|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Kate mialas pisac cos na pw
![]() Kurde jak Wy chudniecie...a ja chyba wogole brzuch juz trzymam na kolanach heh no moze nie jest az tak zle,ale myslalam ze przez karmienie szybciutko polece ehh..
|
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Jurek raz mi uciekł jak płaciłam w sklepie,to ani pieniędzy,ani zakupów nie brałam tylko za nim Dobranoc
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Mamusie ktore uzywaja pampkow z Babydream z Rossmana Czy dalej sa one całe białe? i czy sa lepsze od Dady? Bo kiedys o ile dobrze pamietam byly wlasnie białe i nie mialy elastycznych boczków. |
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pamiętam, ze synka dietę rozszerzałam właśnie licząc po 28 dni miesiące-tak mi pediatra ze szpitala gdzie rodziałam kazała, a teraz rodziąłm gdzie indziej i jak zapytałam to mnie wyśmiano no to czekam jeszcze kilka dni do 15ego i ruszam z marchewką
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
noc spokojna a jaki będzie dzień? ![]() Iwcia widzę że goście by co tydzień wpadali bo tak miło macie ... dobrze że u mnie raz na jakiś czas i z wyczuciem że dzidziol jeszcze mały Cytat:
zdrówka dla tżta .. u nas też koleje na całodobówce straszne, teściowa 3h siedziała - punkt czynny od 18 więc na 18 pojechała w piątek rzecz jasna a dopiero po 21 weszła .. tyle ludzi już czekało bo w ich ośrodkach odsyłano od rejestracji ... taka pora chyba A Antosia obserwuj, nie koniecznie musi się coś rozwinąć ... zdrówka dla całej Waszej trójeczki Cytat:
zgadzam się, a jeszcze jak nasz 60sięcioletni dzidzio ma latać za naszą Niunią która już teraz wszędzie by chciała to bezpieczniej z takim plecaczkiem... osiedle niby duże i jest plac zabaw ogrodzony ale dojść do tego czy innego miejsca trzeba i ulice dość ruchliwe są- niby oddalone ale licho nie śpi ...
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My dzisiaj o 12 wyjeżdżamy do Berlina juz i tam spimy także dzisiaj sie jeszcze prawdopodobnie idezwe no ale jutro nie wiem dam znac Konczita sluczna ta Teoja Dusia. Kurcze duże te nasze dzieciaczki ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Witam
|
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Asiulka przysyłaj przysyłaj i przede wszystkim przywieź słoneczko.A co lekarz powiedział? Dzieci zdrowe? A czy Jasiowi zdarzy się jeszcze kaszlnąć? Kubuś jeszcze słychać, że czasem odksztusi wydzielinę. Ale robię mu jeszcze inhalacje z Ventolinu. W tym artykule jeszcze jedna nieścisłość. niemowlę po 2 latach od szczepienia to już nie niemowle |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to lekarz powiedział ze to juz taki odruch a ja czytałam ba własna rękę ze te oskrzela maja czas nawet 4 tygodni zeby dojść do normalnego stanu dlatego dziecko czasami sobie kaszlnie postaram sie przywieźć
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj dobra nocka. Mały obudził się o 3 i dopiero o 8. A teraz leży gada do ślimaka i ciśnie kupe. Asiulka serdeczne dzięki za diete. Co prawda waże tyle co przed ciążą, ale przed ciążą ważyłam jakieś 10 kg za duo więc pora to zrzucić ![]() Bardzo fajna ta torba, mam podobną i super się sprawdza
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie po prostu dużą torbę z Zary
I mam taki fajny worek na rzeczy Henia i noszę w nim - podkład, 2-3 tetry, 3-4 pampersy, chusteczki mokre, pajac albo dwa na zmianę, sweterek, dresiki, skarpetki, emulsję do tyłka i zabaweczkę. I czasem jeszcze kocyk do torby wkładam.
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczywajcie kochana bo się Wam należy .. cykaj foty co by i nam troszkę wakacji zafundować ![]() ehjh Asiu kiedy te nasze dzidziusie tak urosły ? jak patrze na moją to już tęsknie za tym małym mokrym kurczaczkiem .. teraz to indorek wielki się zrobił ... ale kocham nad życie tego terrorystę mego ... poszłam gotować jeść ![]() aaa ja mam torbę z wózka mego ona jest taka że mogę ją albo powiększyć albo zmniejszyć i jak ją powiększę - rozsunę jej dno to pomieści wszystko włącznie z kocykiem, jedzonkiem, ciuszkami na zmianie, pampkami, chusteczkami, zabawkami ... i wielką książeczką jej
|
|
#523 |
|
potworkowa
|
powiedzcie mi, czy krostki wokół pupci to uczulenie na pampki?
|
|
|
|
#524 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
już jestem pewna ze ta kaszki małej zaszkodzila, za duzo 2raxy na dobę to jesz ze dla niej za dużo. musiało jej ciążyć na vrzuszku ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
my już wiemy ze mala ze wzrostem sie chyba w nas wda, bo nosi juz coraz wiecej na74...a taka malusia sie urpdzila szok---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
super kochana wiem co czujesz. u nas tez ćwiczenia pomogły bardzo duzo i na szczęście to już ich koniec tak powiedział rehabilitant alee idziemy też so neurologa sie upewnic
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
ale pedzicie ani Was nadrobic...
dziewczyny karmiace piersia kiedy zaczynacie podawac dodatkowe jedzonko???
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zmkam kochane bo jedziemy do dziadko-teściów
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kaczuszka a zmieniałaś pampki ostatnio? Spróbuj zastosować clotrimazol - jesli bedzie lepiej to nie pieluszki. |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
U nas krostki pojawiły się pierwszy raz na udkach w miejscu gdzie pielucha uciska, nie mogliśmy tego długo zwalczyć w końcu pediatra powiedziała że to grzybek i dała receptę na pimafucort i on to wyleczył. Nie wiem tylko dlaczego pojawiają nam się one jeszcze czasami, choć wystarczy raz posmarować tą maścią i znikają. Też zastanawiam się czy to nie od pieluch, ale używałam i pampersów i dady i na jednych i drugich to się pojawia. Asiulka fajnego wypoczynku Wam życzę!! |
|
|
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka dzięki za odp.
W tym tygodniu wybieram się na kontrolę z Kubusiem. |
|
|
|
#530 | ||
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest po 12 to Asiulka już jedzie do Berlina.
Szerokości kochana ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Kaczuszka ale grzyb często się zdarza przy pieluchach i nie ma się czym denerwować. Niestety to idealne środowisko. Clotrimazol właśnie jest na grzyba i sporo dziewczyn musiało go już stosować. A krem (w przeciwieństwie do maści) jest bez recepty. |
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiulka udanego wypoczynku dla Was Zielona ja używam babydream na zmianę z dadą i jestem zadowolona.
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem
póki w Polsce jestem to mam internet Dziękuje dziewczyny mam nadzieje ze chociaż raz dziennie uda mi sie was poczytać bo jak nie to chyba oszaleje nie zapominać o mnie :p
|
|
|
|
#534 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Jakiego mam lenia... Tragedia normalnie.
Kurde szukam ubranka dla Mateusza na chrzest i niewiem jaki rozmiar 68 czy 74. Będzie miał nie całe 5 miesięcy wtedy. Chyba wezmę 74, zawsze można podwinąć rękawki i nogawki, a z za krótkimi nic się nie zrobi. Cytat:
Cytat:
za sukces gołego suta ![]() Nam pediatra nie kazała do roku nic odciągać, więc może lepiej rzeczywiście się skonsultować z innym pediatrą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cerazette. Cytat:
Cytat:
![]() A kaszka powinna być dawana na śniadanko tylko. Tak zalecają. |
|||||||
|
|
|
#535 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja? nie wytrzymałabym Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj. Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto... Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie. |
||||
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Lourose to faktycznie niemiło. Wkurza mnie to, że ludzie potrafią się tak zachowywać
![]() Jasiu zaczął znowu marudzic i dzisiejszy dzień upłynie pod znakiem spania na rękach bo jak Go odkładam to jest ryk
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
My zjemy obiad i jedziemy w odwiedziny do znajomych
![]() Ale na razie moje aniołki śpią.
|
#539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczorajszy wieczór mnie dobił.Cytat:
|
||
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
W końcu niedziela i nie muszę nigdzie latać załatwiać spraw.. normalnie padam na pysk po całym tygodniu. Dobrze , że Iga ładnie śpi w nocy, teraz też zasnęła moja kochana Przeraża mnie ogrom spraw, które mamy załatwić do czerwca , osiwieje chyba do tego czasu Znowu cały ten tydzień zajęty.. a tak bym chciała być z Wami na bieżąco
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

brzuch juz trzymam na kolanach
heh no moze nie jest az tak zle,ale myslalam ze przez karmienie szybciutko polece ehh..

.

ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy 

super kochana wiem co czujesz. u nas tez ćwiczenia pomogły bardzo duzo