|
|
#121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() córi też często w takich przedziałach cenowych ubrana. i nikt by nie powiedział Cytat:
Cytat:
piękna Laurka
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#123 |
|
potworkowa
|
pogwizdać bym chciała, ale Bozia mi jeszcze zębów nie dała :P
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za cieple slowa
\ Cytat:
wow fajnie sie prezentuje! lezaczek super! bylismy kochana u neurologa dzieciecego wlasnie w sprawie nie podnoszenia glowki na brzuszku. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
To muszę poczekać aż Fabiś skończy te 4 miesiące,żeby podać mu kleik? Gracjan nie jadał ani kaszek ani kleików ani słoików
![]() dobranoc na dziś ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- krzesełko genialnie się rozkłada też nad Nim pomyśle
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzecia. I u nas jest b.duża rozpiętość wieku: 44, 40, 29 i 21
|
|
|
|
|
#127 | |||
|
Zakorzenienie
|
elena_100, muminek, kaczuszka piękne córcie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to mógłby uszkodzić również nasz samochód, łatwiej, nie trzeba na 3 piętro się wspinać, tylko np. rzucić kamieniem w auto, tfu tfu. Ale ktoś się uparł na wózek. Nie no w życiu coś takiego mnie nie spotkało.. hihihi |
||
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Taki inhalator http://allegro.pl/biedronka-inhalato...915392601.html
Mamy taki na oddziale i jest super. Wiem, że to taki droższy bajer, ale starsze dzieci chętnie się nim inhalują - mam porownianie do zwykłych inhalatorow i wręcz na oddziale dzieci się obrażały czemu one nie mają biedronki. Dziewczyny piszecie o leżeniu na brzuszku - mój Jasiu ładnie trzyma główke, ale podciąga ręce pod tułów - czy mam Mu je wyciągać do przodu, żeby łokcie były przed barkami?
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, ja mam te doswiadczenia juz za soba. Moje pierwsze dziecko sie nie przyklejalo do tapicerki. Zawsze w razie czego mozna tetrowa pieluszke pod pupcie podlozyc. Cytat:
A na brzuszku nie lubi lezec, polezy chwilke i ryczy... No chore to jest na pewno. |
||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie sztućce kupujecie - plastikowe czy metalowe?
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta wielkosc wdychanych czasteczek jakie ma znaczenie? W inchalatorze Uli jest przedzial od 1,8 do 4,6 mikrometrow, a tutaj 3,6 lub 4. Hmmm. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na poczatek mam plastikowe lyzeczki Mam, a od roczku metalowe Skip Hop jak w zalacznikach.
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze powinnas mu wyciagac a tak przy okazji pamietam ze kiedys wrzucalas linka do takiej super fajnej ksiazeczki, moglabys pokazac raz jeszcze jaka to kupilas? ![]() ![]() ja znalazlam tylko taka ale nie jestem przekonana na 100 http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...899621061.html |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plastikowe |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd, najpierw 4 łyżeczki w pierwsze dni a potem 6.
Dzisiaj próbowaliśmy marchewke ale to takie niedobre jest że nie chciał jeść, nawet mnie mdliło jak skosztowałam. Spróbuje mu pomieszać z jabłkiem, moze bedzie lepsze ![]() A tak w ogóle nie macie litości w tym pisaniu tutaj ![]() Kłopot Was nadrobić i raczej mi sie to nie uda ![]() Ide spać, dobranoc |
|
|
|
#138 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ona jest prześliczna
![]() Cytat:
Cytat:
No, ale na razie się tym nie martwię.Cytat:
Świetne ujęcie ![]() Cytat:
Żegnam się na dzisiaj. Humor mi coś nie dopisuje. Dobrej nocki.
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nigdy nie korzystamy z biur podróży Nie uwierzycie... Po kolejnym jedzeniu Henio SPADŁ z 6955 na 6920. Czary Koniec z tym ważeniem, bo oszaleję |
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Im mniejsze wielkość cząsteczek tym gębiej penetruje lek. Ma to znaczenie przy zapaleniach płuc. Bo przy zapaleniach oskrzeli to penetrują cząsteczki mniejsze niż 10 mikronów. A tak naprawdę do płuc to penetruja cząsteczki poniżej 1 mikrona, a takie osiąga się w specjalistycznych inhalatorach w Klinikach chorób płuc.
Kasiam to jest taka ksiązeczka https://www.tomi.pl/szczegoly/12145 ale we wszystkich sklepach jest już niedostępna Może na allegro uda się znaleść.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-03 o 22:58 |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
A nie można od razu metalowymi łyżeczkami karmić...?
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem
![]() A mi ze Skip Hop podoba się komplet żyrafa ale nie ma do nich sztućców ![]() Idę spać bo Jasiu usnął. DObranoc.
|
#143 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
bo z biur podróży widziałam ceny dla mnie dość kosmiczne
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
uff ale śmigacie ze stronami
![]() witam sie na wątku nowym,nadrobilam wszystko ale nie mam sily cytowac dzieciaczki sliczne na zdjęciach ![]() lewek - no masakra..to sie w glowie nie mieści ze takie świństwo ktoś mogl zrobić..przeciez to ostra chemia jest..normalnie szok ![]() ja sie pochwale ze Szymon od 4 dni juz kolderka sie nakrywa a od przedwczoraj chce na brzuszek sie przekręcić i sie wścieka ze mu to nie wychodzi jeszcze ![]() pokarmu mam jeszcze mniej,mały je znowu co 1,5h od wczoraj i chyba sie nie najada mi... aaaaaa i dzis go kąpałam o 17:30 bo zauwazylam ze jak go zawsze kąpałam. Ok.20:00 to buszowal do 23-24tej,a jak kąpiel byla ok.19:00 to zasypiał kolo 21-22ej wiec spróbowałam jeszcze wcześniejszej godziny i proszę godzina 20ta i spi jak aniolek ![]() gratulacje dla watkowych maluszkow za pierwsze zabki ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- co do sztućców to my zaczniemy tez od plastikowych,teraz juz je uzywam do podawania witamin ![]() Nisia - mój Szymek tez dźwiga nóżki na 90 stopni i rzuca nimi,na razie stopki go nie interesuja,my jesteśmy na etapie wykopywania sie z kolderki :p gwaltownym wykopywaniem obu nóżek naraz dobranoc dziolszki,zmykam spac
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mozna, ale przewaznie sa za duze dla malutkiej buzki. A plastikowe do wyboru do koloru - wielkosc i ksztalt.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłuszko Jej nie smakuje, za nic nie chce jeść A ją to uwielbia Choć wczoraj podałam Jej jabłuszko z gruszką i wcina aż miło ![]() A. I nawet soku przecierowego pić nie chceee!!!
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
witamy się w nowej części. ale mam nadrabiania!
byliśmy chyba 5 dni z Mają u dziadków, po Świętach musieliśmy załatwić kilka spraw i mój tata tak rozpuścił swoją ukochaną wnusię, że musiałam odbyć z nim poważną pogawędkę. wystarczyło, że jęknęła, a już był przy niej. dzidzia ma teraz muchy w nosie jak tylko od niej odejdę...przez 3 dni ryczała, bo ją odzwyczajałam od noszenia na rękach ![]() a tak w ogóle, to życzę Wam szczęśliwego 2013!
|
#149 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka!Wreszcie Was dogoniłam,ale padam.
Wiem,że dużo z nas miało dziś szczepienia,m.in.Kubusia wątkowe bliźniaki. I tak...Kubuś nasz już duży chłopak jest,zmierzyłam go centymetrem,miał prawie wyprostowane nóżki i wyszło 70cm. Waży 7300g. Po ukłuciu długo płakał,biedactwo moje...I strasznie mnie dziś gryzł i ciągnął ten mój cycek w zamkniętym swym pyszczku.I wczoraj po raz pierwszy mnie mocno uszczypał!!!aż krzyknęłam bolał go brzuch,bo przed północą walnął kupe.A dziś co go przebrałam to ulał,albo kupa przeciekłaCytat:
THE BEST! Cytat:
Cytat:
Ja kupię plastikową z silikonem,taką miałam przy Jurku.Dziecko nawet jak ugryzie tą łyżeczkę to go nie zaboli.Potem będzie sama plastikowa. Pa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

To jeszcze pokażę Wam hit ostatnich dni, czyli moje dziecko ubrane za 1,30 zł 

a w jakiej kwestii byliscie u pediatry, jesli wolno spytac? my sie wybieramy prywatnie, jak tylko sie dodzwonimy zapisac w sprwie splaszczonej glowki i jej niepodnoszenia na brzuszku

jeszcze nigdy nie slyszalam jej tak wrzeszczacej, Giulia ogolnie bardzo rzadko placze. i juz nigdy wiecej nie chce slyszec 

az zapytałam dzisiaj taty, który jest emerytowanym policjnatem, też wspomniał o dzielnicowym w ramach profilaktyki; na policję zawiadomienie można owszem złożyć, bo to jest uszkodzenie mienia jak nic, ale niestety w praktyce rzadko kiedy uda się namierzyć sprawcę, chyba , że na gorącym uczynku, albo w końcu ktoś z sąsiadów zacznie sypać. W każdym razie masakra

bo z biur podróży widziałam ceny dla mnie dość kosmiczne