W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 18:53   #691
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Pewność, że co?
A niby co ta położna jak się coś złego zacznie dziac zrobi? Zawoła lekarza co najwyzej.
polożna jest dobra jak wszystko idzie jak po maśle a jak idzie jak po maśle to połozna też jest niepotrzebna bo odebrac porod to każdy potrafi
Ja nie wiem tylko dlaczego sie mówi, że zapłace sobie za położną i one maja swoje "cenniki" a lekarze nie moga Śmieszny ten nasz kraj jest troche i podejście ludzi no ale ok.
Ja lapówki nikomu nie zamierzam dać - ani połoznej ani lekarzowi...
Zamiast tego wykupie sobie pojedyncza salę dla siebie i malucha
lapowki to juz w ogole paranoja! przeciez one dostaja wyplate...odbieraja codziennie porody i codziennie dostaja po 500zl w lape?! to ja sie chyba chce przekwalifikowac
jeszcze oficjalny cennik jestem w stanie ogarnac, ktos chce wiekszy komfort ok. ale nie tak, ze wszyscy daja to ja tez musze, bo mnie zostawia sama
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:57   #692
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurde skończył mi sie slowmag....
jakie wy magnezy bierzecie??
ja teraz nic, ale myśle każdy magnez jest OK. warto tylko zwrócić uwage na zawartość magnezu w tabletce, bo czasem to takie tabletki trzeba brać 3 dziennie żeby wyrobić normę, a czasem wystarczy 1

Cytat:
Nie wiem jak sobie kobiety radzily z rodzeniem dzieci bez szkół rodzenia
can, no nie radziły sobie więc stwierdziły że potrzeba takiego wynalazku

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ze robil mi problemy z byciem chrzestna dla bratanka (bo jego rodzice bez koscielnego, wiec swiadkowie musieli miec, a ja mialam wtedy 16 lat).
pytałam bo dziwią mnie takie przedstawienia dla innych. i nie lubię jak ktoś mi się wtrąca w takich kwestiach. poza tym co to za ksiądz który od 16latki wymaga ślubu? bez sensu.. chrzestny powinien być praktykującym katolikiem, a ślub kościelny nie jest warunkiem koniecznym by takim katolikiem być..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:58   #693
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie , że tak wiadome-gdyby mnie baaardzo cisneło z kasą to bym na pewno wybrał co innego, ale mi płaca rodzice więc się tym nie przejmuje
ale za te 400zl moglabys kupic cos "trwalego" dla dziecka albo chociazby zainwestowac w szczepienia. oczywiscie nie odradzam Ci, bo to Twoja decyzja, ale mnie sie wydaje, ze obowiazkiem poloznej jest wlasnie przy tym lozu czuwac :P nie mowie warowac ale mnie za moja prace nikt nie daje dodatkowej kasy, chyba ze bylyby to nadgodziny itd. to wtedy moge to zrozumiec.
Stary 2013-01-04, 18:58   #694
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Pewność, że co?
A niby co ta położna jak się coś złego zacznie dziac zrobi? Zawoła lekarza co najwyzej.
polożna jest dobra jak wszystko idzie jak po maśle a jak idzie jak po maśle to połozna też jest niepotrzebna bo odebrac porod to każdy potrafi
Ja nie wiem tylko dlaczego sie mówi, że zapłace sobie za położną i one maja swoje "cenniki" a lekarze nie moga Śmieszny ten nasz kraj jest troche i podejście ludzi no ale ok.
Ja lapówki nikomu nie zamierzam dać - ani połoznej ani lekarzowi...
Zamiast tego wykupie sobie pojedyncza salę dla siebie i malucha
Pewność, że ktoś jest, że Ci powie co i jak, no i jak chcesz kroplówkę z przyspieszaczem czy przeciwbólowym to Ci poda.
Cytat:
w Bielsku podobno zmarla jedna osoba, druga w Cieszynie, kilkanascie przypadkow wykryto w moim szpitalu, gdzie planuje rodzic tz w domu lezy i zdycha...ekg mu wyszlo niefajne. ja pluje na zielono koniec swiata!
Tylko ta w BB zmarła na co innego, a ze miała grypę to tak przy okazji

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:01   #695
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dokładnie wszystko zależy od człowieka. Przy pierwszym synu trafiłam na olewatorską zmianę na porodówce,która na hura zaczęła działać jak małemu tętno zanikało:/ położne wtedy też miały w dupie.. Przyniosła mi małego,dała na ręce: "Proszę nakarmić" i wyszła
Ja wtedy 19 lat,pierwsze dziecko.. i tak sobie siedzę na tym łóżku,patrzę na to małe zawiniątko głodne,ono na mnie. próbuję przystawić do piersi,ale za uja nie idzie bo młody nie umie chwycić i szarpie... Dopiero jak zawołałam i przyszła inna to mi pokazała.
Z drugim synem miałam 2 fantastyczne położne przy porodzie, które mi dużo mówiły,rozmawiały ze mną,żeby mi ten czas umilić. Mówiły kiedy przeć a kiedy nie itp. Wogóle niebo a ziemia..
Nie płaciłam i nie zapłace komuś za jego prace.. A jestem tam raptem 2-3 dni i serio wisi mi czy ma któraś humor czy nie..
Ale w pełni rozumiem te z Was które opłacą położną bo będą czuły się pewniej.

Ja też należę do tego klubu: zganij kotku co mam w środku

za granica zlozono by skarge na te pierwsze polozne i skonczylyby bez pracy
fajna definicja poloznej jest tutaj: http://www.rodzicpoludzku.pl/Profesj...-poloznej.html

Położna uznana jest za odpowiedzialnego specjalistę pracującego na zasadach partnerskich z kobietami, dając im potrzebne wsparcie, opiekę i radę w czasie ciąży, porodu i połogu, ponosząc pełną odpowiedzialność za prowadzenie porodów, zapewniając opiekę noworodkowi i niemowlęciu.
Ta opieka obejmuje działania profilaktyczne, promocję porodu normalnego, rozpoznanie komplikacji u matki lub dziecka, ułatwienie dostępu do właściwej opieki medycznej i przedsięwzięcie kroków zaradczych.
Stary 2013-01-04, 19:01   #696
xal
Zakorzenienie

Cytat:
lapowki to juz w ogole paranoja! przeciez one dostaja wyplate...odbieraja codziennie porody i codziennie dostaja po 500zl w lape?! to ja sie chyba chce przekwalifikowac
jeszcze oficjalny cennik jestem w stanie ogarnac, ktos chce wiekszy komfort ok. ale nie tak, ze wszyscy daja to ja tez musze, bo mnie zostawia sama
Łapówki na pewno nie dam.
W wojewódzkim właśnie przyjaciółka mało maluszka nie straciła bo lekarz czekał na łapówkę, a oni nie mieli z czego ... dlatego jestem tam na nie, ale to było dawno temu.

Stary 2013-01-04, 19:02   #697
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
niech sobie mają cenniki jak kobiety są gotowe płacić dwa razy za to samo, byleby od tego podatki odprowadzały i nie protestowały że im źle bo pensje podstawowe są niskie w sumie jakby ktoś zaproponował mi druga pensję za to co i tak należy do moich obowiązków, to czemu nie skorzystać?

Cytat:
Napisane przez nuna2
ja sie zastanawiam czasami, czy nie lepiej by było zyc w niewiedzy co mam w środku ale jednak kusi
ja chcę wiedzieć. jak już jest płeć to ten mały człowiek taki realniejszy się wydaje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 19:02   #698
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
D
Ja też należę do tego klubu: zganij kotku co mam w środku
ale Ty masz jeszcze troche czasu, a mnie majowej sie pali!
Stary 2013-01-04, 19:03   #699
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy możecie polecić mi jakieś fajne filmy?
Nie muszą być najnowsze, ale skończyło mi się wszystko co miałam do oglądania, a chcielibyśmy sobie w weekend zrobić popołudnie i wieczorek filmowy i zupełnie nie wiem czego szukać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:03   #700
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ale mnie wkurza, ze tak jest w Polsce...jak nie zaplacisz to nie masz pewnosci. kurcze, przeciez to czyjas praca. czemu ma sie do niej nie przykladac? dlaczego mam sie martwic czy mi sie uda i trafie na zlote serduszko czy na wiedzme?! jak nie dasz to nie masz - straszne.
Zgadzam się z tym, ale nie będę z tym walczyć. Jest zbyt wiele niesprawiedliwości na tym świecie, i nie tylko w szpitalu jest tak, że jak nie zapłacisz to nie masz.
Stary 2013-01-04, 19:04   #701
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pewność, że ktoś jest, że Ci powie co i jak, no i jak chcesz kroplówkę z przyspieszaczem czy przeciwbólowym to Ci poda.
no to kochanie pora zejśc na ziemię bo kroplowki żadnej nie dostaniesz od połoznej bez zgody lekarza...
Czyli płacisz za to za co jej płaca.
Za to, że ma Cie dogladać i sprawdzac postep porodu i relacjonować to lekarzowi... I zawołac go na ostatni etap porodu

Idę robić nalesniki.
Prawie napisałam "idę rodzić" z tego wszystkiego ;=P

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-01-04 o 19:06
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 19:04   #702
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie za moja prace nikt nie daje dodatkowej kasy, chyba ze bylyby to nadgodziny itd. to wtedy moge to zrozumiec.
mnie też mamy kiepskie prace widocznie

Cytat:

Położna uznana jest za odpowiedzialnego specjalistę pracującego na zasadach partnerskich z kobietami, dając im potrzebne wsparcie, opiekę i radę w czasie ciąży, porodu i połogu, ponosząc pełną odpowiedzialność za prowadzenie porodów, zapewniając opiekę noworodkowi i niemowlęciu.
Ta opieka obejmuje działania profilaktyczne, promocję porodu normalnego, rozpoznanie komplikacji u matki lub dziecka, ułatwienie dostępu do właściwej opieki medycznej i przedsięwzięcie kroków zaradczych.
dobra definicja. w teorii. a jak będzie w praktyce?
Stary 2013-01-04, 19:05   #703
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Atena,Diabli takie chyba uroki naszych lozysk,ze cos tam sie z nimi dzieje :/
Ja musze do 18 marca czekac zeby sie dowiedziec czy bede mogla rodzic sn czy bedzie cc...juz bym chciala wiedziec
Diabli co do nalesnikow to u mnie wyglada to tak ze jak dam wiecej oliwy na patelnie to sa gietkie a jak malo to robia sie chrupiace,wlasnie glownie brzegi
tylko ja pytalam gina czy to lozysko z przodu to cos zlego i mowil, ze nie, bo to nie to samo co przodujace.

a nalesniki - jak wlalam wiecej oleju to wyszedl mi mega tlusty placek i sztywny jak kapelusz hehe
Stary 2013-01-04, 19:05   #704
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja chcę wiedzieć. jak już jest płeć to ten mały człowiek taki realniejszy się wydaje
Ja mam za tydzień wizytę, ale jak się obróci albo będzie kijowe USG to się zdenerwuję.

Stary 2013-01-04, 19:05   #705
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Łapówki na pewno nie dam.
W wojewódzkim właśnie przyjaciółka mało maluszka nie straciła bo lekarz czekał na łapówkę, a oni nie mieli z czego ... dlatego jestem tam na nie, ale to było dawno temu.
???? chora sytuacja
Okropne jest to, że faktycznie człowiek jedzie do szpitala i obawia się czy po pierwsze:
- przyjmą go ( bo fantastyczne odsyłanie w stylu " nie mamy miejsca" też znam, a oczywiście telefon od osoby znającej np. ordynatora od razu powodował, że miejsce jest)
- czy się nim dobrze zaopiekują

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 19:06   #706
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie muszą być najnowsze, ale skończyło mi się wszystko co miałam do oglądania, a chcielibyśmy sobie w weekend zrobić popołudnie i wieczorek filmowy i zupełnie nie wiem czego szukać
diabli robiła dziś listę polecanych filmów-to chyba tak rano po 9
Stary 2013-01-04, 19:07   #707
xal
Zakorzenienie

Dlatego mi zależy na rodzinnym porodzie, bo to zawsze ktoś jest obok i może zareagować.

Stary 2013-01-04, 19:09   #708
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie zastanawiam czasami, czy nie lepiej by było zyc w niewiedzy co mam w środku ale jednak kusi.
A czemu myślisz, że lepiej? Zastanawia mnie własnie co kieruje ludźmi, którzy nie chcą znać płci? Widzę masę argumentów za tym by płeć znać, a tylko jeden, żeby nie poznawać - mieć surprise przy porodzie
Jakie sa jeszcze plusy nie znania płci??
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:10   #709
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam za tydzień wizytę, ale jak się obróci albo będzie kijowe USG to się zdenerwuję.
u mnie pewnie za wcześnie by cokolwiek było dobrze widać, ale jak coś to planuję wypróbować metodę kaszlenia na przemieszczanie maleństwa

Cytat:
???? chora sytuacja
Okropne jest to, że faktycznie człowiek jedzie do szpitala i obawia się czy po pierwsze:
- przyjmą go ( bo fantastyczne odsyłanie w stylu " nie mamy miejsca" też znam, a oczywiście telefon od osoby znającej np. ordynatora od razu powodował, że miejsce jest)
- czy się nim dobrze zaopiekują
to że mnie nie przyjmą, to kij bo o ile będę mieć na to czas to sobie mogę jeździć po krakowie, byleby mi powiedzieli jakie są inne opcje. gorzej z tą opieką bo tu ciężko mieć pewność
Stary 2013-01-04, 19:13   #710
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

pytałam bo dziwią mnie takie przedstawienia dla innych. i nie lubię jak ktoś mi się wtrąca w takich kwestiach. poza tym co to za ksiądz który od 16latki wymaga ślubu? bez sensu.. chrzestny powinien być praktykującym katolikiem, a ślub kościelny nie jest warunkiem koniecznym by takim katolikiem być..
ja tez jestem przeciwna szopkom ale jesli z tego powodu maja byc konflikty na linii ja-tesciowa, tesciowa-tz, tz-ja to wole odpuscic.
brat mial problem w 2 kosciolach odmowiono, w 3 proboszcz zazyczyl sobie praktykujacych chrzesnych z slubem cywilnym "zeby zaszczepili w dziecku wiare, skoro rodzice nie chca". bylam wtedy baaaardzo rozczarowana, bo to bylo pierwsze dziecko w rodzinie, przeze mnie wyczekiwane rozpieszczane i w sumie jak moje z pozostala dwojka juz nie mialam az takiej silnej wiezi emocjonalnej, chociaz tez kocham. i bylo mi bardzo zle, ze siostra musi mnie zastapic. mialam ochote isc i anulowac moje bierzmowanie (wiek buntu? ) w kazdym razie smutne to bylo i w pamieci zostalo. teraz pewnie inaczej do tego podeszlabym, ale widze, ze siostra tzta tez obecnie 15latka przygotowujaca sie do bierzmowania przezywa jak ja kiedys...i jesli zdecydujemy sie na chrzest to tylko ona bedzie wchodzila w gre.
Stary 2013-01-04, 19:14   #711
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A czemu myślisz, że lepiej? Zastanawia mnie własnie co kieruje ludźmi, którzy nie chcą znać płci? Widzę masę argumentów za tym by płeć znać, a tylko jeden, żeby nie poznawać - mieć surprise przy porodzie
Jakie sa jeszcze plusy nie znania płci??
w sumie czasem nawet znając płeć, ludzie mają niespodziankę przy porodzie
Stary 2013-01-04, 19:18   #712
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ta w BB zmarła na co innego, a ze miała grypę to tak przy okazji
tak, od razu prostowali dzisiaj we wszystkich lokalnych mediach wywiady z ludzmi z sanepidu, dyr szpitali itd wariactwo. rano nie dalo sie umowic do zadnego lekarza. tz poszedl prywatnie do internisty, (choc ma ubezpieczenie!) a i tak siedzial 3 godz.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
wstawialam dzisiaj sporo propozycji filmowych, gdzies na poczatku dzisiejszego dnia :P szukaj w godzinach 8-10?
Stary 2013-01-04, 19:18   #713
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie pewnie za wcześnie by cokolwiek było dobrze widać, ale jak coś to planuję wypróbować metodę kaszlenia na przemieszczanie maleństwa
Batonik przed, kawa czy czekolada też, a w trakcie kaszleć

Stary 2013-01-04, 19:18   #714
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem przeciwna szopkom ale jesli z tego powodu maja byc konflikty na linii ja-tesciowa, tesciowa-tz, tz-ja to wole odpuscic.
brat mial problem w 2 kosciolach odmowiono, w 3 proboszcz zazyczyl sobie praktykujacych chrzesnych z slubem cywilnym "zeby zaszczepili w dziecku wiare, skoro rodzice nie chca". bylam wtedy baaaardzo rozczarowana, bo to bylo pierwsze dziecko w rodzinie, przeze mnie wyczekiwane rozpieszczane i w sumie jak moje z pozostala dwojka juz nie mialam az takiej silnej wiezi emocjonalnej, chociaz tez kocham. i bylo mi bardzo zle, ze siostra musi mnie zastapic. mialam ochote isc i anulowac moje bierzmowanie (wiek buntu? ) w kazdym razie smutne to bylo i w pamieci zostalo. teraz pewnie inaczej do tego podeszlabym, ale widze, ze siostra tzta tez obecnie 15latka przygotowujaca sie do bierzmowania przezywa jak ja kiedys...i jesli zdecydujemy sie na chrzest to tylko ona bedzie wchodzila w gre.
ja przewiduje wojnę z teściami w przypadku gdy nie wybierzemy brata męża jako chrzestnego. znowu będą gadki że to najbliższa rodzina, że tak wypada itd. itp. a ja nie chcę i w przypadku córeczki nie odpuszczę ale smutne to, że ksiądz tak zadecydował w twoim przypadku. zupełnie niesprawiedliwie.
Stary 2013-01-04, 19:20   #715
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też mamy kiepskie prace widocznie

dobra definicja. w teorii. a jak będzie w praktyce?
naucze sie jej na pamiec i jak zaczne rodzic bede cytowac. moze polozne sie wystrasza i przyjda zmotywowane? zeby jakiegos pozwiku uniknac. hehe wybaczcie, wiem, ze jest spor oswietnych poloznch i teraz je obrazilam. przepraszam!
Stary 2013-01-04, 19:21   #716
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Batonik przed, kawa czy czekolada też, a w trakcie kaszleć
u mnie batonik nie podziałał więc zobaczę jak kawa i kaszel
poza tym wszelkie inne sugestie mile widziane

właśnie sobie przypomniałam że zapisałam się na pilatesa w przyszłym tygodniu, a mam wtedy wizytę. normalnie zaćmienie połowy mózgu, muszę nie zapomnieć się wypisać.
Stary 2013-01-04, 19:23   #717
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie da sie denerwowac na tego malego czlowieczka my wczoraj probowalismy go podgladnac, ale uparcie wypial zad, zacisnal i podkulil pod siebie nozki i dupa lekarz sie cieszyl, my z wrazenia nie oddychalismy, az w koncu i lekarz i tz stwierdzili "dajmy mu spokoj. nie chce to nie". podobno na polowkowym beda tak dlugo podgladac, az wszystko sprawdza. czasem odsylaja ciezarna na spacer i kaza wrocic np. za godzine zobaczymy.
Stary 2013-01-04, 19:24   #718
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
tylko ja pytalam gina czy to lozysko z przodu to cos zlego i mowil, ze nie, bo to nie to samo co przodujace.

a nalesniki - jak wlalam wiecej oleju to wyszedl mi mega tlusty placek i sztywny jak kapelusz hehe
Ja tez jak uslyszalam ze mam nisko polozone to odrazu sie przestraszylam ze przodujace,ale hmm na szczescie (tak mi sie wydaje) jest tylko obnizone,i tak po cichutku licze na to ze sie podniesie

To ja nie wiem co Ty to mialas z tymi nalesnikami :P

O nie,chyba zaraz pojde spac,normalnie nieprzytomna jestem,a tak mi sie chce slodkiego ze na sama mysl o nalesnikach Diabli zaczynam sie topic we wlasnej slinie :P
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-01-04 o 19:27
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:26   #719
xal
Zakorzenienie

Cytat:
nie da sie denerwowac na tego malego czlowieczka my wczoraj probowalismy go podgladnac, ale uparcie wypial zad, zacisnal i podkulil pod siebie nozki i dupa lekarz sie cieszyl, my z wrazenia nie oddychalismy, az w koncu i lekarz i tz stwierdzili "dajmy mu spokoj. nie chce to nie". podobno na polowkowym beda tak dlugo podgladac, az wszystko sprawdza. czasem odsylaja ciezarna na spacer i kaza wrocic np. za godzine zobaczymy.
To chyba będą połówkowe badania, bo genetycznych chyba nie dostanę.

Stary 2013-01-04, 19:27   #720
diabli
Zakorzenienie

AAAAA DZIDZIUS KOPIE, KOPIE PO NALESNIKACH drugi raz dopiero jestem pewna, ze to on...ale wali mi po brzuchu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości