Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 16:28   #811
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V

O Boże jak dawno mnie ty nie było Zwolniliśmy strasznie z tym wątkiem odkąd mamy FB aż szkoda mi trochę

Nikki i Karolca już chyba ktoś zakładał wątek o takiej nazwie, ale tytuł bardzo fajny, można powtórzyć

Aguśkaa Myślałam o Tobie bardzo dużo ostatnio, że dawno Cię tu u nas nie było i miałam cichą nadzieję , że w święta do nas zaglądniesz... Doczekałam się Koniecznie tu do nas zaglądaj a jak nie to obowiązkowo załóż FB choćby tylko dla naszej grupy

U nas ok.. Mała trochę marudna i chce ciągle być n rękach. Przyniosła znowu chodak jak już nie daję rady to ją wsadzam, dzisiaj była dopiero raz. NAwet nieźle sobie radzi. Drugi ząb nie może nam się coś przebić, już nawet gorączkował. Prawie tydzień minął od pierwszego ząbka... Ile może trwać przebicie drugiego ząbka? Jak to u waszych maluchów było? o ja pamiętam, że u Maćka to jeden za drugim praktycznie maksymalnie do 3 dni.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 17:03   #812
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
U nas ok.. Mała trochę marudna i chce ciągle być n rękach. Przyniosła znowu chodak jak już nie daję rady to ją wsadzam, dzisiaj była dopiero raz. NAwet nieźle sobie radzi. Drugi ząb nie może nam się coś przebić, już nawet gorączkował. Prawie tydzień minął od pierwszego ząbka... Ile może trwać przebicie drugiego ząbka? Jak to u waszych maluchów było? o ja pamiętam, że u Maćka to jeden za drugim praktycznie maksymalnie do 3 dni.
Oj nieee, u nas z dwa tygodnie między pierwszym a drugim

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:24   #813
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka dobrze,że dodałaś całusa po batach, bo już się zlękłam co to za kurs? z bicia pałką ? hihihji buziaczki

I załóż sobie Kobieto Fb pozdrawiam Zięciów i Teścia moich Córek , no Teściową też
Oj Tobie tylko pałki w głowie
A fb jeszcze tego nie rozgryzlam
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
usp, przepraszam, ale na maila nie wchodzilam juz hoho trzeba by nadrobic zaleglosci
podziwiam Cie... i nie dziwie sie ze tak padasz juz wieczorem
U nas oki.. Mala ma dwa zabale, zaczyna raczkowac na pupie i ciagle gada ''mammmma'' moja mala urwiska kochana
super ze u Was wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
O Boże jak dawno mnie ty nie było Zwolniliśmy strasznie z tym wątkiem odkąd mamy FB aż szkoda mi trochę

Nikki i Karolca już chyba ktoś zakładał wątek o takiej nazwie, ale tytuł bardzo fajny, można powtórzyć

Aguśkaa Myślałam o Tobie bardzo dużo ostatnio, że dawno Cię tu u nas nie było i miałam cichą nadzieję , że w święta do nas zaglądniesz... Doczekałam się Koniecznie tu do nas zaglądaj a jak nie to obowiązkowo załóż FB choćby tylko dla naszej grupy

hehe ciesze sie ze ktos o mnie mysli
Ogladalam Twoje fotki ostatnie i smialam sie z tego jak dwojke dalas do lozeczka, dzis zgapilam od Ciebie i Filipa tez wrzucilam do Szymonka do lozeczka a ten sie poplakal
Co do zabkow, u Szymona wyszly trzy w przeciagu 2 tygodni i czwarty w drodze I niektore zabki wychodza bezbolesnie bo orientujemy sie po czasie jak juz wyjdzie a niektore z bolem, placzem nocnym i goraczka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:48   #814
karolca
Zakorzenienie

Ewelina nauczyła się dziś wstawać z pozycji siedzącej do stojącej bez podtrzymywania. Siedzi a za chwilę stoi i idze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:48   #815
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Co do zabkow, u Szymona wyszly trzy w przeciagu 2 tygodni i czwarty w drodze I niektore zabki wychodza bezbolesnie bo orientujemy sie po czasie jak juz wyjdzie a niektore z bolem, placzem nocnym i goraczka
U nas z zębami jest tak że kilka dni przed wyjściem jest płacz i nieprzespane noce a na samo wyjście ząbka i tak ze dwa dni przed cisza i spokojne noce

Aguśkaa83 słodkie chłopaki na awatarku
też bym chciała dwóch facetów

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-03, 22:50   #816
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, chciałam już Ci pisać
o ile Szymonek był bardzo podobny do małego Filipka tak teraz Filipek wygląda na takiego delikatnego przy Szymonku. Starszy bardziej za mamą, młodszy za tatą Fajne chłopaki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-03, 23:19   #817
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelina nauczyła się dziś wstawać z pozycji siedzącej do stojącej bez podtrzymywania. Siedzi a za chwilę stoi i idze
brawo
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
U nas z zębami jest tak że kilka dni przed wyjściem jest płacz i nieprzespane noce a na samo wyjście ząbka i tak ze dwa dni przed cisza i spokojne noce

Aguśkaa83 słodkie chłopaki na awatarku
też bym chciała dwóch facetów
dziekuje A Ty działaj działaj
Cytat:
Aguśka, chciałam już Ci pisać
o ile Szymonek był bardzo podobny do małego Filipka tak teraz Filipek wygląda na takiego delikatnego przy Szymonku. Starszy bardziej za mamą, młodszy za tatą Fajne chłopaki.
Dzieki Tak Szymon zmienia się jesli chodzi o urodę, są podobni ale jednak różnią się No i charakterami, zachowaniem też bardzo się różnią
SZYMONEK

Stary 2013-01-04, 07:56   #818
joanaros
Zakorzenienie

Hej
Nocka fatalna od 2 próbowałam uśpić ale co ją odłożyłam do łóżeczka to za chwilę pobudka. o 3 rozbudziła się na dobre i tak balowała do 4.30. W pracy jestem nieprzytomna
Zęby coś nie wyłażą ale czuć że są blisko

Muszę coś zrobić z jedzeniem cycowym młodej i z usypianiem U mamy w dzień usypia w łóżeczku a u mnie nie chce

karolca brawa dla Ewelinki Jak postępy w usypianiu?

Wiki dziś kończy 10 miesięcy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:09   #819
karolca
Zakorzenienie

A dziekuje ze pytasz. Jakby lepiej.
Chociaz wczoraj usypiala godzine ale placzu prawie wcale nie bylo. Smiala sie, gadala, zaczepiala. Troche musialam jej pomoc ale bylo ok. W nocy zamiast pieciu pobudek byly tylko dwie
Na mailu filmik z wczorajszym wyczynem Ewelinki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-04, 09:09   #820
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka masakra Ania się wciaż wybudzała ale wybaczę jej to bo jak jest chora to może jeszcze do końca leki nie zadziałały. Jak ja tak będę spała jak się od 3 miesięcy to nie wiem jak w pracy będę funkcjonować

Cytat:

No znalazlam Was

Oj ale sie stesknilam
Niech no tylko skoncze kurs, to Wam nie dam spokoju

Z okazji Nowego Roku zycze Wam i Waszym Pociechom przede wszystkim duzo duzo zdrowia, radosci, samych slonecznych dni i spelnienia marzeń

konia

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

gratulacje dla Wiktorka
co do picia, to moze grzeja kaloryfery i wtedy dzieciaczki pija wiecej bo jest suche powietrze.
Odnosnie spania, trudno powiedziec, maluszki lubia spac w lozku rodzicow, czasem spia mocniej i wtedy przesypiaja cala noc w lozeczku a czasem potrzebuja naszego wsparcia

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Zycze zdrowka.
U mnie oboje ostatnio chorzy plus my, ale juz jest coraz lepiej. Procz tego, ze Szymon wymiotuje przy kaszlu i potrafi zwrocic wszystko co zjadl

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Gosiu zycze dzieciaczkom duzo zdrowka

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Karolinka wlasnie doczylam, ze juz wprowadzilas metode.
Dzieciom cycowym jest trudniej bo to takie tuliszki, wiem po Szymonku, wystarczy ze wezme na rece nie musze nosic, bujac, po prostu poczuje cieplo i zaraz zasypia. Szymon zasypial sam, ale od czasu pierwszej choroby nauczyl sie ze tule go na lozku, ale mnie sie na razie nie chce wprowadzac metody, poki co nie jest zle, usypia dosc szybko, w nocy sie nie budzi raczej, no chyba ze mu cos dolega bardzo np zabek albo katar czy kaszel no ale wtedy to wiadomo, ze trzeba dziecku pomoc bo cierpi.
Dobrze Ci idzie, najwazniejsza jest konsekwencja noi wszystko pomalutku, dacie rade!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Widzialam zdjecia z chrzcin, piekny Aniołeczek!

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Acha no i gratuluje karmiącym mamusiom, że tak pieknie daja rade, jestescie super!
Aguśka witaj fajnie że się odezwałaś. Wiem co to znaczy jak dziecko wymiotuje przy kaszlu Antek bardzo często tak robi jak jest chory. Zdrówka dla Was.

Myślę że dużo winy w tych chorobach to wina pogody bo jakby przymroziło porządnie to cała ta zaraza byłaby wymrożona a jak mamy 8 stopni na plusie w styczniu to mamy cały wachlarz chorób

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Hej
Nocka fatalna od 2 próbowałam uśpić ale co ją odłożyłam do łóżeczka to za chwilę pobudka. o 3 rozbudziła się na dobre i tak balowała do 4.30. W pracy jestem nieprzytomna

Muszę coś zrobić z jedzeniem cycowym młodej i z usypianiem U mamy w dzień usypia w łóżeczku a u mnie nie chce

za 10 miesięcy dla Wiki

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 09:43   #821
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Gratulacje dla Ewelinki zdolniacha z Twojej dziewczynki
Pisałyśmy razem, bo nie mogłam dojść gdzie Twój post przegapiłam

Cytat:
Hej

dla Wiki

Może ubieraj przy małej golf bo wyczuwa cycki i chce iść na skróty z usypianiem

Cytat:
A dziekuje ze pytasz. Jakby lepiej.
Chociaz wczoraj usypiala godzine ale placzu prawie wcale nie bylo. Smiala sie, gadala, zaczepiala. Troche musialam jej pomoc ale bylo ok. W nocy zamiast pieciu pobudek byly tylko dwie
Na mailu filmik z wczorajszym wyczynem Ewelinki
Podziwiam, że masz siły z tym usypianiem Ja w nocy jestem padnieta i z reguły szybko kapituluje dając cyca.... Fakt budzi się raz - dwa tylko.... I znów Olaf spał do 9, coś mu się stało

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-04, 10:01   #822
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć
nie chce mi się cytować, wiec pogratuluje za 10 miesiecy i za postępy i za inne wspanaile sukcesy w jednym pieknym ..
U nas jeden sukces od razu przycmiewaja moje porazki
MOj maluch wczoraj po tym ja kwstal o 7:30 - zasnal kolo 21 (na stale) jedna pobudka o 3 skoncyzla sie tym, ze nie zasnelam do 6 (podziekowac nalezy wiatrowi moim zwierzakom i generalnei mojej naturze za fakt ze usypialam dobre 2h) wstalam - wstalismy po 9 . a ja czuje sie jak zombie... Dobrze ze w domu musze tylko odkurzyc i naszykowac stol.. i to by bylo na tyle jeslo mowa o koledzie 2013.... Musze isc napic sie kawy i wziac sie za odkurzanie ... milego dnia Mamusie

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:02
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 11:05   #823
karolca
Zakorzenienie

Jaka polska nadmorska miejscowosc polecacie? Ma byc tanio, cicho, plaza bez kamieni. Uwielbiam Mrzezyno ale nie moge znalezc namiarow na osrodek do ktorego jezdzilam. Jako alternatywe mam Sarbinowo.
Interesuje mnie pobyt w malym osrodku z domkami z wezlem sanitarnym i aneksem kuchennym oraz placem zabaw. Blisko do plazy.
Myslalam o Wiciu ale ponoc plaza przy duzych falach jest waska a samo wejscie do morza kamieniste-jak w Sarbinowie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-04, 11:13   #824
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Jaka polska nadmorska miejscowosc polecacie? Ma byc tanio, cicho, plaza bez kamieni. Uwielbiam Mrzezyno ale nie moge znalezc namiarow na osrodek do ktorego jezdzilam. Jako alternatywe mam Sarbinowo.
Interesuje mnie pobyt w malym osrodku z domkami z wezlem sanitarnym i aneksem kuchennym oraz placem zabaw. Blisko do plazy.
Myslalam o Wiciu ale ponoc plaza przy duzych falach jest waska a samo wejscie do morza kamieniste-jak w Sarbinowie.
Ja polecam Grzybowo tam jest kilka ośrodków, przy zejściu na plaże jest winda fajny pomost gdzie można sobie posiedzieć plaża jest szeroka. Ośrodka Ci nie polecę bo jeżdżę na prywatną kwaterę ale widziałam tam takie domki do wynajęcia

Stary 2013-01-04, 12:29   #825
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

Pisałam na fb a tu chyba nie...że od trzech nocy uparłam się i nie daję Piotrusiowi cyca...dopiero rano.
Wkurzłam się że się co chwilę budził pocyckać...
Pierwszą noc próbował go uspokoić tż, ale u niego Piotruś nie zaśnie przyszłam ja i przytulił się do mnie i bez cyca zasnął...póżniej jak się budził to go brałam na ręce i na "żabkę" się przytulał i zasypiał, oczywiście trochę płakał, zasypiał coś po 30 minutach, odkładałam i spał dalej.
Druga noc budził się częściej za to zasypiał prawie bez płaczu ok 15 minut, a wczoraj wieczorem nie dałam mu zasnąć przy cycu i obudził się koło 23 potem 23.30 bo skrzypnęły drzwi ale zasypiał zaraz jak go brałam na ręce. Potem ok 1 wtedy go wzięłam do siebie do łóżka i dopiero po 5 się obudził i wtedy dostał cyca...w międzyczasie się budził parę razy ale nawet nie musiałam brać na ręce, tylko wystarczyło pogłaskać i na dobre wstał o 8.30
Mam nadzieję że będzie już przesypiał od ok 20-21 do 6 rano
Jak mi się to uda to dwa razy dziennie będzie cyc tylko...tak planuję do ok roczku pociągnąć te karmienia a potem już odstawić całkiem.

Cześć Aguśka!!!

Super Ci Twoi chłopcy! śliczne zdjęcia a najbardziej rozczuliło mnie to z trzema śpiącymi chłopcami

Fajnie, że dałaś znać co u Ciebie...chyba jesteś najbardziej zapracowaną mamuśką z nas podziwiam!

Cytat:
Napisane przez ewcisz Pokaż wiadomość
Witam serdecznie mamuśki i pociechy
Niestety powrót do pracy sprawił, że nie mam czasu nawet Was poczytać Od czasu do czasu zerknę jedynie co słychać.
Gratuluję więc wszystkich ząbków i nowych umiejętności maluchom
Moja Julka ma już 2 ząbki, niestety od wigilii jest bardzo niespokojna szczególnie w nocy, budzi się z płaczem i ląduje u nas w łóżku bo nie mam siły co chwilkę do niej wstawać.
Karmię jeszcze troszkę piersią szczególnie w nocy bo to ją uspokaja, zazdroszczę trochę mamom, które jeszcze karmią "na pełny etat" u mnie już niestety mleczka malutko.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!!!!
Tobie również wszystkiego dobrego w nowym roku!
Piotruś też tak ma z tym spaniem, że w łóżeczku coś nie bardzo chce spać... może to taki okres i przejdzie im to
Cytat:
Witam dziś
To ja się pochwalę... Spaliśmy dziś do 9 prawie Pierwszy raz od porodu hehe :p
A to dlatego, że hydraulik zamiast w pn przyjdzie dziś do tej naszej nieszczęśnej łazienki i już dziś odbiorą mi wannę ;( Na jakieś 2 tygodnie, chyba pożyczę wanienkę od Olafa do kąpieli
No i w zwiazku z tym zostaliśmy wywiezielni do teściówki, nawet nie wiem na ile Aczkolwiek spałam z młodym w jednym łożu i mistrzu w ogóle mleka nie wołał w nocy Dopiero o 6 nakarmiłam bo teściówka do pracy szła to nas trochę obudziła, mistrzu wojował ale po mleczku kimnęło nam się dalej

Ojej dziecko mi się do orzeszków w czekoladzie dobiera Jednak z dzieckiem to bezpiecznie tylko w domu

Za to wczoraj się nadźwigałam klopsika, bo przez korytarz nie możemy go puścić i tak do każdego pokoju i do kuchni na rękach.... Aż mam zakwasy
Chyba Olaf przekroczył magiczne 9 kg

Aaaa i bym zapomniała - chodzić nie próbuje sam, chyba że wzdłuż kanapy Ale usilnie trenuje samodzielne stanie na dwóch bez trzymanki I jaką pokazową minę przy tym łapie
Aha czyli będziesz miała gdzie sikać jednak bo już się martwiłam
Piotruś też próbuje stać bez trzymanki słodkie przy tym robi minki

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
mimo, że nei jestem z wami na FB.. mam fb swoj i tez.. jestem uzlezniona
Ciekawi mnei ja kWasze sylwki.. u nas.. maly spal kolo 22 i potem fajerweki go obudzily.. ale szybko odlecial .. takze mielismy wieczor filmowy z malymi przerywnikami ))
Piotruś przespał fajerwerki mimo że pod oknami dość głośno szczelali! zdziwiło mnie to bardzo, że się nie obudził
Cytat:
super! świetna jest ta Twoja Ewelinka!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 13:22   #826
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Pisałam na fb a tu chyba nie...że od trzech nocy uparłam się i nie daję Piotrusiowi cyca...dopiero rano.
Wkurzłam się że się co chwilę budził pocyckać...
Pierwszą noc próbował go uspokoić tż, ale u niego Piotruś nie zaśnie przyszłam ja i przytulił się do mnie i bez cyca zasnął...póżniej jak się budził to go brałam na ręce i na "żabkę" się przytulał i zasypiał, oczywiście trochę płakał, zasypiał coś po 30 minutach, odkładałam i spał dalej.
Druga noc budził się częściej za to zasypiał prawie bez płaczu ok 15 minut, a wczoraj wieczorem nie dałam mu zasnąć przy cycu i obudził się koło 23 potem 23.30 bo skrzypnęły drzwi ale zasypiał zaraz jak go brałam na ręce. Potem ok 1 wtedy go wzięłam do siebie do łóżka i dopiero po 5 się obudził i wtedy dostał cyca...w międzyczasie się budził parę razy ale nawet nie musiałam brać na ręce, tylko wystarczyło pogłaskać i na dobre wstał o 8.30
Mam nadzieję że będzie już przesypiał od ok 20-21 do 6 rano
Jak mi się to uda to dwa razy dziennie będzie cyc tylko...tak planuję do ok roczku pociągnąć te karmienia a potem już odstawić całkiem.

Cześć Aguśka!!!

Super Ci Twoi chłopcy! śliczne zdjęcia a najbardziej rozczuliło mnie to z trzema śpiącymi chłopcami

Fajnie, że dałaś znać co u Ciebie...chyba jesteś najbardziej zapracowaną mamuśką z nas podziwiam!

Tobie również wszystkiego dobrego w nowym roku!
Piotruś też tak ma z tym spaniem, że w łóżeczku coś nie bardzo chce spać... może to taki okres i przejdzie im to

Aha czyli będziesz miała gdzie sikać jednak bo już się martwiłam
Piotruś też próbuje stać bez trzymanki słodkie przy tym robi minki

Piotruś przespał fajerwerki mimo że pod oknami dość głośno szczelali! zdziwiło mnie to bardzo, że się nie obudził

super! świetna jest ta Twoja Ewelinka!
karo my mieszkamy na 1-szym pietrze.. moze to dlatego.. nie wiem .. jakso nei ma wielkeigo halo z tego powodu
Musze nauczyc sie wstawac o 7-8 mimo nieprzespanai nocy....
Wczoraj obudzil sie Gabek o 7:30 pociumkal cycka i nie chcial spac - i tak przelecial nam dzien (3 drzemki - w tym 0 podczas spaceru) zasnal mi o 21.. a w nocy .. pobudka o 3 i potem z kolei ja nie moglam spac.. zasnelam kolo 6 i obudzilam sie o 9 z malym pod cycem.. takze hmmm szkoda ( moze jutro sie uda lepiej bo idziemy na 9 na basen )))
Stary 2013-01-04, 14:08   #827
Nikii89
Zakorzenienie

Kubusewa pytałaś o sylwestra to kopiuję to co parę dni temu dałam na FB tutaj nie pisałam tego bo zapomniałam :P

My siedzieliśmy ze znajomymi i gadalismy sobie . Ok 2. Oskar był marudny więc poszłam spać z Nim bo musiałam przełożyć go do Naszego łóżka już. Znajomi nocowali u Nas więc z TŻ jeszcze siedzieli. Ok 3 słyszę że TŻ rozmawia z kimś przez tel . Okazało się że 5 biło gdzieś jego brata, Więc on , znajomi, brat TŻ i matka pojechali go "ratować" Wrócili coś po 3. Godz 4.15 słyszę dzwonek do furtki myślę "kto o tej porze" patrzę przez okno a tam ok 15 chłopa w kapturach . Poszłam do TŻ i znajomych i im to mówię . Ci weszli na plac i walą w drzwi i okna i dzwonią z krzykami "ku*wa otwierać" TŻ i teściowa dzwonią na policję a Ci zaś "dawać Nam tego co mnie uderzył " (TŻ jednemu przywalił w obronie brata) . W końcu sobie poszli z hasłem "jeszcze tu kur*a wrócimy"
Oczywiście Oskar się przebudził i miał problem zasnąć potem.
Tego Sylwka chyba zapamiętam do końca życia

PS. fajerwerki w ogóle go nie ruszyły spał jak zabity obudził się na mleko tylko o 00.40 za to Ci kolesie go obudzili ;/

Już 3 dzień wytrzymuję z konsekwencją nauki zasypiania Oskara w łóżeczku - jestem z siebie dumna choć nie jest to łatwe bo jak słyszę jak mój bąbelek płacze to mam łzy w oczach chociaż nie pozwalam mu dłużej płakać niż ok 20 sek. Niby w tej metodzie powinno się przychodzić po 1-3 min ale ja nie daję rady tyle wytrzymać więc dostosowałam metodę do Naszych potrzeb
Stary 2013-01-04, 14:26   #828
kubusewa
Zakorzenienie

Nikii ja bym chyba wolala inaczej zapamietac peirwszego sylwka swojego dzieka .... matko kochana ... jak tak mozna w ogole do kogos na podworko wchodzic i grozic .... szok.... DObrze ze maluch jeszcze nie rozumie co sie tam dzialo.. A TZ masz walecznego ....
Stary 2013-01-04, 14:40   #829
emigra
Zakorzenienie

Julcia tez przespala fajerwerki, uff a tak sie martwilam

Witam sie

Dziewczyny zastanawiam sie jak oduczyc moja mala od jedzenia w nocy... w dzien zjada normalnie, ladne porcje i mysle ze nocne karmienie juz moznaby odstawic (mm).Macie jakies pomysly? Probowala ktoras z podawaniem wody/herbatki?

23.1 mamy przeprowadzke. W nowym domu mala bedzie miala swoj pokoj, na poczatku bede spala cale noce z nia, ale jak sie zaaklimatyzuje to uciekne do sypialni do meza chcialabym aby nie budzila sie na papu juz ... choc nie wiem czy to dobry moment teraz, bo ostatnie nocki mamy ledwie przespane Macie jakies rady?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:11   #830
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
My z Olafem już 3 razy byliśmy we Władysławowie, ale to jeszcze był niekumaty Tam plaża fajna bo szeroka i z deptakiem tak że super dla wózka, ale duuuużo ludzi, hałas... Ogólnie najlepiej chyba na początku czerwca jechać jak jest pogoda, najmniej luda i spokój
Byliśmy w maju, czerwcu i sierpniu, bo Tż ma tam delegacje

U nas sylwek też przespany przez małego, padł po 22 i do 4 śpiochał

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-04, 17:02   #831
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Zaniedługo wybywam do pracy. Dzien oczywiscie szalony, teraz usiadlam zeby cos poczytac.
Szymon dzis daje czadu, mało śpi urwis jeden, oczywiście jak zawsze kiedy jestem przed nocką.
Zycze Wam miłego wieczorku

A jak założyć konto na fb?
Bo nawet nie mam czasu poczytac o co w tym chodzi

Cytat:
gratulacje

emigra a ile razy Julcia je w nocy?

karo_z super ze karmisz piersia Domyslam sie ze jest to troche uciazliwe.
SZYMONEK

Stary 2013-01-04, 17:09   #832
emigra
Zakorzenienie

Aguska, raz je. Ostatnio wypija po kilka lykow i sie odwraca i zasypia.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 20:33   #833
karolca
Zakorzenienie

SUKCES!!!
Ewelina zasnęła SAMA! bez mojej pomocy, bez mojej obecności w tempie iście rekordowym - dwie minuty! Raz tylko zapiszczała i wstała, pocałowałam ją, powiedziałam dobranoc, podałam misia i odleciała ♥
Więcej takich wieczorów!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-04, 20:45   #834
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
SUKCES!!!
Ewelina zasnęła SAMA! bez mojej pomocy, bez mojej obecności w tempie iście rekordowym - dwie minuty! Raz tylko zapiszczała i wstała, pocałowałam ją, powiedziałam dobranoc, podałam misia i odleciała ♥
Więcej takich wieczorów!
Super ! No nie ma co, zdolniacha z malutkiej

Marianek i Rysiu
Stary 2013-01-04, 20:55   #835
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Super ! No nie ma co, zdolniacha z malutkiej
Efekt konsekwencji Jestem z siebie dumna!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-04, 21:28   #836
Nikii89
Zakorzenienie

Kubusewa też wolałabym inaczej tego sylwka zapamiętać. Bałam się jak cholera że wybiją szybę w kuchni i wlezą do domu na szczęście poszli sobie i zakończyło się na strachu. Tak jak pisałam na FB brat TŻ rozrabia a my cierpimy. Za kilka lat pewnie będziemy wspominać to ze śmiechem ale wtedy wcale do śmiechu Nam nie było.

Aguśka wchodzisz na stronę www.facebook.com i tam zaraz na głównej stronie masz rejestrację połapiesz się na pewno a jak co to pisz pomożemy

Karolca gratuluję zasypiania samodzielnego Ewelinki. Jesteś moim światełkiem w tunelu że idzie mam więcej wiary że się uda z Oskarem
Stary 2013-01-04, 22:26   #837
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Karolca gratuluję zasypiania samodzielnego Ewelinki. Jesteś moim światełkiem w tunelu że idzie mam więcej wiary że się uda z Oskarem
Zmotywowała mnie jedna książka. Przeczytałam. Potem druga.
Jakbym czytała o swoim dziecku!
Mam ją na komputerze w pracy, wyślę na maila w poniedziałek.
I rozmawiałam z Aguśką, ona stosowała podobną metodę. I to dodało mi jeszcze większej motywacji. Co prawda nieco zmodyfikowałam wersję wychodzenia do oddalenia się od łóżeczka, ale myślę, że wychodzenie z pokoju też opanuję.
Tez widzę światełko w tunelu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-01-04, 23:00   #838
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Oj Tobie tylko pałki w głowie
A fb jeszcze tego nie rozgryzlam

super ze u Was wszystko ok

hehe ciesze sie ze ktos o mnie mysli
Ogladalam Twoje fotki ostatnie i smialam sie z tego jak dwojke dalas do lozeczka, dzis zgapilam od Ciebie i Filipa tez wrzucilam do Szymonka do lozeczka a ten sie poplakal
Hehe co do zdjęcia co Maciek leży w łóżeczku z Basią to akurat sam wszedł. Czasami ma naloty, ze dziecinnieje. Dzisiaj np jezdzi w Basi jezdziku, co prawda na stojaka, bo siedziec zabronilam, zeby nie urwal, ale strasznie mu sie to podoba...

Cos nawciskalam w klawiaturze i zamiast polskich znakow mam jakies greckie...

Z bezbolesnym zabkowaniem to zazdroszcze bo u mnie wlasnie to goraczkowala przez caly dzien do 39 prawie i jeszcze marudzi. Chociaz widze, ze nie przy kazdym zabku u Szymonka jest tak lekko.

Cytat:
Gratulacje Zdolniacha ta Twoja corcia, tyle ma sily i tak sobie dobrze radzi
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Julcia tez przespala fajerwerki, uff a tak sie martwilam

Witam sie

Dziewczyny zastanawiam sie jak oduczyc moja mala od jedzenia w nocy... w dzien zjada normalnie, ladne porcje i mysle ze nocne karmienie juz moznaby odstawic (mm).Macie jakies pomysly? Probowala ktoras z podawaniem wody/herbatki?

23.1 mamy przeprowadzke. W nowym domu mala bedzie miala swoj pokoj, na poczatku bede spala cale noce z nia, ale jak sie zaaklimatyzuje to uciekne do sypialni do meza chcialabym aby nie budzila sie na papu juz ... choc nie wiem czy to dobry moment teraz, bo ostatnie nocki mamy ledwie przespane Macie jakies rady?
Emigra Sama bym chciala jakas rade dotyczaca oduczenia jedzenia w nocy. U mnie dochodzi ten problem, ze Basia nie toleruje mleka i ja musze cudowac co jej dac jesc i albo robie kaszke, albo wczoraj dalam jej kanapke z twarozkiem. Masakra, wiem, ze ciezko pewnie wam w to uwierzyc, ale naprawde moje dzieci niecierpia mleka.

Basi daje w nocy wode, chociaz nie zawsze to ja przekonuje do snu. Herbatki Ci nie polecam, bo Macka tak oszukiwalam i teraz mam efekt w postaci prochnicy.
Czasami Basia przetrzyma noc chociaz zje po 20 kaszke, a czasami budzi sie po 24 albo najczesciej to po 3. Raz sie udalo jak poszla spac pozniej, a raz normalnie po 20. I zazwyczaj klade o tej samej porze i raz na tydzien trafi mi sie noc przespana bez karmienia. No i w dzien dosc ladnie i spore porcje zjada i to jakos sie nie przeklada na sen nocny. Albo takie dziecko po prostu, ze z czasem jej minie, albo musze sprobowac cos innego. Przy Macku akurat potrzebowalam czasu, okolo 3 lat zaczal przesypiac cale noce.

Cytat:
Zmotywowała mnie jedna książka. Przeczytałam. Potem druga.
Jakbym czytała o swoim dziecku!
Mam ją na komputerze w pracy, wyślę na maila w poniedziałek.
I rozmawiałam z Aguśką, ona stosowała podobną metodę. I to dodało mi jeszcze większej motywacji. Co prawda nieco zmodyfikowałam wersję wychodzenia do oddalenia się od łóżeczka, ale myślę, że wychodzenie z pokoju też opanuję.
Tez widzę światełko w tunelu
Czekam na ksiazke Moze sprobuje tego samego I gratulacje dla Ewelinki Oby wiecej juz takich nocy
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 23:01   #839
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzisiaj zachowałam się jak wyrodna marka uśpiłam Anię i o 20 wyszłam na piwo z koleżanką wypiłyśmy sobie w knajpce po piwo i zjadłyśmy fetę z pieca z pomidorami ale się rozerwałam

Stary 2013-01-04, 23:31   #840
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Zaniedługo wybywam do pracy. Dzien oczywiscie szalony, teraz usiadlam zeby cos poczytac.
Szymon dzis daje czadu, mało śpi urwis jeden, oczywiście jak zawsze kiedy jestem przed nocką.
Zycze Wam miłego wieczorku

A jak założyć konto na fb?
Bo nawet nie mam czasu poczytac o co w tym chodzi

gratulacje

emigra a ile razy Julcia je w nocy?

karo_z super ze karmisz piersia Domyslam sie ze jest to troche uciazliwe.
no, też się cieszę że tyle czasu już karmię...początki były ciężkie
Planowałam karmić do roku, ale nie spodziewałam się że Piotruś znowu bęzie się budził w nocy co 1,5-2 h na cyca...to jest męczące

Cytat:
SUKCES!!!
Więcej takich wieczorów!
Super!!!!

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dzisiaj zachowałam się jak wyrodna marka uśpiłam Anię i o 20 wyszłam na piwo z koleżanką wypiłyśmy sobie w knajpce po piwo i zjadłyśmy fetę z pieca z pomidorami ale się rozerwałam
oj tam, od razu wyrodna matka! poprostu zdrowa psychicznie matka
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości