|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Co mnie dzisiaj zdziwiło. W mieście niedawno otwarto pierwszą placówkę Pizza Hut. Jak przechodziłam obok to ktoś właśnie wychodził i zajrzałam, normalnie kolejka. Czy naprawdę warto tyle czasu stać tylko dla pizzy, szczególnie, że za dwa miesiące pewnie będzie mniej ludzi. |
|
|
|
|
#1112 |
|
and cigarettes
|
Dziwi mnie smarkanie w ręcznik.
![]() Właśnie zobaczyłam, że mój 22-letni brat to robi. Oesu, jestem przerażona, wzięłam swój ręcznik z łazienki, na wszelki wypadek. Brr. |
|
|
|
#1113 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() A poza tym dziwi mnie stwierdzenie, że wszystkie filmy i książki to powinny być głębokie. A jak się ogląda 'gotowe na wszystko' to nie powinno do tego przyznawać. Myślałam, że ogląda się to co sprawia przyjemność, ale jak widać myliłam się ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Wiadomo, że jak się pojedzie na wakacje to ludzie w hotelu będą się starali być myli (bo liczą na napiwek) Ale, że tak zawsze jest różowo to nie sądzę. Dałabym krajowi x po 300 euro pensji i zobaczyła czy nadal wszyscy będą mili i fajni (nie usprawiedliwiam ludzi u nas, ale twierdzę, że gdyby w innych krajach dać głodowe pensje i emerytury, wprowadzić tyle biurokracji to też byłoby mniej wesoło)
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
I nie mają kogo traktować z góry za bardzo ![]() A u nas można pokazać miną ' a fu, idź stąd i tak Cię nie stać' Taki mój domysł ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Haha, o tym samym miałam napisać. Widzę, że wątek stał się sławny dzięki tematowi o żenadach roku
|
|
#1116 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że każdy normalny człowiek lubi czasem pobyć sam albo zaprosić kogoś do siebie (i nie czekać, aż współlokator wyjdzie i proszenia go żeby wrócił później ). Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie z kimś mieszkać w jednym pokoju, i dzięki Bogu sytuacja mnie do tego nie zmusza. Czy to znaczy, że jestem snobką? ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3843201 4]Nie tylko w Tallinie jest darmowa komunikacja, w którymś z niemieckich miast również, i coś mi się w Belgii kojarzy.[/QUOTE] O,to nie wiedziałam! Czyli da się |
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak chęć demonstrowania, że jest się w swoim mniemaniu o oczko wyżej, obstawiałabym jako przyczynę namber łan Cytat:
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-01-05 o 17:02 |
||
|
|
|
#1119 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#1120 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() A to swoją drogą przypomina mi parę znajomych, którzy na każdej imprezie w dość mało subtelny sposób okazywali sobie uczucia, prawie wsadzając sobie przy wszystkich ręce w majtki, a gdy usłyszeli jakikolwiek komentarz na swój temat, zawsze odpowiadali "jak się zakochasz, to zrozumiesz" ![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38458852] Ostatnio mi się coś takiego przydażyło, stoje przy umywalce, myję ręce. Z kabiny wychodzi babka, normalnie elegancja pełną gębą. Nawet nie spojrzała w stronę kranu, od razu wyszła, jakiś wilgotnych chusteczek też nie zauważyłam. Trochę mnie przytkało.[/QUOTE] Może poprawiała rajstopki
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2013-01-05 o 17:08 |
|
|
|
|
#1121 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Każdy ma inne skojarzenia na różne słowa, a tego to i z biografii się nie dowiemy. Też nie wiadomo nigdy kiedy firanka oznacza firankę a kiedy coś 'głębokiego'
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) czy niektórzy ludzie nie mają domu albo choćby pokoju? 2) po co przychodzić ze swą drugą połówką na imprezę tylko po to, by dzielić się intymnością z innymi ludźmi? Po co w ogóle przychodzić do knajpy ze znajomymi, skoro uwagę poświęca się i tak tylko jednej osobie? |
|
|
|
|
#1124 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wyleczyłam z tęsknoty. Ostatnio mi otworzyli 3 markety polskie, więc polskiego żarcia mam pod dostatkiem. Chamstwo mnie totalnie zraziło. Dziwią mnie bardziej teksty znajomych typu: nie wyjadę z Polski, bo to Polska
a ty widocznie swojego kraj.u nie kochasz
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Flawless
|
Cytat:
też tego nie rozumiem. Przestałam się z nimi dość szybko spotykać, a nasza znajomość dobiegła końca, jak kiedyś u mnie na imprezie chcieli wejść do łóżka moich rodziców ![]() Cytat:
![]() No, ludzie są dziwni...
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mnie dziwi, kiedy ludzie wyprowadzają się z mieszkania, wynajmują je studentom i nie zmieniają adresu korespondencji
W efekcie listy z banku, rachunki za telefon, prenumeraty czasopism itp. przychodzą do nas (wynajmujących) a właściciel odbiera od nas swoją pocztę raz w miesiącu.To już 5. mieszkanie, na którym mieszkam, a takich właścicieli miałam 3 Hitem była kobieta, która nie dała nam kluczy do skrzynki, bo na ten adres przychodzi jej "prywatna korespondencja"
|
|
|
|
#1128 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
)? Kolega wyjechał za granicę. Ciekawa jestem czy pamięta swoje słowa sprzed kilku lat.
|
|
#1129 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Owszem, nie rozumiem zarzucania emigrantom braku miłości do kraju, ale nie chciałabym wyjeżdżać z Polski, bo...to Polska. Mój dom, tu się czuję najlepiej, najswobodniej (jakkolwiek może to patetycznie zabrzmieć). Przeraża mnie sytuacja w Polsce, dlatego, że być może będę zmuszona do wyjechania, a bardzo nie chcę tego robić. Będę starała się zapewnić sobie godne warunki do życia tu, jak tylko dam radę.
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe żeby to była druga połówka - nie. Moja koleżanka i jakiś czas temu poznany chłopak (widzieli się może z 5x na imprezach).Ona usilnie mnie prosiła, żebym szła z nią, bo ona nie chce sama. No to poszłam. I co? Ona podchmielona zajęła się tylko nim, mając w dupie wszystkich. Obmacywali się na moich oczach i na oczach jego znajomych - którzy byli równie zażenowani jak ja. ![]() Wśród jego znajomych była pewna para, która tak samo patrzyła na nic hz politowaniem i nawet na myśl im by nie przeszło, żeby zachowywać się tak samo. Było nas dość dużo - z 15 osób, tak że po czasie prawie wszyscy poszli do innego stolika
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-01-05 o 17:37 |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle
To już lekko żałosne jest, wyjście ze znajomymi jako pretekst do obłapiania prawie obcego typka
|
|
|
|
#1132 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1133 |
|
Carpe Diem!
|
Pewnie stał się "ofiarą losu"
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przerażają ceny za artykuły dziecięce w PL
. Rozumiem ludzi kochających Polskę, sama kiedyś tak miałam. Tylko dziwi mnie takie: ja kocham Polskę i tu siedzę, a ty nie, bo wyemigrowałaś i jesteś zdrajcą narodu. Dzisiaj czuję sentyment, ale nie chcę wracać. Gdyby nie rodzice i dziadkowie, no i rodzeństwo, to byśmy pewnie tam nie jeździli.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-05 o 17:55 |
|
|
|
#1135 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Chatul, chodzilo chyba o grzebanie w oczach, poprawianie makijazu itp bez mycia rąk po skorzystaniu z toalety.
|
#1136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Mój wrzask chyba był słyszalny na całym osiedlu.Rocznikowo mam 24 lata i ani jednego kolczyka, w uszach też. Nie podoba mi się coś takiego i nie chce niczego sobie przekłuwać. |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38461992]Raz przyłapałam mojego brata jak użył ręcznika do naczyń do czyszczenia uszy/uszów (która forma poprawna?
)Mój wrzask chyba był słyszalny na całym osiedlu.[/QUOTE] Do czyszczenia uszu ![]() Matko, skąd taki pomysł ![]() Chociaż z drugiej strony znam dziewczynę, która rozlany na podłodze sok wytarła gąbeczką do naczyń... |
|
|
|
#1138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi tak naprawdę obojętne jest w jakim kraju mieszkam, byleby było mi tam dobrze. Widocznie niektórym ludziom którzy siedzą w Polsce jest źle skoro walą takie argumenty z czapy i starają się na siłę obrzydzić innym pobyt za granicą albo spowodować jakieś wyrzuty sumienia czy coś. To czemu nie zrobią niczego ze swoim życiem tylko mieszają się w cudze? |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A pomysł to niem skąd, obok leżały ręczniki papierowe, w łazience papier toaletowy a w szafce chusteczki, patyczki i płyn do usuwania woskowiny. Mój brat jest po prostu obrzydliwy
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedługo będę filologiem, oraz mam kompetencje do nauczania wiedzy o kulturze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

) czy szanowni dostojni prof dr inz na mojej uczelni
(nie usprawiedliwiam ludzi u nas, ale twierdzę, że gdyby w innych krajach dać głodowe pensje i emerytury, wprowadzić tyle biurokracji to też byłoby mniej wesoło)

"Mózg mnie boli od konwencji, w jakiej powstała ta dyskusja" 

W efekcie listy z banku, rachunki za telefon, prenumeraty czasopism itp. przychodzą do nas (wynajmujących) a właściciel odbiera od nas swoją pocztę raz w miesiącu.
. Ostatnio mnie przekonywała do przekłucia uszu córce, bo jej kupiła kolczyki z okazji chrztu. Nie zrobię tego, bo uważam, że to jej decyzja, czy sobie zrobi kolczyki, czy nie. Sama robiłam świadomie przed komunią, więc uważam, że fair będzie postapienie tak samo wobec mojego dziecka. Ale niee....bo dzieciom się lepiej goją ranki, że nie pamiętają tego i inne ble ble ble. Jak sobie sama zrobi dziecko, to niech mu robi i milion kolczyków. Od mojego sio. Sorry, zdenerwowałam się.
. Rozumiem ludzi kochających Polskę, sama kiedyś tak miałam. Tylko dziwi mnie takie: ja kocham Polskę i tu siedzę, a ty nie, bo wyemigrowałaś i jesteś zdrajcą narodu. Dzisiaj czuję sentyment, ale nie chcę wracać. Gdyby nie rodzice i dziadkowie, no i rodzeństwo, to byśmy pewnie tam nie jeździli.