W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 09:47   #241
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ubranek i idę z psem na spacer bo skrętu kiszek dostanie za chwile
ciuszki super i miłego spaceru

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kiedys jechalo sie na wakacje z klisza 36 zdjec i MYSLALO przed kazdym zeby bylo wyjatkowe. czesto sie do nich wracalo, przegladalo albumy. a teraz wszystko z karty do kompa i rzadko wraca sie do tych wielkich stosow.
planuje dzidzi zalozyc album i robic odbitki dla nas i dla dziadkow - ale tych najladniejszych wyjatkowych zdjec. moja mama ma pol pokoju w fotkach wnukow
no właśnie ja się staram z mężem co roku wybrać kilkadziesiąt zdjęć do wydruku. zupełnie inaczej się je ogląda, no i wybiera się te najlepsze a mój mąż uwielbia robić zdjęcia trawkom, liściom, roślinkom, robaczkom, widoczkom i zwierzątkom napotkanym więc zdjęć jest cała masa
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:48   #242
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
zał
axella o ciąży powiedziałabym od razu. Z tym prezentem dla TŻta fajny pomysł.
najlepszy prezent to bedzie w maju
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:49   #243
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no na cebule to teraz mam ała... wymiotuje dalej niż widze a lubiłam dosyc
W syropie nie czuć chyba cebuli ...

Hump ja muszę w końcu wybrać dla nas fotki ze ślubu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:49   #244
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie akurat z lewej ale tak jest ułozona dzidzia. Zaczynam odkaszlywać to co mi zaległo... i myśle czy jest jakiś syrop na kaszel w ciązy
Cytat:
Ashy właśnie chodzi o to kłucie.... czy przrkładać wizyte... ale poraz kolejny mi powie , że jest ok i to pewnie od kręgosłupa albo rozciągająca macica? bo już 3 razy mi tak mówił jak mówiłam, że boli a nie chce być panikara poza tym kaszel męcz...
aaa i czy powiedzieć w bezrobociu ze jestem w ciazy? to juz 4 miesiac... a ja im nic...
Syrop z cebuli polecam gorąco - mi bardzo pomógł. POza tym rób sobie inhalacje z wrzątku i soli albo jakiegoś olejku(olbas np) też pomaga w odkrzuszaniu.

A co do kłucia... sama nie wiem... Jeżeli dużo leżysz, nie przemęczasz się, nie strsujesz i ono ciągle się pojawia to może spróbuj większe dawki magnezu, a jak dalej będzie to jednak zadzwoń do lekarza. Nie musisz od razu przekładać wizyty, poprostu skonsultuj.

A nawet nie wiem czy w urzędzie pracy trzeba zgłaszać ciąże jak się jest na bezrobociu. Może warto się dowiedzieć, może coś Ci przysługuje?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:49   #245
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nuna jak tylko masz taką możliwość to odpoczywaj ile możesz to dobre dla ciebie i maleństwa

ja poproszę tylko żeby było dużo spienionego mleczka
i tu mnie pochwalcie bo leże teraz przez 90 % dnia. wstaje tylko siku zjeść i na jeden serial pod kocem
Stary 2013-01-04, 09:50   #246
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ubranek i idę z psem na spacer bo skrętu kiszek dostanie za chwile
ale super bluza
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:52   #247
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiecie może czy w tym roku nadal jest święto kawy w tchibo w pierwszy weekend miesiąca?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:53   #248
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
no mnie akurat z lewej ale tak jest ułozona dzidzia. Zaczynam odkaszlywać to co mi zaległo... i myśle czy jest jakiś syrop na kaszel w ciązy
Ja znow odkad pamietam zawsze na okres mialam bole tylko prawego jajnika,i teraz tez boli mnie tylko z prawej strony,ale kopniaki tez czuje najczesciej z prawej str.a czasem jak sie rozbryka to az zaboli,no i pani doktor zeby zobaczyc pozadnie mala musiala zjechac az do pachwiny,wiec pewnie mala sie tam gdzies kreci
Hmm co do syropu na kaszel to nie wiem,bo ja to od poczatku ciazy mam tylko z rana katar i kicham jak szalona :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:54   #249
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hejo hoł hir łi goł

Byłam w pracu, jest spooooko 8-16 od pon do pt
do tego szefo cieszy się,że jestem vatowcem, wiadomo-korzyści w obie strony..
zarobki.. no,powiedzmy,że ok

w poniedziałek zaczynam

nie zasubskrybowało mi nowego wątku
łaaaaaaaaaaaaaj???

miałam jechać do tż ale jeszcze śpi więc jeszcze troche czasu na Was mam
no i nadal czekam na wypłatę
No to super A powiedziałaś im o ciąży? Rozumiem, że dobrze zareagowali ?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:54   #250
Aaś
Zakorzenienie

axe no i się sprawdziło jak mówiłam że jak jest kiepsko to może być potem tylko lepiej

Cytat:
i tu mnie pochwalcie bo leże teraz przez 90 % dnia. wstaje tylko siku zjeść i na jeden serial pod kocem
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:54   #251
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Syrop z cebuli polecam gorąco - mi bardzo pomógł. POza tym rób sobie inhalacje z wrzątku i soli albo jakiegoś olejku(olbas np) też pomaga w odkrzuszaniu.

A co do kłucia... sama nie wiem... Jeżeli dużo leżysz, nie przemęczasz się, nie strsujesz i ono ciągle się pojawia to może spróbuj większe dawki magnezu, a jak dalej będzie to jednak zadzwoń do lekarza. Nie musisz od razu przekładać wizyty, poprostu skonsultuj.

A nawet nie wiem czy w urzędzie pracy trzeba zgłaszać ciąże jak się jest na bezrobociu. Może warto się dowiedzieć, może coś Ci przysługuje?
właśnie jak leze to nic nie kłuje ani nic chyba że sie przekrecam na bok albo jak nagle sie rusze. a tak to leże i leże biorę magnez i jak mocniej to nospe
co do bezroboci jak bylam juz w ciazy w 1 msc to pytalam co jesli zajde w ciaze?? to wykreslaja mnie z listy a nic nie mowilam bo wiecie... z poczatku ryzyko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:55   #252
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja też jestem zdania, że kiedyś zdjęcia miały nieco inna wartość - nie można było tych 'głupich' ot tak skasować - dzięki temu mam tak wiele pięknych pamiątek.

od jakiegoś czasu staram się wszystkie wywoływać,bo boję się sytuacji że popsuje się/ktoś ukradnie czy coś innego laptop i mój cały fotograficzny dobytek szlag trafi

Dzisiaj rano wstałam, poszłam do pokoju który kiedyś był domowym biurem - teraz jest magazynkiem na wszystko i stwierdziłam, że póki się tak dobrze czuję to pomału zacznę go przystosowywać dla małego.
Wkleję później parę zdjęć może podpowiecie co wywalić/co poprzestawiać/co dokupić

Tymczasem zmykam do pracy i życzę wszystkiego wspaniałego dnia ))
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:56   #253
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
nam tez bardzo sie ten film podobal ogolnie bardzo duzo ogladamy, czesto jest tak, ze nawet nie znam tytulu filmu, ktory ogladam te lepsze staram sie zapamietac i polecic innym.
my też pochłaniamy filmowy masowo, trochę zdzieramy z neta a na wiele projekcji chodzimy premierowo, bo pracuję w kinie nawet moja praca mgr dotyczyła recenzji filmowych tytuły staram się ogarniać bo odhaczam je na filmwebie jako obejrzane
Stary 2013-01-04, 09:56   #254
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Wkleiłabym Ci foto, ale akurat do kubeczka teraz mi się robi to nie widać, ale mleczka jest duzo
uruchomię wyobraźnię, i ślinianki zaczną pracować

Cytat:
Napisane przez nuna2
tu mnie pochwalcie bo leże teraz przez 90 % dnia. wstaje tylko siku zjeść i na jeden serial pod kocem
brawa dla nuny w takim razie
Stary 2013-01-04, 09:56   #255
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, tez mi sie podoba, chociaz nie przepadam za rozowym i obiecalam sobie, ze corki w roze ubierac nie bede babcia upolowala na ciuszkach i wreczyla mi dzisiaj (liczyla, ze jej powiemy plec) mowiac: taka jakas w chomiki, podoba ci sie?
I korzystaj z tego dopóki będziesz miala w tym temacie coś do powiedzenia Czyli do czasu aż mała zacznie chodzić do przedszkola.
Ja różem a ponieważ pozwalam jej wybierać sobie rzeczy jak coś mam jej kupioć to tym sposobem ma różowych rzeczy 3/4 w szafie.
Czasami uda mi się ją przekonać do fioletu
Generalnie wiem, że z tego wyrośnie ale nie mogę już po prostu.
ja oczywiście jak kupuję coś sama to brązy, czernie...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj wizytujących

Aaś, banka26, Atena564, Paulina 87, lonely_lady, Sateczka no i happy-
ja tez sie dołaczam

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
napisze po krótce co u mnie słychać i co się w ostsnich tyg wydarzyło:

1) od ostatniej wizyty u gina miałam złe samopoczucie związane z obawami co z tym moim łożyskiem

2) świeta u rodziców mineły jak to świeta.....siedzenie i jedzenie w domu, spacery i troszke odwiedzin rodziny i teksty od nich,że "mam mały brzuch, mało jem, że mi niedługo się laba skończy i bede siedziała tylko w pieluchach....- takie teksty są naprawde dobijające!!

3) sylwester spedzony z TŻ przed TV w piżamie, a i tak północ w sumie przespałam

4) nieudzielałam sie, na wątku, potrzebowałam takiego oderwania sie bo niewiem czemu łapie doła gdyż czuje zę tylko ja jakby "stoje zmoją ciążą w jednym punkcie (wyjaśnie wam ale niewiem czy zrozumiecie)- poprostu dziś u mnie wg OM jest 21 tyd, a wg pierwszego USG 19 tyd 6 d, a wg wczorajszego USG połówkowego to wczorej był 18 tyd 6d :mur: już sama niewiem jak mam liczyć sobie te tygodnie, boje się,że dziecko słabiutko rośnie, termin porodu mi się zmienia na każdej wizycie (i tak z 17 na 27 potem 25 a teraz na 31 maja mam termin Jak was czytam,że piszecie jaj ma już np. 21 a ja 20, 22 itp tyg a ja kur...a już zgłupiałam i nawet niecieszy mnie liczenie mijaących tyg bo pogubiłam się już z tym wszystkim- zobacze 15 na wizycei co mi powie ginka

5)ruchów maleństwa nieczuje jeszcze wogóle i zazdroszcze tym z Was które już czują bo przynjamniej wiecie ze z bobasami wszystko ok bynajmniej że żyją bo się ruszają

6) pisałayście o podsumowaniach roku, no więc:
# w 3 cyklu starań zaszłam w ciąże
# znalazłam prace, po roku starania się od ukączenia studiów
# z mężem cały rok upłynął nam na spokoju, w sumie szczęśliwi byliśmy
# troszke problemów ze zdrowiem było i u mnie i u Tż
# końcówka roku upłyneła nam na załatwianiu formalności kupna nowego, wiekszego mieszkana, niż to które tarz mamy

a co do podsumowania ciązy:
#w sumie można powiedzieć ze to już półmetek ciązy
# 0 wymiotów
# nudności minimalne, zgaga także
# narazie 2 kg na plusie
# narazie nieczuje ruchów
# ogólnie dobre samopoczucie w ciaży

7) wczorej miałam USG specjalne by zbadać łożysko połączone z połówkowym i wkońcu poznałam płeć

8) nowy rok zaczeliśmy od kupna mieszkanka takze w tym miesiaću się przeprowadzamy, stare chcemy sprzedać no i maleństwo bedzie miało pokój bo teraz mieszkaliśmy w kawalerce
gratulacje nowego mieszkanka widzę, ze nowy rok i takie pozytywne zmiany
Też chcę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:58   #256
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam się o poranku moje drogie
Noc z rogalem jako tako przespana. Jeszcze muszę się z nim lepiej poukładać, bo mam wrażenie, że za długi jest dla mnie. Ale jeszcze znajdziemy odpowiednią pozycję Za to mój mąż jak się okazało, również chwali sobie rogala. Wstałam dziś przed nim, poszłam zrobić nam coś do picia, wracam, a on cały tym rogalem owinięty i sobie wygodnie coś czyta Coś czuję, że jeszcze się będziemy o tę poduchę kłócić, a dwie się w łóżku nie zmieszą
pochwal się jakiego masz rogala, gdzie kupiłaś i za ile ja za kilka dni mam urodziny więc dopiszę do listy życzeń
Stary 2013-01-04, 09:58   #257
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
I korzystaj z tego dopóki będziesz miala w tym temacie coś do powiedzenia Czyli do czasu aż mała zacznie chodzić do przedszkola.
Ja różem a ponieważ pozwalam jej wybierać sobie rzeczy jak coś mam jej kupioć to tym sposobem ma różowych rzeczy 3/4 w szafie.
Czasami uda mi się ją przekonać do fioletu
Generalnie wiem, że z tego wyrośnie ale nie mogę już po prostu.
ja oczywiście jak kupuję coś sama to brązy, czernie...
A to córa szwagierki chce wszystko niebieskie to jej ukochany kolor

Atena to w końcu jaka płeć? Bo napisałaś, że poznaliście a chyba nie doczytałam czy synek czy córa

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-04 o 09:59
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:58   #258
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu staram się wszystkie wywoływać,bo boję się sytuacji że popsuje się/ktoś ukradnie czy coś innego laptop i mój cały fotograficzny dobytek szlag trafi

Tymczasem zmykam do pracy i życzę wszystkiego wspaniałego dnia ))
mój mąż trzyma kopie zapasowe w 3 miejscach, on by się zapłakał jakby coś się stało jego zdjęciom
miłego dnia
Stary 2013-01-04, 09:59   #259
xal
Zakorzenienie

Cytat:
uruchomię wyobraźnię, i ślinianki zaczną pracować
Następną zrobię do szklanki na late, może dzisiaj jak będę mieć smaka

Zostaję z wami, w tchibo święto kawy jest za tydzień dopiero.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:59   #260
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W syropie nie czuć chyba cebuli ...

Hump ja muszę w końcu wybrać dla nas fotki ze ślubu
ja tez i mi sie nie chce a bez tego fotograf nie zrobi fotoksiegi
Stary 2013-01-04, 09:59   #261
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
mądra dziewczynka

--------------------

A i dzień dobry wszystkim bo się nie przywitałam.
Muszę iść sprzątać mieszkanie i wiem, że jak zajrzę do Was później to będzie pewnie 30stron do nadrobienia Strach się bać...
Stary 2013-01-04, 10:01   #262
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A i dzień dobry wszystkim bo się nie przywitałam.
Muszę iść sprzątać mieszkanie i wiem, że jak zajrzę do Was później to będzie pewnie 30stron do nadrobienia Strach się bać...
oj tam oj tam

Stary 2013-01-04, 10:02   #263
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A to córa szwagierki chce wszystko niebieskie to jej ukochany kolor

Atena to w końcu jaka płeć? Bo napisałaś, że poznaliście a chyba nie doczytałam czy synek czy córa
Moja tak miała z zielonym - ale to było jak miała z 3 lata.
Teraz w zerówce jest moda na róż choć coraz bardziej ciągnie ją w stronę Monster High więc już czerń jej nie przeszkadza.
A ja ją uwielbam ubierać w ciemne kolory bo jest blondynką o brązowych oczach.

No mwłąśnie ja też nie widzę żeby napisała jaka płeć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:03   #264
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny a Margosia cos pisze czy całkiem odeszła??
Stary 2013-01-04, 10:04   #265
lonely_lady
Zakorzenienie

Aaś dobry ksiądz, zna się na kabaretach
my dzisiaj mamy księdza, czuję że też będzie ciekawie, bo Tż ma zamiar z nim podyskutować.... aż się boję

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ze złych wieści ostatnio mnie zacząl boleć coraz bardziej kręgosłup - okolicach lędźwiowych(?) w każdym bądź razie na wysokości bioder oraz biodra. Czuje się jak stara baba, czasami mam problem, żeby wstać, szczególnie jak dużo stoje na nogach - np. po staniu 2 godziny w kuchni..
mnie też boli czasem właśnie tam nisko, prawie przy kości ogonowej, a czasem w piersiowym. Ale piersiowy mam zrypany i bolał mnie już przed ciążą..

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
LonelyLady [/B]kciuki to ja poproszę ale za siuraczka a nie za przemianę hehe
jeszcze raz mi lekarz "pozamienia" płeć to chyba zwariuje!!!!
no nie dziwie się, oszaleć można
w takim razie za siuraczka
a kiedy będziesz miała okazję potwierdzić płeć? bo nie doczytałam

Cytat:
kociary, pochwale sie co mam

jesli dzidzius okaze sie synkiem to hmm, chyba mu powiem, ze rodzice byli wyluzowani i tate tez babcia raz ubrala w sukienke
śliczna

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Big Mike! Cudowny film, widziałam go kilka razy, za każdym razem beczalam. Naprawdę polecam!
Bardzo fajny i pouczający film. My z tż też na konie łezkę uroniliśmy

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dzień dobry pięktnoty jak tam Wy i maleństwa?

mnie niestety wzięło choróbsko na dobre (dzień po ty, jak się chwaliłam, że tryz tygodnie Tż chodził z zapaleniem oskrzeli i kaszlem, a ja zdrowiutka). na szczęście już wczoraj dzwoniłam się rejestrować do lekarza, żeby mnie osłuchał tak profilaktycznie. I dobrze, wczoraj czułam się o niebo lepiej, a dziś ledwo dyszę, gardło zainfekowane, nos zatkany... wczorajsza wyprawa do pracy ze zwolnieniem i cholerny wiatr i zamieć deszczowa dały efekt.
Wizytę mam na 10:45. A 11:15 wbiłam się też wczoraj do ginekologa- chcę w końcu zobaczyć coś więcej niż zarys główki i brzusia Kruszynki i liczę na powtórne połówkowe
zdrówka życzę
za zdrówko i za wizytę

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
witam się z nowym wątku
Się Wam skończy gadulstwo jak bobasy się urodzą
Wtedy w końcu będę mogła nadrobić
Ja dalej jestem chora, nic mi nie pomaga ale też nie wiem co mogę zażywać. Pani w aptece powiedziała że praktycznie nic z takich normalnych lekarstw A do tego musze dzisiaj dzień spędzić na książkami bo w poniedziałek dwa kolokwia mnie czekają
znowu fala chorób..
jest jeden syropek dla ciężarnych PRENALEN, najlepiej lecz się czosnkiem, sokiem z malin, mlekiem z miodem.. a jak masz dużą gorączkę to koniecznie na zbicie paracetamol.
kuruj się i powodzenia na kołach

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Coś mnie przeziębienie dopadło chyba dzisiejszy dzień spędzę w łóżku
zdrówka

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja też w poniedziałek idę na glukozę na szczęście ostatnio odkryłam prywatne laboratorium, w którym po pierwsze nie ma kolejek , akurat wtedy co byłam przyjęli mnie z marszu, a po drugie, ceny są niższe. Wcześniej czekałam około godziny i jak przypomnę sobie tych starych dziadów to mi się słabo robi . Ale my i tak tam spędzimy teraz co najmniej 2 godziny.. Ja najbardziej się boję tego, że trzeba na czczo, bo pierwsze co robię rano, to lecę do lodówki
ja też

Cytat:
ooo.. dzięki- pewnie skorzystam z propozycji

Cytat:
aaa dzwoniła mama - załatwiła nam łóżeczko. w przyszłym tygodniu mam podjechać do niej do pracy i sobie odebrać. także jeden element do zakupienia mniej
super

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:05   #266
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
ja tez i mi sie nie chce a bez tego fotograf nie zrobi fotoksiegi
e to ja się tak jarałam zdjęciami ze ślubu, że płytkę oglądałam mnóstwo razy, i w ciągu tygodnia miałam wybrane 200 zdjęć do albumu. i za kolejny tydzień fotograf zrobił nam śliczny album, który tez oglądałam mnóstwo razy. i dużo lepiej te zdjęcia po wydruku wyglądały
Stary 2013-01-04, 10:06   #267
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Właśnie przypomniałam sobie, że i mnie to czeka niedługo. Mam glukozę zrobić w 20-22 tyg, czyli jakby nie patrzeć za 2 tygodnie... Buuuu!

No to chyba dość wcześnie ją robisz. Mi gin mówił, że od 24 tc się ją robi, ale u każdego pewnie trochę inaczej. Ja w poniedziałek na glukozie będę 24t i 3d
Stary 2013-01-04, 10:07   #268
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tak miała z zielonym - ale to było jak miała z 3 lata.
Teraz w zerówce jest moda na róż choć coraz bardziej ciągnie ją w stronę Monster High więc już czerń jej nie przeszkadza.
A ja ją uwielbam ubierać w ciemne kolory bo jest blondynką o brązowych oczach.
To ta nasza mała od kiedy zaczęła rozróżniać kolory aż do tej pory (4,5) tylko niebieski i niebieski, ciekawe kiedy jej przejdzie

Stary 2013-01-04, 10:07   #269
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
No to super A powiedziałaś im o ciąży? Rozumiem, że dobrze zareagowali ?
nie mówiłam, powiem w poniedziałek

tak myślę

tam akurat nie powinno im to robić różnicy,ale kto wie

kocham tablice.pl wystawiam coś co mi leży i zajmuje miejsce,a po chwili ktoś już jest gotów po to przyjeżdzać i zostawiać mi kasę
meeega

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:08   #270
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No to chyba dość wcześnie ją robisz. Mi gin mówił, że od 24 tc się ją robi, ale u każdego pewnie trochę inaczej. Ja w poniedziałek na glukozie będę 24t i 3d
Mi też pewnie zleci glukozę na kolejnej wizycie... i o ile już się nie martwię tym, że na czczo bo znów mi przeszły napady głodu rano tak nie wiem jak wstanę na to badanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości