|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka była taka sobie, jedno ostre przyjęcie, ale było co robić bo na sali R mam 3 bardzo ciężkie stany, toczyłyśmy krew i osocze u jednej pani, u pana znow walka z ciśnieniem 200/120 przez cały dyżur... No i oczywiście prócz tego inne sprawy, kroplówy, papierki, baseniki itp Ostatnio kręci mi się w głowie na nocach, pewnie z niedospania i z przemęczenia.Teraz wcinam śniadanko i chyba zabiore dzieciaki na dwór, przewietrze się troche bo i naczej to zasnę na siedząco. A Szymon jeszcze przed moim wyjściem do pracy zwymiotował cały ostatni posiłek, bo chciałam pomóc mamie przed pójściem do pracy i chociaż syropki Małemu podać żeby jej tyle na głowie nie zostawiać a ten oczywiście się rozkaszlał i wszystko łącznie z nami bylo w wymiocinach....ledwo zdążyłam do pracy;/ Cytat:
![]() Takie dziecko w tym wieku chyba juz nie potrzebuje jeść w nocy. Spróbuj może z piciem. Cytat:
Co do ratowania brata to sama pamietam takie sytuacje. Szliśmy już z mężem spać a tu telefon od brata (młodszego), że jest akcja i on musi mu pomóc. Ja zrobiłam z tym porządek, albo brat albo ja. Jego brat wszczynał bójki bo jest zaczepny a potem woła braciszka o pomoc. Skończyły się wyjścia, bo ja zabroniłam. Powiedziałam że jeśli jeszcze raz wyjdzie ja zamykam drzwi i nie wejdzie i może się wyprowadzać, na szczęście to pomogło. Ciężko im przetłumaczyć bo oni dla rodzeństwa zrobią wiele. Ale to my mamy być na pierwszym mscu a nie braciszkowie. ![]() Cytat:
Powodzenia dalej!![]() Cytat:
Co do ząbków, u nas nałożyło się ostatnio przeziębienie i wychodzące ząbki więc było nieciekawie. Gorączka 39 właśnie, że nawet pojechaliśmy na pogotowie bo płakał od 22 do 3 w nocy i nie dało się go uspokoić. Pomyślałam ze moze gardło go boli ale został przebadany i nic nowego pani doktor u niego nie wymyśliła i prawdopodobnie to od ząbka.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2013-01-05 o 09:33 |
||||
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape, kurcze nie wiedzialam ze Basia mleka niet
to masz ciezko jak w nocy trzeba kaszke dac czy kanapke, w koncu to o wiele bardziej rozbudza dziecko ... no i Ciebie.... ech. Julka je raz w nocy, je bardzo malo, dzisiaj zjadla kilka ml zaledwie, po 1 w nocy. Sniadanie je o 7 zazwyczaj, obojetnie czy obudzi sie o 5 czy o 6. Na sniadanie nie chce juz mleka, odwraca glowe, zaciska dziasla i nie wcisne ani kropelki, ale to przez to ze widzi ze tatus je co innego na sniadanie, naszczescie kanapka lub kaszka idzie jej wtedy bardzo ladnie. Aguska, no wlasnie tez mi sie wydaje ze ona budzi sie raczej z przyzwyczajenia, mimo ze to nie sa te same godziny... narazie bede rozcienczac mleko moze. Sama nie wiem. Mentlik mam.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka była rewelacyjna w porównaniu do ostatnich dwóch. Ania obudziła się przed 7 ma mleczko. Tak więc po wypadzie mogłam dojść do siebie
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Nocka super....czwarta z rzędu bez cycka i pobudka była tylko o 3 potem o 6 ale jeszcze go ululałam i cyca dostał jak się obudził o 8 ![]() Łatwo nam idzie narazie to odstawianie w nocy...nocki są coraz lepsze! nie pamiętam kiedy ostatnio była tak ladnie przespana noc! Ale w ciągu dnia widać, że mu tego cycucha brakuje...tuli się jest trochę marudny, ale daje się odwrócić jego uwagę więc jest ok... Tż dziś cały dzień na szkoleniu, mam zamiar przejechać się z Piotrusiem na jakieś zakupy, bo przecież nie będziemy siedzieć w domu cały dzień po obiadku się wybierzemy
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. za przespaną nockę
|
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas noc ciekawa Tak ze dwie godziny, ciężko, bo śpię z nim u mamy, dobrze że chociaż łóżko jest wielkie
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego zaraz wyrodna? Mam nadzieje ze zartowalas
![]() Cytat:
Alez Cie tutaj brakowalo Cytat:
|
|
|
#851 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj właśnie z tym rozcieńczaniem mleka, żeby coraz mniej go było, może to coś da. A jak już dojdziesz do samej wody, to może pomyśli, że nie ma po co się już budzić Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie widziałam nigdy, żeby dziecko tak robiło na śnie.
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerku z dzieciakami od razu zrobiłam zakupy, potem położyłam się z Szymonem i zasnęliśmy, spaliśmy do 16
![]() Mąż zrobił obiadek i teraz poszli gdzieś z Filipem. Teraz czuje sie jakby mnie kto młotem potraktował ale jest coraz lepiej, najchętniej to bym spała już do rana ale nie ma takiej opcji. ![]() Cytat:
![]() desia ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- madziuuula moj Szymon w trakcie snu nocnego siada i tak na siedzaco spi oparty o jeden z boków bardzo czesto tak robi
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamy
.. a u nas .. hmm po basenie zakupy na sprincie a potem na przemian spanie jedzenie marudzenie .. i tak caly dzien Jeszcze tata nam uciekl i bedziemy dzis sie sami kapali.. juz 2 raz ... (kapiel byla zawsze domena taty .. ale jak tata imprezuje trzeba go zastapic )
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka zawsze Nas nie obchodziło co brat TŻ robi jak dostał po pysku to na własne życzenie, pierwszy raz TŻ jechał go ratować
Kubusewa to gdzie to tatuś tak imprezuje Nasz mały wielki SUKCES ![]() Dziś ja się chwalę :P Oskar zasnął w niecałe 5min SAM !! Dałam do łóżeczka to zaczął płakać , podałam Misia, dałam buziaka na dobranoc i zgasiłam światło uspokoił się i zasnął
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka mu sie wczoraj cc urodzilaja nie moge powiedziec ze moj ma taki sam sukces.. dzis byl caly dzien tak marudny ze ledwo dalam sobei z nim rade .. usnal mi na dobre jakeis pol godziny temu ale myslala mze bede sie z nim wozic do polnocka .... oczywiscie tfytfy Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2013-01-05 o 21:11 |
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mądre dziecko
![]() Chodziła boso, pytam ją gdzie ma buciki. Spojrzała na stopy, poszła do przedpokoju, podeszła do szafki, gdzie stoją jej butki, spojrzała, powiedziała "eee". I wróciła ![]() A jak ubiorę jej jakieś na stopy jak lubi oglądać co ma założone I nie lubi przebywać w miejscach gdzie jest dużo dzieci i hałasują (takie starsze, kilkuletnie). Z nowej sportówki jest zadowolona (kupiłam na aukcji prawie nową, na gwarancji Coneco Saturn). Też jestem zadowolona Czekam na lepsza pogodę aby przetestować ![]() A tak, nie dała mi dziś w domu nic zrobić. Cały dzień chodziła po mieszkaniu a najlepiej to za rączkę. Musiałam być przy niej, inaczej alarm. Popołudniu ją ubrałam i pojechałam na zakupy Ależ ona uwielbia biegac między regałami
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem najlepszą mamą pod słońcem oczywiście dla swoich dzieci Cytat:
|
||
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ją obserwuję to też jestem w szoku. Uwaznie słucha i często odnoszę wrażenie, że rozumie wszystko co się do niej mówi. Z takim niesamowitym skupieniem.
Na polityków w TV krzyczy, z taką jakby złością. Mamusia przyklaskuje mówiąc "tak, tak. Ten pan jest zły, nakrzycz na niego". I krzyczy jeszcze głośniej czekając na pochwałę I póki co, odpukać, jak czegoś jej zabraniam, to nie mam problemu aby sie tam pchała. Kilka razy jest "oj oj" lub "nie" i przestaje ją to interesować. Kontakty już nie są przedmiotem pożądania jak dawniej, większość kabli w zasięgu ręki też już nie są zabawką. Na razie jest na etapie, że chciałaby zrobić wszystko i wszędzie. Pełno jej w każdym kącie. Ale zdobywa nowe umiejętności, sprawdza co wolno a czego nie więc nie dziwię się, że jest tak aktywna. Czasem mam wrażenie, że ona faktycznie jest dużo starsza, szczególnie gdy obcy ludzie pytają mnie ile ma lat
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
A tu nikogo od wczoraj nie było :p
![]() Cytat:
No ale masz lepiej, bo śpi na siedząco mój tak łazi a jak się wdrapie w pół drogi spada i sie rozbudza i wędrówka dalej... ![]() Cytat:
![]() Olaf ma okres nie lubię łóżeczka, ciężko go odłożyć i muszę "uklepać" aż przestanie marudać Cytat:
Zdolniacha ![]() Ja to mam małego łobuza w domu I łapie się za szmatkę (albo np. papierek od cukierka) i szoruje kurze - chyba na matkę się napatrzył i naśladuje ![]() Za to wczoraj zasnął o 24 Dziś rozebraliśmy choinkę, Olaf chyba się jej trochę bał, tak kurczowo się mnie trzymał gdy do niej podchodziliśmy... No i wszystkie pierdułki świąteczne pochowane bo za dużo kurzu tu
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
widzę że wątek zamiera a szkoda.U nas dzisiaj nocka rewelacyjna Ania ładnie przespała w środę mamy kontrolę i zobaczymy co pani doktor powie a w czwartek do roboty
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam, że trzeba tu nadgonić trochę, żeby do roczków nowy wątek powstał
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też za !
![]() Moje cudowne dziecko pół godziny usypiałam na rękach na poranną drzemke i nic, pan elektryk dziś u nas włączył wiertare taką porządną wiertarę Olaf odpłynął I to na godzinę - wstał jak pan poszedł Są może jakieś pozytywki z muzyką budowlaną ?
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakos nie mam weny na forum
Madziula, sprawdz na YT moze sa taie dzwieki - suszarka jest
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj lenia
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przygarniecie mnie? bo tu coraz mniej wiadomości na fb jestem dużo częściej a tutaj jakoś mi nie podrodze![]() U nas leci... Kubuś wkońcu zaczął raczkować, a prawie 11 miesiąc za pasem. Do tej pory pełzał jak szalony, aż wkońcu zachciało mu sie podnieść dupkę i zaraz wstaje dzielnie uwielbia szuflady bo w kuchni jest jedna pod drugą i wstaje jak po drabince... trzeba kupić zabezpieczenia teraz kilka dni tż jest w domu i nie mam czasu, a powinno być odwrotnie chyba..... kawki, ciasteczka zabawy wspólne z Kiubusiem i dzień mija nie wiem kiedy ale synuś coś za bardzo się przyzwyczaja widzę, i jak jedno znika to płakusianie uwielbia jakjesteśmy razem w domu ale do tego to jakaś wygrana w lotto by sie przydała
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() młody podbiegł do kompa z radochą, szkoda tylko że mi ten dźwięk specjalnie nie przypada do gustu
|
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że powoli wątek umiera :/ Ja przyznam szczerze, że zaglądam tu baaaardzo rzadko. No ale staram się chociaż podczytywać Was tu lub na fb
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

poprostu zdrowa psychicznie matka 

Ostatnio kręci mi się w głowie na nocach, pewnie z niedospania i z przemęczenia.

a szkoda.