|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Tez tak mam. Tylko u mnie nie kręgosłup, tylko ból promieniuje jakby od kości ogonowej na pośladki. Smaruję czasem maścią KUR-A-SAN niemiecką.
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w I trymestrze wylądowałam z okropnym bólem połowy pleców i ręki u lekarza na nocnym dyżurze i przepisał mi maść Arcalen, smarowałam przez 2 noce i przeszło.
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... dramat... poruszam się jak paralityk ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- aaaaaaaaa... widziałyście to???!!! http://wiadomosci.onet.pl/wideo/powi...,103900,w.html |
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mialam tak mocny kaszel ze az mnie na wymioty brało (ale to ponoć przez brzuch, jestem w 31 tyg wiec juz jakis jest ), niestety od kaszlu skrocila mi sie szyjka i mam juz 1cm rozwarcia, takze jak widzisz ze nie przechodzi od razu lec jak najszybciej do lekarza
|
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Brawa za wizyty! Cukrzycówkom współczuję, bo jeszcze bardziej musicie uważać na to co jecie. Dziś już mnie tak nie rozrywa z bólu, więc chyba wytrzymam do spotkania z ginem za 10 dni. Szkoły rodzenia jednak nie zacznę 7 stycznia, bo nie utworzyli grup innych niż poniedziałkowa, gdyż zgłosiło się za mało osób, a mi akurat w poniedziałki nie pasuje, bo tylko wtedy mój gin przyjmuje i musiałam zrezygnować Zapisałam się rzutem na taśmę do innej szkoły, bo akurat się miejsce wtorkowe zwolniło i zacznę od 8ego. nestelle, przyznaj się - do ważenia zakładasz żelazną zbroję??? ![]() myaja, dobrze, że nic poważniejszego szwagrowi się nie stało |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Gratuluję wizyt i tygodni. U mnie dzisiaj 1 dzień 32 tygodnia, szok jak szybko Dziewczyny zdrówka życzę, trzymajcie się ciepło i bez bólu... Czas nadrobić Was
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
co do kaszlu to już kiedyś pisaliśmy na ten temat że kaszel nie niesie zagrożenia jak ciąża przebiega poprawnie.
i kolejne pytanie z serii głupich czym sie różnią jałowe gaziki od płatków higienicznych ?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-01-04 o 14:57 |
|
|
|
|
#4628 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę (; Ale z Michałka to już kawał chłopa jest ![]() Ciekawam ile moja waży... dowiem się dopiero 16 stycznia na usg... Cytat:
![]() A patrząc na Twoje zdjęcie w życiu bym nie powiedziała że 18 kg na plusie masz. Jak dla mnie super zgraban jesteś (; Cytat:
za tydzieńNo i mamy weekend! (:
|
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
dzwoniłam do ginekologa, powiedział że bardzo dobrze że wzięłam paracetamol a na kaszel kazał kupić flegaminę no i oczywiście leżeć w domku. poza tym na moje pytanie czy to wszystko nie zaszkodzi dziecku powiedział: niee nie powinno...
a jakby mi mało było wszystkiego to taka zgaga mnie męczy że łojej Cytat:
zależy jak mi się przypomni i femibion biorę co 2 dni, tzn jednego dnia biorę femibion, drugiego tylko dha i kwas foliowy i tak na zmianęCytat:
ojejku ale mnie nastraszyłaś. a długo Cię ten kaszel męczył zanim poszłaś do lekarza? ja jestem w 30tyg i mam ten kaszel od wczoraj. Jeśli przez weekend nie przejdzie to w poniedziałek umówię się na wizytę i niech lekarz posprawdza czy wszystko ok
|
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
a jak to jest z tym badaniem usg w okolicach 30 tygodnia? Bo ja wczoraj pytam się mojej gin o to badanie a ona mi mówi ze ono nie konieczne, ze najwazniejsze to połókowe. Wizyty mam co 3 tygodnie i za kazdym razem gin mi robi usg i bada te podstawowe pomiary, oprócz tego u innego lekarza robiłam te genetyczne w 13 i 20 tygodniu. No i czy teraz to w 30 to tez takie bardzo ważne jest aby zrobić dodatkowo oprócz tych małych usg na kazdej wizycie? A i jaki termin na to usg jest najlepszy w jakich granicach dokładnie?
|
|
|
|
|
#4631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i jestem w domku
wizyta ekspresowa, no nie liczac poczekalni ![]() wszystko ok, maluszek wazy juz 890 g, glowke ma na gorze, w lewym gornym boku.. po wypitej glukozie kopal jak szalony ![]() rany jakie to wstretne i slodkie... wypilam, ale przez pol godziny bylo mi strasznie niedobrze, w smaku przypomina rozpuszczonego lizaka ![]() u nas to badanie robia calkiem inaczej, nie trzeba byc na czczo i po godzinie pobierana jest krew (bez wczesniejszego pobierania).. dziwne badanie ![]() po powrocie poszlam z psem na spacer, i usmazylam sobie kilka plackow ziemniaczanych.. a teraz czas na paczka i kawusie ![]() choc powinnam uwazac na wage... mam juz 7 kg na plusie... lekarka mowila, ze ok, jeszcze w granicach, ale bym zwolnila tempo przyrostu ![]() aaa i pytalam o szyjke, w ktorym tygodniu bede miec ja badana, a ona mowi, ze wcale ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby badac.. (cale szczescie, ze w szpitalu w 17 tygodniu mialam badana, to wiem, ze bylo ok noszzz kurde no)to jak to, lekarz do porodu nie bedzie juz zagladac w podwozie? ![]() a na nastepnej wizycie CTG (skurcze i echo serca dziecka), mam sobie zaplanowac dodatkowe pol godziny.. Cytat:
![]() o tych ochraniaczach tez wlasnie czytalam, ze w pierwszych miesiacach sa odradzane, ze wzgledu na cyrkulacje powietrza. Cytat:
![]() a co do paracetamolu to juz keidys tu rozwazalaysmy, i maksymalna dawka dobowa to 4000 mg.. ale oczywiscie im mniej tym lepiej. Ja kiedys przy migrenie doszlam do 2500mg.. a tak zawsze staralam sie brac max. do 1000mg. Cytat:
![]() dzisiaj 25w+2d i maly wazy ok. 890g ... choc pewnie 100 g roznicy, to zadna roznica.. ja nie chce duzego dziecka, chce 3000g malenstwa i ani gram wiecej ![]() Cytat:
![]() te pieprz... zielone strzalki
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-04 o 15:28 |
||||
|
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę laseczki. Coś mi się tu o oczy obiło, jak nadrabiałam, że któraś z Was pisała, że idzie na połówkowe niedługo i jest w 24 tygodniu? Czy ja coś pokręciłam? Kurcze przejrzałam wypowiedzi i nie mogę tego znaleźć.
Mój genialny lekarz przegapił 20 tydzień i jak w 22-im spytałam się go kiedy mnie w końcu wyśle na połówkowe to mi powiedział, że już za późno i na NFZ się już nie da. I jeszcze mi wstawiał takie gadki: No jak ja mogłem zapomnieć o takim badaniu Ehhh |
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie strasz
|
|
|
#4637 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
(a już ponad 100cm w brzuchu jest )Cytat:
Ale i tak planuję zrobić, bo po tej grypie wolę wszystko sprawdzićCytat:
Cytat:
a też poczytałam o tym, że kaszel może powowdować skurcze macice, a te znowu przedwczesny poród... i też się zestresowałam... Ale jakoś wszystko ok na szczęście. Na pewno staraj się kaszleć przede wszystkim w poz leżącej czy półsiedzącej, żeby naporu na szyjkę nie było ![]() Cytat:
I nasuwa się pytanie jak ta baba szybko jechała... Bo gdyby dopiero co zdążyła ruszyć to nie narobiłaby aż takich szkód chyba...![]() Cytat:
Już kawał chłopa... To za dwa tyg osiągnie wagę jaką ja miałam przy urodzeniu (2700)![]() Cytat:
I też nieraz nie biorę codziennieCytat:
)... Ale gdyby sama mnie na nia nie wyganiała to nie wiem czy bym szła... Niby najlepiej w 29-31 tyg... Ja będę szła w połowie 32 tyg, bo juz nie było wolnych terminów wcześniej. Tak więc ide na nia w dzień babci![]() Kurcze, a ja dziś mam szkołę rodzenia... i strasznie mi się nie chce... Tż tez jest przeciwny, bo lekki kaszel mi jeszcze został i marudzi, że laski sie wkurzą... No cóż, już w zeszlym tyg opuściliśmy zajęcia ze względu na to by dziewczyn nie pozarażać... Ale po raz kolejny opuszczac nie chcę... tym bardziej, że w sumie zdarza mi się juz teraz zakaszleć raz na godz, więc bez przesady... A przed szkola rodzenia planuję zajrzeć do ikei i oświecic Tżta które łóżeczko i regal z przewijakiem kupimy
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ty juz jestes blizej niz dalej
|
|
|
#4639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie chcę wiedzieć jak Ty wyglądałaś mając te 18 kg mniej - pewnie jakaś chudzinka wielka oh yeah! ![]() oj, ma facet pecha... dobrze, że wszystko w porządku. już ponad 2 kg... nieźle.... podziel się! smaka mi narobiłaś wielkiego! Cytat:
![]() To i ja się podpisuję pod udaną wizytą... Nasz synuś (lekarz w końcu potwierdził, że to chłopczyk mówiąc " o jaka piękna moszna, cyknę zdjęcie dla męża" i mamy zdjęcie moszny z sikusiem na pamiątkę) zdrowy jak rybcia. Waży 1410g Ah, no i już 3 wizytę nietoperzykuje główką w dół więc pewnie tak zostanie...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-04 o 15:42 |
||
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój w 26t6d ważył 888 g i schizę złapałam, więc mamuśce nie dogodzisz. jedna się boi, że za mało, inna obawia że za dużo
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() pięknie.
|
|
|
|
#4641 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
nestelle
![]() brawa też za wszystkie udane wizyty ! Cytat:
Owsianke byle nie błyskawiczną no i nie na śniadanko.. Ogólnie to cukrzyca jest teraz ważniejsza niż anemia, bo anemią robisz krzywdę co najwyżej sobie, bo dziecko wszystko ma tylko Tobie brakuje, a skokami cukru robisz krzywdę dziecku - to odnośnie buraczków. Cytat:
Cytat:
A jakoś większość wypasionych ginekologów do których naprawdę kolejki się ustawiają i nie jednemu dziecku życie uratowali nie ośmiela się negować tych ustaleń i wysyła na badania zgodne z wytycznymi..Trochę to obok, ale dla mnie wysłanie na takie badanie do przeszkolonego lekarza specjalisty wad rozwojowych - to mus, a reszta ciemnogród i tyle. Cytat:
A ja jestem wypompowana i całe auto zawalone rzeczami dla dzieciaka, czekam na Męża z pracy żeby pownosił i robię przegląd.
|
|
|
#4642 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rożek super, nie ma środkowej strony białej ![]() Skorzystam też i kupię. Ciekawe jak się ma to usztywnienie w praktyce, tylko to mnie zastanawia. Jak dostaniesz to proszę rzuć oceną ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to na podstawie wagi Waszego malestwa wnioskuję, że nasz jakies 1,5kg będzie miał A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić.... Witamy w 30 tygodniu
|
|
|
#4645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze zmianami 1-2 dniowymi no ładnie ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4647 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja właśnie szukam jakiegoś lokalu, gdzie można by zrobić chrzciny, po ostatnim razie w domu mam dość! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja mam wrażenie, że mój jest nogami na dole, tak mnie napiernicza, że nieźle boli.. ![]() ![]() do tego ostatnio często mnie pobolewa podbrzusze.. dobrze, że wizyta tuż tuż.. idę pierożki z kapustką jeść.. ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- ![]()
|
|
|
#4648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -co do gąbek to ja kąpałam dzieci siostry na gąbce i tak się przyzwyczaiłam więc mimo to będę, co do wanny to tez tak uważam bo im więcej miejsca tym swobodniej jest też trzymać dziecko - ochraniacze są tak naprawde dla wyglądu bo później jak dziecko jest duże i obija się o szczebelki to i tak przed tym nie chronią a jak jest łóżeczko obniżone to już nie wyglądają tak ładnie mimo to ja będę mieć ochraniacz dla wyglądu i żeby telewizor nie prześwitywał do łóżeczkaCytat:
dobrze że z szyjką wszystko ok ![]() o dzięki Ci spokoju mój Cytat:
no i że szyjka wporządkuCytat:
Pozatym w ciąży niestety nie da się przewidzieć jak to będzie.. czasami trzeba leżeć, albo leżeć w szpitalu i co wtedy odwołać czy co.. no ale najważniejsze że Twoje już było i na szczęście wszystko było ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do usztywnienia, to nosiłam dzieci w usztywnianych i bez. Bez usztywnienia to dla mnie bez sensu bo równie dobrze moge zawinąć w kocyk, a z usztywnieniem dziecko się trzyma mocno i prosto wiec jak przechodzi z rąk do rąk czy z łóżeczka na ręce i odwrotnie to nawet nie czuje i się nie wybudza. Dlatego dla mnie wchodzą w gre tylko usztywniane bo dwa nieusztywniane mam po siostrzenicy ale pewnie przesiedzą w szafie. Ale jak przyjdzie to dam znać jaki dokładnie jest ten rożek
|
||||||
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super
|
|
|
#4650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.U nas też nie badają szyjki jak nic się nie dzieje... Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

)
mogę na noc posmarować jakąś maścią przeciwbólową czy nie bardzo? albo amolem?

straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg
no i mam stracha, bo jak kaszle to ąz mnie brzuch boli. wczoraj wieczorem latałam co pól godziny do łazienki, chyba to malutki tak mi naciskał na pęcherz, boję się że może się obniża i w ogóle 

za wizytę (; Ale z Michałka to już kawał chłopa jest
- i od tej pory płaskie buty !!!!!!
zależy jak mi się przypomni
ale mnie nastraszyłaś. a długo Cię ten kaszel męczył zanim poszłaś do lekarza? ja jestem w 30tyg i mam ten kaszel od wczoraj. Jeśli przez weekend nie przejdzie to w poniedziałek umówię się na wizytę i niech lekarz posprawdza czy wszystko ok

noszzz kurde no)

)... Ale gdyby sama mnie na nia nie wyganiała to nie wiem czy bym szła... Niby najlepiej w 29-31 tyg... Ja będę szła w połowie 32 tyg, bo juz nie było wolnych terminów wcześniej. Tak więc ide na nia w dzień babci
A jakoś większość wypasionych ginekologów do których naprawdę kolejki się ustawiają i nie jednemu dziecku życie uratowali nie ośmiela się negować tych ustaleń i wysyła na badania zgodne z wytycznymi..