|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
|
|
|
|
|
#4712 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no to grzecznie nadrabiam.........
Cytat:
no to za "olśnienie" .... no i słuchaj lekarza Cytat:
za smoka !!!jejku ,pech za pechem .... no a te strzałki to na serio niebezpieczne ..... Cytat:
, duży !!!!Cytat:
- nie tańczyłabym.... i gdyby nie wszystko już załatwione -opłacone to wolałabym ślub bez ciąży jednak ..... no ale różnie to bywa...... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za synusia!!!!!ale masz fajne określenia - "skuleczkowany","nietoper zykuje" -
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
Johnsona nie będę kupować bo bardzo dużo mam pisze że uczula.Wolę nie ryzykować;-)
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
ja już po wynikach. glukoza na czczo 68 mg% a po 2 godzinach - 90 mg%
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ale nie będę cytowac
gratuluje wszystkich wizyt coś dużo dzisiaj ![]() piękne dzieci i duże dzieci a ja jutro na 10 na zajecia do szkoły rodzenia temat poród mam pytanie czy polecacie jakiś krem do buzki dziecka na zime? na tym rossmannowskim nie ma info że może być od 1 dnia życia używany co do chęci rodzenia to jestem chętna NAJWCZEŚNIEJ w walentynki ale to strippi miała być pierwsza i szlaki przetrzeć
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam ubaw z siostry postanowila posegregowac wszytskei Worki z ciuchami jakie byly z przeprwadzki - przytaszczyla wsio z malego pokoju do salonu ( stwierdzila ze ew szybciej jej to pojdzie, bo bedzie ja wnerwailo ze To tam jest ) - oczywiscie zieolony (rzeczy na oddanie) czarny (kosz) przezreoczysty (rodzina - ew *ciut* za male ) - taaa i kazda rzecz co bierze do reki z takim namaszczesciem oglda ocenia - a ja ja wnerwiam i gadam zeby wsio do przezroczystego dawala - ah te zbieractwo nie no ale ide chyba spac. cosik oczy sie kleja w sumie po ost dodanim zdjeciu - nie wiem czy nie bede miala koszamrow |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj kochana, ja dopiero 4 dni po Tobie wybrałam sobie datę Cytat:
a co do koszmarów - co złego to nie ja ![]() też idę spać do jutra kochane
|
|
|
|
#4719 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już wcześniej pisałam- w 2 ciąży tak strasznie się rozchorowałam -ostre zapal.oskrzeli,że musiałam dostać 2 tyg.przed porodem antybiotyk .Kaszlałam tak mocno ,że myślałam ,że ninkę wypluję ,wymiotowałam tą wydzieliną ...a ile się napłakałam ze strachu.... a wszystko to przez mój opór do wizyt lekarskich- bawiłam się w domorosłą dr quinn w typie "sama się wyleczę"albo"samo przejdzie". ale słodziutkie ,i piękne .... Cytat:
![]() tulić,kochać,całować,zamę czać-ale już po wszystkim.... Cytat:
za kalinkę ,za wizytę ,za wyniki !!!!!!!...w takim razie ja też chyba opóżniona jestem ....Cytat:
za wstydnisie !!!śliczna Cytat:
a co do położnej- to ja swojej płacę-ale to chyba nie łapówka.... Cytat:
![]() Cytat:
no ale w końcu tak przez palce ..... i - bez komentarza
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój uwaza tak samo nawet sugerował aby pójść bliżej 24t. |
||
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
uuu jak pusto z rana
ledwo wstałam tak mi się oczy kleją ;/
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Rozmawiałam wczoraj z mężem o wakacjach z małym. Stwierdził, że to nie ma sensu, bo Sławek będzie za mały. To mu mówię, że będzie miał koło 5 miesiecy, że będzie fajny już, może będzie chciał już siadać, ale to by szybko było więc będzie się jak mama przewracał
) No nie wiem co on na to, ale spojrzał na mnie wymownie ![]() Ostatnio spędzam dużo czasu na forach 'wypakujących się' mamuś i czytam opisy porodów. Doszłam do wniosku, że jedna rzecz w trakcie całego procesu sprawia, że się lękać mogę, a mianowicie- czekanie. Wiele dziewczyn od odejścia wód do samego parcia czekało po 8 godzin, całą noc itd. Bo samo parcie to po pół godziny i mniej. To ja może jakis film sobie wezmę lub coś Wiem, że pewnie będzie mnie w tym trakcie boleć i nie będę w skupieniu oglądać, ale tak to myśleć o tym nie będę 'Ile jeszcze?' ![]() Dziś kolęda. Nasza pierwsza. A potem trzeba schować choinkę, hehe
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo, tylko dla mnie to tyle, już nie zasnę
a zasnęłam grubo po 2ej...
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha! ja mogę być pierwsza Ja wychodzę z takiego założenia, byle donosić do końca stycznia a potem niech się dzieje co chce:P 1 lutego będę już w trakcie 37 tyg. więc mogę rodzić ;0 Gratuluje wszystkim wizyt!!!! ))) dzieciaczki rosną jak na drożdżach!!!!
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu - u mnie zaczął się od odejścia wód, a skończył 15,5 godziny później. Naprawdę nie potrzebowałam filmu. Jak rodzisz ten czas mija szybko.
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzis noc koszmarów,
meżowi śniły sie wypadające zęby !!! a mi że krwawiłam, potem jechaliśmy na pogotowie i na rondo mówie że zapomniałam karty ciąży i sie zawrócilismy... MASAKRA!
|
|
|
|
|
#4727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Idziemy dziś na urodziny siostrzenic, już wam kiedyś opowiadałam że jedna urodziła się 7 a druga 5 stycznia chociaż terminy miały na 26 grudzień i 27 styczeń więc moja siostra ma farta i urodziny robi razemCytat:
i z filmu i z wózków ![]() Cytat:
Co do dziecka to do mnie też nie dociera mimo że bylo zaplanowane i wyczekane.. kompletnie. Mam w brzuchu coś co mnie tam smyra i tyle, ale naprawdę musze sie skupić żeby pomyśleć "to mój synek" dlatego oglądałam wczoraj zdjęcia wcześniaków z 28-30tc i nie mogłam uwierzyć że moje już jest takie duże w brzuchu! i wygląda już jak normalny noworodek Cytat:
a lekarz niech robi jak uważa, widocznie jak nie masz skurczy to nie ma potrzeby sprawdzać Ci szyjki ![]() Cytat:
Moja siostra z drugą córką niestety miała tak że nie było porodów rodzinnych bo epidemia jakaś była i mówił że całkiem inaczej jak był przy pierwszej córce a całkiem inaczej jak dostał smsa że już jest na świecie...
|
||||
|
|
|
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym WITAJCIE
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkam w małym miasteczku i bardzo to sobie cenie. Lubię spokój (: Cytat:
![]() Zresztą nie spodziewam się bo to mimo wszystko lekka przesada :P Dla mnie to byle do początku marca i potem niech się dzieje co chce ![]() A moja Mała jest niesamowicie aktywna między 3.00 a 5.00 nad ranem oO dzisiaj o 3.30 taaaak szalała, brzuch przez pół h falował, cudo
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciasto upieczone, włosy umyte, depilacja wczoraj przebiegła pomyslnie- przynajmniej tak mi sie wydaje, bo poza pęokiem nic nie widziałam;p A teraz szykuje sie na wizyte i prosze o kciuki!! |
|
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie snilo ze chcialo mi sie siku (notabane dzis wedrowalam rowno co 2,15 na wycieczke ) i jak wstalam z lozka to CHLUP poszlo na podloge woda z krwia - tak chybnelam na lozku ze az mna zatrzeslo ze strachu, a jak wstawalm deliaktnie - no mowie wam cos koszamrnego jeszcze dzwoni telefon o 8 patrze jakis numer ktorego nie znam - se mysle moze ktos z pracy na nowy i odbieram - a tak sie okazalo kolega, taki zdziwiony i jego haslo '' nie pomyslalem ze mozesz jeszcze spac '' eh no nic lece sie malowac i o 11 mam busa, dzis od 12 do 17 - ale juz dzwonili ze czym bym przypadkiem nie chciala miec wolnego - taaaa jasne zawijam kiece i lece haha ja tu walcze jak Lwica o godziny - kazda sie liczy a oni mi wolne proponuja :P hahahwiec spokojnej soboty wam zycze i do pozniej |
|
|
|
|
|
#4732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli nie masz zamiaru odrazu założyć ochraniacza to jest on troche bez sensu, bo po obniżeniu łóżeczka dziecko ma już twardszą główke a ochraniacz i tak nie uchroni przed obiciami bo dziecko siada i przewraca się w różne strony a nie tylko tam gdzie jest ochraniacz pisze z doświadczenia, nie z przemyśleń. Pościel też Ci nie potrzebna do pół roku, tylko prześcieradełko i kocyk/spiworek. Więc ja na Twoim miejscu bym odpuściła i kupiła pościel plus ewentualnie ochraniacz jak dziecko będzie troszke większe ![]() Cytat:
Najlepszy jest chyba z nivea "na każdą pogode" poprostu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...a-kazda-pogode od 1 dnia Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra ide już się szykowac
|
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam się nie planuje rozpakowywać nawet w marcu !!!!
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja cała drżę na myśl o nich
|
|
|
#4736 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...a-kazda-pogode jak dla mnie był ok.. Cytat:
nie wiem skąd te sny.. ![]() zapytaj ile synuś waży.. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() moja tak wędrowała po łóżku, że gdyby nie ochraniacz miała by "łaciatą" głowę od siniaków..
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ochraniacz jak widać zależy o dzieciaczka bo ja miałam do czynienia z tych co śpią w miejscu, ale jak ma się wędrownika no to faktycznie może się przydać
|
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ona taki wkręt, że jak widać nawet w nocy musi być aktywna..
|
|
|
#4740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć!
ja jak zwykle w czytaniu jestem na "wczoraj" ![]() u mnie dziś brud i hałas i tak się zapowiada przez tydzień pewnie robimy ostatnią rzecz w mieszkaniu której nie zrobiliśmy po jego zakupie czyli remont łazienki Nie mogliśmy nigdy na to uzbierać bo wychodziły pilniejsze wydatki zawsze a teraz pod choinkę dostaliśmy kasę na płytki i dziś tż z teściem zrywają stare i w końcu wszystko będzie jako tako wykończoneCytat:
ostatnio wogóle trzymałam je w łazience w kos=smetykach bo codziennie rano jak sie szykowałam do pracy to przynajmniej o nich pamietałam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i za potwierdzenie synusia
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-05 o 12:09 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

jak znacie taki to pisać!

no to za "olśnienie" ....
za smoka !!!

do jutra kochane
straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg 

i mówił że całkiem inaczej jak był przy pierwszej córce a całkiem inaczej jak dostał smsa że już jest na świecie...
05.07.2008