MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 17:11   #4801
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

[/COLOR]
ojejjj szpital brrrr .. oby wszystko bylo dobrze
choc troche nie rozumiem do konca, dlaczego musisz isc do szpitala..

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

witaj
Ginka mówiła, że ta moja szyjka niepewna i że moge szybciej urodzic i lepiej podac sterydy na rozwój płuc jakby co mały bedzie mógł sam oddychać szybciej... Ufam jej i mam nadzieje, ze mojego zaufania nie nadszarpnie Z tego, co widze, czesto te sterydy podają profilaktycznie...A w szpitalu, bo trzeba byc 48 godzin na obserwacji po podaniu... Podobno są to zastrzyki w dupsko...a ja nigdy nie miałam takowych...boli?? Przynajmniej mi badania porobia za free, bo ostatnio zapłaciłam 60zł...a jeszcze TSH miałam skontrolowac w 3 trymestrze, to sie upomnę... Najgorzej, ze nie biore lapka ze soba i nie będe wiedziała, co u Was... Ale to dopiero za niespełna tydzień.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 17:25   #4802
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja byłam w Baby1One..
http://www.babyone.de/shop/essen_und...-8710103514947

i były jeszcze osobno na sztuki.. mała chyba z 3,5 euro i duża za 4,5..
tylko, że ja nie wiem czy kupować w zestawie
w sumie już osobno mam 4 smoczki ( w tym 1 dostałam od ginekologa!)
a butle w zestawie aż 4..
sama nie wiem..
aa to u nas nie ma tego sklepu, wiec bede skazana na amazon albo drogerie DM.

hmmm cena wydaje sie przystepna , w DM widzialam je za ok. 6-7€.. wiec mysle, ze w zestawie Ci sie nie oplaca.. kup tyle, ile Ci potrzeba
choc z drugiej strony jest kilka rodzai tych butelek, i teraz to juz sama nie wiem
to wcale nie jest takie latwe przebrnac przez dziesiatki marek, a pozniej przez dziesiatki rodzai

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ginka mówiła, że ta moja szyjka niepewna i że moge szybciej urodzic i lepiej podac sterydy na rozwój płuc jakby co mały bedzie mógł sam oddychać szybciej... Ufam jej i mam nadzieje, ze mojego zaufania nie nadszarpnie Z tego, co widze, czesto te sterydy podają profilaktycznie...A w szpitalu, bo trzeba byc 48 godzin na obserwacji po podaniu... Podobno są to zastrzyki w dupsko...a ja nigdy nie miałam takowych...boli?? Przynajmniej mi badania porobia za free, bo ostatnio zapłaciłam 60zł...a jeszcze TSH miałam skontrolowac w 3 trymestrze, to sie upomnę... Najgorzej, ze nie biore lapka ze soba i nie będe wiedziała, co u Was... Ale to dopiero za niespełna tydzień.
najwazniejsze jest zaufanie do lekarza, na pewno wie co robi
zastrzykow ze sterydami nie mialam nigdy.. ale jak w dupsko, to pewnie moze troche bolec
kciuki zacisniete
Stary 2013-01-05, 17:33   #4803
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
ooo byliśmy tam w lecie i mieliśmy noclegi przy samym stoku....cudnie było w zimie mielismy przyjechac tam na narty...

No ja już po wizycie i za dużo Wam nie napisze, bo nie ma co;p Szyjka niby nadal 28mm, zamknieta i twarda, ale ide do szpitala na 3 dni... Podobno pacjentki mojej pani gin. czesto tak chodza, nie sprzeciwiałam się zbytnio, bo i tak całymi dniami w domu sama siedze, to bedzie troche rozrywki;p Podadzą mi sterydy na rozwój płuc u maluszka, bo lekarka mówi, że cos jej sie widzi, że poród moze być wczesniej...zrobią też dodatkowe badania +na krzepliwośc krwi, bo kiedyś miałam problem z płytkami. Lekarka zapewniła, ze te streydy nie wpływaja na rozwój dzidziola, ani na mnie, ale w razie czego mogą bardzo pomóc, a podaje sie je tylko w szpitalu. Zatem chciała, żebym przyszła w środe, ale powiedziałam, ze mam szkole rodzenia i przełożyłyśmy na czwartek. Ile waży mały nie wiem, bo nie ważyliśmy go, powiedziała, ze dokładnie pomierzymy w szpitalu. SŁuchalismy serducha i widziałam główke i te nogi, co mi między żebra sie wciskają Ponadto dostałam karte liczenia ruchów płodu i codziennie od 9.00 rano mam liczyć do 10 ruchu i zapisywać, o której był. No i tyle...100zł wizyta, 50 morfologia i inne, 80zł leki i suplementy...i 230zł nie ma w tym tygodniu...Wracając wstapiłam na pocieszenie do ciuchlandu i kupiłam małemu troszkę ciuszków ide zalac ciasto galaretką.
Zapomniałam napisać, ze od ostatniej wizyty 2kg na plusie;p nie przekroczyłam magicznej 70 bo jest 69,5kg odpoczątku 11,5kg na plusie!
Oj nie zazdroszczę szpitala... ale lekarka pewnie wie co robi... no i zdrowie maluszka najważniejsze (;

Strippi ale klapa z tą nalepką -.-" też bym się wkurzyła i narobiła im antyreklamy za tą olewkę...

A ja kupiłam w akcji 12 paczek chusteczek pampers. Chciałam ze zwitsala ale mi już wykupili -.-
No ale zapas jest

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 17:34   #4804
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
aa to u nas nie ma tego sklepu, wiec bede skazana na amazon albo drogerie DM.

hmmm cena wydaje sie przystepna , w DM widzialam je za ok. 6-7€.. wiec mysle, ze w zestawie Ci sie nie oplaca.. kup tyle, ile Ci potrzeba
choc z drugiej strony jest kilka rodzai tych butelek, i teraz to juz sama nie wiem
to wcale nie jest takie latwe przebrnac przez dziesiatki marek, a pozniej przez dziesiatki rodzai
teraz trochę żałuję, że nie wzięłam.. mogłam chociaż jedną w zapas..
tylko, że jeszcze wczoraj to wydawał mi się taki odległy temat
człowiek rzeczywiście może zwariować od tych marek, rodzajów, funkcji, materiałów...

w DM właściwie się nie rozglądałam.. wzięłam tylko żel do prania ciuszków i pampy
tak mnie jakoś naszło i kupiłam już pierwsze Pampersy (1 i 2)..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 17:36   #4805
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
teraz trochę żałuję, że nie wzięłam.. mogłam chociaż jedną w zapas..
tylko, że jeszcze wczoraj to wydawał mi się taki odległy temat
człowiek rzeczywiście może zwariować od tych marek, rodzajów, funkcji, materiałów...

w DM właściwie się nie rozglądałam.. wzięłam tylko żel do prania ciuszków i pampy
tak mnie jakoś naszło i kupiłam już pierwsze Pampersy (1 i 2)..
a na jaki zel do prania sie zdecydowalas?
bo w Niemczech jakos wyboru wiekszego nie ma.. ani Loveli ani Jelpa..
i wszystko perfumowane jak na zlosc...
Stary 2013-01-05, 17:49   #4806
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
a na jaki zel do prania sie zdecydowalas?
bo w Niemczech jakos wyboru wiekszego nie ma.. ani Loveli ani Jelpa..
i wszystko perfumowane jak na zlosc...
Persil Sensitive Gel
http://bliskociebie.biz/pl/persil-se...do-prania.html

wczoraj już zrobiłam pierwsze pranie i jest super.. taki delikatniutki świeży zapach
szukałam w sumie proszku ale był mały wybór- tak jak mówisz i w końcu się zdecydowałam na ten żel i nie żałuję.. mam nadzieję, że dziecinie przypadnie do gustu
("Uniwersalny żel do prania ubrań osób o wrażliwiej skórze i ubranek dziecięcych. Został przebadany dermatologicznie i posiada pozytywna opinie Centrum Zdrowia Dziecka")

tzn ten http://www.kidsgo.de/test-produkttes...-sensitive.php
bo ten wyżej z aloesem jest a ja mam bez

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2013-01-05 o 17:51
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:19   #4807
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo byliśmy tam w lecie i mieliśmy noclegi przy samym stoku....cudnie było w zimie mielismy przyjechac tam na narty...

No ja już po wizycie i za dużo Wam nie napisze, bo nie ma co;p Szyjka niby nadal 28mm, zamknieta i twarda, ale ide do szpitala na 3 dni... Podobno pacjentki mojej pani gin. czesto tak chodza, nie sprzeciwiałam się zbytnio, bo i tak całymi dniami w domu sama siedze, to bedzie troche rozrywki;p Podadzą mi sterydy na rozwój płuc u maluszka, bo lekarka mówi, że cos jej sie widzi, że poród moze być wczesniej...zrobią też dodatkowe badania +na krzepliwośc krwi, bo kiedyś miałam problem z płytkami. Lekarka zapewniła, ze te streydy nie wpływaja na rozwój dzidziola, ani na mnie, ale w razie czego mogą bardzo pomóc, a podaje sie je tylko w szpitalu. Zatem chciała, żebym przyszła w środe, ale powiedziałam, ze mam szkole rodzenia i przełożyłyśmy na czwartek. Ile waży mały nie wiem, bo nie ważyliśmy go, powiedziała, ze dokładnie pomierzymy w szpitalu. SŁuchalismy serducha i widziałam główke i te nogi, co mi między żebra sie wciskają Ponadto dostałam karte liczenia ruchów płodu i codziennie od 9.00 rano mam liczyć do 10 ruchu i zapisywać, o której był. No i tyle...100zł wizyta, 50 morfologia i inne, 80zł leki i suplementy...i 230zł nie ma w tym tygodniu...Wracając wstapiłam na pocieszenie do ciuchlandu i kupiłam małemu troszkę ciuszków ide zalac ciasto galaretką.
Zapomniałam napisać, ze od ostatniej wizyty 2kg na plusie;p nie przekroczyłam magicznej 70 bo jest 69,5kg odpoczątku 11,5kg na plusie!
oj a to czemu te sterydy skoro nic sie nie dzieje mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas forszmak jest jedynym daniem jak już jest
.
u nas zwykle też ale po takiej cięzkiej pracy zrobiłam chłopakom i drugie

Cytat:

wczoraj widziałam butle z Aventu były przeceny..
nie wiem czy kupić czy nie.. jestem zielona..
ja miałam przy Julce z aventu i byłąm zadowolona smoczka też miałąm z aventu

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
eh te szyjki ja mam nadzieje ze z moją ok wizyta we wtorek
a co do badań to faktycznie bedziesz mieć za darmo ja mam na nfz wszystkie ale prywatnie to trochę to kosztuje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:32   #4808
maria28
Kniaginia

Witam
O, jeszcze wciąż stary watek
Ja dziś mam dzień zaganiany od rana. Kupiłam sobie żakiet do sukienki na uroczystość mianowania. Złaziłam się 2 godziny po galerii i to był wielki wyczyn. Jak podejście na Mont Everest. Chodzę jak ślimak.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kalina waży 1,35 kg! W czasie usg miała otwarte oczy -niesamowite, Igor nigdy w czasie badania nie otwierał, ziewała. Normalnie jak dziecko zupełnie już wygląda, już ma takie pucki.
Wspaniale!

Cytat:
mała oczywiście wstydnisia i koniec
ale lekarz stwierdził, że coś tam widział i że raczej na 99% dziewczynka..
no ale 100% znowu odwleka się w czasie

przełączył na chwilę na 3d.. mała się zasłoniła ale poprosiłam ją ładnie i pokazała twarzyczkę

ogólnie moja dziecina super
(...)

podsumowując- dziecina zdrowa, mama i tata szczęśliwi

chwalę się

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a u mnie i u dzidziusia wszystko ok -to był tylko kontrol więc dokładniejsze badania 18 .Tak więc DZIĘKUJĘ PIĘKNIE ZA KCIUKI !!!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
kasia ja dzis wyszlam z domu 13.20 bo jechałam do lekarza. standardowo 2 sikanka przed wyjściem. poszłam do kiosku po bilet kupilam doszłam na przystanek 13.30 i se myslę no nie posikam się i sprint do domu bo nie dojadę do dr. wysikana wsiadłam w autobus u dr 14.15 - sikanko. Przed badaniem 14.50 sikanko, po badaniu sikanko. wyszlam 15.15 wsiadłam w tramwaj dobrze że po drodze byla galeria krakowska - sikanko i mc donald

także tak też się zastanawiam ile mozna sikać :P
Kochana, można obsikać wszystkie przybytki w mieście!

Jadę spotkać się z kuzynką. Pewnie zaczniecie nowy wątek.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:38   #4809
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ahhh i jezcze znalazlam te ze smoczkami przypominajacymi piers
http://www.amazon.de/Philips-Avent-S...ref=pd_cp_by_3
ja mam taką ta malutką

witam nową forumowiczkę i jej córeczkę, mam nadzieję że będziesz się często odzywać

strippi współczuje

klementyna no nie wiem czy nas nadrobisz bez laptopa
i czyżbyś się jako pierwsza szykowała

ale ja Liwka chętna na 1 lutego to ja mogę jako druga 14 lutego a strippi trzecia 18 lutego :P a potem reszta od marca wg terminów równo

nie wiem czy cos pominełam. właśnie sie dowiedziałam że moja kuzynka lada dzień ma rodzić 3 synka moja babcia będzie miała 4 prawnuków istna plaga facetów od strony mojego taty
a u mojego tż same baby , no oprócz nas

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:44   #4810
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ja wróciłam od kosmetyczki i z zakupów bo jutro sklepy pozamykane więc zapasy zrobiłam, miałam robić sałatkę z fetą ale tż chciał znowu gyrosa więc zrobiłam 30 minut odetchnęłam poszłam na dół do tż rodziców na chwile i teraz zmykamy do znajomych normlanie cały dzień na nogach już siły nie mam ale rozłożę się u znajomych i będę leżeć

Miłego wieczorku kochane

Nestelle udanej imprezki

Strippi przykro mi że wydatki się szykują znowu przez naklejkę a oni niech ci nową przesyłają
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:46   #4811
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki mogę dołączyć do Waszego grona?? Mam na imię Klaudia 24 lata tp.30.04 - dziewczynka
witam z Młodym nowa mamusie

a już myślałam ze żadna sie z podczytujących zaciazonych nie ujawni- a tu prosze coz za mila niespodzianka w dodatku Dziewczynka

stripii nosz brak slow - ehh, nie dziwie sie ze jestem bardzo bardzo zdenerwowana

ja już ustaliam z dziewczyna z pracy termin na ''baby shower'' 23 Lutego - u mnie w domku aaaaa - juz sie doczekac nie moge, mase mase prezentow Mlody dostanie SaaSaaaaSsaa

ogolnie dzien minol nawet dobrze - udalo mi sie Wymusic Grafik na 3tydzien, taki jaki chcialam z czego jestem bardzo bardzo zadowolona

idę teraz coś zjeść - w sumie siostra ugotowała żurek wiec pewnie przyjmę jakaś porcje na żołądeczek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:55   #4812
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Sterydy domięśniowo - dostawałam tyle razy, że nie zliczę.... D tak boli, że trudno na niej siedzieć.... Najlepiej mocno rozmasować zaraz po...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:56   #4813
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
j

klementyna no nie wiem czy nas nadrobisz bez laptopa
i czyżbyś się jako pierwsza szykowała

ale ja Liwka chętna na 1 lutego to ja mogę jako druga 14 lutego a strippi trzecia 18 lutego :P a potem reszta od marca wg terminów równo

n
O nie, nie! Planuje przynajmniej do połowy lutego wytrzymać!! Nie dam się!

Idę troszke ogarnąc łazienke, bo jutro goście!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 18:59   #4814
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witam z Młodym nowa mamusie

a już myślałam ze żadna sie z podczytujących zaciazonych nie ujawni- a tu prosze coz za mila niespodzianka w dodatku Dziewczynka
a ja tu specjalnie czekałam żeby Wam zrobić miłą niespodziankę dziękuję za bardzo miłe przyjęcie. na razie jeszcze Was podczytuję ale staram się powoli wdrażać w Wasze tematy. Jest mi troszkę ciężko bo ja prawdopodobnie jako ostatnia będę rodzić
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:05   #4815
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Naklejka za 200zł nadaje się na śmietnik, góra drzewa cała odpadła, dół się odkleja prawie wszędzie - zwierzęta, konar, trwa na dole. Wygląda to fatalnie i podklejanie nic nie daje
Strippi rozmawiałam z męzem o tej Twojej nieszczęsnej naklejce i jak zobaczył to zapytał na jakiej to farbie było naklejane? - a niby skąd ja mam to wiedzieć, ale mówi że jak na takiej na ścieralnej na bazie silikonu to raczej nie bedzie się trzymać
i wtedy lepszy taki szablon do pomalowania a nie naklejania (może to ta przyczyna ? )
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:15   #4816
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
a ja tu specjalnie czekałam żeby Wam zrobić miłą niespodziankę dziękuję za bardzo miłe przyjęcie. na razie jeszcze Was podczytuję ale staram się powoli wdrażać w Wasze tematy. Jest mi troszkę ciężko bo ja prawdopodobnie jako ostatnia będę rodzić
hehe - ja ost proponowalam zaczescie od watku numer 1 :P taki zarcik,
ogolnie Ewkaaa8891 tez ma termin na 30.kwietnia, wiec nie jestes ostatnia - a mawiaja '' ze ostatni beda pierwszymi''

ale sie najadlam, zupa nawet nawet - ale dopchałam pomarańczem
malemu sie chyba spodobalo - bo nad wyraz aktywny sie zrobil

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:29   #4817
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
hehe - ja ost proponowalam zaczescie od watku numer 1 :P taki zarcik,
ogolnie Ewkaaa8891 tez ma termin na 30.kwietnia, wiec nie jestes ostatnia - a mawiaja '' ze ostatni beda pierwszymi''
oj nie strasz, nie strasz bo ja liczę, że jak moja mama będę nosić dzidzię prawie tydz dłużej dlatego też dopiero zaczynam kompletować rzeczy dla dzidzi - na razie mam aż wózek :P
Stary 2013-01-05, 19:30   #4818
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mi troszkę ciężko bo ja prawdopodobnie jako ostatnia będę rodzić
aj tam aj tam nigdy nie wiadomo

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:31   #4819
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie strasz, nie strasz bo ja liczę, że jak moja mama będę nosić dzidzię prawie tydz dłużej dlatego też dopiero zaczynam kompletować rzeczy dla dzidzi - na razie mam aż wózek :P
A gdzie planujesz rodzić?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:32   #4820
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
jaki masz wózeczek??
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:32   #4821
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja karuzele do łóżeczka
Stary 2013-01-05, 19:35   #4822
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A gdzie planujesz rodzić?
myślę na Wejherowem albo Redłowem ale raczej to 1. bo bliżej a nie wiem ile będę miała czasu
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
jaki masz wózeczek??
babyactive jet - udało mi się kupić używany

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a ja karuzele do łóżeczka
to może razem uda nam się coś uzbierać :P tylko jak to później podzielimy
Stary 2013-01-05, 19:36   #4823
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
myślę na Wejherowem albo Redłowem ale raczej to 1. bo bliżej a nie wiem ile będę miała czasu

babyactive jet - udało mi się kupić używany

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

to może razem uda nam się coś uzbierać :P tylko jak to później podzielimy
no to super jaki kolorek?
Stary 2013-01-05, 19:36   #4824
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
też bym się wkurzyła!!!
przynajmniej mogli by się odezwać i coś zasugerować - dziady!
no dokładnie, mogli zasugerować jakiś klej itd

Cytat:
ja mam 25cm szyjkę i to jest stan minimalny, ale od 5 tyg nic nie postępuje. Jednak nic nie mówiła mi o sterydach itd, wiec trochę się dziwię, że już chce Cię wysłać
no ale faktycznie, lepiej zapobiegać

malutko ważysz

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

oj, taki lekki, chyba też bym chciała taki poród...

Kurcze, przykra sprawa. A może się odkleja bo za świeże ściany były?

mariolci, strippi, Moderna, Sorceresss, megi-megi, jolanT, nestelle, Leonikowa za wizyty
no lekki nie był, bo bolało jak *** ale do przeżycia i miło wspominam

ściany już wyschły bo to było jakoś tydzień po malowaniu, inne naklejki się nie odklejają :/ tylko ta

Cytat:

strippi
nie zazdroszczę! tyle pieniędzy.. no i efekt był super a teraz takie coś ;/
ja kupiłam dwa szablony z kwiatami.. jedne do sypialni, jedne do salonu a w nich są też małe motylki to wytnę do malutkiej ale moje kosztowały chyba 4 euro więc jakby coś poszło nie tak to nie będzie mi żal..
spróbujcie jakoś delikatnie podkleić.. wiem, że to żadne pocieszenie ale dobre i to bo szkoda takiego efektu..
my mieliśmy butelki z aventu i sobie chwalę, moja Julka dalej mleko z niej pije i oduczyć nie mogę

co do naklejki to będziemy ją podklejać, bo kasy na nową farbę nie mamy :/ teraz musimy kupić dywan, zasłonki i fotelik, a sam dywan to ponad 300zł :/ wrrr
skąd tu kasę brać :/
więc pozostaje nam klej

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
porażka!!! współczuje bardzo! i jeszcze nic nie raczą odpisać! postrasz ich, że zgłosisz sprawę do administratora allegro może zadziała! ja brałam takie http://allegro.pl/naklejki-scienne-z...812883138.html ale to małe są i nic się nie odkleja. Przeklejałam nawet w inne miejsca i nie ma śladu po odklejaniu.
no właśnie po tych jest ślad, ściąga farbę po prostu :/ jest jaśniejsza po odklejeniu i zostaje kontur...

śliczne naklejki kupiłaś, może Julce też kupię takie, bo nie drogie i śliczny efekt, a jedną ścianę ma gołą.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi ale klapa z tą nalepką -.-" też bym się wkurzyła i narobiła im antyreklamy za tą olewkę...
jak nic nie odpiszą do środy to na facebooku umieszczę...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

strippi współczuje

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi przykro mi że wydatki się szykują znowu przez naklejkę a oni niech ci nową przesyłają
za zakupy i kosmetycznę

będziemy próbować przyklejać ją na kleje, trzymaj kciuki kochana!!

Cytat:

stripii nosz brak slow - ehh, nie dziwie sie ze jestem bardzo bardzo zdenerwowana
teraz to już mi przykro i smutno złość przeszła

ooo szykujesz imprezkę, też się zastanawiam

Cytat:
Strippi rozmawiałam z męzem o tej Twojej nieszczęsnej naklejce i jak zobaczył to zapytał na jakiej to farbie było naklejane? - a niby skąd ja mam to wiedzieć, ale mówi że jak na takiej na ścieralnej na bazie silikonu to raczej nie bedzie się trzymać
i wtedy lepszy taki szablon do pomalowania a nie naklejania (może to ta przyczyna ? )
farba była z Dekorala kolor niezapominajka
nie wiem co to za farba i czy jest ścieralna, ale powiem Ci że te mniejsze naklejki się nie odklejają
a u Julki przykleiłam motyle i też się nie odklejają, a Julka ma na 100% ścieralną!
Stary 2013-01-05, 19:41   #4825
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
farba była z Dekorala kolor niezapominajka
nie wiem co to za farba i czy jest ścieralna, ale powiem Ci że te mniejsze naklejki się nie odklejają
a u Julki przykleiłam motyle i też się nie odklejają, a Julka ma na 100% ścieralną!
tż proponuje kupić taki klej http://www.biuroservis.pl/Klej_w_spr...S1019-385.html
może pomoze
Stary 2013-01-05, 19:48   #4826
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
no to super jaki kolorek?
http://www.google.pl/imgres?q=babyac...79,s:100,i:241
Stary 2013-01-05, 19:50   #4827
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia
oszuście! Przecież masz termin na początek kwietnia (a licząc po polskiemu na koniec marca!)

Ewkaaa8891, Witaj z nami

wiecie... mam wyrodnego męża.. .cały dzień był w szkole (zachciało mu się podyplomowych), a teraz pojechał do naszego przyjaciela pomagać mu układać płytki w łazience... strasznie chciałam, żeby został w domu (ale nie mówiłam tego na głos bo pojechał w dobrej sprawie....) i tylko zapytałam: "A co jak zacznę rodzić?" a on na to: "Zadzwoń!"

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-05 o 19:53
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:50   #4828
booziaczek
Zadomowienie

hej ja na chwile własnie wyszłam ze szpitala znów mnie dopadła gastoza... składam wam spoznione zyczenia nworoczne dużo zdrowia dla was i maluszków spokoju i łatwych porodów

ktos pisał o sterydach na płucka dzidzi mnie tez nie omineły ale wiem ze dzidzia jest bezpieczna wybacznie nie nadrabiam bo to az ok 30 stron
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 19:52   #4829
misiulka06
Rozeznanie

bardzo ładny
Stary 2013-01-05, 19:53   #4830
Moderna
Zakorzenienie

ahhhhh kupilam wozek dla dziecka
uzywany
moze w przyszlym tygodniu zrobie zdjecia

Cytat:
Persil Sensitive Gel
http://bliskociebie.biz/pl/persil-se...do-prania.html

wczoraj już zrobiłam pierwsze pranie i jest super.. taki delikatniutki świeży zapach
szukałam w sumie proszku ale był mały wybór- tak jak mówisz i w końcu się zdecydowałam na ten żel i nie żałuję.. mam nadzieję, że dziecinie przypadnie do gustu
("Uniwersalny żel do prania ubrań osób o wrażliwiej skórze i ubranek dziecięcych. Został przebadany dermatologicznie i posiada pozytywna opinie Centrum Zdrowia Dziecka")

tzn ten http://www.kidsgo.de/test-produkttes...-sensitive.php
bo ten wyżej z aloesem jest a ja mam bez
jak nie znajde czegos nieperfumowanego to pewnie pozostanie mi wlasnie persil sensitive.. choc troche sie go boje, gdyz persil dosc mocno pachnie.

ja jestem alergikiem i chcialabym cos delikatnego dla dziecka..
a dla nas na razie uzywam plynow do prania z Froscha, sa przyjazne srodowisku i maja niewielka ilosc srodkow zapachowych (choc pewnie sie rozgladne za jakims jeszcze bardziej naturalnym plynem )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości