|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie
. JESZCZE nie Po prostu chciałabym być bardziej.. hmm.. niezależna . Nie bać się tego, że gdyby Nam nie wyszło to byłabym na lodzie ![]() marzenka - .
|
|
|
|
#333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem nieżywa, ale oczywiście uzależnienie od Wizażu silniejsze i zamiast iść spać to siedzę i Was czytam.
![]() Po tym jak ostatnio napisałam, że Antek śpi w końcu, to po chwili się obudził i miałam kolejną część dzikiego wrzasku. Nie wiem co w niego dzisiaj wstąpiło. W ciągu całego dnia aż do 22 miał tylko dwie drzemki ( ok. 15 i 30 minut). Teraz śpi od 22... ciekawe jak długo. Łudzę się, że w nocy nadrobi braki z dnia.Gda super, że Henio zdrowy! Cytat:
Cytat:
Poza tym u niego to raczej nadal nieświadome jest, bo po każdym przewrocie robił wielkie, zdziwione oczy, a raz nawet się popłakał. Cytat:
Cytat:
Zawsze stukałam się w głowę, gdy ktoś mi mówił, że jak dziecko się pojawi na świecie to jeszcze zatęsknię za ciążą. Nie wyobrażałam sobie tego, jak można tęsknić za tymi wszystkimi niedogodnościami, bo ostatnie tygodnie ciąży ciężko znosiłam. A teraz zdarza mi się zatęsknić nie tylko za tym, co cudowne było w byciu wciąży (kopniaki, podglądanie malucha), ale nawet za tą wielką piłką, która utrudniała mi życie. Chętnie wróciłabym sobie na miesiąć do bycia w ciężarówką (jeżeli można by było wybierać to tak do 5-6 miesiąca). ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|
#334 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytałam w poprzedniej części o stan Twojego palucha,tak nawiasem mówiąc ![]() Cytat:
chyba laktacja się unormowała,fajnie jakby takie zostały(tzn.te niezflaczałeCytat:
Cytat:
Cytat:
,bo to przecież skarbnica wiedzy,ale nie ma na to czasu.Oj nie wie,ile traci...Cytat:
Gdyby ciąża była bezproblemowa to jeszcze,ale i tak ostatnie 2tyg.dały mi w kość i rozciągnęło mi skóre na brzuchu.O i wtedy nie trzeba było demaskować brzucha,no chyba,że antenkę ![]() Cytat:
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
nie nadrobiłam starego wątku a już lecicie z nowym ![]() a to wszystko przez sprawy związane ze ślubem tak jak Wam pisałam,udało nam sie dziś załatwić sale , orkiestre i kamerzyste ![]() jakoś ciężko mi w to uwierzyć ![]() dopiero teraz na tyłku usiadłam bo jeszcze byliśmy u znajomych także padam na twarz i nie nadrobie Was nie ma szans:P Byłysmy wczoraj z Igą na szczepieniu, waży mój klocuszek już 5880g, co do ciemiączka nadal ma 0,5 i na początku lutego będziemy kontrolować i w razie W dostaniemy skierowanie na usg przeciemiączkowe:rolleyes : ale pediatra powiedziała że główka ładnie rośnie i nie widzi nic niepokojącego. to tyle w skrócie co u nas teraz lecę spać , jutro czeka mnie znowu dzien latania , bo urodziny mojej chrześniaczki, rano kościół itd.. dobranoc kochane |
|
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Colds marzenka1984 Marzena lat 28. 28.09 Maksymilian Sebastian (drugiego nie musisz wpisywać jak się nie zmieści ;p) waga 3200 dł.54cm. tp. 17.10 urodzony przez cesarkę
|
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samej marchewki nie zje ale od niedzieli połącze ją z jabłkiem ![]() Cytat:
![]() Teraz tym bardziej bo mam suche powietrze w domu ![]() A kaszle tez często bo ulewa i ma mleczko w buzi i go tam gdzieś smyra i tak samo ze śliną. Pediatra zbadała i wszystko oki więc sie nie martwie. Poza tym strasznie lubi gryzaczkiem po dziąsełkach trzeć. Mamy dwa żelowe z wodą w środku. Potem będe w lodówce trzymać żeby schłodzić w razie ząbkowania. Ide chyba spać bo padam a jutro mi zaś teść przyjedzie i siostra tżta ![]() ![]() ![]() Działają mi na nerwy - cała ta jego rodzina mnie wpienia.... Dobranoc
|
||
|
|
|
#338 | |||
|
Zadomowienie
|
Dearlie ja nie wiem.Jeśli to nieświadome to nie ma co się martwić.A może spróbuj mu tak szerzej rączki rozstawić na szerokość ramion?
Ja z Kubusiem muszę ćwiczyć,zeby zaczął z tej pozycji na brzuchu wyciągać ręce po zabawki,a on jak zaczyna wyciągać to od razu bachh. Cytat:
O matko na sam tytuł dostałam dreszczy! Cytat:
Cytat:
Kuba dziś był niedopoznania.Miał takie nagłe ataki płaczu nie wiem,czy to po wczorajszej szczepionce?Zwykle płakał i nie chciał jeść,ale po tej walce,zjadł i przysnął.Potem kupa była,więc może brzuszek go bolał.Zeszłam z nim na dół i położyłam na kanapie a sama wzięłam się za zrobienie obiadu.Był najedzony i się bawił pieluchą i paluszkami jak zwykle.Za chwilę patrze a on odlatuje do krainy snów I wszystkiego dobrego dla dzieciaczków świętujących dziś i zdrówka dla wszystkich czujących się niewyraźnie!także Mam. Pa!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-04 o 23:27 |
|||
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać bo ledwo na oczy widze.
Do jutra
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Katee - Sinlac to taka kaszka dla alergików.
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Pediatra mowila ze przybral niby o dwiescie za duzo.kurde teraz licze i niby jak? Na poczatku listopada mial 5500 a teraz 6800 wiec wydaje mi sie ze 1300 na dwa miesiace to dobrze a nje za duzo. Myslalam ze 700g na mies to idealnie...
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko jeszcze nie śpi... Ostatnie 3 dni jak próbujemy go uśpić jest dziki ryk i zasypia na cycu w końcu. Moja chora głowa interpretuje to jako straszliwy głód
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ano wlasnie z paluchem nie bylam.mozecie mnje zabic ale nie mialam czasu.jutro siora jedzie wiec w przyszlym tyg pojde napewno
c---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Tamlin fajna psina Ja karmie i @ dostalam 1stycznia baaardzo obfity ale juz sie konczy |
|
|
|
#344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie.
![]() Cytat:
U mnie tez @ brak, ale podobnie jak u Ciebie chyba sie zbliza. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi tez "sflaczaly". Ale dziec sie najada wiec chyba wszystko ok. ![]() Cytat:
Dziewczyny, a slyszalyscie o baby-led weaning? Czy moze ktoras z Was sie zastanawia nad ta metoda rozszerzania diety? Nie wiem jak to jest, ze mi sie dziecko do krzeselka nie "przyklejalo". Juz sie zaczynam zastanawiac czy lato 2009 roku bylo jakies szczegolnie chlodne u nas.
|
|||||
|
|
|
#345 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin fajna psina
Ja karmie i @ dostalam 1stycznia baaardzo obfity ale juz sie konczy ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Ja tez czuje jak pokarm naplywa i takie mrowienie szczypanie i z jednego czuje taka ulge jak maly spija a jak wtedy obserwuje druga piers to sutek sie wysuwa i kropelki mleka zaczynaja sie lac |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Rany padam
Nadrobilam ale nie zacytuję. Pewnie teraz jąkanie nie bedzie przez 2 tygodnie to mnie zlinczujecie bo bede was podczytywac w miarę możliwości internetowych tam ale z pisaniem mize byc ciezko a z cytowaniem to juz wogole. Obiecuje poprawę jak wrócę Ahh to uzależnienie Wizaz jedzie ze mna na wakacje :d filmów nie widziałam bo nie miałam gdzie ale obejrze musze zobaczyc prykajaca zoche
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiadomo po tym, że miał zieloną, śluzową kupę(tak śluzową, że zatkała rurki Windi), potem z nitkami krwi i na końcu spienioną. I wysypkę na twarzy, uszach, szyi. No i ulewał tak chlustając, pani powiedziała że to też może być od tego. Plus nie chciał w ogóle cyca, musiał czuć alergen w mleku. A jak już są cycki-flaki, to potrzebne są wkładki laktacyjne? Bo ja mam wrażeni, że już nie ciekną. |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tak jak zielona, jak karmie jedna piersia to z drugiej leci i wtedy sie wkladka przydaje. |
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nadrobię później a teraz się tylko witam, noc spokojna.. Duska zasnął około 19 dopiero i wstała o 6 ... w nocy o 1 chciała jeść .. wytrzymała 7h na kleiku chyba nie jest tak tragicznie ..... ok ... już dziecina wzywa
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
meldujemy się w nowym wątku... ale na razie tylko tyle, bo spędzamy czas dość intensywnie ze znajomymi o czytaniu nie ma mowy :-( dziś kolejna pępkówka więc trzeba będzie się narobić w kuchni... Colds, dlaczego zniknęłam z listy, hę ? Miłego dnia dziewczęta
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy się na dzisiaj
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Witam się tylko i idę poscielić łóżko i coś zjeść póki widzę że moja niunia będzie miała drzemkę. Niegrzeczna gratuluję to teraz macie trochę załatwiania w końcu czerwiec blisko
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam się wyspana
Jaś zasnął o 22,30 obudził się o 3 i dopiero o 7,30
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia4
a bylas odebrac ta paczuszke z hippa w rossmannie za 1gr? |
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zuzia gra w monopol
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
musze dzis pakowac moja siostre bo o 11wyjezdza
szkoda,bo chociaz dom zamienial sie w 3 wojne swiatową to mi pomagała,nosila mi małego,robila mi herbate,drapała po plecach
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam
![]() Masakryczna noc.... pobudki co 1,5 h, a o 6:30 tak się rozwyła rozpaczliwie jakby ją coś bolało... no pisk i zachodzenie się i cieknące łzy...aż się serce krajało... nie wiedzieliśmy co jej jest. Myśleliśmy że brzuszek albo zęby... a potem dostała swoją ukochaną zabawkę, tzn paczkę chusteczek nawilżanych i się uspokoiła. To ja już nic nie wiem
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa
a co tam bylo w tej paczuszce? Ja jade do niej w kwietniu tzn lece i tu pytanie jak to sie lata z dziecmi i czy moge miec wozek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

. JESZCZE nie 

Nie wiem co w niego dzisiaj wstąpiło.
W ciągu całego dnia aż do 22 miał tylko dwie drzemki ( ok. 15 i 30 minut).
mnie to mało cieszy bo jesteśmy w sklepie kobita podchodzi i mówi jaka ładna a ta pryyyyyyy i w jej twarz ...
Poza tym u niego to raczej nadal nieświadome jest, bo po każdym przewrocie robił wielkie, zdziwione oczy, a raz nawet się popłakał.
i tak opisując jej dolegliwości jakie się ma pod koniec ciąży zaczęłam tęsknić za tym wszystkim. Za kopniakami nocnymi dzidzi (Maksa) za narzekaniem bezkarnym