynka padła o dziesiątej i nic ją nie ruszało, na szczęście mąż urządził prywatny pokaz tylko dla niej nieco wcześniej ![]() Dziś wychowawczyni Martynki opowiadała mi sytuację z przedszkola. Rozmawiają w grupie na jakiś tam temat, nagle Martynka podnosi rękę i mówi: "A ja chcę coś powiedzieć" , cisza nastała, ona bardzo rzadko na forum się odzywa, prawie w ogóle (pisałam Wam, przez pierwsze 2 miesiące nie odzywała się do nikogo) więc wszyscy zszokowani "A mama powiedziała, ze kupi mi nową szczoteczkę do zębów" I to by było na tyle rewelacji z jej strony -Jak nie będę mogła robić co chcę to ucieknę i się wyprowadzę do innego domu. -Tak? do jakiego? do sąsiada? -Nie wiem jeszcze -To co, pomóc Ci się spakować? (to wychowawcze nie było, ale nie wytrzymałam )dłuższa chwila zastanowienia -Nie, jeszcze teraz nie
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2013-01-03 o 22:42 |
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!! Wpadam z życzeniami i zmykam do pracy nie wyrabiam - praca jak praca, ale atmosfera mnie zjada ![]() Mam nadzieję, że rok zaczął się u Was dobrze...ja z wielką nadzieją patrzę na 2013...zaczął się super (nie wiem czy pamiętacie moją akcję sylwestrową z zeszłego roku...wtedy już wiedziałam że to będzie ciężki rok ) Tego sylwestra spędziłam we Wro...spokojnie bez szaleństw...część na rynku część w domu...było naprawdę fajnie i się troszkę odprężyłam choć te kilka dni...Uciekam...ale mamy "w" weekend więc może uda mi się wpaść i troszkę poczytać Całuję noworocznie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2013-01-03 o 22:47 |
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba nie dotrwał, ale i tak za długo siedział ![]() , ale super, że się odzywa, a jak już się rozgada, to... ![]() Cytat:
i wzajemnie ![]() angy
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co?? Nadrabiałam![]() *** Na początku: Spóźnione, ale szczere życzenia noworoczne da wszystkich Miramej co z tym wymazem? Odnośnie filmu-oglądaliśmy ostatnio komedię.... z Jennifer Aniston.... Polski tytuł to chyba Raj na Ziemi-małżeństwo traci pracę i trafiają przez przypadek do takiej niby komuny hipisów-REWELACJA A u nas tak: Na Sylwka-my super-wyhasaliśmy się wszyscy, że hej ![]() ![]() Gorzej z Zosią-tzn. sytuacja się zmieniła o tyle, że 4 dni rozłąki to stanowczo dla Niej za długo Niby wszystko ok, ale na paluszkach każdego ranka liczyła ile jeszcze zostało do naszego powrotu Strasznie mnie to rozczuliło.... Na razie nie planuję żadnych wyjazdów![]() We środę poszłam z Nią na kontrol, bo jeszcze troszkę pokasływała. Okazało się, że osłuchowo czyściutko (mówiła, że takie po zapaleniu oskrzeli pokasływania moga się utrzymywać nawet 2 tygodnie), ale pani doktor zaleciła, żeby zostawić Ją jeszcze w domu dla pewności do końca tygodnia. Więc wzięłam zwolnienie i tak sobie siedzimy obie w domku-fajnie jest Śpimy do 9 (![]() ![]() ), gotujemy tatusiowi obiady... Jest taka mąąądra
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-01-03 o 23:22 |
|
|
|
|
#3716 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny zauważyłam, że jak byłam we Wrocławiu przez te nie pełne 3 dni to zanikł mi kaszel, tylko jak wróciłam do domu(pomorze) to zaczyna się, drapanie, mały ból gardła i takie tam. Tam chyba lepiej sprzyja mi powietrze
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam już posprzątane na weekend, więc zasiadłam z kawką ![]() Wieje dziś u nas, jak na Uralu ![]() Cytat:
i wzajemnie ![]() No na razie czekam na wynik, do poniedziałku. Dzięki, zapisałam tytuł, komedia dobrze mi zrobi ![]() Cieszę się, że Zosia zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Ale się dziś w nocy uśmieliśmy - Kuba, jak zwykle ostatnio, już po północy wszedł do naszego łóżka, zasnął, ja już prawie też, nagle Kuba się zrywa, my też od razu, on się jakoś tak kręci, ja za nim, pytam się, co się stało, przyszło mi do głowy, że będzie wymiotował. Nagle Kuba złapał moją rękę i mówi "Chciałem rękę pocałować"
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-01-04 o 10:43 |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku ![]() Rok zaczął mi się i dobrze i średnio dobrze, źle nie było jeszcze ![]() Najcudowniejsza rzecz Mój tato z moim dziadkiem złożyli się na autko dla mnie Kia Rio 2005 rocznikale w momencie gdy mój mąż jechał po mojego tatę, żeby jechać zobaczyć Kijankę, 300 m od domu wjechał w słup (na drodze był dosłownie lód i nie zdążył wyhamować z 50 km/h ![]() no to się pochwaliłam ![]() poza tym w końcu dzisiaj oddałam krew do badania... muszę z Przemkiem jechać do ortopedy bo nie podoba mi się jak stawia stopki... Szymon do szczepienia... potem ja do lekarza z wynikami intensywny miesiąc przed nami na szczęście (odpukać) wszyscy jesteśmy zdrowi i mam nadzieje, że tak zostanie ![]() anula Martynka mnie rozbroiła Moje dziecko wytrwale czekało na fajerwerki... Oczy mu się zamykały ale był twardy... Jak mu zaproponowałam, żeby poszedł się zdrzemnąć to prawie mnie ochrzanił, że on czeka na "fajelwelki". Po fajerwerkach był tak zachwycony że jeszcze przez 3 dni mnie pytał kiedy pojedziemy je znowu zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, gratuluję prezentu
|
|
#3720 |
|
BAN stały
|
ADA woow zazdroszczę autka
taki fajny prezencik ja dostałam wcześniej prezent - notebooka na gwiazdkę, około 2 miesięcy przed a w wigilię dostałam spodnie i bluzeczkę, którą sama sobie wybrałam i ubrałam na wigilię;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

o Boziu, aż mi sie babelki w gardle robią 

, ale mamy zamiar w niedzielę obejrzeć
NIE LUBIĘ TROLLI

2005 rocznik