|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
moja mała też się zaczeła prężyć koło 6 i tak koło 8 dopiero zrobiła porządną kupkę, co się napłakała
ale już ja wyczułam i teraz wiem kiedy boli ją brzuszek.jak się wykupkała to złapała ją czkawka a wtedy jeść nie chce i też nie płacze, dopiero o 10 zasnęła... teraz wietrze sobie cycki (położne w szpitalu i w szkole rodzenia radziły by dużo wietrzyć i nie kisić ich w stanikach z wkładkami jak jest możliwość)
Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2013-01-03 o 10:52 |
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() Od kiedy można maluszki ładować do tego? Moja ma 12 dni - nie za wcześnie dla niej? ![]() O widzisz.. Jakoś mi umknęło. Teraz bede czytać twoje wpisy z zdwojoną uwagą
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku straszne to jest ciezko mi jak ona tak sie meczy
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za link Śliczna rodzinka ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- dla Ulci za spanko ![]() Połóg miły nie jest, niestety, ale wszystko da się przeżyć Z całą pewnością daleko (przynajmniej mi) do wizerunku sexi mamy +12 kg, celulit, rozstępy, obwisłe, bolące cyce, obwisły, bolący brzuch, make up robiony jedną ręką... itd...
|
|
|
|
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
ja kladlam mlodego jak mial skonczone 2 tg tylko dawalam koldekre z wozka zeby mial rowniej i fruuuuu z nim do lazienki inaczej nie bylo mozliwosci sie wymyc
ojjjj majka dla mnie polog to najgorszy okresssss |
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() szkoda tylko że musiałaś się tak namęczyć
|
||
|
|
|
|
#998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, które dobrze wpływają na perystaltykę jelit.Cytat:
, a kupiony był normalnie w sklepie. Opakowanie wyrzuciłam.Ja się kierowałam, żeby był jak najbardziej sztywny pod pleckami i żeby był jak najbardziej płaski - choć oczywiście można to wszystko zmienić, bo jest regulacja. Wybierałam bez wibracji, bo słyszałam, że one nie są za dobre. Nie wiem jak dokładnie na jakiej zasadzie ta wibracja działa, ale nie wiem czy masaż kręgosłupa jest potrzebny niemowlakowi. Generalnie jeśli to ma za zadanie rozluźnić mięśnie przy kręgosłupie, a dziecko jest na etapie wzmacniania mięśni, bo niedługo zacznie chodzić to wydaje mi się, że nie jest to dobry pomysł. Tylko tak jak napisałam - nie wiem dokładnie jak te wibracje działają. Ogólnie z samym leżaczkiem też za bardzo nie szaleję i robię jej przerwy. A zabawki, które są na pałąku służą przede wszystkim do kopania ![]() Jeśli chodzi o bujanie to tutaj jest opcja bujania, ale jak samemu się buja, więc nie wiem, ale wydaje mi się, że lepsze jest jak dziecko może się samo bujać - pod warunkiem, że jest to bezpiecznie zrobione, niż przyzwyczaić do dziecko, że to my bujamy. Moja już jest na etapie, że w łóżeczku zaczyna jej się nudzić, więc tak się sprawdza. Wczoraj kupiłam tę książeczkę interaktywną, którą włożyłam do łóżeczka i w przerwach kiedy jej nie karmię albo nie trzymam na rękach lub w inny sposób nie jest przy mnie np. na kanapie to jest albo w swoim łóżeczku albo w tym leżaczku. Cytat:
Mojej już chyba powoli normuje się cykl dnia i nocy - mam nadzieję. W ogóle u mnie aktywność Izuni jest odwrotna do tej jaka była w ciąży. W ciąży szalała w godzinach gdzieś od 22 do 1-ej, a spała od 6 do 10 rano - ja wtedy mogłam spokojnie pospać, a teraz jest odwrotnie. Wczoraj dostosowałam się do jej rytmu ( nie chciał Mahomet przyjść do góry to góra musiała przyjść do Mahometa ) i poszłam spać o 22-ej, a wstałam o 6ej jak obudziła się na karmienie i nie kładłam się już, bo taki sen jak co 5 minut mnie budzi jest dla mnie gorszy niż nie spanie. Oczywiście w międzyczasie było jeszcze karmienie, które trwało od 2-ej do 3-ej, bo panna raczyła się delektować pokarmem i w międzyczasie było przewijanie. ![]() Także dzisiaj jestem nawet w dobrej formie ![]() Cytat:
![]() Jakoś to chyba wszystkie przeoczyłyśmy
|
|||||
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Jakoś nie mam o czym pisać ![]() Czytam Was, ale jednocześnie zajmuje się Tomusiem i Matylką i nie zapamiętuje tego co przeczytałam coś o leżaczku mamy ten co Weronika wstawiła i tylko raz mała w nim była, nie spodobało jej się zbytnio ![]() mamy skończone już 4 tygodnie, kiedy to zleciało to nawet nie wiem ![]() Tomek lubi sie "zajmować mała" ![]() tzn. budzić ją, kraść jej karuzelkę, wkładać palce do oczu, wyrywać jej włosy, ciągnąć za rączki, wrzucać na nią zabawki ale też przytulać i głaskać czyli jest wzorowym starszym bratem ![]() nini super opis ![]() w ogóle musze się pochwalić, ze prezent gwiazdkowy dla Tomka to był strzał w 10 ![]() kupilismy mu odkurzacz, taki zabawkowy http://allegro.pl/smoby-odkurzacz-ar...906022161.html zawsze jarał sie jak TŻ odkurzał normalnym, to teraz szaleje ze swoim i odkurza mi cały dom ![]() takze wychowuje synka na przyszlego wspanialego meza
|
|
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
dla Tomcia szczególnie za to jak "zajmuje się" siostrą ![]() A Adaś dziś kończy 3 tygodnie dokładnie za godzinkę
|
||
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
judka moja tez dostaje takie prezenty i pralke laduje i wlacza ma np zelazko i prasuje ze mna a teraz dostala toalteke i kuchnie i pol dnia pootrafi gotowac
co do dzidziusia to nie ciagnie nie bije ale zabawki wsztskie naleza d niej i jak sie zlituje to da Oluska nie wolno nikomu wziasc na dluzej niz 5 min bo zaraz jest oddaj mi mojego dzidziusia ja lulam olenka ona bierze lale staje na przeciko mnie i lula swoja i spiea luli oli luli jak gdzies jedziemy to beize swoja lale i nosidelko i mowi mamo nie zapomnij mojego olenka takze jezdzidzmy z gabi olim i olenkiem
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulację za 4 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nie jest jakaś twarda... żóltawa, taka maziajowata jak krem
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero jem sniadanie, dzieci spały do 10 i ja razem z nimi, no i zanim ogarnęłam wszystko to 12
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Mój mały głodomorek śpi ja siedzę przed kompem i wietrze cycki i sucham tylko czy tata na góre nie idzie, żebym mogła je w odpowiednim czasie schowac Dzisiaj mieliśmy cudowną noc, Szymek obudził się tylko 2 razy na karmienie Ale to chyba dlatego ze mąż postraszyl go że w usc kazę mu w rubrykę imię wpisać Czesław, więc dzieciak się przestraszył i był grzeczny ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
U nas kupek jest niezliczona ilość, przy każdym karmieniu a czasami i pomiędzy. Pampersów idzie strasznie dużo, ale położna mówiła, że przy karmieniu piersią to normalne.
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, już powstał wątek mamuś wrzesień październik 2013
![]() jak ten czas leci ..
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
No i ledwo zdążyłam schować, tak sie skradał, żeby wnuka nie obudzić
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.. pisze szybko bo mi sie dzieci budzi .. u nas rozne przeboje .. Adasia ropiejace oczko . TŻeta nowa praca .. moje zapalenie pechrza .. glupia tesciowa ktora stwerdzila iz moje dziecko jest pokrzywione
i wiele wiele innych ale czasu brak .. Pozdrawiam was wszystkie i jak bede miec chwilke to wpadne ..
|
|
#1013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
musisz alarm zainstalować albo zamek w drzwiach
|
||||
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakiś sposób żeby dziecko polubiło kąpanie? Mój sie drze wniebogłosy
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja!
Mały powoli wraca do równowagi ( tzn. je i śpi)- a mamusię to cieszy Byłam dzis na szczepionce. Zdecydowaliśmy sie na skojarzoną 6w1. I 190 zł poszłooooo....Płakała ta moja kruszyna ale szybko się uspokoił. A i mamy za darmo szczepionke na pneumokoki Mikołaj przybrał od wyjścia ze szpitala 1,5 kg i urusł 6 cm- na 6 tygodnowego dzieciaczka to chyba dobrze??? ![]() Apropos połogu- przeszłam go ok. Nie mam co narzekac ![]() A to mój zuch
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1017 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to Ci dopiero! Ja nie znam żadnych niestety.... Mój uwielbia sie kapac Cytat:
Mojemu pon wyjsciu ze szpitala ropiało. Nam pani doktor przepisała kropelki z antybiotykiem- Bidacynę. Dawałam 10 dni i ustapiło ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A dziękujemy A może ciocia Jasiowa wklei jakies zdjatko bo ja nie miałam okazji zobaczyc Szymonka
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Moze woli.cieplejsZa wode albo zimniejsza? Nie mam pojecia... Kiedys wlasnie dziewczyny o temp wody pisaly ..
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. nie kąpać głodnego u mnie to pomaga
|
|
|
|
#1020 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"wietrze" Cytat:
tzn przynajmniej tak mi się wydaje. Zgubimy chyba, nie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie mamusie chyba uciekły na fejsa. Czy nie?
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

ale już ja wyczułam i teraz wiem kiedy boli ją brzuszek.
(położne w szpitalu i w szkole rodzenia radziły by dużo wietrzyć i nie kisić ich w stanikach z wkładkami jak jest możliwość)

ja mam po starszej ten 

)
dla Ulci za spanko 

, które dobrze wpływają na perystaltykę jelit.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

28.08 2010 Nasz Dzień