Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 21:09   #1321
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

czesc ja tak na chwile wrocilam juz i nie wiem do czego rece wlozyc.. ide sie ogarnac i jutro bede nadrabiac wszystko Juz z TZ ok wczoraj mi wszystko wieczor wynagrodzil wytlumaczyl itp he ..do jutra.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:12   #1322
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
magdanela no to czekamy na zdjecie tego brzuszka!!!

moj juz ogromny.
lekarka powiedziala ze mam łożysko z przodu i szybko bede miala duzy brzuch

Wiem, że to mało znaczące, ale możesz później czuć ruchy przy łożysku na ścianie przedniej Ale na przedniej czy tylnej nieważne, ważne, że nie przodujące.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:14   #1323
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

nie, nie przodujące.
lekarka mówiła, że wszystko z łożyskiem dobrze, tylko, że jest z przodu.
jakby bylo cos nie tak, to pewnie by mnie ostrzegła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg placenta placement.jpg (15,4 KB, 39 załadowań)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:15   #1324
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

zresztą sama teraz musze sobie poszukac jak to po angielsku będzie to całe niebezpieczne "łożysko przodujące"

Stary 2013-01-02, 21:17   #1325
Konto usunięte

Cytat:
nie, nie przodujące.
lekarka mówiła, że wszystko z łożyskiem dobrze, tylko, że jest z przodu.
jakby bylo cos nie tak, to pewnie by mnie ostrzegła.

No i git.
Ładne obrazki znalazłaś, dobrze to obrazują, jak wygląda łożysko na ścianie przedniej i tylnej. Właśnie też widać dlaczego przy przedniej później czuć ruchy - bo łożysko je amortyzuje na początku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:31   #1326
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

moj juz ogromny.
Tylko, że ten brzuszek to nie tylko ciążowy Bo ja ogólnie pulchna jestem Ale jutro z rańca poproszę TŻ, żeby zrobił zdjęcie

Ja mam napisane łożysko - tylna ściana nisko. Tzn., że jest na tylnej ścianie i nisko? To dobrze czy źle? Byłam w takim amoku, że nawet nie zapytałam Najwyżej dopytam mojej ginki na wizycie w przyszłym tygodniu.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mój TŻ mnie powala Jego wyobrażenie na temat ciąży jest bardzo proste: "najpierw będziesz ciągle spała, potem miała nadmiar energii, a potem będzie cię wszystko bolało" Mówię mu właśnie, że zaczynamy 4. miesiąc. Na co on "To drugi trymestr! Przestaniesz w końcu ciągle spać"
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:38   #1327
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

moj juz ogromny.
Czemu szybko duży brzuch?? on jakoś inaczej rośnie wtedy?? ja już mam duży ale sporo z tego to lipidowa warstwa ochronna

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Tylko, że ten brzuszek to nie tylko ciążowy Bo ja ogólnie pulchna jestem Ale jutro z rańca poproszę TŻ, żeby zrobił zdjęcie

Ja mam napisane łożysko - tylna ściana nisko. Tzn., że jest na tylnej ścianie i nisko? To dobrze czy źle? Byłam w takim amoku, że nawet nie zapytałam Najwyżej dopytam mojej ginki na wizycie w przyszłym tygodniu.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mój TŻ mnie powala Jego wyobrażenie na temat ciąży jest bardzo proste: "najpierw będziesz ciągle spała, potem miała nadmiar energii, a potem będzie cię wszystko bolało" Mówię mu właśnie, że zaczynamy 4. miesiąc. Na co on "To drugi trymestr! Przestaniesz w końcu ciągle spać"
Nie martw się niskim ułożeniem ja miałam nisko ułożone w 1 ciąży, wręcz bardzo nisko ale kilku ginów powtórzyło zgodnie że to się powtarza dość często i w 90% przypadków wraz ze wzrostem ciąży podnosi na odpowiedni poziom. Także spokojnie, jakby był powód do paniki ginka by Ci powiedziała

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:39   #1328
Konto usunięte

Łożysko może się podnieść.
Pewnie gdyby było coś nie tak, gin by Ci powiedział.
Stary 2013-01-02, 21:40   #1329
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
nie ma tu kategorii dobrze czy zle.
po prostu u Ciebie lozysko sie ulozylo z tylu, u mnie z przodu.
taka Twoja natura.
wszystko ok

Stary 2013-01-02, 21:44   #1330
Konto usunięte

A tak swoją drogą to szybko się dowiedziałyście o tym, ja w tamtej ciąży dowiedziałam się, gdzie jest łożysko, na połówkowym. Wtedy też się podaje stopień dojrzałości łożyska (są chyba 3 lub 4 stopnie, im niższy tym lepiej, tam pod koniec ciąży łożysko się starzeje, ale to po 30 tygodniu).
Stary 2013-01-02, 21:45   #1331
czerwony_balonik
Zadomowienie

Anulka_p bardzo dobrze ujęte albo chociaż powinni wymyśleć okuary z funkcją prześwietlania, przez które możnaby było codziennie patrzeć na maleństwo

magolina sama nie wiem, może nie chciało jej się robić tego usg ale zasiała we mnie ziarno niepokoju, a co jeśli to naprawdę szkodzi jak jest tak często?

stokrotka24 czy też masz zagrożoną ciążę, że tak dużo usg?

domciatko śliczna dzidzia super,że wszystko ok

magdalennne cały czas się nad tym zastanawiam, tż mówi żebym nie panikowała i poczekała do umówionej wizyty 14.01...tyle że to jeszcze strasznie dużo czasu..

Witam nowe mamy,coraz więcej nas

Wiecie co,od dłuższego czasu nie odczuwam już mdłości, przez całą ciążę jak narazie też nić mnie nie bolało, przestałam też mieć zachcianki i brak apetytu, nie wiem czy się cieszyć czy martwić.. Wkurza mnie,że niektóre osoby z rodziny ciągle powtarzają że niby powinniśmy się pozbyć kotów (mamy 2 koty) jak dziecko przyjdzie na świat,bo koty przy dziecku to zło i wogóle... Ale ja już dawno podjęłam decyzję, koty zostają i już, chyba że dziecko będzie miało alergię. W rodzinnym domu od zawsze był kot, jak byłam mała też i jakoś nic mi nie jest, nierozumiem skąd się biorą te uprzedzenia ludzi że jak dziecko w domu,to się trzeba zwierzaków pozbywać
Stary 2013-01-02, 21:45   #1332
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Czemu szybko duży brzuch?? on jakoś inaczej rośnie wtedy?? ja już mam duży ale sporo z tego to lipidowa warstwa ochronna
rozbroilas mnie warstwa lipidowa
Stary 2013-01-02, 21:51   #1333
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Anulka_p bardzo dobrze ujęte albo chociaż powinni wymyśleć okuary z funkcją prześwietlania, przez które możnaby było codziennie patrzeć na maleństwo

magolina sama nie wiem, może nie chciało jej się robić tego usg ale zasiała we mnie ziarno niepokoju, a co jeśli to naprawdę szkodzi jak jest tak często?

stokrotka24 czy też masz zagrożoną ciążę, że tak dużo usg?

domciatko śliczna dzidzia super,że wszystko ok

magdalennne cały czas się nad tym zastanawiam, tż mówi żebym nie panikowała i poczekała do umówionej wizyty 14.01...tyle że to jeszcze strasznie dużo czasu..

Witam nowe mamy,coraz więcej nas

Wiecie co,od dłuższego czasu nie odczuwam już mdłości, przez całą ciążę jak narazie też nić mnie nie bolało, przestałam też mieć zachcianki i brak apetytu, nie wiem czy się cieszyć czy martwić.. Wkurza mnie,że niektóre osoby z rodziny ciągle powtarzają że niby powinniśmy się pozbyć kotów (mamy 2 koty) jak dziecko przyjdzie na świat,bo koty przy dziecku to zło i wogóle... Ale ja już dawno podjęłam decyzję, koty zostają i już, chyba że dziecko będzie miało alergię. W rodzinnym domu od zawsze był kot, jak byłam mała też i jakoś nic mi nie jest, nierozumiem skąd się biorą te uprzedzenia ludzi że jak dziecko w domu,to się trzeba zwierzaków pozbywać
Biedne koty Bogu ducha winne a każdy tylko chce je wystawić za drzwi. Ja jestem alergikiem więc nie mam zwierząt w domu ale uważam że dzieci ze zwierzętami inaczej się chowają i raczej nie wyrosną z nich gnojki które w sylwestra pakują kotu petardę w zadek na moim wątku jest pare dziewczyn mających i dziecko i psa czy kota i jakoś dzieci już roczki świętowały i jeszcze żyją

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
rozbroilas mnie warstwa lipidowa
Jakoś naukowo chciałam to ująć

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:55   #1334
Konto usunięte

Cytat:
Z Twoim ginem to nie wiem, po plamieniu wg mnie powinnaś mieć USG.... Baaardzo dziwne to dla mnie.

