W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 20:03   #751
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Hej
ledwo skonczylam czytac na 7 stronie a tu wracam juz 25
Napisze najpierw co bylo na wizycie a pozniej nadrobie.

Przede wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow dziewczyny- to przemile i przydalo sie

Otoz Julka zostanie Julka
Wazy 470g i fika koziolki niczym cyrkowiec.
Termin porodu od poczatku nie ulegl zmianie czyli 13 maja zostaje.
Ulozenie miednicowe... poki co mam nadzieje
Poza tym Julcia pokazala pieknie wszelkie swoje atrybuty lacznie z duzymi stopami.

To fantastyczna sprawa moc podgladac Malenstwo, ktore tyle przeszlo.
Ostatnie krwawienia mialam w grudniu (jak mnie znacie to znow byl powod milczenia).

Ciuszki juz kompletuje, a co najlepsze kupilam juz czesc rzeczy dot. kapieli Maluszka np. mydelka, myjki, nozyczki itp
Polecam te strone bo zakupilam tam tez pieluchy 1 op. na start pampers 1 w dobrej cenie (tanszych nie znalazlam)

http://akpolbaby.pl/zamowienie#

......z nudow zaczne dalej kompletowac rzeczy...
za wizytę i Julkę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:03   #752
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
moze czasem wyolbrzymiają, ale czasami jest tak, że leakrze i położne są naprawdę chamskie i co w tym momencie zrobić? tak jak piszesz, mżna spróbować taką sprowadzić na ziemię, ale skutek może być różny, albo się przestraszy i zacznie robić swoją robotę, albo ci jeszcze bardziej na złość będzie robiła... albo bedzie ewidentnie czekać na łapówę i daj takiemu chamowi pieniądze jeszcze... no dramat... ja w ogóle nie wiem, jak kobieta w takiej sytuacji może być chamska dla drugiej kobiety... rozumiem, że dla nich to rutyna, ale bez przesady....
metro, nie nadrabiaj tylko wal co u Ciebie a jak znajdziesz chwile to podczytuj.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:03   #753
xal
Zakorzenienie

Metro to nadrabiaj tylko te 1-2 strony i pisz co u Ciebie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:09   #754
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i jeszcze komentować, że nikt nie kazał nóg rozkładać
wstałabym z łóżka porodowego jak zombie, coś poszeptała złowrogo, splunęła na ziemię, pomaziała po tym palcem i powiedziała, że rzuciłam na nią urok, bo jest głupią, sfrustrowaną i zakompleksioną piz... skoro tak mówi

Dziewczyny będzie dobrzeJa tam wole za cztery stówki kupić ciuszków dla małej albo tanie bilety na weekendowy wypad a nie nabijać komuś kiesę.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:12   #755
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
wstałabym z łóżka porodowego jak zombie, coś poszeptała złowrogo, splunęła na ziemię, pomaziała po tym palcem i powiedziała, że rzuciłam na nią urok, bo jest głupią, sfrustrowaną i zakompleksioną piz... skoro tak mówi

Dziewczyny będzie dobrzeJa tam wole za cztery stówki kupić ciuszków dla małej albo tanie bilety na weekendowy wypad a nie nabijać komuś kiesę.

musi być dobrze

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:12   #756
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zapamiętaj to sobie i przypomnij na łożu porodowym, że chciałaś mieć siły wstać Odrobina humoru się przyda w bólach.

Stary 2013-01-04, 20:14   #757
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ty mi cięzkie pytanie zadałaś, bo w sumie oglądam wszystko jak mi się opis spodoba.
W dużej mierze lubię na pewno komedie ( ale takie na poziomie a nie głupawe, których jest coraz więcej) bo lubię się pośmiać.
Oboje lubimy też w miare firmy nierealne tzn. jakieś wątki fantasy czy fantastyczne.

Ale w sumie oglądamy naprawdę wszystko jeśli w miarę fabuła nas przekona. Acha nie lubię za to za bardzo Polskich filmów, wojennych i horrorów
- Geneza Planety Małp
- Gangster / Lawless faaajny
- Cafe.De.Flore piekny film, ciekawy, ale ja ogladajac go w ciazy i nie wiedzac czy maluszek zdrowy mialam mieszane uczucia. ale obejrzec warto
-Uprowadzona i Uprowadzona 2
-October Baby
- Deadfall
- Miłość Larsa nie widzialam, ale brat mi polecil i planuje moze jutro, jak tz wyzdrowieje...
- Śniegi Wojny
- polski, ale fajny Yuma
- Lepsze Życie / Une Vie Meilleure
- Tylko Ciebie Chcę / Tengo Ganas De Ti melodramat ;P

moze teraz cos wybierzesz
Stary 2013-01-04, 20:14   #758
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Przede wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow dziewczyny- to przemile i przydalo sie

Poza tym Julcia pokazala pieknie wszelkie swoje atrybuty lacznie z duzymi stopami.

Ostatnie krwawienia mialam w grudniu (jak mnie znacie to znow byl powod milczenia).

Ciuszki juz kompletuje, a co najlepsze kupilam juz czesc rzeczy dot. kapieli Maluszka np. mydelka, myjki, nozyczki itp
Polecam te strone bo zakupilam tam tez pieluchy 1 op. na start pampers 1 w dobrej cenie (tanszych nie znalazlam)

za wizyte i Julke

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:17   #759
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Streszczenie ?!

Bejbi Blues szkoda iść do kina, gdyby nie końcówka to już w ogóle masakra.
Mój TŻ maniak filmowy jak i ja i pierwszy raz usnął, a chichoczące 16stki za Nami - katastrofa...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:17   #760
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, na jakiej stronie była podana wyprawka dla maluszka, takie niezbędne minimum?

Stary 2013-01-04, 20:18   #761
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zbyt wiele doświadczenia z publiczną służbą zdrowia, pewnie i jest tak jak mówisz, zwłaszcza że poród masz za sobą, ale póki co wolę się pławić w marzeniach o spoko porodzie, w których w zasadzie położna i jej foszki nie grają dużej roliZ ciekawości - ile taki poród w prywatnej klinice kosztuje? Gdzieś czytałam, że koło dyszki, ale to może razem z prowadzeniem ciąży.
Wiesz co, jakby mi ktoś dał do zrozumienia w trakcie porodu, że chce w łapę to pewnie byśmy sie z mężem zgodzili, ale umówili na kase później i miłą panią nagrali a nagranie dostarczyli jej przełożonym.
http://www.klinika-eskulap.pl w Bielsku jeszcze niedawno tutaj rodzilo sie za kilka stow. nfz dofinansowywal. teraz cennik 1500zl SN i 2tys cesarka.

ej, a co powiedzialybyscie gdyby przyszedl pan polozny? http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...Warszawie.html
Stary 2013-01-04, 20:20   #762
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
- Geneza Planety Małp
- Gangster / Lawless faaajny
- Cafe.De.Flore piekny film, ciekawy, ale ja ogladajac go w ciazy i nie wiedzac czy maluszek zdrowy mialam mieszane uczucia. ale obejrzec warto
-Uprowadzona i Uprowadzona 2
-October Baby
- Deadfall
- Miłość Larsa nie widzialam, ale brat mi polecil i planuje moze jutro, jak tz wyzdrowieje...
- Śniegi Wojny
- polski, ale fajny Yuma
- Lepsze Życie / Une Vie Meilleure
- Tylko Ciebie Chcę / Tengo Ganas De Ti melodramat ;P

moze teraz cos wybierzesz
Kilku faktycznie nie widziałam, zerknę
Miłość Larsa jest naprawdę fajna Widziałam
Właśnie się swoją drogą czaję na Pokusę z N.Kidman

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:20   #763
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
co jest???
Źle się czuję, bolał mnie brzuch itd, ale już lepiej

Miałam zacząć czytać szybciej, ale położyłam się koło męża i zasnęłam na godzinę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:21   #764
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ej, a co powiedzialybyscie gdyby przyszedl pan polozny? http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...Warszawie.html
bardziej bym się cieszyła niż z położnej
niestety ale jak trafiam na fajnych lekarzy to są to faceci tylko i wyłącznie, w położnym może byłoby tak samo

Stary 2013-01-04, 20:21   #765
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na jakiej stronie była podana wyprawka dla maluszka, takie niezbędne minimum?

xalciu- na pierwszej stronie kazdego watku Jenny zadbala o nas wklejajac linki
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:22   #766
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Cieszę się, że wszystko ok!
Julka już spora i rośnie chyba mała akrobatka jak u Ash

Kiedy kolejna wizyta ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-04, 20:22   #767
katherine271
Raczkowanie

