|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Deli, daj maila, wyślę ci szkolenie jakie prowadziłam kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Te nakładki wygotować sobie muszę?
W ogóle - gotowałyście/wyparzałyście już może smoczki/butelki/nakładki itp? Bo ja to chyba wrzucę jutro do jednego gara i zrobię. Chociaż nie wiem czy jest sens, czy przed użyciem trzeba będzie znowu:P Chociaż nakładki będą w pudełku na nie, więc nie będzie dostępu zarazków tak samo smoczek. Zbijecie mnie, jak znowu Was poproszę o to samo? ![]() No bo.... ja nie wiem co spakować do Maluszkowej torby. Wezmę w końcu dwie mniejsze torby : jedna moja, i jedna Amelki. Ale ja nie wiem co tam wsadzić (wiem, że do szpitala prawdopodobnie potrzebuję ciuszków wszystkich bo nie dają..) - ile czego? Ile pieluszek wziąć? Butelkę jedną brać? (chyba nie, bo dadzą jak coś?), kosmetyki brać? itp itd... Ostatni raz Was dręczę, bo już teraz serio się spakuję, wybazcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Konto usunięte
|
Debrah, butelki nie bierz, w szpitalu mają mleko w jednorazowych buteleczkach.
Spakowałam - ale torbę mąż przywiezie na wyjście: - kombinezon + czapa, nie mam szalika! muszę zrobić a jak nie zdążę to najwyżej mamę poproszę by kupiła jakiś - 3 komplety ubranek: pajacyk, kaftanik i półśpiochy na wierzch - skarpetki, niedrapki na wszelki wypadek chociaż pajacyki mam niedrapkowe, na wszelki wypadek czapeczkę cieniutką bawełnianą domową taką - 3-4 tetrówki jeszcze - kocyk I tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Deeeelicjankooooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Debrah ja będę się jutro pakować, przynajmniej to co mam bo muszę jeszcze jutro zrobić zakupy na allegro takie jak podkłady, wkładki itp.
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spakowałam - ale torbę mąż przywiezie na wyjście: - kombinezon + czapa, nie mam szalika! muszę zrobić a jak nie zdążę to najwyżej mamę poproszę by kupiła jakiś - 3 komplety ubranek: pajacyk, kaftanik i półśpiochy na wierzch - skarpetki, niedrapki na wszelki wypadek chociaż pajacyki mam niedrapkowe, na wszelki wypadek czapeczkę cieniutką bawełnianą domową taką - 3-4 tetrówki jeszcze - kocyk I tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Deeeelicjankooooo ![]() Szaja!!!!! dziękuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dla dzidzi wzięłam 4kaftaniki, 4 tetrówki, 10 pampersów, 2 pary niedrapek, 2 czapeczki, 2 pary skarpetoszek, no i nie pamietam ile bodów i pajacyków i spodenek ;p a i kocyk a i smoczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Raczkowanie
|
Mama tydzień temu powiedziała "w Trzech Króli urodzisz", a dzisiaj dzwoni i mówi "nie możesz urodzić w niedzielę, bo dziecko będzie leniwe". Mój małż jest niedzielny i tak Wam powiem... w domu leń, ale dla obcych to by pracował do upadłego :P
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38468063]Debrah, butelki nie bierz, w szpitalu mają mleko w jednorazowych buteleczkach. Spakowałam - ale torbę mąż przywiezie na wyjście: - kombinezon + czapa, nie mam szalika! muszę zrobić a jak nie zdążę to najwyżej mamę poproszę by kupiła jakiś - 3 komplety ubranek: pajacyk, kaftanik i półśpiochy na wierzch - skarpetki, niedrapki na wszelki wypadek chociaż pajacyki mam niedrapkowe, na wszelki wypadek czapeczkę cieniutką bawełnianą domową taką - 3-4 tetrówki jeszcze - kocyk I tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Deeeelicjankooooo ![]() Gdzieś czytałam, żeby takiemu maluszkowi nie zakładać szalika, bo tym naszym małym grubaskom i tak szyjki prawie nie widać ![]()
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38468063]Debrah, butelki nie bierz, w szpitalu mają mleko w jednorazowych buteleczkach.
Spakowałam - ale torbę mąż przywiezie na wyjście: - kombinezon + czapa, nie mam szalika! muszę zrobić a jak nie zdążę to najwyżej mamę poproszę by kupiła jakiś - 3 komplety ubranek: pajacyk, kaftanik i półśpiochy na wierzch - skarpetki, niedrapki na wszelki wypadek chociaż pajacyki mam niedrapkowe, na wszelki wypadek czapeczkę cieniutką bawełnianą domową taką - 3-4 tetrówki jeszcze - kocyk I tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Deeeelicjankooooo ![]() Kosmetyków żadnych nie brać? Dla dziecka? Ile pampersów? Szalika też nie mam, nie pomyślałam o tym wcale. Kaftaników w sumie mam mało - po co one jak zakładasz pajacyk? Żeby druga warstwa na górze jakaś była? A na wyjście ze szpitala brać bluzę/sweterek? Spodenek chyba nie, bo będzie za dużo warstw jak i tak nóżki otulone kombinezonem będą (mam w typie śpiworka). Ja do tej torby spakować chcę wszystko - tj. rzeczy na pobyt dla Małej i na ubranie jej na wyjście do domu też. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i mój tzt tez urodził się w niedziele, ale jest naprawdę mega pracowity, teraz bidulek śpi ;*** Cytat:
a i rozek biore;p ja musialam kupic kafraniki ostatnio bo w ogole nie mialam, same bodziaki itd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38466216]Dziewczyny pamiętajcie, że karetka wiezie was tylko do najbliższego szpitala, a nie do tego który chcecie
![]() .[/QUOTE] A to ja o tym wiem !!! w moim mieście jest tylko jedna porodówka !!! Cytat:
I u niego jest tak, że dzwoni i ma chyba 2 dni okolicznościowego. Składa wniosek i 3 dni do pracy, i potem te 2 tygodnie. A jak to wyjdzie w praniu to się okaże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Co do wkładek laktacyjnych, to póki co polecam te babydream z rossmana. Używam ich od jakiegoś czasu, bo mi strasznie siara leci i się sprawdzają. Nie wiem jak to będzie jak już będę karmić, ale póki co są ok ![]() Położna na SR polecała muszle laktacyjne z medeli. Podobno sutek cały czas "oddycha" i ma dostęp do powietrza: http://allegro.pl/medela-muszle-went...918785105.html Co do oddychania, to bardzo pomocne są filmiki na tej stronie: http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Nawet na SR oglądaliśmy sobie z położną i analizowaliśmy. Można sobie poćwiczyć w domku ![]() Pstryczek, używasz tych nakładek na sutki??? Z tego co pamiętam, to miałaś te z TT. Jeśli tak, to chciałabym się zapytać czy się sprawdzają??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Wzięłam drugą torbę tą dla Małej i zaczęłam wsadzać rzeczy podstawowe. Otworzyłam pampersy - jej, jakie maciupkie:P I w ogóle ładne są, ze wzorkiem i w kropeczki
![]() 15 sztuk wsadzę + chusteczki.... krem na pupę brać? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Ale co z oddychaniem ? ponoć to pomaga, uczyliśmy się oddychać torem brzusznym przy skurczach. I pokazywały jak się oddycha już na partych( nie robić w domu!!) . Koleżanka mówiła, że jej to pomogło, ale że z drugiej strony będzie się instynktownie wszystko robić.
I to co ważne to słuchać co mówi położna, mam nadzieję, że sama się do tego zastosuję ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ja wzięłam, bo przecież będę sama zmieniać pieluchę, a pupę trzeba smarować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38454568]Raczej Djerba się obawia sytuacji domowej :/
Babo, buziaki dla małej! i dużej ![]() Hej hej, A właśnie że nie ![]() ![]() Mąż oszalał na punkcie Naili a z tego co mi wiadomo wszystko poszło dobrze z Sade podczas mojej nieobecności. Poprawiło się między nami i mam nadzieję, że tak zostanie hheh ;] Wyszłam, bo już nie mogłam dłużej tam wysiedzieć....jak drugiej nocy już na oddziale noworodkowym zabrali mi malutką na polecenie pediatry...bo przecież mam chorobę, która uniemożliwia mi opiekę nad dziećmi pfffff...to nic, że już mam jedno dziecko w domu i nigdy nie usłyszałam takiego zdania podczas pobytu w szpitalu z Sade... No ale nieważne ![]() Pewnego dnia zamieszczę jakiś opis cc jak już się ogarnę w domku.. Jedno co mogę Wam doradzić dziewczyny...wstawajcie z łóżek po cc tak szybko jak jest to możliwe..ja urodziłam o 9.15 a o 17 już poszłam pod prysznic i dlatego nie miałam problemów z dojściem do siebie i wyjściem do domu...jedno co mnie teraz najbardziej pobolewa to titzy ![]() ![]() Trzymajcie się mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Djerba witaj
![]() ![]() Gratuluję ![]() Cieszę się, że w domu już jest dobrze i oby tak zostało ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-01-05 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Położna na SR mówiła, że najgorzej jest jak wyjdzie główka, to wtedy ma się nadal uczucie parcia, ale wtedy nie powinno się przeć, bo można popękać. Wtedy trzeba parskać, prychać itd. To jest właśnie na tych filmikach o których pisałam w poprzednim poście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Djerba! Cudnie, że zawitałaś. Cieszę się, że się poukładało!
![]() Co do CC - czyli się nie bać, że jak za szybko się będę ruszać to mi się rana w środku otworzy, szwy rozejdą? Tego boję się najbardziej, jakąś paranoję mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Djerba
![]() ![]() ![]() Śliczną masz córeczkę.Gratuluję ![]()
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana! super ze wwszystko ok i tak sie juz czujesz po cc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
w przyszłym tygodniu rodze!
![]() w ogole jak mi matka tża ciśnienie podniosła, to szok! szału macicy dostaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie co kupowałyście do czyszczenia noska aspiratory czy takie zwykłe gruszki? Te aspiratory jakieś dziwne mi się wydają.
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Debrah jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka kupilas? bo ja nie mam pojecia. a jak brzucholek wyglada?
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() będziesz miała już swojego skarba ![]()
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Z allegro: http://allegro.pl/frida-aspirator-do...920093926.html
W aptece też są takie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4440 |
Wtajemniczenie
|
no wiadomo, jeszcze odstaje
![]() btw. wyobraźcie sobie, że od kiedy wróciłyśmy do domku - mąż podlatuje do Naili na każde jej pisknięcie ![]() ![]() tak samo z Sade..coś mu się wydawała dzisiaj zbyt gorąca to już pobiegł nerwowo po termometr, żeby zlukać czy ma temp.. no i niestety ma i mam nadzieję, że to się nie rozwinie dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.