A co do kotów - nie rozumiem takiego myślenia. Ja mam kota i ani myślę się go pozbywać. Oczywiście będę pilnować dziecka, ale coś czuję, że bardziej trzeba będzie pilnować kota, jak małe zacznie się poruszać
Stary 2013-01-02, 21:58   #1335
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma tu kategorii dobrze czy zle.
po prostu u Ciebie lozysko sie ulozylo z tylu, u mnie z przodu.
taka Twoja natura.
wszystko ok
Bardziej mi chodziło o to, że jest nisko. Z obrazków wstawionych przez ciebie wywnioskowałam, że przód i tył nie są kategorią dobra czy zła

Cytat:
Za dużo myślisz o tym. Zwariujesz jak będziesz tak rozmyślać. Chcesz się upewnić, że wszystko jest ok, to idź do innego gina.
A odnośnie zwierząt, to ja nie wyobrażam sobie pozbyć się mojego kota. Kocham mojego rudzielca miłością wielką TŻ niestety mniej...
Stary 2013-01-02, 22:01   #1336
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

czerwony_balonik- badz pozytywnie nastawiona! jest dobrze, powaznie, nie stresuj sie, bo takie nerwy jeszcze dziecku zaszkodza.

ja dzis na usg bylam tak zestresowana, ze mialam skurcze miesnia w brzuchu i lekarka pokazala mi ile taki miesien miejsca dziecku zabiera. nie umiala zorbic badania dokupi sie nie wyluzowalam, nie wychodzilam tego nerwu.

takze odpusc sobie, jest dobrze dziecko zdrowe jest i wszystko w porzadku!!!

Stary 2013-01-02, 22:08   #1337
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38406897]
A co do kotów - nie rozumiem takiego myślenia. Ja mam kota i ani myślę się go pozbywać. Oczywiście będę pilnować dziecka, ale coś czuję, że bardziej trzeba będzie pilnować kota, jak małe zacznie się poruszać [/QUOTE]

To u mnie już nie tak różowo. Mój kot ma bardzo silny charakter i nie należy do uwielbiających pieszczoty. Na kolana wskoczy tylko jak ma wybitną ochotę. Jak ktoś go chce sam wziąć, to w życiu się nie da, a jak dotknie się go w sposób, który mu nie odpowiada to gryzie... bardziej szczypie, ale buntuje się w każdym razie Trzeba będzie dziecka mocno pilnować.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Uciekam chyba do łóżeczka Znowu
Ale wpadnę rano, bo TŻ muszę zawieźć na 6, a sama jadę na 10 dopiero
Dobranoc
Stary 2013-01-02, 22:19   #1338
czerwony_balonik
Zadomowienie

Wiem,że macie rację i powinnam bardziej wyluzować, ale to nie takie łatwe, staram się. Może w piątek się uda mi dostać do innego gina. My oboje jesteśmy przywiązani do kotów, mamy kota i kotkę, jest trochę walki z kłaczkami,ale dajemy radę. Koty są regularnie szczepione, odrobaczane, zdrowe i bardzo o nie dbamy, więc myślę że nie bedą żadnym problemem przy dziecku, a jeśli nawet coś by było nie tak, to myślę że sobie poradzimy. Ale żeby odrazu się pozbywać, chyba by mi serce pękło, za bardzo jestem do nich przywiązana.
Stary 2013-01-02, 22:46   #1339
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Każda z nas pewnie inaczej ma, także się nie martw
Na Sylwestra byłam u koleżanki, która urodziła miesiąc temu i opowiadała, że chodziła równo z koleżanką w ciąży - i ta jej koleżanka od 3 mca miała widoczny brzuszek, a ona dopiero w 5-6 miesiącu.

