|
|
#1381 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
teraz to już i tak po zawodach bo koniec pierwszego trymestru już tuż tuż.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ono właśnie nie musi być od ginekologa, można mieć też od internisty |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
kobiety w afryce, alkoholiczki, narkomanki, kobiety krajow tzreciego swiata nawet nie wiedza co to jest kwas foliowy i zdrowe odzywianie a rodza dzieci na potege! nie maja problemow z zajsciem w ciaze i czesto rodza zdrowe dzieci.
a wy sie martwicie trzema kubkami zielonej herbaty?? ten stres was bardziej zaszkodzi niz ta herbata )głowy do góry mamuśki! |
|
|
|
#1384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam L4 z oznaczeniem B - ciąża. Jak to niemożliwe ![]() Tzn. wydaje mi się, że jest niemożliwe, żeby Ci babka nie zaznaczyła, że jesteś w ciąży, jeśli w niej jesteś. Ciążowe L4 jest płatne 100%. |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
no kobiety w afryce tez nie jakies tam cpunki
)
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale wspomniałaś o alkoholiczkach i ćpunkach też
|
#1388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie do końca tak jest, jak piszesz, oglądałam ostatnio program o rodzeniu dzieci w różnych regionach świata. Kobiety w Afryce często umierają przy porodzie, zakażenie, pęknięcie macicy i inne powikłania... Był też fragment o jakiejś kobiecie zarażonej AIDS (nie pamiętam z jakiego kraju, ale bardzo biednego), urodziła wprawdzie zdrowe dziecko, ale ono po pół roku zmarło. Owszem, w patologii i biedzie rodzą się zdrowe dzieci, ale wg mnie nie ma się co z nimi równać, a jeśli jest udowodniony medycznie sposób, by wspomóc rozwój dziecka (mówię tu o kwasie foliowym), to trzeba to będąc świadomym wykorzystać. |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stokrotka24 super, że wsyztsko dobrze ![]() Wg mojego lekarza po porodzie ![]() teso Gratuluję udanej wizyty ![]() limonka84 Tak mi przykro Cytat:
|
||||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a w którym miejscu tę literkę B wpisują? Muszę męża wysłać do auta, bo zostawiłam tam zwolnienie.. mam nadzieję, że nie znajdę tam tej literki..nie chciałam w pracy przyznawać się jeszcze do ciąży
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze nalezy wspomagac rozwoj dziecka jesli tylko mozemy pomoc to jak najbardziej.
mnie tylko denerwuja takie tematy straszaki, jak ta herbata, itp. bo to co ma na celu?? takie niedokladne informacje ktos podaje. jak juz, to trzeba siegnac do fachowej literatury, ile dokladniej gramow tej teiny jest dopuszczalna? dla ktorych kobiety? o jakiej wadze? w jakim okresie czasu itp? i w jakim stopniu to blokuje ten kwas foliowy? ile procent? rozumiecie o co mi chodzi? bo takie haslo, herbata szkodzi wywołuje tylko panikę i popłoch, a nic nie wnosi do dyskusji. i tyle )
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tez gin wystawia z B i powiedzial ze do tego nie musi byc zadne zaswiadczenie
![]() w ogole wczoraj rozmawialam z kuzynka i ona jest na tym samym etapie ciazy co ja czyli 13tc i jeszcze nie widziala dzidzi! Miala wczoraj usg i gin jej nie pokazal bo stwierdzil, ze nic bby nie zobaczyla! a i pytala sie, czy widac plec to poiedzial ze bedzie widac ok 24tc, ja jej mowie, ze ja mam nadzieje, ze bedzie cos widac 10 stycznia u mnie... no i jeszcze pytam sie czy bierze juz witaminy, a gin jej pow ze on jest przeciwny tab i ma jesc owoce. ja rozumiem, zeby sie zdrowo odzywiac, ale w tab sa jeszcze inne witaminy, ktorych w owacach nie zjadziemy.. |
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, na zwolnieniu ciążowym wpisuje się B=niezdolność do pracy przypadająca w okresie ciąży.
Sporo się tych zwolnień nawypisywałam ;P ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- a wpisuje się kod B w punkcie 16 |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zielonej herbaty nie piję, ale za to piję rano małą kawę, a czasami popijam colę (to uważam za swój największy ciążowy grzech). Zawsze potem sprawdzam dokładnie ciśnienie. I też czytałam to, liczyłam, ile tam jest tej kofeiny... Wiadomo, że przy ciąży każda dziewczyna trochę panikuje.. I to wg mnie też trzeba zrozumieć. Internet jest niby błogosławieństwem, a tak naprawdę pojawia się w nim wiele sprzecznych informacji i nie dziwię się, że czasami można mieć już mętlik w głowie od tego. |
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38415116]Masz rację, nawet niedawno powstał wątek na forum o zielonej herbacie.
