|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() chyba zostanę dalej przy tym jak ja to liczę |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zmieniam zeznań i licze wg om. ![]() na każdym usg jest co innego,więc tylko ostatni okr jest datą która się nie zmienia. może po tych wszystkich badaniach 14go będę inaczej liczyć,bo będą chyba najbardziej wiarygodne |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
tyle ze ja biorę średnią terminu porodu z om i pierwszego usg. u mnie to i tak bez znaczenia bo to 2 dni różnicy tylko
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno będzie pyyszna.. też wypróbuję ten przepis w przyszłym tygodniu
|
||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Lasencje, któraś z Was funduje sobie brzuszkową sesję foto
?????
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się czuje Twój TŻ obecnie?
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja i tak liczę wg OM, z resztą to i tak bardziej symboliczna data, bo dziecko może się urodzić dwa tygodnie przed terminem jak i dwa tygodnie po, więc tak naprawdę od 36-37 tc siedzi się na bombie![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- rozważam poważnie |
||||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to w wezmę wiek ciąży z om, każdego usg i wyliczę średnią.. choć tak myślę, zę wg om też u mnie odpada ![]() miałąm mega przesunięcie po antybiotyku ![]() na śmierć zapomniałam! ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Lublana-a można wiedzieć czy "na wesoło" czy bardziej aktowo?? Bo też własnie myślę,że taka pamiątka tysiąc razy lepsza niż setka samo je bek z reki przy lustrze ![]() Tylko w którym tygodniu
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie głupie nie jest, po przy pierwszym pokoju w gładziach męzuś zapomniał
![]() Teraz zagruntował porządnie Zrobiłam sobie popcorn i co? Muszę iść zrobić nastepną porcję bo ponad połowa zniknęła w "magiczny sposób" ...
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Axella, Lublana - a orientowałyście się już ile taka sesja kosztuje??
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko w 21. tygodniu ciąży waży 411 g , a tu podajecie, że 300 powinno ważyć
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Tzn.?
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przy ksiazeczce z 50 stronami byly jeszcze dwie majace po 20 stron,i dopiero zaczelam druga Tez sie jakos strasznie nie przejmuje pepkiem na wierzchu,tyle ze wyglada nie ladnie :p
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
To jak nie pomyślałaś o koleżankach i nie zrobiłaś fotki to chociaż opisz ją.
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć. Poczułam dziś znowu puknięcia - takie same jak przez poprzednie 2 dni, więc to już na pewno musi być Mały
|
|
|
|
#1128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() I kuruj się. Cytat:
![]() Cytat:
Ja o tym myślałam, ale dopiero jak mi brzuch porządni wyjdzie. Myślę, że to fajna pamiątka ![]() Widzę, że dziś sporo zaczęło dzień kiepsko Trzymam kciuki za poprawę humoru i dnia.Mi aż głupio się przyznać, ale zaczęliśmy fantastycznie i teraz sprzątamy, później zakupy i w końcu lenistwo
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-05 o 15:23 |
||||
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
O, znalazłam w internecie moją sukienkę! To ona: http://www.camaieu.com/en/women-fash...s-9709-03.html
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo chcialam,ale ze tutaj kosztuje to jak dla mnie majatek to daruje sobie profesjonalnego fotografa...mam profesjonalny aparat,Tz potrafi ladnie robic zdjecia i bawic sie w photoshop-ie wiec ladnie wyczysci fotki,i beda jak profesjonalne
![]() Tylko nie wiem w ktorym mniej wiecej tygodniu sie za to zabrac,jakies propozycje??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak o to nie wiem ![]() wygląda fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :P |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę robić na pewno!
![]() Chcę w plenerze i w domu/studio. Ale jeszcze nie wiem w którym tc i koszt u mnie jako tako odpada, bo sprzęt i różne rekwizyty mamy , musimy się tylko zastanowić nad ewentualnym wynajęciem studia, a jeśli w domu to nad kupnem 1-2 nowych teł ![]() Moja koleżanka miała robioną sesję w plenerze w 7 miesiącu, a potem jakoś 2-3 tyg przed samym porodem w studio; tylko u niej dziecko grudniowe. edit: Podobają mi się jeszcze bardzo reportaże z "Cudu narodzin", ale to tylko jako pamiątka dla nas, nie nigdzie do upubliczniania w necie itd., ale mój mąż jest na razie na nie. Jakbyście miały ochotę się powzruszać to zapraszam => http://fotosister.eu/cud-narodzin/Xal, Vil filmik "Narodziny Huberta" był robiony w szpitalu w Kato
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-05 o 15:26 |
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super masz,że możecie "po swojemu" ja tylko nie wiem czy zrobić "natchniono-sexy-kobiecą" czy "smieszna-wesoła-popisany brzuszek"
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najpierw my czujemy od srodka,Tz-ci musza troche poczekac az kopniaki beda mocniejsze zeby poczuc z zewnatrz,moja kopnela tatusia na specjalna prosbe w Boze Narodzenie,pozniej przez kilka dni lekko,a teraz juz widac jak brzuch skacze ![]() Takze jeszcze troszeczke cierpliwosci ![]() Aaa co do przylozenia reki,to nie wiem czy moja mi robi na zlosc,czy wszystkie tak maja,ale wlasnie jak przykladam reke jak zaczyna pukac to zaraz przestaje
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale pomysłów brak. No i chęci męża też
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Noo otoz to,ale przezylam wyciagniecie kolczyka,to przezyje i tymczasowe wyciagniecie pepka
Czego sie nie robi dla takiego Skarba a to dopiero poczatek poswiecen hehe
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny.. popłakałam się.. matko..
|
|
|
|
#1139 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta dziewczyna robi piękne http://www.karinafalinska.com/portfolio/sesje-ciazowe aż sie poryczałam jak oglądałam Póki co tylko ślubne zdjęcie tam wisi ja w ogóle uwielbiam zdjęcia, drugą ścianę w salonie mam typowo podróżniczą i to nie ze zdjęciami sprzed piramid, o których ostatnio pisałyścieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

tz obudzil mnie, kolo 3 i stwierdzil, ze musze go zawiezc, bo serce znow wariuje, mial okropne dreszcze i wygladal jak siodme nieszczescie. SOR - pusto! a mialam wizje kilkugodzinnej kolejki. byloby zbyt pieknie. pielegniarka stwierdzila, ze do nich to tylko ze skierowaniem, bo to szpital...i odeslala a pogotowie (jeszcze niedawno pogotowie zrezygnowalo z ambulatorium i wysylali tylko karetki!
w miedzy czasie obudzil sie pan doktor... wchodzimy do gabinetu i od progu slychac "kto jest chory? to po co wchodza 2 osoby?" myslalam, ze to zart, wiec mowie "wlasnie chcialam zapytac czy moge" "nie moze pani" na co tz "moze, moze" bo tez nie zalapal "mowie, ze nie moze"
wyszlam. wizyta? "co panu jest" tz opisuje objawy, trzesie nim na wszystkie strony, a lekarz "no ale co panu jest", tz powtarza "no i po co pan do mnie tu przyszedl", tz pokazuje popoludniowe ekg "po co ten lekarz w ogole to panu robil". slysze jak sie tam zaczyna pocic i wymienia jakie leki dostal, spac nie moze, goraczka 39, na co lekarz "no to sobie pan wezmie jeszcze ibuprom albo polopiryne, to wszystko" 
07.07.2012 

=>