|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na święta i pierwsze dzieciaczki,wciąż na Mężów mamy smaczki - Żony 201
Cytat:
tylko wymyślanie zestawów pasujących do siebie, żeby coś modnego wykombinować....najłatwie j założyć dres, bez prasowania, kombinowania, a i jak wygodnie wielu kobietom po urodzeniu dziecka też spada samoocena....źle się czują we własnej skórze, więc nie chcą podkreślać niczego, ale zakryć, a najlepiej zakryć czymś luźnym, obszerniejszym...i czymś, co zminimalizuje zwracanie na siebie uwagi innych do minimum..... Poza tym priorytety też się zmieniają, ważniejsze wtedy jest by dziecko było nakarmione, przewinięte, odpowiednio ubrane, a nie sama mama Inną sprawą jest samo wyszykowanie się do wyjścia z dzieckiem znajoma urodziła w grudniu, jak Nasza Micia i teraz pierwszy raz wybierała się gdzieś z małym, bo dotychczas nie wychodzili, tylko ich w domu odwiedzano...no i stwierdziła, że szkoda, że nikt jej nie uprzedził, że takie wyjście z dzieckiem jest porównywalne do przeprowadzki
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na święta i pierwsze dzieciaczki,wciąż na Mężów mamy smaczki - Żony 201
Cytat:
Pomysł podsunęły mi panie z portalu slubclick, za co byłam im ogromnie wdzięczna A welon miał 3,5 metra i był szaleństwem, ale warto było ![]() To fakt, że pogodę mieliśmy wymarzoną, nieraz w wakacje nie ma takiej, a to był przecież kwiecień Wszystkiego się spodziewałam, tylko nie tego ![]() Podpisy wymyślił i wykonał mój TŻ A na sushi nie zdążyliśmy - zniknęło przed pierwszym tańcem Widzę, że z wodą to dzisiaj na bogato
Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2013-01-04 o 15:48 |
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziś po pracy mam w planach podejść do empiku na Rynku (w ramach spaceru na autobus do domu
), to zobaczę jak wygląda sprawa z cenami. Cytat:
Właśnie jestem na etapie szukania tego typu butów, bym nie musiała kupować za rok bo nie będę już trendi ![]() Cytat:
Co do drugiego, to po części wykorzystuję nabytą wiedzę ze studiów. Jednak nie aż w tak dużym zakresie jaki inni znajomi. Ogólnie po tej specjalności bardzo dużo osób znalazło pracę w domach maklerskich instytucjach finansowych w działach ryzyka kredytowego, prognozowania kondycji finansowej przedsiębiorstw itp. itd. Moja praca polega m. in. na budowaniu modeli finansowych i ekonomicznych dla projektów inwestycyjnych wraz z statystyczną analizą ryzyka. Ze względu, że są to projekty unijne, to jedynym dopuszczalnym narzędziem jest excel i nie mogę się bawić np. statistica. Jeśli chodzi o szukanie pracy, to szybko znalazłam pracę pod koniec studiów i na razie jej nie zmieniam. Ogólnie myślę o zmianie, ale chciałabym trafić tam gdzie nadal mogłabym samodzielnie tworzyć cały model od początku do końca (tak jak teraz robię), ale gdzie mogłabym wykorzystywać też inne narzędzia statystyczno - ekonometryczne. Jednak, jak widzę po ofertach, to już co raz więcej firm wprowadza gotowe programy i dzieli cały proces tworzenia na wielu pracowników i tak naprawdę żaden z nich nie ma pojęcia co dzieje się w całym modelu. A nie chciałabym trafić do firmy, gdzie moja praca sprowadzałaby się do używania kilku skrótów klawiszowych.
|
|
|
#4054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OSTRO! A ja bym przypuszczała, że Polacy to ostrożnie raczej do sushi czy też owoców morza podchodzą...i że tego typu jedzonko nie schodziłoby za bardzo, a tu masz! Jakie zaskoczenie! Nam qrde zwinęli deser ze stołu..... postawili, dosłownie dzióbnęliśmy i już trzeba było iść tańczyć pierwszy taniec....a jak wróciliśmy to takie lody dla ochłody by się przydały a tu No ba! Burżuazja pierogi gotować w evian gorzej z umyciem rąk przed jedzeniem
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Miciu komentarz mnie rozwalił
No tak, bo to wsiowe na wsi obcasy nosić Maxwelko witaj ponownie wśród nas
|
|
#4056 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja bym była zła jakbym miała sushi na weselu i nawet go nie dziubnęła.
Za bardzo lubię.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż mówi że nie ma czasu odgrzac sobie bigosu więc chyba posiedzi dłużej głodny i zjemy sobie domową pizzę i wypijemy jakieś lekkie piwko.
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4058 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#4059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro suknia ślubna przez ponad rok nie przestała, to już nic mnie nie zdziwi ![]() Cytat:
![]() Ja z pierwszego dania zjadłam tylko deser, a raczej jego połowę, też mieliśmy lody Ale taka byłam zestresowana przed pierwszym tańcem ![]() Pierogi ugotowane w evian, ale ręce brudne ![]() Witaj Cytat:
Od razu w poniedziałek po weselu polecieliśmy na giga sushi żeby sobie to odbić ![]() Niezła taktyka ![]() Ech pizza i piwko A ja walczę z kilogramami Dzisiaj był grany jogurcik light i sałatka grecka...
|
|||
|
|
|
#4060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No cwaniaki z Was , u Nas już podali deser niestety co miałam karteczkę zostawić z napisem NIE RUSZAĆ??? A ja jeszcze nigdy sushi nie jadłam musimy się kiedyś wybrać z TŻtem choć On ani za rybkami nie przepada, ani za niczym wędzonym ja lubię np kanapki z łososiem wędzonym, a TŻ nie zje ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
już mi wodę odkręcił i umyłam łapcie od razu powolutku zbiera już swoje klamoty
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie śmieję... Kiedyś przez 2 miesiące nie miałam ciepłej wody jeszcze jak u rodziców mieszkałam i jeździłam się kąpać do babci Ale to dobrze, że już skończył!
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się rozpisałyście
|
|
#4063 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
No ale przez to że on nie to raczej nie chodzimy, chyba ze czasem ze znajomymi. A w sushi ryba najczęsciej jest surowa, więc w ogóle jak Twój Tż mało rybny to może tego nie znieść. Chociaż teraz coraz częściej można spotkać sushi z pieczonej ryby i to mojemu podchodzi.Ja w ogóle mogłabym się odżywiać tylko rybami i owocami morza codziennie.
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne cuda teraz można znaleźc, dla każdego coś miłego A ryby w każdej formie uwielbiamy na szczęście oboje
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Ja się żegnam, trzeba się jakoś przez to szaro-buro-zimno-mokro do domu dotoczyć.
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
JEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSS T!!!!!! POJECHAŁ!
super teraz czeka mnie sprzątanie no przecież tak napaskudził, że szok Ja wchodzę do holu....a tam widzę, że hydraulik powycierał szmatką podłogę wokół miednicy i skręcił alarm i odłożył gdzieś tą miednicę pomyślałam "oOOOoo kochany " wchodzę do kuchni, patrzę, a ta szmatka, którą wycierał podłogę w holu wraz z tą miednicą, leżą NA BLACIE W KUCHNI!!!!!! A obok leży chleb........ Cytat:
super O MATKO! Nie wyobrażam sobie nie mieć wody przez 2 m-ce!!!!!!! dobrze, że Babcie miałaś blisko to musiała być mordęga
|
|
#4069 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć ciężko mi sobie wyobrazić surową...... to musi być coś jak tatar u Gesslerowej to nawet jadł tatar z łososia właśnie i baaardzo Mu smakował!!!! O dziwo! Bardzo ciekawe to sushi z pieczonej rybki ![]() Aj no to jak nie macie mikro to przecież w garnuszku też się podgrzeje raz dwa ![]() Ale ja to biegam wkoło mojego Męża tylko jak wraca z pracy, bo wtedy wiem, że jest zmęczony... wczoraj wrócił z pracy i siadł mówiąc, że głodny jest tak, że aż Go brzuch boli No, ale serca bym nie miała....jakbym Mu nie nałożyła i nie przyniosła pod nochal poszłam do kuchni, nalałam Mu soczek, siadłam znów obok, a On mi mówi "ale to jest gorące!!! Chyba będę potrzebował widelec" ehhh Poszłam do tej kuchni znów, po ten widelec, marudząc już po drodze do niej, że ja sobie poradziłam jakoś rękami, a On musi mieć widelec wyjmuje widelec z szuflady, a On krzyczy "wiesz co? Nie, jednak dam radę bez!" Cytat:
Super!
