Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 17:05   #4111
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to my już po szczepieniu. Lu waży 6730 i mierzy 63cm. Wg pediatry jest super. Zresztą, Lu odkąd weszła w 15 centyl z wagą tak konsekwentnie się go cały czas trzyma, więc do przyrostów wagi nie ma absolutnie co się przyczepić. Pediatra się dzisiaj wręcz rozpływała jak to wszystko jest fajnie

Za to samo szczepienie - porażka! Była jakaś nowa pielęgniarka, durne, niedelikatne babsko Każde dziecko przy szczepieniu darło się wniebogłosy, Luśka przy obu wkłuciach aż się zapowietrzyła, aż baba sprawdzała, czy oddycha, a NIGDY przy żadnym szczepieniu do tej pory tak nie reagowała szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało
teraz śpi moja bidulka mała
za wagę
co do pielęgniarki to porażka, przecież one powinny być delikatne przy takich maleństwach!!
kiedyś oglądałam program typu 'wyznania lekarzy, pielęgniarek' i najbardziej wkurzył mnie tekst jednej pielęgniarki, która stwierdziła, że jak jej pacjent nie podpasuje a ona ma zrobić mu zastrzyk to specjalnie robi tak aby go to zabolało

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moja nie śpi z nami w sypialni od ok 2 miesięcy. Jednak nie śpi jeszcze w swoim pokoiku. Najpierw spała w kołysce w sypialni, a potem rozłożyliśmy jej łożeczko w dużym pokoju. I tam śpi. A z dużego pokoju do jej pokoiku pewnie przeprowadzi się w okolicach roczku.
zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Gratuluję
Ja też będę ciocią w czerwcu!
super, gratuluję

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:07   #4112
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mamka bo on zmężniał
Nie wiem czy to o to chodzi ale zgodzę się z Mamką, że bardzo się zmienił

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:16   #4113
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało, że dziś jest ostatni dzień mojego podstawowego urlopu macierzyńskiego A to ozn
Mój też się skończył w grudniu dostałam ostatni zasiłek, teraz zęby w beton
Gratki dla K. za 20tyg Ja się pogubiłam już w tygodniach, liczę miesiące
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
My nie zamierzamy eksmitować małego do roku od nas
Cytat:
No to my już po szczepieniu. Lu waży 6730 i mierzy 63cm. Wg pediatry jest super. Zresztą, Lu odkąd weszła w 15 centyl z wagą tak konsekwentnie się go cały czas trzyma, więc do przyrostów wagi nie ma absolutnie co się przyczepić. Pediatra się dzisiaj wręcz rozpływała jak to wszystko jest fajnie

Za to samo szczepienie - porażka! Była jakaś nowa pielęgniarka, durne, niedelikatne babsko Każde dziecko przy szczepieniu darło się wniebogłosy, Luśka przy obu wkłuciach aż się zapowietrzyła, aż baba sprawdzała, czy oddycha, a NIGDY przy żadnym szczepieniu do tej pory tak nie reagowała szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało
Ale wstrętna baba, na pewno niedelikatna była
dla Lu za wagę i że wszystko ok!
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Gratulacje
Czyżby u siostry?

Tak! W końcu wywalczyli swoją dzidzię
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U siostry, tak? Super

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Karolina
indyka z Twojego przepisu spróbuje na pewno!
Polecam
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
jestem, znalazłam chwilę żeby odpisać
tak więc na szczepieniu ogólnie w porządku, Jaś waży 7.06 kg, bałam się że przez katar dzisiaj się odwlecze, ale nic w gardełku nie miał więc dr mówiła że może i od zębów bo i jeszcze się ślini ...
Zaczęła go badać, a ja odeszłam zobaczyć jaką szczepionkę wpisuje - końcówka z serii A. Więc po szczepieniu - Jaś o dziwo mało marudził Zagajałam że podobno coś wycofali z tych szczepionek, a one którą ble ble ale jak się obie od razu oburzyły tzn zaczęły obydwie gadać i gapić się na mnie :P i mowią że u nich tej szczepionki wycofanej nawet nie było, pokazałam książeczkę i mówiła że na pewno się pomyliła. Dyskusji nie ciągnęłam, ubrałam małego i wyszłam.

hmmm, ja bym nie odpusciła tak łatwo, szkoda, że Cię zakrzyczały
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
udalo Ci sie - obslinilm klawiature. zrobie a pewno

i super, ze bedziesz ciocia
Zró, zrób, łatwe i pyszne

Cytat:
:d
Bardzo mi się podoba F. też wygląda na zadowolonego

Poginęły mi cytaty

Blue- co do przyczyn niespokojnego spania to może być suche powietrze, jak się suszyło pranie w pokoju to mały przespał od 22 do 6 bez pobudek, zamówiłam więc nawilżacz, ale jeszcze nie dotarł. Ale doczytałam że nawilżasz powietrze, więc nie mam pomysłu

Phdwao- śliczne nabytki

Nadalko- może ta rozłąka jest Wam potrzebna, zebyście sobie przemyśleli swój związek i doszli do porozumienia

Pumciu- najlepsze życzenia dla B!

Wvictoria- pięknie wyglądają Twoi synkowie razem

Jestem pod wrażeniem ilości pokarmów, które Wasze dzieciaczki już jadły. U nas regres, tzn. po tygodniu marchewki małego okropnie wysypało i kupy zaczęły być śluzowate i pojawiać się rzadziej i straszliwe baki puszczał. Odstawiłam więc. Wysypka bardzo powoli znika ale jeszcze troszkę jest, zwłaszcza wieczorem jest nasilona. Wizytę mamy dopiero 14go, nie wiem czy znów spróbować, samą marchew czy coś innego

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
super, gratuluję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:19   #4114
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Tak! W końcu wywalczyli swoją dzidzię
Bardzo się cieszę Pogratuluj jej ode mnie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:26   #4115
LadyMagnolia
Rozeznanie

Czołem!
Melduję się po powrocie z poradni. Więc tak- przez te jego małe przyrosty i częstsze przystawiania rozbujała mi się laktacja, a że on nie bardzo chciał jeść zrobiły się te torbiele.
Próby ich się pozbycia się też rozbujały laktację- mimo, że laktator był tylko w ostateczności. Zostałam pochwalona za szałwie. I mam kontynuować picie i zobaczyć, kiedy się unormuje.
A poza tym moje hormony szaleją, bo po piersiach widać, że płodna jestem ( mam uważać, żeby się nie zapomnieć) i to też się przyczyniło
Młody słabo przebrał przez tydzień, więc rozszerzanie diety od jutr startuje. waż na golaska 7405g. Potem wam napisze parę ciekawostek o diecie.

Mamka, dep buciki Nie mam nawet 1 pary Antek ma duże stopy to czekam na razie.
My nie mamy gdzie młodego przeprowadzić śpi w jednym pokoju z nami, ale w swoim łóżeczku- tylko w skrajnych przypadkach śpi z nami
Cytat:

za wagę. na babę.
Ja też ciocią będę- jak się już chwalimy żona kuzyna w lutym rodzi- mam nadzieję, że dotrwają, bo mały już od 2 miesięcy próbuje przyjść na świat
Cytat:
Marysia w czasie karmienia zabrała mi łyżeczkę
znam to- ja ostatnio dałem młodemu łyżeczkę kaszki na spróbowanie to mi ją wyrwał i sam chciał jeść- tyle, że nie wie jak
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
jestem, znalazłam chwilę żeby odpisać
tak więc na szczepieniu ogólnie w porządku, Jaś waży 7.06 kg, bałam się że przez katar dzisiaj się odwlecze, ale nic w gardełku nie miał więc dr mówiła że może i od zębów bo i jeszcze się ślini ...
Zaczęła go badać, a ja odeszłam zobaczyć jaką szczepionkę wpisuje - końcówka z serii A. Więc po szczepieniu - Jaś o dziwo mało marudził Zagajałam że podobno coś wycofali z tych szczepionek, a one którą ble ble ale jak się obie od razu oburzyły tzn zaczęły obydwie gadać i gapić się na mnie :P i mowią że u nich tej szczepionki wycofanej nawet nie było, pokazałam książeczkę i mówiła że na pewno się pomyliła. Dyskusji nie ciągnęłam, ubrałam małego i wyszłam.

za szczepienie i wagę. co do reszty-
Cytat:
fura dotarła
Fabi wygląda w niej bosko

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:28   #4116
agunia82
Zakorzenienie

Szczęśliwie Luśka obudziła się w wyśmienitym humorze, teraz "biega" mi po całym salonie plus o kuchnię zahacza, jakby na dopalaczach była mam nadzieję, że nocka i kolejne dni też będą ok

Sol super się Fabiś prezentuje! Ale kawał chłopa już z niego

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
za wagę
co do pielęgniarki to porażka, przecież one powinny być delikatne przy takich maleństwach!!
a no powinny, te dwie inne pielęgniarki co tam pracują to zawsze do dzieci z sercem podchodziły, zagadywały, były bardzo miłe, a ta jakiś taki mruk nieprzyjemny (nawet czasami wzrok miała, jakby jej ktoś rodzinę zabił co najmniej) i jeszcze mało delikatna do tego

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:37   #4117
prince_polo
Zakorzenienie

ehh Ale mam dzis doła

Sol super bryka a Fabi cudowny!

Dziewczyny mam pytanie na tej stonce dla domku to przesyka jest grtais czy jak? bo chce zamowic sloiczki i mleko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:42   #4118
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie wygląda
Stary 2013-01-03, 17:47   #4119
LadyMagnolia
Rozeznanie

Co do diety!
Według mojej laktacyjnej w Europie zaleca się tak wcześnie wprowadzać gluten przez lobbing firm produkujących kaszki. Nie ma wystarczającej ilości badań, które by potwierdziły zasadność twierdzenia, że to chroni przed celiakia( wedle mojej wiedzy to akurat prawda). Zresztą w Europie tak naprawdę mało się takich badań przeprowadza. Podobno najwięcej ich robią Amerykańcy, a tam gluten każą wprowadzać później. I ona by za tym była, ale każą co innego mówić.
Dla mam gotujących samodzielnie- nie dawać mięska z kurczaka, chyba, że ma się z takiego co to widziało się, że gania po ogródku
Wytłumaczyła mi tez jak samodzielnie od razu ugotować zupkę- więc jak ktoś będzie zainteresowany- to napisze.
Produkty, które wprowadzają jakąś dziwną reakcję odstawić na co najmniej 10 dni i potem próbować jeszcze raz wprowadzać Generalnie po jednej nowości na 4-5 dnia- ale to już wiecie
No i jeszcze- najlepiej do pica dawać zwykła wodę.
Generalnie kobieta jest strasznie nastawiona na zdrowe żywienie od początku i widać, że ma spora wiedzę na ten temat. np dowiedziałam się, że badan jest konserwowanym ponad 300 różnymi konserwantami, zanim do nas dojedzie. Podobno najlepiej skórkę najpierw umuć plynam do naczyń i porządnie wyszorować.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-03, 17:56   #4120
Soleilka
Zakorzenienie

Karolina gratulacje Mówiłam, że się teraz uda!

dziękuję za miłe słowa odnośnie Fabisia i wózka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:56   #4121
prince_polo
Zakorzenienie

A i jeszcze mam pytanko, bo wiem że Ty Nadalka chyba zamawialas ze strony do domku? Masz zaufanie do jedzenia z neta? bo chce zamowic sloiczki i mleka a jakos nie jestem przekonana do kupowania z internetu. Ale glowne z allegro.

Ugotowałam wczoraj tą zupke i dzis chcialam podac tez ale jakas mi ie taka wodnista wydała i smakowała inaczej. Wiec nie dałam. Balam sie pewnie jestem przewrqzliwiona ale sie poprostu boje

Chyba obiadki bede dawąła jenak ze sloiczka chyba ze zrobie taki na jeden dzien dla Niej. Np ziemniaczka ze szpinakiem czy cos.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-03, 17:57   #4122
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo się cieszę Pogratuluj jej ode mnie

Oczywiście przekażę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-01-03, 17:57   #4123
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Co do diety!
Według mojej laktacyjnej w Europie zaleca się tak wcześnie wprowadzać gluten przez lobbing firm produkujących kaszki. Nie ma wystarczającej ilości badań, które by potwierdziły zasadność twierdzenia, że to chroni przed celiakia( wedle mojej wiedzy to akurat prawda). Zresztą w Europie tak naprawdę mało się takich badań przeprowadza. Podobno najwięcej ich robią Amerykańcy, a tam gluten każą wprowadzać później. I ona by za tym była, ale każą co innego mówić.
Dla mam gotujących samodzielnie- nie dawać mięska z kurczaka, chyba, że ma się z takiego co to widziało się, że gania po ogródku
Wytłumaczyła mi tez jak samodzielnie od razu ugotować zupkę- więc jak ktoś będzie zainteresowany- to napisze.
Produkty, które wprowadzają jakąś dziwną reakcję odstawić na co najmniej 10 dni i potem próbować jeszcze raz wprowadzać Generalnie po jednej nowości na 4-5 dnia- ale to już wiecie
No i jeszcze- najlepiej do pica dawać zwykła wodę.
Generalnie kobieta jest strasznie nastawiona na zdrowe żywienie od początku i widać, że ma spora wiedzę na ten temat. np dowiedziałam się, że badan jest konserwowanym ponad 300 różnymi konserwantami, zanim do nas dojedzie. Podobno najlepiej skórkę najpierw umuć plynam do naczyń i porządnie wyszorować.
A ten słoiczkowy kurczak lata po ogródku?skąd jest pewność, że też nie jest "sztuczny"?Inne zwierzątka można dodawać bez obaw?
Napisz jak tą zupkę ugotować bo ciekawa jestem.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:57   #4124
Soleilka
Zakorzenienie

Magnolia dawaj przepis na zupkę a wspominała coś o mięskach ze słoiczków? Bo Gerber ma mięsko z kurczaka i z indyka

Bloguję
Stary 2013-01-03, 17:59   #4125
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Karolina gratulacje Mówiłam, że się teraz uda!

dziękuję za miłe słowa odnośnie Fabisia i wózka
I udało się
Dziekuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-01-03, 18:00   #4126
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Super wygląda i tak poważnie w tym wózku.
Wyczytłam, że waży ten wózek 6,5kg, rzeczywiście jest taki lekki?
Stary 2013-01-03, 18:01   #4127
ewka5891
Zakorzenienie

Magnolia wrzuć przepis, na pewno duzo mam jest chętna

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:04   #4128
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Super wygląda i tak poważnie w tym wózku.
Wyczytłam, że waży ten wózek 6,5kg, rzeczywiście jest taki lekki?
Stelaż waży 6,5 kg. Myślę, że waży 9 kg. Jest dość lekki

Bloguję
Stary 2013-01-03, 18:15   #4129
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ten słoiczkowy kurczak lata po ogródku?skąd jest pewność, że też nie jest "sztuczny"?Inne zwierzątka można dodawać bez obaw?
Napisz jak tą zupkę ugotować bo ciekawa jestem.
Cytat:
Magnolia dawaj przepis na zupkę a wspominała coś o mięskach ze słoiczków? Bo Gerber ma mięsko z kurczaka i z indyka
Generalnie to ona nie jest za słoiczkami, bo: "jak coś jest ważne do 2014 to ciekawe ile tam chemii nadawali, żeby było dobre". Bardziej jej chodzilo o samodzielne gotowanie. Nie potępia wprost słoiczków, alewiadomo, że jak mozna samemu ugotowac to lepiej ,bo widzisz co dajesz.
Więc jak same będziecie gotować to raczej dawać:
-królika
- cielęcinkę
- wołowinkę
- ryby( ale takie świeżo dostarczone)
- indyka
Kurczaki podobno za dużo świństw w sobie zbierają i karmią piersią.
Przepis się najbardziej przyda- tym co zaczynają dietę rozszerzać.
1) dzień- ziemniaczek z mleczkiem odciągniętym z piersi( ziemniaczek zmiksować)
2) dzień- ziemniaczek+ oliwa z oliwek, albo olej rzepakowy, albo dobrej jakości niesolone masło.) dzień- do tego co wyżej dodać trochę marchewki albo dyni(zmiksować)
10) dzień dodajemy np pietruszkę.
i tak co 4 dni coś... najlepiej dojść do 5 składników:
inne warzywka, mięsko. Mleczko do popicia. Stopniowo mniej własnego mleczka, aż się przestanie podawać w ogóle, a dziecko będzie jadło ładnie( mleczko jest do osłony przed alergicznymi reakcjami- żeby nie były zbyt drastyczne- trzeba wyczuć kiedy przestać dawać). Wtedy można dać wodę do popicia
Mykam, bo małż się wkurza.

Poprawiłam posta bo wcześniej herezje napisałam- przez małżą, bo mi na glowie wisial.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-03 o 19:33
Stary 2013-01-03, 18:19   #4130
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Czołem!
Melduję się po powrocie z poradni. Więc tak- przez te jego małe przyrosty i częstsze przystawiania rozbujała mi się laktacja, a że on nie bardzo chciał jeść zrobiły się te torbiele.
Próby ich się pozbycia się też rozbujały laktację- mimo, że laktator był tylko w ostateczności. Zostałam pochwalona za szałwie. I mam kontynuować picie i zobaczyć, kiedy się unormuje.
A poza tym moje hormony szaleją, bo po piersiach widać, że płodna jestem ( mam uważać, żeby się nie zapomnieć) i to też się przyczyniło
a jak to po piersiach widać???
na przepis na zupkę również czekam

a z sklepowymi kurczakami całkowicie się zgadzam, one dostają antybiotyki i np mojej chrześnicy jak była malutka zaczęły po takim sklepowym rosnąc piersi a to było juz kilka lat temu

Fabi to po prostu sliczy chłopczyk sie zrobił
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:23   #4131
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Stelaż waży 6,5 kg. Myślę, że waży 9 kg. Jest dość lekki
zaciekawił mnie ten wózek bo ładnie wygląda a ja szukam czegoś lekkiego i tak zaczełam szperać po allegro i wykumałam, że masz spacerowkę z 3 funkcyjnego tak?
http://allegro.pl/leo-wozek-evo-grac...910395216.html
tutaj pisze, że stelaż 6,5kg waży bez kól, z kołami więcej
Stary 2013-01-03, 18:34   #4132
nadalka
Zakorzenienie

Ciastek ja dużo rzeczy kupuje z neta jedzenie dla małej też wystarczy zerknąć na datę ważności i jak przyjdą czy wieczko nie strzela.

Lady a zapytaj się swojej laktacyjnej czy słoiczki z chemia byłyby dopuszczone do sprzedaży z przeznaczeniem dla małych dzieci? Chyba po to jest pasteryzacja i próżniowe zamykanie żeby było ok. To nie musztarda że może leżeć w lodówce otwarta trzy miesiące. Tylko otwarty słoiczek wyrzuca się po 48h!
Stary 2013-01-03, 18:38   #4133
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie to ona nie jest za słoiczkami, bo: "jak coś jest ważne do 2014 to ciekawe ile tam chemii nadawali, żeby było dobre". Bardziej jej chodzilo o samodzielne gotowanie. Nie potępia wprost słoiczków, alewiadomo, że jak mozna samemu ugotowac to lepiej ,bo widzisz co dajesz.
Żeby tak było trzeba by chyba samemu warzywa hodować albo kupować z certyfikatem eko żywności, a nie wszędzie jest do tego dostęp
Ja nie mam 100% pewności czy baba na targu nie sypie czymś swoich warzyw, choćby żeby sie pozbyc szkodników, albo ich nie nabywa na giełdzie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-01-03, 18:39   #4134
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a jak ja np nie mam dostepu do wiejskiej kury to mam w ogole dziecku nie podawac bo w sloiczkach jest be?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:39   #4135
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Lady a zapytaj się swojej laktacyjnej czy słoiczki z chemia byłyby dopuszczone do sprzedaży z przeznaczeniem dla małych dzieci? Chyba po to jest pasteryzacja i próżniowe zamykanie żeby było ok. To nie musztarda że może leżeć w lodówce otwarta trzy miesiące. Tylko otwarty słoiczek wyrzuca się po 48h!
no dokładnie one są pasteryzowane jak domowe przetwory.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-01-03, 18:43   #4136
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek ja dużo rzeczy kupuje z neta jedzenie dla małej też wystarczy zerknąć na datę ważności i jak przyjdą czy wieczko nie strzela.
!
acha no to ok. To ja sobie zamawiam A gotówka tez moge zapłacic przy odbiorze? bo na konci enie mam az tyle kasy wplace dopiero jutro mam gotowke.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-03, 18:43   #4137
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nadalka Twoj tekst z musztarda mnie rozwalil

Amelcia
Stary 2013-01-03, 18:43   #4138
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a jak ja np nie mam dostepu do wiejskiej kury to mam w ogole dziecku nie podawac bo w sloiczkach jest be?
nie, to musisz kupować małe kurczątka i w ogródku chować a tak w ogóle ja już słyszałam dużo opinii od lekarzy, jedni mówią żeby samemu gotować, a drudzy że słoiczki bo są pewniejsze.
Stary 2013-01-03, 18:46   #4139
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nie, to musisz kupować małe kurczątka i w ogródku chować a tak w ogóle ja już słyszałam dużo opinii od lekarzy, jedni mówią żeby samemu gotować, a drudzy że słoiczki bo są pewniejsze.
burek by mi pogonil te kurczatka w pi.z.du

Amelcia
Stary 2013-01-03, 18:46   #4140
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
acha no to ok. To ja sobie zamawiam A gotówka tez moge zapłacic przy odbiorze? bo na konci enie mam az tyle kasy wplace dopiero jutro mam gotowke.
a nie wiem, musiałabys popatrzeć
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Nadalka Twoj tekst z musztarda mnie rozwalil

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości