|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Hej kochane!
Ciężka noc za nami. Bolało mnie podbrzusze, czyli coś co nazywam 'korkiem' między nogami. Co wstałam czy sie ruszyłam, to bolało. Teraz to trochę rozchodziłam i jest nieźle. Nic mi się nie chce.... Mam mega lenia i smutno mi. ![]() Zrobiłam wczoraj męzowi placek po węgiersku (albo wersję mojego taty- jak kto lubi) i obiad go pokonał, musiał skończyć go rano, heh. Dziś jedziemy na zakupy, chyba kupię farbę do włosów by jako tako wyglądać.... nuuuuudaaaa....
|
|
|
#4562 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za ostatni trymestr..
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.diety-fitness.pl/pokarmy_..._w_bialko.html produktów mlecznych nie mogę na śniadanie bo znów biorę żelazo a przy nim nie wolno w obrębie ok 2h Czyli powinnam w tych głównych posiłkach łączyć te 3 grupy? I na 2 śniadanie mogę jakąś sałatkę samą zjeść albo tylko owoc? Czy jeszcze coś do tego? |
|
|
|
|
|
#4564 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale prasowanie schowałam do szafy przed świętami, żeby mnie w oczy nie raziło.. ![]() i musiałam wczoraj nadrobić, ale uff już z głowy.. ![]() dzień dobry! ![]() Ale u mnie paskudnie! Leje i tak wieje, że szok! z łóżka się wstawać nie chce..
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugie śniadanie sam owoc to kiepski pomysł. Raczej radzą jeść owoc jako dodatek do III, IV posiłku. Ale sałatka z węglowodanem - według mnie OK (kromka z chudą wędliną + zielona sałata z kapką oliwy). Produktów mlecznych (np. mleka w kawie
|
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopóki nie będę miała tego glukometru to ja oszaleję, To ja już nie wiem co mam jeść. Do tego anemia leci z wizyty na wizytę po żelazie 1x dziennie spadła dalej o 0,8 teraz biorę żelazo 2x dziennie plus ten zakwas myślałam, że pomoże teraz z zakwasu zrezygnuję to pewnie znów poleci. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
wołowinka ze szpinakiem.
spokojnie... damy radę... też nie mogę się doczekać środy i glukometru...
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamunia, cukrzycówki... biedusie
![]() Eh, zadzieram kiece i lecę... muszę wziąć poprawkę, że same buty będę zakładać i wiązać z 5 min... każdy!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-04 o 09:40 |
|
|
|
|
#4569 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakieś fotki ;>Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz mi sie nie chce tyłka ruszyć poza dom ale pocieszam się że po drodze cole sobie kupie ![]() dobra to idę
|
|
|
#4570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jak było? no chyba ze jeszcze nie doczytałam bo 1 strona mi została u mnie o dziwo nawet kolejki nie byłoCytat:
za wizyte o i też już u ciebie główką w dól ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/cudo-sukienka-na-k...841339129.html Cytat:
|
|
|
#4573 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień - i od tej pory płaskie buty !!!!!! obcasiki tylko na wyjścia .już troszkę ciężko tak całymi dniami latać na obcasach.... idę zaraz do ginki na kontrol - więc o kciuki proszę ..... Cytat:
na szczęście nie potwierdzam ...... Cytat:
za trymestr ! za zasiłek -zawsze Coś !Cytat:
ja w tej ciąży kupiłam tylko 1 parę dżinsów - w sumie niepotrzebnie bo i tak miałam ,no i płaszczyk -bo z poprzedniej ciąży mi się zniszczył.... a tak to albo już miałam ciuchy albo noszę normalne -np.sukienki ciążowej nie posiadam bo mieszczę się w normalne tylko rozciągliwe . leginsy tak samo - w zeszłej ciąży kupiłam normalne tylko M-ki . co do szpitala - to ja rodziłam na Polnej i teraz też będę -może i masówka ale jest wszystko co potrzeba a zwłaszcza najlepsza opieka nad noworodkami- jak coś się dzieje w innym szpitalu to przywożą właśnie na polną . Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja fotka 32 tydzień - 98 w brzuszku ,18 kg więcej .... i płaskie buty ![]() (przepraszam za burdel w pokoju- jeszcze domu nie ogarnęłam....)
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie gratulacje za III trymestr!
![]() Miałam iść dziś na glukozę, ale internista mi zakazał jeszcze przez 2 tyg. - w pon. mam wizytę u gina i powinnam się już z wynikami pokazać... Miłego dnia Wam życzę, ja dziś mam zamiar dokończyć 2 książki
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sorceresss;38432094]O mamunia, cukrzycówki... biedusie
![]() [QUOTE] oj ja też nie wiedziałam, ze to aż tak trzeba kontrolować posiłki, też myślałam, ze głównie ograniczenie cukrów Nie chce mi się ale idę do okulisty, bo mam wizytę na dzisiaj. |
|
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
owsianka na mleku na II posiłek - nie, ze względu na mleko. same warzywa nie są posiłkiem. i raczej na parę je wrzuć niż usmaż. (i ostrożnie z marchewką w mieszankach i trzeba popatrzeć czy ziemniak się nie zaplatał, jeśli tak to ile go tam )
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 28 tygodniu - zaczynamy ost Etap
Eh jak mi sie nie chce isc do pracy - Pada a u mnie jak Pada to wiecie sciana deszczu i tak od 3dni - plus taki z tego ze temp tez na Plusie to nie ma Lodu na ulicy hahaha. Dzis bym zaspala wstalam o 9-30 no nie wiem po kija zamiast drzemke ja wylaczylam budzik Uffff ale wazne ze wstalam. Ale i tak jakas polamana jestem, dzis bardzo mnie brzuch bolal w sumie boli dalej - ciagnie mnie na gorze jakby kolo przepony .. Miala tak ktoras.?? Bo glupieje i nie wiem co myslec. No nic zbieram sie za15min mam busa Do wieczorka |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
nie widzę tych dodatkowych kg....
śliczny brzuch!
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok czyli warzywa to raczej jako dodatek do posiłku a ziemniaki gotowane do obiadu rozumie, że też nie bardzo? I ryż biały też nie? Bo ciemnego strasznie nie lubie
|
|
|
|
|
|
#4581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę a na tej fotce to wcale nie widać zebyś miała 18+ super wyglądasz !Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------
|
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i za brzuszek.. ![]() ![]()
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
w koopie siła ![]() Biały ryż po narodzinach potomka ![]() warzywa - dodatek. "ziemniaki gotowane" brzmi super, ale w naszym przypadku to najczęściej jeden ziemniaczek ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- nigdy nie kłamię. jak mam skłamać, to wolę nic nie powiedzieć ![]() dobrze wyglądasz i już. fakt.
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę męża zagonić do zgrania fotek z apatau to wam sie pokaze bo on w jakims innym formacie fotki robi i potem je przerabia
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kontrol za brzusio
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ co do szkoły rodzenia. było fajnie i jesteśmy zadowoleni z wyboru. ja żałuję tylko, że zajęcia zaczynają się tak późno, w sensie, że dopiero w 7 miesiącu, wolałabym wcześniej, ale pewnie ma to jakiś sens. tak na szybko w odniesieniu do zajęć i tematów poruszanych ostatnio na wątku napiszę kilka wniosków: - nie używać żadnych gąbek do kąpieli, ani do mycia, ani tzw. podkładów, żeby dziecko się nie ślizgało. to tylko siedlisko wilgoci i bakterii - wanienka jak najmniej profilowana i jak największa. te z półkami pod spodem generalnie są małe i starczają na bardzo krótko, więc nie są warte swojej ceny i miejsca na nie - ochraniacze na szczebelki w łóżeczku są fajne, ale potrzebne dopiero jak dziecko zacznie się troszkę przemieszczać. noworodek nie przysunie się do szczebelków, więc nie ma ryzyka, że uderzy główką, dlatego na początek nie kupować albo przynajmniej nie montować tego. ma być jak najwięcej przestrzeni, prześwity z każdej strony łóżeczka, żeby z każdego kąta móc doglądać dziecko. tak samo nie montować żadnych firaneczek/baldachimów nad łóżeczkiem na początku. - do przykrycia lepszy śpiworek niż kołderka |
|
|
|
|
|
#4588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Ja będę w rozpoczętym 30tc-12stycznia. Bierzemy ślub dla dziecka własnie ze względu na formalności, nazwisko itp. a taki typowo dla siebie chcemy wziąść kościelny za jakieś dwa lata i zrobić porządną impreze. Troche się dziwie jak ktoś robi wesele w ciąży bo mi by było szkoda tracić wesela na siedzenie na stołku ![]() My z TŻ jesteśmy ze sobą 1,5 roku, i dziecko jest planowane ale i tak plotki napewno chodza takie że można by paść z wrażenia najwazniejsze że my wiemy czego chcemy.. a inny zapewne myślą że wpadka+ślub. Nas to nie obchodzi bo wiedzieliśmy jaką decyzje podejmujemy i z ciążą i ze ślubem. ale taki ślub do wybawienia mamy w planach później. Jednak decydując sie na dziecko zdecydowaliśmy się być ze sobą na zawsze dlatego ślub to dla nas bez różnicy.. chociaż ostatnio bardzo się z tego cieszymy ![]() Cytat:
pewnie nie...ale zawsze Mokka możesz sobie zrobić prywanie, ok 40zl kosztuje ![]() Co do ślubu to jesli dziecko go przyśpiesza -jest ok, ale jeśli biorą go ludzie bo tak wypada i z przymusu.. to raczej źle się kończy ![]() Cytat:
ciekawe co teraz gin wymyśli bo ja nie mam pojęcia miałam miejsce na 9 wizyt
|
|||
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(+ 2 x IP, raz szpital), ale mi wpisuje tylko te z badaniami. chyba 6 mam wpisanych. i masę pieczątek z datownikiem z boku... w ogóle widać po karcie że nie próżnowała
|
|
|
|
#4590 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
obiad robimy w domu bo teraz nie mamy pieniedzy na lokale a u nas goście posiedza pewnie do wieczora ![]() ale chrzciny myślimy zrobić w Poczekalni (dawny Champion) tam gdzie było centrum calodobowe i teraz jest żabka na nawojowskiej. Bo z tym włascicielem idzie się dogadać tak żeby drogo nie wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki !! i jak wrażenia?? Chyba że już opisałas tylko ja jeszcze do tego nie doszłam ![]() Tak się zastanawiam nad tą szyjką bo mi gin tylko bada, a czy się skraca to przecież tylko przez dopochwowe widać... no nic chyba musze mu zaufać ![]() zamówiliśmy wczoraj pościel http://allegro.pl/6-el-posciel-dziec...892857129.html żyrafka kolor niebieski i rożek od tego samego sprzedawcy http://allegro.pl/rozek-becik-80x80-...915603938.html zielony zebra w końcu ![]() Dziewczyny na tym echu serca Pani powiedziała żeby przyjechać to skontrolować w 30tc i zapisała mnie na 14stycznia. Byłam u gin i pytałam czy jechać a on powiedział że jak chce i w końcu stwierdziliśmy że nie jedziemy... będzie co będzie a ja już jestem siwa ze stresu... mam dość to badanie trwa za długo i poprostu nie mam siły na ten stres...no i to 100 km więc też kawałek drogi. |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

dalej mam brać luteinę 3x2 i żurawit bo mam bakterie w moczu ale bezobjawowo przechodzę tą infekcję 

dopóki nie będę miała tego glukometru to ja oszaleję,

05.07.2008