Ja zielonej herbaty nie piję, ale za to piję rano małą kawę, a czasami popijam colę (to uważam za swój największy ciążowy grzech). Zawsze potem sprawdzam dokładnie ciśnienie. I też czytałam to, liczyłam, ile tam jest tej kofeiny... Wiadomo, że przy ciąży każda dziewczyna trochę panikuje.. I to wg mnie też trzeba zrozumieć. Internet jest niby błogosławieństwem, a tak naprawdę pojawia się w nim wiele sprzecznych informacji i nie dziwię się, że czasami można mieć już mętlik w głowie od tego.[/QUOTE] Tak mój poprzedni gin mówił że w ciąży ma jedno zalecenie - brak netu
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ona lekarza zmieni!!! bo 13 tc to juz dziecko mozna zobaczyc bez problemu. zobacz na zdjecia ktore wstawialysmy kilka watkow wyzej. tego nie mozna przegapic!!! |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
od maja 2012 roku, czyli od momenty keidy zaczelam sie starac o dziecko wypilam 1 kubek kawy
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- zgadam sie!! haha ale wizaz to co innego )fanie ze mozemy podyskutowac, pokłócić się , bo myślę, sobie, że dzięki tym dyskusją może któraś z nas sięgnie do FACHOWYCH podręczników i się czegoś dowie )haha za pół roku będziemy wyszkolone, haha ![]() ja już wczoraj na tym usg wszystko wiedziałam i gadałam z lekarką, pytałam o kość nosową o nt itp. a mój tż tylko na mnie patrzył i pytał skąd ja to wszytsko wiem hahano z wizaza oczywiscie! |
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
Przestała Ci smakować>?
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Za rok będziesz tak oblatana że będziesz karmić i wizażować jednocześnie ![]() Podobno warto rozmawiać
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ze on tylko ze ona by nie zobaczyla, ja widzialam jak moja fika itp dlatego bylam zdziwiona
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
hehe chyba najlepsze zalecenie.
Kolegi żona skończyła farmacje, jak była w ciąży i jakaś mała dolegliwość już w neta i wyczytywała głupoty, a zdaje się dziewczyna po medyku to powinna być ogarnięta. Dużo rzeczy same sobie wmawiamy że są groźne, a nie są. Dobrze domciatko pisała, wszystko z umiarem i głową i nie powinno być problemów. |
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie pilam za duzo, raz na tydzien, do towarzysta, pozniej mi sie skonczyla w domu i nie kupilam wiecej.
a teraz jakos zapomnialam o niej w sumie. jakos mnie nie ciagnie. ale pijam cole za to. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
no jakas masakra. |
|
|
|
|
#1408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja płacę 80 zł za wizyte i dodatkowe 80 zł za te dokładne usg (ale wykonuje je iny lekarz niż ten mój![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38412213] nie ma żadnych przeciwskazań odnośnie posiadania kotów i małego dziecka w domu, ale wiem skąd to się bierze, bo słyszałam tez parę razy takie bzdury od teściów brrrrr ... np. że koty potrafią udusić dziecko w czasie snu i takie tam... to są jakieś opowieści przekazywane sobie od dziesięcioleci, dotyczące dzikich kotów żyjących na wioskach... ale że teraz ludzie nadal w to wierzą to nie skomentuję...ja po usg, wszystko super, przezierność 1,45; wszystko na swoim miejscu, wielkość odpowiadająca 13 tc więc idealnie następne teoretycznie w 22 tygodniu, ale nie sądzę, żebym wytrzymała 2 miesiące bez oglądania bobasa, więc pewnie pójdę do corfamedu [/QUOTE] za wizytę i wynikiA co do tego, że koty potrafią udusić dziecko podczas snu to wg mnie nie są głupoty... Koty (przynajmniej te z którymi ja miałam do czynienia) uwielbiały spać w łóżeczkach, wózkach i dziecięcych leżaczkach, w momencie gdy w łóżeczku śpi dziecko i kot położy się obok niego (lub o zgrozo na nim!) o nieszczęście jest bardzo łatwo... I nie piszę tego czysto teoretycznie! Na własne oczy widziałam kota, który położył się i spał na 2,5-latce! Jeżeli dziewczynka byłaby młodsza i mniejsza mogło by dojść do tragedii! Dlatego nie uważam, żeby zwierzaki trzeba było wyrzucać z domu ale na pewno pilnować zarówno je jak i dziecko A wtedy "współpraca" ułoży się wspaniale ![]() Cytat:
![]() Ja mleko pije hektolitrami ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38414137] Tak, ja też słyszałam takie historie. Że kot wsadził dziecku do buzi ogon i dziecko się udusiło.... To nawet twórcy horrorów nie mają chyba takiej wyobraźni, jak twórcy tych legend. [/QUOTE] Tak jak odpisałam Teso, ja wierze, że to jest możliwe bo widziałam to na własne oczy! I niestety życie pisze o wiele gorsze scenariusze niż można sobie obejrzeć w horrorach... Ja potrafię sobie wyobrazić, że kot położył się obok dziecka w okolicy jego twarzy i dziecko zostało uduszone z tego powodu Ale wydaje mi się, że przy zachowaniu zdrowego rozsądku da się uniknąć takich sytuacji ![]() limonka84
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
a moze ja tez jestem wyrodna bo pije cole i jem mc donalda:P
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
ja też piję colę, oczywiście z umiarem, po łyku, ale po niej przechodzą mi mdłości
![]() Kawoszem nie byłam nigdy, teraz kawy mi się nawet nie chce, tylko robię gościom
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

teraz to już i tak po zawodach bo koniec pierwszego trymestru już tuż tuż.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)