|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Z tego, co widze, czesto te sterydy podają profilaktycznie...A w szpitalu, bo trzeba byc 48 godzin na obserwacji po podaniu... Podobno są to zastrzyki w dupsko...a ja nigdy nie miałam takowych...boli?? Przynajmniej mi badania porobia za free, bo ostatnio zapłaciłam 60zł...a jeszcze TSH miałam skontrolowac w 3 trymestrze, to sie upomnę... Najgorzej, ze nie biore lapka ze soba i nie będe wiedziała, co u Was... Ale to dopiero za niespełna tydzień.
|
|
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm cena wydaje sie przystepna choc z drugiej strony jest kilka rodzai tych butelek, i teraz to juz sama nie wiem ![]() to wcale nie jest takie latwe przebrnac przez dziesiatki marek, a pozniej przez dziesiatki rodzai ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
zastrzykow ze sterydami nie mialam nigdy.. ale jak w dupsko, to pewnie moze troche bolec ![]() kciuki zacisniete
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strippi ale klapa z tą nalepką -.-" też bym się wkurzyła i narobiła im antyreklamy za tą olewkę... A ja kupiłam w akcji 12 paczek chusteczek pampers. Chciałam ze zwitsala ale mi już wykupili -.- No ale zapas jest
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, że jeszcze wczoraj to wydawał mi się taki odległy temat ![]() człowiek rzeczywiście może zwariować od tych marek, rodzajów, funkcji, materiałów... w DM właściwie się nie rozglądałam.. wzięłam tylko żel do prania ciuszków i pampy tak mnie jakoś naszło i kupiłam już pierwsze Pampersy (1 i 2).. |
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w Niemczech jakos wyboru wiekszego nie ma.. ani Loveli ani Jelpa.. i wszystko perfumowane jak na zlosc...
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://bliskociebie.biz/pl/persil-se...do-prania.html wczoraj już zrobiłam pierwsze pranie i jest super.. taki delikatniutki świeży zapach szukałam w sumie proszku ale był mały wybór- tak jak mówisz i w końcu się zdecydowałam na ten żel i nie żałuję.. mam nadzieję, że dziecinie przypadnie do gustu ![]() ("Uniwersalny żel do prania ubrań osób o wrażliwiej skórze i ubranek dziecięcych. Został przebadany dermatologicznie i posiada pozytywna opinie Centrum Zdrowia Dziecka") tzn ten http://www.kidsgo.de/test-produkttes...-sensitive.php bo ten wyżej z aloesem jest a ja mam bez
Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2013-01-05 o 17:51 |
|
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzieu nas zwykle też ale po takiej cięzkiej pracy zrobiłam chłopakom i drugie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() a co do badań to faktycznie bedziesz mieć za darmo ja mam na nfz wszystkie ale prywatnie to trochę to kosztuje
|
|
|
#4808 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() O, jeszcze wciąż stary watek ![]() Ja dziś mam dzień zaganiany od rana. Kupiłam sobie żakiet do sukienki na uroczystość mianowania. Złaziłam się 2 godziny po galerii i to był wielki wyczyn. Jak podejście na Mont Everest. Chodzę jak ślimak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jadę spotkać się z kuzynką. Pewnie zaczniecie nowy wątek. |
||||
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam nową forumowiczkę i jej córeczkę, mam nadzieję że będziesz się często odzywać ![]() strippi klementyna no nie wiem czy nas nadrobisz bez laptopa ![]() i czyżbyś się jako pierwsza szykowała ![]() ale ja Liwka chętna na 1 lutego to ja mogę jako druga 14 lutego a strippi trzecia 18 lutego :P a potem reszta od marca wg terminów równo ![]() nie wiem czy cos pominełam. właśnie sie dowiedziałam że moja kuzynka lada dzień ma rodzić 3 synka moja babcia będzie miała 4 prawnuków istna plaga facetów od strony mojego taty ![]() a u mojego tż same baby , no oprócz nas
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam od kosmetyczki i z zakupów bo jutro sklepy pozamykane więc zapasy zrobiłam, miałam robić sałatkę z fetą ale tż chciał znowu gyrosa więc zrobiłam 30 minut odetchnęłam poszłam na dół do tż rodziców na chwile i teraz zmykamy do znajomych normlanie cały dzień na nogach już siły nie mam ale rozłożę się u znajomych i będę leżeć
![]() Miłego wieczorku kochane ![]() Nestelle udanej imprezki Strippi przykro mi że wydatki się szykują znowu przez naklejkę a oni niech ci nową przesyłają
|
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a już myślałam ze żadna sie z podczytujących zaciazonych nie ujawni- a tu prosze coz za mila niespodzianka stripii nosz brak slow - ehh, nie dziwie sie ze jestem bardzo bardzo zdenerwowana ja już ustaliam z dziewczyna z pracy termin na ''baby shower'' 23 Lutego - u mnie w domku aaaaa - juz sie doczekac nie moge, mase mase prezentow Mlody dostanie SaaSaaaaSsaa ogolnie dzien minol nawet dobrze - udalo mi sie Wymusic Grafik na 3tydzien, taki jaki chcialam z czego jestem bardzo bardzo zadowolona idę teraz coś zjeść - w sumie siostra ugotowała żurek wiec pewnie przyjmę jakaś porcje na żołądeczek |
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę troszke ogarnąc łazienke, bo jutro goście! |
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale mówi że jak na takiej na ścieralnej na bazie silikonu to raczej nie bedzie się trzymaći wtedy lepszy taki szablon do pomalowania a nie naklejania (może to ta przyczyna ? )
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie Ewkaaa8891 tez ma termin na 30.kwietnia, wiec nie jestes ostatnia - a mawiaja '' ze ostatni beda pierwszymi'' ale sie najadlam, zupa nawet nawet - ale dopchałam pomarańczem malemu sie chyba spodobalo - bo nad wyraz aktywny sie zrobil
|
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
oj nie strasz, nie strasz bo ja liczę, że jak moja mama będę nosić dzidzię prawie tydz dłużej dlatego też dopiero zaczynam kompletować rzeczy dla dzidzi - na razie mam aż wózek :P
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie planujesz rodzić?
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
jaki masz wózeczek??
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4822 |
|
Raczkowanie
|
myślę na Wejherowem albo Redłowem ale raczej to 1. bo bliżej a nie wiem ile będę miała czasu
babyactive jet - udało mi się kupić używany ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- to może razem uda nam się coś uzbierać :P tylko jak to później podzielimy |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki kolorek?
|
|
|
|
|
|
#4824 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale faktycznie, lepiej zapobiegać malutko ważysz Cytat:
ale do przeżycia i miło wspominam ściany już wyschły bo to było jakoś tydzień po malowaniu, inne naklejki się nie odklejają :/ tylko ta Cytat:
i oduczyć nie mogę co do naklejki to będziemy ją podklejać, bo kasy na nową farbę nie mamy :/ teraz musimy kupić dywan, zasłonki i fotelik, a sam dywan to ponad 300zł :/ wrrr skąd tu kasę brać :/ więc pozostaje nam klej Cytat:
śliczne naklejki kupiłaś, może Julce też kupię takie, bo nie drogie i śliczny efekt, a jedną ścianę ma gołą. Cytat:
Cytat:
za zakupy i kosmetycznę będziemy próbować przyklejać ją na kleje, trzymaj kciuki kochana!! Cytat:
złość przeszłaooo szykujesz imprezkę, też się zastanawiam Cytat:
nie wiem co to za farba i czy jest ścieralna, ale powiem Ci że te mniejsze naklejki się nie odklejają a u Julki przykleiłam motyle i też się nie odklejają, a Julka ma na 100% ścieralną!
|
|
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może pomoze
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia oszuście! Przecież masz termin na początek kwietnia (a licząc po polskiemu na koniec marca!) Ewkaaa8891, Witaj z nami wiecie... mam wyrodnego męża.. .cały dzień był w szkole (zachciało mu się podyplomowych), a teraz pojechał do naszego przyjaciela pomagać mu układać płytki w łazience... strasznie chciałam, żeby został w domu (ale nie mówiłam tego na głos bo pojechał w dobrej sprawie....) i tylko zapytałam: "A co jak zacznę rodzić?" a on na to: "Zadzwoń!"
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-05 o 19:53 |
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
hej ja na chwile
własnie wyszłam ze szpitala znów mnie dopadła gastoza... składam wam spoznione zyczenia nworoczne dużo zdrowia dla was i maluszków spokoju i łatwych porodów ktos pisał o sterydach na płucka dzidzi mnie tez nie omineły ale wiem ze dzidzia jest bezpieczna wybacznie nie nadrabiam bo to az ok 30 stron
|
|
#4829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
ahhhhh kupilam wozek dla dziecka
![]() uzywany ![]() moze w przyszlym tygodniu zrobie zdjecia ![]() Cytat:
ja jestem alergikiem i chcialabym cos delikatnego dla dziecka.. a dla nas na razie uzywam plynow do prania z Froscha, sa przyjazne srodowisku i maja niewielka ilosc srodkow zapachowych (choc pewnie sie rozgladne za jakims jeszcze bardziej naturalnym plynem )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Z tego, co widze, czesto te sterydy podają profilaktycznie...A w szpitalu, bo trzeba byc 48 godzin na obserwacji po podaniu... Podobno są to zastrzyki w dupsko...a ja nigdy nie miałam takowych...boli?? Przynajmniej mi badania porobia za free, bo ostatnio zapłaciłam 60zł...a jeszcze TSH miałam skontrolowac w 3 trymestrze, to sie upomnę... Najgorzej, ze nie biore lapka ze soba i nie będe wiedziała, co u Was... Ale to dopiero za niespełna tydzień.

Ponadto dostałam karte liczenia ruchów płodu i codziennie od 9.00 rano mam liczyć do 10 ruchu i zapisywać, o której był. No i tyle...100zł wizyta, 50 morfologia i inne, 80zł leki i suplementy...i 230zł nie ma w tym tygodniu...Wracając wstapiłam na pocieszenie do ciuchlandu i kupiłam małemu troszkę ciuszków
05.07.2008 

przykro mi że wydatki się szykują znowu przez naklejkę a oni niech ci nową przesyłają