Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 19:00   #91
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

chcialabym sie pochwalic moja małą modelką na dzisiejszej sesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 - Kopie.jpg (59,9 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2 - Kopie.jpg (94,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10 modified modified.jpg (91,6 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (71,2 KB, 50 załadowań)
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:04   #92
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
haha no tak bo z nas wredne matki nie trzymające się żadnych reguł ale serio w te 2 godziny na lotnisku dziecku krzywdy nie zrobisz

Matko jedyna Lewek co za ludzie z tym wózkiem.. nasz stoi przy wyjściu z klatki i nic nigdy nikt nie zrobił nawet koc w nim cały czas jest a ktoś by przecież mógł sobie podpierdzielić bo fajny gruby a on leży i leży

Wyskoczyłam szybko na ciuchy i wiecie co znalazłam ??? różową spódniczkę do zdjęć taką jak kaczuszka na zdjęciach na mailu córci założyła za całe 5zł
No to czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Widze,że temat jedzonka na tapecie a to dobrze,bo ja własnie chciałam spytać kiedy się zaczyna podawać kleik ryżowy do mleczka??
Kleik jest po 4 miesiącu, ja podaję od 3 dni, Ala 9 stycznia skończy 4 miesiące.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Milcia moja love
ślicznie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. co za przeżycie masakra. jak tylko przekroczyliśmy prog gabinetu Mała sie tak rozdarła, to byl takie straszny przeraźliwy wrzask...plakac mi sie chcialo razem z nia jeszcze nigdy nie slyszalam jej tak wrzeszczacej, Giulia ogolnie bardzo rzadko placze. i juz nigdy wiecej nie chce slyszec w kazdym razie nie jest zle z panica moja, miesnie sa jak to Pani okresliła "szerokiej normie". jednak ma trochę obniżone napięcie w samym karku, mamy ja po prostu czesto klas na brzuszku i tyle. na krotko ale czesto. i na kontrole 28 idziemy. teraz biedactwo usnęło z tego płaczu
Oby na kontroli było już wszystko w 100% super

Przyszło nasze krzesełko do karmienia. Jest ZARĄBISTE! Tamlin Tobie się podobało na aukcji, jak Ci się nadal podoba to się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11977.jpg (67,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11978.jpg (61,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11979.jpg (64,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11980.jpg (63,0 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-03 o 19:06
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:08   #93
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Jaka wpatrzona w mamusię ślicznota maleńka

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Iwa ale bajer, się rozkłada!Chyba ja też zamówię, tylko gdzie je postawię

Zabierzcie już tę ku@#$% reklamę!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:11   #94
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

No duże jest, na naszych 30 metrach stanowi dość wyraźny punkt wyposażenia. Ale wywaliłam stolik na którym stały kwiatki, kwiatki wylądowały na parapecie i jest git
Stary 2013-01-03, 19:14   #95
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
my juz po wizycie. co za przeżycie masakra. jak tylko przekroczyliśmy prog gabinetu Mała sie tak rozdarła, to byl takie straszny przeraźliwy wrzask...plakac mi sie chcialo razem z nia jeszcze nigdy nie slyszalam jej tak wrzeszczacej, Giulia ogolnie bardzo rzadko placze. i juz nigdy wiecej nie chce slyszec w kazdym razie nie jest zle z panica moja, miesnie sa jak to Pani okresliła "szerokiej normie". jednak ma trochę obniżone napięcie w samym karku, mamy ja po prostu czesto klas na brzuszku i tyle. na krotko ale czesto. i na kontrole 28 idziemy. teraz biedactwo usnęło z tego płaczu
Oj biedulka, ale dobrze, że nic poważniejszego jej nie jest

Cytat:
śliczniutka

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No to czekamy na fotki

Kleik jest po 4 miesiącu, ja podaję od 3 dni, Ala 9 stycznia skończy 4 miesiące.

ślicznie

Przyszło nasze krzesełko do karmienia. Jest ZARĄBISTE! Tamlin Tobie się podobało na aukcji, jak Ci się nadal podoba to się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj
ho ho ale machina - świetny

A na drugim miejscu jaka dziecina zadowolna

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:15   #96
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
śliczna królewna

Iwa super krzesełko! muszę tżta namówić.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:16   #97
Sojka1990
Zadomowienie

Kochana podlinkuj ten fotelik jak możesz bo mi macierzyński wreszcie przyszedł :P
Stary 2013-01-03, 19:20   #98
Iwa844
Zakorzenienie

Proszę bardzo http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...897373430.html
Stary 2013-01-03, 19:23   #99
kaczuszka69
potworkowa

Iwa a jaka jest tapicerka? to jest raczej chłonący materiał, czy ceratkowy?

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:27   #100
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Iwa a jaka jest tapicerka? to jest raczej chłonący materiał, czy ceratkowy?
Powiedziałabym że to materiał podobny do takiego z jakiego szyje się np torby podróżne (takie sportowe) czy plecaki. A ta jasna wkładka w środku jest mięciusia, welurowa. Tapicerkę się ściąga, więc można wyprać w razie czego
Stary 2013-01-03, 19:45   #101
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pamiętam, że Zielona dawała kiedyś zdjęcie Dominika z podkówką. Pisałam wtedy, że mój Antek też tak robi. Poniżej dowód na to. Niesamowicie roczula mnie, gdy robi tę minkę. Wiem, że póki co robi to nieświadomie, ale czuję, że jeszcze nie raz zaszantażuje mnie nią do osiągnięcia swojego celu,bo jak ją widzę to serce mi mięknie.
Podkówkę Melcia robi jak nie chce jeść . A jak jest smutna to robi niby podkówkę, ale ja to nazywam żółwim ryjkiem

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Lilka, Michaś tez ma 2,5 m-ca i też waży prawie 7kg
Melci waga wyniosła 6kg, a ma 19t

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Colds kup używkę jakąś ... po co przepłacać? my za 100 zł kupiliśmy cudne i sukieneczkę i spodenki i płaszczyk czapeczkę i buciki i pokrowiec na fotelik ... ))
Muszę popatrzeć, choć kukałam i nic ciekawego nie było

Cytat:
ja tez tego nie ogarniam do konca. i wydaje mi sie ze tak jak Asiuulce lekarz powiedzial te kaszki to tylko tucza dzieci, wiec ja nie wiem juz
te holle wygladaja na fajne, widze ze maja tez np bananowa i tez bez cukru!!
Melka dzięki kaszce i kleikowi ma idealną wagę . Pierwszy raz, w ciągu miesiąca, przytyła kilogram!!! (Choć w sumie to 900g )

Cytat:
Jeśli do jutra nie będzie poprawy i jeśli nie będzie przybierać na wadze(bo mniej je przez 3 tyg przytyła tylko 200g) to pójdziemy do szpitala

Cytat:
Colds tak jak radzą dziewczyny - szukaj na all. Czasem idzie coś fajnego upolować. Albo popytaj znajomych.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
My mieszkamy na parterze, więc wnosimy wózek do domu. Cały psikus polega na tym, że mamy mieszkanie jednopokojowe, które ma 32m, ale jakoś znaleźliśmy w nim miejsce na wózek i nawet nam tak bardzo nie zawadza.
Ja chciałam zostawiać na klatce, bo wydawało mi się, że nic złego się nie stanie, ale sąsiadka mnie zaczepiła, że Jej ukradli . Też mieszkamy na parterze

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Szczepionka na krztusiec na szczęście innej serii niż ta wycofana, uff
U nas, dzięki Bogu, też!!!

Ale gdy poprosiłam o uzupełnienie to z okropną reakcją się spotkałam Ja tu grzecznie czy mogłabym prosić o wpisanie, bo wtedy nie zwróciłam uwagi, a ta Pani miała też prawo zapomnieć. Na co opryskliwie usłyszałam, że teraz to już za późno - miałam mówić gdy było szczepienie. No to powiedziałam, nadal grzecznie, że słyszałam o wycofanej szczepionce DTP, w której były nierozpuszczalny osad. I.. 'teraz już nią nie szczepimy!' No to mówię, że to nie pierwsze szczepienie córki i być może była tą szczepionką szczepiona. 'My takiej szczepionki nie mieliśmy!' Opryskliwe babsko!!!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Colds dzięki za odpowiedź. Chociaż i tak nie bardzo to ogarniam.... Ale po 4 miesiącu zaczniemy jabłuszko, a potem zapytam pediatry. Z resztą doktorek miał mi wysłać na maila żywienie niemowląt, ale chyba zapomniał Jak pojedziemy w przyszły piątek na szczepienie, to mu się przypomnę i może prędzej ogarnę to wszystko....

Dziewczyny, daję 4 miarki mleka na 120ml wody- tak jak pisze. Ale Krystianek czasem dalej jest głodny i pcha rączki do buzi. Mogę mu jeszcze dorobić? Jeśli tak, to w jakich proporcjach? Czy muszę to uzgodnić z pediatrą? Boję się sama za to zabrać, bo na Nanie pisze, żeby trzymać się instrukcji, bo jak się da złe proporcje, to dziecko może się np. odwodnić
Jeżeli chcesz to mogę Ci wysłać schemat Danone, bo takowy dostałam w szpitalu z książeczką.

Na 150ml jest 5miarek, bo 30ml to 1miarka. Inaczej nie warto kombinować, tak jak piszą dziewczyny

Melcia dopiero dzisiaj pierwszy raz zasnela na macie, cudny widok!
Stary 2013-01-03, 20:13   #102
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Melci waga wyniosła 6kg, a ma 19t
No to myślę, że powinien jej się podobać taki bysior klatę ma już ładnie zarysowaną
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:17   #103
gda
Zakorzenienie

Zważyliśmy Henia - 6940 g, czyli coś rusza do przodu. Zwłaszcza, że dziś cały dzień pięknie jadł!

I przyszła mi paczka z Zary... Nisia ten żakiet S-ka za mały, ale tak draaapie że go odsyłam. Nie wytrzymałabym go nosić niestety. A spodobał mi się.
Spodnie w panterkę też mnie nie przekonują. Kurtka jeansowa z ćwiekami najbardziej, ale mimo wszystko się waham. Chyba wszystko oddam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:27   #104
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Faktycznie super i można je zrobić na leżąco, rewelka, już wiem co kupię po leżaczku bujaczku, bo on tylko do 9 kg, czyli góra 2 miesiące u nas posłuży.

Cytat:
Piękna!
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

U nas, dzięki Bogu, też!!!

Ale gdy poprosiłam o uzupełnienie to z okropną reakcją się spotkałam Ja tu grzecznie czy mogłabym prosić o wpisanie, bo wtedy nie zwróciłam uwagi, a ta Pani miała też prawo zapomnieć. Na co opryskliwie usłyszałam, że teraz to już za późno - miałam mówić gdy było szczepienie. No to powiedziałam, nadal grzecznie, że słyszałam o wycofanej szczepionce DTP, w której były nierozpuszczalny osad. I.. 'teraz już nią nie szczepimy!' No to mówię, że to nie pierwsze szczepienie córki i być może była tą szczepionką szczepiona. 'My takiej szczepionki nie mieliśmy!' Opryskliwe babsko!!! [COLOR="Silver"]
U mnie na spokojnie było, podała mi bez słowa sprzeciwu ten numer szczepionki.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Po pierwszym wydarzeniu rozmawialiśmy z sąsiadkami z piętra, żadna nic nie wie, i trudno mi którąkolwiek podejrzewać, bo wyglądają na normalne. Poza tym w moim bloku mieszkają zdaje się sami spokojni ludzie, klatka jest zamykana, czyściutko i w ogóle. Mieszka tu trochę emerytów - zawsze mi się to kojarzyło ze spokojem, ale już sama nie wiem, bo wiadomo jakie wredne potrafią być emerytki...
My mamy mieszkanie 47m, ale jakoś nie mam pomysłu gdzie on miałby stać, na balkon utrudniony dostęp, wszystkie kąty i ściany zajęte... Piwnica też zapchana
Zadzwoniłam do kolegi policjanta, poradził abym skontaktowała się ze swoim dzielnicowym, zrobi wywiady z sąsiadami, może sprawca się wystraszy...

Lilka, Michaś tez ma 2,5 m-ca i też waży prawie 7kg
Ehhh na prawdę przykre z tym wózkiem, ludzie sa przeokropni .

No, ale Michaś to chłopczyk, może być duży, a moja Kingusia taka wielka baba...
Cytat:
Dobrze, że to nic poważnego, oby Giulia szybko zaczęła podnosić główkę!

No to jak już mam wózek i krzesełko upatrzone to pora złożyć w końcu wniosek o becikowe, 3 tysiaczki piechota nie chodzą, taka z nas biedna rodzina, że od 3 miesięcy nie możemy tego załatwić.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:30
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:31   #105
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
sliczne zdjecia i Malenka
Cytat:
No to czekamy na fotki

ślicznie

super fotelik! ekstra, ze sie rozklada
Cytat:

zainstaluj Adblock

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Milcia moja love
o losieee, chce tez corcie!
Cytat:
szkoda Malutkiej a w jakiej kwestii byliscie u pediatry, jesli wolno spytac? my sie wybieramy prywatnie, jak tylko sie dodzwonimy zapisac w sprwie splaszczonej glowki i jej niepodnoszenia na brzuszku
Stary 2013-01-03, 20:35   #106
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Zważyliśmy Henia - 6940 g, czyli coś rusza do przodu. Zwłaszcza, że dziś cały dzień pięknie jadł!

I przyszła mi paczka z Zary... Nisia ten żakiet S-ka za mały, ale tak draaapie że go odsyłam. Nie wytrzymałabym go nosić niestety. A spodobał mi się.
Spodnie w panterkę też mnie nie przekonują. Kurtka jeansowa z ćwiekami najbardziej, ale mimo wszystko się waham. Chyba wszystko oddam
Mnie też przyszły ciuszki Mai, jestem zachwycona pelerynką
No szkoda, że ten żakiet mały, a to fakt, że jest też gryzący, szkoda bo wygląda super, mnie się bardzo podoba. Kurtka jeansowa fajna, ja szukam jakieś kamizelki jeansowej z ćwiekami.

Gda ponieważ nasze dzieci są z tego samego dnia, Henio łapie się już za stópki?
Stary 2013-01-03, 20:36   #107
kraven
Zakorzenienie

Wszystkie dzieciaczki śliczne

Kasiam mam nadzieje, że Gulia dojdzie szybko do siebie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:05   #108
aaliyah
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, pojawiam sie po dluzszej przerwie. Albo maluch daje popalic albo kondycja psychiczna nieciekawa... Postaram sie wiecej udzielac bo mi Was zwyczajnie brakuje.

Cytat:
Powiedziałabym że to materiał podobny do takiego z jakiego szyje się np torby podróżne (takie sportowe) czy plecaki. A ta jasna wkładka w środku jest mięciusia, welurowa. Tapicerkę się ściąga, więc można wyprać w razie czego
Tylko, ze to "w razie czego" to moze byc po kazdym karmieniu. Tu ceratkowe krzeselka maja przewage. Ale ogolnie krzeselko bardzo fajne.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sprawy

Ciekawe jak ja mam Henia klasyfikować - jako dobrze przybierającego (bo do tej pory miał niesamowity przyrost) czy jako źle przybierającego (bo od 3 tygodni stanął w miejscu z wagą)

Ja chyba też zacznę od jabłka i marchewki, a kaszki to może później. Ale jeśli już kaszka, to kupię pewnie coś w tym stylu - http://allegro.pl/holle-baby-kaszka-...901637982.html
A nie te sklepowe, co są tak słodkie!

A o kleik jeszcze dopytam pediatrę.

Muszę się pochwalić - gotuję pierwszy raz zupę będąc sama z dzieckiem, od kiedy Henio pojawił się na świecie
Ale on coś śpi strasznie dużo dziś, martwię się czy nie jest słaby od tego nieprzybierania...
gda wlasnie mialam pisac o tych kaszkach. Z tych dostepnych w Polsce to sa chyba najlepsze. U nas jest rewelacyjna kaszka Plum z quinoa, ryzem, kasza jaglana i marantusem i my zaczniemy od takiej wlasnie. http://www.plum-baby.co.uk/products/...rain-porridge/

Cytat:
Chcesz chustę? Ja Ci polecam nosidło jednak, bo raz-dwa i je zakładasz, a z chustą musisz się męczyć i mieć jeszcze lustro najczęściej (albo drugą osobę do pomocy).

Chyba chodzi o miesiące. Czyli np. Henio urodził się 19.09, czyli 19.01 kończy 4 miesiące.

Ja to nic nie rozumiem z tego rozszerzania diety!

Tzn. rozumiem warzywa i owoce, ale nie rozumiem kleiku i kaszki. Trzeba koniecznie dawać?
Kaszki dajemy zeby zwiekszysc ilosc kalorii w diecie. W pewnym momencie dziecku przestaje wystarczac samo mleko matki pod wzgledem kalorii. U jednego to jest w czwartym a u innego dziecka w szostym miesiacu. Zalezy od masy dziecka i jego tempa wzrostu.

Znalazlam fajna rozpiske jak rozszerzac diete. nie tylko co dawac, ale tez ile w poszczegolnych tygodniach. Jest w pdf-ie po angielsku. Jak ktos chce to posze o adres mailowy na priva.

EDIT: Znalazlam linka to wstawie od razu tutaj: http://www.hipp.co.uk/uploads/docume...ning-chart.pdf

Kraven, czy moglabys pochwalic sie jaki nebulizator kupilas. Maz w Polsce jest teraz i chcialam zeby mi dla dzieci kupil jakis dobry. Ula sie juz pochwalila, ale jestem ciekawa jaki Ty kupilas. Polecisz? Do tego trzeba kupic sol fizjologiczna w ampulkach, tak?

Lewek, ja bym na policje poszla z tym. Ktos ma nierowno pod sufitem. Z tym polewaniem domestosem to juz posunal sie za daleko moim zdaniem, to jest narazanie dziecka na utrate zdrowia przeciez.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2013-01-03 o 21:12 Powód: Dopisek. :)
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:13   #109
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Szybko Ci wysłali mu dzisiaj napisali ze dostanę we wtorek. No ale mogą sie w tyłek pocałowac bo mnie juz nie bedzie jyz dzwonilam o zmianę daty badz adresu dostawy
No i dzięki Tobie mamy te miejsca z kolyska
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:17   #110
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
No szkoda, że ten żakiet mały, a to fakt, że jest też gryzący, szkoda bo wygląda super, mnie się bardzo podoba. Kurtka jeansowa fajna, ja szukam jakieś kamizelki jeansowej z ćwiekami.

Kurtka jeansowa ma dziwny kolor tych ćwieków. Taki brzydki złoty...

Łapie się za nóżki, ale tylko jak go przewijam. Sam z siebie jeszcze nie. Zresztą rzadko tak wysoko podnosi nóżki sam.
A Maja?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Szybko Ci wysłali mu dzisiaj napisali ze dostanę we wtorek. No ale mogą sie w tyłek pocałowac bo mnie juz nie bedzie jyz dzwonilam o zmianę daty badz adresu dostawy
No i dzięki Tobie mamy te miejsca z kolyska
Super! A jakimi liniami lecicie? Zadzwoniłaś tam i to ogarnęłaś?
Stary 2013-01-03, 21:17   #111
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
razem damy radę no przecież nie potrujemy dzieci
Wczoraj mi Mama mówiła że my wszystkie (ja i moje sis) za niemowlaka piłyśmy mleko krowie. I żyjemy, i mamy się dobrze i zdrowe jesteśmy... na ciele przynajmniej bo wariatki dobre wszystkie cztery

Ja też mam trzy siostry Która jesteś? JA 1
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:19   #112
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurtka jeansowa ma dziwny kolor tych ćwieków. Taki brzydki złoty...

Łapie się za nóżki, ale tylko jak go przewijam. Sam z siebie jeszcze nie. Zresztą rzadko tak wysoko podnosi nóżki sam.
A Maja?
My łecimy air berlinem a Wy jakimi? Jak tam lekarz był u was?
Stary 2013-01-03, 21:23   #113
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Wiem, że pytanie nie do mnie ale urodziłam chyba dzień po was i Milcia często fika nogami jak na zdjęciu i próbuje łapać się za stópki ale jeszcze się jej to nie udaje. Dosięga łapką, ale nie umie utrzymac.

Stary 2013-01-03, 21:24   #114
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
My łecimy air berlinem a Wy jakimi? Jak tam lekarz był u was?
A my TUI. Lekarz jutro dopiero przyjdzie.

Tak się cieszyłam, że waży ładnie, a po jedzeniu tylko 15 g przybyło! Niemożliwe aż, bo ssał z 15 minut...
Stary 2013-01-03, 21:26   #115
elena_100
Wtajemniczenie

Colds chyba się coś w linkach pochrzaniło - obejrzałam schematy karmienia i

Stary 2013-01-03, 21:27   #116
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
A my TUI. Lekarz jutro dopiero przyjdzie.

Tak się cieszyłam, że waży ładnie, a po jedzeniu tylko 15 g przybyło! Niemożliwe aż, bo ssał z 15 minut...
Z Warszawy lecicie? My zazwyczaj Frankfurt i wtedy condorem z thomas cooka. Teraz padło na neckermana
Stary 2013-01-03, 21:31   #117
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

noooooooooooo...........

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

o losieee, chce tez corcie!

szkoda Malutkiej a w jakiej kwestii byliscie u pediatry, jesli wolno spytac? my sie wybieramy prywatnie, jak tylko sie dodzwonimy zapisac w sprwie splaszczonej glowki i jej niepodnoszenia na brzuszku
A ja teraz synka chcę

Spłaszczona główka? Pewnie z uporem maniaka leży na jednej stronie? Też z tym walczyłam i się udało

Stary 2013-01-03, 21:32   #118
afternoon
Rozeznanie

Meldujemy się z Filipkiem pędzicie z postami jak szalone

My po szczepieniu, Filip waży 6830, osłuchowo czysto. Doustną na rota przyjął z odwagą i wręcz uśmiechem na twarzy, ale przy wkłuciach w nóżki tak strasznie płakałmąż mówi, że u mnie też niewiele brakowało, taką miałam minę. Dziękujemy za wszystkie kciukiJutro morfologia, kolejne kłucie
Po szczepieniu marudzi i słabo mi dzisiaj je, rzuca się przy piersi jak oszalały, piąstki z ust nie wyciąga

Gda , odnośnie słabszego przybierania Henia na wadze, rozmawiałam dzisiaj z pediatrą, powiedziała, że waga naszych dzieciaczków nie będzie pędziła już w takim tempie jak dotychczas, radziła nie przejmować się, jeśli w najbliższym czasie zaobserwuję u synka wolniejszy przyrost. Mówiła też, że w 6 ms życia dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową, tzn. to jest takie minimum, a naszym chłopcą niewiele już brakuje
Szkoda, że nie podpasowały Ci zakupy z Zary, ja uwielbiam ćwieki, na zdjęciu wyglądały fajnie, zresztą legginsy też

Lewek, ktoś u Was w klatce musi mieć porządnie coś z banią może jakiś zgryźliwy emeryt, któremu wszystko przeszkadza, albo jakiś nastolat się nudzi, nie mieliście ostatnio z nikim żadnego konfliktu? Może ktoś się "mści "w tak debilny sposóbaz zapytałam dzisiaj taty, który jest emerytowanym policjnatem, też wspomniał o dzielnicowym w ramach profilaktyki; na policję zawiadomienie można owszem złożyć, bo to jest uszkodzenie mienia jak nic, ale niestety w praktyce rzadko kiedy uda się namierzyć sprawcę, chyba , że na gorącym uczynku, albo w końcu ktoś z sąsiadów zacznie sypać. W każdym razie masakra

Kasiam, Filip też nie lubi na brzuszku ćwiczyć, pediatra również zaleciła krótkie lecz częste ćwiczenia, poleciła też będąc za dzieckiem podkładać swoje ręce pod łokcie pomagając mu, no i łokcie muszą być przed barkami

Śliczne mamy księżniczki na wątku, no i Antoś pzrystojniak jak zwykle
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:37   #119
colds
Zakorzenienie

Lewek - Ojjj, pewnie, że się Jej spodoba chłopak

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Colds chyba się coś w linkach pochrzaniło - obejrzałam schematy karmienia i
Sprawdzę i postaram się szybko naprawić .
A patrzyłaś w poprzednich wątkach czy działają?
Stary 2013-01-03, 21:46   #120
anesh_
Zakorzenienie

sliczne dzieciaczki!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości