Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 19:10   #1741
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

No ten 02 świetny

Mnie się strasznie podobają wózki w kratkę. A że w moim stylu są klasyczne wózki, to całość prezentuje się dość retro
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:27   #1742
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc ja wkoncu dotarlam do Was podczytywalam ale nie pisalam bo nie mialam czasu musze nadrobic pewnie wszystkiego nie dam rady ale chodziaz troche cos dopisze od siebie...

no wiec dzis mialam wizyte i ....

stawiam soczki lub co chcecie
jestem taka szczesliwa.. mialam ostatnimi dniami jakies chore mysli... a dzis na wizycie wszystko sie wyjasnilo wszystko jest ok! dzidzius ma dwie raczki dwie nozki troche ponad 4cm 11 tydzien wedlug usg ( co wkoncu mi sie pokrylo mniej wiecej z ost. miesiaczka dziwne..)mowil o tych leukocytach ze ta baba psychiczna ze troche sa podwyzszone ale nie az tak zeby cos mi sie moglo stac mam zrobic posiew i wtedy zobaczymy.. ogolnie pytalam o badania prentalane i mowi ze dzidzius musi miec min.4,5 cm... moje mialo troszke mniej ale ... i tak sprawdzil mi przeziernosc karkowa i wyszlo 0,99 wiec wszystko ok! tak sie ciesze bo naprawde sie martwilam ulzylo mi .. uf... ogolnie male sie tak ruszalo ze nie chcialo pokazac sie do ladnego zdjecia.. ogolnie jest grubiutkie hahaha smialismy sie z lekarzem ze ma duzy brzuszek

pytalam tez o taxo ten wynik co kiedys was pytalam on mowil ze zakodowal sobie ze wszystko jest ok poprostu wpisal na odwrot to ing i inm :P wiec wszystko ok.. no i co jeszcze rozmiawiajac z nim o bad prenat pytalam czy tak do 2 tygodni powinnam przyjsc ( no bo to do 13 tyg..) a on mowi ze ogolnie sprawdzilismy dzis ta prze.kark a kosc nosawa mozemy zobaczyc na nast wizycie czyli ok 1lutego... i ze wszystko z dzieckiem wporzadku i ze jak chce i mam na zbyciu 200 zl ( bo on ogolnie tyle bierze za to wlacznie z badaniem tym i 4d i czyms tam..) to moge przyjsc dla siebie ale on nie widzi potrzeby bo wszystko jest jak najbardziej ok... wiec pytam Was... co byscie zrobily na moim miejscu bo niewiem? isc nie isc..?
jeszcze mowil mi ze on robi ogolnie badania to 3d i 4d i ze jak bede chciala zobaczyc to mi przelaczy na chwile tylko jak juz bedzie dzidzius fajnie widoczny

niemoge sie napatrzyc na moje dziecko jest prze urocze chodziaz buski nie widac ale ten brzuszek

hm.. u endo tez bylam najpierw mnie nie chciala przyjac ale jak powiedzialam ze jestem w ciazy to bez problemu i zapisala na nast wizyte itp .. wogole to jak robilam wczoraj tsh to od 19,12 z 3,71 spadlo mi do 1,27 chyba.. wiec ladnie juz jest a najlepsza baba z recepcji (pamietacie ta ... czasnieta;D) udawala ze mnie nie pamieta i wogole.. a napewno pamieta haha ogolnie dzis dzien bardzo dobry tak naladowalam baterie ta wizyta u ginka az do obiadu kiedy opadlam z sil haha ) ide nadrabiac.. pokaze Wam jeszcze moja kruszynke i buciki ktore mu/jej kupilam))

(zdjecia w kijowym swietle takie troche nie wyrazne ale sa..:P a buciki jak bedzie chlopak to moze zmienie sznorowki na niebieskie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-01-04 19.15.36.jpg (91,0 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-01-01 16.24.46.jpg (93,0 KB, 28 załadowań)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:49   #1743
d0tkaaa
Zakorzenienie

nie lubie jak mnie dlugo nie ma bo nie moge pozniej tego nadrobic haha

witam wszystkie nowe mamuski)

La_Mezcla nawet niewiesz jak mi przykro.. trzymaj sie;*

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Tz mnie cisnie ze mam zla diete ogolnie ( no bo nie mam apetytu i doczepia sie do serka almette;P) i mu mowie ze jakbym miala zla diete to dzidzius nie mial by takiego brzuszka hahah :P

rozmawialam z lekarzem tez o tym czy pracuje w szpitalu no i... nie pracuje to wiedzialam ale sie chcialam upewnic mowi do mnie ze on nie zostawia ciezarnych "samych sobie" moze nie odbiera porodow ale i tak sie opiekuje i wysyla do najlepszych szpitali polecal Narutowicza i siemiradzkiego.Zobaczymy jeszcze troche.. ale za 2 tyg koncze pierwszy trymestr ale sie cieszzzzeee

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

a myslicie ze jak pisze na usg np.11tydz0dni to jest ( pewnie po wymiarach dzidziusia) ale od OM czy od zaplodnienia?:P mniej wiecej?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

no ja przyszlam a zadnej nie ma? oooojjej nie ladnie! ide zaraz cos zjesc tylko co... pewnie kanapeczke z ogorkiem kiszonym mniaaammmm...

pozatym kupilismy dwa duze oscypki cala lodowka nimi smierdzi i co ja mam z nich jutro zrobic? podobno w panierce sa dobre ktos cos wie na ten temat??:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 19:56   #1744
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc ja wkoncu dotarlam do Was podczytywalam ale nie pisalam bo nie mialam czasu musze nadrobic pewnie wszystkiego nie dam rady ale chodziaz troche cos dopisze od siebie...

jestem taka szczesliwa.. mialam ostatnimi dniami jakies chore mysli... a dzis na wizycie wszystko sie wyjasnilo wszystko jest ok! dzidzius ma dwie raczki dwie nozki troche ponad 4cm 11 tydzien wedlug usg ( co wkoncu mi sie pokrylo mniej wiecej z ost. miesiaczka dziwne..)mowil o tych leukocytach ze ta baba psychiczna ze troche sa podwyzszone ale nie az tak zeby cos mi sie moglo stac mam zrobic posiew i wtedy zobaczymy.. ogolnie pytalam o badania prentalane i mowi ze dzidzius musi miec min.4,5 cm... moje mialo troszke mniej ale ... i tak sprawdzil mi przeziernosc karkowa i wyszlo 0,99 wiec wszystko ok! tak sie ciesze bo naprawde sie martwilam ulzylo mi .. uf... ogolnie male sie tak ruszalo ze nie chcialo pokazac sie do ladnego zdjecia.. ogolnie jest grubiutkie hahaha smialismy sie z lekarzem ze ma duzy brzuszek

pytalam tez o taxo ten wynik co kiedys was pytalam on mowil ze zakodowal sobie ze wszystko jest ok poprostu wpisal na odwrot to ing i inm :P wiec wszystko ok.. no i co jeszcze rozmiawiajac z nim o bad prenat pytalam czy tak do 2 tygodni powinnam przyjsc ( no bo to do 13 tyg..) a on mowi ze ogolnie sprawdzilismy dzis ta prze.kark a kosc nosawa mozemy zobaczyc na nast wizycie czyli ok 1lutego... i ze wszystko z dzieckiem wporzadku i ze jak chce i mam na zbyciu 200 zl ( bo on ogolnie tyle bierze za to wlacznie z badaniem tym i 4d i czyms tam..) to moge przyjsc dla siebie ale on nie widzi potrzeby bo wszystko jest jak najbardziej ok... wiec pytam Was... co byscie zrobily na moim miejscu bo niewiem? isc nie isc..?
jeszcze mowil mi ze on robi ogolnie badania to 3d i 4d i ze jak bede chciala zobaczyc to mi przelaczy na chwile tylko jak juz bedzie dzidzius fajnie widoczny

niemoge sie napatrzyc na moje dziecko jest prze urocze chodziaz buski nie widac ale ten brzuszek

hm.. u endo tez bylam najpierw mnie nie chciala przyjac ale jak powiedzialam ze jestem w ciazy to bez problemu i zapisala na nast wizyte itp .. wogole to jak robilam wczoraj tsh to od 19,12 z 3,71 spadlo mi do 1,27 chyba.. wiec ladnie juz jest a najlepsza baba z recepcji (pamietacie ta ... czasnieta;D) udawala ze mnie nie pamieta i wogole.. a napewno pamieta haha ogolnie dzis dzien bardzo dobry tak naladowalam baterie ta wizyta u ginka az do obiadu kiedy opadlam z sil haha ) ide nadrabiac.. pokaze Wam jeszcze moja kruszynke i buciki ktore mu/jej kupilam))

(zdjecia w kijowym swietle takie troche nie wyrazne ale sa..:P a buciki jak bedzie chlopak to moze zmienie sznorowki na niebieskie)
Super, że wszystko jest ok
A na zdjęciu to nawet widać jak wierzga

Cytat:
nie lubie jak mnie dlugo nie ma bo nie moge pozniej tego nadrobic haha

witam wszystkie nowe mamuski)

La_Mezcla nawet niewiesz jak mi przykro.. trzymaj sie;*

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Tz mnie cisnie ze mam zla diete ogolnie ( no bo nie mam apetytu i doczepia sie do serka almette;P) i mu mowie ze jakbym miala zla diete to dzidzius nie mial by takiego brzuszka hahah :P

rozmawialam z lekarzem tez o tym czy pracuje w szpitalu no i... nie pracuje to wiedzialam ale sie chcialam upewnic mowi do mnie ze on nie zostawia ciezarnych "samych sobie" moze nie odbiera porodow ale i tak sie opiekuje i wysyla do najlepszych szpitali polecal Narutowicza i siemiradzkiego.Zobaczymy jeszcze troche.. ale za 2 tyg koncze pierwszy trymestr ale sie cieszzzzeee

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

a myslicie ze jak pisze na usg np.11tydz0dni to jest ( pewnie po wymiarach dzidziusia) ale od OM czy od zaplodnienia?:P mniej wiecej?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

no ja przyszlam a zadnej nie ma? oooojjej nie ladnie! ide zaraz cos zjesc tylko co... pewnie kanapeczke z ogorkiem kiszonym mniaaammmm...

pozatym kupilismy dwa duze oscypki cala lodowka nimi smierdzi i co ja mam z nich jutro zrobic? podobno w panierce sa dobre ktos cos wie na ten temat??:P
No wg usg jest z wielkości Dzidziola więc ani wg om ani wg zapłodnienia

I gdzieś wyczytałam, że to jest najbardziej miarodajne usg, bo na początku dzieci rosną "standardowo", no a później to wiadomo, że każde inne... I że termin porodu wg tego usg prenatalnego jest jakby najbardziej właściwy- ale ile w tym prawdy to nie wiem

Oscypek to podobno najlepszy na ciepło z żurawiną- ale nienawidzę oscypków więc nie wiem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:02   #1745
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja lubię oscypki, ale znowu słyszałam, że w ciąży nie można...
No chyba, że masz info na nich, że są z mleka pasteryzowanego.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:03   #1746
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Super, że wszystko jest ok
A na zdjęciu to nawet widać jak wierzga

No wg usg jest z wielkości Dzidziola więc ani wg om ani wg zapłodnienia

I gdzieś wyczytałam, że to jest najbardziej miarodajne usg, bo na początku dzieci rosną "standardowo", no a później to wiadomo, że każde inne... I że termin porodu wg tego usg prenatalnego jest jakby najbardziej właściwy- ale ile w tym prawdy to nie wiem

Oscypek to podobno najlepszy na ciepło z żurawiną- ale nienawidzę oscypków więc nie wiem
heheh ja kiedys tez nie lubilam a teraz spoko:P

no ruszal sie nie grzeczny szkrab :P wogole to ten link co wkleilam pod koperte jest najbardziej dokladny.. bo te dwa inne to troche sciemniaja a ten idealnie ( a wszedzie jest ta sama data itp) .

Czyli tak jak ja sobie liczylam cos ok 25 lipca termin bede miec he a co myslicie o tym prenatalnym isc czy nie?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38444865]A ja lubię oscypki, ale znowu słyszałam, że w ciąży nie można...
No chyba, że masz info na nich, że są z mleka pasteryzowanego.[/QUOTE]
o kurde zapomnialam zjadlam jednego! napewno sie nic nie stanie ale tych dwoch juz nie robie eh!:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 20:10   #1747
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
U mnie w sumie też już powoli zmrok zapada

Ja to w ogóle przez te mdłości i wymioty mam dziwne odczucie, bo jak tylko zjem coś lekkiego, to przez chwilę jest mi dobrze, jakieś 15-20min później czuję coś na pograniczu głodu z delikatnym przejedzeniem Tak jakby mój żołądek był poważnie naruszony. Totalne dziwactwo.
Mam podobnie..po jakimś czasie od posiłku jest mi mdło i ciężko na żołądku, ale jednocześnie czuję jakby mi burało z głodu i muszę zjeść i znowu przez jakiś czas mnie nie muli

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dziewczyny jak u was z włosami?
ja odkąd jestem w ciąży mam po 2 dniach przetłuszczone i straszny łupież na czubku głowy i nie wiem czym się ratować.
Mnie też na czubku głowy zrobił się łupież, mimo że od długiego czasu używam tego samego szamponu, właściwie dwóch, bo je mieszam, przeciwłupieżowy ze zwykłym..i nagle mi się łupież pojawił

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej Kasiu!! super, ze jestes mamy wiele wspolnego:
tez mam na imie Kasia
tez miałam ślub 1 wrzesnia 2012 r
jestesmy w podobnym okresie ciazowym ja wg OM termin na 8 lipca a wg 2 USG na 12 lipca
Też miałam ślub 1 września 2012r. Tylko ciąża młodsza, bo na 27 lipca

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to jutro teściowa wyjeżdża do siebie! Jupiii!!!
hehe nareszcie
Cytat:
wiec pytam Was... co byscie zrobily na moim miejscu bo niewiem? isc nie isc..?
Ja bym chyba nie poszła już..skoro lekarz był zadowolony z tego co widzi i uznał, że wszystko jest ok, to nie ma potrzeby wydawać 200zł. Jeśli miałoby być coś nie tak, to czy dowiesz się szybciej czy ciut później to nie gra roli. Ale to tylko teoretycznie, bo czemu miałoby być coś nie tak, skoro już jest git Gratulacje!!

Cytat:

Ja się sugeruję usg.. zapłodnienia nie jestem pewna co do dnia a wg OM to już w ogóle inaczej wychodzi. Choć zdaję sobie sprawę, że z usg liczone jest po wielkości dziecka, a każde dziecko jak wiadomo rośnie w innym tempie i rodzą się też dzieci różnej wielkości.

Zrobiłam spagetti, mąż twierdził, że on się napchał wcześniej i już teraz nic nie zje..ale jak mu dałam spróbować z mojej miseczki, to już mi jej nie oddał..pożarł wszystko

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:16   #1748
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ja kiedys tez nie lubilam a teraz spoko:P

no ruszal sie nie grzeczny szkrab :P wogole to ten link co wkleilam pod koperte jest najbardziej dokladny.. bo te dwa inne to troche sciemniaja a ten idealnie ( a wszedzie jest ta sama data itp) .

Czyli tak jak ja sobie liczylam cos ok 25 lipca termin bede miec he a co myslicie o tym prenatalnym isc czy nie?
Szczerze powiedziawszy to nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu
Bo generalnie mi na tych badaniach gin sprawdzał zdecydowanie więcej niż NT i kość nosową...

Także ja nic nie radzę

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

www.allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-hit-i2922762705.html

Mi się podoba "ustąp nam miejsca w kolejce"
Do niektórych trzeba drukowanymi

A i nie jem po 18 ;p

Mały
Stary 2013-01-04, 20:18   #1749
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu
Bo generalnie mi na tych badaniach gin sprawdzał zdecydowanie więcej niż NT i kość nosową...

Także ja nic nie radzę

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

www.allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-hit-i2922762705.html

Mi się podoba "ustąp nam miejsca w kolejce"
Do niektórych trzeba drukowanymi

A i nie jem po 18 ;p
a co jeszcze sprawdza? i jak to mniej wiecej wyglada??

wydawalo mi sie ze przeziernosc i kosc nosowa i dokladnie mierzy dzidziusia?i tyle...

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 20:21   #1750
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a co jeszcze sprawdza? i jak to mniej wiecej wyglada??
Wygląda jak normalne usg
sprawdzał generalnie czy są wszystkie narządy wewnętrzne i czy są usytuowane po dobrej stronie,mierzył główkę, sprawdzał przepływy krwi, czy zastawka w sercu działa poprawnie, liczył palce u rąk i nóg, coś pępowinę tez sprawdzał ale nie wiem dokładnie co...
Generalnie tak bardzo dokładnie wszystko sprawdzał i mierzył...

Mały
Stary 2013-01-04, 20:21   #1751
shestiger
Rozeznanie

całusy z wieczora
Zaczynam się martwić dzisiaj chwilę zakuł mnie prawy jajnik oO
Do tego dzisiaj zero mdłości ani innych dolegliwości ciążowych, za to apetyt mi dopisywał
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:28   #1752
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda jak normalne usg
sprawdzał generalnie czy są wszystkie narządy wewnętrzne i czy są usytuowane po dobrej stronie,mierzył główkę, sprawdzał przepływy krwi, czy zastawka w sercu działa poprawnie, liczył palce u rąk i nóg, coś pępowinę tez sprawdzał ale nie wiem dokładnie co...
Generalnie tak bardzo dokładnie wszystko sprawdzał i mierzył...
kurcze to moze jednak pojde na to badanie... chodziaz patrzac na moje usg to nie wiem jak on policzy paluszki u dzidziusia :P kurde no musze sie zastanowic chyba zrobie sade co sadzicie na ten temat;P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 20:55   #1753
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej Kasiu!! super, ze jestes mamy wiele wspolnego:
tez mam na imie Kasia
tez miałam ślub 1 wrzesnia 2012 r
jestesmy w podobnym okresie ciazowym ja wg OM termin na 8 lipca a wg 2 USG na 12 lipca

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

czyli na nastepnej wizycie bede miala uesa przez brzuch? w ogole na kazdej wizycie jest robione badanie ginekologiczne?
ale fajnie witaj Kasiu
ja teraz mialam na ta przeziernos karkowa i test pappa usg brzuszne wlasnie a nasteone nawet niewiem jakie beda

Cytat:

uwielbiam oscypki ale niestety w ciazy ich nie mozna tak mi lekarz powiedzial..
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:55   #1754
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny moge do Was dolaczyc??
Jestem Kasia, mieszkam na stale w De, to moja pierwsza ciaza Mloda mezatka (4 miesiace po slubie). Termin mamy na 13 lipca
Witam

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
shestiger a moze po prostu ja przeglodz. jak raz nie zjedz czy dwa to przeciez nic sie jej nie stanie, a jak zglodnieje to zje.
oczywiscie zeby pila tylko.
Siostrzeniec tż to był taki, że jak się go nie zmusiło to i przez cały dzień nie poprosił i mógłby pójść spać gdyby go nie zmuszano, ma teraz 6 lat i jedzenie trzeba w niegu wmuszać. Obiad potrafi jeść godzinę.

kasiamniam cieszę się z udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle przez te mdłości i wymioty mam dziwne odczucie, bo jak tylko zjem coś lekkiego, to przez chwilę jest mi dobrze, jakieś 15-20min później czuję coś na pograniczu głodu z delikatnym przejedzeniem Tak jakby mój żołądek był poważnie naruszony. Totalne dziwactwo.
Dokładnie wiem co czujesz

d0tkaaa super, że wszytsko wporządku, faktycznie brzuszek wystający, dziecko dobrze odżywione

Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam płaszcz w rozmiarze L, bo w innym (.)(.) nie chciała mi się zmieścić. Masakra Jak tak dalej pójdzie, to figura się przy mnie chowa
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:59   #1755
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
ale fajnie witaj Kasiu
ja teraz mialam na ta przeziernos karkowa i test pappa usg brzuszne wlasnie a nasteone nawet niewiem jakie beda

uwielbiam oscypki ale niestety w ciazy ich nie mozna tak mi lekarz powiedzial..
Jak już raz miałaś brzuszne to następne też takie będą
Bo dowcipne masz do momentu aż przez brzuch będzie widać
A u Ciebie musi być widać skoro już raz tak zrobili
Cytat:
kurcze to moze jednak pojde na to badanie... chodziaz patrzac na moje usg to nie wiem jak on policzy paluszki u dzidziusia :P kurde no musze sie zastanowic chyba zrobie sade co sadzicie na ten temat;P
he he he pewnie jak się nie da to nie będzie liczył
Moje było leniwe, spokojnie leżało i wszystko pokazało
A narządy wewnętrzne w sumie też może sprawdzić w lutym chyba, może normy, ze do 13-14 tygodnia obowiązują tylko nt?

Dlatego Ci nie radzę

Mały
Stary 2013-01-04, 21:03   #1756
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już raz miałaś brzuszne to następne też takie będą
Bo dowcipne masz do momentu aż przez brzuch będzie widać
A u Ciebie musi być widać skoro już raz tak zrobili

he he he pewnie jak się nie da to nie będzie liczył
Moje było leniwe, spokojnie leżało i wszystko pokazało
A narządy wewnętrzne w sumie też może sprawdzić w lutym chyba, może normy, ze do 13-14 tygodnia obowiązują tylko nt?

Dlatego Ci nie radzę
poprostu do niego zadzwonie za jakis czas i zapytam czy tez moze to policzyc i posprawdzac w lutym czy kurczowo to musi byc do13 tyg bo jak nie to nie ma sensu poprostu moze przy okazji jak jest to prenatalne i nt i kosc to bada wszystko inne i wtedy sie zastanowie czy isc czy nie isc. to dobry lekarz wiec wie co mi radzi.A 200 zl to wsumie mam 2 wizyty albo cos kupic maluchowi itp...

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 21:12   #1757
surka
Zakorzenienie

Chciałam z wami posiedzieć, ale nie daję rady idę spać, dobranoc
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:14   #1758
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
poprostu do niego zadzwonie za jakis czas i zapytam czy tez moze to policzyc i posprawdzac w lutym czy kurczowo to musi byc do13 tyg bo jak nie to nie ma sensu poprostu moze przy okazji jak jest to prenatalne i nt i kosc to bada wszystko inne i wtedy sie zastanowie czy isc czy nie isc. to dobry lekarz wiec wie co mi radzi.A 200 zl to wsumie mam 2 wizyty albo cos kupic maluchowi itp...
Osobiście bardzo dobrze Cię rozumiem bo sama też bym wolała
I skoro ufasz lekarzowi i wiesz, ze jest ok to ja osobiście chyba bym poczekała do tego lutego

Mały
Stary 2013-01-04, 21:14   #1759
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

za wizytę zdjęcie malucha

Powiedz o tym tsh proszę, brałaś dupka albo eutyrox?? jak Ci tak ładnie spadło to może i ja się połudzę nadzieją

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
całusy z wieczora
Zaczynam się martwić dzisiaj chwilę zakuł mnie prawy jajnik oO
Do tego dzisiaj zero mdłości ani innych dolegliwości ciążowych, za to apetyt mi dopisywał
Ja czasem jak się nagle ruszę czuję jakby tępe niebolesne uderzenie w brzuch dziwne bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie czułam i też mnie martwi troszkę.. za apetyt

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:27   #1760
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście bardzo dobrze Cię rozumiem bo sama też bym wolała
I skoro ufasz lekarzowi i wiesz, ze jest ok to ja osobiście chyba bym poczekała do tego lutego
tym bardziej ze jest badanie polowkowe ktore tez sprawdza wszystko dokladnie ( tylko wsumie je sie robi kiedy?ok 20 tygodnia?)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 21:29   #1761
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja juz po obu wizytach Stawiam kolejne kolejki soczków
Wszystkie mozliwe dziś do obejrzenia narządy wykształcone i w porządku,przeziernośc super.Kości nosowe ok Wymiary maluszka prawidłowe-rosnie tak jak ma rosnąć.Nie mam sił wpisywac parametrów.Wróciłam padnięta.......Lekarz sie spoźnił i czekałam 2 h dłużej...
Ogólnie żeby maluszek się troszkę przekręcił i zmienił pozycję do pomiarów musiałam troszke miednicą pokołysać.Pierwsze mozna było zrobić elegancko i jak stwierdzilismy z lekarzem ze mam grzeczne dziecko to wtedy grzeczne dziecko zmieniło totalnie pozycje i nie chciało nic pokazac
Mam brac Luteinke juz dwa razy dziennie,do tego 2x dziennie Magne B6 na moje skurcze i prowadzić oszczędny tryb zycia bez stosunków płciowych Tż będzie niepocieszony
Wg Usg mamy dziś 13t i 4 dni a wg miesiączki 14t i 4 dni.
Termin nam sie przesunął z 10 na 8 lipca...
Ale ogólnie jestem w euforii
Widziałam mojego małego kurczaczka jak macha swoimi łapkami a nawet jak ssie kciuk Nie moge sie doczekac az poczuje ruchy
Fotki wstawie jak jutro Tż podłączy mi skaner

Jestem szaleńczo zakochana w kurczaczku
A co do płci moj gin powiedział ze to za wcześnie,pewność będzie ok 20 tc.Dziś było widać mały wyrostek ale mógł byc zarówno męski jak i żeński.Nie dało sie nic zobaczyc....A on nie chce być wróżbitą
Stary 2013-01-04, 21:30   #1762
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
za wizytę zdjęcie malucha

Powiedz o tym tsh proszę, brałaś dupka albo eutyrox?? jak Ci tak ładnie spadło to może i ja się połudzę nadzieją

Ja czasem jak się nagle ruszę czuję jakby tępe niebolesne uderzenie w brzuch dziwne bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie czułam i też mnie martwi troszkę.. za apetyt
od 20,12 bralam eutyrox 25 i tak mi spadlo do wczoraj ale dupka tez biore caly czas... (dophaston nie?) pytalam czy moze mam mniejsza dawke brac ( ze polowe 25) ale narazie mowila ze nie zebym zazywala jeszcze 5 tyg 25tke zrobic tpo ft4 i tsh i magnez(??) i wtedy zobaczy czy mi zmniejszyc czy nie .. a teraz mam idealne bo do 2,5 jest norma.

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 21:32   #1763
dzoan
Zakorzenienie

Biorąc prysznic obmacałam sobie brzusio i tak się zastanawiam na jakiej wysokości jest bobas? Czuję, że zaokrągliłam się w okolicach granicy włosków łonowych (nie wiem jak nazwać tę część podbrzusza, więc wybaczcie), a następna krągłość rozpoczyna się zaraz pod pępkiem i właściwie wkoło pępka.. podejrzewam, że jedna z tych krągłości to tłuszczyk

Stary 2013-01-04, 21:33   #1764
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja juz po obu wizytach Stawiam kolejne kolejki soczków
Wszystkie mozliwe dziś do obejrzenia narządy wykształcone i w porządku,przeziernośc super.Kości nosowe ok Wymiary maluszka prawidłowe-rosnie tak jak ma rosnąć.Nie mam sił wpisywac parametrów.Wróciłam padnięta.......Lekarz sie spoźnił i czekałam 2 h dłużej...
Ogólnie żeby maluszek się troszkę przekręcił i zmienił pozycję do pomiarów musiałam troszke miednicą pokołysać.Pierwsze mozna było zrobić elegancko i jak stwierdzilismy z lekarzem ze mam grzeczne dziecko to wtedy grzeczne dziecko zmieniło totalnie pozycje i nie chciało nic pokazac
Mam brac Luteinke juz dwa razy dziennie,do tego 2x dziennie Magne B6 na moje skurcze i prowadzić oszczędny tryb zycia bez stosunków płciowych Tż będzie niepocieszony
Wg Usg mamy dziś 13t i 4 dni a wg miesiączki 14t i 4 dni.
Termin nam sie przesunął z 10 na 8 lipca...
Ale ogólnie jestem w euforii
Widziałam mojego małego kurczaczka jak macha swoimi łapkami a nawet jak ssie kciuk Nie moge sie doczekac az poczuje ruchy
Fotki wstawie jak jutro Tż podłączy mi skaner

Jestem szaleńczo zakochana w kurczaczku
A co do płci moj gin powiedział ze to za wcześnie,pewność będzie ok 20 tc.Dziś było widać mały wyrostek ale mógł byc zarówno męski jak i żeński.Nie dało sie nic zobaczyc....A on nie chce być wróżbitą
super gratulacje no to nam sie udaly dzis wizyty! )

i moj tez mi mowil ze tak ok 20 tygodnia mozna plec poznac bo wczesniej to takie strzelanie:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 21:34   #1765
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam wieczorowa pora)

dootka fajny Twoj maluszek, malenstwo)

dootka a co ci da swiadomosc, ze lekarz sprawdzi te paluszki?
a jak bedzie tylko 8?? to co? cos to zmieni?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:36   #1766
dzoan
Zakorzenienie

Rockyyy gratulacje! Kolejna pozytywna wiadomość dzisiaj

Stary 2013-01-04, 21:37   #1767
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
super gratulacje no to nam sie udaly dzis wizyty! )

i moj tez mi mowil ze tak ok 20 tygodnia mozna plec poznac bo wczesniej to takie strzelanie:P
No i lekarz mówił ze w 20 i 30 tc zrobimy tez dokładne badania usg tak jak dziś.Tak zeby dmuchac na zimne....
Stary 2013-01-04, 21:37   #1768
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
tym bardziej ze jest badanie polowkowe ktore tez sprawdza wszystko dokladnie ( tylko wsumie je sie robi kiedy?ok 20 tygodnia?)
tak połówkowe badanie to drugie genetyczne w ciąży.
wtedy sprawdzane sa narządy, przepływy krwi, ciśnienie dziecka, zastawki w sercu i cała reszta.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:40   #1769
d0tkaaa
Zakorzenienie

ja sie łudze ze moj dziec zrobi mi prezent na urodzinki 15 lutego i pokaze sie co to bedzie:P ( wtedy bedzie 17 tydzien:P)..lece bo Tz sie domaga mojej uwagi haha do jutra. paa

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora)

dootka fajny Twoj maluszek, malenstwo)

dootka a co ci da swiadomosc, ze lekarz sprawdzi te paluszki?
a jak bedzie tylko 8?? to co? cos to zmieni?
no nie..dlatego wlasnie zadzwonie do niego jeszcze raz zobacze co on twierdzi na ten temat i zobaczymy ale chyba sie wstrzymam do tego lutego

Zuza

Razem
Stary 2013-01-04, 21:42   #1770
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie łudze ze moj dziec zrobi mi prezent na urodzinki 15 lutego i pokaze sie co to bedzie:P ( wtedy bedzie 17 tydzien:P)..lece bo Tz sie domaga mojej uwagi haha do jutra. paa

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

no nie..dlatego wlasnie zadzwonie do niego jeszcze raz zobacze co on twierdzi na ten temat i zobaczymy ale chyba sie wstrzymam do tego lutego
Ja postanowiłam grzecznie czekac na 20tc czyli tez jakos tak ok połowy lutego

Leć do Tż-a.Mojego nie ma więc korzystam hehehe

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości