Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 07:49   #1561
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez DAISSY Pokaż wiadomość
Witajcie! Dołączam do szczęśliwych Sierpniowym Mam! Buziaczki
Witam i gratuluję

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

a tak w ogole wrocilam z pracy, dopisuje do listy nowe mamuski ktore sie zglosily na prv)
takze cierpliwosci
Ja jeszcze czekam na wizytę u gina i wtedy mi wyznaczy termin bo na razie wiem,że koniec lipca początek sierpnia, to nie wiem czy się już dopisywać do listy??

W górach od rana szaro i buro, wiatr wieje pewnie zaraz śnieg spadnie :/ A tu trzeba potem ruszyć tyleczek do sklepu (jakieś30minut w jedną stronę) bo mi się chusteczki mokre skończyły dla Mariki :/
Która chętna pójdzie za mnie?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:19   #1562
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja jeszcze czekam na wizytę u gina i wtedy mi wyznaczy termin bo na razie wiem,że koniec lipca początek sierpnia, to nie wiem czy się już dopisywać do listy??
no spokojnie, bedziesz miala wszystkie dane, to Cie dopiszemy.
cierpliwosci)

no mnie ta ciaza to wlasnie chyba cierpliwosci nauczy i spokoju.
bo chyba dziewczyny, zaczelo sie u nas to wieczne martwienie i troska o dziecko...
moja mama mowi, ze to NIGDY nie mija.
jestesmy teraz SAMICAMI troszczącymi sie o potomstwo)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:43   #1563
fiazo
Zakorzenienie

Dzień dobry z pracy, już żyje tym, że jest piątek

Kotki albo ktoś przygarnął albo zabrała straż miejska, jak mąż wrócił z pracy to ich nie widział.

Miałam dziś koszmar, tak piszecie o tych krwawieniach, że mi się śniło, że krwawiłam, ale nic poza tym, brak skutków ubocznych.

Margosia brat z żoną zostawili u mamy przed ślubem 2-3miesięczną córę i bawili się sobie na weselu, przyjechali po nią dopiero po 13godz, tylko że to było po drugiej stronie miasta.
Ja sama planuje zostawić dziecko w domu, moja najlepsza koleżanka planuje ślub wrzesień/październik i też nie obejdzie się bez dojazdu jakieś 50 km, zależy gdzie sale znajdą.

AgaPlast jak czytam jak się obłowiłaś to chyba jednak się przekonam do odwiedzenia jakiegoś szmateksu, tylko najpierw w celu zobaczenia czy coś mi się spodoba, a potem polowanie będzie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:52   #1564
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Margosia brat z żoną zostawili u mamy przed ślubem 2-3miesięczną córę i bawili się sobie na weselu, przyjechali po nią dopiero po 13godz, tylko że to było po drugiej stronie miasta.
Ja sama planuje zostawić dziecko w domu, moja najlepsza koleżanka planuje ślub wrzesień/październik i też nie obejdzie się bez dojazdu jakieś 50 km, zależy gdzie sale znajdą.
No u nas wesele jest 14 września a tydzień wcześniej zostałam zaproszona na panieński

Maż rano dzielnie stwierdził, że sobie poradzi i zostanie z Małą
Ale panieński będzie w Krk więc jak się wyrwę na 2-3 godziny to myślę, ze tragedii nie będzie

Ale potem na ślub będzie trzeba około 2 godzin dojechać (pod warunkiem, że na zakopiance nie będzie korków)

Obawiam się w tym momencie, że Młoda będzie mieć kolki i Dziadkowie będą mieli dość po nocy spędzonej z nią

Nie wiem czy nie zrezygnować w ogóle z wesela i iść tylko na ślub

Tak sobie gdybam bo dla mnie to totalna abstrakcja i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać nasze życie za pół roku

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:53   #1565
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DAISSY Pokaż wiadomość
Witajcie! Dołączam do szczęśliwych Sierpniowym Mam! Buziaczki
Witaj może napisz coś więcej o sobie???

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No pięknie, jak tylko mnie nie ma spam na kilka stron

Ja już po wizycie mega zadowolona, widziałam moje maleństwo z szybko bijącym serduchem Oczywiście był płacz

Następna wizyta 6.02. USG prenatalne, będę miała płytkę i dużo, dużo informacji ( i zdjęć). Teraz mogę w spokoju zakończyć ten dzień
super, gratuluję, mam nadzieję że ja we wtorek usłyszę też dobre wiadomości

Piszecie o ciucholandach, ja dość często chodzę na ,,łowy" i sporo ciuchów mam właśnie stamtąd. Czasami zdarzało mi się kupić markowe rzeczy za parę złotych jeszcze z metkami a dla dzieci jest szaleństwo i naprawdę watro się wybrać i poszukać.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:01   #1566
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
No u nas wesele jest 14 września a tydzień wcześniej zostałam zaproszona na panieński

Ale panieński będzie w Krk więc jak się wyrwę na 2-3 godziny to myślę, ze tragedii nie będzie

Ale potem na ślub będzie trzeba około 2 godzin dojechać (pod warunkiem, że na zakopiance nie będzie korków)

Obawiam się w tym momencie, że Młoda będzie mieć kolki i Dziadkowie będą mieli dość po nocy spędzonej z nią

Tak sobie gdybam bo dla mnie to totalna abstrakcja i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać nasze życie za pół roku
a i tak raczej potwierdzić będzie trzeba na 3tyg przed, także jakiś obraz będziesz miała

Synek
Stary 2013-01-04, 09:08   #1567
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a i tak raczej potwierdzić będzie trzeba na 3tyg przed, także jakiś obraz będziesz miała
Pewnie tak
Dziękuję

Mały
Stary 2013-01-04, 09:13   #1568
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Wiesz ja myślę że zobaczysz jak będzie jak już się pojawi maleństwo. Powiem Ci tylko, że podobno jeśli karmisz piersią i dziecko nie reaguje nadmiernie na różne jedzone rzeczy to może nie mieć kolki wcale. Moja córcia była troche na piersi i trochę na specjalnym mm i nie miała ani grama kolek. Słyszałam że duże predyspozycje do kolek mają chłopcy, dziewczynki rzadziej. Ale wiesz gwarancji nie dam jeśli ktoś będzie się mógł tak długo maluchem zająć to ja bym oddała w dobre ręce i poszła na wesele

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Dzień dobry oczywiście

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:13   #1569
roxy20
Raczkowanie

Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę, może któraś napisac jeszcze raz jakie leki można na przeziębienie w ciąży?Pamiętam że bylo to wypisane ale nie mogę znaleźć
A od rana lekka gorączka, ból gardła i tym podobne...
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:14   #1570
Myszolka91
Raczkowanie

Hej Mamuski! Dawno mnie bylo ale juz wrocilam. Pisalyscie o ubraniach ciazowych i ja tez mam spory problem,poniewaz w Berlinie te ciuchy sa okropnie brzydkie! Wszystko szerokie,zero wzorow i kolory jakies smutne ze sa drogie to chyba nie musze juz pisac. Tutaj ciezarne kupuja jeansy na gumce albo dlugie o kilka rozmiarow wieksze tuniki. Mam szczescie bo tp jest na 29 lica wiec latem zaloze sukienke i bede gotowa do wyjscia.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:16   #1571
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Polecam Prenalen syrop, na gardło chyba można Tantum Verde i zdrówka życzę

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:17   #1572
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę, może któraś napisac jeszcze raz jakie leki można na przeziębienie w ciąży?Pamiętam że bylo to wypisane ale nie mogę znaleźć
SPOSóB NA PRZEZIęBIENIE W CIążY:
Rekomendowane jest aby kobiety w ciąży używały tylko i wyłącznie naturalnych środków słodzących. Cukier trzcinowy oraz kandyz marki "Cukier Królewski" poza szczególnym smakiem posiadają wyjątkowe walory estetyczne. Na jesienno zimowe przeziębienia- proponujemy bazujący w 100% na naturalnych składnikach syrop szałwiowo- tymiankowy na kaszel
Przed nami jesienne chłody i czas przeziębień. Proponujemy Państwu przepis na syrop przeciwkaszlowy, oparty na naturalnych składnikach.

Syrop tymiankowo - szałwiowy na kaszel:

Składniki:
  • 0,25 litra dobrej jakości wody pitnej
  • 1 mała drobniutko posiekana cebula
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżka suszonej szałwii
  • garść cukru kandyzu „Cukier Królewski”
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieść w rondelku. Gotuj, mieszając, aż do rozpuszczenia cukru (około 5 minut). Uważaj, aby syrop się nie zagotował (nie może wrzeć...). Lekko przestudzony przecedź przez gęste sito lub gazę.

Syrop tymiankowo - szałwiowy możesz spożywać ciepły lub zimny.
Po wystudzeniu przelej do ciemnej butelki, zakorkuj i przechowuj w lodówce.
Pij na kaszel po 1 łyżce 3 razy dziennie.

próbuj najpierw wszystkie domowe sposoby, czyli czosnek, miód z cytryną syropy z cebuli itp.
a dopiero później sięgaj po leki.
można ostatecznie wziąć paracetamol.

Stary 2013-01-04, 09:22   #1573
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Na gardło płukanie woda z sola lub woda utlenioną - pomaga. Jeżeli masz katar to inhalacje z głową pod ręcznikiem nad gorącą wodą z rumiankiem, kroplami miętowymi lub solą. Z leków to do ssania homeopatyczne albo naturalne miód-cytryna nazywają się trachisept. Na gorączkę apap. Na katar super jest tez maść majerankowa - daje sporą ulgę. Do tego tak jak pisały dziewczyny sok z cebuli, czosnek, a przede wszystkim dużo pij ciepłego - woda z cytryną, z miodem, rumianek, możesz pić tez wapno 1x dziennie. Ja to wszystko stosowałam i udało mi sie pozbyć przeziębienia.
Tantum verde w ostateczności, mi pani farmaceutka powiedziała, żeby w pierwszych tygodniach nawet tego nie stosowac, ale jak mnie bardzo bolało to na noc sobie psikałam.
Zdrówka

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-01-04 o 09:24
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:25   #1574
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

doktor Domcia wynalazła w sieci,
czytajcie i się uczcie!!!

STRES U KOBIETY W CIążY PRZYCZYNą WAD PłODU
Duńscy lekarze, pod przewodnictwem dr Dorthe Hansen, przeprowadzili badania dotyczące wpływu stresu na jaki są narażone kobiet w ciąży na rozwój wad u ich dzieci.
Badane kobiety podzielono na dwie grupy: w pierwszej znalazły się te, które nie przeżyły dużego stresu w ciąży, w drugiej - te, które znajdowały się pod wpływem sytuacji stresowych, do których zaliczano między innymi śmierć członka rodziny lub pierwszą hospitalizację bliskiej osoby z powodu choroby serca lub nowotworu.
Po przeanalizowaniu danych okazało się, że częstość wad wrodzonych u dzieci kobiet narażonych na stres była dwukrotnie wyższa. Najbardziej szkodliwy wpływ miały tragiczne wydarzenia, do których dochodziło w pierwszych trzech miesiącach ciąży, w których formuje się większość narządów, więc wszelkie czynniki potencjalnie szkodliwe dla płodu mogą doprowadzić do najcięższych zaburzeń.
Czynnik ryzyka jakim jest stres powoduje zwiększenie we krwi stężenia hormonu, zwanego kortyzolem co może odpowiadać za wzrost stężenia glukozy we krwi i gorsze wykorzystane tlenu przez tkanki płodu. Według naukowców nie można wykluczyć, że matki w żałobie lub pozostające w głębokim stresie piją więcej alkoholu lub nieprawidłowo się odżywiają. Ich dieta może być uboga chociażby w kwas foliowy, niezbędny do prawidłowego rozwoju układu nerwowego.

Stary 2013-01-04, 09:25   #1575
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Wiesz ja myślę że zobaczysz jak będzie jak już się pojawi maleństwo. Powiem Ci tylko, że podobno jeśli karmisz piersią i dziecko nie reaguje nadmiernie na różne jedzone rzeczy to może nie mieć kolki wcale. Moja córcia była troche na piersi i trochę na specjalnym mm i nie miała ani grama kolek. Słyszałam że duże predyspozycje do kolek mają chłopcy, dziewczynki rzadziej. Ale wiesz gwarancji nie dam jeśli ktoś będzie się mógł tak długo maluchem zająć to ja bym oddała w dobre ręce i poszła na wesele

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Dzień dobry oczywiście
Psychicznie się nastawiam na te kolki bo łatwiej potem stwierdzić, że jest fajnie niż nagle przez 3 miesiące mieć płaczącego szkraba i nie wyrabiać
No i nie mam pewności, ze to będzie dziewczę

Cytat:
Cytat:

próbuj najpierw wszystkie domowe sposoby, czyli czosnek, miód z cytryną syropy z cebuli itp.
Nie wiem jaką masz tą gorączkę, ale przy takowej chyba mniejszym złem jest paracetamol niż trwanie w takowej gorączce

Mały
Stary 2013-01-04, 09:26   #1576
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zrobiłam sobie test na płeć dziecka 65%, że to dziewczynka Byłoby miło. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będzie można już określić płeć. Zawsze jest oczywiście ryzyko, że siusiak się schował jak w przypadku mojego chrześniaka, który był dziewczynką, a w 29 tc stał się młodym mężczyzną , ale chciałabym już wiedzieć.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:30   #1577
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

za zakupy

za wizytę
Dobrze, że teraz jesteś już zadowolona

Ja też

A teraz pytanie do Mamuś posiadających starsze "Maleństwa":

Czy warto w ogóle zabierać 2-3 miesięczne dziecko na wesele?
A może warto poczekać z podjęciem decyzji na to jak dziecko się urodzi i jak się będzie zachowywać? I np. jeżeli nie będzie miało kolek i innych dłuższych męczących stanów zostawić je z Dziadkami? (wesele jest w innym mieście, więc trzeba tam dojechać- więc bycie pod telefonem i tak związane jest z parogodzinnym(??) opóźnieniem...)
Czy może od razu odmówić bez względu na okoliczności?

Dziękuję za uwagę
my mamy wesele około 2-3 tyg po przewidywanym porodzie, więc na pewno nie idziemy,w sumie nawet się cieszymy że jest powód bo wiadomo jakie wesele to wydatek obecnie
Stary 2013-01-04, 09:31   #1578
modro
Rozeznanie

Cytat:
Witaj

za zakupy

za wizytę
Dobrze, że teraz jesteś już zadowolona

Ja też

A teraz pytanie do Mamuś posiadających starsze "Maleństwa":

Czy warto w ogóle zabierać 2-3 miesięczne dziecko na wesele?
A może warto poczekać z podjęciem decyzji na to jak dziecko się urodzi i jak się będzie zachowywać? I np. jeżeli nie będzie miało kolek i innych dłuższych męczących stanów zostawić je z Dziadkami? (wesele jest w innym mieście, więc trzeba tam dojechać- więc bycie pod telefonem i tak związane jest z parogodzinnym(??) opóźnieniem...)
Czy może od razu odmówić bez względu na okoliczności?

Dziękuję za uwagę
Ja myślę, że to indywidualne i zależy od dziecka, no i od dziadków
Ja mojej córki nie zostawiłabym z dziadkami, gdy miała 2-3 miesiące wyła całymi dniami i nocami z powodu kolek, nie sądzę, aby kto inny niż rodzice miał wówczas siłę na to patrzeć.
Nie zabrałabym jej również na wesele, uważam, że byłaby to dla niej męczarnia, ale jak mówię - zależy od dziecka, są takie, że nic im nie przeszkodzi we śnie.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:31   #1579
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

u mnie na teście wyszło 74% dziewczynka, mój tż będzie załamany, hahaha)

Stary 2013-01-04, 09:32   #1580
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Witam i gratuluję

W górach od rana szaro i buro, wiatr wieje pewnie zaraz śnieg spadnie :/ A tu trzeba potem ruszyć tyleczek do sklepu (jakieś30minut w jedną stronę) bo mi się chusteczki mokre skończyły dla Mariki :/
Która chętna pójdzie za mnie?
zazdroszczę trochę mieszkania w górach
Stary 2013-01-04, 09:34   #1581
fiazo
Zakorzenienie

właśnie miałam przed chwilą ciężki stres, jak mi prezes do pokoju wpadł ;]

na szczęście chciał tylko kalendarz i nie wnikał w to co robię ;]

Synek
Stary 2013-01-04, 09:35   #1582
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co, nastawiłam sobie w telefonie tapetę ze zdjęciem z usg, i cały czas się patrze i zerkam na telefon)
taka dumna jestem

Stary 2013-01-04, 09:38   #1583
roxy20
Raczkowanie

Dziękuje bardzo za rady
a co myślicie o strepsils do ssania?
Stary 2013-01-04, 09:40   #1584
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dziękuje bardzo za rady
a co myślicie o strepsils do ssania?
a próbowałaś płukać gardło woda z solą??

przed użyciem leków popytaj lekarza i poczytaj ulotkę

Stary 2013-01-04, 09:43   #1585
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zrobiłam sobie test na płeć dziecka 65%, że to dziewczynka Byłoby miło. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będzie można już określić płeć. Zawsze jest oczywiście ryzyko, że siusiak się schował jak w przypadku mojego chrześniaka, który był dziewczynką, a w 29 tc stał się młodym mężczyzną , ale chciałabym już wiedzieć.
U mnie też 65% na córę

Cytat:
właśnie miałam przed chwilą ciężki stres, jak mi prezes do pokoju wpadł ;]

na szczęście chciał tylko kalendarz i nie wnikał w to co robię ;]

Cytat:
wiecie co, nastawiłam sobie w telefonie tapetę ze zdjęciem z usg, i cały czas się patrze i zerkam na telefon)
taka dumna jestem

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ale na razie z tego testu same córki wyszły

Mały
Stary 2013-01-04, 09:46   #1586
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
a próbowałaś płukać gardło woda z solą??

przed użyciem leków popytaj lekarza i poczytaj ulotkę
jestem w pracy wiec narazie nie dam rady korzystać z domowych sposobów, zostaje mi tylko to co w aptece;(
pisze na opakowaniu żeby się skonsultować z lekarzem przed użyciem
Stary 2013-01-04, 10:05   #1587
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Miałam bardzo podobnie mniej więcej od 9 do 12tyg. Teraz już minęło. W którym tyg jesteś, bo na babytrylogy nie pokazuje tyg ciąży? Też mam wizytę 14.01 I również miałam gorączkę,tyle że 39,5 i w szpitalu wylądowałam, długo nie chciała zejść. Lekarka rodzinna mówiła mi że jak w ciąży jest gorączka powyżej 38,5 to trzeba antybiotyk brać, dlatego odrazu jak tak wzrosła pojechałam do szpitala, trzymali mnie tydzień.
Jak pojechałaś do szpitala to na IP ogólną czy ginekologiczno - położniczą?

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
udałam sie dzisiaj do lumpka i miałam szczescie do ciazowych ciuchów ) za całe 24 zł okupiłam sie na kilka miesiecy- 2 spódnice, 3 pary spodni, sukienka i kilka bluzeczek. Trafiłam na mega wyprzedaz tygodnia
za udane zakupy

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie mega zadowolona, widziałam moje maleństwo z szybko bijącym serduchem Oczywiście był płacz
Gratuluję udanej wizyty

Też zrobiłam test, ale jak dla mnie trochę za wcześnie niektóre dane strzelałam, a w niektórych żadna odp mi nie odpowiadała, więc może dlatego taka mała różnica

Na 43% będzie to chłopczyk.
Na 57% będzie to dziewczynka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:05   #1588
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
mi tez gin wystawia z B i powiedzial ze do tego nie musi byc zadne zaswiadczenie
w ogole wczoraj rozmawialam z kuzynka i ona jest na tym samym etapie ciazy co ja czyli 13tc i jeszcze nie widziala dzidzi! Miala wczoraj usg i gin jej nie pokazal bo stwierdzil, ze nic bby nie zobaczyla!
a i pytala sie, czy widac plec to poiedzial ze bedzie widac ok 24tc, ja jej mowie, ze ja mam nadzieje, ze bedzie cos widac 10 stycznia u mnie...
no i jeszcze pytam sie czy bierze juz witaminy, a gin jej pow ze on jest przeciwny tab i ma jesc owoce. ja rozumiem, zeby sie zdrowo odzywiac, ale w tab sa jeszcze inne witaminy, ktorych w owacach nie zjadziemy..
Mi ginekolog kazał brać kwas foliowy i jeść dużo owoców. Powiedział, że zna te koncerny farmaceutyczne, pracował tam kiedyś i że lepiej czerpać witaminy z pożywienia, a w razie niedoboru sięgać po tabletki.

Cytat:
czy ja dobzre zrozumialam, ze lekarz nie widzial dziecka w 13 tygodniu ciazy??
niech ona lekarza zmieni!!!
bo 13 tc to juz dziecko mozna zobaczyc bez problemu.
zobacz na zdjecia ktore wstawialysmy kilka watkow wyzej.
tego nie mozna przegapic!!!
Też jestem zdziwiona.

Cytat:

To zależy od lekarza czy płatne dodatkowo czy nie, ale myślę, że skoro tak Ci powiedział to zrobi to w ramach wizyty i nie będziesz musiała dopłacać Ja płacę 80 zł za wizyte i dodatkowe 80 zł za te dokładne usg (ale wykonuje je iny lekarz niż ten mój
[/B]
Ja płacę 100zł już z usg... 120zł płaciłam ostatnio, bo lekarz robił cytologię

Cytat:
Wszystko z umiarem

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

LOL 9 minut??? przepraszam, kazała Ci wejść już z opuszczonymi spodniami czy tylko ciśnienie zmierzyła?? rzeczywiście szybko
Moja pierwsza wizyta trwała też jakieś 10-15min. Lekarz zrobił usg, cytologię, zlecił branie kwasu foliowego, dał skierowanie na badania i tyle...
Kazał się nie spieszyć, ale jakoś tak wyszło, że zadałam kilka pytań i koniec wizyty. Może następna będzie trwała dłużej, nie wiem...

Cytat:
Wszystko z umiarem

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

LOL 9 minut??? przepraszam, kazała Ci wejść już z opuszczonymi spodniami czy tylko ciśnienie zmierzyła?? rzeczywiście szybko
U mnie 8tc i przytyłam może z pół kilo...
Podobno dopiero w II i III trymestrze się najwięcej przybiera na wadze?

Cytat:
wiesz co, ja bardzo bym chciala byc dobra matka, w sensie nie chce byc matka nadopiekuncza.
staram sie pisac pamietanik, i sobie zapisuje liste rzeczy na ktore bed epozwalac swojego dziecku i bede ta liste czytac jak juz sie urodzi.
na tej liscie jest mniej wiecej:
1. bede pozwalac dziecku sie brudzic
2. chodzic na bosaka po trawie
3. zjadac owoce niemyte wprost z drzewa lub krzaka
4. płakać w łożeczku
5. być niegrzecznym i wrednym
6. nie będę brać dziecka do łożka i pozwalać na spanie ze mną jeśli to nie będzie konieczne
7. nie będę wychowywać samoluba i egoisty
8. nie będę kupować dziecku wszystkiego o czym zamarzy
9. będę dbała też o siebie, nie tylko o dzieko.
Cała lista mi odpowiada. Bo czym się różni czyste dziecko od brudnego?
Te brudne jest szczęśliwe
Nie wyobrażam sobie, że moje dziecko od urodzenia śpi ze mną i z mężem, kończy 3 latka, ma swój pokoik, a śpi dalej z nami "bo tak chce"!
A gdzie przepraszam intymność? Wielu facetów tego nie wytrzymuje.
Jedyne z czym się nie zgodzę to pozwalanie dziecku na bycie wrednym. Niegrzeczne to oczywiście będzie, bo taka natura dzieciaka, ale wrednym, tzn że będzie robił coś z premedytacją to nie

Cytat:
zamierzacie karmić piersią?
Chyba tak. A to prawda, że wpływa to na niekorzystny wygląd piersi?? Nie chce mieć później naleśników i tak mam małe cycki...

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Woda z sola

Ja zaraz zjem pyszna ogorkowa Dziewczyny macie smaki na jakies konkretne rzeczy? Ja szczegolnie upodobalam sobie kwasne potrawy, ale jak najdalej od miesa. Slyszalam, ze jak ma sie ochote na kwasne bedzie chlopak, jak na slodkie-dziewczynka
Ja też mam chęć na kwaśne, a mięso i słodycze to tak sobie. Prawie mięsa nie jem. Ze słodyczy to słone paluszki hehe. Czasem jakiegoś cukierka zjem. Ogórkową jadłam wczoraj i przedwczoraj Miałam ochotę na ogórki kiszone, ale została tylko woda po nich więc wypiłam wodę
Ciasta jak lubiłam, tak teraz nie mogę na nie patrzeć.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pytam się mojego, czy następnym razem chce pójść ze mną na usg i zobaczyć maluszka, a on do mnie a po co? przecież przyniesież zdjęcie Ale mnie wkurzył
Ja ze swoim siedzieliśmy w poczekalni, miałam wejść sama, a on poczekać. I gdy czekaliśmy sobie na swoją kolej to mnie spytał "A mogę wejść z Tobą"?
Wizyta miała być krótka, takie szybkie usg więc mu powiedziałam, że następnym razem wejdziemy razem, będzie więcej czasu.
Następna wizyta 18 stycznia, akurat w tych godzinach tż jest w pracy
No trudno najwyżej zobaczy dzidzie w lutym, może wtedy lekarz zrobi usg już przez brzuch?

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:28
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:11   #1589
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
SPOSóB NA PRZEZIęBIENIE W CIążY:
Rekomendowane jest aby kobiety w ciąży używały tylko i wyłącznie naturalnych środków słodzących. Cukier trzcinowy oraz kandyz marki "Cukier Królewski" poza szczególnym smakiem posiadają wyjątkowe walory estetyczne. Na jesienno zimowe przeziębienia- proponujemy bazujący w 100% na naturalnych składnikach syrop szałwiowo- tymiankowy na kaszel
Przed nami jesienne chłody i czas przeziębień. Proponujemy Państwu przepis na syrop przeciwkaszlowy, oparty na naturalnych składnikach.

Syrop tymiankowo - szałwiowy na kaszel:

Składniki:
  • 0,25 litra dobrej jakości wody pitnej
  • 1 mała drobniutko posiekana cebula
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżka suszonej szałwii
  • garść cukru kandyzu „Cukier Królewski”
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieść w rondelku. Gotuj, mieszając, aż do rozpuszczenia cukru (około 5 minut). Uważaj, aby syrop się nie zagotował (nie może wrzeć...). Lekko przestudzony przecedź przez gęste sito lub gazę.

Syrop tymiankowo - szałwiowy możesz spożywać ciepły lub zimny.
Po wystudzeniu przelej do ciemnej butelki, zakorkuj i przechowuj w lodówce.
Pij na kaszel po 1 łyżce 3 razy dziennie.

Proponuję takie informacje o lekach bezpiecznych w ciąży wrzucić na pierwszą stronę. Nie będzie trzeba długo szukać

Mi też wyszło, że dziewczynka i też 65%

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:14   #1590
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Proponuję takie informacje o lekach bezpiecznych w ciąży wrzucić na pierwszą stronę. Nie będzie trzeba długo szukać

Mi też wyszło, że dziewczynka i też 65%
Same laski będą

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości