Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 23:47   #511
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Kate mialas pisac cos na pw

Kurde jak Wy chudniecie...a ja chyba wogole brzuch juz trzymam na kolanach heh no moze nie jest az tak zle,ale myslalam ze przez karmienie szybciutko polece ehh..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:53   #512
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mi też się nie wydaje, żeby to był taki zły pomysł z tą "smyczą", nigdy nie wiadomo co dzieciaczek wymyśli .
tutaj to jest plecaczek,ale są też szelki.Kiedyś w Rozmowach w toku był o tym program,że ludzie się śmiali,że "z pieskiem idzie",a babka mówiła,że gdyby im dziecko wpadło pod samochód,który prawie stanął dęba to też ,by taki sposób wybrali.
Mój Jurek raz mi uciekł jak płaciłam w sklepie,to ani pieniędzy,ani zakupów nie brałam tylko za nim

Dobranoc

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 00:14   #513
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tutaj to jest plecaczek,ale są też szelki.Kiedyś w Rozmowach w toku był o tym program,że ludzie się śmiali,że "z pieskiem idzie",a babka mówiła,że gdyby im dziecko wpadło pod samochód,który prawie stanął dęba to też ,by taki sposób wybrali.
Mój Jurek raz mi uciekł jak płaciłam w sklepie,to ani pieniędzy,ani zakupów nie brałam tylko za nim

Dobranoc
ja nawet nie mowie jak rok temu zapewne Wam to pisalam Oskar mi uciekł a ja z tym brzuchem wszedzie go szukałam,Boze nigdy sie tak nie bałam,aze mieszkam kolo komisariatu to policja jechala i zobaczyla idącego samego trzylatka,on powiedzial jak sie nazywa i gdzie mieszka,dostałam mandat i wyłam przez miesiąc chyba. Tragedia

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Mamusie ktore uzywaja pampkow z Babydream z Rossmana Czy dalej sa one całe białe? i czy sa lepsze od Dady? Bo kiedys o ile dobrze pamietam byly wlasnie białe i nie mialy elastycznych boczków.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 06:58   #514
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja liczę kalendarzowe, czyli każdego 19ego Maja kończy kolejny miesiąc. Teraz od 19 stycznia zacznę podawać coś poza mlekiem.

Dziewczyny w co pakujecie klamoty jak wybywacie na cały dzień gdzieś? Mam przy wózku torbę, ale tam zbyt wiele się nie mieści, a jak idę do rodziców czy jedziemy do kogoś to trzeba wziąć więcej gadżetów, a nie chcę nosić w reklamówkach, myślałam o czymś takim:
http://allegro.pl/wielofunkcyjna-tor...853643684.html
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja też liczę kalendarzowe, bo jakbym chciała liczyć miesiąc jako 4 tygodnie, to moje dziecko pierwsze urodziny obchodziłoby gdzieś w lipcu, pomimo urodzenia się w sierpniu
dzięki za odp. właśnie różnica w pewnym momencie jest nawet i 3 tygodniowa ja pamiętam, ze synka dietę rozszerzałam właśnie licząc po 28 dni miesiące-tak mi pediatra ze szpitala gdzie rodziałam kazała, a teraz rodziąłm gdzie indziej i jak zapytałam to mnie wyśmiano no to czekam jeszcze kilka dni do 15ego i ruszam z marchewką

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 06:59   #515
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
noc spokojna a jaki będzie dzień?
Iwcia widzę że goście by co tydzień wpadali bo tak miło macie ... dobrze że u mnie raz na jakiś czas i z wyczuciem że dzidziol jeszcze mały

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przeczytałam Was od deski do deski, ale nie jestem w stanie cytować, bo jestem wykończona dniem dzisiejszym.

TŻ wrócił wczoraj z trasy, a dzisiaj w ciągu dnia go rozłożyło choróbsko. Od 19 do 22 siedział w kolejce na IP,bo tyle ludzi! Dopiero jedzie do domu, więc nawet nie wiem co mu powiedzieli. Najgorsze, że Antoś zaczął pojedynczo kaszleć. Będę go obserwować i jak nadal się to będzie powtarzać to też pojedziemy rano ( a jak będzie potrzeba to i w nocy) do szpitala. Bardzo się boję po przejściach wątkowych maluszków i wolę dmuchać na zimne. Na szczęście ładnie je, bawi się i nie ma gorączki, ale i tak mnie martwi ten kaszel okropnie.

Kraven, LadyBeatta, Konczi ... przecudne "brzuszkujące" maluchy!

zdrówka dla tżta .. u nas też koleje na całodobówce straszne, teściowa 3h siedziała - punkt czynny od 18 więc na 18 pojechała w piątek rzecz jasna a dopiero po 21 weszła .. tyle ludzi już czekało bo w ich ośrodkach odsyłano od rejestracji ... taka pora chyba
A Antosia obserwuj, nie koniecznie musi się coś rozwinąć ... zdrówka dla całej Waszej trójeczki

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mi też się nie wydaje, żeby to był taki zły pomysł z tą "smyczą", nigdy nie wiadomo co dzieciaczek wymyśli .

zgadzam się, a jeszcze jak nasz 60sięcioletni dzidzio ma latać za naszą Niunią która już teraz wszędzie by chciała to bezpieczniej z takim plecaczkiem... osiedle niby duże i jest plac zabaw ogrodzony ale dojść do tego czy innego miejsca trzeba i ulice dość ruchliwe są- niby oddalone ale licho nie śpi ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 08:00   #516
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzień dobry
My dzisiaj o 12 wyjeżdżamy do Berlina juz i tam spimy także dzisiaj sie jeszcze prawdopodobnie idezwe no ale jutro nie wiem dam znac

Konczita sluczna ta Teoja Dusia. Kurcze duże te nasze dzieciaczki ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 08:53   #517
marzenka1984
Rozeznanie

Witam
Stary 2013-01-06, 08:53   #518
katiem
Wtajemniczenie

Hello

Asiulka przysyłaj przysyłaj i przede wszystkim przywieź słoneczko.
A co lekarz powiedział? Dzieci zdrowe? A czy Jasiowi zdarzy się jeszcze kaszlnąć? Kubuś jeszcze słychać, że czasem odksztusi wydzielinę. Ale robię mu jeszcze inhalacje z Ventolinu.

W tym artykule jeszcze jedna nieścisłość. niemowlę po 2 latach od szczepienia to już nie niemowle

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 09:50   #519
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hello

Asiulka przysyłaj przysyłaj i przede wszystkim przywieź słoneczko.
A co lekarz powiedział? Dzieci zdrowe? A czy Jasiowi zdarzy się jeszcze kaszlnąć? Kubuś jeszcze słychać, że czasem odksztusi wydzielinę. Ale robię mu jeszcze inhalacje z Ventolinu.

W tym artykule jeszcze jedna nieścisłość. niemowlę po 2 latach od szczepienia to już nie niemowle
Tak jeszcze nawet teraz ale to lekarz powiedział ze to juz taki odruch a ja czytałam ba własna rękę ze te oskrzela maja czas nawet 4 tygodni zeby dojść do normalnego stanu dlatego dziecko czasami sobie kaszlnie postaram sie przywieźć
Stary 2013-01-06, 09:54   #520
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U nas dzisiaj dobra nocka. Mały obudził się o 3 i dopiero o 8. A teraz leży gada do ślimaka i ciśnie kupe.

Asiulka serdeczne dzięki za diete. Co prawda waże tyle co przed ciążą, ale przed ciążą ważyłam jakieś 10 kg za duo więc pora to zrzucić

Bardzo fajna ta torba, mam podobną i super się sprawdza

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:28   #521
gda
Zakorzenienie

Ja kupiłam sobie po prostu dużą torbę z Zary I mam taki fajny worek na rzeczy Henia i noszę w nim - podkład, 2-3 tetry, 3-4 pampersy, chusteczki mokre, pajac albo dwa na zmianę, sweterek, dresiki, skarpetki, emulsję do tyłka i zabaweczkę. I czasem jeszcze kocyk do torby wkładam.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:33   #522
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dzisiaj o 12 wyjeżdżamy do Berlina juz i tam spimy także dzisiaj sie jeszcze prawdopodobnie idezwe no ale jutro nie wiem dam znac

Konczita sluczna ta Teoja Dusia. Kurcze duże te nasze dzieciaczki ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy

wypoczywajcie kochana bo się Wam należy .. cykaj foty co by i nam troszkę wakacji zafundować

ehjh Asiu kiedy te nasze dzidziusie tak urosły ? jak patrze na moją to już tęsknie za tym małym mokrym kurczaczkiem .. teraz to indorek wielki się zrobił ... ale kocham nad życie tego terrorystę mego ...

poszłam gotować jeść

aaa ja mam torbę z wózka mego ona jest taka że mogę ją albo powiększyć albo zmniejszyć i jak ją powiększę - rozsunę jej dno to pomieści wszystko włącznie z kocykiem, jedzonkiem, ciuszkami na zmianie, pampkami, chusteczkami, zabawkami ... i wielką książeczką jej
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:13   #523
kaczuszka69
potworkowa

powiedzcie mi, czy krostki wokół pupci to uczulenie na pampki?

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:43   #524
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.Byliśmy na spacerze,ale wieje...Kuba się troszkę zdrzemnął.
Byłam w tesco i specjalnie zobaczyłam słoiczek z HIPPa jabłko,jest napisane,że rozluźnia kupe

.Mi ciekną i nadal używam.

to nieźle waży

to współczuje nocki.Mnie dziś Kubuś zaskoczył,bo jak ostatnio budził się co 1-2godz,to pierszym snem pospał 5,5godz.Na niektórych z Was to może nie robi wrażenia,ale na mnie tak.Mógłby tak spać.Co prawda budzi się o 6-7 i nie chce spać.Nie zmierzyłam

piękna minka

niskie

widzisz jaki grzeczny synuś

tak wczoraj sie bawiłam programem
super fotki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
dziekujemy za komplementy w imieniu Mikiego
Asiulka ladnie spadlas z wagi, tez bym juz tyle chciala mi spadlo 13 kg i dalej ruszac sie za bardzo nei cche. jak tak piszecie ze mam ladne dziecie, to jeszcze sie pochwale, a co
http://s0.zmniejszacz.pl/P1030345_zm...-pl_581823.jpg
http://s0.zmniejszacz.pl/IMG_2012120...-pl_633749.jpg
ja zpbaczyc nie moge not found mi sie wyswietla

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć mamusie pewnie mnie tu nikt nie pamięta, ale wpadam z pytaniem, może mi odpowiecie dziewczyny, które już rozszerzają dietę, jak liczycie wiek dzieci, miesiąc życia (tak jak na jedzonkach, kaszkach pisze, czy też w schemacie żywienia: po 4 mcu życia)to wg. tego co sie orientowałam 28 dni, a nie np.od 15ego do 15ego - mce kalendarzowe, czy jak dziecko skończy te 4 mce (miesiąc liczony jako 4 pełne tygodnie) to rozszerzacie, czy liczycie miesiące kalendarzowe, dokładnie co do dnia w którym sie urodziło??? Mam nadzieję, ze nie zamotałam
a ją liczę kalendarzowe mała wczoraj 4mc skonczyla, ale sloiczki zaczęliśmy wprowadzac już 2tyg temu jak miala 3,5mc.

już jestem pewna ze ta kaszki małej zaszkodzila, za duzo 2raxy na dobę to jesz ze dla niej za dużo. musiało jej ciążyć na vrzuszku

ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja liczę kalendarzowe, czyli każdego 19ego Maja kończy kolejny miesiąc. Teraz od 19 stycznia zacznę podawać coś poza mlekiem.

Dziewczyny w co pakujecie klamoty jak wybywacie na cały dzień gdzieś? Mam przy wózku torbę, ale tam zbyt wiele się nie mieści, a jak idę do rodziców czy jedziemy do kogoś to trzeba wziąć więcej gadżetów, a nie chcę nosić w reklamówkach, myślałam o czymś takim:
http://allegro.pl/wielofunkcyjna-tor...853643684.html
torba fajna. nam na całodzienny wypad wystarcza jeszcze torbą od wózka. dużą mamy także wszyatko sie mieści.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

śliczności i jaki maleńki

dziękuję
u mnie po świętach wzrosło ale się pilnuję już 2 dzień

dziękuję bardzo
tak 3 szczepienie i miała coś około 6 600

hmm myślę że k z j się zamieniło hihi wybacz niom ....

a tu moja kluseczka dzisiejsza ... ehh oby nie poszła gabarytowo w mamusię ..
śliczna my już wiemy ze mala ze wzrostem sie chyba w nas wda, bo nosi juz coraz wiecej na74...a taka malusia sie urpdzila szok

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
super kochana wiem co czujesz. u nas tez ćwiczenia pomogły bardzo duzo i na szczęście to już ich koniec tak powiedział rehabilitant alee idziemy też so neurologa sie upewnic

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:52   #525
kajaja
Zadomowienie

ale pedzicie ani Was nadrobic...

dziewczyny karmiace piersia kiedy zaczynacie podawac dodatkowe jedzonko???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:54   #526
angel166
Zakorzenienie

dobra zmkam kochane bo jedziemy do dziadko-teściów

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:13   #527
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
ale pedzicie ani Was nadrobic...

dziewczyny karmiace piersia kiedy zaczynacie podawac dodatkowe jedzonko???
Ja niedawno zaczęłam. po wejściu w 5 miesiąc.

Kaczuszka a zmieniałaś pampki ostatnio? Spróbuj zastosować clotrimazol - jesli bedzie lepiej to nie pieluszki.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-06, 12:15   #528
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:

nam nefrolog kazał odciągać w kąpieli,ale zawsze zapominam i chyba się boję...
A ta suszara chodzi też przy nocnym zasypianiu?

Mój też czasem się wierci,oczy jak 5zł a ja go chcę położyć i tak...czasem kładę go na brzuchu,żeby się trochę zmęczył albo włączam projektor jak leżymy na łóżku i gapi się na gwiazdki,misie i owce.Potem wyłączam i dostawiam do cyca,tak przygotowany zasypia szybciej.Wczoraj mnie zadziwił,bo zjadł tylko z jednej piersi i spał pierwszym snem 5,5godz.więc sukces.Tyle,że u nas usypianie zwykle trwa ok.godziny,czasem 1,5,b.rzadko 30min.

Gratuluję małego sukcesu,życzę dalszego zgrania z synkiem
Suszara chodzi również przy zasypianiu na nockę. Powoli z niej chcę rezygnować, czasami w dzień zaśnie bez niej, bo generalnie na drzemki dzienne łatwiej go położyć niż na nocne spanie.

Cytat:
U nas krostki pojawiły się pierwszy raz na udkach w miejscu gdzie pielucha uciska, nie mogliśmy tego długo zwalczyć w końcu pediatra powiedziała że to grzybek i dała receptę na pimafucort i on to wyleczył. Nie wiem tylko dlaczego pojawiają nam się one jeszcze czasami, choć wystarczy raz posmarować tą maścią i znikają. Też zastanawiam się czy to nie od pieluch, ale używałam i pampersów i dady i na jednych i drugich to się pojawia.

Asiulka fajnego wypoczynku Wam życzę!!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:17   #529
katiem
Wtajemniczenie

Asiulka dzięki za odp.
W tym tygodniu wybieram się na kontrolę z Kubusiem.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-06, 12:19   #530
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja niedawno zaczęłam. po wejściu w 5 miesiąc.

Kaczuszka a zmieniałaś pampki ostatnio? Spróbuj zastosować clotrimazol - jesli bedzie lepiej to nie pieluszki.
nie, cały czas były pampersy z dadami na zmianę, tzn pampers na noc i dady przez dzień i po którejś nocy to wylazło

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
U nas krostki pojawiły się pierwszy raz na udkach w miejscu gdzie pielucha uciska, nie mogliśmy tego długo zwalczyć w końcu pediatra powiedziała że to grzybek i dała receptę na pimafucort i on to wyleczył. Nie wiem tylko dlaczego pojawiają nam się one jeszcze czasami, choć wystarczy raz posmarować tą maścią i znikają. Też zastanawiam się czy to nie od pieluch, ale używałam i pampersów i dady i na jednych i drugich to się pojawia.
mam nadzieję, że to nie grzyb, mam włoską maść z antybiotykiem, więc posmarowałam dzisiaj i zobaczymy

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:23   #531
katiem
Wtajemniczenie

Jest po 12 to Asiulka już jedzie do Berlina.
Szerokości kochana

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Kaczuszka ale grzyb często się zdarza przy pieluchach i nie ma się czym denerwować. Niestety to idealne środowisko.
Clotrimazol właśnie jest na grzyba i sporo dziewczyn musiało go już stosować. A krem (w przeciwieństwie do maści) jest bez recepty.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-06, 12:32   #532
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

To jest nic!
Znajomego syn jest miesiąc starszy od Melanii i stoi sam

Cytat:

słodzinka z niej

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Bardzo się boję po przejściach wątkowych maluszków i wolę dmuchać na zimne. Na szczęście ładnie je, bawi się i nie ma gorączki, ale i tak mnie martwi ten kaszel okropnie.

Też jak usłyszę tylko że Zuzia kaszle nawet pojedynczo to już się boję bo jak słyszę ile ludzi chorych a jeszcze u nas w mieście ten wirus panuje

Asiulka udanego wypoczynku dla Was

Zielona ja używam babydream na zmianę z dadą i jestem zadowolona.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:34   #533
Asiuulka89
Zakorzenienie

Katiem jedziemy juz ;D jeszcze musimy do Poznania wskoczyć po dokumenty póki w Polsce jestem to mam internet

Dziękuje dziewczyny mam nadzieje ze chociaż raz dziennie uda mi sie was poczytać bo jak nie to chyba oszaleje nie zapominać o mnie :p
Stary 2013-01-06, 12:43   #534
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Jakiego mam lenia... Tragedia normalnie.
Kurde szukam ubranka dla Mateusza na chrzest i niewiem jaki rozmiar 68 czy 74. Będzie miał nie całe 5 miesięcy wtedy. Chyba wezmę 74, zawsze można podwinąć rękawki i nogawki, a z za krótkimi nic się nie zrobi.
Cytat:
Pożalę się tylko, że zrobiłam sobie drzemkę popołudniu i.. teraz przez jedno oko widzę wszystko rozmazane Nic mnie nie boli, nie kuje. Nie wiem o co chodzi
Jak dzisiaj???

Cytat:
A my dziś byliśmy u pediatry, Misiek ma czysto w płuckach i oskrzelach, waży 7kg i ogólnie ok, poza tym że ma zwężenie na siusiaku i mam mu odciągać... Tylko dziwny ten pediatra, bo jak byliśmy u niego jakieś 3 tyg temu to owszem zwężenie stwierdził, ale jak zapytałam o odciąganie to powiedział że od roku, a nagle trzeba teraz... Albo ja go wtedy źle zrozumiałam albo on sam nie jest pewien co trzeba robić. Chyba skonsultuje to z innym pediatrą przy jakiejś okazji, np przy szczepieniu które mamy za 2 tyg.

A i jeszcze pochwalę się małym sukcesem - nie wiem czy pamiętacie, ale ja karmię piersią przez te nakładki, które już mnie wkurzają, bo zalewamy się mlekiem oboje z ich powodu, trzeba je ciągle myć i wyparzać. No i Michaś nauczył się w końcu ssać bez nich, aczkolwiek jeszcze ma humory i czasem muszę zakładać. W ogóle on przy cycu ma humory, czy to z nakładką czy bez, marudzi, wyrywa się, woli lewego cyca, w którego nagle bez tej nakładki mnie gryzie, w prawego nie, ech... Fajne to karmienie cycem, bo wygodne, ale czasem mam i tego dość.
za sukces gołego suta
Nam pediatra nie kazała do roku nic odciągać, więc może lepiej rzeczywiście się skonsultować z innym pediatrą.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć mamusie pewnie mnie tu nikt nie pamięta, ale wpadam z pytaniem, może mi odpowiecie dziewczyny, które już rozszerzają dietę, jak liczycie wiek dzieci, miesiąc życia (tak jak na jedzonkach, kaszkach pisze, czy też w schemacie żywienia: po 4 mcu życia)to wg. tego co sie orientowałam 28 dni, a nie np.od 15ego do 15ego - mce kalendarzowe, czy jak dziecko skończy te 4 mce (miesiąc liczony jako 4 pełne tygodnie) to rozszerzacie, czy liczycie miesiące kalendarzowe, dokładnie co do dnia w którym sie urodziło??? Mam nadzieję, ze nie zamotałam
Ja liczę normalnie kalendarzowo i pierwszy raz się spotykam z kombinowaniem, aby liczyć tygodniami.

Cytat:

Śliczna

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A jeszcze a propos szczepionek - ten artykuł, który wkleiła Maggie jest napisany przez prof. Marię Majewską, czyli pierwszą polską fanatyczkę antyszczepionkową. Która insynuuje CELOWE ZATRUWANIE niemowląt rtęcią i ludobójstwo szczepionkami... No proszę Was... Nie traktuję tego artykułu poważnie
To dużo wyjaśnia. Dzięki za informacje.

Cytat:
A no właśnie, a jakie bierzesz?
Cerazette.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Mamusie ktore uzywaja pampkow z Babydream z Rossmana Czy dalej sa one całe białe? i czy sa lepsze od Dady? Bo kiedys o ile dobrze pamietam byly wlasnie białe i nie mialy elastycznych boczków.
U góry mają pasek kolorowy z jakimiś misiami chyba. Są elastyczne, bardziej niż Dada moim zdaniem, bo Dada Matiemu opadają z tyłka, a te fajnie się na nim trzymają. Ogólnie rzecz biorąc polecam. Ja mam zwykłe, ale czytałam że te fun& coś tam są jeszcze lepsze. No i aktualnie w promocji po 25,99. Muszę zakupić.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
już jestem pewna ze ta kaszki małej zaszkodzila, za duzo 2raxy na dobę to jesz ze dla niej za dużo. musiało jej ciążyć na vrzuszku

ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem
No to uffff
A kaszka powinna być dawana na śniadanko tylko. Tak zalecają.
Stary 2013-01-06, 12:43   #535
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, albo miałaś mniej niż 5postów w poprzedniej części albo przez przypadek? dla mnie
Colds ranisz moje serce, mniej niż 5 postów??? ja? nie wytrzymałabym

Cytat:
Moje tak samo, drzemki w ciągu dnia przeważnie mają długość 30 min. Nawet na spacerze obudzi się po takim czasie...
Moja Zocha śpi w dzień dokładnie tak samo. Max pół godziny, potem oczy jak 5zł i ryk bez ostrzeżenia

Cytat:
co do smyczy dla dzidziolków już biegających to widziałam i powiem że babcia dumnie spacerowała i nie bała się że wybiegnie na ulice, sami nabędziemy taką dla dziadków
Widziałam kilka razy starszą panią z dzieckiem na takiej uprzęży i to jest znakomity pomysł

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
Brawo

A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj.
Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli
Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. I że ja wyprasuję, bo on ma inne zadania (krojenie warzyw na sałatkę) plus spojrzenie z wyrzutem na mnie, bo karmiłam akurat dziecko.
Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto...
Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:52   #536
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Katiem jedziemy juz ;D jeszcze musimy do Poznania wskoczyć po dokumenty póki w Polsce jestem to mam internet

Dziękuje dziewczyny mam nadzieje ze chociaż raz dziennie uda mi sie was poczytać bo jak nie to chyba oszaleje nie zapominać o mnie :p
Nie zapomnimy

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Colds ranisz moje serce, mniej niż 5 postów??? ja? nie wytrzymałabym

Moja Zocha śpi w dzień dokładnie tak samo. Max pół godziny, potem oczy jak 5zł i ryk bez ostrzeżenia

Widziałam kilka razy starszą panią z dzieckiem na takiej uprzęży i to jest znakomity pomysł

Brawo

A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj.
Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli
Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. I że ja wyprasuję, bo on ma inne zadania (krojenie warzyw na sałatkę) plus spojrzenie z wyrzutem na mnie, bo karmiłam akurat dziecko.
Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto...
Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie.
współczuję to faktycznie nieciekawie,też bym była wściekła na Twoim miejscu,a kiedy wracacie?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 12:54   #537
kraven
Zakorzenienie

Lourose to faktycznie niemiło. Wkurza mnie to, że ludzie potrafią się tak zachowywać

Jasiu zaczął znowu marudzic i dzisiejszy dzień upłynie pod znakiem spania na rękach bo jak Go odkładam to jest ryk

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:56   #538
marta1986222
Zakorzenienie

My zjemy obiad i jedziemy w odwiedziny do znajomych

Ale na razie moje aniołki śpią.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 12:58   #539
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie zapomnimy
współczuję to faktycznie nieciekawie,też bym była wściekła na Twoim miejscu,a kiedy wracacie?
Jutro, na szczęście. Cieszyłam się na ten wyjazd bo Tżt miał urlop i myślałam że spędzimy czas miło, a okazało się że było jak zwykle - ja z dzieckiem. A on się dobrze bawił Wczorajszy wieczór mnie dobił.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Lourose to faktycznie niemiło. Wkurza mnie to, że ludzie potrafią się tak zachowywać

Jasiu zaczął znowu marudzic i dzisiejszy dzień upłynie pod znakiem spania na rękach bo jak Go odkładam to jest ryk
Skąd ja to znam
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:09   #540
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
W końcu niedziela i nie muszę nigdzie latać załatwiać spraw..
normalnie padam na pysk po całym tygodniu.

Dobrze , że Iga ładnie śpi w nocy, teraz też zasnęła moja kochana
Przeraża mnie ogrom spraw, które mamy załatwić do czerwca , osiwieje chyba do tego czasu

Znowu cały ten tydzień zajęty..
a tak bym chciała być z Wami na bieżąco

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości