|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
A u mnie nic. Też chcę być ciocią.
|
|
|
|
#4082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zaczełam obniżać temp do spania i małą lżej ubierać. Dzisiaj mieliśmy 20 stopni i mała w body z krótkim rękawem i pajacu bawełnianym plus kołderka i to była najlepsza noc od początku grudnia, ale i tak pobudki co 2-3 godz. Wczoraj tak samo ubrana a temp 19,5 i miała chłodny kark. |
|
|
|
|
#4083 | |||
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
Cytat:
Śliczne są te kotki ![]() Cytat:
![]() Moja znajoma uratowała 6 kotów, które błąkały się po działkach głodne i przemarznięte. Na początku tylko je dokarmiała ale jak się zorientowała, że ktoś zaczął truć te koty to wtedy wzięła je do siebie do domu i są z nią do tej pory A ja też nie wykluczam wzięcia kociaka ze schroniska ![]() Mój od samego początku śpi w swoim pokoju i nie miał z tym żadnych problemów Cytat:
![]() Głupie babsko...
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala rece ma chlodne ba czasem ma nawet zimne ale jej to nie przeszadza tak sie jej spi najlepiej. |
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
daje ktraś z Was zupki przez smoczek czy wszystko z łyżeczki?
|
|
|
|
#4087 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do spania to nie jesteście sami, u nas jest identycznie, czasem mamy pobudki co godzinę. Mała budzi się (w sumie to ma zamknięte oczy i się wydziera)trzeba ją obudzić, wtedy przestaje płakać no i usypianie około 30 min i znów jak w zegarku to samo za godzinę. Rzuca się po lóżeczku. I tutaj zauważyłam, że winą jest prawdopodobnie zbyt duża liczba bodzców, jak idziemy w odwiedziny, ktoś do nas przychodzi==> to są problemy ze snem. Dodam, że budzi się na jedzenie co 2 godziny jak w zegarku i rzuca się na butelkę jakby nie jadła cały dzień. Na nic było wprowadzanie kaszek, czy zagęszczanie mleka, mijają 2 godziny i trzeba butlę podać, czasem nawet po godzinie od wieczornego karmienia. Na nocne jedzenie pediatra nam rozkłada ręce i mówi, że skoro nawet zagęszczanie mleka nic nie daje to widocznie ma szybką przemianę materii i po prostu musi jeść. Z moich obserwacji wynika że zjada około 800ml mleka w ciągu 24 godzin średnio co 2 godziny je i mamy średnio 10 karmień na dobę ![]() Zostaje nam czekać i liczyć na lepsze noce, ja co wieczór mam nadzieje że noc będzie lepsza od poprzedniej ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Blu ostatnio przeglądając dr googla szukając przyczyn kiepskiego snu mojego dzieciaka trafiłam na taką książkę http://vanilka.republika.pl/usnij.htm Jeszcze się w nią za bardzo nie wczytywalam przez brak czasu ale może się przydać. |
||||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem :P
mam sloiczek z kurczaczkiem ale jakos sie boje
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła szmatka dla Jasia, zamówiłam taką jak ta ostatnia
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- no niexle my zjedlismy, kurczaka, indyka, jagnięcine, cielęcine i królika z warzyw to bardzo dużo łącznei z cebulą
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
jestem, znalazłam chwilę żeby odpisać
![]() tak więc na szczepieniu ogólnie w porządku, Jaś waży 7.06 kg, bałam się że przez katar dzisiaj się odwlecze, ale nic w gardełku nie miał więc dr mówiła że może i od zębów bo i jeszcze się ślini ... Zaczęła go badać, a ja odeszłam zobaczyć jaką szczepionkę wpisuje - końcówka z serii A. Więc po szczepieniu - Jaś o dziwo mało marudził Zagajałam że podobno coś wycofali z tych szczepionek, a one którą ble ble ale jak się obie od razu oburzyły tzn zaczęły obydwie gadać i gapić się na mnie :P i mowią że u nich tej szczepionki wycofanej nawet nie było, pokazałam książeczkę i mówiła że na pewno się pomyliła. Dyskusji nie ciągnęłam, ubrałam małego i wyszłam.
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Pdhwao
co do warzyw to widzilas my w lesie :/ musimy sie zabrac konkretnie! Tylko ja mam tak ze jak np wprowadzam np szpinak to podaje przez kilka dni zeby wiedziec czy uczula i tym sposobem zajmuje nam to wszytsko sporo czasu.. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2013-01-03 o 16:00 |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
nie
zamówiłam ją w zesżłym tygodniu i dzis przylazła przez te święta---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narazie nic jej już nie wprowadzam bo się boję już kombinować. 14.01 mamy wizytę u alergologa, będą wyniki testów, powiem jej o tej marchewce i zobaczymy co będzie dalej. Narazie zostaję przy bebilon pepti i sinlac. (po kaszce ryżowej z jabłkiem wysypało ją na buzi, nieznacznie ale zawsze to coś ).Mała 11.01. skończy 5 miesięcy bez wprowadzenia nowych pokarmów, no z wyjątkiem sinlaca. |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ilość zjadanego mleczka u nas będzie podobna bo jak dostaje z butelki to nie zjada więcej niż 100 czyli mało za jednym razem i myślę że dlatego jedzenia domaga się częściej |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a babie to ![]() Cytat:
zreszta w skladzie maja obowiazek napisac mom jesli uzywaja ![]() ja mieska jeszcze nie daje ale mlody probowal ziemniaka, marchwe, szpinak, dynie, jablko i gruszke ![]() Cytat:
![]() i super, ze bedziesz ciocia Cytat:
oby sie u waszystkich szybko to skonczylo
|
||||
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was podczytuję, po łebkach bom zajęta
coś pisałyście o nocnym wstawaniu....no Emilowi się od tyg. zachciało wstawać między 2 a 3 dostawał butlę ale pomyślałam że może chce pić, ost. nocy wyduldał 80ml wody i 120ml mleka, zasnął uff - bywało że mąż go odkładał a ten se gadał aaa no i już nie zasypia po 19 ale nawet po 21
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
fura dotarła
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
i jak pierwsze wrażenia?
zrób fotorelację ![]() a ja się wczoraj nabiegałam do bramy....najpierw 2 moje paczki a później sąsiadki......na miesiąc odbieram jej kilka paczek.....
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda ładnie, ale jest bordowy a nie czerwony... No i troszkę ładniejszy był na fotkach
![]() Nie mam w pokoju miejsca na robienie fot ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- i przyszedł mi mój kondon na taczfona
|
|
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby bylo dobrzei jak wrazenia?? |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
To jest hit Fabiego ostatnio http://kama159.wrzuta.pl/audio/1iNca...u_-_kuku_titou usypia przy tym
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Zrobię Wam lepsze fotki jak pójdziemy na spacer ![]() Mamka bo on zmężniał
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam raz, bo ktoś mnie namówił, ale dotarło do mnie, że to nieodpowiednie, także tylko łyżeczką. Cytat:
Choć nie wiem, czy to coś zmienia![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Fabi wygląda odjazdowo! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

bo ja jak już pisałam ciocią zostanę koniec kwietnia/początek maja. Nawet już w Tkmaxxie kupiłam prezent powitalny - kremowo-niebieski kocyk z królikiem - przytulanką (kocyk dość spory, spokojnie dziecko się w niego opatuli)

Ale też słyszałam, że rosyjskie niebieskie są bardzo proludzkie
Jest tyle biednych małych kotów, które na gwałt potrzebują domów
Taki uratowany kot potrafi się odwdzięczyć że hoho!
szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało 

aaa no i już nie zasypia po 19 ale nawet po 21