|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2851 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Ech. Nie mogê siê zebraæ by cokolwiek zrobiæ.
Najchêtniej bym posz³a spaæ dalej. Tak z ciekawo¶ci mog³abym podaæ wam sk³ady szamponów ,których u¿ywam i od¿ywek do analizy? Sama siê na tym nie znam ,a chcia³abym po prostu wiedzieæ
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
![]() poza tym czêsto na ró¿nych blogach s± analizy sk³adów |
|
|
|
|
#2853 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 477
|
Cze¶æ wszystkim
Nareszcie ogarnê³am siê po Sylwestrze, przepraszam, ale nawet nie bêdê próbowa³a nadrabiaæ, za du¿o naskroba³y¶cie
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Nie mogje no nje mogje ogladac wlosowych blogow bo chceeeeee wszystko !!!
![]() Tz dzis do mnie, po co dbasz tak o te wlosy jak i tak ciagle nosisz tlusta kulke (czyt. Kok) hahah :
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2013-01-03 o 13:54 |
|
|
|
#2855 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 477
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
Cytat:
przeczytaj uwa¿nie w±tek z analizami sk³adów, a po dwóch tygodniach bêdziesz ju¿ Master i przy odrobinie Googla sama sobie analizowaæ proste sk³ady. To nie jest jaka¶ wielka filozofia, sama jestem pokrak± z chemii, a daje radê. Jedyna uwaga- zacznij od szamponów, bo pocz±tek sk³adu zazwyczaj podobnie brzmi±cy, szybciej cz³owiek ró¿nice zauwa¿a.
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
blondyna, w niektórych miastach maski Bingo bywaj± w sklepach fryzjerskich i w Auchaun.
Ja idê dzi¶ po sk³adniki dobre dla w³osów do spo¿ywczaka i sklepu ekologicznego. Zobaczê co tam maj±. ![]() Mam w planach te koktajle: http://www.anwen.pl/2012/04/nietypow...dzywianiu.html T¯ chce dzi¶ ten bananowy z cynamonkiem. To dostanie jak wróci wieczorem z zajêæ. Dla niego w sam raz wzmocnienie przed sesj±, a dla mnie na kud³y. |
|
|
|
#2858 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Dobry pomys³ |
||
|
|
|
#2859 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Bingo widzia³am te¿ w Tesco Extra.
|
|
|
|
#2860 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Cytat:
Cytat:
Tylko kakao lubi siê zsypywaæ przy nak³adaniu i mia³am ca³± brudn± pi¿amê ![]() Cytat:
Muszê Wam powiedzieæ ¿e szerzê w klasie w³osomaniactwo, p³ukanka z kawy zachwyci³a wszystkich, dzisiaj z jedn± kole¿ank± ustala³am co kupiæ ma do w³osów na pocz±tek haha, pi³a ju¿ te¿ dro¿d¿e ![]() Czujê siê taka fajna, jak wszystkie mnie pytaj± co zrobiæ z w³osami ![]() Druga sprawa, u¿ywa³a która¶ z Was wosku do w³osów Wax? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tment-wax.html Je¶li nie, to w 100% polecam! Kupi³am go przez przypadek, bo kupowa³am go dla Karolingi, wiêc sobie przy okazji te¿ wziê³am.. Wczoraj na³o¿y³am go po myciu drugi raz i w³osy takie ¶liczne dzisiaj ![]() I jeszcze jedno.. Czyta³am ¿e pisa³y¶cie o kosmetykach do zmywania makija¿u, no i chcia³abym Was prosiæ o radê. Mam twarz mieszan±, na czole t³usta z krostkami, raz po raz wychodz± jacy¶ niespodziewani go¶cie, np. na brodzie.. No i ten kosmetyk musia³by byæ przeznaczony do m³odej cery (albo i nie, nie znam siê ) i dobrze zmywaæ makija¿, bo poprzedni p³yn micelarny mia³ k³opot ze zmyciem tuszu.. a w³a¶nie mi siê koñczy.
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
W tym w mojej okolicy niestety nie ma
Co do olejów z Lidla - widzia³am tam nawet sezamowy w butelce do z³udzenia przypominaj±cej t± z SuperPharm za 9.99! Crimson ¦wietny pomys³ z tymi kanapkami - muszê przetestowaæ przy najbli¿szej okazji - a mam ¶wie¿e bu³ki! ![]() Zaraz przyjdzie do mnie ksi±dz, a mam dzisiaj angielski i chemiê. Nienawidzê czwartków. Co mnie podkusi³o, ¿eby siê zapisywaæ na te korepetycje?! Mog³abym w spokoju naolejowaæ w³osy ![]() I mam dzisiaj wybitnie goodhairday - supersuche koñce nie s± suche tylko takie sprê¿yste(!), powywijane, ale ³adnie i nawet grzywka mi siê dobrze u³o¿y³a Edytowane przez Puszyslawa Czas edycji: 2013-01-03 o 14:57 |
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko odno¶nie stylizzacji fal nie pomogê Ci, bo zupe³nie siê na tym nie znam, ale popytaj dziewczyn z zakrêconego w±tku ![]() Cytat:
Cytat:
Ca³y tusz schodzi bez ¿adnych podra¿nieñ Jak na razie moja ulubiona metoda A wosk mia³am - jest bardzo fajny, ale je¶li chcê, by moje w³osy by³y ³adne przez kilka godzin, bo pó¼niej staj± siê mega oklapniête, zbijaj± siê w str±ki i s± mega obci±¿one Tak¿e na chwilê ok, ale potem mega przyklap
|
|||
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam do wyboru kokosowy i rycynowy tylko ;/
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
|
|
|
#2866 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Ollaque. Obecna ¶rednia temperatura w tym miejscu wynosi 6,6 stopni. Je¿eli le¿a³oby 1000m wy¿ej to mo¿esz zrobiæ z proporcji ¿e 100m-0,6 stopni 1000m-x 100x=600/:100 x=6 czyli zwiêkszy³aby siê temperatura o 6 stopni, czyli wynosi³aby wówczas 12,6 stopnia. Tak mi siê wydaje. Ale nie jestem pewna.... |
|
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 883
|
Od dzisiaj w SuperPharm s± maski Biovaxa za 13,99.
Sama dzisiaj jedn± naby³am z keratyn± i jedwabiem (ostatni±). A, i du¿ego wyboru nie by³o, przynajmniej w ZT, wiêc jak chcecie to radzê siê spieszyæ...
|
|
#2868 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
.Kole¿ankom te¿ podcinam koñcówki. Jako¶ nikt nigdy mi nie zarzuci³ ,¿e ¶ciê³am zbyt du¿o. Chocia¿ raz musia³am ¶ci±æ ponad 5cm ,bo dziewczyna sobie podcina³a sama i mia³a z lewej strony krótsze o 4cm
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na stanie tylko kokosowy i rycynowy, no i vatike i alterre Migda³ i Papaja, ale te to raczej nie
|
|
#2873 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadanie da sie zrobiæ wykorzystuj±ca zasadê, ¿e: Wraz ze wzrostem szeroko¶ci geograficznej o l° temperatura powietrza obni¿a siê o 0,6°C (albo inaczej - temperatura zmienia siê o 0,5°C co 100 km d³ugo¶ci wzd³u¿ po³udnika) A z tym 1000m ni¿ej to: Zmiana temperatury o 0,6°C na ka¿de 100 m wzniesienia nazywa siê gradientem wilgotnoadiabatycznym (dotyczy powietrza o pewnej zawarto¶ci pary wodnej). W powietrzu skrajnie suchym zmiana ta wynosi 1°C na ka¿de 100 m wysoko¶ci - jest to gradient suchoadiabatyczny. Ale ie rozwi±¿ê tego, bo nigdy nie by³am dobra z g. fizycznej ![]() Wybacz, nie mam za bardzo czasu na szperanie w notatkach, bo nawet nie wiem gdzie je mam A bez przypomnienia sobie pewnych rzeczy nie mogê tego zrobiæ dobrze
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-01-03 o 16:07 |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Czy te Naturie b/s nadaj± siê jako maski pod olej? Bo mia³am wersjê do farbowanych i by³a super. Podkusi³o mnie co¶ (czytaj Wy
A mam trzy inne nie otwarte i trzy otwarte |
|
|
|
#2876 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj good hair day szkoda ¿e do tego mam bad car day, chyba siê co¶ w autku psuje
|
||||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
na koñcch mega wysuszone, ale od g³owy jaki blask ³adne nawet mam w³oski po tym siemieniu dodanym do maski
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Mo¿e
![]() Ale do biedronki to sie pofatygujê dopiero za jaki¶ miesi±c pewnie. NIe mam po drodze za bardzo a ja tam kupujê kawê do ekspresu :P Na razie mam zapas :P Cytat:
Sza³u nie robi ale jak z czym¶ zmieszam to fajny Ja makija¿ zmywam miksem rycynowego orzechowego i ogórecznika. Polecam ![]() Kupi³am T¯owi micel z eveline hypoalergiczny z kwasem hialuronowym Plus dla niego krem naiwl¿j±cy z Bajkal Hebrals a dla siebie krem od¿ywczy na noc z Bajkal Herbals i tonik do cery tr±dzikowej. Jeszcze jutro mu myde³ko kupiê dla T¯ i na ca³y miesi±c zakupów kosmetycznych mam po uszy ![]() Cytat:
![]() Ale bad face. Nie wyspa³am siê i mam posylwestrowy wysyp. Maska z kozieradki dzisiaj bêdzie grana..
Edytowane przez Krrem Czas edycji: 2013-01-03 o 16:25 |
||
|
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
Cytat:
![]() i pierwszy raz stosowa³am kozieradkê
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Najchêtniej bym posz³a spaæ dalej.
Sama siê na tym nie znam ,a chcia³abym po prostu wiedzieæ

Nareszcie ogarnê³am siê po Sylwestrze, przepraszam, ale nawet nie bêdê próbowa³a nadrabiaæ, za du¿o naskroba³y¶cie
:

. Nie umiem siê przestawiæ ,a usi³ujê od 2 dni