|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
potworkowa
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
ma kilka automatycznych programów, które można dowolnie modyfikować, można też swój program zrobić. i w 30 stopniach dopiera mi się wszystko
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarka kazala dawac soczek po 15-20ml dziennie i kaszek nie dawac chyba ze chce,ale nie jest konieczne.
czy waga 6800 4miesieczniaczka jest w porzadku? ja mam pralke samsung i jest swietna http://www.skapiec.pl/site/cat/302/comp/2977649 jak skonczy sie pranie to jest taka melodyjka fajna wogole w domu mam wszystko samsung.TV,pralke,mikrofa lowke,odkurzacz,dvd i nawet aparat
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi, mniej więcej wiem co czujesz, ja do skończenia pierwszego roku życia miałam dechę przybitą do bucików i z tego co opowiada moja mama nie był to najweselszy okres w moim i rodziców życiu. A moja pani doktor powiedziała dzisiaj, że bym się córki nie wyrzekła, taka podobna. A ona mnie zna od takiej małej jak Maja jest więc może ma rację
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#275 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najważniejsze żeby pomogło Kupiłam wczoraj pampersy babydream są świetne i o wiele tańsze od Pampersów. Chyba na nie przerzucę swojego obsralucha ![]() Maks tak jak umiał przełożyć się z brzucha na plecy tak nagle zapomniał jak to się robi i nie wiem o co chodzi? Za to podciąga sobie koc którym jest przykryty i żuje albo śliniaczek jak ma założony to też wkłada do buzi i się krzywi bo nie dobry po co się zmuszać ![]() To normalne, że zapomniał czegoś czego się nauczył po to żeby się nauczyć nowej rzeczy???? Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-04 o 17:00 |
||||||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
![]() samsung to dobra firma mimo ze produkuje wszystko. Natomiast mam lodowke electrolux i wyglad super a reszta masakra,wydaje takie dzwieki ze szok,piszczy,steka,nie raz myslalam ze to duchy i w dodatku wiecznie szyby sie paruja i wyglada nie estetycznie jakby wiecznie byla brudna i az wstyd przy kims ja otwierac,moze dlatego ze te szybko nie sa oszronione,nie mam pojecia---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- to jest ten szrot http://www.euro.com.pl/lodowki/elect...rb34233x.bhtml |
|
|
|
#277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mała cudna Cytat:
Nasz to robi kilka numerków podczas których niezmiennie się z niego nabijamy. Podczas smarowania kremikiem śmiesznie wypina klatę coby pokazać jaki z niego facet. Po kąpieli podajemy witaminki i tak się nauczył otwierać paszczę, że wystarczy dotknąć go do policzków a ten rozwiera ją na całą szerokość, co przekomicznie wygląda. Oraz zabawa w światłocień, w cieniu otwiera oczy najszerzej jak tylko potrafi, np. jadąc samochodem i mijając wieczorkiem latarnie można się uśmiać po pachy patrząc na niego
|
|||||
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laski
tyle stron do nadrobienia???????matko jedyna. Wróciłam z pracy, pogoda pod psem. idę nadrabiać Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów i jubilatek
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki wystawiłam kilka rzeczy po bliźniakach na aukcje WOŚP.Nie wiem czy bierzecie udział w takich aukcjach ale super sprawa, można się pozbyć niepotrzebnych rzeczy i jeszcze komus pomóc
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Sojka Zośka jest zabójcza
![]() Wstawiam moją śmiechotke podczas zabawy w akuku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=StERn...ature=youtu.be
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wykończona
Antek jak się obudziliśmy ok. 9:30 to od tego czasu do teraz miał tylko ok. 30-minutową drzemkę. Nawet prysznic zaliczyłam dzisiaj w towarzystwie tego młodzieńca siedzącego w leżaczku w łazience, bo inaczej nie dałabym rady do teraz wykąpać się. Cały czas marudny był, a zabawki interesowały go max z 2-3 minuty. Dopiero przed chwilą okazało się kto był tego sprawcą... kupa gigant, z której opanowaniem przed chwilą walczyłam. Od razu po ubraniu pieluszki, maluch padł i śpi jak aniołek.Dziewczyny mam pytanie. Już przed świętami Antek zaczął przewracać się z brzuszka na plecki. Zrobił to od pierwszego razu ok. 5 razy. A dzisiaj przeszedł samego siebie. Co go położyłam na brzuszku to maksymalnie poleżał ok. 30 sekund i hop na plecy. I tak dzisiaj 4 razy Czy to normalne u 2 miesięcznego dziecka? Czy to nie jest związane z jakimś zbyt dużym napięciem mięśni albo coś? Przepraszam za głupie pytanie, ale wolę dopytać niż się zamartwiać być może na zapas. To biorę się za nadrabianie. Tamlin bardzo dziękuję!!! Czyli w skrócie kolejność zalecają taką... kleik, warzywa, owoce i dopiero na koniec kaszka na śniadanie, gdy maluch zacznie jeść bez problemu łyżeczką, tak? ![]() Ja mam kupione 2 paczki dokładnie tego samego, którego używa Iwa. ![]() Cytat:
![]() Z tymi Waszymi szczepieniami to dosłownie jaja jakieś.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-04 o 17:43 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
heja
Cytat:
Lidka ogromnie się cieszę,że mąż poszedł po rozum do głowy.Mój powoli też idzie My w taką pogodę siedzimy w domu,ale cieszę się,bo znowu nadają na minusie Witam nową mamusię i jej córeczkę a to mój brzdąc
|
|
#284 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
kiedy moja zacznie się tak śmiać?
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka Zośka niesamowita! Jak mu ładnie w zielonym.
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Eh ale jestem oslabiona. Dochodzę do wniosku, że to co miesięczne gorączkowanie nie bierze się z przeziębienia tylko z piersi. Znowu mam gule w jednej piersi. I tak przynajmniej raz w miesiącu...
Ostatnio co raz mniej mam czasu żeby Was czytać. Jak siedziała godzinami przy piersi to był czas, a teraz albo ssie ledwo 5 minut, albo na łóżku. Ogólnie już nawet czytać za bardzo nie mogę przy karmieniu bo jej to przeszkadza ![]() Za to zaczyna wcześniej zasypiać. Wczoraj zasnęła nawet o 21.20. Obódziła się po godzinie na mleczko i poszła spać dalej do jakiejś 5 ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka |
|
|
|
#287 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
bo marchewka ma działanie zestalające, a u nas od początku był problem z kupami. to żeby w razie czego mieć czym przepchać :P
|
|
|
|
|
#288 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod choinką znalazłam najnowszą książkę Grocholi (lubię jej książki bo są taie lekkie ekspresem się je czyta) "Houston mamy problem" i już przeczytana a czytałam z doskoku tylkoCytat:
Więc może i lepiej, że w takich grypowych warunkach szpital zamknięty dla odwiedzajacych, choć wiadomo, że smutno. Dziewczyny dziekuję za odpowiedź w sprawie pralek. Z tego, co wywnioskowałam to bosch, samsung, beko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jaką książkę czytasz? Przykro mi... |
||
|
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale te dzieciaczki rosną ![]() za dzielne dziecinki na szczepieniach,Nas to czeka 15![]() jedno ukłucie a ile strachu ![]() ide jeść kebab
|
||
|
|
|
#292 |
|
potworkowa
|
sąsiedzi sobie przypomnieli, że nowy rok i fajerwerki puszczają
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wrzucam na fejsa nową prrrytającą Zośkę, matko dziewczyny ona tak cały dzien dziś! nikt jej do szczęścia potrzebny nie jest tylko prr i prr już mnie głowa od tego boli siedzi i piszczy w międzyczasie z radości że jej się udaje
|
#294 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka nasza też tak robi, po tygodniu się jej znudziło ale jak jej się wspomni to potrafi pluć i śmiać się z tego ... mnie to mało cieszy bo jesteśmy w sklepie kobita podchodzi i mówi jaka ładna a ta pryyyyyyy i w jej twarz ...
|
|
#296 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Co próbuję coś napisać to któres z dzieci bije na alarm.
Wróce do Was jak położę moich łobuzów.
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
wcześnie się zorientowaliCytat:
Kochane te dzieciaczki
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak samo jak aukcje allegro.wchodzisz na allegro i po lewej stronie pod kategoriami jest zakladka aukcje WOŚP wchodzisz i potem już normalnie.
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

ma kilka automatycznych programów, które można dowolnie modyfikować, można też swój program zrobić. i w 30 stopniach dopiera mi się wszystko 

wogole w domu mam wszystko samsung.TV,pralke,mikrofa lowke,odkurzacz,dvd i nawet aparat

Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....

Antek jak się obudziliśmy ok. 9:30 to od tego czasu do teraz miał tylko ok. 30-minutową drzemkę.
ale to juz bedzie prawie miesiac opoznienia, miala dostac ja 17 grudnia
wcześnie się zorientowali