Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 21:42   #3241
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
my też mamy 4-tą rocznicę w marcu a w jakim wieku jesteście że piszesz że starzy jesteście
No może z tą starością przesadziłam, ale.. młodziaki też z nas już nie są: Ja - 28, TŻ - 31.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:42   #3242
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Jako świeżo upieczona narzeczona (ślub planująca w 2014 r.) chętnie poplotkuję o kieckach, bukietach, zdjęciach i innych przyziemnych mniej ślubnych sprawach.

Kolejna PMka )

Witaj
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:43   #3243
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Na ile osób planujecie wesele/przyjęcie? Ja wciąż o tym rozmyślam. Powiem tak - z jednej strony bardzo bym chciała wesele, z drugiej strony jak pomyślę że ja mam np. wyłożyć 20 tys i M. tyle samo i mogłoby to już pójść na spłatę kredytu na mieszkanie to strasznie mi żal, ale ślub ma się raz w życiu... Cały czas nad tym myślę. Jak to wygląda u Was? Jesteście zdecydowane?
U mnie będzie +/- 80 osób i zaczynamy się budować przed ślubem
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:44   #3244
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Kolejna PMka )

Witaj
Witaj.

Stary 2013-01-03, 21:44   #3245
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Jako świeżo upieczona narzeczona (ślub planująca w 2014 r.) chętnie poplotkuję o kieckach, bukietach, zdjęciach i innych przyziemnych mniej ślubnych sprawach.
Można
Stary 2013-01-03, 21:45   #3246
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Przeczytałam Was o tych mieszkaniach i załamujecie mnie... (a raczej sytuacja w kraju).
Nie wiem jak to u nas będzie, zaczynam się zastanawiać czy kiedykolwiek w ogóle będziemy mieli swoje mieszkanie. Na razie możemy o tym zapomnieć. Do grudnia łudziliśmy się, że może pod koniec 2013 udałoby się TŻ-towi dostać kredyt, ale teraz to już na 100% wiemy, że nie.

Jedyne nasze plany to wynajęcie małej kawalerki. I to i tak byłby w naszym przypadku mega duży sukces, bo na razie nie stać nas nawet i na to, dopóki ja nie pracuję. Jeszcze mamy taki pomysł, żeby jak kawalerki będą za drogie to wynająć po prostu pokój gdzieś u kogoś.

I jak ja mam myśleć o dzieciach?? W ogóle się nie dziwię, że nie mam żadnego instynktu macierzyńskiego.

O przynajmniej jedna co myśli tak jak ja My nie mamy możliwości ani mieszkać u moich rodziców, ani u niego. Chcemy wynajać coś ale cyz nas na to bedzie stac? nie wiem... mnie marzy sie kiedys dom lub wieksze mieszkanie ale jak to sie wszystko potoczy to az sie boje (
Stary 2013-01-03, 21:47   #3247
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
po imieniu mówimy tylko jak jesteśmy na siebie źli
U nas to samo
Stary 2013-01-03, 21:48   #3248
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Loczek właśnie widząc posty innych zaczęłam się zastanawiać jak to ☠☠☠☠a możliwe. :/ Może ważny jest fakt, że mamy kuchenkę na prąd? Nie czaję jak to jest możliwe... Może dwa razy dziennie zmywarka? Nie mam pojęcia. Do tej pory to było dla mnie normalne bo moi rodzice płacą 600 zł za dwa miesiące, no ale mają wielki dom na wsi i jeden z bojlerów na prąd. Ale tutaj??? Nie wiem:/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ma ktoś pomysł na selera naciowego? Myślałam o jakimś dressingu, ale nie mam doświadczenia z tym
Powiem Ci, że to bardzo dziwne Pamiętam, że w domu zawsze mieliśmy rachunki ok. 300zł (na 4-5osób) na dwa miesiące Może faktycznie ta kuchenka elektryczna tyle ciągnie i zmywarka ?? proponuję sprawdzić bo kasa ucieka

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:50   #3249
ane3kaa
Zakorzenienie

Co do mieszkania dla młodych

Cytat:
Beneficjenci otrzymają jednorazową dopłatę do kredytu (w wysokości 10%), liczoną według wartości odtworzeniowej metra kwadratowego mieszkania. Dopłatą zaś zostanie objęte 50 m2 zakupionego mieszkania, o powierzchni maksymalnej do 75 m2.
Stary 2013-01-03, 21:53   #3250
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
10 lutego targi ślubne w Katowicach, już nie mogę się doczekać liczę, że znajde tam fotografa i może dekoratorke TŻ o dekoratorce nic nie wie, ale mi się marzy nie mam takiego zmysłu dekoracyjnego, a chciałabym, żeby było pięknie
a skad jestes?

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
hej, ale nadrukowałyście ja tam mam nosa na interesa z tż i rozkminiam temat
wiesz, ze pod jedną firmą mozna prowadzic dwie rozne działalnosci? Pije pod to ze Twój Narzut gra, a Ty mogłabys dajmy na to sprzedawac orzeszki na stadionie i to pod tą samą firmą, on wpisuje tam jakis numer działalnosci do papierów i juz, nie musicie robic czegos super podobnego.

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
A u nas to ja właśnie chciałabym gdzieś daleko i we dwoje tylko i już. Bez żadnych długich trenów, welonów, tortów i całej tej otoczki
łooo jak bylismy w Chorwacji to mi sie zamarzył taki ślubik we dwoje na plaży albo tylko z najbliższymi,... cud miód malina hehe i jak tak teraz mysle to pewnie taniej by wyszło niz weselicho w PL

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
kurcze właśnie zobaczyłam na fb że kolejna moja koleżanka ze studiów urodziła! ahh jak ja juz bym chciała być mamą, ale to niestety na razie niemożliwe...
Ja mam uśpiony instynkt mega realnie na to patrze i wiem, ze po prostu nie ma jak i gdzie i chormony sie nawet nie budzą za co jestem im ogromnie wdzieczna.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
No my mamy praktycznie tylko Poznań do wyboru TŻ jest z małej wioski i nie chce w ogóle słyszeć o mieszkaniu poza miastem ;/ w Poznaniu jest strasznie drogo. TŻ odrzuca moje propozycje takie jak np: Mosina, Puszczykowo, Śrem - to nie wchodzi w grę A tam jest ponad 50% taniej. Chociaż udało mi się go namówić na Luboń, bądź Czapury blisko do Poznania i można szybko dojechać ;]
tylko z drugiej strony im dalej od duzego miasta tym gozej z pracą... moi znajomi sie tak wyniesli bo taniej i juz od 2 lat szukają pracy... dlatego ja sie duzego miasta trzymam jak brzytwy bo zawsze jakas tam praca jest

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Byłam w realu i kupiłam sobie szklanki tak mi się spodobały i w miarę niedrogie były - bo tak się rozmarzyłam o tym wspólnym mieszkaniu że je kupiłam z myślą używania ich już na naszym mieszkaniu
Załączam zdjęcie choć jest kiepskiej jakości, no się musiałam pochwalić no w sumie kupiłam 12 sztuk

Ciekawa jestem ile ja wymyślę, myślę że góra 20

Piankka trzymam kciuki

magdalenka_w_86 oooo witaj i na tym wątku

ijaa witamy
no wyrąbiste szkło żeś zakupiła bejb

zrobiłam dzisiaj domową pizze meeeega pyszna wyszła, jutro też zrobimy. A teraz pije whisky z colą Wasze zdrowie
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:54   #3251
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
No może z tą starością przesadziłam, ale.. młodziaki też z nas już nie są: Ja - 28, TŻ - 31.
Znam ten ból- Ja w listopadzie 27, TŻ w październiku - 30

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:54   #3252
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Wiesz co.. skonkretyzowanych planów jeszcze nie mamy, bo dużo pewnie zależy od miejsca jakie wybierzemy, ale w zeszłym roku byliśmy właśnie na takim przyjęciu i bardzo spodobała nam się forma.

Goście w zaproszeniach zostali poinformowani o tym, że organizowane będzie 6 godzinne przyjęcie, więc każdy był przygotowany, że nie jest to impreza całonocna.

Ślub w kościele był na 16:30 - pełna msza, życzenia i przejazd do restauracji. Miejsce bardzo ładne (http://www.igraszka.net/?pages=galeria) - średniej wielkości, okrągłe stoły (zakochałam się) i "koktajlowe" dekoracje.
Obiad był o bodajże o 18:30. Muzkę organizował DJ - bardzoooooooooooooo fajnie grał, nowocześnie. Na stołach wiadomo, przystawki, słodkości były w formie osobnego stołu. DJ bardzo delikatnie 'prowadził' imprezę - informował z wyprzedzeniem, że np. a za godzinę wybierzemy nową Młodą Parę. Ok. 22 było coś w rodzaju oczepin, ale w bardzo ładnej formie - tylko rzucanie torebeczki (Panna Młoda nie miała wielonu ani bukietu) oraz krawata w rytm fajnych przebojów. Później tort, trochę rock and rolla rewelacja, jak się wszyscy przy tym bawiliśmy.
Po północy (impreza przewidziana była do 0:30) towarzystwo zaczęło się lekko ulatniać, prowadzący przyjęcie również jakby "wyciszał ton imprezy", na koniec trochę zdjęć i wyszliśmy po wpół do pierwszej wybawieni niesamowicie.

U nas chciałabym by wyglądało to podobnie - czasowo i trochę organizacyjne, oczywiscie bez kopiowania wszystkiego.
Różnicą (chodź w sumie nie wiem czy istotną) będzie to, że będziemy ślubować przed urzędnikiem.
o fajnie dzięki u nas jest troche to bardziej skomplikowane bo nie chcemy żadnych zabaw a muzykę chcemy sami zorganizować, choć ja coraz częściej myśle nad dj jednak

Cytat:
to nie wiele więcej niz my, ja 26, TŻ 29 napisałam Ci, żebyś się nie czuła samotna bo większość Dziewczyn na forum to młodziutkie są jeszcze

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
U nas to samo
haha, ja to uwielbiam i dodaje to takiego uroku i smaczku i znajomi zawsze się z nas śmieją TŻ: Kuleczko, co pijesz? Piwko z sokiem imbirowym"? Ja: Nie, dziś nie mam ochoty, niech Niedźwiadek weźmie mi malibu z mlekiem" tak mniej więcej wyglądają nasze rozmowy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:57   #3253
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
a skad jestes?
z Katowic ale niedługo wyprowadzam się do TŻ do Tychów tzn od lutego mamy mieć już wspólny budżet

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 21:59   #3254
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
BOBIK Chyba też pójdę kupić.

Nazwy to są chyba z kosmosu brane bułkę przez bibułkę - Szef Kuchni miał fanzazję. A propozycje Dania Głównego dali takie.
  • Drób francuski z letnimi nowalijkami, gnocchi i consommé z trufli
  • Pierś z kaczki, podana ze słodkimi ziemniakami à la Dauphinoise, zielona fasolka szparagowa i konfitura pomaranczowo-imbirowa
  • Rostbef jagniecy pachnacy kminkiem podawany z pokrojonymi w kostke ziemniakami I bobem z pokruszona mieta
  • Turbot z ziemniakami w panierce sezamowej z sałatka z pomidorków cherry
  • Smazona poledwica wołowa, pesto al ragu z letnimi nowalijkami i nadziewanymi pieczarkami na ziemniaczanym gratin
  • Pieczony Graniec koralowy z ziemniakami szafranowymi, młodym koprem włoskim i zupa bouillabaisse
  • Kurczak z purée z wedzonego czosnku i zywokostu, kawałki pancetty i pieczone młode buraczki i smardze
  • Pieczona kaczka Barbarie z purée waniliowo-limonkowym, z konfitem z faszerowanej kapusty i sosem z kaczki
  • Pieczona jagniecina wraz z posiekanymi warzywami zimowymi, czerwonymi ziemniakami,karmelizowany mi pasternakami, pieczona marchewka podawana w sosie z czerwonej porzeczki
  • Ravioli z dynia i pieczonym bakłazanem oraz chrupiaca szałwia w kremowym sosie szałwiowym

PS. Mam do Was wszystkich pytanie. Jakie macie opłaty miesięczne? I jakie To budownictwo. Bo wczoraj oglądałam kilka mieszkań i ceny opłat potrafiły się różnić nawet o 500zł
Nic nie rozumiem z tego menu, ale brzmi tak bardzo wykwintnie i chyba smacznie Daj znać jak już coś wypróbujesz czy smakuje tak samo dobrze jak wygląda w karcie

Co do rachunków to my wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanie i płacimy 1000 zł (z czego 300 zł idzie do spółdzielni, a 700 zł do właściciela) i rachunków mamy ok 200 zł (prąd, woda i gaz) co miesiąc. Więc myślę, że całkiem tanio nam wychodzi

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Leze i sikam ze smiechu przeczytalam tyle inspirujacych informacji na swoj temat jak ktos chce sie z siebie posmiac niech daje swoj znak zodiaku
Ja poproszę RYBY chętnie się pośmieję bo humor dziś w kratkę mam...

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:00   #3255
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Znam ten ból- Ja w listopadzie 27, TŻ w październiku - 30
Oooo - blisko.

Cytat:
to nie wiele więcej niz my, ja 26, TŻ 29 napisałam Ci, żebyś się nie czuła samotna bo większość Dziewczyn na forum to młodziutkie są jeszcze

Cytat:
o fajnie dzięki u nas jest troche to bardziej skomplikowane bo nie chcemy żadnych zabaw a muzykę chcemy sami zorganizować, choć ja coraz częściej myśle nad dj jednak
No to jest nas dwie! My też nie chcemy ABSOLUTNIE żadnych zabaw. I żadnych przyśpiewek wujostwa - normalnie wynajmę uciszaczy tego typu wyskoków jesli będzie trzeba!

U tych znajomych też nie było - jedynym akcentem tego typu były te mini oczepiny, które trwały po jednej piosence na rzut torebką i krawatem. Bardzo subtelnie to było zrobione.

Cytat:

haha, ja to uwielbiam i dodaje to takiego uroku i smaczku i znajomi zawsze się z nas śmieją TŻ: Kuleczko, co pijesz? Piwko z sokiem imbirowym"? Ja: Nie, dziś nie mam ochoty, niech Niedźwiadek weźmie mi malibu z mlekiem" tak mniej więcej wyglądają nasze rozmowy

Haha dobre!

Tak w kwesi przezwisk, to na nas przyjaciele mówią DZBANUSZKI!
I żeby było zabawniej, od drugiego imienia mojego TŻ - które nijak nie jest podobne do słowa dzbanek (ale czego to pijani ludzie nie wymyślą ).

Stary 2013-01-03, 22:03   #3256
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

To mamy Dzbanuszki, Niedźwiadki x2 (ja i TŻ Niedźwiadki, u Pysi też). Czekamy na resztę

2014

Stary 2013-01-03, 22:05   #3257
Piankka
Zadomowienie

Idę spać, miłej nocy! trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
To mamy Dzbanuszki, Niedźwiadki x2 (ja i TŻ Niedźwiadki, u Pysi też). Czekamy na resztę
U nas Miśki
Stary 2013-01-03, 22:05   #3258
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Oooo - blisko.

No to jest nas dwie! My też nie chcemy ABSOLUTNIE żadnych zabaw. I żadnych przyśpiewek wujostwa - normalnie wynajmę uciszaczy tego typu wyskoków jesli będzie trzeba!

U tych znajomych też nie było - jedynym akcentem tego typu były te mini oczepiny, które trwały po jednej piosence na rzut torebką i krawatem. Bardzo subtelnie to było zrobione.

Haha dobre!

Tak w kwesi przezwisk, to na nas przyjaciele mówią DZBANUSZKI!
I żeby było zabawniej, od drugiego imienia mojego TŻ - które nijak nie jest podobne do słowa dzbanek (ale czego to pijani ludzie nie wymyślą ).
Siostro fajnie, że w końcu znalazłam kogoś kto nie chce żadnych zabaw ja jeszcze biesiadnych piosenek nie chce, ku niezadowoleniu mojej Mamci bo Ona śpiewa w zespole śląskim i w chórze także najchętniej słyszałaby na naszym weselu śląskie szlagiery

a my z TŻ jesteśmy przeciwnikami takich biesiadnych piosenek i disco ja chce troche starych piosenek np Roxette, Abba, Michael Jackson

gdyby ode mnie zależało puszczałabym samego MJ

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:07
Stary 2013-01-03, 22:07   #3259
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Idę spać, miłej nocy! trzymajcie kciuki
Dobranoc, trzymamy

Ja powinnam też się zbierać, bo jutro ciężki dzień w mojej szkole, jeszcze Koncert Kolęd mamy, więc wstaje o6.30, w Poznaniu będę o 20.00, biegiem na PKP i pociąg o 21.30, w domu po 23.00. Wszystko po to by spotkać się z TŻ i rodzinką, a w niedzielę powrót do Poznania. Tęsknię za czasami kiedy mieszkałam w swoim mieście, blisko M. Byle do czerwca

2014

Stary 2013-01-03, 22:12   #3260
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

velika u nas do tej pory była najstarsza a najbardziej nas demoralizuje
więc kwestia wieku u nas nie gra roli

czujcie się jak u siebie!

fak ale mi dzisiaj dzień zleciał, szczerze mówiąc mam w dupie takiego lenia jak stąd do Gdańska i za Boga nie chce mi się wziąc do roboty.... oj będę tego żałować....

ale póki co idziemy z TZ oglądać "Uprowadzoną 2"

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:14   #3261
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

velika u nas do tej pory była najstarsza a najbardziej nas demoralizuje
więc kwestia wieku u nas nie gra roli

czujcie się jak u siebie!

fak ale mi dzisiaj dzień zleciał, szczerze mówiąc mam w dupie takiego lenia jak stąd do Gdańska i za Boga nie chce mi się wziąc do roboty.... oj będę tego żałować....

ale póki co idziemy z TZ oglądać "Uprowadzoną 2"
ulala baw sie dobrze, ale dla mnie to był mega przewidywalny i durny film, nie lubie takich akcji, gdzie aż sie człowiek puka w łeb widząc co te durnie na ekranie robią lepsza byla jedynka.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:23   #3262
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Kładę się, dobrej nocki. Idę nabrać sił, by wytrwać z moimi gimnazjalistami w piątek na lekcjach i po lekcjach na koncercie kolęd Dobranoc

2014

Stary 2013-01-03, 22:24   #3263
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wróciłam

Pouczyłam się trochę, obejrzałam "Na Wspólnej", a potem C. robił mi świecowanie uszu. Jakby ktoś nie wiedział co to jest to tutaj link podaję: http://www.youtube.com/watch?v=MfTP5tnGIhw Bardzo fajny zabieg, oczyszcza uszy z ropy i w ogóle. Ja po zabiegu wycięciu migdałów miałam tak zapchane uszy, że nic mi nie pomagało, żadne krople itd. A jak znajoma mamy zrobiła mi to świecowanie to aż takie kamyki z ropy mi powychodziły! Polecam

monikkad, a to ok. Myślałam, że tak zupełnie na żywioł idziecie z tą kasą z kopert

Pysia, u mnie Targi są 13 stycznia Obowiązkowo idziemy Nie wyobrażam sobie nie iść. Tym bardziej, że jedną wejściówkę wygrałam w konkursie i teraz walczę o kolejną

magdalenka, nie wyobrażam sobie nie mieć wesela i tej całej otoczki. To moje marzenie od dzieciństwa Robimy standardowe wesele z zespołem na żywo itd. Zapraszamy najbliższą rodzinę i jedną parę znajomych. Liczba gości na dzień dzisiejszy to ok. 60 osób + 7 osób z obsługi (kamerzysta, fotograf i 4 osoby z zespołu). Budżet jaki chcemy przeznaczyć to ok. 30 tysięcy.

ijaa, witaj

Zuzik, ja mieszkam w okolicy Kościana, a pracuję w Poznaniu. Codziennie dojeżdżamy w trójkę (z C. i jego bratem) autem 50km. Da się tak żyć. Pytanie co wybrać - droższe mieszkanie (kupno) i droższe życie (opłaty), ale mniej wydawać na paliwo czy tańsze mieszkanie i tańsze opłaty, ale trochę więcej dopłacać do paliwa? Oto jest pytanie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:24   #3264
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a my z TŻ jesteśmy przeciwnikami takich biesiadnych piosenek i disco ja chce troche starych piosenek np Roxette, Abba, Michael Jackson
AMEN!

I jeszcze trochę rocka.

Stary 2013-01-03, 22:29   #3265
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
AMEN!

I jeszcze trochę rocka.
ohhh yeah

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 22:41   #3266
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Ijaa i Magdalenka witajcie
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:45   #3267
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ijaa i Magdalenka witajcie
Ooo rany.. Dodaja!

Stary 2013-01-03, 22:47   #3268
Blondi2989
Blond forever!

Hej dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego Pmkowego wątku
Wiem, że jestem hardkorem, ale przeczytałam cały wątek (zajęło mi to dobre kilka dni :P) Tzn tylko tę część, poprzednich bym nie dała rady :P
Chciałam Was lepiej poznać i odezwać się jak już przeczytam i oto jestem

Dlatego ja teraz opowiem coś o sobie i TŻ
Jesteśmy razem ponad 3 lata, znamy się od prawie 5, zaręczyny były w 3 rocznicę, tuż przed Bożym Narodzeniem, także całkiem świeża sprawa
Mamy po 23 lata (rocznikowo 24), oboje studiujemy w Gdańsku (ja mieszkam na stancji, TŻ 25km dalej z rodzicami). Mieszkaliśmy razem w wakacje dwa miesiące i było cudownie i mamy nadzieję, że od połowy roku zamieszkamy ze sobą na stałe
W czerwcu oboje kończymy studia. TŻ dodatkowo jest saksofonistą i uczy się w szkole muzycznej, a ja oprócz studiów robię szkołę kosmetyczną (i tu od razu zaznaczę, że makijaż na ślub będę sobie robić sama )

Z takich spraw ślubnych to jeszcze nic konkretnie nie wiemy Wstępnie ustaliliśmy na pewno 2014r. i prawdopodobnie wrzesień.
9 jest liczbą, która nam stale towarzyszy
Ślub będzie w moim rodzinnym mieście na Mazowszu. Sale będziemy oglądać dopiero w marcu, kiedy przyjedziemy do mnie na osiemnastkę brata. Mam nadzieję, że nie będzie za późno

Nasi rodzice znają się już od około 2 lat, lubią się, są po imieniu (wspólne picie wódki sprzyjało temu ), byliśmy nawet razem na wakacjach

Z tego co jeszcze Was podczytywałam i mogę wtrącić to ja chciałabym, aby do ołtarza prowadził mnie tata - nie ze względu na "amerykański styl", ale dlatego, że jestem jedyną córką (mam tylko jeszcze brata) i mój tata jest trochę w rodzinie niedoceniany i wiem, że dla Niego to by wiele znaczyło. Ale to się jeszcze okaże co na to powiedzą konserwatywni księża w mojej parafii
Wesele będzie tak na około 100 - 120 osób.
Jeżeli chodzi o finansowanie wesela to będzie to finansowanie przez rodziców, my przez rok jak coś zarobimy to może dorzucimy, ale jeszcze wszystko wyjdzie w praniu.
Największy problem będziemy mieli z muzyką na ślubie, bo mój TŻ grywa od wielu lat na ślubach (jak są dziewczyny z Trójmiasta i okolic to mogę zapytać TŻ o zespoły grające na ślubach lub weselach, bo TŻ na weselach też gra z różnymi kapelami i DJami, więc ma znajomości) i my nie wyobrażamy sobie na naszym ślubie innego instrumentu jak saksofon, tylko kto nam zagra? :P
A jeżeli chodzi o tańce to na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs, bo oboje tańczymy całkiem zgrabnie i lubimy tańczyć, tylko ja ostatnio wpadłam na pomysł, że może na pierwszy taniec wybierzemy kawałek jazzowy, miejscami swingowy i sami ułożymy do niego układ - byłoby oryginalnie i dodatkowo my super czujemy się w takim klimacie Ale to też kwestia czasu czy nam się nie odmieni :P
I urodziny mam 29.10

No i to w sumie tyle co pamiętam, w razie pytań, piszcie
Stary 2013-01-03, 22:55   #3269
ane3kaa
Zakorzenienie

Tasiulek niezle to twoje menu ja jak byłam na weselu to tez przedziwne nazwy pisały a co się pózniej okazało na talerzu to był zwykły rosół a nazwa zwydziwiana xD

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wiem, że jestem hardkorem, ale przeczytałam cały wątek (zajęło mi to dobre kilka dni :P) Tzn tylko tę część, poprzednich bym nie dała rady :P

Jesteśmy razem ponad 3 lata, znamy się od prawie 5, zaręczyny były w 3 rocznicę, tuż przed Bożym Narodzeniem, także całkiem świeża sprawa
Mamy po 23 lata (rocznikowo 24), oboje studiujemy w Gdańsku (ja mieszkam na stancji, TŻ 25km dalej z rodzicami). Mieszkaliśmy razem w wakacje dwa miesiące i było cudownie i mamy nadzieję, że od połowy roku zamieszkamy ze sobą na stałe
W czerwcu oboje kończymy studia. TŻ dodatkowo jest saksofonistą i uczy się w szkole muzycznej, a ja oprócz studiów robię szkołę kosmetyczną (i tu od razu zaznaczę, że makijaż na ślub będę sobie robić sama )

Z takich spraw ślubnych to jeszcze nic konkretnie nie wiemy Wstępnie ustaliliśmy na pewno 2014r. i prawdopodobnie wrzesień.
Ślub będzie w moim rodzinnym mieście na Mazowszu. Sale będziemy oglądać dopiero w marcu, kiedy przyjedziemy do mnie na osiemnastkę brata. Mam nadzieję, że nie będzie za późno

Nasi rodzice znają się już od około 2 lat, lubią się, są po imieniu (wspólne picie wódki sprzyjało temu ), byliśmy nawet razem na wakacjach

Z tego co jeszcze Was podczytywałam i mogę wtrącić to ja chciałabym, aby do ołtarza prowadził mnie tata - nie ze względu na "amerykański styl", ale dlatego, że jestem jedyną córką (mam tylko jeszcze brata) i mój tata jest trochę w rodzinie niedoceniany i wiem, że dla Niego to by wiele znaczyło. Ale to się jeszcze okaże co na to powiedzą konserwatywni księża w mojej parafii
Jeżeli chodzi o finansowanie wesela to będzie to finansowanie przez rodziców, my przez rok jak coś zarobimy to może dorzucimy, ale jeszcze wszystko wyjdzie w praniu.
Największy problem będziemy mieli z muzyką na ślubie, bo mój TŻ grywa od wielu lat na ślubach (jak są dziewczyny z Trójmiasta i okolic to mogę zapytać TŻ o zespoły grające na ślubach lub weselach, bo TŻ na weselach też gra z różnymi kapelami i DJami, więc ma znajomości) i my nie wyobrażamy sobie na naszym ślubie innego instrumentu jak saksofon, tylko kto nam zagra? :P
A jeżeli chodzi o tańce to na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs, bo oboje tańczymy całkiem zgrabnie i lubimy tańczyć, tylko ja ostatnio wpadłam na pomysł, że może na pierwszy taniec wybierzemy kawałek jazzowy, miejscami swingowy i sami ułożymy do niego układ - byłoby oryginalnie i dodatkowo my super czujemy się w takim klimacie Ale to też kwestia czasu czy nam się nie odmieni :P
I urodziny mam 29.10

I kolejna PMka ))
Witaj
A z jakiego miasta jesteś ze z mazowsza ?
Stary 2013-01-03, 23:00   #3270
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ooo rany.. Dodaja!
Mały ten świat co ?

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

I urodziny mam 29.10

Witaj !

Coś czuję, że z nadrabianiem będzie coraz gorzej Przybywa kolejnych PMek co chwila
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości