|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
No ten 02 świetny
![]() Mnie się strasznie podobają wózki w kratkę. A że w moim stylu są klasyczne wózki, to całość prezentuje się dość retro
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
czesc ja wkoncu dotarlam do Was podczytywalam ale nie pisalam bo nie mialam czasu musze nadrobic pewnie wszystkiego nie dam rady ale chodziaz troche cos dopisze od siebie...
no wiec dzis mialam wizyte i .... ![]() ![]() jestem taka szczesliwa.. mialam ostatnimi dniami jakies chore mysli... a dzis na wizycie wszystko sie wyjasnilo wszystko jest ok! dzidzius ma dwie raczki dwie nozki troche ponad 4cm 11 tydzien wedlug usg ( co wkoncu mi sie pokrylo mniej wiecej z ost. miesiaczka dziwne..)mowil o tych leukocytach ze ta baba psychiczna ze troche sa podwyzszone ale nie az tak zeby cos mi sie moglo stac mam zrobic posiew i wtedy zobaczymy.. ogolnie pytalam o badania prentalane i mowi ze dzidzius musi miec min.4,5 cm... moje mialo troszke mniej ale ... i tak sprawdzil mi przeziernosc karkowa i wyszlo 0,99 wiec wszystko ok! tak sie ciesze bo naprawde sie martwilam ulzylo mi .. uf... ogolnie male sie tak ruszalo ze nie chcialo pokazac sie do ladnego zdjecia.. ogolnie jest grubiutkie hahaha smialismy sie z lekarzem ze ma duzy brzuszek pytalam tez o taxo ten wynik co kiedys was pytalam on mowil ze zakodowal sobie ze wszystko jest ok poprostu wpisal na odwrot to ing i inm :P wiec wszystko ok.. no i co jeszcze rozmiawiajac z nim o bad prenat pytalam czy tak do 2 tygodni powinnam przyjsc ( no bo to do 13 tyg..) a on mowi ze ogolnie sprawdzilismy dzis ta prze.kark a kosc nosawa mozemy zobaczyc na nast wizycie czyli ok 1lutego... i ze wszystko z dzieckiem wporzadku i ze jak chce i mam na zbyciu 200 zl ( bo on ogolnie tyle bierze za to wlacznie z badaniem tym i 4d i czyms tam..) to moge przyjsc dla siebie ale on nie widzi potrzeby bo wszystko jest jak najbardziej ok... wiec pytam Was... co byscie zrobily na moim miejscu bo niewiem? isc nie isc..? jeszcze mowil mi ze on robi ogolnie badania to 3d i 4d i ze jak bede chciala zobaczyc to mi przelaczy na chwile tylko jak juz bedzie dzidzius fajnie widoczny ![]() niemoge sie napatrzyc na moje dziecko jest prze urocze chodziaz buski nie widac ale ten brzuszek hm.. u endo tez bylam najpierw mnie nie chciala przyjac ale jak powiedzialam ze jestem w ciazy to bez problemu i zapisala na nast wizyte itp .. wogole to jak robilam wczoraj tsh to od 19,12 z 3,71 spadlo mi do 1,27 chyba.. wiec ladnie juz jest a najlepsza baba z recepcji (pamietacie ta ... czasnieta;D) udawala ze mnie nie pamieta i wogole.. a napewno pamieta haha tak naladowalam baterie ta wizyta u ginka az do obiadu kiedy opadlam z sil haha ) ide nadrabiac.. pokaze Wam jeszcze moja kruszynke i buciki ktore mu/jej kupilam ))(zdjecia w kijowym swietle takie troche nie wyrazne ale sa..:P a buciki jak bedzie chlopak to moze zmienie sznorowki na niebieskie )
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie jak mnie dlugo nie ma bo nie moge pozniej tego nadrobic haha
witam wszystkie nowe mamuski )La_Mezcla nawet niewiesz jak mi przykro.. trzymaj sie;* ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Tz mnie cisnie ze mam zla diete ogolnie ( no bo nie mam apetytu i doczepia sie do serka almette;P) i mu mowie ze jakbym miala zla diete to dzidzius nie mial by takiego brzuszka hahah :P rozmawialam z lekarzem tez o tym czy pracuje w szpitalu no i... nie pracuje to wiedzialam ale sie chcialam upewnic mowi do mnie ze on nie zostawia ciezarnych "samych sobie" moze nie odbiera porodow ale i tak sie opiekuje i wysyla do najlepszych szpitali polecal Narutowicza i siemiradzkiego.Zobaczymy jeszcze troche.. ale za 2 tyg koncze pierwszy trymestr ale sie cieszzzzeee ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- a myslicie ze jak pisze na usg np.11tydz0dni to jest ( pewnie po wymiarach dzidziusia) ale od OM czy od zaplodnienia?:P mniej wiecej? ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- no ja przyszlam a zadnej nie ma? oooojjej nie ladnie! ide zaraz cos zjesc tylko co... pewnie kanapeczke z ogorkiem kiszonym mniaaammmm...pozatym kupilismy dwa duze oscypki cala lodowka nimi smierdzi i co ja mam z nich jutro zrobic? podobno w panierce sa dobre ktos cos wie na ten temat??:P |
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko jest ok ![]() A na zdjęciu to nawet widać jak wierzga Cytat:
![]() I gdzieś wyczytałam, że to jest najbardziej miarodajne usg, bo na początku dzieci rosną "standardowo", no a później to wiadomo, że każde inne... I że termin porodu wg tego usg prenatalnego jest jakby najbardziej właściwy- ale ile w tym prawdy to nie wiem Oscypek to podobno najlepszy na ciepło z żurawiną- ale nienawidzę oscypków więc nie wiem
|
|
#1745 |
|
Konto usunięte
|
A ja lubię oscypki, ale znowu słyszałam, że w ciąży nie można...
No chyba, że masz info na nich, że są z mleka pasteryzowanego. |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ruszal sie nie grzeczny szkrab :P wogole to ten link co wkleilam pod koperte jest najbardziej dokladny.. bo te dwa inne to troche sciemniaja a ten idealnie ( a wszedzie jest ta sama data itp) . Czyli tak jak ja sobie liczylam cos ok 25 lipca termin bede miec he a co myslicie o tym prenatalnym isc czy nie?---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38444865]A ja lubię oscypki, ale znowu słyszałam, że w ciąży nie można... No chyba, że masz info na nich, że są z mleka pasteryzowanego.[/QUOTE] o kurde zapomnialam zjadlam jednego! napewno sie nic nie stanie ale tych dwoch juz nie robie eh!:P |
|
|
|
|
#1747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i muszę zjeść i znowu przez jakiś czas mnie nie muliCytat:
![]() Cytat:
Tylko ciąża młodsza, bo na 27 lipca![]() hehe nareszcie Cytat:
Gratulacje!!Cytat:
Zrobiłam spagetti, mąż twierdził, że on się napchał wcześniej i już teraz nic nie zje..ale jak mu dałam spróbować z mojej miseczki, to już mi jej nie oddał..pożarł wszystko |
|||||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo generalnie mi na tych badaniach gin sprawdzał zdecydowanie więcej niż NT i kość nosową... Także ja nic nie radzę ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- www.allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-hit-i2922762705.html Mi się podoba "ustąp nam miejsca w kolejce" Do niektórych trzeba drukowanymi A i nie jem po 18 ;p
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawalo mi sie ze przeziernosc i kosc nosowa i dokladnie mierzy dzidziusia?i tyle... |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda jak normalne usg
sprawdzał generalnie czy są wszystkie narządy wewnętrzne i czy są usytuowane po dobrej stronie,mierzył główkę, sprawdzał przepływy krwi, czy zastawka w sercu działa poprawnie, liczył palce u rąk i nóg, coś pępowinę tez sprawdzał ale nie wiem dokładnie co... Generalnie tak bardzo dokładnie wszystko sprawdzał i mierzył...
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
całusy z wieczora
![]() Zaczynam się martwić dzisiaj chwilę zakuł mnie prawy jajnik oO Do tego dzisiaj zero mdłości ani innych dolegliwości ciążowych, za to apetyt mi dopisywał
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj Kasiu ![]() ja teraz mialam na ta przeziernos karkowa i test pappa usg brzuszne wlasnie a nasteone nawet niewiem jakie beda ![]() Cytat:
ale niestety w ciazy ich nie mozna tak mi lekarz powiedzial..
|
||
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kasiamniam cieszę się z udanej wizyty Cytat:
d0tkaaa super, że wszytsko wporządku, faktycznie brzuszek wystający, dziecko dobrze odżywione Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam płaszcz w rozmiarze L, bo w innym (.)(.) nie chciała mi się zmieścić. Masakra Jak tak dalej pójdzie, to figura się przy mnie chowa |
|||
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo dowcipne masz do momentu aż przez brzuch będzie widać A u Ciebie musi być widać skoro już raz tak zrobili ![]() Cytat:
Moje było leniwe, spokojnie leżało i wszystko pokazało ![]() A narządy wewnętrzne w sumie też może sprawdzić w lutym chyba, może normy, ze do 13-14 tygodnia obowiązują tylko nt? Dlatego Ci nie radzę
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam z wami posiedzieć, ale nie daję rady idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I skoro ufasz lekarzowi i wiesz, ze jest ok to ja osobiście chyba bym poczekała do tego lutego
|
|
#1759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wizytę zdjęcie malucha Powiedz o tym tsh proszę, brałaś dupka albo eutyrox?? jak Ci tak ładnie spadło to może i ja się połudzę nadzieją ![]() Cytat:
dziwne bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie czułam i też mnie martwi troszkę.. za apetyt
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej ze jest badanie polowkowe ktore tez sprawdza wszystko dokladnie ( tylko wsumie je sie robi kiedy?ok 20 tygodnia?)
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po obu wizytach
Stawiam kolejne kolejki soczków ![]() Wszystkie mozliwe dziś do obejrzenia narządy wykształcone i w porządku,przeziernośc super.Kości nosowe ok Wymiary maluszka prawidłowe-rosnie tak jak ma rosnąć.Nie mam sił wpisywac parametrów.Wróciłam padnięta.......Lekarz sie spoźnił i czekałam 2 h dłużej...Ogólnie żeby maluszek się troszkę przekręcił i zmienił pozycję do pomiarów musiałam troszke miednicą pokołysać.Pierwsze mozna było zrobić elegancko i jak stwierdzilismy z lekarzem ze mam grzeczne dziecko to wtedy grzeczne dziecko zmieniło totalnie pozycje i nie chciało nic pokazac Mam brac Luteinke juz dwa razy dziennie,do tego 2x dziennie Magne B6 na moje skurcze i prowadzić oszczędny tryb zycia bez stosunków płciowych Tż będzie niepocieszony Wg Usg mamy dziś 13t i 4 dni a wg miesiączki 14t i 4 dni. Termin nam sie przesunął z 10 na 8 lipca... Ale ogólnie jestem w euforii Widziałam mojego małego kurczaczka jak macha swoimi łapkami a nawet jak ssie kciuk Fotki wstawie jak jutro Tż podłączy mi skaner ![]() Jestem szaleńczo zakochana w kurczaczku A co do płci moj gin powiedział ze to za wcześnie,pewność będzie ok 20 tc.Dziś było widać mały wyrostek ale mógł byc zarówno męski jak i żeński.Nie dało sie nic zobaczyc....A on nie chce być wróżbitą
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dupka tez biore caly czas... (dophaston nie?) ![]() pytalam czy moze mam mniejsza dawke brac ( ze polowe 25) ale narazie mowila ze nie zebym zazywala jeszcze 5 tyg 25tke zrobic tpo ft4 i tsh i magnez(??) i wtedy zobaczy czy mi zmniejszyc czy nie .. a teraz mam idealne bo do 2,5 jest norma.
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Biorąc prysznic obmacałam sobie brzusio i tak się zastanawiam na jakiej wysokości jest bobas? Czuję, że zaokrągliłam się w okolicach granicy włosków łonowych (nie wiem jak nazwać tę część podbrzusza, więc wybaczcie
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)i moj tez mi mowil ze tak ok 20 tygodnia mozna plec poznac bo wczesniej to takie strzelanie:P |
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowa pora
)dootka fajny Twoj maluszek, malenstwo )dootka a co ci da swiadomosc, ze lekarz sprawdzi te paluszki? a jak bedzie tylko 8?? to co? cos to zmieni? |
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
No i lekarz mówił ze w 20 i 30 tc zrobimy tez dokładne badania usg tak jak dziś.Tak zeby dmuchac na zimne....
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy sprawdzane sa narządy, przepływy krwi, ciśnienie dziecka, zastawki w sercu i cała reszta. |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie łudze ze moj dziec zrobi mi prezent na urodzinki 15 lutego i pokaze sie co to bedzie:P ( wtedy bedzie 17 tydzien:P)..lece bo Tz sie domaga mojej uwagi haha do jutra. paa
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leć do Tż-a.Mojego nie ma więc korzystam hehehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

oooojjej nie ladnie! ide zaraz cos zjesc tylko co... pewnie kanapeczke z ogorkiem kiszonym 

ale niestety w ciazy ich nie mozna
Jak tak dalej pójdzie, to figura się przy mnie chowa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)