W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII część XX - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 12:37   #1141
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wyszlysmy z zoltaczka ponad 12 i tez sie balam szpitala tym bardziej ze bysmy trafily do dzieciecego a nie tu na polozniczy, a tam pelno chorob itp...
polozna stwierdzila ze juz zmalala i spokoj a pediatra patrzy ooo zoltaczka i kazala dopajac glukoza i ze trzeba by isc na oddzial patologii zmierzyc ta zoltaczke bo pewnie beda potrzebne naswietlania,
w szpitalu odradzali glukoze
zwariowac mozna na szczescie golym okiem wiadac bylo ogromna roznice i ze jej bardzo zeszlo
Moja położna, która była w domu również zaleciła glukozę, bo podobno żółtaczka szybciej po niej schodzi. Mówiła, że to jest stary sprawdzony sposób. Spotkała się z tym, że jest ona odradzana, ale nie wie dlaczego skoro to skuteczne.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Oj nie narzekaj mój się właśnie "pochorował" (czyt. lekki kaszelek) i leży od 2 dni ze zbolałą miną. Wiecie jak zachowują się chorzy faceci Już mnie normalnie trafia bo nawet 5 minut Małym się nie zajmie! Nawet do sklepu wyjść nie mogę!
Jak lekki kaszelek to prawie jest umierający. Trochę wyrozumiałości
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 12:42   #1142
judkama
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moja położna, która była w domu również zaleciła glukozę, bo podobno żółtaczka szybciej po niej schodzi. Mówiła, że to jest stary sprawdzony sposób. Spotkała się z tym, że jest ona odradzana, ale nie wie dlaczego skoro to skuteczne.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

no wlasnie mi odradzano i przy malym i przy malej, na szczescie nie musialam wracac do szpitala z zadnym z nich, wystraczylo ze ja pilam duzo wody

teraz jak oboje bylismy chorzy to ja nawet juz nic nie mowilam bo TŻ to tak marudzil caly czas jak to on biedny fakt jak mila te krwotoki to troche sie martwilam, bo byl blady ja sciana
ale jak teraz twierdzil ze goraczke ma wysoka a tam 36,7 to ja wiecej pytan nie mam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 12:45   #1143
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że zajrzałaś

Współczuję. Wiem co czujesz, bo ja miałam problem z wagą w szpitalu o czym przed chwilą pisałam. Pamiętam, że karmisz tak jak ja - czyli odciągane własne + mm. Nie wiem jak często karmisz, ale może spróbuj to robić z częstotliwością jaką mnie mówili - czyli przerwy nie dłuższe niż 2,5 - 3 godziny, jak chce częściej to oczywiście lepiej. Moja bardzo ładnie przybrała na wadze już w ciągu jednej doby.

U mnie mm z butli to podstawa, tak co 3 godziny. Chciałam jednak odstawić od piersi, przystawiam jak już są twarde, żeby zastoju nie dostać, i zawsze po butelce.
No zobaczymy, bo już cuda robiliśmy, zmienialiśmy smoczki, butelki a młoda jak się uprze to nic nie jest jej w stanie do jedzenia przekonać, 30 zje i koniec. Chociaż rączki to sobie do gardła wpycha
Nie lubi dziewczyna gumy widocznie, do zwykłego smoczka też się nie przekonała

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-01-04 o 12:48
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 12:45   #1144
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie mi odradzano i przy malym i przy malej, na szczescie nie musialam wracac do szpitala z zadnym z nich, wystraczylo ze ja pilam duzo wody

teraz jak oboje bylismy chorzy to ja nawet juz nic nie mowilam bo TŻ to tak marudzil caly czas jak to on biedny fakt jak mila te krwotoki to troche sie martwilam, bo byl blady ja sciana
ale jak teraz twierdzil ze goraczke ma wysoka a tam 36,7 to ja wiecej pytan nie mam
Jest powyżej 36,6 - ja bym tego nie bagatelizowała
Stary 2013-01-04, 12:49   #1145
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt, jak ja moglam sie tym nie przejac

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-04, 12:51   #1146
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
U mnie mm z butli to podstawa. Chciałam jednak odstawić od piersi, przystawiam jak już są twarde, żeby zastoju nie dostać, i zawsze po butelce.
No zobaczymy, bo już cuda robiliśmy, zmienialiśmy smoczki, butelki a młoda jak się uprze to nic nie jest jej w stanie do jedzenia przekonać. Chociaż rączki to sobie do gardła wpycha
Może to głupie co napiszę, ale może to mleko jej nie smakuje. Próbowaliście dawać jakieś inne? Jak reaguje na Twoje?

Teraz jeszcze mi się przypomniało - podobno pleśniawki mogą być bolesne ( w późniejszych etapach). Dziecko głodne, ale jedzenie powoduje ból i trudności w przełykaniu.
Stary 2013-01-04, 13:00   #1147
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Może to głupie co napiszę, ale może to mleko jej nie smakuje. Próbowaliście dawać jakieś inne? Jak reaguje na Twoje?

Teraz jeszcze mi się przypomniało - podobno pleśniawki mogą być bolesne ( w późniejszych etapach). Dziecko głodne, ale jedzenie powoduje ból i trudności w przełykaniu.
Buźka czysta na pewno Mleka jednak nie chcę zmieniać bo po tym jest ok, żeby zaraz się kolki nie pojawily, czy zaparcia.

Myślę żę jednak sprawa smoczka.

Dziś odpukać je lepiej, 50-60 co ok 2,5-3 h

Stary 2013-01-04, 13:02   #1148
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

to wcale nie glupie, jesli pije jeszcze troche z iersi to mm moze jej nie smakowac, nasze jest jednak slodsze,
albo po prostu woli piers i smoczki sa bee
Tomek jak mial 2 miesiace nie wzial juz do buzi zadnego smoczka
nawet z moim mlekiem, nie dal sie zmusic byl ryk, zanoszenie sie itp
tylko piers i juz

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-04, 13:38   #1149
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Czuję się jakbym była w pętli czasowej. Przebrać. Nakarmić. Ululać. Przebrać. Nakarmić. Ululać.
czuje sie tak samo tylko w sumie moja sama sie lula ;P
Cytat:
Ja mam do buzi nivea na każdą pogodę.
Ciałko smaruję balsamem nivea tylko jak widzę że skóra przesuszona, im mniej chemii tym lepiej
aha spoko
no ja smaruję bo moja dosć się łuszczy zwłaszcza na zgięciach na stopkach.. i rączki i brzuszek... tak to też bym nie smarowała bez potrzeby
Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Mój też ma takie krostki, położna w szpitalu mówiła, że to jakieś gruczoły jeszcze zatkane, ale się same mają odetkać.
ahaa
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja też z moim tż kąpię. tzn. ja trzymam małego myję i polewam i muszę gadać do niego wtedy jest spokojniejszy. a mój albo go myje ze mną albo gania i szykuje wszystko, co by sprawnie to nam szło
u mnie na odwrót hehe tż trzyma i polewa albo ja też polewam razem z nim i ja wszystko szykuję do kąpieli :P
Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Czyli urodzę jako ostatnia

mam nadzieję, że to już zbliża się... codziennie zużywam około 10 wkładek mam taki wodnisty śluz, że nieraz się nakręcam że to wody. Pocieszcie mnie, że też tak miałyście.

Oj... niech już chlusną, a jak do poniedziałku nic się nie zdarzy to po wizycie u gina ogłaszam idę na oddział, niech już wyciągają tego wielkoludka, bo jemu też już nie jest już tam wygonie, czuje dokładnie gdzie ma rączki i nóżki, bo mam tak naciągnięty brzuszek.

Wyprałam mu pościel jeszcze raz, bo zdążyła się zakurzyć

czekamy na Was i przenosimy sie na odchowalnię
Cytat:
To sobie wykrakałam, Pati w 3,5 tyg tylko 300g przybrała. Dostaliśmy skierowanie na badania i lekarz nastraszył że jak nie przybierze teraz w tydzień 150 g to szpital
i co w szpitalu niby robią żeby dziecko cudownie przybrało ????

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Czerwone czy niebieskie ???
http://www.czasnabuty.pl/product-pol...24-8R-P35.html

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 13:46   #1150
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Kompletnie nie mam dla was czasu mały jest tak absorbujący że szok. Męczą go kolki, ma problem z oczkami które ropieją i do tego dzisiejsza wizyta u lekarza bo ma katarek. Ciągle wisi na cycu na ostatniej wizycie u lekarza ładnie przybrał a dziś się zmartwiłam bo stracił na wadze nie wiem co jest...

Pytanie do dziewczyn po cesarce
Miała któraś z was problemy z raną ?
Mi się wszystko ładnie goiło do przedwczoraj, obudziłam się w nocy z zaplamioną koszulą, okazało się że ropa leci.
Byłam w szpitalu, lekarz chciał mnie przyjąć ale powiedziałam że będę się stawiać na kontroli codziennie.
Ropa nadal leci, lekarz coś tam udrożnił, zmieniam opatrunki i mam się teraz stawić do szpitala na kontrolę po weekendzie.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:05   #1151
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, On umiera a ja się nabijam właśnie ostentacyjnie grzebie w szafce z lekami jaki to On biedny, zaniedbany przez niedobrą żonę

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

no właśnie, ciekawe co by było jakbym ja się pochorowala

i wytrzymał z taką temperaturą? karetkę trzeba było wezwać

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
weź obie jakby nie patrzyć masz 2 w cenie 1

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Kompletnie nie mam dla was czasu mały jest tak absorbujący że szok. Męczą go kolki, ma problem z oczkami które ropieją i do tego dzisiejsza wizyta u lekarza bo ma katarek. Ciągle wisi na cycu na ostatniej wizycie u lekarza ładnie przybrał a dziś się zmartwiłam bo stracił na wadze nie wiem co jest...

Pytanie do dziewczyn po cesarce
Miała któraś z was problemy z raną ?
Mi się wszystko ładnie goiło do przedwczoraj, obudziłam się w nocy z zaplamioną koszulą, okazało się że ropa leci.
Byłam w szpitalu, lekarz chciał mnie przyjąć ale powiedziałam że będę się stawiać na kontroli codziennie.
Ropa nadal leci, lekarz coś tam udrożnił, zmieniam opatrunki i mam się teraz stawić do szpitala na kontrolę po weekendzie.
z raną nie tylko brzuch mam nadal obolały
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:08   #1152
MiciaKicia
Zakorzenienie

Przyznać się, która to mi dowaliła na blogu, że się lansuję w szpileczkach na spacerku z dzieckiem?

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:21   #1153
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja z Klaudią 20 minut, z Adasiem 15 minut, kto da mniej a wydawało mi się, że to strasznie długo trwa, więc jak czytam, że można przeć godzinę albo 2 to mam takie oczy
mi kazała już przeć od 5 a synek urodził się 6.25
końcówki to nie pamiętam, jakbym odurzona była

Cytat:
Oj nie narzekaj mój się właśnie "pochorował" (czyt. lekki kaszelek) i leży od 2 dni ze zbolałą miną. Wiecie jak zachowują się chorzy faceci Już mnie normalnie trafia bo nawet 5 minut Małym się nie zajmie! Nawet do sklepu wyjść nie mogę!
mój dość porządnie ale właśnie polazł do lekarza bo mu nie przechodzi od tygodnia wrócił do pracy w środę i prawie głos stracił
co z tego że miał wolne jak 4 noce spał na kanapie żeby nas nie pozarażać a tylko ja się dzieckiem zajmowałam

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-01-04 o 14:22
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:26   #1154
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

i co w szpitalu niby robią żeby dziecko cudownie przybrało ????

Tylko to że gdyby jadła a nadal słabo przybierała to zrobią szczegółowe badania czy to nie z powodu jakiejś choroby (która może np nie dawać innych objawów)

Stary 2013-01-04, 15:52   #1155
dzika_kaka
Zakorzenienie

Moje dziecko po hardkorze nocnym spało 12-15, pożarło 45 minut cycka i poszło w kimono dalej. Jejaaa dlaczego ona tak nie umie całą dobę?!

Cytat:
laski z Tomkiem tak dlugo bo byl bardzo wysoko bo to byl 35 tc i byl zle ulozony, ale u nas przede wszystkim naturalnie sie rodzi ale traume mialam....
Nie no przecież natura to podstawa

Cytat:
Chyba powinnaś wezwać jakiegoś lekarza z wizytą domową. To mogą nie być żarty

Cytat:

Cytat:
albo po prostu woli piers i smoczki sa bee
Tomek jak mial 2 miesiace nie wzial juz do buzi zadnego smoczka
nawet z moim mlekiem, nie dal sie zmusic byl ryk, zanoszenie sie itp
tylko piers i juz
Boże a ja patrzę z takim optymizmem na zakup laktatora, jak na wybawienie. A zaraz się okaże, że młoda nie będzie chciała butelki... Przecież ja się zapłaczę

Cytat:
Czerwone czy niebieskie ???
Czerwone i niebieskie

Robię dziś na obiad ryż z jabłkiem. A wg pani położnej dzisiejszej jabłka są be... łot da fak?!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 16:11   #1156
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Robię dziś na obiad ryż z jabłkiem. A wg pani położnej dzisiejszej jabłka są be... łot da fak?!
Są be ale surowe, wtedy ostrożnie wprowadzać np zacząć od połówki i obserwować.
Gotowane i pieczone ok

Stary 2013-01-04, 16:34   #1157
madzius90
Zakorzenienie

Hej Kochane

Korzystając z okazji, że Bartuś śpi, wpadłam zobaczyć co słychać na wątku

Gratuluję wszystkim Mamusiom i trzymam mocno za Ewelinę!

Jutro znowu czeka mnie wyjazd na uczelnię Ale muszę, bo mam ważne zajęcia i do tego jedne będę prowadzić :/
No, ale Synka zabieram ze sobą i zostanie u moich rodziców, a w razie czego przylecę do domu, bo mam tylko od nich 5 minut na uczelnię
Mąż mi zapowiedział, że da mi swój samochód, a w moim chce coś pomajstrować

Wczoraj pochwaliłam Bartusia, że ładnie nam ostatnio śpi w nocy i co? Dziś znów dokazywał- wiedziałam, że tak będzie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
czerwone
choć niebieskie też ładne
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:51   #1158
DeKajka
Zakorzenienie

Heeeej

Spi dziecie moje .. zmeczylam go zabawa i padlo
Tatus bedzie dopiero ok 23 wiec musze szkodnika jakos usypiac zeby nie zwariowac

Cytat:
mój dużo śpi, nie mam wymówki żeby nie sprzątać i nie gotować

ja z Klaudią 20 minut, z Adasiem 15 minut, kto da mniej a wydawało mi się, że to strasznie długo trwa, więc jak czytam, że można przeć godzinę albo 2 to mam takie oczy
Moje parte trwaly pol godziny ..tak mam napisane w ksiazeczce... ze 4 razy pchnelam i wyskoczylo Adasiątko moje

Sanetka

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:55   #1159
madzius90
Zakorzenienie

ja mam napisane, że parłam 15 minut.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 17:00   #1160
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
ja parlam max 10 minut bo to byly chyba 4 pchniecia o ile dobrze pamietam .. ale parte zaczely mi sie wczesniej jak jeszcze 10 cm nie bylo .. dziwnie tak jakos ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 17:30   #1161
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Podczytuję Was ale nie mam za bardzo czasu pisać. Pojutrze wracamy do domu od rodziców, nie wiem jak ja się przestawię, że jestem sama z małym cały dzień :/ Tutaj zawsze mam kogoś do pomocy, czy chociażby do rozmowy. Szybko jakoś te 2 tygodnie zleciały.

Mały dwie noce z rzędu dał nam popalić, ciekawe jak będzie dzisiaj... A poza tym, waży już 4040g (urodził się 2620, jutro kończy 5 tygodni) Zaczynam już odczuwać jego wagę I tak sobie myślę, że przecież niektóre dzieci z taką wagą się rodzą, jak tu urodzić takiego klocuszka
Stary 2013-01-04, 17:44   #1162
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
ja mam wpisane 60 min ale wg mnie to było dłużej P też potwierdza
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 18:39   #1163
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
hey kochane! nie mam czasu na ic i chodzę jak zombiee za chwile pewnie mnie zbanujecie za to że raz na ruski rok piszę ehh :/ podczytuję was ale jak już chcę coś napisać to mały się budzi... wogóle śpi po niecałe pół godziny a najlepiej na rękach bo materacyk w dupkę go chyba parzy haha :/ teraz też wisi mi na rękach no ale co zrobić... chciałam chociaż na chwilę zajrzeć..
wpADAJ JAK TYLKO MOŻESZ

Cytat:
moja po 60 jadła a ostatnio to i i30 nie mogła przemęczyć.Ale nie sądziłam że aż tak mało waga pokaże. teraz ma 3700g i 6,5 tygodnia
Cytat:
Waga wagą, oby badania dobrze powychodziły. A dziś jeszcze ortopeda z bioderkami, w szpitalu ruchomość stwierdzili, jak będzie i z tym coś nie tak to się zapłaczę.
coby było wszystko dobrze

Cytat:
mój dużo śpi, nie mam wymówki żeby nie sprzątać i nie gotować

ja ok 15-20 minut parłam. Nastawiałam się na dłuższy poród, więc w sumie mi się ani nie dłużyło, ani jakoś specjalnie krótko tez nie było.

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj wali jak z armaty.
W zasadzie ona nie robi nic innego jak tylko jedzenie po którym następuje solidny bąk i kupa dla taty do przewijania gotowa

Cytat:

bo glukoza zabija głód dziecka,a nie wnosi za wiele wartości odżywczych, chyba o to chodzi. Ale żółtaczka przy tym cudnie schodzi, to fakt.
A chory facet... ktoś powiniem o tym książkę napisać.

Cytat:
Są be ale surowe, wtedy ostrożnie wprowadzać np zacząć od połówki i obserwować.
Gotowane i pieczone ok
Ja surowe jabłka wpierniczałam już w szpitalu.
Położna też mi mówiła żeby jabłka jeść i po pół bananka (gdzie przynajmniej jednego dziennie wpierdzielam już :)
Jadłam tez parówki (podobno nie mozna), dziś jajecznice z szynką (M nie widzi różnicy między jajecznicą na maśle, a jajecznicą na maśle z szynką. No ale zrobił mi śniadanie - nie bede narzekać), wczoraj domowe hot-dogi (drożdżówka z parówką i serem żółtym w środku) W sumie to większość rzeczy jem. Dżem truskawkowy tez jadłam. Te przedporodowqe drwale tak małą uodporniły

Pytanie: jak powinien wyglądać pępek po odpadnięciu kikutka? Od razu taki piękny,głęboki, jak u dorosłego? Bo u nas zostało coś takiego żółtawego w środku i nie wiem czy mam się matrwić, czy to normalne?
I co z tym robić? Psiknęłam octaniseptem i osuszyłam. Choć ze strachem

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:09   #1164
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

Pytanie: jak powinien wyglądać pępek po odpadnięciu kikutka? Od razu taki piękny,głęboki, jak u dorosłego? Bo u nas zostało coś takiego żółtawego w środku i nie wiem czy mam się matrwić, czy to normalne?
I co z tym robić? Psiknęłam octaniseptem i osuszyłam. Choć ze strachem
To żółte jest normalne, kilka-kilkanaście dni i się oczyści. Ja dalej octaniseptem po kąpieli psikam i ładnie się wygoiło wszystko

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:23   #1165
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
To żółte jest normalne, kilka-kilkanaście dni i się oczyści. Ja dalej octaniseptem po kąpieli psikam i ładnie się wygoiło wszystko
O ludzie, bo znów w panike zaczęłam wpadać że czegoś nie dopilnowałam i że się krzywda mojemu dziecku dzieje
Pieluszkę dalej odsuwać, prawda?

W ogóle to myslałam że je.bne dziś, bo mi teście wpadli z niezapowiedzianą wizytą. Fakt, że nie siedzieli długo, ale nie lubię takich niespodzianek
A co do mojego szopingu dziś, to się udało połowicznie, bo mnie dzieckjo znów w bambuko zrobiło i zasnęło snem kamiennym po 10 rano. A powinna wtedy szaleć Więc przed 12tą zebrałam sie pojechałam do pracy, moja mama załatwiła auchana, o aptece zapomniałam Pasaż sobie darowałam, bo zadzwoniłam do M i mi powiedział że młodzież już nie spi. Przed 13 byłam z powrotem w domu, a Ulka w ramionach mojej siostry, przewinięta przez tatusia, oszukana smoczkiem spała Przynajmnije tyle, że formalności w pracy załatwiłam i że wyszłam do ludzi

Stary 2013-01-04, 19:32   #1166
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
O ludzie, bo znów w panike zaczęłam wpadać że czegoś nie dopilnowałam i że się krzywda mojemu dziecku dzieje
Pieluszkę dalej odsuwać, prawda?
Ja już nie odsuwałam i się zagoiło. Szybko to się wygoi, to tylko formalność

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-04, 19:42   #1167
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja już nie odsuwałam i się zagoiło. Szybko to się wygoi, to tylko formalność
dzięki za info
Uspokojonam
Lubię takie formalności

Z dupki mojej córuchny dobiegają dziwne dźwięki Poza tym robię okropny błąd nie śpiąc, kiedy ona śpi. Będę jutro pokutować. Albo dziś w nocy raczej

Stary 2013-01-04, 19:47   #1168
musso4
Zakorzenienie

ja właśnie myślę spać czy nie, córa śpi od pół godziny, synek śpi od 18, teraz zaczął stękać, dałam mu flachę, wypił 120 na śpiku, nawet jak go podniosłam do bekania to oczu nie otworzył tylko pewnie pobudkę zrobi o 7 na dobre
Stary 2013-01-04, 19:49   #1169
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie myślę spać czy nie, córa śpi od pół godziny, synek śpi od 18, teraz zaczął stękać, dałam mu flachę, wypił 120 na śpiku, nawet jak go podniosłam do bekania to oczu nie otworzył tylko pewnie pobudkę zrobi o 7 na dobre
o 7? rano??
to źle?

Stary 2013-01-04, 19:55   #1170
jo_manh
Rozeznanie

Ja sprzedałam godzinę temu babci synka i czytam wykłady, bo jutro mam jakiś egzamin ale zaraz będę musiała sobie odpuścić te nauki, bo trzeba się będzie dzieciem zająć TŻ w Niemczech zarabia i tak sama od 1,5 tygodnia jestem z tym wszystkim

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości