|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- To samo sobie pomyślałam ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
uciekam, zapuszczę sobie serial i poczekam do tej północy aż mi się syn zbudzi na karmienie, teraz z tego co słyszę przez sen zapełnia pampersa ; p
dobranoc wam i do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() mój szkrab dzisiaj przespał jednym ciągiem 5h od 19 do północy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1114 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może chodzić o to, że poziom bilirubiny może być wyższy kolejnego dnia. U nas wypuszczali po 2 dniach po porodzie czyli w 3 dobie życia dziecka ( chyba dobrze to liczę) . My dostałyśmy z racji tej hipoglikemii jeden dzień w bonusie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ..... NAs chcieli wypiasać w wigilie, na własne żądanie zostałan do BN i wtedy stwierdzono żółtaczkę. I dlatego siedziałyśmy w szpitalu do 27go. Pediatra mówiła że bilirubina lubi się podnieść w 3-4dobie zycia dziecka. emylka86 ![]() Cześć ![]() Zjadłam śniadanko zrobione przez M, nakarmiłam małą, usnęła. Teraz idę się ogarnąć. Może mi da z 10 minut na prysznic i mycie włosów ![]()
![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
Czyli urodzę jako ostatnia
![]() mam nadzieję, że to już zbliża się... codziennie zużywam około 10 wkładek mam taki wodnisty śluz, że nieraz się nakręcam że to wody. Pocieszcie mnie, że też tak miałyście. Oj... niech już chlusną, a jak do poniedziałku nic się nie zdarzy to po wizycie u gina ogłaszam idę na oddział, niech już wyciągają tego wielkoludka, bo jemu też już nie jest już tam wygonie, czuje dokładnie gdzie ma rączki i nóżki, bo mam tak naciągnięty brzuszek. Wyprałam mu pościel jeszcze raz, bo zdążyła się zakurzyć. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd u Was hipoglikemia? Coś chyba przeoczyłam ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() I pamiętaj: ostatni będą pierwszymi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(Po iluś godzinach takiego karmienia, gdzie ja po porodzie miałam anemię i już prawie myślałam, że zejdę, a dziecko non stop płakało na cały oddział. pielęgniarka zaproponowała butelkę, którą młoda wciągnęła w minutę po czym od razu poszła spać - wtedy pomimo, że byłam wcześniej przeciwna podawaniu mm to czułam jakby wtedy ktoś mi gwiazdkę z nieba ofiarował, bo po prostu nie miałam siły, spałam na siedząco). Ale wracając do tematu w związku z tym spadkiem cukru kazali nam zostać na następny dzień i dostałam zalecenie odciągania swojego pokarmu oraz dokarmiania mm jeśli pokarmu będzie za mało i Izunia będzie głodna. Przed tym wszystkim miałam ją przystawiać do piersi, że może załapie. Miałam to robić dokładnie z zegarkiem w ręku co 2,5 - 3 godziny, co też czyniłam. Na drugi dzień okazało się, że wszystko ładnie się unormowało i mogłyśmy pójść do domu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
hey kochane! nie mam czasu na ic i chodzę jak zombiee
![]()
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
To sobie wykrakałam, Pati w 3,5 tyg tylko 300g przybrała. Dostaliśmy skierowanie na badania i lekarz nastraszył że jak nie przybierze teraz w tydzień 150 g to szpital
![]()
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój w 6 tygodni ponad 2 kilo przybrał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
moja po 60 jadła a ostatnio to i i30 nie mogła przemęczyć.
![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
to mój ważył kilka dni temu 5350 no ale waga urodzeniowa też była duża... ogólnie dobrze przybiera.. chocaz z tego jestem zadowolona..
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- kurcze trzymam mocno kciuki oby waga ruszyła! i apetyt oczywiście..
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Waga wagą, oby badania dobrze powychodziły. A dziś jeszcze ortopeda z bioderkami, w szpitalu ruchomość stwierdzili, jak będzie i z tym coś nie tak to się zapłaczę.
![]() |
#1128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze oby zaczela lepiej przybierac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
właśnie mam tak samo... dwójka dzieci w domu i ja w stercie syfu... ogarniam wieczorem jak tż wróci z pracy...
![]() |
#1131 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
uciekam bo mały taką kupcię rąbnął że chyba za chwilę z pieluchy wyjdzie,,, z czego się cieszę bo 3 dni mieliśmy z tym problem :/
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieciaki sa wazniejsze niz poukladane ubrania czy zabawki ![]() emylka to sie nameczylas z tym parciem z Tomkiem okolo 2 h parlam i tez na koniec bez skurczy... z Matylda tylko 30 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Jestem jak zombie. Moje dziecko nie spało dziś od północy do 12... Nie wiem jak takie małe ciałko ma energie na ryk i ssanie non stop. Co ją odstawiłam od cycka i z nadzieją odłożyłam do łóżeczka, poszłam się wysikać to ta już nie spała. Boziu daj cierpliwości ![]() Była u nas dziś położna. Wagi nie miała hehe. Jakaś taka dziwna i zakręcona jak ruski termos ale dość konkretna w sumie. Wszystko z moim dzieckiem ok i jest, jak się wyraziła "subtelnie żółte" więc nie ma powodu do obaw bo to już złazi ![]() I ona z tych co pielęgnują pępek bez moczenia i nie kładą na twardym na brzuszku póki jest kikut, to tak a propos naszych różnych informacji ![]() Cytat:
![]() W ogóle muszę poaktualizować opisy! Nie bijcie, dajcie czas. Nadrobię! U mnie na oddziale był jakis hardkor i co drugie dziecko leżało pod lampą. Ta dwójka, z którą byłam w pokoju tak samo. I mnie laski nastraszyły, że jak wyjdę ze szpitala to moje dziecko na pewno dostanie żółtaczki w trzeciej dobie a w szpitalu nie będzie na mnie miejsca z powrotem. No taki durny podatny umysł po porodzie mam, że się strasznie przestraszyłam ![]() Bez wątpienia moja droga ale tak też było w harmonogramie więc się nie przejmuj ![]() Trzymamy kciuki za sprawna akcję! Cytat:
![]() Trzymam kciuki za skuteczne dokarmienie. Cytat:
Kurna wziął sobie 2 tygodnie wolnego, do tego nie jest pracownikiem etatowym a współpracuje ze swoją firmą mając swoją działalność więc i tak nikt mu za to wolne nie płaci i łachy nie robi a ten ciągle odbiera telefony od klientów. A Ci są tak nietaktowni, że mimo, że wiedzą że jest na urlopie bo mu się córa urodziła to mu i tak trują dupę. A jak nie wisi na telefonie to siedzi przed kompem i pisze jakiś beznadziejny program do sudoku. No kur$%^&* na co to komu ja się pytam?! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z Klaudią 20 minut, z Adasiem 15 minut, kto da mniej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie ona nie robi nic innego jak tylko jedzenie po którym następuje solidny bąk i kupa dla taty do przewijania gotowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
a no dzika mówiłam, że ja prawie jak ty jeśli chodzi o parte : )
a z aktualizacją się nie śpiesz. będziesz miała czas to zrobisz... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- mi lekarz powiedział, że 2h to długo, godzina to jeszcze norma... dla mnie to była wietrzność. nie miałam już siły oddychać nawet... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozna stwierdzila ze juz zmalala i spokoj a pediatra patrzy ooo zoltaczka i kazala dopajac glukoza i ze trzeba by isc na oddzial patologii zmierzyc ta zoltaczke bo pewnie beda potrzebne naswietlania, w szpitalu odradzali glukoze ![]() zwariowac mozna na szczescie golym okiem wiadac bylo ogromna roznice i ze jej bardzo zeszlo ![]() laski z Tomkiem tak dlugo bo byl bardzo wysoko bo to byl 35 tc i byl zle ulozony, ale u nas przede wszystkim naturalnie sie rodzi ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-01-04 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyne co pamiętam to że to były chyba 3 albo 4 rundy po 3 parcia w niedługim odstępie czasu, więc podejrzewam, że też dłużej jak 15 minut to nie trwało, bo nie pamiętam, żeby ten etap jakoś szczególnie mi się dłużył. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.