MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 13:46   #4411
Mi6ka
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi nie przeszkadzają ani same gatki (nigdy nie spał w koszulce), ani, że rozkryty, tylko, że kaloryfer podkręca. jak mu zimno niech się ubierze/przykryje kołdrą. ja zimą nie śpię w samych gaciach.
No tak, na szczescie moj sie zakrywa po sama glowe, ale zawsze wtedy moge pod kolderke do niego wskoczyc. Bo dzieki Bogu, po paru latach zwiazku -chyba 5 jak dorobilismy sie wielkiego lozka w koncu po studiach, zdecydowalismy sie na 2 koldry, ufff. Ale to w sumie w razie potrzeby zadna przeszkoda dla chcacego nic trudnego
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 13:47   #4412
monicca1989
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam odebrać wyniki glukozy i jestem załamana, ja też mam cukrzycę ciążową.
Wyniki na czczo; 76, po 1 godz. 201, po 2 godz. 189
Ja w ogóle nie wiem od czego zacząć temat ogarniać, do tej pory jadłam dosyć dużo słodkiego, rozumiem, że od tej pory zero. Ale te resztę produktów których nie można to już nie wiem? I w jakich ilościach?
Wysyłała któraś z Was jakieś materiały na ten temat czy mogłabym też prosić?
I wogóle co teraz? Wizytę mam u lekarza dopiero za 2 tygodnie, mam iść wcześniej? Żeby póśjść do poradni diabetologicznej trzeba mieć skierowanie od gin? Prawda?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 13:49   #4413
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mokka:

4000zł??? masakra!!! nie wyobrażam sobie tyle płacić! dla mnie te moje 2000zł to już jest maks! No ale Ty masz dwa razy taką ratę kredytu jak ja więc z czegoś to wynika.

.
U nas 4000 to brakło by naszych wypłat;p 550zł rata kredytu +drugie tyle zimą za rachunki....auto, urządzanie mieszkania, zycie, wizyty i badania u lekarza..brrr jestesmy chwilowo na minusie kilka stów;/ No ale cóż życie!
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć!
zgadnijcie co (a ja ide was ponadrabiać trochę)
Jesteś na L4??
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 13:51   #4414
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja mam malutkie cążki i wolę je zdecydowanie..

po 1 porodzie polecali mi octenisept, ale używałam zwykłego fiolet i pępek bardzo długo nie odpadał.. teraz spróbuję octeniseptu..
Moja mama mowila, ze ten fiolet to do dupy jest zupelnie. Tego drugiego nie znam. Chyba moja bratowa juz tego uzywala. Ale pepek u mojej bratanicy i tak nie chcial sie oderwac. A to w sumie jest niebezpieczne na dluzsza mete z tym pepkiem. To jak od razu moja mama mowila o spirytusie, to ja zlewali i ze tak juz sie nei robi i w ogole. Ale jak ten pepek nie odpadal i nie odpadal, to moj brat w koncu zadzownil do mamy i pyta sie jak roztwor odpowiedni zrobic, bo sie juz boja No i chyba 2 czy 3 dni i odpadl. Takze ja juz sie chyba poslucham i kupie spiryt. Wszystko zalezy jaka pepowina. Ja jest slaba, to nie probelm, wszystko zadziala pewnie, ale jak mocniejsza to szkoda dziecko meczyc...
Stary 2013-01-03, 13:52   #4415
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
a propos klejnotow... To od kiedy babka na zbie przyjec potwierdzila chlopaka, mowiac o tych jaderkach, ze je tak mocno i wyraznie widac itd, to jakos strach mnie oblecial. Juz mezowi mowilam, ze czuje sie troche przestrachana. Bo co innego dorosly mezczyzna, co innego dzieciaczek. Ja doswiadczenia z takimi malymi klejnotami nie mam, boje sie jak sie tym zajmowac Normalnie strach mnie oblecial. Dziewczynka pod tym wzgledem niby bardziej problematyczna ogolnie, ale jakie czlowiek przynajmniej doswiadczenie ma
tak mówią prawie zawsze mamy które czekają na synów ..... a potem - normalka . ja też tak sobie myślałam - co ja mam zrobić z tak małym siusiaczkiem ??? jak ja nigdy przed moimi dziećmi- niemowlaka gołego nie widziałam nawet -ba ,nawet nie byłam w pobliżu tak małych dzieci...... no i urodził się kubuś i ....spoko ,okazało się ,że jak człowiek chce to wszystko umie.... -zresztą po porodzie w domu już przychodzi położna środowiskowa ,jakby co to wszystko na pewno pokaże .
.... potem jak czekałam na ninkę - to sobie myślałam - co ja będę z tak małą pipulką robić? jak to obsługiwać ??? no i znowu .... spoko się okazało .
Stary 2013-01-03, 13:55   #4416
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak mówią prawie zawsze mamy które czekają na synów ..... a potem - normalka . ja też tak sobie myślałam - co ja mam zrobić z tak małym siusiaczkiem ??? jak ja nigdy przed moimi dziećmi- niemowlaka gołego nie widziałam nawet -ba ,nawet nie byłam w pobliżu tak małych dzieci...... no i urodził się kubuś i ....spoko ,okazało się ,że jak człowiek chce to wszystko umie.... -zresztą po porodzie w domu już przychodzi położna środowiskowa ,jakby co to wszystko na pewno pokaże .
.... potem jak czekałam na ninkę - to sobie myślałam - co ja będę z tak małą pipulką robić? jak to obsługiwać ??? no i znowu .... spoko się okazało .
Jakby co - to przynajmniej tatus moze okaze sie w tym temacie pomocny
Stary 2013-01-03, 13:55   #4417
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz ja się tak kiedyś zastanawiałam jak to sie oducza sikać chłopaków w pieluchy. bo dziewczynkę tak czy siak sadzasz na nocnik a chłopa? jak chce tylko siku ?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 13:58   #4418
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
cześć!
zgadnijcie co (a ja ide was ponadrabiać trochę)
?????????????????????????
podpuszczalska !!!! nadrabiaj szybciej bo jestem ciekawa?
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam odebrać wyniki glukozy i jestem załamana, ja też mam cukrzycę ciążową.
Ja w ogóle nie wiem od czego zacząć temat ogarniać, do tej pory jadłam dosyć dużo słodkiego, rozumiem, że od tej pory zero. Ale te resztę produktów których nie można to już nie wiem? I w jakich ilościach?
I wogóle co teraz? Wizytę mam u lekarza dopiero za 2 tygodnie, mam iść wcześniej? Żeby póśjść do poradni diabetologicznej trzeba mieć skierowanie od gin? Prawda?
.o kurczę to nie wesoło ,
obserwuje - dużo o tym wszystkim wcześniej pisała . przeczytaj jej posty tam chyba wszystko jest co i jak ...
Stary 2013-01-03, 14:03   #4419
corka_rosy
Wtajemniczenie

Wróciłam od internicsy i na szczęście płuca czyste Ale mam leżeć pod kołderką, co praktykuję - a nienawidzę w dzień, od razu czuję się chora.

Pisałyście o ślubie z brzuszkiem - ja brałam będąc w 12 tyg., nic nie było po mnie widać, ale wszyscy wiedzieli. Robiliśmy przyjęcie na 100 osób. Ślub przesunęliśmy o rok wcześniej ze względu na ciążę i udało nam się wszystko w miesiąc załatwić - wyszło idealnie. Najbardziej bałam się, że będę się kiepsko czuła, ale adrenalina zrobiła swoje - trzymałam się do 5, tylko po oczepinach poszliśmy z TŻ na pół godz. do pokoju hotelowego, żebym sobie mogła pełną piersią pooddychać, bo suknia ślubna jednak nie jest najwygodniejszym strojem Po wszystkim oczywiście miałam stresa, że z dzidzią coś nie tak, że może jej tańcami zaszkodziłam, ale dała radę
Odebraliśmy niedawno zdjęcia od fotografa i są przecudne - jak wrzucę je na mojego netbooka, to może się ujawnię.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:08   #4420
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co - to przynajmniej tatus moze okaze sie w tym temacie pomocny
zależy jaki ????
mój tż umywa ręce .... wszystkiego się bał i tak się denerwował ,że jak słyszałam "o jezu jakie to malutkie,delikatne,uważaj ,uważaj .." to wywalałam go z pokoju. no nie wiem -myśłał,że mu coś urwę ,czy jak?.... w każdym razie mój tż nie nadaje się do tego typu rzeczy ....
jesteśmy przeciwieństwami - ja luz-blues... on "o jezu,o boże .."(jakiś religijny )
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz ja się tak kiedyś zastanawiałam jak to sie oducza sikać chłopaków w pieluchy. bo dziewczynkę tak czy siak sadzasz na nocnik a chłopa? jak chce tylko siku ?
( ...moje dzieci nie chciały w ogóle na nocnik)
mój kuba widział jak tata sika na stojąco - i od razu tak samo robił
ale też jest opcja dla obu- poprostu siadają na nakładce dla dzieci na ubikację .
a tak w ogóle to chłopca łatwiej oduczyć chyba - bo jak mu się chce to widać...
Stary 2013-01-03, 14:11   #4421
Sorceresss
Wtajemniczenie

Malpka idzie na L4?

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

O matusiu - teraz zdałam sobie sprawę... jak to brać takiego sikusia malućkiego do ręki? Hihi... pęsetką? hihih... przecież to takie... tyciusie będzie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:12   #4422
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i nast humor
Mały Jasio ogląda z wielkim zainteresowaniem swojego siusiaka
- Mamo czy to mój mózg?
- Nie synku, jeszcze nie....

ten jeszcze lepszy

Żona pyta męża:
- Jesz tę zupę? Bo jak nie, to dodam śmietany i dam psu.

ahahahaha
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:15   #4423
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
zależy jaki ????
mój tż umywa ręce .... wszystkiego się bał i tak się denerwował ,że jak słyszałam "o jezu jakie to malutkie,delikatne,uważaj ,uważaj .." to wywalałam go z pokoju. no nie wiem -myśłał,że mu coś urwę ,czy jak?.... w każdym razie mój tż nie nadaje się do tego typu rzeczy ....
jesteśmy przeciwieństwami - ja luz-blues... on "o jezu,o boże .."(jakiś religijny )

( ...moje dzieci nie chciały w ogóle na nocnik)
mój kuba widział jak tata sika na stojąco - i od razu tak samo robił
ale też jest opcja dla obu- poprostu siadają na nakładce dla dzieci na ubikację .
a tak w ogóle to chłopca łatwiej oduczyć chyba - bo jak mu się chce to widać...
no widzisz bo ja się zastanawialam czy uczyć sikać na stojąco do nocnika a tu od razu chłopak na wyższy lvl przeszedł
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 14:24   #4424
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry mamusie!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja brałam ślub z brzuszkiem (byłam w 19 tc) po 13 latach związku, z tych samych względów co Ty ślub był w urzędzie i potem miniprzyjęcie dla najbliższych (17 osób) - nigdy nie chcieliśmy hucznego wesela, bo po prostu nie lubimy takich imprez.
Jak się ludzie kochają i chcą być razem, to normalna sprawa i nikogo nie powinno obchodzić w jakim stanie skupienia jest panna młoda. Nie rozumiem jednak takiego podejścia (nie wiem czy wciąż tak jest, ale kiedyś spotykało się bardzo często) gdy dziewczyna zachodzi w ciąże, najczęściej młoda, na utrzymaniu rodziców i na siłe zmusza się ją do zamążpójścia, bo "co ludzie powiedzą". To jest dla mnie ciemnogród. Bo nie wiem kogo miało by to uszczęśliwić, bo na pewno nie młodych rodziców, ani dziecka, chyba tylko tych "ludzi", żeby zamknąć im buzie...
hmm z tymi weselami to różnie bywa.. my z mężem chcieliśmy bardzo kościelny bo zależało nam na tym, żeby przed Bogiem przysiądz naszą miłość do grobowej deski.. ale rozumiem też ludzi, którzy nie odczuwają takiej "potrzeby" i żyją bez ślubu a i takich, którzy biorą ślub na szybko bo dziecko w drodze.. wychodzę z założenia, że to jest każdego osobista sprawa (a ludzie będą gadać zawsze- jak zrobisz wesele na 120 osób to Cię obgadają, pyski wytrą; jak zrobisz na 17- a na pewno w ciąży jest i też d... obrobią )
my mieliśmy 2,5 roku temu, nic nas nie goniło, chcieliśmy wziąć ślub, kochamy się bardzo a wesele mieliśmy na 16 osób.. i znając życie też nas obgadali, że jak to, że bez gości, ciotek, wujków ble ble ble..

Cytat:
ehh ta cukrzyca ;/
nie martw się! jest tu przecież parę dziewczyn na wątku, które są w temacie i na pewno posłużą dobrą radą!
a ja też jakoś się tego obawiam..
moje dziecko nadpobudliwe na słodycze, ja lubię i do tego ciągle ostatnio śpię

aa i zrobili dostawę truskawek w Kauflandzie
wrócił koktajl

znalazłam w Holandii dziewczynę, która robi sesje zdjęciowe (brzuszkowe i noworodkowe) ale za 25 zdj. 150euro ;/ trochę dużo mi się wydaje.. jest do tego filmik z tych zdjęć i jakiś album chyba.. ale i tak wydaje mi się, że to dużo kasy.. jak pomyślę ile bym za to dla dziecka rzeczy kupiła to........
poza tym próbuję robić zdjęcia brzuszka sama ale to cholernie trudne zadanie!!

jutro wizyta
tak bardzo chcielibyśmy poznać już płeć na 100%
i z tej okazji chciałabym prosić Was mamusie o kciuki
zawsze jak trzymacie kciuki to jest dobrze! więc plissssss!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:26   #4425
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
i nast humor
mi się podoba ten pierwszy - taaaaki prawdziwy
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
O matusiu - teraz zdałam sobie sprawę... jak to brać takiego sikusia malućkiego do ręki? Hihi... pęsetką? hihih... przecież to takie... tyciusie będzie...
takie brzdące wszystko mają małe,ale jeśli chodzi o krocze to i u dziewczynek i u chłopców mogą być opuchnięte z początku - a tym samym większe (to podobno sprawka hormonów)
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no widzisz bo ja się zastanawialam czy uczyć sikać na stojąco do nocnika a tu od razu chłopak na wyższy lvl przeszedł
... powiem Ci ,że to wydaje się proste... synek ma siusiaka a więc łatwo trafić do ubikacji.... a tu zmyła !!! Kuba często osikiwał wokół ... bo jak to tłumaczył"siusiak mu wariował"
..albo stał nad ubikacją i siusiał trzymając w ręku siusiaka ... po czym koniecznie musiał mi coć powiedzieć i odwracał się do mnie cały -nadal sikając i go trzymając....
...eeech..... mieliśmy pełno takich akcji ....
Stary 2013-01-03, 14:27   #4426
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
ahahaha dobre porownanie

cos wam napisze odnosnie susiakow
jak bylam w PL na usg byla ze mna moja mama ( chcialam pokazac wnusia ) - no i lekarz bada jezdzi i JEST susiak pstryk fotka - ja cala uradowana, lekarz podaje mi miary Mlodego i mowi - *cale 17 centymetrow* - ja se mysle
'' ooo caly Tatus '' lekarz tak na mnie zerka i w smiech, - okazalo sie ze -_Ja to powiedzialam na glos, a nie tylko sobie w myslach - na szczescie moja mamcia sie nie skapla, bo bym chyba wiekszego buraka na twarzy miala

no Wlasnie Malpka jest L4 ...?? czy cos inszego masz nam do zakomunikowania ..??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-03 o 14:28
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:28   #4427
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jutro wizyta
Stary 2013-01-03, 14:29   #4428
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jutro wizyta
chcesz i masz
Stary 2013-01-03, 14:29   #4429
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jak bylam w PL na usg byla ze mna moja mama ( chcialam pokazac wnusia ) - no i lekarz bada jezdzi i JEST susiak pstryk fotka - ja cala uradowana, lekarz podaje mi miary Mlodego i mowi - *cale 17 centymetrow* - ja se mysle
'' ooo caly Tatus '' lekarz tak na mnie zerka i w smiech, - okazalo sie ze -_Ja to powiedzialam na glos, a nie tylko sobie w myslach - na szczescie moja mamcia sie nie skapla, bo bym chyba wiekszego buraka na twarzy miala
Stary 2013-01-03, 14:31   #4430
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
... powiem Ci ,że to wydaje się proste... synek ma siusiaka a więc łatwo trafić do ubikacji.... a tu zmyła !!! Kuba często osikiwał wokół ... bo jak to tłumaczył"siusiak mu wariował"
..albo stał nad ubikacją i siusiał trzymając w ręku siusiaka ... po czym koniecznie musiał mi coć powiedzieć i odwracał się do mnie cały -nadal sikając i go trzymając....
super , ale słodkie takie atrakcje
Stary 2013-01-03, 14:32   #4431
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się podoba ten pierwszy - taaaaki prawdziwy :d

takie brzdące wszystko mają małe,ale jeśli chodzi o krocze to i u dziewczynek i u chłopców mogą być opuchnięte z początku - a tym samym większe (to podobno sprawka hormonów)

... Powiem ci ,że to wydaje się proste... Synek ma siusiaka a więc łatwo trafić do ubikacji.... A tu zmyła !!! Kuba często osikiwał wokół ... Bo jak to tłumaczył"siusiak mu wariował"
..albo stał nad ubikacją i siusiał trzymając w ręku siusiaka ... Po czym koniecznie musiał mi coć powiedzieć i odwracał się do mnie cały -nadal sikając i go trzymając....
...eeech..... Mieliśmy pełno takich akcji ....
:d
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 14:35   #4432
czarny flamaster
Zadomowienie

Po wizycie! Uffff....Się nasiedziałam

Wszystko w porządku- szyjka długa i twarda, jest śluz jaki być powinien, dno macicy 3 palce nad pępkiem czyli prawidłowo. Dostałam zapisany Biofer, bo wyniki krwi niezbyt mu się podobały oraz dostałam skierowanie na kolejne badania krwi i moczu. L4 tym razem dostałam na 3 tygodnie, a potem juz będą wizyty co 2.
Umówilismy się na USG w poniedziałek by sprawdzić miedniczki w nerkach małego oraz....czy mu siusiak nie odpadł Podzieliłam się z lekarzem historią o odpadających siusiakach i miał z tego niezły ubaw. Ale zapewnił mnie, że żadna pacjentka nie przyszła do niego z reklamacją czyli Sławek jest pewny

Zmartwił mnie tylko, bo powiedział, że od połowy lutego będzie miał jakieś zmiany w stażu i może być utrudnione dostanie się do niego na NFZ no i nie wie czy będzie przy porodzie, ale da mi jeszcze znać.
Obowiązkowo skierował do szkoły rodzenia i bym sobie na piłce skakała

Jestem cała happy. Maly kopie złosliwie, ale zaraz dam mu pączka to mu przejdzie heheh
Dziękuję za kciuki

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-03 o 14:38
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:39   #4433
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wszystko w porządku- szyjka długa i twarda, jest śluz jaki być powinien, dno macicy 3 palce nad pępkiem czyli prawidłowo.
Dziękuję za kciuki
no i super!
Stary 2013-01-03, 14:42   #4434
Malpka
Zakorzenienie

próbuje was nadrobić ale to chyba nie mozliwe po 2 dniach nieobecności a czas mi sie konczy bo musze po Julke do przedszkola iść

no wiec z nowości jak kilka z was zgadło tak od dziś jestem na zwolnieniu wczoraj jeszcze byłam w pracy ale już mi sie brzuch ścskał i jednak trochę juz ciężko wiec posprzątałam po sobie i od dziś leniuchuję. Ciekawa jestem czy wytrzymam tyle w domu

a pozatym u mnie dziś pełne 31 tygodni czyli zacznamy 32 i juz tylko 63 dni

a wogóle to wstałąm dziś o 10.30 ja chyba nigdy tyle nie spałam

Cytat:
[B]h

Z Nowym Rokiem ucieszyć powinni się też młodzi ojcowie. Kolejna nowela Kodeksu pracy przewiduje wydłużenie ojcowskiego urlopu do ośmiu tygodni. Co ważne, zgodnie z nowymi przepisami, urlop taki nie będzie mógł pokrywać się z urlopem macierzyńskim.
jak dla mnie to lipa ze nie mozna w czasie macierzyńskiego juz chyba wolałam te 2 tygodnie co były a można było posiedzieć razem całą rodzinką

Cytat:
kurcze, ja chyba nie umiałabym zrezygnować z towarzystwa... owszem, odkąd jestem w ciąży zmniejszyliśmy intensywność wyskoków, spotkań, skróciliśmy wizyty... ale... my takie typy towarzyskie Wczoraj nawet z koleżanką się śmiałyśmy, że za rok trzeba będzie maluszkowi osobną salę przyszykować... białą salę

Ah! Miałam pierwszą w życiu zgagę! Najadłam się pomarańczy i mi się pojawiło - ohydne uczucie... zapiłam kakao
wcale nie trzeba rezygnowac z towarzystwa jak Nestelle pisała. My też wszędzie z Julką jeździliśmy i do tej pory jeździmy. W sylwesytra tez byliśmy u znajomych i miała 3 kolezanki i wytrwały do fajerwerków

a zgagi współczuję mnie też coraz częściej dopada

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

witam sie w 26 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

noi i witam się równo w 32 tygodniu
jeszcze 8 i koniec...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ja zaczęłam 32 (to chyba już 8 m-c)

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość

aaa i miałam napisac jeszcze coś o bzykanku hi bo ostatnio ciągle mam ochote i przez 4 dni co dizen rzucałam się na męża a tak się zastanawiam bo gdzies słyszałam ze od 7 czy 8 miesiaca pwoinno sie w ogole zapzrestac, czy to parwdaaa? jutro spytam gin czy moge ciagle baraszkować
jak nie ma przeciwskazań typu szyjka czy coś to można do konca

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
C
Mały w sylwestra szalał w brzuchu jak nigdy ogólnie wszyscy mi prawili mnóstwo komplementów i siedziałam czerwona jak buraczek
Mam pytanie odnośnie szpitala.Mieszkam w mieście X a chciałabym w Y,20 km dalej.Może to głupie pytanie,ale czy ja muszę wcześniej ich jakoś zawiadomić że chę tam rodzić?czy po prostu zjawiam się jak się zacznie i już?
nie trzeba nic zgłaszac ja tez planuje rodzić w mieście obok ze tak to nazwe

widziałam ze miało być kilka wizyt ale nie doczytałam do tego miejsca jeszcze mam nadzieje ze same udane później doczytam, teraz do przedszkola czas
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:47   #4435
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama mowila, ze ten fiolet to do dupy jest zupelnie. Tego drugiego nie znam. Chyba moja bratowa juz tego uzywala. Ale pepek u mojej bratanicy i tak nie chcial sie oderwac. A to w sumie jest niebezpieczne na dluzsza mete z tym pepkiem. To jak od razu moja mama mowila o spirytusie, to ja zlewali i ze tak juz sie nei robi i w ogole. Ale jak ten pepek nie odpadal i nie odpadal, to moj brat w koncu zadzownil do mamy i pyta sie jak roztwor odpowiedni zrobic, bo sie juz boja No i chyba 2 czy 3 dni i odpadl. Takze ja juz sie chyba poslucham i kupie spiryt. Wszystko zalezy jaka pepowina. Ja jest slaba, to nie probelm, wszystko zadziala pewnie, ale jak mocniejsza to szkoda dziecko meczyc...
mi położna środowiskowa poleciła ten fiolet.. teraz na pewno go nie będę używać.. obaczymy jak octenisept się sprawdzi.. podobno jest genialny na wszystkie rany itp..

Luna a gdzie będziesz mieć przyjęcie po ślubie? W knajpie czy w domu, bo ja już o chrzcie myślę a chcę w knajpie na właśnie ponad 20 osób i może byś poleciła..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:50   #4436
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
no wiec z nowości jak kilka z was zgadło tak od dziś jestem na zwolnieniu wczoraj jeszcze byłam w pracy ale już mi sie brzuch ścskał i jednak trochę juz ciężko wiec posprzątałam po sobie i od dziś leniuchuję. Ciekawa jestem czy wytrzymam tyle w domu

a pozatym u mnie dziś pełne 31 tygodni czyli zacznamy 32 i juz tylko 63 dni

a wogóle to wstałąm dziś o 10.30 ja chyba nigdy tyle nie spałam
no to suuuuuper !!!!!!!
Stary 2013-01-03, 14:52   #4437
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ahahaha dobre porownanie

cos wam napisze odnosnie susiakow

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 14:57   #4438
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Wszystko w porządku.
Umówilismy się na USG w poniedziałek by sprawdzić miedniczki w nerkach małego oraz....czy mu siusiak nie odpadł Podzieliłam się z lekarzem historią o odpadających siusiakach i miał z tego niezły ubaw. Ale zapewnił mnie, że żadna pacjentka nie przyszła do niego z reklamacją czyli Sławek jest pewny
Jestem cała happy. Maly kopie złosliwie, ale zaraz dam mu pączka to mu przejdzie heheh
Dziękuję za kciuki

Malpka no to teraz bedziesz FULL wypas wypoczeta spokojnych odliczen

- u mnie jutro 28 tydz wiec jeszcze TYLKO 12 tygodni

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:12   #4439
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam - z czegoś muszę dostawać wypłatę

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Co w ogóle dziewczyny myślicie o braniu ślubu z brzusiem? Nie mam pojęcia czemu jest to wciąż kontrowersyjny temat.
dla mnie aż dziwne że to w ogóle "temat"... co komu do tego?!

Cytat:
A moj maz ciagle japonki, gole stopy, koszulka z krotkim rekawkiem Oni chyba nie kumaja, ze pory roku sie zmieniaja.
hehe
my oboje zostaliśmy totalnie przestawieni termicznie po 9 latach mieszkania w kamienicach. teraz trochę łamiemy powietrze ogrzewaniem, ale i bez grzania mamy po 19 stopni. tylko w łazience zawsze cieplej.
zawsze mi głupio jak ktoś przychodzi, bo u nas wszystko skręcone. a jak gościowo dogrzejemy to śpimy przy otwartym oknie.

Cytat:
wysoko masz po 2 godzinach... może zadzwoń do gina i umów się wcześniej właśnie w celu pozyskania skierowania do diabetologa. na słodkiemamy.edu.pl masz przykładowe jadłospisy, na pewno musisz zacząć wdrażać w życie
damy radę.
jak coś - pytaj. będziemy wspólnie rozkminiać.

Cytat:
Wszystko w porządku- szyjka długa i twarda, jest śluz jaki być powinien, dno macicy 3 palce nad pępkiem czyli prawidłowo.

Cytat:
od dziś jestem na zwolnieniu

no i za 32 tc

Byłam w ZUSie, nigdy nie skumam tej instytucji. papierologia stosowana...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:22   #4440
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
lekarz podaje mi miary Mlodego i mowi - *cale 17 centymetrow* - ja se mysle

Cytat:

no, Malpka... to teraz Ci się zacznie prawdziwy odpoczynek...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości