Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 16:40   #271
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak z innej beczki - jakie pralki macie/polecacie?
rodzicom popsuła się ich wysłużona stara pralka chyba polar i chcę im odradzić ładowanie kasy w naprawę. tym bardziej, że delikatnych rzeczy, wełnianych itp nie można było w niej prać. A że w temacie pralek nie znam się za grosz, to liczę na Wasze opinie
u teściów tutaj mamy eco bubble samsunga i jest rewelacyjna ma kilka automatycznych programów, które można dowolnie modyfikować, można też swój program zrobić. i w 30 stopniach dopiera mi się wszystko

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:47   #272
zielona1911
Zakorzenienie

mi lekarka kazala dawac soczek po 15-20ml dziennie i kaszek nie dawac chyba ze chce,ale nie jest konieczne.

czy waga 6800 4miesieczniaczka jest w porzadku?

ja mam pralke samsung i jest swietna
http://www.skapiec.pl/site/cat/302/comp/2977649
jak skonczy sie pranie to jest taka melodyjka fajnawogole w domu mam wszystko samsung.TV,pralke,mikrofa lowke,odkurzacz,dvd i nawet aparat
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:48   #273
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
bylysmy na kontroli bioderek iu niestety do konca stycznia musi jeszcze nosic szyne

Przykro mi, mniej więcej wiem co czujesz, ja do skończenia pierwszego roku życia miałam dechę przybitą do bucików i z tego co opowiada moja mama nie był to najweselszy okres w moim i rodziców życiu.

A moja pani doktor powiedziała dzisiaj, że bym się córki nie wyrzekła, taka podobna. A ona mnie zna od takiej małej jak Maja jest więc może ma rację
Stary 2013-01-04, 16:53   #274
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mi lekarka kazala dawac soczek po 15-20ml dziennie i kaszek nie dawac chyba ze chce,ale nie jest konieczne.

jak skonczy sie pranie to jest taka melodyjka fajnawogole w domu mam wszystko samsung.TV,pralke,mikrofa lowke,odkurzacz,dvd i nawet aparat
też mam samsunga też te melodyjki wygrywa

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:59   #275
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
matulo jedyna wczoraj Zośka nauczyła się "pierdzieć" buziakiem i od rana siedzi i cały czas "prrr prrr prrr" a przy tym wszystko dookoła zaplute

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł ale zabiezpieczenia powinny być toszkę lepsze. Bała bym się, że podczas fikania dziecka krzesło się przewróci albo spadnie nadstawka.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dobry dzień!My po kontroli u lekarza.Mała osłuchowo ma coś jakby na oskrzelach lub głęboko w nosku bo furkocze trochę.Płuca czyste uff...Następna kontrola w pon.Pytałam o inhalacje,mówiła że bardzo dobrze że kupiłam inhalator i że wystraczy samą solą inhalować.Można trochę oklepywać.

Grochówka na wędzonej golonce się gotuje to ja ide nadrabiać te 4 strony co żeście od wczoraj wyprodukowały
I żeby już tak zostało i dalej sie nie pogłębiało

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, małemu wyskoczyło coś na policzkach, ma czerwone i strasznie szorstkie, łuszczy mu się skórka.... Chyba jakieś uczulenie Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....
Czym mam mu teraz smarować buźkę? Oliwką? Mam jeszcze emulsję do ciała z Emolium i czy mogę buzię tym smarować? No bo to do ciała jest i nie wiem, bo widziałam w aptece, że krem do buzi jest osobno, ale w najbliższym czasie nie będę w aptece, a czymś smarować go muszę
Smarować na dwór czy tak w domu po kąpieli? Ja po kąpieli smaruje buźkę oliwką czasami a na dwór używam nivea na każdą pogodę.

Cytat:
Pierdy Zośki wysyłają się na maila
świetnie hahaha. Znalazła sobie rozrywkę

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

W ogóle wczoraj miałam doła wieczorem, że nikt kto widzi moja córeczkę nie powie, że ładna czy coś tylko wszyscy jak duża, jaka gruba itp. Najmilsze to, że zdrowo wygląda . Poza tym nie interesuje się w ogóle zabawkami, ani nie próbuje łapać, ehh...
Ja mam tak samo. Każdy zwraca uwagę na to, że jest grubiutki, a mnie telepie jak słyszę to bo przecież dziecka nie będę odchudzać, nic na to nie poradzę.

Cytat:
hej mamcie

bylysmy na kontroli bioderek iu niestety do konca stycznia musi jeszcze nosic szyne
O biedulko najważniejsze żeby pomogło

Kupiłam wczoraj pampersy babydream są świetne i o wiele tańsze od Pampersów. Chyba na nie przerzucę swojego obsralucha
Maks tak jak umiał przełożyć się z brzucha na plecy tak nagle zapomniał jak to się robi i nie wiem o co chodzi? Za to podciąga sobie koc którym jest przykryty i żuje albo śliniaczek jak ma założony to też wkłada do buzi i się krzywi bo nie dobry po co się zmuszać
To normalne, że zapomniał czegoś czego się nauczył po to żeby się nauczyć nowej rzeczy????

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-01-04 o 17:00
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:03   #276
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
też mam samsunga też te melodyjki wygrywa

samsung to dobra firma mimo ze produkuje wszystko. Natomiast mam lodowke electrolux i wyglad super a reszta masakra,wydaje takie dzwieki ze szok,piszczy,steka,nie raz myslalam ze to duchy i w dodatku wiecznie szyby sie paruja i wyglada nie estetycznie jakby wiecznie byla brudna i az wstyd przy kims ja otwierac,moze dlatego ze te szybko nie sa oszronione,nie mam pojecia

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

to jest ten szrot
http://www.euro.com.pl/lodowki/elect...rb34233x.bhtml
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:08   #277
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Jaki tu bezruch dzisiaj
Paskudna pogoda, wieje że łeb urywa. Nie pójdziemy dziś na spacer ale się będzie dzień ciągnął... wysłałam tylko małża do przychodni po receptę na Devicap. U Was też tak jest że nie można sobie zadzwonić z prośbą o wypisanie recepty, tylko trzeba przyjść osobiście?
Mi się dzień nigdy nie ciągnie, nawet jak wstanę o 7... A na spacery to szczerze mówiąc nie lubię chodzić, po pierwsze nie mam gdzie, bo mieszkam w centrum i w sumie łażę między sklepami, ulicami gdzie pomyka sporo aut. A poza tym ja nie lubię chodzić tak bez celu, już nie mówiąc o pogodzie, bo jakby słoneczko i ciepło to inna sprawa.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w oskrzelach czysto
do wtorku antybiotyk jeszcze
a jak będzie dobra pogoda (teraz to pada i wieje bardzo) możemy już normalnie na dwór chodzić
Super! My jutro do lekarza, bo mały znów nosek zapchany ma... Co się zrobi lepiej to za jakiś czas pogorszenie, to normalne?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

My już po szczepieniu, było znacznie lepiej niż za pierwszym razem chociaż oczywiście płakała. Waży 6350 g, więc w ciągu 1,5 miesiąca przybrała 1350 g. Pani doktor powiedziała, że jest bardzo silna i że od skończonego miesiąca 4 mogę zacząć dawać jej marchewkę i jabłko. Uprzedzała tylko żeby nie dawać jej nic takiego po szczepieniu.
U nas dzisiaj pogoda niezbyt, teraz pada i wieje. Raczej sobie dzisiaj spacer odpuścimy.
Brawa za szczepienie. Nas czeka ta "przyjemność" za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przyjęcie może teraz się uda

Dobra, na wkupienie kilka fotek, chociaż w avatarku mam moje 2 tygodniowe wtedy cudo
Witamy Mała cudna

Cytat:
matulo jedyna wczoraj Zośka nauczyła się "pierdzieć" buziakiem i od rana siedzi i cały czas "prrr prrr prrr" a przy tym wszystko dookoła zaplute
Słodka pierdzioszka

Nasz to robi kilka numerków podczas których niezmiennie się z niego nabijamy. Podczas smarowania kremikiem śmiesznie wypina klatę coby pokazać jaki z niego facet. Po kąpieli podajemy witaminki i tak się nauczył otwierać paszczę, że wystarczy dotknąć go do policzków a ten rozwiera ją na całą szerokość, co przekomicznie wygląda. Oraz zabawa w światłocień, w cieniu otwiera oczy najszerzej jak tylko potrafi, np. jadąc samochodem i mijając wieczorkiem latarnie można się uśmiać po pachy patrząc na niego
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:09   #278
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za info o karmieniu. A mogę za każdym razem robić mu te 150ml ?

Colds jeśli możesz, to bardzo proszę o to rozszerzanie diety. Podać maila?

Sojka super muszą wyglądać te "pierdy". Nagraj ją i pokaż

Witam nową mamusię Pisz jak najczęściej

Dziewczyny, małemu wyskoczyło coś na policzkach, ma czerwone i strasznie szorstkie, łuszczy mu się skórka.... Chyba jakieś uczulenie Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....
Czym mam mu teraz smarować buźkę? Oliwką? Mam jeszcze emulsję do ciała z Emolium i czy mogę buzię tym smarować? No bo to do ciała jest i nie wiem, bo widziałam w aptece, że krem do buzi jest osobno, ale w najbliższym czasie nie będę w aptece, a czymś smarować go muszę
U nas takie plamy na buzi oznaczały uczulenie na mleko. Wcale nie musi być na całym ciele.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:18   #279
katiem
Wtajemniczenie

czesc laski

tyle stron do nadrobienia???????matko jedyna.

Wróciłam z pracy, pogoda pod psem.
idę nadrabiać

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów i jubilatek

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:23   #280
ula2689
Wtajemniczenie

Dziewuszki wystawiłam kilka rzeczy po bliźniakach na aukcje WOŚP.Nie wiem czy bierzecie udział w takich aukcjach ale super sprawa, można się pozbyć niepotrzebnych rzeczy i jeszcze komus pomóc
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:30   #281
sandra23s
Zadomowienie

Sojka Zośka jest zabójcza

Wstawiam moją śmiechotke podczas zabawy w akuku

http://www.youtube.com/watch?v=StERn...ature=youtu.be

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:33   #282
Dearlie
Zakorzenienie

Ja jestem wykończona Antek jak się obudziliśmy ok. 9:30 to od tego czasu do teraz miał tylko ok. 30-minutową drzemkę. Nawet prysznic zaliczyłam dzisiaj w towarzystwie tego młodzieńca siedzącego w leżaczku w łazience, bo inaczej nie dałabym rady do teraz wykąpać się. Cały czas marudny był, a zabawki interesowały go max z 2-3 minuty. Dopiero przed chwilą okazało się kto był tego sprawcą... kupa gigant, z której opanowaniem przed chwilą walczyłam. Od razu po ubraniu pieluszki, maluch padł i śpi jak aniołek.

Dziewczyny mam pytanie. Już przed świętami Antek zaczął przewracać się z brzuszka na plecki. Zrobił to od pierwszego razu ok. 5 razy. A dzisiaj przeszedł samego siebie. Co go położyłam na brzuszku to maksymalnie poleżał ok. 30 sekund i hop na plecy. I tak dzisiaj 4 razy Czy to normalne u 2 miesięcznego dziecka? Czy to nie jest związane z jakimś zbyt dużym napięciem mięśni albo coś? Przepraszam za głupie pytanie, ale wolę dopytać niż się zamartwiać być może na zapas.

To biorę się za nadrabianie.

Tamlin bardzo dziękuję!!! Co dziwne, chyba wszystko zrozumiałam. Czyli w skrócie kolejność zalecają taką... kleik, warzywa, owoce i dopiero na koniec kaszka na śniadanie, gdy maluch zacznie jeść bez problemu łyżeczką, tak?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

A jaki ten kleik się kupuje
Ja mam kupione 2 paczki dokładnie tego samego, którego używa Iwa.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas byl masakryczny problem ze skora, cale czerwone intensywnie policzkil, szorstkie jak skorupa jakas...dopiero wizyta u dermatolgoa pomogala. polecila nam ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ego-ciala.html nawet mialam go w domu bo tz go uzywa ale mi przez mysl nie przeszlo zeby nim Giulie smarowac, od pon smarujemy buzie i jest juz super, buzka coraz bardziej gladka wiec polecam krem ma fajny sklad i jest wydajny.

zaraz mnie jasna cho*** weźmie znowu mi szczepienie odwołali z poniedziałku wywalczylam do innej lekarki na piatek 11 ale to juz bedzie prawie miesiac opoznienia, miala dostac ja 17 grudnia martwi sie czy bedzie ok, czy bedzie ona dzialac normalnie
Mój TŻ też używał kiedyś tego kremu, gdy miał problemy skórne. Zupełnie bym nie wpadła na to, że można go stosowaću naszych maluchów, a pamiętam, że TŻ-towi świetnie wtedy pomógł.

Z tymi Waszymi szczepieniami to dosłownie jaja jakieś.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-04 o 17:43
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:38   #283
Katee27
Zadomowienie

heja
Cytat:
hej mamcie

Biedna Polcia musi się jeszcze z tym męczyć,oby tylko pomogło

Lidka ogromnie się cieszę,że mąż poszedł po rozum do głowy.Mój powoli też idzie

My w taką pogodę siedzimy w domu,ale cieszę się,bo znowu nadają na minusiea Kubuś woli taką temp.

Witam nową mamusię i jej córeczkę.Chyba ciut podobna do Ali Iwy

a to mój brzdąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201212252237.jpg (167,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 311220122350.jpg (116,9 KB, 16 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:49   #284
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

cudowna

kiedy moja zacznie się tak śmiać?

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-04, 17:49   #285
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Przecudna!!! Nie mogę się doczekać kiedy Antoś zacznie się tak głośno śmiać.

Sojka Zośka niesamowita!

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a to mój brzdąc
Jak mu ładnie w zielonym.
Stary 2013-01-04, 17:55   #286
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Eh ale jestem oslabiona. Dochodzę do wniosku, że to co miesięczne gorączkowanie nie bierze się z przeziębienia tylko z piersi. Znowu mam gule w jednej piersi. I tak przynajmniej raz w miesiącu...

Ostatnio co raz mniej mam czasu żeby Was czytać. Jak siedziała godzinami przy piersi to był czas, a teraz albo ssie ledwo 5 minut, albo na łóżku. Ogólnie już nawet czytać za bardzo nie mogę przy karmieniu bo jej to przeszkadza Paniusia jedna
Za to zaczyna wcześniej zasypiać. Wczoraj zasnęła nawet o 21.20. Obódziła się po godzinie na mleczko i poszła spać dalej do jakiejś 5

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka Jak tak Was czytałam to wydawało mi się, że sporo osób tak zaczynało. No trudno, jak już zaczęłam to przy tym zostanę.
Stary 2013-01-04, 18:00   #287
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Eh ale jestem oslabiona. Dochodzę do wniosku, że to co miesięczne gorączkowanie nie bierze się z przeziębienia tylko z piersi. Znowu mam gule w jednej piersi. I tak przynajmniej raz w miesiącu...

Ostatnio co raz mniej mam czasu żeby Was czytać. Jak siedziała godzinami przy piersi to był czas, a teraz albo ssie ledwo 5 minut, albo na łóżku. Ogólnie już nawet czytać za bardzo nie mogę przy karmieniu bo jej to przeszkadza Paniusia jedna
Za to zaczyna wcześniej zasypiać. Wczoraj zasnęła nawet o 21.20. Obódziła się po godzinie na mleczko i poszła spać dalej do jakiejś 5

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka Jak tak Was czytałam to wydawało mi się, że sporo osób tak zaczynało. No trudno, jak już zaczęłam to przy tym zostanę.
ja też zaczęłam od jabłka bo marchewka ma działanie zestalające, a u nas od początku był problem z kupami. to żeby w razie czego mieć czym przepchać :P

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-04, 18:06   #288
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

pogodziłam się z tym moim patafianem
przeprosił mnie i aż miał łzy w oczach
wieszaki na ręczniki chyba w ramach przeprosin mi zamontował w łazience
czekałam na nie już chyba ze dwa miechyjak nie lepiej
a dzisiaj na obiad pysznego łososia zaserwował

zwariowałyście z tym pisaniem
nadrobiłam ale nie cytuję, bo nie dam rady

Witam nową mamusię i Emilkę - długa dziewczynka się wydaje na zdjęciach i śliczna jak wszystkie nasze wątkowe małe cuda
do nas trzeba wbijać aż do skutku
ja sama jak dołączałam to też kilka razy musiałam się przywitać bo laski pędziły jak szalone
ale wytrwałość popłaciła
dziś nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być w moim życiu
Lidka, bardzo się cieszę, że się pogodziliście i mam nadzieję, że już w spokoju będziecie sobie żyć dalej. Mocno Ci tego życzę
pod choinką znalazłam najnowszą książkę Grocholi (lubię jej książki bo są taie lekkie ekspresem się je czyta) "Houston mamy problem" i już przeczytana a czytałam z doskoku tylko
Cytat:
my po szczepieniu na pneumo,maly wazy 6800g dla porownania Oskar wtedy wazyl 8400
U nas w miescie swinska grupa panuje,w szpitalach zakaz odwiedzin itd. Ciekawe czy pozamykaja czy jak. A kobieta mojego szwagra bedzie rodzic na dniach
Super, że wreszcie udało się zaszczepić. U mnie też 2 szpitale zamknięte. w jednym na patologii (albo na położnictwie) kobieta zachorowała na ospę. podobno ktoś w odwiedziny przyszedł z chorym dzieckiem. Ile w tym prawdy, nie wiem. ale po tym, co widziałam będąc w szpitalu (gdy ludzie przychodzili zakatarzeni w środku lata, śmierdzący potem, wyflejani i w ogóle fuj...) to bym się nie zdziwiła. W końcu niektórzy to totalne bezmózgowce....
Więc może i lepiej, że w takich grypowych warunkach szpital zamknięty dla odwiedzajacych, choć wiadomo, że smutno.

Dziewczyny dziekuję za odpowiedź w sprawie pralek. Z tego, co wywnioskowałam to bosch, samsung, beko

Cytat:
hej mamcie

biedactwo. oby w lutym już sie tego pozbyła
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Powinno być wszystko dobrze.

Ja mam indesit, ale to oszustka, ciągle dodaje sobie minuty.

Biedactwo...
hehe ubawiłam się

Cytat:

Zuzia ma 4,5 mca i waży 6400 gr (tylko, że ona drobinka była jak się urodziła - 2770; a Dominik nie pamiętam ile miał). ale myślę, że to chyba waga w porządku
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Super! My jutro do lekarza, bo mały znów nosek zapchany ma... Co się zrobi lepiej to za jakiś czas pogorszenie, to normalne?
chyba tak. w takim sezonie przynajmniej. no i może kwestia suchego powietrza. Oprócz zapchanego noska ani temperatury podwyższonej ani kaszlu nie ma? Bo jeśli nie ma, to pewnie wszystko jest w porządku. A do noska profilaktycznie psikaj wodę morską.

Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:07   #289
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
heja
Biedna Polcia musi się jeszcze z tym męczyć,oby tylko pomogło

Lidka ogromnie się cieszę,że mąż poszedł po rozum do głowy.Mój powoli też idzie

My w taką pogodę siedzimy w domu,ale cieszę się,bo znowu nadają na minusiea Kubuś woli taką temp.

Witam nową mamusię i jej córeczkę.Chyba ciut podobna do Ali Iwy

a to mój brzdąc
słodziak

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-04, 18:07   #290
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo. Każdy zwraca uwagę na to, że jest grubiutki, a mnie telepie jak słyszę to bo przecież dziecka nie będę odchudzać, nic na to nie poradzę.
Oczywiście, że nie. Zacznie się ruszać to schudnie.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

pogodziłam się z tym moim patafianem
przeprosił mnie i aż miał łzy w oczach
wieszaki na ręczniki chyba w ramach przeprosin mi zamontował w łazience
czekałam na nie już chyba ze dwa miechyjak nie lepiej
a dzisiaj na obiad pysznego łososia zaserwował

a teraz zmykam dalej się szkolić przez internet
wczoraj zaliczyłam dwa szkolenia i jeszcze dwa mi zostały
potem muszę książkę skończyć, bo mnie strasznie ciekawi co wyniknie
do później
To miło z jego strony
Jaką książkę czytasz?

Cytat:
hej mamcie

Przykro mi...
Stary 2013-01-04, 18:11   #291
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dziewuszki wystawiłam kilka rzeczy po bliźniakach na aukcje WOŚP.Nie wiem czy bierzecie udział w takich aukcjach ale super sprawa, można się pozbyć niepotrzebnych rzeczy i jeszcze komus pomóc
a jak to sie robi?
Cytat:

genialna

ale te dzieciaczki rosną

za dzielne dziecinki na szczepieniach,Nas to czeka 15
jedno ukłucie a ile strachu

ide jeść kebab

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:19   #292
kaczuszka69
potworkowa

sąsiedzi sobie przypomnieli, że nowy rok i fajerwerki puszczają

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-04, 18:30   #293
Sojka1990
Zadomowienie

Właśnie wrzucam na fejsa nową prrrytającą Zośkę, matko dziewczyny ona tak cały dzien dziś! nikt jej do szczęścia potrzebny nie jest tylko prr i prr już mnie głowa od tego boli siedzi i piszczy w międzyczasie z radości że jej się udaje
Stary 2013-01-04, 18:36   #294
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci też mają reakcje lękowe czasem ? Jaśko jak czasem się wystraszy to aż "podskoczy " np jak nagle ktoś coś głośno powie czy czymś stuknie ...
Tak, wrażliwce małe.

Cytat:
Cześć Dziewczyny też jestem mamusią październikową i bezczelnie Was podczytuję z małymi przerwami już od....... lutego (kiedy to zobaczyłam upragnione II) niestety, kiedy próbowałam się do Was wbić, tak pędziłyście z postami, że nawet mnie nie zauważyłyście Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe widzę, że teraz mamy dużo "wspólnych" "problemów" więc może się nie obrazicie, jak raz za czas się odezwę......
Wiaj, miło że się odzywasz

Cytat:
Oj należą mi się baciki, należą no cóż, po długich (dla nas) staraniach udało się spłodzić Emilkę po bezproblemowej ciąży, czekał mnie idealny poród w szpitalu wojewódzkim w B-B (piszę tak dokładnie, bo wiem, ze niektóre z Was też w Bielsku rodziły). Teraz Emilka zdrowo i równie bezproblemowo się rozwija. W sumie to tyle.... no nuda.....
W tym przypadku nuda jest mile widziana

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z Matinem u lekarza bo katarek ma i zakaszlał kilka razy, więc poszłam. Na szczęście wszędzie czysto i Nasivinem mam kropić i vit C dawać i wapno. Poza tym moje dziecko wieczorem zamienia się w potworka. Je i naraz krzyk, ale okropny jakby go ze skóry obdzierali, nie idzie go uspokoić. Brzuszek ma miękki, kupkę robi, pierdy idą cały dzień. Niewiem o co mu chodzi.
Moja też tak robi jak chce zasnąć. Próbuje uśpić się przy piersi i się denerewuje bo pewnie nie ma miejsca, albo siły na ssanie.
Stary 2013-01-04, 18:44   #295
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wrzucam na fejsa nową prrrytającą Zośkę, matko dziewczyny ona tak cały dzien dziś! nikt jej do szczęścia potrzebny nie jest tylko prr i prr już mnie głowa od tego boli siedzi i piszczy w międzyczasie z radości że jej się udaje

Sojka nasza też tak robi, po tygodniu się jej znudziło ale jak jej się wspomni to potrafi pluć i śmiać się z tego ... mnie to mało cieszy bo jesteśmy w sklepie kobita podchodzi i mówi jaka ładna a ta pryyyyyyy i w jej twarz ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:47   #296
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Sojka nasza też tak robi, po tygodniu się jej znudziło ale jak jej się wspomni to potrafi pluć i śmiać się z tego ... mnie to mało cieszy bo jesteśmy w sklepie kobita podchodzi i mówi jaka ładna a ta pryyyyyyy i w jej twarz ...

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-04, 18:48   #297
katiem
Wtajemniczenie

Co próbuję coś napisać to któres z dzieci bije na alarm.

Wróce do Was jak położę moich łobuzów.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:51   #298
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
sąsiedzi sobie przypomnieli, że nowy rok i fajerwerki puszczają
wcześnie się zorientowali

Cytat:

Kochane te dzieciaczki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-04, 18:51   #299
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
a jak to sie robi?

genialna

ale te dzieciaczki rosną

za dzielne dziecinki na szczepieniach,Nas to czeka 15
jedno ukłucie a ile strachu

ide jeść kebab
Tak samo jak aukcje allegro.wchodzisz na allegro i po lewej stronie pod kategoriami jest zakladka aukcje WOŚP wchodzisz i potem już normalnie.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:52   #300
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości