|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() Ide się kimnąć korzystając ze małą spi ![]() ![]() Narazie laski ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#962 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Tadam, uskuteczniłam opis porodu, póki pamiętam
![]() Jak już wiecie dzień przed porodem lamentowałam na forum wszem i wobec, że będę ostatnią, bo pani na IP mi powiedziała, że jeszcze mam kawał szyjki, na 2,5cm. Wymasowała na maxa i powiedziała, że moooże coś ruszy przed nowym rokiem… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Finito ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Witaaaa Was kochane
![]() Ten wątek niczym Moda na sukces ![]() ![]() ![]() Czy ktoś w ogóle jest na odchowalni, czy wszystkie tutaj? U nas wszystko dobrze ![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwe i dzidzie zdrowe ![]() No i każdej nowej mamusi GRATULUJĘ ![]() A te dwie marudery pospieszyć się no! ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Ja mam Mutsy Evo i jestem super zadowolona ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Oj mała dała dzisiaj mi popalić byłam bliska łez... ale dalam radę, teraz w końcu śpi, po kąpieli zawsze dobrze jej sie spi ale jestem wykończona robi się mojej malutkiej na górnej wardze pęcherzyk, potem peka i pojawia się znowu, mama mówi, że to od ssania czy wasze maleństwa też mają takie coś?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka jakby sucha skórka i górna warga taka biała. Ta skórka odpada i potem znów się pojawia. Będę teraz po jedzeniu dokładnie usta wycierać, może pomoże.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To od ssania właśnie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Dzika świetna relacja
![]() ![]()
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy jeszcze na dwóch słodziaków, kończymy wątek i jak jeszcze ktoś tu zostanie to idziemy na odchowalnię ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli dobrze myślałyśmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do kg to mam 2,5 + mam nadzieję zrzucić niedługo ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Dzika super relacja
![]() Jaką szczepionkę wybieracie: skojarzoną czy zwykłą? Nie mogę się zdecydować ![]() Nie wiem czy znacie taki sposób ale po szczepieniu warto zrobić okład z sody oczyszczonej (łyżeczka na szklankę przegotowanej wody). Zapobiega obrzękom ![]()
![]() |
#974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Ja kupię skojarzoną, bo to mniej kłucia dla małego
![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie miałam Was pytać o ten pęcherzyk bo u mojej też zauważyłam. Uspokoiłyście mnie. Dziękuję dziękuję ![]() Z perspektywy tych zaledwie paru dni stwierdzam, że obsługa cycków jest trudniejsza niż sam poród, przynajmniej ten w wersji ze znieczuleniem ![]() Ja też nie wiem. Wydawało mi się, że wezmę zwykłe, bo laska na sr mówiła, że to wszystko jest do przeżycia dla dzieciaczka i nie ma co się szarpać na większą kasę i dawkę, która jest dość spora. Ale jak teraz już wiem jak ryczałam w szpitalu jak Ewcię szczepili w ramię i jak płakała bidulka to mam dylemat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
dzoka chyba najlepszy opis proodu jaki czytalam
![]() ![]() ![]() hej wszystkim podczytuje was ale nnie mam na nic czasu kurna...........i ogolnie depresje mialam ale juz mi przeszla.ze sie nie sprawdzam jako matka.ale bylam se na zakupach dzis kupilam spodnie i jest mi lepiej ![]() moj tez ma ten babelek na wardze od ssania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Mój Michał też często czka, i nie chce wtedy cyca... zazwyczaj zaczyna po jedzeniu własnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
jaaa i jestem na bieazaco szoooook
anielko co ty mowisz tys najlepsza mama na swiecie ![]() a mojemu dzicku sie posalo i juz 7 nc spie po 2-3 godz i zeby bylo fajnie wszytsko bleeee jedynie w lezaczku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ja też jak myślę o tylu wkłuciach to mam ciary. A sposób ciekawy ![]() Cytat:
![]() ---- Wczoraj kupiliśmy taką książeczkę interaktywną, bo młoda coś nie interesuje się za bardzo karuzelą. Póki co od wczoraj jest mocno nią zainteresowana. ![]() Nie ma dokładnie takiej jaką mamy, ale jest coś w stylu jak druga od końca - dwustronna : http://www.tinylove.pl/index.php?k12,zabawki-ksiazki Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-03 o 07:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() My jeszcze karuzeli nie zamontowaliśmy, ale dzisiaj spróbuję. Jak na razie w ruch poszedł konik fishera, od kilku dni prawie non stop włączam Kacprowi i wczoraj zasnął przy nim 2 razy ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Co do szczepionek to cały czas mam wątpliwości... Chyba bardziej jestem skłonna do tych tradycyjnych, nie skojarzonych. No i te zalecane bym chciała (rotawirusy itd) ale TŻ raczej nie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
ja szczepeie traddycyjnymi starsza tez tak szczepilam iiii uwaga moj wielkolud wazy 6300 a waga spadkowa w szpitalu to 2900 (ma 1 m i 3 tyg) masakra jaki juz wielki tyje i tyje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
Kurde mam problem. Ostatnio Moja mala dostaje juz wiecej mm niz mojego bo mam go coraz mniej.. I zauważyłam ze prezy sie, poplakuje nie robi juz tak czesto kupki jak wczesniej. Wczoraj trwalo to tak z pol h lub dluzej, pomogło podkurczanie.nozek i uwalila takiego kupola ze masakra.... W nocy wstala na jedzenie ok 1 zjadla, poszla spac. Wstała o 4 zjadla i znow sie zaczelo
![]() ![]() ![]() Moze ktos bedzie umial nam pomoc??? Ja juz nie Mam pojęcia co robic ![]() Dzis ma dwa.tygodnie wiec nie wiem czy tak wczesnie.kolki sie zaczynają?
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki macie leżaczki-bujaczki dla dzieci? Używacie? Jakie modele polecacie? Zależy mi przede wszystkim żeby był wygodny, nie wiem czy taki który łatwo się buja pod wpływem ruchów dziecka to dobry pomysł? Czy z wibracjami? Help
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
kochana obserwuj mojemu pomaga przy kupce podkurczanie nzek a jak nic to termometr i przy mm robi rzadziej kupiki u nas sa 2-3 na dobe
mleko czasem szkodzi i trzeba zmienic ale musisz obserwowac dzidzie jakie sa te kupki czy kolor i forma dobra koperkowa mozesz jak najbardziej dac nie zaszkodzi mozesz przed karmieniem mm dac tez zwyklej przegotowanej wody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
hhaha Majka bebikoo ale pieon je co 2 godziny po 150
![]() i nasza rodzinka na sylw Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2013-01-03 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
I dwie ciężarne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama nie wiem. M obstaje za zwykłymi, ja RACZEJ też. Cytat:
![]() Spałyśmy w nocy, tzn. Ulencja, bo ja miałam czas oczywiście okrojony w wiadomych względów, ciurem najpierw 3 a potem 4 h ![]() ![]() ![]() ![]() Co do cycków - zgadzam się w 200%. Sam połóg jest ciężki. Wszyscy straszą porodem, że boli, i takie tam... A połóg?? Nikt nie mówi o burzy hormonalnej, o cieknących cyckach i pipce. Tzn. mówią, ale jakoś tak półgębkiem. Ja się tego wszystkiego nie spodziewałam, jestem przytłoczona. Może mam za dużo czasu na myślenie? ![]() Cytat:
Aż moją pójdę zważyć ![]() Czekam tak w ogóle na odwiedziny położnej, ciekawe co mi powie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Witam się i prezentuje mój opis porodu:
21.12.12 byłam umówiona z ginem, że mam się zgłosić na IP na badanie i ktg. Rano obudziłam się ze skurczami nieregularnymi i raz mocniejszymi raz słabszymi, ale pojechaliśmy z tż do szpitala i tam po ktg i badaniu stwierdzono rozwarcie na ok. 1 cm, ktg moich skurczy nie wychwytywało. Mój gin jednak zadecydował, żebym została. Około 11 przyjęli mnie na salę przedporodową i zrobili usg. Okazało się, że jest już mało wód, ale stwierdzili, że na razie poczekają na naturalny rozwój akcji. Skurcze zaczęły mi się rozkręcać. Jak podali kolację, to już nie zjadłam, bo czułam, że się zbliża i nie mogłam nic przełknąć. Ok. 18 zgłosiłam położnej, że mam już skurcze co 5 min. i bardzo bolesne, ona podłączyła mnie pod ktg, wtedy usłyszałam "pyk" i poczułam, że coś mi cieknie powoli. Powiedziałam położnej, że chyba wody mi odchodzą, ona mnie odłączyła i kazała pójść do łazienki a potem zgłosić się na badanie. W łazience wody chlusnęły razem z czopem, były mętne i zielone. Na badaniu okazało się, że rozwarcie jest na jakieś 1,5-2 cm, ale postanowili przenieść mnie na porodówkę. Napisałam smsa do tż-ta: "Przyjedź. Rodzę" a on pomyślał, że dziecko już wyskakuje, więc pędził jak szalony (mamy 30 km do szpitala), potem się zdziwił, że to jeszcze tyle trwało ![]() ![]() Wiem, opis długi i nudny, przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
jagna ja zawsze mowilam porod pikus alee po porodzie masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To u mnie jeden kupon na dzien, ale jak juz uwali to tyle tego jest, ze masakra... Raczej taki pomaranczowy i dosyc .. Rzadki ze tak powiem.. Ale taka chyba ma byc kupka nie? Sprobuje najpierw z woda pozniej z.herbatka przy kolejnych karmieniach. Cytat:
Kurde mam nadzieje, ze ta woda lub herbatka pomoga, jak nie to zmienie.mleko
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.