Edytowane przez NightButterflyVIP Czas edycji: 2013-01-04 o 17:01 |
||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oki, sprawdzę różne formaty
|
|
|
#4072 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za dobre wyniki, a jak będą złe to zawsze można je jakoś poprawićCytat:
Cytat:
![]() jak mi ktoś nie napisze to takich detali nie zauważę ![]() Cytat:
kobita źle się organizuje i dlatego wydaje jej się to takie okropne ![]() idę mężowi zrobić kotleciki
|
||||
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż pewnie by z chęcią na taką zgodził, jakby stał po 2 stronie
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam to samo z lodami na weselu podali deser przed pierwszym tańcem (ja wolałam po) no i ja tylko dziubnełam i poszłam tańczyć wracam a tam ni ma... na weselu zjadłam tylko kawałek tortu a TŻ jadł za mnie
Cytat:
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do tuczenia: Ja widzę, że mój tż się tuczy na makaronach, kopytkach, kluskach śląskich wiec je często teraz i ciut załapał
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2013-01-04 o 18:31 |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Maxwellko Ślicznie wyglądałaś ![]() Kindziu- kciuki się trzymają bardzo mocno ![]() Micia - Co do wakacji - problem polega na tym, że ja nie mam pracy, no i nie wiadomo, jak będziemy z kasą stać... Teść chce nam zapłacić za pobyt nad morzem (jak już 2 razy zrobił), ALE pojawia się problem - co z psem? Jeśli zostawiłabym go pod opieką babci i cioci, które mieszkają z nami to po powrocie nie miałabym już psa A żaden hotel nie wchodzi w grę, bo nie mam serca... No i chcemy jechać w Bieszczady, bo ja kocham Bieszczady, a co najważniejsze prawie wszędzie, gdzie mam "namiary" można zabrać za symboliczną opłatą psa Tylko, że tu też problem - wakacje z psem to porażka ![]() Kupiłam kalendarz!! I mam pytanie - co myślicie o tej kurtce?? Kupować?? |
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko podziubałam bo nie umiałam jeść, ale TŻ za to zjadł i porcję lodów i wypił kawę mrożoną. A tortu nawet nie skosztowałam, bo nie miałam ochoty. Za to na barszyk z krokiecikiem specjalnie na mnie czekał po oczepinach. Kelnerki już wcześniej zostały uprzedzone, że uwielbiam. I tak wypiłam 3 porcje ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Moja siostra zawsze jak wyjeżdża zostawia psa w kojcu - husky. Z siostrą na zmianę chodzimy go karmić i wyprowadzać. Nie ma potrzeby zabierania go do siebie. A przez te 2 godziny dziennie spokojnie się wyszaleje. Z resztą oprócz nas, teściu siostry chodzi karmić im resztę zwierząt, więc zawsze na chwilkę psa wypuści i z nim pobędzie. A co do kurtki, ja nie lubie takich "błyszczących" materiałów i krótkich kurtek. Ale skoro Tobie się podoba to bierz
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2013-01-04 o 18:41 |
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Kindzia. Mam nadzieję, że lekarz im powie, że już niedługo mogą się starać o dzidzię
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie kurtka idealna i jeszcze w przecenie, ale się waham... ![]() A psa mamy w domu, ale jak gdzieś jedziemy (zakupy) to jest na polu kilka godzin. I myślałam, żeby dać ją do moich rodziców, ale nie dogadała się z drugim psem Mam znajomych, którzy podjęliby się opieki, ale obok nich jest budowa i mają nieogrodzoną część domu, a nasz pies ucieka i nie wraca Musimy coś wykombinować, albo ją zabrać i trudno - będzie wesoło ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Lecę, bo obowiązki domowe wzywają ![]() Umyłam lodówkę, przypalony garnek, płytę indukcyjną... A teraz jeszcze resztę kuchni muszę ogarnąć, posprzątać w sypialni, zrobić pranie i znaleźć moją odżywkę do rzęs, która gdzieś jest :/ Do tego gotuję barszczyk na jutro i robię kotlety Bo Mężowi ryba z ryżem nie smakowała - jest za dużym fanem ziemniaków ![]() A tu coś pięknego - właśnie trafiłam na sarenki podczas posiłku! http://www.lasy.gov.pl/zubr Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2013-01-04 o 19:11 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na początku też trochę podłapał ale w sumie on przez 8 h w pracy chodzi to spali to szybciutko
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

masakra 
tylko wymyślanie zestawów pasujących do siebie, żeby coś modnego wykombinować....najłatwie j założyć dres, bez prasowania, kombinowania, a i jak wygodnie
Inną sprawą jest samo wyszykowanie się do wyjścia z dzieckiem
i teraz pierwszy raz wybierała się gdzieś z małym, bo dotychczas nie wychodzili, tylko ich w domu odwiedzano...no i stwierdziła, że szkoda, że nikt jej nie uprzedził, że takie wyjście z dzieckiem jest porównywalne do przeprowadzki 

Bardzo fajny pomysł z podpisywaniem stolikow gości nazwami miejsc
Wody nie mam, bo zakręcił...i gotuję mineralną evian
bo chcę pierogi wszamać, głodnam
OSTRO! A ja bym przypuszczała, że Polacy to ostrożnie raczej do sushi czy też owoców morza podchodzą...i że tego typu jedzonko nie schodziłoby za bardzo, a tu masz! Jakie zaskoczenie!
więc chyba posiedzi dłużej głodny i zjemy sobie domową pizzę i wypijemy jakieś lekkie piwko.

No ale przez to że on nie to raczej nie chodzimy, chyba ze czasem ze znajomymi. A w sushi ryba najczęsciej jest surowa, więc w ogóle jak Twój Tż mało rybny to może tego nie znieść.
no przecież tak napaskudził, że szok
super
to musiała być mordęga
i nic więcej nie chciał mi powiedzieć
za dobre wyniki, a jak będą złe to zawsze można je jakoś poprawić
A żaden hotel nie wchodzi w grę, bo nie mam serca... No i chcemy jechać w Bieszczady, bo ja kocham Bieszczady, a co najważniejsze prawie wszędzie, gdzie mam "namiary" można zabrać za symboliczną opłatą psa
Dla mnie kurtka idealna i jeszcze w przecenie, ale się waham...