|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła, naprawdę ![]()
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4173 |
Rozeznanie
|
Tak mi mała buszuje że momentami mi się słabo robi, przeważnie jak siedzę w fotelu z laptopem na nogach
#4174 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
ja tam znam dwie położne, a kogo jeszcze to nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
na dzisiaj mam dość, znów mi się gorzej robi, a już było troszkę lepiej i gorączka puszczała
![]() do jutra dziewczynki ![]()
#4177 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy też macie tak, że jak siedzicie albo stoicie, to się Wam robi słabo w niektórych pozycjach? I brakuje Wam oddechu? Kiedyś tak miałam podczas leżenia, a teraz ledwo stoję już, jak źle usiądę, to jest to samo, nie wiem, jak jutro wysiedzę na tych wykładach.
![]() Mam już dooooość. Ledwo łażę, a tu jeszcze 4 tygodnie to go. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 20:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz? Hoho, chyba przezywa to bardziej niz ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem w stanie wyobrazic sobie zycia po narodzinach, nie mam w glowie obrazu naszej trojki - po prostu moja zazwyczaj bujna wyobraznia nie ogarnia tego jeszcze ![]() Ok, my tu gadu gadu, ale ktora jutro rodzi? ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Teraz sie nie boje. Gorzej, ze bede znow jechala za 2 tyg w dwie strony i wtedy pewnie bede juz bardziej zestresowana... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Rozeznanie
|
Ja bym chciała ale chęci to chyba za mało, chyba że mała zrobi nam psikusa
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- uciekam bo już wszystkie żebra po prawej stronie mnie nawalają tak mnie skopała, przespanej nocy wam życze kobietki pa
#4180 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale zapomniałam jak zwykle cytować, to będzie tylko z pamięci.
Co do mojej CC - lekarka moja bardzo rzadko jest w szpitalu niestety - głównie przyjmuje prywatnie, więc prawdopodobnie nie mam szans by to ona mnie kroiła niestety. Więc wybór szpitala zależy wyłącznie ode mnie. Mam 3 typy, opinie bardzo podobne, i chyba pójdę załatwiać tam gdzie się zwyczajnie najszybciej dodzwonię bo mnie już nudzi wiszenie na linii. Black: ja też mam dość, ale nie jest mi słabo, mnie za to ciągle boli nad bożenką, ciągnie, takie skurczowe bóle, bardzoooo ciężko z łóżka wstać i mi Mała masakruje szyjkę, ja mam autentyczne uczucie, że ona się tam...wciska głową. Jak sobie to wizualizuję, to auć. Jeśli chodzi o zamówienie na allegro - ja miałam w domu po 2 dniach - trafiłaś kurczę na ich jakiś kiepski okres, u mnie było ekspresowo. GRATULUJĘ WISIENCE! Też bym wolała poród siłami natury, po prostu szkoda, że muszę mieć kolejną operację (miałam 5 w życiu;/), dobrze chociaż, że będę przytomna i nagroda będzie nie do przecenienia : moje dziecko <3 Ja mam podobnie jak Wy - dopiero teraz zaczynam sobie uświadamiać, że siedzi we mnie Mały Człowiek. Na dobre ruszyła ta myśl jak zaczęły się porody na wątku. Wszystko mi się tak....urealniło. Mała się strasznie rusza, ja mam wrażenie, że ona ma już dość brzuszkowego środowiska, że jest jej jakoś ciasno. Kiedy rusza się w dole brzucha to bardzo mnie to boli - wyraźnie już miejsca nie ma. Czasem aż ruszyć się nie da. Jutro jadę po komodę do IKEI ![]() I jutro klikam też pościel. Chyba jednak bez baldachimu, bo choć mi się podoba to chyba tak na prawdę ma bardzo...krótki żywot? Bo potem już się go zdejmuje, tylko przy niemowlaku ma zastosowanie?? No, albno mi się racjonalizacja włączyła ![]() Bokeh: piękny avatar ![]() Pytanie zdjęciowe mam - bo miałam Wam zdjęcie dać. Mogę je zrobić tylko komórką obecnie ( co mnie wkurzzza, bo nie mogę trafić palcem w spust, skoro nie widzę gdzie jest przycisk a telefon dotykowy ![]() No ale - jak ty robisz sama sobie zdjęcia? Chociaż ty pewnie profeska i masz : dobry aparat i statyw ![]() A, i mam też już torbę drugą (w jednej małej rzeczy maluszka będą, w drugiej ciut większej - moje. Zobaczymy czy te moje mi się jutro zmieszczą do tej torby co tata przyniósł, czy muszę mieć jednak normalnych rozmiarów) - więc jutro spakuję siebie. Przyjaciółka obiecała pomoc w prasowaniu - we wtorek wpadnie - strasznie się cieszę:d ona lubi prasować - ja nienawidzę ![]() Hmmm Black : ciekawe czy pokroją mnie wcześniej od Ciebie. Chyba tak, bo wszędzie słyszę, że CC robią kilka dni/ albo tydzień wcześniej od tp. Więc się chyba rozpakuję pierwsza. Wiecie : sram w gacie ze strachu z jednej strony, ale z drugiej czuję już....zniecierpliwienie. Dni mi nagle wolno zaczęły lecieć i jakby mi powiedzieli że "kroimy panią np 14 dni wcześniej" to bym się ucieszyła. Bo wiem, że to i tak nastąpi - jak ma boleć to i tak będzie, nie ważne zatem kiedy. Im szybciej dadzą mi Małą tym lepiej. Jestem jej strasznie ciekawa, nie mogę uwierzyć, że stworzyliśmy z Tż człowieka, to takie..niesamowite??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubcia- jak nie rodzina to chociaz ja musze miec jaja ![]()
![]() |
#4183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio jak siedziałam przy stole to mnie poty oblały na całym ciele i sie ciemno zrobiło przed oczami,jak wstałam to mama mnie musiała podtrzymac bo bym upadła, pozniej oddechu nie mogłam wyrównać tak mi ciezko było, za jakis czas znow po umyciu głowy tez słabo. ogolnie jak stoje dłuzej niz 5 minut to czuje ze zemdleje ![]() ![]() ![]() Gratuluję Wisienko!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Konto usunięte
|
Debrah, dopytaj się jakie znieczulenie ci dadzą, bo przeważnie do planowanej to podpajęczynówkowe i guzik byś widziała :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4186 | ||
Zakorzenienie
|
Debrah - no ja też byłam pewna, że będę miała wcześniej tę cesarkę, teraz za to jestem pewna, że nie doczekam do terminu i będę musiała zapieprzać na porodówkę, jak mi się zaczną skurcze, żeby jak najszybciej mnie pocięli.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jutro nie jadę na uczelnię, pieprzę to, ledwo chodzę - zadania, które nam dali do zrealizowania w domu - zrobiłam, wysłałam, tak więc sumienie mam czyste. Nie dam rady tam wysiedzieć cały dzień. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 21:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ellmi - zdrówka życzę ![]() Lady - wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() Myślę, że do naszych planowanych cc będzie znieczulenie w kręgosłup i będziemy świadome. Przynajmniej tak miałam przy pierwszej planowanej cesarce. Debrah - z ilością operacji to niestety możemy przybić sobie piątkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
|
Ja taka ostatnio nerwowa się zrobiłam, że wszystko mnie drażni. Muszę to zmienić, bo sama się z tym męczę. To chyba przez to odliczanie do godziny ,,zero" i przez to, że już taka jestem ociężała.
Życzę dziewczynom z początku listy, żeby akcja się zaczęła, bo wiadomo - lepiej naturalny poród niż wywoływany. Zmykam, mąż obiecał wymasować mi moje grube banie, znaczy stopy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Ale lipa!obchod był, powiedzieli że pani dr przyjdzie z wynikami i du.pa ! Podobno ma zapier*** i mam czekać. Go*no sie dowiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
godzinę was nadrabiałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobrej nocki dziewczyny, do jutra! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne ekipy nie radza sobie z problemami (sluzba zdrowia ![]() A tak naprawde nie kojarze, zeby ktorys rzad zrobil cos naprawde istotnego po to, by rzeczywiscie ludziom zylo sie latwiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane !
Melduję się po tak długim czasie ![]() Lecę chociaż trochę nadrobić to co sie u was działo ![]() Od dzisiaj będę już codziennie
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4197 |
Konto usunięte
|
A propos polityki. Ja się nadziwić nie mogę
![]() SŁuchajcie, 10 lat był u nas prezydentem miasta POwiec. Miasto zapuszczone, NIC się nie działo w nim, zero remontów, inwestycji, no porażka. Aż tu 2 lata temu (kiedy wybory ostatnie były samorządowe?) wybory wygrał młody taki jeden, rok młodszy ode mnie. Jest z... SLD :d facet jest boski, poważnie. W ciągu 2 lat w mieście zrobiono tyle, że mnie ciągle szczena opada. Widać kasę unijną, dużo imprez, dużo miejsc do spędzania czasu (typu nowe place zabaw, siłownia na dworze, skate park, lodowisko - to wszystko w ciągu pół roku ostatniego!), no ogólnie ogrom, ogrom. I co, da się? da. Ja wiem, że polityka zawsze brudna będzie, nie wnikam, kto jakie tam daje/bierze łapówki w mieście, bo i tak nie zmienię tego. Ale nie ogarniam, jak komunista ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38448381]Debrah, dopytaj się jakie znieczulenie ci dadzą, bo przeważnie do planowanej to podpajęczynówkowe i guzik byś widziała :/[/QUOTE]
Ekhm? Ale, że co? Przy planowanej cesarce, jeśli nic się nie dzieje, to nie usypiają pacjentki przecież? Więc czemu "guzik bym widziała"?????? No właśnie, tak jak mówią dziewczyny - znieczulenie owszem, ale bez spania?? Black : ja się boję, że mi powiedzą jak Tobie, dadzą albo taki odległy termin jak np właśnie tp czyli 28.01 ( bo ja CZUJĘ że się zacznie wcześniej!) - albo każą przyjechać "jak się zacznie". To mnie przeraża, bo to będzie dla mnie i Małej niebezpieczne. Nie chodzi o wygodnictwo i o to, że chciałabym już mieć ciążę za sobą ( chociaż nie zaprzeczę) tylko o bezpieczeństwo zwyczajnie. Marzę o tym by mieć datę chwilę przed tp i bezpiecznie, bez skurczy pojechać... Chociaż, zdania są bardzo podzielone odnośnie tzw "porodu na zimno" bez skurczów poprzedzających. Że dla dziecka lepiej byłoby by wszystko zaczęło się naturalnie. Ale nie wiem czy to nie jest ryzykowne zwyczajnie za bardzo. Nie wiem przecież jak szybko akcja porodowa będzie postępować, ale nie może się za bardzo rozkręcić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Konto usunięte
|
A to może od szpitala zależy? w rudzie usypiają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, no i mój ginekolog mi mówił, że znieczulenie w kręgosłup dają, nie usypiają przy takiej cesarce - może to zależy od szpitala, ale w miejskim w Ols nie praktykują planowanych cesarek przy pełnej narkozie, tylko nagłe i niebezpieczne rozwiązują w ten sposób, gdy zależy im na czasie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-04 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.