|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
za wagę ![]() co do pielęgniarki to porażka, przecież one powinny być delikatne przy takich maleństwach!! kiedyś oglądałam program typu 'wyznania lekarzy, pielęgniarek' i najbardziej wkurzył mnie tekst jednej pielęgniarki, która stwierdziła, że jak jej pacjent nie podpasuje a ona ma zrobić mu zastrzyk to specjalnie robi tak aby go to zabolało Cytat:
![]() super, gratuluję
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy to o to chodzi ale zgodzę się z Mamką, że bardzo się zmienił
|
|
|
|
#4113 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratki dla K. za 20tyg ![]() My nie zamierzamy eksmitować małego do roku od nas Cytat:
![]() dla Lu za wagę i że wszystko ok!Tak! W końcu wywalczyli swoją dzidzię Polecam Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba Poginęły mi cytaty Blue- co do przyczyn niespokojnego spania to może być suche powietrze, jak się suszyło pranie w pokoju to mały przespał od 22 do 6 bez pobudek, zamówiłam więc nawilżacz, ale jeszcze nie dotarł. Ale doczytałam że nawilżasz powietrze, więc nie mam pomysłu ![]() Phdwao- śliczne nabytki Nadalko- może ta rozłąka jest Wam potrzebna, zebyście sobie przemyśleli swój związek i doszli do porozumienia Pumciu- najlepsze życzenia dla B! Wvictoria- pięknie wyglądają Twoi synkowie razem ![]() Jestem pod wrażeniem ilości pokarmów, które Wasze dzieciaczki już jadły. U nas regres, tzn. po tygodniu marchewki małego okropnie wysypało i kupy zaczęły być śluzowate i pojawiać się rzadziej i straszliwe baki puszczał. Odstawiłam więc. Wysypka bardzo powoli znika ale jeszcze troszkę jest, zwłaszcza wieczorem jest nasilona. Wizytę mamy dopiero 14go, nie wiem czy znów spróbować, samą marchew czy coś innego ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- |
||||
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Rozeznanie
|
Czołem!
Melduję się po powrocie z poradni. Więc tak- przez te jego małe przyrosty i częstsze przystawiania rozbujała mi się laktacja, a że on nie bardzo chciał jeść zrobiły się te torbiele. Próby ich się pozbycia się też rozbujały laktację- mimo, że laktator był tylko w ostateczności. Zostałam pochwalona za szałwie. I mam kontynuować picie i zobaczyć, kiedy się unormuje. A poza tym moje hormony szaleją, bo po piersiach widać, że płodna jestem ( mam uważać, żeby się nie zapomnieć) i to też się przyczyniłoMłody słabo przebrał przez tydzień, więc rozszerzanie diety od jutr startuje. waż na golaska 7405g. Potem wam napisze parę ciekawostek o diecie. Mamka, dep buciki Antek ma duże stopy to czekam na razie.My nie mamy gdzie młodego przeprowadzić śpi w jednym pokoju z nami, ale w swoim łóżeczku- tylko w skrajnych przypadkach śpi z nami Cytat:
za wagę. na babę. Ja też ciocią będę- jak się już chwalimy żona kuzyna w lutym rodzi- mam nadzieję, że dotrwają, bo mały już od 2 miesięcy próbuje przyjść na świat![]() znam to- ja ostatnio dałem młodemu łyżeczkę kaszki na spróbowanie to mi ją wyrwał i sam chciał jeść- tyle, że nie wie jak Cytat:
za szczepienie i wagę. co do reszty-![]() |
||
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwie Luśka obudziła się w wyśmienitym humorze, teraz "biega" mi po całym salonie plus o kuchnię zahacza, jakby na dopalaczach była
mam nadzieję, że nocka i kolejne dni też będą okSol super się Fabiś prezentuje! Ale kawał chłopa już z niego ![]() Cytat:
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
ehh Ale mam dzis doła
![]() Sol super bryka a Fabi cudowny! Dziewczyny mam pytanie na tej stonce dla domku to przesyka jest grtais czy jak? bo chce zamowic sloiczki i mleko
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
Co do diety!
Według mojej laktacyjnej w Europie zaleca się tak wcześnie wprowadzać gluten przez lobbing firm produkujących kaszki. Nie ma wystarczającej ilości badań, które by potwierdziły zasadność twierdzenia, że to chroni przed celiakia( wedle mojej wiedzy to akurat prawda ![]() Dla mam gotujących samodzielnie- nie dawać mięska z kurczaka, chyba, że ma się z takiego co to widziało się, że gania po ogródku ![]() Wytłumaczyła mi tez jak samodzielnie od razu ugotować zupkę- więc jak ktoś będzie zainteresowany- to napisze. Produkty, które wprowadzają jakąś dziwną reakcję odstawić na co najmniej 10 dni i potem próbować jeszcze raz wprowadzać Generalnie po jednej nowości na 4-5 dnia- ale to już wiecie ![]() No i jeszcze- najlepiej do pica dawać zwykła wodę. Generalnie kobieta jest strasznie nastawiona na zdrowe żywienie od początku i widać, że ma spora wiedzę na ten temat. np dowiedziałam się, że badan jest konserwowanym ponad 300 różnymi konserwantami, zanim do nas dojedzie. Podobno najlepiej skórkę najpierw umuć plynam do naczyń i porządnie wyszorować. |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina gratulacje
![]() dziękuję za miłe słowa odnośnie Fabisia i wózka |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze mam pytanko, bo wiem że Ty Nadalka chyba zamawialas ze strony do domku? Masz zaufanie do jedzenia z neta? bo chce zamowic sloiczki i mleka a jakos nie jestem przekonana do kupowania z internetu. Ale glowne z allegro.
Ugotowałam wczoraj tą zupke i dzis chcialam podac tez ale jakas mi ie taka wodnista wydała i smakowała inaczej. Wiec nie dałam. Balam sie pewnie jestem przewrqzliwiona ale sie poprostu boje Chyba obiadki bede dawąła jenak ze sloiczka chyba ze zrobie taki na jeden dzien dla Niej. Np ziemniaczka ze szpinakiem czy cos.
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz jak tą zupkę ugotować bo ciekawa jestem. |
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Magnolia dawaj przepis na zupkę
a wspominała coś o mięskach ze słoiczków? Bo Gerber ma mięsko z kurczaka i z indyka
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuję |
|
|
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Magnolia wrzuć przepis, na pewno duzo mam jest chętna
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Więc jak same będziecie gotować to raczej dawać: -królika - cielęcinkę - wołowinkę - ryby( ale takie świeżo dostarczone) - indyka Kurczaki podobno za dużo świństw w sobie zbierają i karmią piersią. Przepis się najbardziej przyda- tym co zaczynają dietę rozszerzać. 1) dzień- ziemniaczek z mleczkiem odciągniętym z piersi( ziemniaczek zmiksować) 2) dzień- ziemniaczek+ oliwa z oliwek, albo olej rzepakowy, albo dobrej jakości niesolone masło.) dzień- do tego co wyżej dodać trochę marchewki albo dyni(zmiksować) 10) dzień dodajemy np pietruszkę. i tak co 4 dni coś... najlepiej dojść do 5 składników: inne warzywka, mięsko. Mleczko do popicia. Stopniowo mniej własnego mleczka, aż się przestanie podawać w ogóle, a dziecko będzie jadło ładnie( mleczko jest do osłony przed alergicznymi reakcjami- żeby nie były zbyt drastyczne- trzeba wyczuć kiedy przestać dawać). Wtedy można dać wodę do popicia Mykam, bo małż się wkurza. Poprawiłam posta bo wcześniej herezje napisałam- przez małżą, bo mi na glowie wisial.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-03 o 19:33 |
||
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na przepis na zupkę również czekam ![]() a z sklepowymi kurczakami całkowicie się zgadzam, one dostają antybiotyki i np mojej chrześnicy jak była malutka zaczęły po takim sklepowym rosnąc piersi a to było juz kilka lat temu Fabi to po prostu sliczy chłopczyk sie zrobił |
|
|
|
|
#4131 |
|
Rozeznanie
|
zaciekawił mnie ten wózek bo ładnie wygląda a ja szukam czegoś lekkiego i tak zaczełam szperać po allegro i wykumałam, że masz spacerowkę z 3 funkcyjnego tak?
http://allegro.pl/leo-wozek-evo-grac...910395216.html tutaj pisze, że stelaż 6,5kg waży bez kól, z kołami więcej |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek ja dużo rzeczy kupuje z neta jedzenie dla małej też wystarczy zerknąć na datę ważności i jak przyjdą czy wieczko nie strzela.
Lady a zapytaj się swojej laktacyjnej czy słoiczki z chemia byłyby dopuszczone do sprzedaży z przeznaczeniem dla małych dzieci? Chyba po to jest pasteryzacja i próżniowe zamykanie żeby było ok. To nie musztarda że może leżeć w lodówce otwarta trzy miesiące. Tylko otwarty słoiczek wyrzuca się po 48h! |
|
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo kupować z certyfikatem eko żywności, a nie wszędzie jest do tego dostępJa nie mam 100% pewności czy baba na targu nie sypie czymś swoich warzyw, choćby żeby sie pozbyc szkodników, albo ich nie nabywa na giełdzie
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ja np nie mam dostepu do wiejskiej kury to mam w ogole dziecku nie podawac bo w sloiczkach jest be?
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gotówka tez moge zapłacic przy odbiorze? bo na konci enie mam az tyle kasy wplace dopiero jutro mam gotowke.
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle ja już słyszałam dużo opinii od lekarzy, jedni mówią żeby samemu gotować, a drudzy że słoiczki bo są pewniejsze.
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało 
za wagę 

A to ozn

( mam uważać, żeby się nie zapomnieć) i to też się przyczyniło
Antek ma duże stopy to czekam na razie.
mam nadzieję, że nocka i kolejne dni też będą ok

chyba ze zrobie taki na jeden dzien dla Niej. Np ziemniaczka ze szpinakiem czy cos.