![]() |
#751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-01-04 o 16:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej dają mi 95-97 kg. to ja też mam duże mięśnie? ![]() ![]() ![]() Jezuuu ale ta Mel B ma cyyycki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Ufff doczytałąm zaległości
![]() Kwiatuszku olbrzymie gratulacje ... Nie ważne że nie wiesz jak to robisz - efekt jest istotny...Ja jednak myśle ze najmniej oszukujesz w sensie podjadania - a gdzies tam naukowcy stwierdzili że w chudnieciu (w sensie procesu) dieta jest bardziej skuteczna niż ćwiczenia (niestety dla mnie ![]() Z kolei ruch jest skuteczniejszy przy utrzymaniu stałej wagi bo mięśnie więcej spalają ... Czyli ma sens co robisz - najpierw chudniesz a potem przyjdzie wiosna i ruch ![]() ![]() Psychologicznie ma to tez taki sens że jak człowiek już ćwiczy to ciężej mu sobie odmawiać słodyczy i td bo ma poczucie ze zasłużył... Fałszywe ![]() ogolnie co do trudności z obiadami - ja sądze że "obcięcie" porcji domowych obiadków może wystarczyć .. Kiedyś schudłam sporo wyrzucając wegle z obiadów (czyli mięso/ryba plus wiecej warzyw), moja mama je jednego (dosłownie) ziemniaka i też nie ma problemów z utrzymaniem wagi (nie idealnej ale jej 65-68 przy wzroście 165 i 50 na karku i miłości do mieska wydaje sie niezłym wynikiem ![]() Ja po wczorajszej 8 godzinnej podróży i dwóch tygodniach w Pl padłam .. Ach jeszcze byłam w Ikei - mimo lekkiego przeziebienia... teraz czuje że tą rozrywkę to sobie niepotrzebienie dowaliłam ... Ale jest szansa na śliczne zasłony ![]() ![]() ![]() Mam problem z powrotem do diety - naprawdę przyszalałam i teraz mi ciężko się nawrócić... Ale spróbuje - wysłałam M na zakupy spożywcze z zakazem kupna słodyczy ... alko i tak odpada bo jestem chora... Wiec do dzieła - z ćwiczeniami ruszam od poniedziałku ... Ach ogólnie tak biust mel b zdecydowanie ... przyciąga wzrok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, ograniczenie jedzenia maminego? Mamine jedzenie jest pyszne, nie da się ot tak ograniczyć ![]() Zła jestem na siebie w sumie...Dzisiejsza ilość węglowodanów przekroczyła moje wyobrażenia ![]() Widać samo moje liczenie kalorii nic nie daje, skoro węglowodanów mam wciąż najwięcej w diecie ![]() Czyli od jutra liczę skrupulatnie węglowodany, a nie kalorie... Nawet nie będę już zliczać kolacji zjedzonej przed chwilą, bo totalnie się załamię. Na pocieszenie postanowiłam zjeść mandarynki! ![]() ![]() Zawsze to lepiej niż pyszna czekolada, leżąca w lodówce... Chodakowska to chudzielec z ledwo słyszalnym głosem, ja za nią nie przepadam. Na Mel B zdecydowanie lepiej się patrzy i przynajmniej jakieś emocje pokazuje ![]() ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-04 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Ci dam! ![]() moja siostra cwiczyla z mel b i byla baaaardzo zadowolona z efektow, ja tez je widzialam.... no ale moja siostra to laska, wysoka, szczupla blondi ![]() Pocwiczylam, myslalam ze nie doczekam do konca ![]() ![]()
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Znowu wróciłam do formy ;D 20 minut z Ewa to jest to ;D jak na razie pozostanę przy niej i biegach
![]() milenka Władca pierścieni na TVN po raz kolejny xD może się skusisz ;D
#757 |
Zakorzenienie
|
ogolnie, widze ze nie tylko ja dzisiaj poległam ;/ cholera zawsze tak jest jak zobacze spadek wagi to osiadam na laurach ;/ mój jadłospis dzisiejszy: rano jedna biała bulka z serem, potem kawa latte, potem drozdowka zwykla z kruszonnką(spora) na obiad piers z serem plus kawalek marchewki, potem znowu kawa latte, potem bułka grahamka z pasztetem sojowym i teraz zezarłam troche chipsow cheetosow ;( maaaaaaaasaaaaaaaakra ;/ i po co o tu sie odchudzac jak kołko to samo ;( przydałby mi sie taki osmin ;p nie wiek czy go oglądacie
![]() ![]() ![]() Naliczyłam z tego ok 2tys kcal. A wy ile byscie z tego naliczyly? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-04 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
CARLA_23 melduję,że zadanie wykonane
![]() Zaglądałam na tą waszą Ewe i powiem Wam, że mi się nie podoba, zdecydowanie bardziej mi przypadła do gustu tak jak ogolnie Mel B. Ale umówiłam sie z koleżanką, że co środę będziemy na aerobik chodzić także jest postęp. Mam nadzieję,że z kondycją nie będzie tak źle, chociaż w sylwka całą noc przetańczyłam bez większego zmęczenia także może się uda. ogolnie co do obiadów to wiem jak to jest bo jak mieszkałam z rodzicami przed ślubem to też ciężko się było zmobilizować i odmówić maminego jedzenia. Ale zawsze możesz zrobić tak, że jak macie zamrożone 3 porcje kurczaka np to dwóch mama niech zrobi pieczone a Ty gotowanego. Ja też codziennie musze gotować obiad mojemu TZ-owi i nie jest łatwo jak mu smarze karkóweczke ale coś za coś. Początki są najgorsze. Moja mama jak i teściowa przyzwyczaiły się, że ja inaczej jem i jak idziemy do nich na obiad to zawsze mi przygotowują coś dietetycznego. Z czasem myślę, że rodzice też się do tego przyzwyczają. A co do tej laski na basenie to jakby to było inne miejsce to na bank bym zareagowała, bo do potulnych także nie należe. Ale jako, że to był basen i byłam w stroju, a ważyłam wtedy dobre ponad 100 to nie chciałam za bardzo zwracać na siebie uwagi i robić z siebie pośmiewiska i męczennice narodu. Faktem jednak jest, że do dziecka nie można takich rzeczy mówić, bo one chłoną jak gąbka. Nic tylko współczuć takiej matki... Może kiedyś będzie tłusta to się przekona, że to ciężka harówa żeby te kg zrzucić...
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu mi nikt nie przypomniał, że władca pierścieni leci ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-04 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Joanna, dzięki
![]() ![]() Kolejny dzień z rzędu chce mi się pichcić, wczoraj zrobiłam pęczak zapiekany z jajkiem, moje dziecię zjadło bez zająknięcia i oceniło danie 8/10 więc jestem w szoku, bo to jest dzieciak, który jeszcze niedawno dostawał załamania nerwowego na wieść, że na śniadanie jest razowiec zamiast kajzerki. A tu proszę, fiu fiu... dzieci jak widać przyzwyczajają się do zdrowego żarcia szybciej niż my ![]() Dzisiaj sam zaproponował, że zrobi sałatkę, wyciągnął z lodówki białą kapustę, marchewkę, pietruszkę, cykorię, cebulę, por, czosnek (wow!) i majonez do sosu ![]() ![]() ![]() A zupełnie na marginesie - chyba pierwszy raz czuję coś na kształt spokoju, że jestem na dobrej drodze do osiągnięcia celu. Ruch wszedł mi już w krew, odżywiam się coraz lepiej, no nie ma siły, żeby w końcu nie dało to rezultatów. I po raz pierwszy mi się przesadnie nie spieszy - owszem, marzę o tym, żeby zobaczyć już postępy, ale nie ciągnie mnie do przyspieszania tempa, jak kiedyś... ![]()
#761 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() Kolana w porządku nic złego się nie działo oprócz bólu mięśni ud, łydek i pupy ![]() ![]() Z taśmami takie podstawowe ćwiczonka robię: http://www.odchudzanie-cwiczenia.pl/...a-z-tasma.html ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Moje menu. 9.30 2 jajka z łososiem wędzonym( maźnięte majonezem odrobinkę), 2 kromki chleba żytnio- pszennego 12.00 pomarańcz 14.00 gotowana pierś kurczaka, gotowana marchewka, ziemniaki 17.30 jabłko 21.00 serek wiejski, 1/3 papryki czerwonej 22.30 koktajl białkowy 250 ml P.S, Dojechał dzisiaj mój step i hula-hop Step super jutro wypróbuję, ale hula - hop? Przeceniłam wielkość swojego mieszkania ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od wrzesnia pedaluje na orbim ![]() Dzis jak zwykle mialam o 8 pobudke przez moja psinke ![]() ![]() Milego dietkowego dnia Kobitki ![]()
![]() |
#763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja też już po śniadanku. Dzisiaj będę miała dzień w kuchni. Kilka nowych przepisów chcę wypróbować ![]() ![]()
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Joasiu, zaznacz mnie na czerwono
![]() ![]()
Keep on rockin'! ![]() 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2013-01-05 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
No to jest nas trzy czerwone
![]() ![]() Ja przyznaje wczoraj mi się nie udało z dieta wrócić (skusiłam sie na ciacho w ikea a potem tak nas naszło na pierogi leniwe że zrobiliśmy - no i wiadomo ![]() ![]() No ale od dziś zaczynam i to mimo postępujacego przeziębiania... M. mi właśnie robi owsianke - wiecie okazuje się że to trudne dla faceta ![]() Dziewczyny tak piszecie o ćwiczeniach że aż nabieram ochoty ![]() Co do ograniczania maminego jedznie ogolnie nikt nie mówił że to proste ... moze spróbuj napić sie wody przed jedzeniem ... Siła rzeczy nie zjesz tak dużo ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Furry Sue, współczuje ze masz nadwyzke ;( ale wierze, ze dasz rade i chyba nie załamałas sie tym? Patrzac na mnie to w sumie moj wynik tez szałowy nie jest oO no ale jakby spojrzec, ze jeszcze w pazdzierniku mialam 85kg to nie ma tragedii ![]() ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-05 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Step kupiłam ze sklepu internetowego MMO. A co do kawki to ja właśnie też nie mam umiaru dlatego nie mam ekspresu ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ciasto w piekarniku zobaczymy co z tego będzie ![]() Mam teraz minutkę na drugie śniadanko i zabieram się za obiadek dla B, bo ja gotowaną pierś będę miała znowu ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Piła już któraś z Was kawkę panda CHAI w coffee heaven? Ale smaka mi zrobiłaś Anuszka ![]()
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj tak, zawsze tez uwielbiałam kawke z coffee heaven <3 ale to była zawsze bomba kaloryczna xd 3/4 piany ;p a ja to jeszcze wale 3 cukry xD A co robisz za ciaso? Dziewczyny, które rodziły, ile przytyłyscie w ciazy? Jak kiedys bede w ciazy jeszcze, to juz na pewno nie pozwole sobie tak sie roztyc. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-05 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz wszamalam 2 sniadanko ( 2 kroki ciemnego+makrela+rama+szy piorek+łyzka keczupu+szklanka soku pomaranczowego) najadlam sie jak bak i teraz bede sie uczyc! dziewczyny a stosujecie przed cwiczeniami l-karnityne?
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZMotywowałas mnie ;p tez idę jesc drugie sniadanie i biore sie za nauke ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj jakaś dobra wróżka zostawiła mi w portfelu 200 złotych ![]() Z tej okazji poleciałam dziś do Biedronki kupić wagę. I już mam ![]() Wszem i wobec obwieszczam, że powoli wracam do wagi sprzed świąt ![]() Ważyłam się tydzień temu u brata, a dziś waga pokazuje 1,5 kg mniej. Obie elektroniczne. Mam nadzieję, że żadna nie oszukuje ![]() Och, nie chcę myśleć co będzie jak będę miała okres dostać ![]() Zjadłam właśnie obiadek ![]() ![]() Obfity obiad, z tego to chyba ryba najzdrowsza była ![]() Zrezygnowałam z drugiego śniadania na jakiś czas, a na podwieczorek owoc tylko będę jadła. Mama kupiła mi dziś cztery paczki pieczywa żytniego chrupkiego ![]() ![]() ![]() Jak mi się obiad uleży to poćwiczę ![]() ![]() Widocznie przekonanie, że jak boli to trzeba leżeć jest błędne. |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, czy mogłabym do Was dołączyć?
![]() ![]() Mam 163 cm wzrostu i ważę 73 kg, moje BMI wynosi 27,4 ![]() Oczywiście, jak się zapewne domyślacie, nie jest to moja pierwsza walka z tłuszczem. Diety zaczynałam setki razy, ale szybko się zniechęcałam. Raz udało mi się wytrwać bardzo długo, ale nic nie schudłam, bo okazało się że mam problemy hormonalne. Tym razem postanowiłam wziąć się za to porządnie - biorę leki, byłam u dietetyka, mam już dobrze dopasowaną dietę oraz zakupiony został orbitrek ![]() Chciałabym schudnąć do 60-62 kg Mam nadzieję, że tym razem się uda ![]() Mogę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dietetyczną wersję ciasta bananowego na jogurcie naturalnym
![]() Jest dość ciężkie, ale ładnie wyrosło. Posmakowałam już kawałeczek i nawet smaczne ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Stosowałam parę lat temu preparat z L- karnityną no i czy ja wiem? Wtedy faktycznie dość sporo ćwiczyłam i oprócz dziwnego zapachu potu nic szczególnego mi raczej nie dała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Anuszka, Milenka a czego takiego się uczycie w weekend? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podmuch wiatru i leci w siną dal, ale ona jest taaaaaka gruba...Masakra. Aż z ciekawości obejrzę sobie na yt tą Tiffany Routhe ![]() ![]() Witamy ![]() Ps. No i już widze, że ta Tiffany nie dla mnie ![]() ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-05 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
ogolnie, super ze dorobiłas się wagi, to na pewno Ci duzo pomoze. Codzienna kontrola wagi
![]() mariamarysienka witamy i zapraszamy ![]() Carla ja mam na głowie gramatyke kontrastywną i opisową ;( ale jeszcze 3 egzaminy i kooooniec semestru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gramatykę znam, ale o takich rodzajach nie słyszałam jeszcze ![]() Skończyłam gotowanie, smażenie i pieczenie teraz zostało mi sprzątnięcie tego bałaganu...
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja kolejny dzien spedzam w lozku, puki co nie przechodzi, ale nie jest gorzej. Wczoraj znalazlam cale filmy Ewy CHodakowskiej na YouTubie ( bez dzielenia na czesci ) a do tej pory mialam wymowke, ze nie cwicze, bo nie mam tych kaset
![]() Poza tym znalazlam nowy filmik dziwczyny, ktora postanowila udokumentowac swoje studniowe zmagania z Ewka. Z tym, ze ona sie nie odchudza, a raczej rzezbi. http://www.youtube.com/watch?v=xUNI6xqpBVc Witaj MariaMarysienka
#778 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() anuszka może pod względem wagi, ale jestem niziutka i te wały tłuszczu są strasznie widoczne ![]() ogolnie może i masz rację ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Witaj mariamarysieńka
![]() Ja niestety znowu musiałam wypełznąć na cały dzień (o chodzeniu nie ma mowy bo siąpię, kicham i przyznaje dziś rano olałam mycie głowy ![]() ![]() Więc pełzałam po deszczowym mieście pół dnia, potem kupowałam wiertarkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() B jest jeszcze w pracy i zadzwonił czy pizze kupić na kolację? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.