|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Ale wczoraj mój maluch dał mi popalić, normalnie takie ruchy wyczyniał jak nigdy dotąd. Brzuch mi chodził dosłownie jak galareta, jak trzęsienie ziemi to wyglądało. Aż bolało momentami. Ale i tak mi się podobało
![]() I tak myślę, że może odwracał się główką w dół
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy od 1 do 4 spać nie mogłam, ale za to nadrobiłam cały dzień zaległości na forum
![]() Wczoraj z Igorem pokonaliśmy komunikacją miejską Warszawę i okolicę. Boziu...ostatni raz z dzieckiem w ciąży. Zasnął mi w metrze i musiałam go trochę nosić. 14 kg człowieka.
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
Powiem szczerze, że nie wiem. Bartosz jest niski i troszkę przy sobie, ale nie jakiś gruby, ma po prostu brzuszek. Chłopcy mówią, że ich denerwuje i drażni, a on jest dosyć naiwny i ufa bardzo ludziom. Chciałby mieć kolegów, czy pogadać z kimś na przerwach, a oni mu ciągle dokuczają i biedny chodzi znerwicowany. No, a potem mama słucha wieczorami takich rzeczy, ze włos sie jeży.
Mnie w sumie bardzo ciekawi czemu rodzice tych dzieciaków nie reagują. Bo gdyby przyszła do mnie jakaś matka i powiedziała, że mój syn notorycznie dokucza czy prześladuje kolegę, to zareagowałabym nie tylko gadką terapeutyczną. Malpka a u nas zawsze z ministrantem, a nawet dwoma. Zaś na wsi nawet z kościelnym chodzi W tym tygodniu przejedziemy się zobaczyć wózek do znajomej. Nawet nie chce mi się innego szukać i pewnie od razu go weźmiemy. A jutro USG Zobaczymy czy siusiak jest tam gdzie był, hehe. Wczoraj mały się strasznie wiercił. Obracał się w każdą stronę, rozpychał, a potem dostał czkawki Wariat mały, hehe
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
hehe jak na ziarnku grochu
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały czas próbuję to utrwalić na filmiku... boję się, że mi to ucieknie (będzie już za duży i nie będzie tak fikał)... ale jak tylko włączam kamerkę - ciszzzzzaaaa.... o rajuuuu.... podziwiam Was dziewczyny! (wszystkie dzieciate) bo najczęściej nie wiadomo... dla mnie to straszne i próbowałabym ratować dzicko. może jakieś zajęcia poza szkolne gdzie będzie miał "swoją" ekipę???? czyli najprawdziwsza Księżniczka ![]()
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie tez szukam podobne kieszenie, by moc zawiesic na lozeczku, ale chcialam wiecej przegrodek... kiedys widzialam zdjecie, ale nie moge znalezc podobnych ![]() ale te z ikei fajne, wiec pewnie jak nie znajde to sie na te skusze ja wlasnie tekstylia mam zamiar kupic w ikei, pare rzeczy juz mam ![]() ahhh i mam problem z przewijakiem, najpierw chcialam taka nakladke na lozeczko... ale to chyba jednaknie to... bo bede musiala za kazdym razem to zakladac, zdejmowac.. dziecko powinno miec dobra cyrkulacje powietrza, a zostawiona nakladka moze ja przeciez blokowac.. no i pewnie kupie taki stolik, z poleczka pod spodem.. na regal z przewijakiem nie mam juz miejsca, gdyz maly odziedziczyl po mnie dwie komody z 8 szufladami.. no i teraz miejsca brak ![]() ohhh jeeee ![]() ale ja sie juz od jakiegos czasu nie wysypiam, spie po 10 godzin, a wstaje niewyspana i obolala ![]() Kochane mamusie z doswiadczeniem, chcialam zamowic laktator reczny i wybor skurczyl sie do dwoch modeli...Medela Harmony i Lansinoh.. ktory lepszy? http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...zestawie-.html http://www.lansinoh.pl/ManualBreastPumpInfo.php
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-06 o 09:39 |
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
strippi ciulowa akcja z tą naklejką, mam nadzieję że coś wywojujesz. witam nową koleżankę a poza tym za jakiś czas mykam na spacerek. powiem Wam że wczoraj byłam sama pod wrażeniem siebie, zrobiliśmy przemeblowanie w salonie ( i nanosiłam się sporooo książek), byliśmy na długim 2 h spacerze, rozebrałam choinkę i jeszcze kaczkę upiekłam na obiad, a potem zaczęłam wstępną selekcję ciuszków, dziś dokończę już ze wsparciem Mamy a na koniec wcale nie byłam zmęczona i jeszcze nie chciało mi się spać.Dziś w nocy budziłam się dwa razy bo robiłam sobie dobowy poziom glikemii, ale w sumie stwierdziłam że jak i tak już wstaję na sikanie, to nie ma to większego znaczenia czy 2 min dłużej zajmuje mi zbadanie cukru :P
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-06 o 09:46 |
|
|
|
|
#4900 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
My sie witamy juz w 28 TC, czyli wg mojej ksiazki w 7 miesiacu, 3 trymestrze I wiem juz tez dlaczego tak mi sie dluzylo w ostatnim miesiacu, bo 6 miesiac zajmowal np 5 tygodni, a siodmy tylko 4 ... Cos mi wlasnie nie pasowalo. No ale ten miesiac i tak fajnie szybko zlecial, wiec luzik.No to lece, mam do nadrobienia pare stron z wczoraj. Kurcze, czy ktos ma ladna pogode? U nas szaro, a wczoraj bylo tak pieknie
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się po śniadanku -w 27 tyg
|
|
#4903 | ||
|
Kniaginia
|
Witajcie
![]() Spało się z przerwami. Za dużo myśli mi się po głowie kołacze. Wierciłam się na łóżku wzdychając, a na każde wzdechnięcie TŻ mi odjękiwał. Rano mówił, że tego nie pamięta ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-01-06 o 10:18 |
||
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4905 | ||
|
Rozeznanie
|
jeszcze jakieś 12h..
![]() Cytat:
Cytat:
Zniszczą nie jednemu psychikę, a to dopiero 10-latki..
|
|
|
#4906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strach mieć dzieci normalnie.... Kurczę, dziewczyny.... Mąż zrobił sobie śniadanie i tak siedzi w tej kuchni i siedzi. No to poszłam po banana, patrzę, a on piekarnik czyści. Pozmywał, posprzątał i w ogóle.... wow. Jestem w szoku ![]()
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam z cukrzycą czy mogę jeść otręby granulowane z żurawiną/śliwkami?
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem wkurzona tym rozwarciem w 30 tyg cala ciaze wszystko było ok
|
|
|
|
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Nie mam co prawda cukrzycy (jeszcze przed badaniem brrr), ale wydaje mi sie, ze te otreby sa bardzo slodkie, chyba musialabys same jakby co, ale to tez sa weglowodany raczej. Z tylu jednostki weglowodanowe trzeba czytac. Przynajmniej moj brat cukrzyk na tym wszystko opiera. |
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
masakra. chora jestem. tzn mocno się przeziębiłam gardło mnie boli nos mam zatkany. w nocy myślalam ze się wscieknę. w końcu za 5 razem na siku wkurzyłam się umyłam sobie po raz nty zęby wypłukałam gardlo solą wziełam tantum verde i otworzyłam okno bo stwierdziłam ze wolę mieć jednak powietrze bo mi język zaschnie i się przyklei do podniebienia.
takze dziś łóżko. na zmianę z łazienką bo mnie suszy i jak mało piję to jak wstałam 1,5 godziny temu to wypiłam juz 3 szklanki ciepłych napojów. poza tym mąż mi zrobił śniadanko
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to dużo czy mało ?
|
|
|
|
|
|
#4912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ogarnelam mieszkanko, przewietrzylam, odkurzylam.. nastawilam pranie i zmywarke, posprzatalam lazienke.. no a teraz leniuchuje... pozniej jezszce tylko poscierac kurze i jest ok...
no i moze dzisiaj w koncu zlozymy lozeczko dla maluszka? ![]() i nie wiem co ugotowac na obiad, w domu mamy tylko makaron ![]() moze makaron zapiekany w piekarniku z jablkiem? ![]() udanego spaceru ![]() Cytat:
![]() u nas tez szaro, slonca nie widzialam juz dobre 2-3 tygodnie ![]() Cytat:
nawet maz zauważył ![]() Cytat:
![]() w grupie zawsze musi znalezc sie slabszy, z ktorego robia ofiare no ale wlasnie od tego sa pedagodzy.. no i rodzice.Cytat:
Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-06 o 11:39 |
|||||
|
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, zobaczcie jaki fajny organizer dla mamy znalazłam http://www.brioko.pl/organizery/300-organizer-mamy.html
Zastanawiam się nad jego kupnem, bo lubię mieć wszystko uporządkowane i w jednym miejscu, ale...boję się, że nie będę miała pamięci by go wypełniać odpowiednio Tak samo miałam z kalendarzami czy notatnikami. Mam nadzieję, że chociaż pamiętnik mojego szkraba będę regularnie uzupełniać ![]() Czytam sobie dziś "Język Niemowląt". Na razie mi się podoba, zobaczymy co dalej
|
|
|
#4914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do makaronu - może jakiś z pomidorami i oliwkami albo na biało (smietana/maskarpone) z szynką/boczkiem?
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, zrobiłaś mi smaka na ryż z jabłkami
![]() Cytat:
No i dane ![]() A co do "Języka Nimowląt" wczoraj skończyłam czytać... początek mi się bardzo podobał, wszystko co pisała autorka chciałabym wdrożyć. Ale od połowy zaczynały nam się drogi rozjeżdżać.... Nie zmienia to faktu, że warto przeczytać bo kilka rzeczy, myków i sposobów na pewno się przyda
|
|
|
|
#4916 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Ikea byliśmy z miesiąc temu i też zauważyłam, że można naprawdę wiele rzeczy kupić i pewnie tam poczynię większość zakupów. Nie lubię się rozdrabniać. Cytat:
![]() ![]() A u mnie od wczoraj 25 tydz. - już chyba tak się przyzwyczaiłam do tej ciąży, że nie przeżywam każdego kolejnego tygodnia, tak sobie lecą.
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4918 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Całkiem nieźle, księżniczko Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie szaro, ale za to pada śnieg ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A właśnie, z tego co pamiętam chyba kilka z Was kupiło coś takiego jak dzienniczek ciąży, czy coś w ten deseń - uzupełniałyście? "Język niemowląt" zaczęłam, ale utknęłam, muszę wrócić
|
|||||
|
|
|
|
#4919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się dziś cieszę, że udało się 7,5 godziny z 4 wstawaniami ![]() Cytat:
bałabym się takich połączeń. z owocami kandyzowanymi... Cytat:
![]() mam kalendarz w którym mam wszystko. prowadzę takie dzienniki od 12 roku życia... ale żadnych wynurzeń egzystencjalnych - raczej fakty, śmiesznostki, rzeczy do zrobienia. mam kiepską pamięć i bez 'dzienniczka-powierniczka' nie funkcjonuję.
|
|
|
|
#4920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie moge narzekac - wstalam o 11.20
nie liczac kilka razy jak sie przebudzalam, ale ogolnie czujem sie Pelna Energii Cytat:
Szacun..... kochana Szacun Cytat:
aaahhaaa hhhaaa Bergen i Ladna pogoda, ooooo posikalam sie ze smiechu Cytat:
Cytat:
![]() no nic trzeba dokonczyc jesc sniadanko dzis serwuje mlodemu platki kukurydziane z ananasem oraz owsiane z jablkiem i cynamonem poza tym siostra znalazla wage i co 1wszy raz od 3tyg sie zwazylam - i dostalam PALPITACJI serca juz sama nie wiem co o tym wszytskim sadzic - waga wskazala mi 86,5 - a przed przeprowadzka mialam rowne 88,5 |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Wariat mały, hehe
Do tych pudełek od razu z tej samej serii są kieszenie ścienne - które ja przywieszę na łóżeczko (taki organizer z trzema kieszeniami)

Cos mi wlasnie nie pasowalo. No ale ten miesiac i tak fajnie szybko zlecial, wiec luzik.

ale mnie nastraszyłaś. a długo Cię ten kaszel męczył zanim poszłaś do lekarza? ja jestem w 30tyg i mam ten kaszel od wczoraj. Jeśli przez weekend nie przejdzie to w poniedziałek umówię się na wizytę i niech lekarz posprawdza czy wszystko ok
Czy to dużo czy mało ?