|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Witam i gratuluję
![]() Cytat:
W górach od rana szaro i buro, wiatr wieje pewnie zaraz śnieg spadnie :/ A tu trzeba potem ruszyć tyleczek do sklepu (jakieś30minut w jedną stronę) bo mi się chusteczki mokre skończyły dla Mariki :/ Która chętna pójdzie za mnie? ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpliwosci )no mnie ta ciaza to wlasnie chyba cierpliwosci nauczy i spokoju. bo chyba dziewczyny, zaczelo sie u nas to wieczne martwienie i troska o dziecko... moja mama mowi, ze to NIGDY nie mija. jestesmy teraz SAMICAMI troszczącymi sie o potomstwo )
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z pracy, już żyje tym, że jest piątek
![]() Kotki albo ktoś przygarnął albo zabrała straż miejska, jak mąż wrócił z pracy to ich nie widział. Miałam dziś koszmar, tak piszecie o tych krwawieniach, że mi się śniło, że krwawiłam, ale nic poza tym, brak skutków ubocznych. Margosia brat z żoną zostawili u mamy przed ślubem 2-3miesięczną córę i bawili się sobie na weselu, przyjechali po nią dopiero po 13godz, tylko że to było po drugiej stronie miasta. Ja sama planuje zostawić dziecko w domu, moja najlepsza koleżanka planuje ślub wrzesień/październik i też nie obejdzie się bez dojazdu jakieś 50 km, zależy gdzie sale znajdą. AgaPlast jak czytam jak się obłowiłaś to chyba jednak się przekonam do odwiedzenia jakiegoś szmateksu, tylko najpierw w celu zobaczenia czy coś mi się spodoba, a potem polowanie będzie. |
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maż rano dzielnie stwierdził, że sobie poradzi i zostanie z Małą ![]() Ale panieński będzie w Krk więc jak się wyrwę na 2-3 godziny to myślę, ze tragedii nie będzie ![]() Ale potem na ślub będzie trzeba około 2 godzin dojechać (pod warunkiem, że na zakopiance nie będzie korków Obawiam się w tym momencie, że Młoda będzie mieć kolki i Dziadkowie będą mieli dość po nocy spędzonej z nią Nie wiem czy nie zrezygnować w ogóle z wesela i iść tylko na ślub ![]() Tak sobie gdybam bo dla mnie to totalna abstrakcja i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać nasze życie za pół roku
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Cytat:
Piszecie o ciucholandach, ja dość często chodzę na ,,łowy" i sporo ciuchów mam właśnie stamtąd |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gwarancji nie dam jeśli ktoś będzie się mógł tak długo maluchem zająć to ja bym oddała w dobre ręce i poszła na wesele ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Dzień dobry oczywiście
|
|
#1569 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę, może któraś napisac jeszcze raz jakie leki można na przeziębienie w ciąży?Pamiętam że bylo to wypisane ale nie mogę znaleźć
![]() A od rana lekka gorączka, ból gardła i tym podobne... |
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuski! Dawno mnie bylo ale juz wrocilam. Pisalyscie o ubraniach ciazowych i ja tez mam spory problem,poniewaz w Berlinie te ciuchy sa okropnie brzydkie! Wszystko szerokie,zero wzorow i kolory jakies smutne ze sa drogie to chyba nie musze juz pisac. Tutaj ciezarne kupuja jeansy na gumce albo dlugie o kilka rozmiarow wieksze tuniki. Mam szczescie bo tp jest na 29 lica wiec latem zaloze sukienke i bede gotowa do wyjscia.
|
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam Prenalen syrop, na gardło chyba można Tantum Verde i zdrówka życzę
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rekomendowane jest aby kobiety w ciąży używały tylko i wyłącznie naturalnych środków słodzących. Cukier trzcinowy oraz kandyz marki "Cukier Królewski" poza szczególnym smakiem posiadają wyjątkowe walory estetyczne. Na jesienno zimowe przeziębienia- proponujemy bazujący w 100% na naturalnych składnikach syrop szałwiowo- tymiankowy na kaszel Przed nami jesienne chłody i czas przeziębień. Proponujemy Państwu przepis na syrop przeciwkaszlowy, oparty na naturalnych składnikach. Syrop tymiankowo - szałwiowy na kaszel: Składniki:
Wszystkie składniki umieść w rondelku. Gotuj, mieszając, aż do rozpuszczenia cukru (około 5 minut). Uważaj, aby syrop się nie zagotował (nie może wrzeć...). Lekko przestudzony przecedź przez gęste sito lub gazę. Syrop tymiankowo - szałwiowy możesz spożywać ciepły lub zimny. Po wystudzeniu przelej do ciemnej butelki, zakorkuj i przechowuj w lodówce. Pij na kaszel po 1 łyżce 3 razy dziennie. próbuj najpierw wszystkie domowe sposoby, czyli czosnek, miód z cytryną syropy z cebuli itp. a dopiero później sięgaj po leki. można ostatecznie wziąć paracetamol. |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tantum verde w ostateczności, mi pani farmaceutka powiedziała, żeby w pierwszych tygodniach nawet tego nie stosowac, ale jak mnie bardzo bolało to na noc sobie psikałam. Zdrówka Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-01-04 o 09:24 |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
doktor Domcia wynalazła w sieci,
czytajcie i się uczcie!!! STRES U KOBIETY W CIążY PRZYCZYNą WAD PłODU Duńscy lekarze, pod przewodnictwem dr Dorthe Hansen, przeprowadzili badania dotyczące wpływu stresu na jaki są narażone kobiet w ciąży na rozwój wad u ich dzieci. Badane kobiety podzielono na dwie grupy: w pierwszej znalazły się te, które nie przeżyły dużego stresu w ciąży, w drugiej - te, które znajdowały się pod wpływem sytuacji stresowych, do których zaliczano między innymi śmierć członka rodziny lub pierwszą hospitalizację bliskiej osoby z powodu choroby serca lub nowotworu. Po przeanalizowaniu danych okazało się, że częstość wad wrodzonych u dzieci kobiet narażonych na stres była dwukrotnie wyższa. Najbardziej szkodliwy wpływ miały tragiczne wydarzenia, do których dochodziło w pierwszych trzech miesiącach ciąży, w których formuje się większość narządów, więc wszelkie czynniki potencjalnie szkodliwe dla płodu mogą doprowadzić do najcięższych zaburzeń. Czynnik ryzyka jakim jest stres powoduje zwiększenie we krwi stężenia hormonu, zwanego kortyzolem co może odpowiadać za wzrost stężenia glukozy we krwi i gorsze wykorzystane tlenu przez tkanki płodu. Według naukowców nie można wykluczyć, że matki w żałobie lub pozostające w głębokim stresie piją więcej alkoholu lub nieprawidłowo się odżywiają. Ich dieta może być uboga chociażby w kwas foliowy, niezbędny do prawidłowego rozwoju układu nerwowego. |
|
|
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie mam pewności, ze to będzie dziewczę Cytat:
Cytat:
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zrobiłam sobie test na płeć dziecka 65%, że to dziewczynka Byłoby miło. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będzie można już określić płeć. Zawsze jest oczywiście ryzyko, że siusiak się schował jak w przypadku mojego chrześniaka, który był dziewczynką, a w 29 tc stał się młodym mężczyzną |
|
|
|
#1577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mojej córki nie zostawiłabym z dziadkami, gdy miała 2-3 miesiące wyła całymi dniami i nocami z powodu kolek, nie sądzę, aby kto inny niż rodzice miał wówczas siłę na to patrzeć. Nie zabrałabym jej również na wesele, uważam, że byłaby to dla niej męczarnia, ale jak mówię - zależy od dziecka, są takie, że nic im nie przeszkodzi we śnie. |
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na teście wyszło 74% dziewczynka, mój tż będzie załamany, hahaha
)
|
|
|
|
#1580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, nastawiłam sobie w telefonie tapetę ze zdjęciem z usg, i cały czas się patrze i zerkam na telefon
)taka dumna jestem |
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za rady
![]() a co myślicie o strepsils do ssania? |
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowałaś płukać gardło woda z solą??
przed użyciem leków popytaj lekarza i poczytaj ulotkę |
|
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Ale na razie z tego testu same córki wyszły
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też zrobiłam test, ale jak dla mnie trochę za wcześnie niektóre dane strzelałam, a w niektórych żadna odp mi nie odpowiadała, więc może dlatego taka mała różnica ![]() Na 43% będzie to chłopczyk. Na 57% będzie to dziewczynka |
|||
|
|
|
#1588 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też jestem zdziwiona.Cytat:
Cytat:
Kazał się nie spieszyć, ale jakoś tak wyszło, że zadałam kilka pytań i koniec wizyty. Może następna będzie trwała dłużej, nie wiem... ![]() Cytat:
Podobno dopiero w II i III trymestrze się najwięcej przybiera na wadze? Cytat:
Te brudne jest szczęśliwe ![]() Nie wyobrażam sobie, że moje dziecko od urodzenia śpi ze mną i z mężem, kończy 3 latka, ma swój pokoik, a śpi dalej z nami "bo tak chce"! A gdzie przepraszam intymność? Wielu facetów tego nie wytrzymuje. Jedyne z czym się nie zgodzę to pozwalanie dziecku na bycie wrednym. Niegrzeczne to oczywiście będzie, bo taka natura dzieciaka, ale wrednym, tzn że będzie robił coś z premedytacją to nie ![]() Chyba tak. A to prawda, że wpływa to na niekorzystny wygląd piersi?? Nie chce mieć później naleśników i tak mam małe cycki...Cytat:
Miałam ochotę na ogórki kiszone, ale została tylko woda po nich więc wypiłam wodę Ciasta jak lubiłam, tak teraz nie mogę na nie patrzeć. Cytat:
Wizyta miała być krótka, takie szybkie usg więc mu powiedziałam, że następnym razem wejdziemy razem, będzie więcej czasu. Następna wizyta 18 stycznia, akurat w tych godzinach tż jest w pracy ![]() No trudno najwyżej zobaczy dzidzie w lutym, może wtedy lekarz zrobi usg już przez brzuch?
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-04 o 10:28 |
||||||||
|
|
|
#1589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też wyszło, że dziewczynka i też 65%
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

)

). Teraz mogę w spokoju zakończyć ten dzień 

gwarancji nie dam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za zakupy