Odwaliłam dziś kawał dobrej roboty jeśli chodzi o ciuszki dla dziecka, wreszcie przejrzałam co mam w piwnicy i w zasadzie stwierdzam że zero zakupów jeśli chodzi o ciuszki, dopiero po porodzie co będzie trzeba ewentualnie. Córka miała byc chłopcem więc kupowałam neutralnie bo pewna nie byłam także wszystko na start mam neutralne i dla chłopca i dziewczynki może być kupiłam dzis w lumpie jeszcze kilka body na krótki rękaw bo tego nie miałam prawie wcale i z głowy.
Właśnie pierze pierwsza pralka.
A mam:
body kr rękaw- po 5 sztuk na 0-3 miesiąca; 3-6; 6-9
body długi rękaw- 8 sztuk rozmiar 62; 3 sztuki rozmiar 68
śpiochy- 6 sztuk rozmiar 62; 1 rozmiar 74

tu przerwę bo jeśli mogę doradzić body jest najlepsze dla noworodka. Zeby nie było problemy z bioderkami nalezy utrzymywac szeroki rozstaw nóżek, pielucha i na nią tetrowa nawet i body to świetnie trzyma. A, i ja nie kupowałabym z zapięciami na brzuszku z boku bo jak dziecko lezy na brzuszku moze to przeszkadzać, sama bym nie chciała a normalne body przez głowe naprawde nieźle się ubiera

dalej mam:
pajace- 6 sztuk rozmiar 62, 2 sztuki większe
kaftaniki- 11 sztuk 62-68
koszulki krótki rękaw- 3
body bez rękawów- 3x62; 2x68
bawełniane spodenki- 5 par
kurtka dzinsowa- 3 miesiące
dzinsowe rampersy- 3x 3-6 miesięcy
skarpetki- 8
czapeczki-10

To wszystko uniwersalne, a jak bedzie dziewczynka pełno mam jeszcze rzeczy typowo dla dziewczynki, połowy nawet nie założę, wiem z doświadczenia, lepiej nie kupować dużo a praktyka pokaże co się najlepiej sprawdza. Ja kupiłam tylko te body na krótki rękaw bo miałam 2 sztuki i to duże a to wiem że mi najbardziej będzie schodziło.

idę wywiesić pierwszą pralkę, rozkminiłam też temat pieluszek wielorazowych, co ile i jakie i dla zainteresowanych wpiszę mój plan i rozpiskę, już kilka pieluszek mam w domu
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:23   #768
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

dla Julci za odwage i dla Ciebie rowniez.
dzieki za stronke poogladam co tam maja.

orientuje sie ktoras czym rozni sie new baby od premium new born? tylko tym aloesem? ja dostalam paczke pieluch od znajomej z Norwegii, w marcu na wielkanoc znow przywiezie 2zl zaplacila na polskie jaki kraj taki socjal
Stary 2013-01-04, 20:23   #769
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xalciu- na pierwszej stronie kazdego watku Jenny zadbala o nas wklejajac linki
Dzięki właśnie zauważyłam, że są linki do wypowiedzi innych dziewczyn. To są takie standardowe i wystarczą, prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 20:23   #770
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Na 1 są 2 przykładowe wyprawki

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2687
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432

Mojej listy z ubrankami tam nie dodaję, bo mam tego masę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-04, 20:25   #771
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko ok!
Julka już spora i rośnie chyba mała akrobatka jak u Ash

Kiedy kolejna wizyta ??

Dziekujemy OBIE

A pomyslec, ze przeczuwalam synka hihih

Jenny, dobrze,ze mnie szturchasz bo z radosci zapomnialam dopisac,ze nastepne 1 lutego i bedzie to juz 26 lecial..
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:26   #772
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Odwaliłam dziś kawał dobrej roboty jeśli chodzi o ciuszki dla dziecka, wreszcie przejrzałam co mam w piwnicy i w zasadzie stwierdzam że zero zakupów jeśli chodzi o ciuszki, dopiero po porodzie co będzie trzeba ewentualnie. Córka miała byc chłopcem więc kupowałam neutralnie bo pewna nie byłam także wszystko na start mam neutralne i dla chłopca i dziewczynki może być kupiłam dzis w lumpie jeszcze kilka body na krótki rękaw bo tego nie miałam prawie wcale i z głowy.
Właśnie pierze pierwsza pralka.
A mam:
body kr rękaw- po 5 sztuk na 0-3 miesiąca; 3-6; 6-9
body długi rękaw- 8 sztuk rozmiar 62; 3 sztuki rozmiar 68
śpiochy- 6 sztuk rozmiar 62; 1 rozmiar 74

tu przerwę bo jeśli mogę doradzić body jest najlepsze dla noworodka. Zeby nie było problemy z bioderkami nalezy utrzymywac szeroki rozstaw nóżek, pielucha i na nią tetrowa nawet i body to świetnie trzyma. A, i ja nie kupowałabym z zapięciami na brzuszku z boku bo jak dziecko lezy na brzuszku moze to przeszkadzać, sama bym nie chciała a normalne body przez głowe naprawde nieźle się ubiera

dalej mam:
pajace- 6 sztuk rozmiar 62, 2 sztuki większe
kaftaniki- 11 sztuk 62-68
koszulki krótki rękaw- 3
body bez rękawów- 3x62; 2x68
bawełniane spodenki- 5 par
kurtka dzinsowa- 3 miesiące
dzinsowe rampersy- 3x 3-6 miesięcy
skarpetki- 8
czapeczki-10

To wszystko uniwersalne, a jak bedzie dziewczynka pełno mam jeszcze rzeczy typowo dla dziewczynki, połowy nawet nie założę, wiem z doświadczenia, lepiej nie kupować dużo a praktyka pokaże co się najlepiej sprawdza. Ja kupiłam tylko te body na krótki rękaw bo miałam 2 sztuki i to duże a to wiem że mi najbardziej będzie schodziło.

idę wywiesić pierwszą pralkę, rozkminiłam też temat pieluszek wielorazowych, co ile i jakie i dla zainteresowanych wpiszę mój plan i rozpiskę, już kilka pieluszek mam w domu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-04, 20:27   #773
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Meti nie przesadzaj!!! Nie każdy jest na bieżąco i nie musi, ale jeśli masz chwile to faktycznie wejdź i poprostu napisz co u Ciebie, jak się czujesz itp
no bo mi tak głupio....

Cytat:
ja z reguły nadrabiam 2-3 ostatnie strony
Nie mam zbyt wiele doświadczenia z publiczną służbą zdrowia, pewnie i jest tak jak mówisz, zwłaszcza że poród masz za sobą, ale póki co wolę się pławić w marzeniach o spoko porodzie, w których w zasadzie położna i jej foszki nie grają dużej roliZ ciekawości - ile taki poród w prywatnej klinice kosztuje? Gdzieś czytałam, że koło dyszki, ale to może razem z prowadzeniem ciąży.
Wiesz co, jakby mi ktoś dał do zrozumienia w trakcie porodu, że chce w łapę to pewnie byśmy sie z mężem zgodzili, ale umówili na kase później i miłą panią nagrali a nagranie dostarczyli jej przełożonym.
tam poród kosztuje od chyba 3 tysięcy (sn bez znieczulenia) poprzez 4 tysie (ze znieczuleniem) do cc - 5 tysi około. Ja za prowadzenie ciąży tam płacę 3 600, a za poród dopłacam 1 500 zł, ponieważ miał być za free, ale że NFZ zabrał im ten kontrakt, a ja juz miałam podpisaną umowę to płacę za wszystko 5100, czyli prowadzenie + poród, przy czym poród nieważne jaki będzie, nawet jeśli cc, to więcej już nie dopłacam. Ale wiesz co wygoda jest z tym, że jakby się np coś działo mi w tej chwili nawet to jadę tam i mnie zbadają, zrobią usg i w ogóle, a nie że muszę czekać do wizyty, albo że lekarz dizsiaj nie przyjmuje.

osobiście uważam, że to jest i tak dużo i powiem szczerze, że gdyby to był mój pierwszy poród to bym nawet nie pomyślała, żeby tyle kasy płacić... ale po przykrych doświadczeniach wolę tak. Mam tylko nadzieję, że nie będę żałować

Cytat:
metro, nie nadrabiaj tylko wal co u Ciebie a jak znajdziesz chwile to podczytuj.
Cytat:
Metro to nadrabiaj tylko te 1-2 strony i pisz co u Ciebie
jesteście kochane dziewczyny

u mnie po staremu.... Blanka rośnie jak na drożdżach, gada jak najęta, aż mi łeb puchnie, maluszek szaleje w brzuchu prawie cały czas, jak tylko się położę, to zaczyna harce. No i jak się przegłodzę trochę, to głodomorra atakuje i mnie kopie kocham to uczucie...
w ogóle słyszę od wielu osób, że bardzo dla nich to było pod koniec ciąży nieprzyjemne jak dziecko kopało mocno, a ja wam powiem, że jak z Blanką byłam, to uwielbiałam każdy kopniaczek i wiem, że teraz tez za tym bedę tęsknić, bo więcej dzieciaków już raczej nie planujemy... chociaż kto wie...

hej, dziewczyny, mam nadzieję, że nie popełnię jakiejś gafy czy coś, bo wydawało mi się, że nie byłam pierwszą majową mamusią, a teraz widzę, że jestem pierwszą majową na liście... co się stało????
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:27   #774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Katherine już pierzesz? Ja stwierdziłam, że olewam i w kwietniu, może marcu będę prała bo musiałabym i tak dwa razy do maja nie będą już świeże

Stary 2013-01-04, 20:28   #775
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny, dobrze,ze mnie szturchasz bo z radosci zapomnialam dopisac,ze nastepne 1 lutego i bedzie to juz 26 lecial..
Wizyta dopisana

Matko ale lecą te tygodnie , nim się obejrzymy a zaczną się pierwsze relacje z porodów

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-04, 20:28   #776
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

a masz wanienke? bo ja smialam sie rok temu ze znajomych jak mowili, ze maja juz wszystko i najwiekszy problem to wanienka...a teraz chyba tez mam dylemat z korkiem, bez korka. zwykla plus gabka podkladka, albo jakis wypas hamak. na stojaku, bez, z przedzialkiem na nogi i bez...

podobaja mi sie takie, http://allegro.pl/fisher-price-wanie...911962561.html
http://allegro.pl/fisher-price-m3177...921282468.html rozgladam sie za uzywanymi, bo nawet na allegro sa za 20-50zl.

siostra miala taka kaczke http://stlouis.ebayclassifieds.com/b...g/?ad=24565011 ale pozyczyla i juz nie wrocila... chociaz mowila, ze szybko zrezygnowali z hamaczka, bo maly chcial byc zamoczony i wstawila gabke, a wanienka wtedy byla malutka i szybko musiala przejsc na zwykla wanne zeby mozna bylo sie pluskac.
Stary 2013-01-04, 20:29   #777
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Źle się czuję, bolał mnie brzuch itd, ale już lepiej

Miałam zacząć czytać szybciej, ale położyłam się koło męża i zasnęłam na godzinę
Oj, to wracaj szybko do siebie

Dziewczyny, dla porównania mam jeszcze wyprawkę przesłaną mi przez przyjaciółkę, możecie sobie zerknąć. Jej maluszek ma teraz 2 m-ce więc też napisała swoje komentarze, co do pewnych rzeczy.
Oto jej komentarz:

Przy ubrankach zmodyfikujcie sobie do pory roku Wam się raczej nie przyda kominezon

-rożek (mi się nie przydał do zawijania, bo mały nie lubił, służył przez kilka tygodni jako kołderka, bo pod normalną Kubuś się topił)
- prześcieradło na gumce (inne się ściągają)
-2x poszewka i kołderka ( zaczęliśmy używać dopiero ok. 2 miesiąca
- 2x kocyk (1 lekki, 1 ciepły) my mamy 3: 2 grube(jeden w łóżeczku jeden w wózku na dwór i jeden cienki, do użytku domowego, na łóżko itd.)
-wanienka lub wiadro (Mamy i to i to i Kuba zdecydowanie woli wiadro hehehe)
-2-3x ręcznik z kapturkiem (kupiłam jeden z kapturkiem i dwa wielkie kąpielowe, jak na razie sprawdza się tylko ten z kapturkiem)
-15x pieluchy tetrowe ( 15 to najmniej moje dziecko strasznie ulewa i używam ich non stop np. kładę pod główkę , bo nie dałabym rady zmieniać prześcieradełka i prać kocyków)
- gruszka lub aspirator ( mam aspirator Canpol babie- ma 3 sylikonowe końcówki, nie trzeba kupować gąbeczek na wymianę - moim zdaniem jest ok)
-cążki do paznokci lub nożyczki ( mam i to i to, używam tylko nożyczek- cążki za toporne )
-szczoteczka i grzebyk ( do tej pory się nie przydały, bo Kuba nie ma zbyt bujnej czupryny )
-termometr ( mam i do dupki z miękką końcówką BabyOno i do ucha -na początek wystarczy taki do dupki, czy pod paszkę)
-karuzela do łóżeczka ( nie kupiłam, dostaliśmy później w prezencie, używamy od kiedy skończył 1,5 msc
-woda morska (disnemar)do noska po pierwszym miesiącu, przez pierwszy miesiąc używałam soli fizjologicznej w ampułkach
-octenisept do pępka- możecie kupić po porodzie ( co szpital to coś innego polecają
-sudocrem POLECAM!!! jest niezastąpiony do pupki, nic innego nie działa tak jak on
- chusteczki nawilżające do pupy (Pampers , Nivea - te są ok Bobini -śmierdzą i są zbyt mokre)
- pieluchy NEW BORN - Używamy Pampersów inne przeciekają , Dada z Biedronki odparzają, Babydream 2 są ok jak nie ma wielkiej kupy hehehe
-proszek Lowela, jak macie twardą wodę kupcie płyn do płukania tkanin, ja używam DZidziuś - ładnie pachnie
-butelka ze smoczkiem (125ml), butelka (do herbatek?)- na początek jedna wystarczy , ja mam tommee tippee bezkolkową - chyba rozleniwia, bo leje się ciurkiem ze smoczka i Avent - ta z avent ma mniejszą dziurkę w smoczku i dziecko musi się wysilić , by coś zjeść
-smoczek-uspokajacz - mamy 3 : tommee tippee, Canpol babie i Nuk classic - ukochany i jedyny akceptowany to Nuk - tamte są odrobinę za twarde chyba
-kropelki na wzdęcia( espumisan) kupiłam z tydzień temu, pomogły
-szczotka do mycia butelek do tej pory leży nie używana
-osłonki silikonowe na sutki- przydały się gdy miałam poranione sutki w szpitalu,teraz nie używam
-wkładki laktacyjne- nie przydaja się, nie cieknie mi mleko jak z kranu hehehe
-tantum rosa- kupcie sobie
-2x koszula- koniecznie rozpinana, najlepiej po bokach
-szlafrok
-6x majtki- polecam wielorazowe -te jednorazowe podobno nie oddychają
-2 op. podpasek poporodowych - mi dali w szpitalu
-2 op. gigant podpasek typu BELLA- mam do oddania
-2x biustonosz do karmienia
-maść na brodawki- miałam, bo dostałam w rosmanie przy okazji większych zakupów wyprawkowych w rossmannie, średnio się przydała- lepiej działało własne mleko na poranione brodawki i wietrzenie

W naszym przypadku niezastąpiona w domu do przewijania w nocy okazała się latarka na czoło . Tak , tak śmiejcie się, przy normalnym świetle Kubuś się za bardzo wybudzał w nocy i był problem z uśpieniem go później, przy lampeczce nie widziałam w fałdkach kupki i się odparzała pupka- latarka czołówka- i można zaczynać akcję pielucha hehehehe
Mp3 i mini głośniczek spytacie po co? dzieci lubią szyszanie do uszka (szszszszszszszszszszszsz szs) ile tak można 1 min-3 min, później się człowiek zapowietrza hehehe Tomek nagrał i puszczamy małemu gdy ma problemy z zaśnięciem, albo drze się przy przewijaniu, pomaga
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf wyprawka.pdf (167,4 KB, 53 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 20:30   #778
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny, mam nadzieję, że nie popełnię jakiejś gafy czy coś, bo wydawało mi się, że nie byłam pierwszą majową mamusią, a teraz widzę, że jestem pierwszą majową na liście... co się stało????
Mamusie, które były przed Tobą są na liście mamuś zaginionych, bo już baaaardzo dawno do nas nie zaglądały, a niektóre napisały może z 5 postów i potem cisza

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-04, 20:31   #779
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

i wodami plodowymi moglabys ja zalac, jakby Ci przekluwala balonik
Stary 2013-01-04, 20:31   #780
xal
Zakorzenienie

Przejrzałam te dwie wyprawki, one się trochę różnią. Nadal mam mętlik, poszperam jeszcze w necie, ale na co mi 10 czapeczek ilość skarpetek też różna ...
Jak często się przebiera maluszka w świeże rzeczy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości