|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
madzia999 - super, że możesz wszystko połączyć i nic ze sobą nie koliduje, kurde masz dość dużo obowiązków na głowie. Podziwiam, że masz siłę na wszystko, ale wiadomo jak się zaczęło to lepiej dotrwać do końca żeby potem nie żałować.
Fajnie miałaś z tym kursem excela. Zazdroszczę. Gryzeldaa - dzięki, zobaczę sobie na allegro. Buty z załącznika pasują do spodni, do spódnicy raczej nie bardzo.
|
|
#4922 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
Poszaleli u mnie z nowym rokiem, bo jutro też mam rozmowę
![]() Nowy rok zaczynam więc z impetem, oby skutecznie
|
|
|
|
#4924 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
trzymam kciuki co to za praca?
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
sekretarz redakcji
![]() sama jestem ciekawa, bo się namęczyłam trochę zanim mnie zaprosili, bo przed rozmową trzeba było zrobić projekt szkoleniowy np
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Malagosia wysyłaj cv
|
|
#4927 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
wow ![]() zazdraszczam
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Jutro opowiem czy było czego zazdarszczać
![]() Kurczę fajnie niby dwa telefony dzisiaj, ale naprawdę odżyłam ![]() Bo już przez tę przerwę świąteczną dostawałam martwicy mózgu. |
|
|
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale moje nastawienie jest takie -> ![]() 2) Teraz mam ok. 15 km w jedną stronę, wcześniej miałam dużo mniej. Może być
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
niv_ autor jest raczej bez znaczenie, szukaj raczej poziomu. Z tego co zdążyłam zauważyć są dla początkujących, średnio- i zaawansowanych.
Dzięki za rady, tego się spodziewałam, chociaż wolałabym te, bo są wygodniejsze. Ale trudno, wezmę na obcasie
|
#4931 |
|
Konto usunięte
|
Kurde.
Jeszcze kilka miesięcy temu bilet kosztował 2.40 pozniej bodajze 3 a dzisiaj już 4 zeta. Coś szybko podnoszą ceny. Z samego rana taka nieprzyjemna niespodzianka. |
|
|
|
#4932 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny może któraś z was wie, dlaczego zapisując plik w pdf strasznie rozmazuje mi zdjęcie? Co zrobić żeby było ładne??
------------- Nie aktualne wpadłam na rozwiązanie sama
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-01-03 o 10:32 |
|
|
|
#4933 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- pewnie jest za lekkie i słabe jakościowe przez to |
||
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z was była na konkursie w prokuraturze?
Jak wygląda praktyczny sprawdzian umiejętności ? W ogłoszeniu nie podali że wymaagają znajomość jakis ustaw, więc sądze ze w takiej sytuacji żadnego testu nie będzie. Na pewno trzeba umieć redagować pisma...nie wiem jak sie do tego przygotować, bo nigdy z takimi pismami stycznosci nie mialam
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jednym rogu nazwa i adres prokuratury, w drugim data. Większy nagłówek, rząd niżej piszesz "dotyczy" i podajesz kod rozprawy/zawiadomienia itd. Piszesz treść (jest szablon zmieniają sie tylko dane), potem tylko podpis prokuratora, pieczątka i wszystko Poszukaj w googlach wzorów pism - jest ich sporo
|
|
|
#4936 |
|
BAN stały
|
Jestem po rozmowie i jestem zła. Straciłam nadaremnie 14 zł. Praca jest w telemarketingu za prowizje tylko. Nie mam nic stałego, sama prowizja.
Ale zacznę od początku. Biuro, w którym miałam rozmowę , jest obskurne. Sam stolik, z wierzchu obdarty całkiem + 2 krzesła mieszczą się w nim. Stolik wygląda jak by ze śmietnika był przyniesiony. Dosłownie, ładniejsze stoliki ludzie na śmietnik wyrzucają. Pani zaczęła rozmowę ze mną od tego, w jakim programie wysyłam jej CV, bo ona nie mogła mojego CV wydrukować. Sam nazwisko moje i numer był czytelny na CV moim , reszta nieczytelna. Ja mówię do Pani, że w PDF wysyłałam, ona na to nic. Czyli jednym słowem Pani nie ma na swoim kompie PDF. Bo jak to inaczej rozumieć. Teraz się zastanawiam czy nie lepiej CV wysyłać w samym wordzie lub w pdf i wordzie ( 2 załączniki w jednym mailu, 1. CV w wordzie, 2. CV w PDF). Tylko z drugiej strony ja mam office 2003. Jak ktoś do kogo będę wysyłać CV będzie miał office 2007, to też nie odczyta mojego CV jak go sobie na 2007 nie przerobi. Więc ta Pani, to chyba ewenement . Bo jak PDF można nie mieć na komp. Później Pani przeszła, do szczegółów i mówi, że praca polega na sprzedaży internetu neostrady i usług telekomunikacji polskiej. Nic o orange nie wspomniała. Choć teraz tp połączyło się chyba z orange. Pyta mi się czy byłabym taką praca zainteresowania. Mówię,że tak. Więc ona pyta mi się czy mam dobry dojazd. Ja mówię, że dojazd mam bardzo dobry. Więc Pani mi się pyta czy byłabym zainteresowana okresem próbnym 2-tygodniowym za wynagrodzeniem prowizyjnym, gdzie po tym okresie jak się sprawdzę , to zostanę u nich nadal na prowizji. Więc ja się pytam Pani, jak wygląda dalsza praca po okresie próbnym. A pani do mnie, że jest to nadal praca za wynagrodzeniem prowizyjnym. Dopiero w czerwcu mi mówi, że jest możliwość dostania umowy. Więc ja jej mówię, że na prowizję nie bardzo mi się opłaca, bo codziennie muszą na bilet wydawać. A ona do mnie , dlatego pytałam się Pani na początku, czy praca w telemarketingu by Pani odpowiadała, bo Pani ma kawałek do nas. Więc, ja jej mówię, że raczej podziękuję, ale, że się jeszcze w domu zastanowię. Nie chciałam jej mówić wprost, że mnie ta praca nie interesuję, to jej powiedziałam, że się zastanowię. Tak trochę skłamałam. Na sam koniec rozmowy, Pani najlepiej wszystko podsumowała. Idąc do normalnej pracy, też Pani wynagrodzenie po miesiącu dopiero otrzymuję. Tylko zapomniała o jednej rzeczy w normalnej pracy, mam pewne wynagrodzenie po miesiącu, a tu mogę po miesiącu wyjść na zero. O tym fakcie już zapomniała. Pani do tej pracy bierze każdego jak leci. Dziś mi opowiadała, że była dziewczyna na próbie, która bała wykręcić numer. Jak miała wykręcać numer do klienta, to tak jej ręce zaczęły telepać, że ani do jednego klienta nie zadzwoniła w ciągu dnia. Więc znów dałam się nijako nabrać i nadaremnie jechałam. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-03 o 15:40 |
|
|
|
#4937 |
|
Konto usunięte
|
Brak słow.
Jak zawsze szukaja naiwniaków. Czyli albo kasa by byla albo by jej nie była. Raz się uda coś sprzedac a raz się nie uda.Do dupy.Zeby chociaż dawali podstawe plus prowizje. Do "normalnej"pracy no to niezle. hmm tylko jak widac w pl raczej "normalnych" prac dla "zwyklych, ludzi nie ma. Co do pdf word to już nie wiadomo jak wysyłac. Raz mowia tak raz tak pewnie najlepiej trzeba zacza i tak i tak slac w razie"w" zawsze beda miec wybor. |
|
|
|
#4938 |
|
BAN stały
|
A co do tematu ubioru. Byłam ubrana, w tej bluzce, co wam pisałam wczoraj o niej, na nią ubrałam żakiet błękitny i czarne dżinsy. I powiem wam, że nie potrzebnie się tak wystroiłam. Pani , która ze mną rozmawiała, starsza już kobieta ubrana była w byle jakim swetrze, trochę rozciągniętym i w czarnych szerokich spodniach, takich o niczym. Jak wychodziłam z budynku po rozmowie, to ona paliła papierosa na dworze. Ja jeszcze czapki i szalika nie zdążyłam dobrze założyć ani kurtki po zapinać, a ta już paliła papierosa przed drzwiami. Szybka jest.
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
BAN stały
|
I jeszcze na bilet u ojca się zapożyczyłam. Dal mi kasę , ale zapowiedział, że ja albo mama mamy mu ją oddać. Ciekawe z czego mam mu oddać.
On nie popuści, będzie się kłócił z nami o tą kasę. Wydzierał na nas. Znając życie mama jak będzie miała przelew emerytury za nie długo, to mu odda za mnie dla świętego spokoju, choć sama wiele kasy nie ma i ma małą emeryturę. Już mu tak za mnie z jeden raz po rozmowie oddawała. Więc jak widzicie mam wsparcie duże od strony ojca. Nawet kasy na dojazd na rozmowę mi nie da, gdzie to tylko potrzeba mi było ok 15zł. Bo 5 zł stoi bus w jedną stronę , autobus 5, 20 zł w jedną stronę + dojazd ode mnie na stację. Jak jadę bus starczy 14 zł, pks 14, 40 trzeba. Ja zaczynam myśleć, że normalne firmy z podkarpacia, ogłoszeń na neta nie dają. Albo biorą swoich albo już sama nie wiem co. Chodząc na rozmowy ostatnio, na żadną normalną firmę nie trafiłam. Jak nie ovb, to aviva, a teraz telemarketing za prowizję. |
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Kochane w CV mam wpisać adres zameldowania czy obecnego pobytu. Różnica jest ogromna ( w km )
|
|
#4942 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wróciłam z uczelni, jestem zmęczona i zaraz usnę z głową na biurku
![]() Zastanaiwam sie do jakich firm w tym roku próbować się dostać na praktykę
|
#4943 |
|
Konto usunięte
|
Ja gdybym szukała w miescie w ktorym jestem zameldowana to bym wpisala sobie adres zameldowania.
A gdybym szukala pracy w miescie w ktorym aktualnie mieszkam to bym sobie wpisała ten drugi adres. |
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam dziś o ten projekt, babka powiedziała, że na razie to oni muszą poszukać pracodawców dla uczestników. I że szybciej bym wzięła udział, gdybym znalazła sama pracodawcę chętnego przyuczyć mnie w raMach projektu...
Byłam też u specjalisty z tymi bólami, mam jak byk napisaną diagnozę, a on "nic tu nie widzi"
|
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Następnym razem po prostu nie wysyłaj na telemarketing lub oferty wyglądające na tego typu i już
|
|
#4947 |
|
BAN stały
|
Gdzie tam sporo, same banki w kółko te same ogłoszenia dają, parę sklepów i nic więcej. Nawet na pracuj.pl jest coraz mniej ogłoszeń. Do mojego miasta i miasta, tam gdzie byłam na rozmowie to wogóle normalnych ogłoszeń nie ma. Do mnie, czasami tylko do sklepu trafi się ogłoszenie i na tym koniec. Do mnie jedno ogłoszenie na tydz jak jest , to i tak jest dobrze. Do rzeszowa czasami na stronie up jest parę ogłoszeń sensownych + na gumtree np sklepy, gdzie głównie chcą status studenta. Nie dawno było np ogłoszenie do sprzedaży biżuterii , ze statusem studenta. Więc ja ogłoszeń ze statusem studenta nie liczę. Ostatnio było wyjątkowo na gumtree ogłoszenie do biura rachunkowego do rzeszowa, na które CV wysłałam i na razie cisza jest.
Ja omijam ogłoszenia, gdzie wymagają status studenta. Więc nie wiem , gdzie widzisz tak dużo ogłoszeń , w których nie wymagają statusu studenta Sonne tez ciągle pisze, że nie mam do niej wogóle ogłoszeń a jest z podkarpacia. Chyba, że my ślepe i ogłoszeń nie widzimy. I nie w każdym ogłoszeniu, piszą, że o telemarketing chodzi. Czasami ślemy, ale nie wiemy, gdzie dokładnie. Tak jak np ovb, która podaję inne stanowiska w ogłoszeniu. Bo jak piszę, praca w orange przy sprzedaży, a nie telemarketing to ślę z myślą, że może to akurat praca w salonie. A po drugie w większości ogłoszeń, nie ma teraz podanej nazwy firmy. Rzadko, w ogłoszeniach pracodawcy podają nazwę firmy. Gdyby omijać ogłoszenia, gdzie nie ma podanej firmy, to nie było by za wiele , gdzie wysyłać CV. Pani przez tel nie powiedziała mi, że to praca w telemarketingu, nawet firmy nie chciała zdradzić. Sama się dopytałam o firmę. Więc przez tel dowiedziałam, się tylko,że o orange chodzi. Chyba, że następnym razem będę pytać jak będą dzwonić, czy ta praca to telemarketing. A i ostatnio do placówki banku do mnie do miasta było ogłoszenie. Ale pewnie multum chętnych. Skoro ogłoszenia, takie, nie często się u mnie w mieście pojawiają. Można powiedzieć raz na długi okres czasu. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-03 o 18:37 |
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
tajkuna, jeśli nie straszny Ci telemarketing to proszę >> http://www.rzeszow4u.pl/ogloszenie/s...enta_9001.html . Jest stawka godzinowa, więc nawet jak nic nie sprzedasz, to coś zarobisz. Na pracuj pl jest też ogłoszenie na telesprzedaż do Jasła ( nie wiem czy to Twoje okolice), nic nie pisze tam o wynagrodzeniu, ale jeśli to Twoje strony to możesz wysłać.
Jakbym czekała tylko na oferty w moim mieście to też bym nie miała gdzie wysyłać
if you were happy with the wrong one just think how happy you will be when the right one comes ![]() od 01.02. olejuje włosy ![]() 13.10 - pokrzywa Edytowane przez Gryzeldaa Czas edycji: 2013-01-03 o 18:39 |
|
|
|
#4949 |
|
Konto usunięte
|
Nie nom ja co prawda niedowidze, ale oferte jest to dam rade ją dojrzeć
![]() Tak więc tu się zgadzam ofert nie ma przynajmniej u mnie. Ostatnio CV wysłałam oj sporo przed swiętami. Jak się coś pojawi to albo student albo stopień niepełn. A jak jest oferta w której nie mają takich warunków to zazwyczaj sklep, czasem bank ale tu zawsze dośw.chcą więc u mnie odpada. Albo od czasu do czasu biuro ale tu zazwyczaj b.dobra znajomośc albo ang.albo niemiec.albo ostatnio franc. Tak to mniej więcej wygląda
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-03 o 18:41 |
|
|
|
#4950 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A nie ma nic z Twoim językiem? Mnie bardzo dużo ofert przechodzi koło nosa bo nie znam francuskiego ani niemieckiego, chyba zacznę odkurzać ten drugi (kiedyś się uczyłam, ale nie przyswajałam go za dobrze) i sie douczac
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Fajnie miałaś z tym kursem excela. Zazdroszczę.

Więc ja jej mówię, że jak byś tak gdzie indziej do pracy przyszła ubrana, to by cię z pracy wywalili.