Ale co się nabujałam małego to moje Na początku się bałam, bo to takie malutkie, ale potem to był mój Mój mąż, zamiast siedzieć z kolegami i pić, to wolał ze mną i małym siedzieć w drugim pokoju
Już się naszego maleństwa doczekać przez to nie mogę
Jak moje dwie koleżanki urodzą w lutym to też zamierzam iść do nich na przeszkolenie

Cytat:
dziewczyny.
jestem po skanie)

stawiam soczki!!!!!!!!!!

wszystko dobrze, przez 2 godziny nie umiała słapać szyi, bo dziecko źle leżało, to chodziłam co 20 minut, skakałam, ruszałam biodrami, piłam, sikałam, aż po 2 godzinach zrobiła mi skan przez cipkę i udało się!!
NT- 1,2
kość nosowa wykryta
dwie ręce, i nogi
serce ok
długość 5, 5 cm (12 tydzień i 2 dni)
i taka piękna twarz ma moja mała buba)

pokazuję fotki!

i jeszcze mi pobrali krew, aby potwierdzić, że nie ma syndromu downa itp
także wracam głodna, zmęczona, pokuta, ale szczęśliwa
Super, że wizyta udana była Piękny dzidziuś

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja nie nawet nie mierzę, bo jak się okaże, że nie będzie rósł w którymś momencie to wpadnę w panike
Ja nie wpadam w panikę bo wiem, że wszystko jest ok z naszą córeczką i nawet mi przez myśl nie przechodzi, że mogłoby być coś nie tak. Myślę pozytywnie A brzuszek w swoim czasie na pewno wyskoczy dwa razy większy niż jest. Tylko, że ja się doczekać tego nie mogę bo niecierpliwa jestem

Wow nawet nie zauważyłam, że już 17tc zaczęłam

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:07   #1340
Asiunia1230
Raczkowanie

Pisałyście coś o łóżeczkach. My będziemy mieli od ciotki tż, takie drewniane (chyba sosnowe), ale chyba będziemy musieli kupić materacyk. Ona ma synka i córkę, także ubrań też dostaniemy full i wózek chyba też.

A propo imienia dla dziecka ja mam kilka wersji...
Dla dziewczynki - Lena, Zosia, Zuzia
Dla chłopca - Daniel, Michał, Rafał, Łukasz, Alan
Tż-owi wersje dla dziewczynek podobają się wszystkie, a na te dla chłopczyka kręci nosem.

Dzisiaj mama nagotowała mi ogórkowej, oj jaka była pyszna
Wizyta dopiero za ponad dwa tygodnie, czekam z niecierpliwością
Jeszcze muszę porobić te wszystkie badania...

Cytat:
Ja mam ok.40km do W-wy, myślałam nad szpitalem Anny Mazowieckiej na Karowej, znam ten szpital, niektórzy lekarze są ok,niektórzy niezbyt,opinie są różne. Ale jakby nie patrzeć mają dobry sprzęt i endokrynologów, a u mnie to ważne bo mam problemy z hormonami i ciąża jest zagrożona Bardzo dobre opinie są o szpitalu Św. Zofii, podobno miłe położne i duże wsparcie i u nich i u lekarzy.
Czytałam wiele pozytywnych opinii o szpitalu Św. Zofii. A to prawda, że trzeba prowadzić w nim ciąże, by tam rodzić? Czy może wystarczy zapłacić?
Orientujesz się jak to jest?
PS. Trzymam kciuki za Twojego maluszka

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
u mnie też taka solidarność, tz dostał takiego brzucha że się śmiejemy, że to chyba on w ciąży a nie ja on zawsze był chudy a teraz robi się taki fajny okrągły
Mój tż od zawsze był chudy jak patyk, ale teraz dostał oponki. I też się śmieje, że to chyba on jest w ciąży

Cytat:
dziewczyny.
jestem po skanie)

stawiam soczki!!!!!!!!!!

wszystko dobrze, przez 2 godziny nie umiała słapać szyi, bo dziecko źle leżało, to chodziłam co 20 minut, skakałam, ruszałam biodrami, piłam, sikałam, aż po 2 godzinach zrobiła mi skan przez cipkę i udało się!!
NT- 1,2
kość nosowa wykryta
dwie ręce, i nogi
serce ok

pokazuję fotki!

Ale masz duże dziecko U mnie dopiero 8tc
Cieszę się, że wszystko jest dobrze! Piękna dzidzia!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
[B]karolajn1987 ja mam czkawkę non stop której nie mogę kontrolować
Ja też mam często czkawkę. A zgagę co wieczór. Coś strasznego
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:15   #1341
red_scorpio
Rozeznanie

Cześć Mamusie,
Przepraszam, że się tak wcinam ale chciałam Wam wszystkim złożyć serdeczne życzenia Szczęśliwego Nowego Roku, pogodnych dni w tym błogosławionym stanie, jak najmniej dolegliwości, łatwych rozwiązań i pociechy z Maleństw. I życzę jeszcze aby upały nie dokuczały Wam na samej końcówce
Jestem mamą sierpniową 2012 i choć obecnie nie mam czasu aby udzielać się na wychowalni, nie mogłam się oprzeć i musiałam zerknąć do Was.
Aż mi się łezka w oku kręci i choć ciąża była trudna, zagrożona i pełna obaw to wspominam ją naprawdę milusio. Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o brzusie i o siebie
Pozdrawiam!!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:26   #1342
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Czytałam wiele pozytywnych opinii o szpitalu Św. Zofii. A to prawda, że trzeba prowadzić w nim ciąże, by tam rodzić? Czy może wystarczy zapłacić?
Orientujesz się jak to jest?
PS. Trzymam kciuki za Twojego maluszka
Dziekuję za kciuki Niestety nie orientuje się jak to jest u nich z prowadzeniem ciąży,czytałam tylko że często mają bardzo dużo pacjentek i że bywa problem z dostaniem się tam.
Stary 2013-01-02, 23:36   #1343
Konto usunięte

Red Scorpio - dziękujemy i wzajemnie Szczęśliwego Nowego Roku!
W którym szpitalu rodziłaś? Pytam, bo widzę, że jesteś ze Śląska..
Stary 2013-01-02, 23:39   #1344
red_scorpio
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38409221]Red Scorpio - dziękujemy i wzajemnie Szczęśliwego Nowego Roku!
W którym szpitalu rodziłaś? Pytam, bo widzę, że jesteś ze Śląska..[/QUOTE]
Dzięki.
Rodziłam w Rudzie Śląskiej. Polecam. Jeśli masz jakieś pytania, proszę na priv, łatwiej mi będzie odpowiadać. Nie wiem kiedy ponownie zasiądę przed kompem

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:43   #1345
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dzięki.
Rodziłam w Rudzie Śląskiej. Polecam. Jeśli masz jakieś pytania, proszę na priv, łatwiej mi będzie odpowiadać. Nie wiem kiedy ponownie zasiądę przed kompem
OK poszło na PW
Stary 2013-01-03, 08:28   #1346
magdalennne
Wtajemniczenie

Wstałam i muszę wam napisać co mi się śniło. To było tak straszne, że nie mogłam potem zasnąć

Otóż śniło mi się, że byliśmy u mojej ciotki i zachciało mi się sikać. Poszłam do łazienki i zaczęłam sikać krwią Leciała jak szalona, a ja nie mogłam nad tym zapanować. W końcu pobiegłam do TŻ, że musimy jechać do szpitala, bo krwawię, a on na mnie nakrzyczał, że miałam uważać na siebie Obudziłam się i chciało mi się siku, ale bałam się iść do łazienki. Była 3:33.... Obudziłam TŻ i mu powiedziałam co mi się śniło i że boje się iść do łazienki. A on mnie przytulił, powiedział, żebym się uspokoiła, bo na pewno wszystko jest ok. I na szczęście było...
Stary 2013-01-03, 08:41   #1347
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie mam zamiaru pozbywać moich futrzaków
Przecież to rodzina
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Biedne koty Bogu ducha winne a każdy tylko chce je wystawić za drzwi. Ja jestem alergikiem więc nie mam zwierząt w domu ale uważam że dzieci ze zwierzętami inaczej się chowają i raczej nie wyrosną z nich gnojki które w sylwestra pakują kotu petardę w zadek na moim wątku jest pare dziewczyn mających i dziecko i psa czy kota i jakoś dzieci już roczki świętowały i jeszcze żyją
I u nas też tak będzie

Cytat:
To u mnie już nie tak różowo. Mój kot ma bardzo silny charakter i nie należy do uwielbiających pieszczoty. Na kolana wskoczy tylko jak ma wybitną ochotę. Jak ktoś go chce sam wziąć, to w życiu się nie da, a jak dotknie się go w sposób, który mu nie odpowiada to gryzie... bardziej szczypie, ale buntuje się w każdym razie Trzeba będzie dziecka mocno pilnować.
Czasami te koty z charakterkiem do dzieci podchodzą bardzo łagodnie- chyba taki instynkt mają

A te co instynktu jednak nie posiadają często sprytnie dzieciaczków unikają

Przynajmniej u teściowej tak jest
Ale oczywiście to nie reguła
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jak moje dwie koleżanki urodzą w lutym to też zamierzam iść do nich na przeszkolenie

Wow nawet nie zauważyłam, że już 17tc zaczęłam
Nie ma to jak przeszkolenie z pierwszej ręki

A ten 17 tydzień to niedługo kończysz

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
Przepraszam, że się tak wcinam ale chciałam Wam wszystkim złożyć serdeczne życzenia Szczęśliwego Nowego Roku, pogodnych dni w tym błogosławionym stanie, jak najmniej dolegliwości, łatwych rozwiązań i pociechy z Maleństw. I życzę jeszcze aby upały nie dokuczały Wam na samej końcówce
Jestem mamą sierpniową 2012 i choć obecnie nie mam czasu aby udzielać się na wychowalni, nie mogłam się oprzeć i musiałam zerknąć do Was.
Aż mi się łezka w oku kręci i choć ciąża była trudna, zagrożona i pełna obaw to wspominam ją naprawdę milusio. Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o brzusie i o siebie
Pozdrawiam!!
Dziękujemy Serdecznie

I ucałuj Maciusia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:42   #1348
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

mój prawie ze mną nie rozmawia na temat ciąży, może jak brzusio zacznie rosnąć to wtedy dojdzie do niego, że jestem w ciąży.

Nie wiem co wyjdzie z naszego ambitnego planu poinformowania rodziców w okolicach dnia babci bo coś mi ostatnio mój tż zaczął, żeby powiedzieć wcześniej bo się i tak domyślą.

Ogólnie to się czuje fatalnie, znowu jakaś choroba zaczyna mnie brać ;/ już miałam plany iść do lekarza brać zwolnienie, ale dowiedziałam się, że jutro muszę być w firmie ze wzg na spotkanie szkoleniowe więc jakoś muszę przeżyć te dwa dni-byle do weekendu.

Też miałam koszmar w nocy, śniło mi się, że miałam zapalenie ucha.
Ogólnie to głowa dalej boli, ale już mniej, gdzieś wczoraj wyczytałam, że jak migrena trzyma 3 dni to trzeba do szpitala.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:46   #1349
Margosia__
Zakorzenienie

Aaaaa.... no i kciuki za wizyty dzisiaj

Jedna już wizytuje

Dziś mam dużo lepszy nastrój i odpukać w niemalowany ekran komputera nic mnie nie boli

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Też miałam koszmar w nocy, śniło mi się, że miałam zapalenie ucha.
Ogólnie to głowa dalej boli, ale już mniej, gdzieś wczoraj wyczytałam, że jak migrena trzyma 3 dni to trzeba do szpitala.
Ja wyczytałam, ze trzeba mocno nawodnić organizm, bo to może być też przyczyna, więc trzeba pić sporo wody/ wody z cytryną...
Ale ja sporo piłam a i tak mnie bolała więc za efekty nie gwarantuję

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:54   #1350
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny.
jestem po skanie)

stawiam soczki!!!!!!!!!!

NT- 1,2
kość nosowa wykryta
dwie ręce, i nogi
serce ok

pokazuję fotki!

Piękna dzidzia jak wyraźnie buźkę widać

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No kochane gratuluje super wizyt!

Pije Wasze zdrówko woda z sokiem
Kochanie a jak ty się czujesz? coś mało Cię ostatnio u Nas

A ja od Nowego Roku odpukać bez wymiotów, ale mdłości nadal....
czekam teraz na wizytę, odliczam dni i coraz bardzie się stresuję

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości