|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
Nie przejmuj się, ja mam takie same tylko na dole i nie widzę ich bez lusterka, nic nie było do końca 8 miesiąca, a teraz z dnia na dzień coraz wiecej i więcej :/. Tz pociesza, że mu nie przeszkadza, zobaczymy jak to pózniej bedzie wyglądało. Po porodzie wydań trochę kasy ale kupię jakiś kosmetyk pewnie i pójdę na zabieg może zobaczę.
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Litlle, zaproszenie zaraz wyślę. A Twój TŻ to sympatyczny jest z tymi rozstępami - nawet mój TŻ stwierdził, że uderzył niezłym betonem z tym tekstem, że "chciałaś dziecko, a teraz marudzisz".
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
No, nic o wynikach nie powiedzieli rano, bo chyba ich jeszcze nie było. Zrobili mi usg, wszystko jak najbardziej w porządku, mała waży 2700 i "idzie zgodnie z programem" Przepływy też git.
Suzi, mój gin przepisał sylimasol i cholestil, ale nawet nie zdążyłam tego wykupić, a tu mi nic nie dają i nie wspominaja nawet, musze o tym powiedzieć wieczorem na obchodzie. Ciekawe co dalej że mną będą robić.. |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
prasowanie nawet na siedząco przed TV jest męczące
moje łopatki bolą...ale całe szczęście szybko to przechodzi a została mi jeszcze cała sterta ciuszków, nie mówiąc o pościeli itd...
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
A mi ginekolog przepisał Sorbifer Durules, bo ostatnio wyszły mi słabe wyniki - lekko anemiczne, ale jeszcze nie jest źle. Brała to któraś z Was? To jest jakieś tam żelazo o lepszej wchłanialności czy coś w tym stylu, zapłaciłam za to 37zł.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 14:46 |
|
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następny zjazd mam za 2 i 3 tygodnie na nich mi bardziej zależy bo będę miała egzaminy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jak wyszło że prawie mam anemie to zaczęłam brać femibion vita fer to jest też zelazo, koszt -20zł a teraz juz nie biore, magnezu tez nie (nogi przestały mi skakać ) ale mi sie nudziiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykładowcy to też ludzie, zrozumieją, ciąża to przecież nie błahostka. ![]() Deli, tylko ten Femibion ma 14mg żelaza w jednej tabletce, a to, co mi przepisał lekarz, ma 100mg żelaza + 60mg wit. C. Pewnie przepisał mi taką dawkę po to, żeby do porodu zdążyło mi się to wszystko wyrównać... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 14:56 |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczescie musze tylko konspekty poddawać i w lutym 1lub 2 egzaminy uffffffffffff wyrobie sie;D a teraz to nawet z domu nie wychodze ![]() black- to ladnaaaa daweczkaa
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-01-04 o 14:57 |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te tabl zawierają 80 mg żelaza.
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie słyszałyście, że premier ogłosił rok 2013 rokiem rodziny.... tylko ciekawe Ku**** której ! chyba jego
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę naszego kraju, naszego rządu, mam ochotę się na nich serdecznie wyrzygać. Na tę szopkę, którą odstawiają, na fakt, że sami srają pieniedzmi, a ludzie nie mają co do gara włożyć i za co opłacić rachunków - przykład? Dzisiaj byłam w urzędzie pracy, zarejestrować się jako bezrobotna, bo bierzemy dotację na drukarnię. Wiecie, ile osób stało w kolejce po papierki do rejestracji? Z 50? Albo i więcej. I słyszałam, że umawiali ich na następny poniedziałek (nie ten, co będzie, tylko 14.01.) - ja sama zapisywałam się w środę, a dopiero dzisiaj mnie zarejestrowali, bo wcześniej nie było miejsc, tyle osób chce znaleźć pracę, że tam nie wyrabiają... Co to ma kuwa być? Ja nie zamierzam za ich pośrednictwem szukać pracy, ale jak ktoś chce, to i tak nie znajdzie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 15:27 |
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam chwilke temu smsa od Wisienki
![]() Pola przyszla na swiat o 13:35, porod naturalny, bez znieczulenia, podawali oksy. 3850g, 58cm, 8 pkt. Jak mnie zszywali to od razu zasnelam, wiec jeszcze jej mi nie dali. Bolalo jak cholera, ale teraz mi sie wydaje, ze to wszystko sie tylko snilo Pozdrow wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za te, ktore tez dzisiaj beda sie witac ze swoimi skarbami
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.fronda.pl/a/terlikowski-r...omments-anchor
ja też mam dośc gdziekolwiek się nie obrócisz napotykasz na barykady państwowe.... nfz,zus... wszystko pod górkę, a niby wszystko takie za☠☠☠*ste, tylko najgorsze jest to że jak przychodz co do głosowania to nie ma na kogo, banda idiotów i nikt więcej....
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wchodze a tu wiadomość Cieszę się że z nią i malutką wszystko wporządku. Jupiiiiiiiiiiiiii
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczyny. dopiero wrocilam, bylam u dentysty ... wszystkie zeby wyleczone ... pan doktorek sie smial, ze powinnam dostac nalepke dzielny pacjent, bo ponad 2 godziny spedzilam na fotelu, bo mialam hurtem 2 zeby robione ... ubozsza jestem o 280 zl
![]() ![]() ![]() kupilam dzis sobie koszule do szpitala, nie bralam nowej, kupilam w lumpeksie, ale wydaje mi sie ze droga 12 zl ... ale i tak taniej niz nowka, a boje sie, ze z allegro moge nie zdazyc z przesylka. takze dzis wstawiam pranko i moge zaczac pakowac torbe, bo wszystko mam oprocz rzeczy aptecznych .... co do pieluch new born mam tylko 27 szt ze startera hugiess ... mam tez opakowanie 1 pampersa ... pozniej mam 2 oopakowania 2 ... no ale jak bedzie trzeba moj tz dokupi ... dziewczyny pytalam juz 2 x o tego rozka, bo nie wiem co zrobic ... mam taki rozek z zestawu, ale on jest dosc gruby z takiej gabki i wydaje mi sie strasznie maly ... z tego co pisalyscie na porodowce jest strasznie goraco i nie wiem czy ten rozek nie bedzie za cieply ... nie wiem czy kupic jeszcze 1 ... ??
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wisienka chyba miała zdiagnozowaną cukrzyce ??? Nie ma co! serdeczne gratulacje
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam, ze tak samo bede robic w panice
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38436655]Jakieś wieści od WIsienki dalsze???[/QUOTE] Mialas nosa, 6 min po Twoim poscie Wisienka urodzila ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- I drugi sms: Lekko nie bylo Wg om termin mialam na 11.02, ale wg usg na 22.01 i oni tez sie tego trzymali
|
|
|
|
#4073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozstepami sie nie przejmuj..... ja mam od bioder do lydek ![]() Spisalam Twoj nr telefonu ![]() Cytat:
Nie chcialabys zobaczyc mojego tylka, rozstepow 2x wiecej, zdjecia nie wstawie z wiadomego powodu heh I ona ma sile pisac?n ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/gorset-wyszczuplaj...899698053.html Tez wylam wczoraj, 3 godziny :P biedny myslal, ze on cos zrobil, a ja mialam dolka po prostu ;]
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wam pewnie tez bede pisac smsy typu "skuuuurcz" a za chwile "kolejny skuuurcz!!" hah chyba że mi tż zabierze telefon
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację Wisienko
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli urodziła się taka duża to dobrze że teraz a nie w terminie bo by miała z 5kg
|
|
#4077 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla dzielnych kobietek.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Znalazłam cośtakiego do pokoju dla maluszka, proste można samemu zrobić a wygląda słodko: http://www.pourmesjolismomes.com/201...rly-2.html?m=1
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle, to wisienka troche wepchała się w kolejke co nie ?
ale sie dajecie dziewczyny :P
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duża kobitka. Wisienko, dzielnie sobie poradziłaś. ![]() Jeju, chcę już urodzić, a muszę na siebie chuchać i dmuchać do 30.01. To są jednak minusy cesarki - po pierwsze, że operacja, po drugie, że lepiej jej nie wywoływać w żaden sposób, po trzecie, że to żadne piękne przeżycie. Ot, kroją brzuch i wyjmują dziecko.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 15:56 |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Wisienki
. Kawal baby z Poli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

moje łopatki bolą...ale całe szczęście szybko to przechodzi
Następny zjazd mam za 2 i 3 tygodnie na nich mi bardziej zależy bo będę miała egzaminy.
Wykładowcy to też ludzie, zrozumieją, ciąża to przecież nie błahostka. 

To są jednak minusy cesarki - po pierwsze, że operacja, po drugie, że lepiej jej nie wywoływać w żaden sposób, po trzecie, że to żadne piękne przeżycie.