Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 10:02   #3991
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
O no tu super ! trzymamy kciuki zeby wszystko było dobrze

A ja mam doła jak stąd do wieczności ....

Wizyta nie udana, nie uslyszalam nic co chciałabym usłyszeć. . .
Jestem pozamykana na 4 spusty , powiedział że do terminu na pewno dochodzę , a jak się go pytam a co jeśli sie przterminuje to gdzie mam isc do niego czy do szpitala. To on mowi ze nie wie, ale pewnie wypadałoby do szpitala się zgłosic na ktg , zwolnienie mi wypisał do 18 a termin mam na 20 ... więc sama stwierdziłam że się zapisze do niego na wizyte tego 18 po zwolnienie w razie jakbym miała jeszcze nie urodzić
A do tego .... +4 kg w 3 tygodnie, można ? można.... w sumie 23kg
Przecież jak ja pochodzę jeszcze te 2 tyg w ciązy plus nie daj bóg się przeterminuje z tydzień to mi jeszcze z 10 kg przybędzie i wtedy się z łóżka nie podniosę i Shrek przy mnie będzie wyglądał jak baletnica

Żeby tego było mało to rano odkryłam nowiuśkie rozstępiki ...jestem cała pocharatana na brzuchu, udach, pośladkach....

mam już taką wizję czarną że jest luty a ja nadal siędzę w dwupaku, tłusta jak tuczona świnia z rozstępami nawet na twarzy....

Dobra zresztą kogo interesują jakieś gorzkie żale sfrustrowanej baby w ciąży . Koniec.

Mam pytanie: jak już mija termin porodu to idzie się do szpitala na to ktg tak z buta bez skierowania? Bo ten bałwan mi oczywiście nic nie wytłumaczył.

co do rozstepow, moze byc cos gorszego niz to co wstawiam w zalaczniku( dla tych o mocnych nerwach!) ?
Dzis przypadkiem zobaczylam swoj brzuch w lustrze i zrobilam zdjecie dla tych ktore marudza o rozstepy. Ja tylko siedze i rycze. A TZ na to "chcialas dziecko a pozniej tylko marudzisz"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrzydliwosc.jpg (65,9 KB, 107 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:06   #3992
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem pozamykana na 4 spusty , powiedział że do terminu na pewno dochodzę , a jak się go pytam a co jeśli sie przterminuje to gdzie mam isc do niego czy do szpitala. To on mowi ze nie wie, ale pewnie wypadałoby do szpitala się zgłosic na ktg , zwolnienie mi wypisał do 18 a termin mam na 20 ... więc sama stwierdziłam że się zapisze do niego na wizyte tego 18 po zwolnienie w razie jakbym miała jeszcze nie urodzić
Przecież jak ja pochodzę jeszcze te 2 tyg w ciązy plus nie daj bóg się przeterminuje z tydzień to mi jeszcze z 10 kg przybędzie i wtedy się z łóżka nie podniosę i Shrek przy mnie będzie wyglądał jak baletnica

Żeby tego było mało to rano odkryłam nowiuśkie rozstępiki ...jestem cała pocharatana na brzuchu, udach, pośladkach....

mam już taką wizję czarną że jest luty a ja nadal siędzę w dwupaku, tłusta jak tuczona świnia z rozstępami nawet na twarzy....

Dobra zresztą kogo interesują jakieś gorzkie żale sfrustrowanej baby w ciąży . Koniec.

Mam pytanie: jak już mija termin porodu to idzie się do szpitala na to ktg tak z buta bez skierowania? Bo ten bałwan mi oczywiście nic nie wytłumaczył.
Ty odkryłaś rozstępiki? Ja mam ogromne rozstępiory jak jakiś tygrys bengalski czy coś.
A lekarz faktycznie jakiś dziwny :/
nie martw się, Dzidziuś już sam dobrze wie, kiedy ma wyjść

littlesweetangel ja swojemu małżowi pokazuję i mówię: patrz co mi zrobiłeś.

A tak w ogóle to myślicie, że te rozstępy zejdą po ciąży? Bo w to, że już ich więcej nie będzie to nie wierzę już

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:10
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:07   #3993
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
"chcialas dziecko a pozniej tylko marudzisz"
to Ci powiedział, bat za to mu się należy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:10   #3994
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witam sie po dluzszej nieobecnosci. Podczytywalam Was co prawda ale mialam u siebie mame i chcialam sie nia nacieszyc. Jak zwykle za szybko to zlecialo

Gratuluje wszystkim mamusiom, ktore maja juz przy sobie dzieciaczki Wszystkie zdjecia w klubie sa cudne

Trzymam tez kciuki za Wisienke Nie ukrywam, ze chcialabym do niej dolaczyc i dzisiaj urodzic

Pstryczku, dzielna kobieta z Ciebie! Super, ze masz taka pomoc w mezu no i trzymam kciuki, zeby te komplikacje wreszcie zniknely

Lenova jestem ostatnio w podobnym nastroju. Ale powiem Ci, ze tych kilogramow to u Ciebie jakos tak nie widac wiec moze duzo z nich to woda, itd.? Zobaczysz, ze po ciazy szybko dojdziesz do siebie bo widac, ze z natury dosyc drobna kobietka z Ciebie.

A mnie od ponad tygodnia kazdej nocy przepowiadajace mecza... spac nie moge Wczoraj nawet jeszcze rano mnie ponad godzine trzymaly. Juz myslalam, ze to to ale pozniej wszystko minelo i do nocy byl spokoj Meczy mnie to straszenie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:12   #3995
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wisienka wczoraj pisala, ze dzis jedzie do szpitala (gestoza), a teraz dostalam newsa, ze rozwarcie na 4cm i beda wywolywac
Oj dzidziuś się śpieszy !! byle by wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
łączę się z Tobą w bólu kochana!!
ale bez sensu z tym zwolnieniem zrobił ;/// ;//

btw, co do torby to ja mam dwie, chyba za duzo spakowałam rzeczy haha.. jedną mam dla siebie a w drugiej rzeczy dla dzidzi, mam nadzieje ze mnie nie wygonią z takim pakunem hahaha
Ja mam tak samo. Jedna torba moja (wieeelka) i jedna dla Małej. Ale dla Małej zostawimy w aucie, a po samym porodzie mąż przyniesie !! przynajmniej taki mam plan.

Po wizycie położnej: Mała jest jeszcze wysoko, nie wstawiona w kanał. Mam pozwolenie na wszystko (ale co z tego jak na nic nie mam siły) , tętno ok, nawet nagrałam na tel Pooglądała brzuch i mówi, że nie ma rozstępów
A nie mówiłam Wam, bo mam pozwolenie na seks, no i raz już próbowaliśmy, ale jakoś nie wyszło chyba za bardzo oboje zestresowani byliśmy, i pomimo tego , że śluzu mam dużo to sucho było. Mąż stwierdził, że jakoś inaczej w środku jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:20   #3996
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

To Ci wytłumaczył Z tym zwolnieniem też odwalił. Dziwny ten lekarz.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja bym dała ale mi się nie chce
hehe też leń Cię dopadł?

Cytat:
Gratuluje rozpoczetego tygodnia
A torba rzeczywiscie by sie juz przydala!

Zupa ogorkowa? Zjadlabym
Zapraszam To jedna z moich ulubionych zup

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Głowa do góry jeszcze troszeczkę i dzidziuś będzie z wami a wtedy humor wróci, kilogramy spadną same, rozstępy powoli zbledną i znikną a ty będziesz patrzeć tylko na swojego maluszka.

Mówisz i masz
Dzięki! Od razu poleciałam ziemniaki obrać i marchewkę zetrzeć

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
łączę się z Tobą w bólu kochana!!
ale bez sensu z tym zwolnieniem zrobił ;/// ;//

btw, co do torby to ja mam dwie, chyba za duzo spakowałam rzeczy haha.. jedną mam dla siebie a w drugiej rzeczy dla dzidzi, mam nadzieje ze mnie nie wygonią z takim pakunem hahaha
U mnie niby położna kazała właśnie dwie torby mieć - jedną dla siebie, jedną dla dziecka.

Cytat:
co do rozstepow, moze byc cos gorszego niz to co wstawiam w zalaczniku( dla tych o mocnych nerwach!) ?
Dzis przypadkiem zobaczylam swoj brzuch w lustrze i zrobilam zdjecie dla tych ktore marudza o rozstepy. Ja tylko siedze i rycze. A TZ na to "chcialas dziecko a pozniej tylko marudzisz"
Ale pocieszenie ze strony TŻ Przywaliłabym mu chyba za takie teksty

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:20   #3997
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też siedze i rycze a ten mój bałwan udaje że mu te rozstępy nie przeszkadzają... akurat , juz nawet bzykać mu się nie chce i wysmysla wymowki ze zmęczony.

Ja to swoich nawet nie pokaże, za bardzo się wstydzę
Powiem tylko że na brzuchu mam podobnie ale tylko pod pępkiem, ale pośladki wyglądają sto razy bardziej tragicznie.

Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale jakoś i tak nie umiem sobie humoru poprawić, do tego jakieś choróbsko mnie bierze
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:22   #3998
nafiyqa
Zakorzenienie

Wisienka ma 6cm rozwarcia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:24   #3999
adusia1554
Rozeznanie

Witam laski. Trochę mnie nie było ale ciągle coś. Tylko nadrabiam was co jakiś czas.

Gratulacje dla wszystkich mamuś mających już swoje maluszki przy sobie

Wczoraj miałam wizytę już ostatnią no i tak dostałam skierowanie do szpitala mam się wstawić w poniedziałek rano i we wtorek robią cc. Ale mam już rozwarcie na palec i jakby coś się działo to mam wstawić się wcześniej. No i tak głęboko mi tym paluchem grzebała że jak wróciłam do domu to miałam małe plamienia, ale nic mnie nie bolało więc położyłam się i przeszło, ruchy małej ok. Ale za to teraz wstałam i brzuch mnie boli jak na okres i delikatne plamienie mam takie brunatne plameczki i nie wiem co robić chyba jednak dziś zawitam w tym szpitalu.

Spisałam sobie numer do Black(mogłam???) jak coś wcześniej będzie się dziać to na pewno dam znać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:25   #4000
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Zapraszam To jedna z moich ulubionych zup
Pamietam, kiedys pisalysmy o tym

Moja tez zreszta

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:26   #4001
iffonka7
Zadomowienie

Lenova trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze a ten twój lekarz to serio jakiś bałwan, ja se swojej ginki do tej pory byłam też nie zadowolona ale po ostatniej wizycie jak zauważyła skracającą się szyjke zmienilam troche o niej zdanie było widac po niej że się przejeła i chce zrobić wszystko żeby pomóc.

Cytat:
a to on co nie chciał dziecka ? Sama sobie go nie zrobiłaś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:26   #4002
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Stary 2013-01-04, 10:26   #4003
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero było 4 cm ale to szybko idzie...

Ewik oj lenia mam strasznego
Stary 2013-01-04, 10:29   #4004
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki. Wczoraj już nie miałam sił pisać.
A z nowości to jak rano wstałam zaczęły ze mnie schodzić - przepraszam za wyrażenie "gluty" o takim dziwnym beżowym? Kolorze. Czyżby to po wczorajszym męczeniu mojej szyjki?

Trzymam kciuki za wisionke
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:39   #4005
badziabadzia
Zakorzenienie

Kurcze ja bym chciala, zeby u nas cos sie zaczelo dziac.. a tu ani widu ani slychu.. niby do terminu jeszcze ponad dwa tygodnie, ale ja chce juz!
Stary 2013-01-04, 10:41   #4006
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Witam laski. Trochę mnie nie było ale ciągle coś. Tylko nadrabiam was co jakiś czas.

Gratulacje dla wszystkich mamuś mających już swoje maluszki przy sobie

Wczoraj miałam wizytę już ostatnią no i tak dostałam skierowanie do szpitala mam się wstawić w poniedziałek rano i we wtorek robią cc. Ale mam już rozwarcie na palec i jakby coś się działo to mam wstawić się wcześniej. No i tak głęboko mi tym paluchem grzebała że jak wróciłam do domu to miałam małe plamienia, ale nic mnie nie bolało więc położyłam się i przeszło, ruchy małej ok. Ale za to teraz wstałam i brzuch mnie boli jak na okres i delikatne plamienie mam takie brunatne plameczki i nie wiem co robić chyba jednak dziś zawitam w tym szpitalu.

Spisałam sobie numer do Black(mogłam???) jak coś wcześniej będzie się dziać to na pewno dam znać.
Czyli Ty też już za chwilkę zobaczysz swojego bobaska

Cytat:
Pamietam, kiedys pisalysmy o tym

Moja tez zreszta
Ale masz dobrą pamięć

Cytat:
dopiero było 4 cm ale to szybko idzie...

Ewik oj lenia mam strasznego
Może bacik na rozpęd?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Wczoraj już nie miałam sił pisać.
A z nowości to jak rano wstałam zaczęły ze mnie schodzić - przepraszam za wyrażenie "gluty" o takim dziwnym beżowym? Kolorze. Czyżby to po wczorajszym męczeniu mojej szyjki?

Trzymam kciuki za wisionke
Może też coś zaczyna się dziać... Może to czop? Chyba nie zawsze musi być podbarwiony krwią.

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-04, 10:43   #4007
litllesweetangel
Lurker ;)

Chcielismy oboje dzidzie, teraz stwierdzam ze jednak za wczesnie ale mimo to ciesze sie, ze ona bedzie. To nie jest tak, ze on mnie nie wspiera. Ja na jego miejscu taka marude juz dawno kopnelabym w tylek. Rozumiem, ze ma juz dosc mojego narzekania na wszystko bo przeciez powinnam byc swiadoma tego co moze sie stac. No ale kurde przeciez nie bede sie cieszyc ze wygladam jak prosie w zebre w wieku 20 lat... Nie sadzilam ze bedzie az tak zle.

Z tych nerwow cukier mi niezle podskoczyl...

Ehh dobra koniec zali, rodzcie dziewoje niech sie skoncza meczarnie a zacznie radosc !

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:45   #4008
szklanka19
Zadomowienie

Kciuki za Wisienkę miała przeczucie, że wróci z Maleństwem

Widzę, że leniwy dzień dzisiaj. Ja będę miała dziś gości, wypadałoby posprzątać trochę, ale mi się nie chce Prania nie robię bo też mi się nie chce Nawet śniadania mi się nie chce jeść, aż dziwne, że się ubrałam

Little bardzo niemiły tekst ze strony Twojego TŻ. Aż chwilami naprawdę szkoda, że nie da się na tych bezmyślnych facetów przerzucić choć części dolegliwości

Lenova może nie będzie tak źle z tym późnym porodem. Taka akcja może się błyskawicznie rozwinąć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:45   #4009
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik bacik nie pomoże na razie to ja się chyba prześpię trochę, bo wstawanie o 6 mnie dobija :/
Stary 2013-01-04, 10:48   #4010
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Kurcze ja bym chciala, zeby u nas cos sie zaczelo dziac.. a tu ani widu ani slychu.. niby do terminu jeszcze ponad dwa tygodnie, ale ja chce juz!

Ja też mam jeszcze 2 tygodnie , ale 20 zaczyna się dezynfekcja na oddziale i trwa 5 dni i musiałabym jechać do innego miasta i szpitala ( a tam nie ma rodzinnych) a już się na ten nastawiłam !!!!!!

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:20
Stary 2013-01-04, 10:51   #4011
badziabadzia
Zakorzenienie

Aga, to bierzemy sie ostro za porzadki jakies moze cos ruszy
Stary 2013-01-04, 10:54   #4012
suzi31
Raczkowanie

Cześć mamuśki
Ale lecicie z tymi postami, oj dzieje się na forum, porody następują

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hej, ja pisze że szpitala, trafiłam tu z ta cholestaza, więc ogólnie lipa . Rano badania i zobaczymy co dalej, trzymajcie kciuki i pozdrawiam ciepło.
Powodzenia, leżakuj grzecznie i napisz później proszę jakie masz wyniki, jakie zalecenia i jakie leki Ci dają, bo ja szczególnie jestem zainteresowana tym tematem. Zdrówka

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Charlizz !

Ja się już zbieram, żeby trochę odpocząć, chociaż z tymi skurczami to wątpię. Jak będzie się coś działo, to będę informować przez wybrańców. Coś czuję, że już cała stamtąd nie wrócę. Ale zobaczymy.
Trzymajcie się dziewczyny. I życzę lekkich porodów.
Też miałam Ci życzyć ,,miłego" odpoczynku w szpitalu, a tu widzę, że akcja rozkręcona. Maluszek bardzo wyryra się na ten świat. Powodzenia

Cytat:
Dziewczyny co do tych rozstępów to jedyne co Wam pozostaje to mimo, że są - nadal dbać bardzo o tą skórę i smarować. Natomiast po porodzie warto zainwestować w jakieś dobre kosmetyki, wybrać się do kosmetyczki może na jakieś zabiegi
Nie smutajcie się, najważniejszy zdrowy dzidziuś
Współczuję, ale widać to głównie zależy od skóry. Ja przytyłam dużo ( w obu ciążach), mam 114 cm w brzuchu, smaruję uczciwie od początku ciąży 2 razy dziennie (zwykłymi balsamami - Nivea, Dove, Ziaja) i nie mam ani jednego.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:57   #4013
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
jejuuuu ja nawet sily nie mam zebyy odkurzyć pokój, czekam na brata az to zrobi. łajdak schował coca cole a bym sie napiła

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:57   #4014
s i l v e r
Zakorzenienie

Lenova- co za lekarz no
On Ci mówi że nie wie....to kto ma wiedzieć...
Ehhh

a co do rozstępów to ja też mam ich pełno na brzuchu Już patrzeć na siebie nie moge.

Cytat:
Moj brzuch wygląda podobnie
A do 7miesiąca nie było NIC,był piękny i gładziutki. Smaruje 3 razy na dzień a ciągle sie nowe pojawiają. Nad tym nie idzie zapanować

A Tż mi mówi że jemu to nie przeszkadza...jakos nie wierze...
I mówi że najwazniejsze że bedziemy mieć dzidziusia wkrótce.

Cytat:

Trzymam kciuki.
A ona tak miedzy skurczami smski pisze?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:05
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:59   #4015
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kciuki za Wisienkę miała przeczucie, że wróci z Maleństwem

Widzę, że leniwy dzień dzisiaj. Ja będę miała dziś gości, wypadałoby posprzątać trochę, ale mi się nie chce Prania nie robię bo też mi się nie chce Nawet śniadania mi się nie chce jeść, aż dziwne, że się ubrałam
A propo śniadania i w ogóle jedzenia to ostatnio znowu strasznie głodna chodzę. Dziś rano myślałam, że nie wytrzymam z głodu jak płatki gotowałam

Mogłaś zrobić pidżama party

Cytat:
Ewik bacik nie pomoże na razie to ja się chyba prześpię trochę, bo wstawanie o 6 mnie dobija :/
aaa rozumiem. To może faktycznie się zdrzemnij

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-04, 11:00   #4016
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja dołączam do Was, termin podobny ale chciałoby się wcześniej...
Wczoraj niby robiłam porzadki, prasowanie a nadal nic nie drgnęło
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:08   #4017
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hej, ja pisze że szpitala, trafiłam tu z ta cholestaza, więc ogólnie lipa . Rano badania i zobaczymy co dalej, trzymajcie kciuki i pozdrawiam ciepło.
Trzymam kckuki

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
O niczym innym już nie myślę... Można powiedzieć, że jestem pierwszą przeterminowaną mamuśką

To nic nie daje! Ale jak mówię "Agatka wyłaź!" To ona napiera
Ale mówię ci, Agatki fajne są
\
Cytat:
Ok, ok, ale zloty deszcz odpuszcze Ci
uff

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny, musze sie zebrac i napisac w koncu ten post ... wczorajsza wizyta u gina troche mnie zbila z toru ... Nie chce marudzic, ani siac paniki, ale jak to przeleje na "papier" to bedzie mi lzej ... zaczynam smety i sorki jak bedzie troche chaotycznie

... Gina wybieralam bardzo madrze, otoz mialam zle doswiadczenie w mlodosci ... facet potraktowal mnie bardzo nieprofesjonalnie i zawstydzil komentujac moja Bozenke, czym zniechecil mnie tak, ze 5 lat przed zajsciem w ciaze u lekarza nie bylam i w sumie jak zaszlam nie mialam nikogo ... no i tu sie pojawil dylemat, moglam prowadzic ciaze u ordynatora szpitala w kt chce rodzic, ale to facet ... no i stwierdzilam ze musze sie czuc komfortowo chodzac na wizyty, a u faceta nie bede ... Tak wiec stwierdzilam, ze szukam kobitki ... No i tu mi z nieba spadla moja przyjaciola ... Jej mama sie opiekuje dzieciakiem, mojej pani Gin ... Okazalo sie, ze ona tez pracuje w tym szpitalu co ten ordynatorek, no i kobitka tylko ze mloda 34 lata, ale mi to nie przeszkadzalo... No i stwioerdzilam, ze ciaze bede prowadzila u niej ... W sumie zlego slowa nie moge powioedziec, bo chodzilam na NFZ, wiec za wizyty nie placilam, jedynie za USG, bo tam na nfz maja 20 letni aparat, wiec wolalam chodzic na nowoczesniejszy sprzet ....
No i wszystko bylo ok do momentu jak miesiac temu sie dowiedzialam od mamy mojej przyjacioly, ze moja gin wyjezdza na 2 miesiace 18 stycznia .... pisze doktorat teraz i jedzie tam na jakies szkolenie czy cos ... nie wazne ... wszystko byloby super, gdyby nie termin mojego porodu w karcie ciazy wpisany 21 stycznia, czyli 3 dni po jej wyjezdzie ... no i tu zaczely sie schody ... bo czekalam, az mi powie o tym, a ona milczy jak zakleta ... troche sie dziwnie z tym czuje, bo powinna na moje powiedziec mi, ze moze sie tak zdazyc, ze jak bede rodzic jej moze nie byc w polsce .... mam jeszcze 8 stycznia wizyte na, kt mnie zbada recznie i zwolnienie przedlozy i moze wtedy mi powie ... najgorsze jest to, ze ja znow jej nie moge powiedziec o tym, ze wiem ze wyjezdza, bo mojej przyjacioly mama mi to w tajemnicy powiedziala i wyszloby, ze ona wynosi z domu jej jakies info ...

Teraz przejde do obaw hihhi, ale sie rozpisalam wiec tak, ona pracuje w tym szpitalu w ktorym jak mialam zagrozona ciaze, plamienia, potem kolki watrobowe to zawsze jechalam do tego szpitala i tam lezalam .,... to taki moloch, moze slyszalyscie, Matka Polka sie zwie ... 5 pieter, 4 porodowki, ogolnie to najwiekszy szpital taki w lodzi .... ale niestety to masowa, jest ... nie ma intymnosci, to szpital jest kliniczny, wiec studenci sa przy badaniach czesto i przy porodzie ... jak bylam kilka razy w trakcie ciazy to tam juz mi przestalo zalezec na tym, ze gin ma byc kobieta, bo co wchodze, a tam 15 studentow przy badaniu moglam sie nie zgodzic na to, ale wtedy by mnie traktowali z gory, a w koncu studnet tez musi sie gdzies nauczyc ... trudno .... moglabym rodzic gdzie indziej, jest kilka szpitali w lodzi, ale w Matce polce jest najlepszy sprzet i jesli cokolwiek sie dzieje przy porodzie to jest sie przewozonym wlasnie do tego szpitala ... wiem, ze z gory sie nie powinno zakladac, ze cos moze byc nie tak, ale jednak zawsze istnieje jakies ryzyko. a ja bym nie chciala zeby mnie rodzaca gdzies wozili ,.,,,

z 2 strony jak poczytalam opnie na necie rodzacych tam, to lekko sie zalamalam ... wlasnie brak inttymnosci, traktowanie jak towar produkcyjny itop. no chyba ze masz z tamtad lekarza .... ale moja wyjezdza i jak tam trafie jak jej juz nie bedzie to co

pisze na raty, pewnie juz i tak nikiogo nie ma a przez godz mi wizaz nie chodzil to wkleje bo juz sie napisalam tyole ...

w zalaczniku moje brzuszysko z dzis 37 tydz i 5 dzien
No to trzymam kciuki byś zaczęła rodzić jeszcze przy niej

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Mam pytanie do cukrzycówek kończą mi się paski, skąd bierzecie kolejne recepty na paski ze zniżką, bo moja gin.może mi wystawić tylko na 100%...????

Lekarz pierwszego kontaktu.
Moja mama ma cukrzycę i tylko do niego łazi.

Cytat:

Misiu, spokojnie, ja też jak ta dziewica orleańska pozamykana a powinno się dziać coś już. Prawda taka, że z dnia na dzień może się ruzyć

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

A mnie od ponad tygodnia kazdej nocy przepowiadajace mecza... spac nie moge Wczoraj nawet jeszcze rano mnie ponad godzine trzymaly. Juz myslalam, ze to to ale pozniej wszystko minelo i do nocy byl spokoj Meczy mnie to straszenie
To tak jak mnie, jak mi się 3 tygodnie temu zaczęły przepowiadacze w nocy co 10 minut, tak do teraz ciągle coś i co z tego, jak dziady neiefektywne?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:10   #4018
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38434932]Ale mówię ci, Agatki fajne są [/QUOTE]

No jasne że Agatki są Fajne
Stary 2013-01-04, 11:19   #4019
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki za rozpakowujacym sie

szajajaba wyszlo tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5115a.jpg (76,6 KB, 29 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:20   #4020
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Powodzenia dziewczyny !! Oby porody przebiegały w miarę szybko ) i gratulacje dla rozpakowanych !!
Grudniówka 2012
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości