Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 17:58   #4141
cynthiaaaa
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Cytat:
Napisane przez mallory13 Pokaż wiadomość
u mnie to samo...

...aż w końcu dowiedziałam się, że już ma dziewczyne. Od razu po tym poczułam się jakby dopiero ze mną zerwał, a minął już prawie rok...to jest dopiero masakra
I właśnie to mnie załamuje najbardziej...że za rok bede sie czuc tak jak teraz w dniu zerwania myslałam ze po trzech miesiacach wszystko jakos sie ułozy a tu co? coraz gorzej
Stary 2013-01-05, 18:01   #4142
Fouquet
Raczkowanie

http://www.polityka.pl/psychologia/p...ale-razem.read Przeczytajcie sobie, warto
Któraś pytała o ten związek, w którym wrócili do siebie po 8 latach. W skrócie to było tak, że byli razem, kiedy oboje mieli po 15-16 lat - widywali się w weekendy, to był związek na odległość, ale zerwali po jakimś czasie. Nie wiem, jak ich kontakt wyglądał później, ale on sprowadził się na studia do jej miasta i czasem się widywali itd. Byli po drodze w różnych związkach, aż w końcu on zaczął się starać o nią na nowo, chociaż jakiś czas wcześniej stwierdzili, że do siebie nie wrócą. A jednak udało się

„K: Chodzi o to, żeby kobieta czuła, że jest bytem odrębnym od mężczyzny, że będąc sama, istnieje tak samo intensywnie, bez żadnej wątpliwości”.
Fouquet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:04   #4143
mallory13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cynthiaaaa Pokaż wiadomość
I właśnie to mnie załamuje najbardziej...że za rok bede sie czuc tak jak teraz w dniu zerwania myslałam ze po trzech miesiacach wszystko jakos sie ułozy a tu co? coraz gorzej
Dokładnie to samo było u mnie. Każdy mówił, że czas leczy razy...ale jak się okazało u mnie to nie zadziałało. Specjalnie zmieniłam pracę żeby go nie widywać i może przestać w końcu myśleć...nic to nie dało. Cały, ale to CAŁY czas o nim myślę. I z tego myślenia, dopytywania się kogoś o niego dowiedziałam się, że ma już dziewczynę, że jest fajnie itd... To był taki cios, że miałam wrażenie, że ze mną już koniec. Teraz jest trochę lepiej, ale ja dalej mam go w głowie...zaczynam się naprawdę martwić, że to nie jest normalne
mallory13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:08   #4144
cynthiaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mallory13 Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo było u mnie. Każdy mówił, że czas leczy razy...ale jak się okazało u mnie to nie zadziałało. Specjalnie zmieniłam pracę żeby go nie widywać i może przestać w końcu myśleć...nic to nie dało. Cały, ale to CAŁY czas o nim myślę. I z tego myślenia, dopytywania się kogoś o niego dowiedziałam się, że ma już dziewczynę, że jest fajnie itd... To był taki cios, że miałam wrażenie, że ze mną już koniec. Teraz jest trochę lepiej, ale ja dalej mam go w głowie...zaczynam się naprawdę martwić, że to nie jest normalne
A spotykałaś sie z kimś innym w tym czasie?
Stary 2013-01-05, 18:14   #4145
ona177
Przyczajenie

Jejku... tak czytam wasze historie. Myslalam ze tylko ja tak strasznie przezywam rozstanie z facetem. 3 miesiace juz minely.Koles nie wart 5min a ja nie potrafie przestac mysles, zastanawiac sie co poszlo nie tak i czy faktycznie rozstanie bylo rozwiazaniem.
Stary 2013-01-05, 18:16   #4146
mallory13
Przyczajenie

Cytat:
A spotykałaś sie z kimś innym w tym czasie?

Spotykałam się z jednym kolegą, którego znałam już wcześniej, ale nie byłam gotowa o nim pomyśleć jak o kandydacie na TŻ...w głowie miałam chyba dalej tamtego i po jednej próbie "zmuszenia się" żeby jednak zacieśnić znajomość z tym nowym , stwierdziłam że nie chce nikogo innego i się rozryczałam... coś tam się jeszcze spotykaliśmy, ale to nic poważnego.
mallory13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:17   #4147
kasia0912
Zakorzenienie

Powiem wam,że zablokowałam swoje byłego. I teraz czuję się o wiele lepiej. Nie wiem co u niego, nie widzę zdjęć z nową panienką i jest dobrze. To pomaga

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:29   #4148
Cdz
Zakorzenienie

mój byly w ogóle nie udziela się na fb- ja również, więc nie wiemy co u kogo się dzieje... mimo to, ciagle o tym myślę. Jakoś lżej mi na duchu kiedy myślę, że on też to przeżywa... chciałam dziś do niego zadzwonić około 15, ale nie odebrał- też nie oddzwonił i teraz myślę, że może mam mnie totalnie w dupie i jest np. z inną...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:38   #4149
Fouquet
Raczkowanie

http://www.polityka.pl/psychologia/p...opkultury.read Jeszcze jeden ciekawy

„K: Chodzi o to, żeby kobieta czuła, że jest bytem odrębnym od mężczyzny, że będąc sama, istnieje tak samo intensywnie, bez żadnej wątpliwości”.
Fouquet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:46   #4150
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
mój byly w ogóle nie udziela się na fb- ja również, więc nie wiemy co u kogo się dzieje... mimo to, ciagle o tym myślę. Jakoś lżej mi na duchu kiedy myślę, że on też to przeżywa... chciałam dziś do niego zadzwonić około 15, ale nie odebrał- też nie oddzwonił i teraz myślę, że może mam mnie totalnie w dupie i jest np. z inną...
Przestań. Wiesz co to jest samospełniająca się przepowiednia? Nie? To wygoogoluj i przestań o tym myśleć.
Stary 2013-01-05, 18:49   #4151
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Przestań. Wiesz co to jest samospełniająca się przepowiednia? Nie? To wygoogoluj i przestań o tym myśleć.
Wiem!
wiele rzeczy spełniło mi się na + ale i baaardzo wiele na -.
Cały tydzień byłam pogodna, czułam, że będzie dobrze, że jak emocje opadną to jakoś się przeprosimy, ale dziś tracę nadzieje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 19:09   #4152
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
Wiem!
wiele rzeczy spełniło mi się na + ale i baaardzo wiele na -.
Cały tydzień byłam pogodna, czułam, że będzie dobrze, że jak emocje opadną to jakoś się przeprosimy, ale dziś tracę nadzieje...
Dum spiro, spero
Stary 2013-01-05, 19:10   #4153
cynthiaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona177 Pokaż wiadomość
Jejku... tak czytam wasze historie. Myslalam ze tylko ja tak strasznie przezywam rozstanie z facetem. 3 miesiace juz minely.Koles nie wart 5min a ja nie potrafie przestac mysles, zastanawiac sie co poszlo nie tak i czy faktycznie rozstanie bylo rozwiazaniem.
Moj tez nie jest wart pieciu minut rozpaczy, przez niego stracilam wszystkich znajomych, moje poczucie wartosci jest rowne zeru, a i tak ciagle o nim myśle. Łapie sie na tym że go idealizuje... AAAA i jeszcze ciągle zaglądam na fb jego nowej "kolezanki , jeszcze nie dziewczyny" i jego tez, mimo ze on tam sie nie udziela...

Wolałabym zeby sie zabawiał z panienkami na imprezach a nie znalazł już jakąs fajną na stałe
Stary 2013-01-05, 19:47   #4154
Tindomerel_
Zadomowienie

Hmm a co ja powinnam robić? Powalczyć czy sobie odpuścić i mieć ewentualnie nadzieję,że za mną zatęskni?
Stary 2013-01-05, 19:56   #4155
ona177
Przyczajenie

Moj niestety tez nie używa facebooka wiec nie mam pojecia co u niego. Jedynie wspolni znajomi.
Po zerwaniu, powiedzial mojej znajomej, tylko tyle ze jestem mila i sympatyczna osoba i bardzo mnie lubi. Wolalabym chyba zeby zachowal to dla siebie. Lubi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 20:02   #4156
Ayca
Raczkowanie

Cześć dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu.Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?
Ayca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:08   #4157
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ayca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu.Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?
Dawaj
Stary 2013-01-05, 20:15   #4158
Ayca
Raczkowanie

Podczytywałam Was ale się nie udzielałam nie sądziłam że tu trafię no ale jestem po półtora roku ze złamanym sercem.
Stary 2013-01-05, 20:17   #4159
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Podczytywałam Was ale się nie udzielałam nie sądziłam że tu trafię no ale jestem po półtora roku ze złamanym sercem.
Opowiadaj
Półtora roku razem, czy półtora po rozstaniu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 20:29   #4160
Ayca
Raczkowanie

półtora roku razem. Czasami się kłócimy ale myślałam że jak każdy czasem musi wywalić co mu leży na wątrobie problem w tym że Sinan lubi rozpamiętywać kłótnie i wypominać mi po czym po dłuższej rozmowie puszczają mi nerwy i krzyczę i się zaczyna..ale zrobiło się dobrze staraliśmy się oboje w nowy rok sobie obiecaliśmy zapomnieć o tamtym o problemach i iść do przodu do wczoraj..rozmawialiśmy normalnie aż nagle On powiedział że nie umiemy się dogadać że ja się z nim kłócę zaczął rozpamiętywać kłótnie pytałam dlaczego to robi przecież mieliśmy nie wracać do tego On powiedział że nie może patrzeć do przodu nie patrząc do tyłu pokłóciliśmy się powiedział że nie umiemy ze sobą rozmawiać i że zaraz bomba wybuchnie (słów) ale ja już tego nie będę słyszała i.. się rozłączył. Od rana cisza żadnego smsa żadnego telefonu. Nie wiem na czym stoję nie wiem czy się odezwać..ani co to oznacza.
Stary 2013-01-05, 20:32   #4161
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Wróciłam z mojej "randki" skłamałam że źle się czuje żeby uciec do domu. Masaaakra... dlaczego nie ma żadnych normalnych facetów? Mam 27 lat i jestem sama, nigdy nie sądziłam że to mnie spotka. Byłam tą dziewczyną, która zawsze z kimś była, za którą biegali faceci, która nigdy nie miała złamanego serca i zawsze szczyciła się "szczęściem do chłopaków". Teraz dalej nie mogę zapomnieć o EX i zaczynam tracić nadzieję na spotkanie kogokolwiek kto mi się spodoba i kogo pokocham ze wzajemnością.
Wybaczcie ten dobijający monolog ale mam doła jak stodoła

Cytat:
Hmm a co ja powinnam robić? Powalczyć czy sobie odpuścić i mieć ewentualnie nadzieję,że za mną zatęskni?
Nie pisz do niego, nie dobijaj się... wiesz, że nikt nie lubi osób które się narzucają. Poczekaj, wie że czekasz na kontakt z jego strony więc jeśli będzie chciał to się odezwie. Nie wchodź mu na głowę

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Powiem wam,że zablokowałam swoje byłego. I teraz czuję się o wiele lepiej. Nie wiem co u niego, nie widzę zdjęć z nową panienką i jest dobrze. To pomaga
Ja też zrezygnowałam z subskrypcji i wyłączyłam czat dla EXa, powywalałam wszystkie zdjęcia i numer telefonu. Ostatnio kiedy zagadałam do niego żeby oczyścić atmosferę na chwilę wszystko przywróciłam ale wpatrywanie w miniaturkę jego zdjęcia na czacie doprowadzało mnie do łez więc po dwóch próbach kontaktu znowu wszystko poblokowałam.

Cytat:
Nigdy nie przeżywałam rozstania tak jak teraz. 3 miesiące? Przecież byłam z nim niewiele dłużej! Po facecie z którym byłam bezpośrednio wcześniej 3 lata i z którym mieszkałam miałam 3 tygodnie żałoby a teraz przeżywam to jak koniec świata. Sama jestem na siebie zła!
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:07   #4162
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
półtora roku razem. Czasami się kłócimy ale myślałam że jak każdy czasem musi wywalić co mu leży na wątrobie problem w tym że Sinan lubi rozpamiętywać kłótnie i wypominać mi po czym po dłuższej rozmowie puszczają mi nerwy i krzyczę i się zaczyna..ale zrobiło się dobrze staraliśmy się oboje w nowy rok sobie obiecaliśmy zapomnieć o tamtym o problemach i iść do przodu do wczoraj..rozmawialiśmy normalnie aż nagle On powiedział że nie umiemy się dogadać że ja się z nim kłócę zaczął rozpamiętywać kłótnie pytałam dlaczego to robi przecież mieliśmy nie wracać do tego On powiedział że nie może patrzeć do przodu nie patrząc do tyłu pokłóciliśmy się powiedział że nie umiemy ze sobą rozmawiać i że zaraz bomba wybuchnie (słów) ale ja już tego nie będę słyszała i.. się rozłączył. Od rana cisza żadnego smsa żadnego telefonu. Nie wiem na czym stoję nie wiem czy się odezwać..ani co to oznacza.
To może odczekaj ze 2 dni, ochłońcie i zadzwoń albo idź do niego na spokojnie pogadać? Skoro nie było stwierdzenia: to koniec, to wydaje mi się,że o zerwaniu raczej nie ma mowy.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez paputek00 Pokaż wiadomość
Wróciłam z mojej "randki" skłamałam że źle się czuje żeby uciec do domu. Masaaakra... dlaczego nie ma żadnych normalnych facetów? Mam 27 lat i jestem sama, nigdy nie sądziłam że to mnie spotka. Byłam tą dziewczyną, która zawsze z kimś była, za którą biegali faceci, która nigdy nie miała złamanego serca i zawsze szczyciła się "szczęściem do chłopaków". Teraz dalej nie mogę zapomnieć o EX i zaczynam tracić nadzieję na spotkanie kogokolwiek kto mi się spodoba i kogo pokocham ze wzajemnością.
Wybaczcie ten dobijający monolog ale mam doła jak stodoła
Może tak rozpaczasz, bo to był pierwszy na którym Ci aż tak bardzo zależało i pierwszy raz,kiedy Ty coś zepsułaś?
Aż tak źle było na tej randce?
Cytat:
Nie pisz do niego, nie dobijaj się... wiesz, że nikt nie lubi osób które się narzucają. Poczekaj, wie że czekasz na kontakt z jego strony więc jeśli będzie chciał to się odezwie. Nie wchodź mu na głowę
Racja.Ale co jeśli on czeka,aż będę o niego walczyć?
Stary 2013-01-05, 21:10   #4163
Ayca
Raczkowanie

My nigdy nie mieliśmy takiej przerwy zaraz się godziliśmy zawsze a teraz jest cisza.Pójść do niego nie mogę bo mieszka 50 km ode mnie.Wydaje mi się że dał sobie spokój nie odzywa się w sylwestra nawet mi mówił że On nie wytrzymałby takich cichych dni tak jak inne pary maja właśnie. Nie wiem co robić napisać ? ale o jakiej treści .. myślę że jeśli będzie taka przerwa między nami to nie będzie już szans na powrót.
Stary 2013-01-05, 21:32   #4164
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Cytat:
Może tak rozpaczasz, bo to był pierwszy na którym Ci aż tak bardzo zależało i pierwszy raz,kiedy Ty coś zepsułaś?
Aż tak źle było na tej randce?

Racja.Ale co jeśli on czeka,aż będę o niego walczyć?
Na randce było tragicznie, już po 15 minutach zaczęłam kombinować jak by tu zwiać Modliłam się jeszcze żeby nikt ze znajomych na nas nie wpadł, bo najadłabym się wstydu przy tym chłopaku.
Co do EXa, to pewnie masz racje... to mieszanka poczucia winy i odrzucenia. Nigdy wcześniej tego nie doświadczałam i jest mi bardzo, bardzo trudno.

A co do Twojej sytuacji to pomyśl o tym tak - jeśli on czeka na Twoje starania względem niego to chwila oddechu jedynie wam pomoże. Daj mu trochę przestrzeni dla siebie, niech też ochłonie, zatęskni, niech pojawi się jakaś iskierka niepewności... po kilku dniach "zaatakuj" go znowu. On może być teraz na etapie "o nie, znowu ona dzwoni, nie mam już na to siły"
Stary 2013-01-05, 21:34   #4165
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Dum spiro, spero
true, true...

Cytat:
wypośrodkować... dać mu zatesknić. A samej zająć się życiem. Żyć. (phi... jak to łatwo komuś mówić )

Cytat:
niech ochłonie. Coś musiało mu na wątrobie leżeć skoro tak ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczył z takimi tekstami. Może przemyśli i sam się odezwie. A jeśli nie, to Ty się odezwij za 2-3 dni.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Na randce było tragicznie, już po 15 minutach zaczęłam kombinować jak by tu zwiać Modliłam się jeszcze żeby nikt ze znajomych na nas nie wpadł, bo najadłabym się wstydu przy tym chłopaku.
strasznie szkoda....

Stary 2013-01-05, 21:35   #4166
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Aha w innym wątku jakaś dziewczyna polecała książkę "Nie zależy mu na Tobie" Behrendt Greg, Tuccillo Liz. Ściągnęłam ją z internetu i przeczytałam kilka interesujących mnie rozdziałów. Rewelacja!
Zamierzam przypominać sobie pewne "mądrości" w niej zawarte.
Stary 2013-01-05, 21:42   #4167
Ayca
Raczkowanie

Wcześniej powiedział że przesadzam ale czy ja przesadzam ? to on wywołał kłótnię tymi słowami zupełnie nie rozumiem po co mu to było i to On rozłączył telefon więc chyba powinnam czekać na jego ruch ale to strasznie trudne biorę telefon do rąk po czym wzdycham i odkładam żeby tylko nie napisać.Nie prześpię drugiej nocy zresztą weekendy tylko spędzamy razem jutro ma wolne nie wiem czy przyjedzie a ja kolejnego tygodnia bez niego nie wytrzymam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 21:55   #4168
ona177
Przyczajenie

Cytat:
AAAA i jeszcze ciągle zaglądam na fb jego nowej "kolezanki , jeszcze nie dziewczyny" i jego tez, mimo ze on tam sie nie udziela...
Moj eks nie ma fb. A szkoda... najświeższe zrodlo informacji. Chociaz i bez tego wiem, ze wrocil do bylej. Sam mi powiedzial juz po rozstaniu ze spotkal sie z nia kilka razy... ;/
Stary 2013-01-05, 21:59   #4169
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Ja po takim czasie moge wam jedynie powiedziec, ze serio wszystko lezy w waszych rekach, moze nie doslownie wszystko ale na pewno to czy bedziemy szczesliwe... I to, ze wygadac sie jest dobrze, ale gadanie o tym ciagle wcale nie poprawia samopoczucia czy pisalam do was zaplakana, czy teraz w ogole nie pisze, jest tak samo, mysle wciaz o nim, ale radze sobie. I to czy pojdziemy do przodu i ulozymy sobie zycie tez zalezy od nas, czy tym zaplakanym jeszcze sie to wydaje czy nie, bo na prawde tak jest. Wiem dobrze, ze gdybym teraz sobie powiedziala "zaczynam zycie od nowa" to by tak sie stalo, ale gdy choc sie do tego ciezko przyznac wciaz wierze w zmiane, ktora i tak nie nastapi, jednak moje serce, a tak na prawde JA wciaz w to wierze, stoje w miejscu, zwalajac na to, ze nie potrafie o nim zapomniec, a to bzdura. Dobrze wiem, ze gdyby byla taka mozliwosc zrobilabym wszystko by bylo inaczej, bym z nim byla, ale ciezko sie do tego przyznawac, bo nie chce tak czuc, ale jesli moge miec wybor, to chce byc po prostu szczesliwa i miec czyste serce, nie chce czuc urazy, choc bede ją czuła i co najgorsze - nie do niego... tylko do innych nowych chlopakow, bo choc teraz wciaz mam jakas nadzieje, to wlasnie gdy ona zgasnie, zgasnie do kazdego i w tedy juz w ogole nie bede chciala sie wiazac uczuciowo. I oklamie was, ze nie chce poznawac chlopakow, bo mowie na okraglo, ze chce kogos poznac, ale po co? zeby sie zabawic i nie wiem czy sie cieszyc, czy cos, ale wlasnie chce zabawy, chce sie bawic ile tylko sie da. Moze w sumie dobrze, bo jestem mloda, trzeba sie wyszalec, ale boje sie, ze tak to wlasnie sie skonczy Takze ja wam zycze wszystkim powodzenia i uwierzcie, wszystko zalezy od was, nie bierzcie ze mnie przykladu, jesli chcecie byc szczesliwe, musicie serio postanowic i uwierzyc, ze to koniec, nie rozmyslajac o tym, ze moze gdyby cos, albo wypisywac jego zalezy i rozmyslac, ze nie byl taki zly, bo to niewazne, nie ma ich i czy znikna rowniez z naszych mysli, zalezy od was!

Lece na impreze! Milej soboto/niedzieli
Stary 2013-01-05, 22:01   #4170
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
A co do Twojej sytuacji to pomyśl o tym tak - jeśli on czeka na Twoje starania względem niego to chwila oddechu jedynie wam pomoże. Daj mu trochę przestrzeni dla siebie, niech też ochłonie, zatęskni, niech pojawi się jakaś iskierka niepewności... po kilku dniach "zaatakuj" go znowu. On może być teraz na etapie "o nie, znowu ona dzwoni, nie mam już na to siły"
Tylko,że u mnie to już 2 miesiące. A jedyny kontakt jaki mamy to tylko wtedy,kiedy on się do mnie odzywa, ja się nie odzywam, bo boję się,że zrobię sobie tym krzywdę.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości