|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Eee tam. Wczoraj przele¿a³am w ³ó¿ku ca³y dzieñ nieprzytomna z 40° gor±czki, ale dzi¶ ju¿ jest du¿o lepiej
![]() ¦wietnie, ¿e mam dzi¶ kolêdê Rada mojej mamy: 'Zamknij siê w pokoju na klucz, bo jak ciê ksi±dz w tym stanie zobaczy to zawa³u dostanie' ![]() ![]() mooooooniek kiedy robimy to zamówienie z kaliny? ![]() Fajnie, ¿e tak polecacie Agorê, bo siê tam wybieram w ferie
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 497
|
Witam!
Trochê czyta³am w±tków przeznaczonych dla w³osomaniaczek, by³ nawet taki czas ¿e wsmarowywa³am we w³osy oleje (konkretnie najd³u¿ej olej kokosowy ale stosowa³am te¿ olej z orzechów laskowych, oba zakupione na mazid³ach). ¯aden z nich nie dawa³ mi po¿±danego rezultatu wiêc kiedy zu¿y³am te specyfiki do koñca to nie kupowa³am ju¿ nowych. Próbowa³am te¿ t± metodê z myciem od¿ywk± - ³agodnym szamponem - nak³adanie od¿ywki, ale to jest dla posiadaczek krêconych w³osów, nie dla mnie. Co do mojej pielêgnacji, myjê w³osy najczê¶ciej szamponem z silikonami bo u¿ywam lakieru, g³ównie u nasady i potrzebujê czego¶ co go usunie. Ka¿d± od¿ywkê trzymam na w³osach co najmniej 15 min zanim sp³ukam, czasami chodzê nawet 30 min bo uwa¿am ¿e kosmetyk potrzebuje czasu zanim zacznie 'dzia³aæ'. Ponadto stosujê od¿ywkê w spray'u bez sp³ukiwania, a w³osów nie rozczesujê dopóki nie wyschn±. Stosujê tak¿e jedwab i serum na koñcówki. Mam w³osy farbowane, rozja¶niane, proste i d³ugie, prawie do talii, nigdy nie mia³am gêstych w³osów, s± przeciêtne. Maj± tendencjê do przet³uszczania siê u nasady i do nadmiernego przesuszania na koñcach. Niestety, nie jestem w stanie uporaæ siê z sucho¶ci± koñcówek. W³osy na koñcach s± po prostu sianowate, nawet trochê szorstkie, to wygl±da jak taka 'miote³ka', ani to estetyczne ani ³adne. Czy która¶ z was jest w stanie poleciæ mi jaki¶ specyfik, który bêdzie siê nadawa³ do tego rodzaju w³osów i zrobi co¶ z ich sucho¶ci±? My¶la³am nad olejem z orzechów makadamia bo dziewczyny bardzo pozytywnie go opisywa³y. Czy my¶licie ¿e problemem jest to ¿e nie u¿ywam ³agodnego szamponu do w³osów? I chcê jeszcze zaznaczyæ ¿e podcinanie koñcówek zupe³nie odpada, mam maniê na zapuszczanie w³osów, ostatni raz by³y dotykane no¿yczkami w czerwcu.
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
choæ popatrzê na ni±, w poniedzia³ek Cytat:
Kurde straszycie tym jantarem, a ja sobie go zamówi³am wczoraj na DOZie ![]() Oto trudy fryzjerki i moje wygibasy tylko cho... jak ja to jutro rozczeszê?! lokówka, tapirowanie, tona lakieru bêd± mnie jutro potrzebowaæ
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Cytat:
ojj bêdziesz musia³a im to jutro wynagrodziæ!
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Mo¿liwe, ¿e w³a¶nie myciem tym specyfikiem robisz sobie przet³uszcz przy skórze. Próbowa³a¶ podpinaæ w³osy u nasady po myciu i na³o¿eniu stylizatora? Koñce oceñ sama - je¶li masz rozdwojenia, to raczej ka¿dy doradzi Ci podciêcie A co do sucho¶ci koñców - zacznij od zaolejowania siê jakim¶ olejem, który masz w kuchni. Zabezpieczasz koñce? Je¶li tak, to czym? Jakich konkretnie produktów u¿ywasz?
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Na pewno dostan± do maski pó³produkty , bo one pewnie szok prze¿y³y ![]() Swoj± drog± ¶liczne loki z lokówki wysz³y no i s± niewygodne na takie imprezy
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Zapomina³am Wam napisaæ, by³am w ¶rodê u fryzjera podci±æ grzywkê i poczeka³am jeszcze za mam±, która ¶cina³a w³osy, tak sobie s³ucha³am i fryzjerki mówi³y ¿e na tym sylwestrze górowa³y loki, wiêkszo¶æ je robi³a. No ale nie o tym chcia³am mówiæ. Jedna pani mia³a farbowane w³osy, pó¼niej praktykantka jej suszy³a, przed tym jednak rozczesywa³a je Tangle Teezerem ;o Jestem ciekawa czy to by³ tej klientki, czy zak³adu.. Mo¿e to jaka¶ nasza 'siostra'? : D
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Jakie¶ inne efekty by³y poza rozja¶nieniem? Nie wiem czy op³aca mi siê "marnowaæ" Jantar na d³ugo¶æ...
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
W Rossmannie na pewno nie, w Naturze powinna¶ go kupiæ. Cytat:
Chyba pomyli³o Ci siê z detergentami typu sles czy sls.Po drugie - pisz±c szampon, od¿ywka nic nam nie mówisz, musisz podaæ konkretne nazwy specyfików ¿eby¶my mia³y pogl±d na sk³ad i dzia³anie. Po trzecie - oleje nie nawil¿aj± Wiêc aby koñce nawil¿yæ to siê raczej one nie sprawdz±.I po czwarte - nie ma idealnej recepty i ka¿demu pasuje co innego, wiêc ciê¿ko doradziæ konkretne kosmetyki, które mog³yby Ci pomóc. Musisz stosowaæ to metod± prób i b³êdów. Ja dopiero po oko³o pó³ roku dosz³am do tego co lubi± moje w³osy, a za czym nie przepadaj±. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- a i chcia³am powiedzieæ ¿e polubi³am zapach amli ![]() wcze¶niej go nie mog³am a dzisiaj mi siê podoba
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
ktos zamawia z nami? |
|
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Znalaz³am przed chwil± przypadkiem nawet ciekaw± stronê:
http://www.kosmopedia.org/ Mo¿liwe, ¿e ju¿ czê¶æ z Was o niej wie ale dla mnie to dopiero odkrycie :P
|
#3283 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
Crimsonghost- jako¶ lepiej mi wtdy olej podchodzi³. No ale zawsze mog³am sobie wmówiæ
|
#3284 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 646
|
Dziewczyny od 10.01 w biedronce bêdzie olej lniany jak my¶licie nada siê na w³osy? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1357376303
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cytat:
Chcê rozja¶niæ ale nie zniszczyæ
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
![]() Ale moim domownikom nie odpowiada. Dlatego na noc + zamkniête drzwi, aby rano nikt nie wparowa³ i nie zemdla³ przez zapach + poranne zmywanie ![]() Mi siê on podoba i koniec
|
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
Cytat:
Widzê, ¿e styczeñ u mnie bêdzie miesi±cem zakupów.
|
|
|
#3288 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Nie ma za co! Czujê, ¿e najpierw siê zirytujesz, zanim dokopiesz do zawarto¶ci
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
ale tak jak wspominala Vision oleje nie nawil¿aj±, one tylko pomagaj± utrzymaæ nawil¿enie. czy stosujesz jakie¶ maski? mo¿e w³a¶nie brakuje ci mocno nawil¿aj±co-od¿ywiaj±cej maseczki? jakie stosujesz od¿ywki? bo niestety nie wszystkie maj± dobre sk³ady, a nawet trzymanie ich 15 minut nie da ¿adnych rezultatów. zabezpieczanie koñców jedwabiem - je¶li u¿ywasz biosilku, to on równie¿ mo¿e przyczyniaæ siê do wysuszania. lakier do w³osów wysusza ![]() silikony w szamponie nie maj± nic wspólnego z myciem (o tym pisa³a ju¿ Kascysko), mo¿e w³a¶nie mia³a¶ na my¶li sls? ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Xminor bardzo ³adna fryzurka a Ty jeste¶ zadowolona z efektu? ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- jak zrobi³am listê do rossmanna, to siê z³apa³am za g³owê mia³am siê wstrzymaæ z wydawaniem kasy na kosmetyki, no ale co ja poradzê, ¿e potrzebujê nowego tuszu, pomadki, i kilku innych
|
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
byæ mo¿e to te¿ zale¿y od podatno¶ci w³osów, bo ja zu¿y³am swego czasu 4 buteleczki i nie zauwa¿y³am rozja¶nienia u nasady
Cytat:
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
w³a¶nie wróci³am z tesco z now± odzywk± naturii
kolej na miód i cytrynê
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
dziwne pytanie, ale jakiego koloru jest wasz biovax do ciemnych w³osów? otworzy³am opakowanie i mój jest morelowy
a wydawa³o mi siê, ¿e maj±c go te dwa lata temu maska by³a bia³a
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 430
|
Moja te¿ by³a lekko morelowa, bia³a by³a ta z proteinami mlecznymi.
|
|
|
|
#3297 | |||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nastêpne zamówienie na ZSK pewnie bêdzie bardziej obfite, tego siê bojê ![]() Cytat:
![]() Mam dzi¶ w planach bingacz z miodkiem przed myciem, a po na skalp dro¿d¿owa ruska. Trzymam kciuki, za mnie te¿ proszê trzymaæ kciuki. Prezentacje sracje, mgrka, a bez neta ani rusz przy tym, albo mi net pada, albo tutaj zagl±dam ![]() Cytat:
Cytat:
Wracaj do zdrowia, ciepe³ka i spadku temperatury ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|||||||
|
|
|
#3298 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
wprost nieprzyzwoite, zeby tak pieknie wygladac.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dzis weszlam doslownie na chwilke do DM, tylko po jedzenie dla kotek... wyszlam z wisniowym(wisnia i chai) zelem pod prysznic, odzywka oleo fructisa i maska rozano-aloesowa
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Teraz sie bede zastanaiwac, co to za jedna ![]() W niedlugim czasie bede zmieniac miejsce zamieszkania i nie tylko nie bede miala dostepu do dm, ale tez do rossa ale za to w lokalnym azjatyckim markecie moj Mlody juz wypatrzyl amle i vatike
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Rada mojej mamy: 'Zamknij siê w pokoju na klucz, bo jak ciê ksi±dz w tym stanie zobaczy to zawa³u dostanie' 

36...-40-41-42-...-65
podoba mi siê, ze te loczki wygl±daj± naturalnie a nie takie sztywne, jak he³m, naprawdê ¶wietna