Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 10:56   #1981
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Margosia to jeszcze4szybko zleci ja zachwilke koncze pierwszy trymestr tez zlecialo szybko

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
a jaki lubisz styl??? my mamy taka http://glassdiningtable.co.uk/graphics/GIO%20SOFA.jpg

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

bedzie fajnie sie komponowac
my mamy cale mieszkanie w kolorach
przedpokoj na turkusowo, kuchnia limonkowa, salon na ciemny fiolet, sypialnia na rozowo i lazienka na pomarnacz
istny szal kolorow haha ale odzwierciedla nasze zwariowane dusze
ojj to nie moj styl chodziaz nie mowie ze mi sie nie podoba.ja wolalabym cos bardziej klasycznego ale nie do konca lubie narozniki bardzi ale mama mi mowi i pewnie ma racje ze troche pokoj by mi sie powiekszyl jakbym miala zwykla sofe a wiecie jeszcze lozeczko itp...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
oj wspolczuje..

ja jestem z tych co nie doswiadczyly zadnych mdlosci ani spotkan z kibelkiem,czuje sie naprawde swietnie i weszlam juz w 2 trymestr
Ja wsumie mialam dwa dni jak zaczelam 9tydz mdlosci ale nie spotkalam sie z kibelkiem i narazie jest ok chodziaz....uwielbiam ogorki kiszone od przedwczoraj je pochlaniam na kazdej kanapeczce i wogole mmmm

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:58   #1982
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Margosia to jeszcze4szybko zleci ja zachwilke koncze pierwszy trymestr tez zlecialo szybko
Też tak pomyślałam, ale w sumie wyszło, ze i tak jeszcze 5 miesięcy zostało 9-4=5

łóżeczko turystyczne stoi u Dziadków, takie żłobkowe jeszcze
My preferujemy zwykłe drewniane co by Maluch uczył się wstawać przy szczebelkach

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:59   #1983
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]ojj to nie moj styl chodziaz nie mowie ze mi sie nie podoba.ja wolalabym cos bardziej klasycznego ale nie do konca lubie narozniki bardzi ale mama mi mowi i pewnie ma racje ze troche pokoj by mi sie powiekszyl jakbym miala zwykla sofe a wiecie jeszcze lozeczko itp...[COLOR="Silver"]
no mi sie raczej podobaja wszystkie meble design i w takim stylu mamy urzadzone cale mieszkanie ale faktycznie sofa mniej miejsa by zajela.. cos znajdziesz
my lozeczko bedziemy miec w sypialni
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:14   #1984
d0tkaaa
Zakorzenienie

Margosia to ty na dniach poczujesz moze pierwsze kopniaczki?tak czytam na internecie jak ti jest to dziewczyny roznie to opisuja smiesznie nieraz juz tez sie nie moge doczekac haha)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 11:19   #1985
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia to ty na dniach poczujesz moze pierwsze kopniaczki?tak czytam na internecie jak ti jest to dziewczyny roznie to opisuja smiesznie nieraz juz tez sie nie moge doczekac haha)
Mi gin wyliczyła na ostatniej wizycie, że Dziecko mnie kopnie pierwszy raz 23.01
Nie wiem tylko jakie kryteria brała pod uwagę

Ale powiedziała, że tak od 20.01 powinnam zacząć się ich spodziewać- z różnicą błędu nawet do początku lutego

Ale czekam bardzo niecierpliwie
Na razie nic się jednak nie dzieje;p

Mały
Stary 2013-01-06, 11:33   #1986
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Bardzo mądre zdanie. Tylko nie dociera to do mojego tż.
Niedawno mi powiedział, że kobiety są od mycia kibla. Na co się bardzo zbuntowałam, bo u mnie w domu bracia myją kibelki. Co jeszcze jest najśmieszniejsze faceci obsikują wc, a my niby mamy je czyścić?
Powiedziałam mu że mamy XXI wiek, kiedyś kobiety były od mycia kibla i sprzątania, bo mężczyźni zarabiali pieniądze na utrzymanie rodziny. Niech się cieszą, że jeszcze pozostało im coś z pra pra pra babek i gotują oraz piorą ich brudne skarpety.

Swoją drogą to jest nie do pomyślenia co on wygaduje... Poczułam się jak jakaś szmata do podłogi...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:37   #1987
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Bardzo mądre zdanie. Tylko nie dociera to do mojego tż.
Niedawno mi powiedział, że kobiety są od mycia kibla. Na co się bardzo zbuntowałam, bo u mnie w domu bracia myją kibelki. Co jeszcze jest najśmieszniejsze faceci obsikują wc, a my niby mamy je czyścić?
Powiedziałam mu że mamy XXI wiek, kiedyś kobiety były od mycia kibla i sprzątania, bo mężczyźni zarabiali pieniądze na utrzymanie rodziny. Niech się cieszą, że jeszcze pozostało im coś z pra pra pra babek i gotują oraz piorą ich brudne skarpety.

Swoją drogą to jest nie do pomyślenia co on wygaduje... Poczułam się jak jakaś szmata do podłogi...

o matko jak mozna cos takiego powiedziec????? dla mnie to zero szacunku!
Stary 2013-01-06, 11:43   #1988
Konto usunięte

Asiunia ja Ci dobrze radzę, zacznij tego Twojego TŻa ustawiać do pionu, bo jak się pojawi dziecko, to zapomnisz, jak się nazywasz... Obowiązki domowe + dziecko, a jak facet ma takie podejście, to potem się widzi takie umęczone kobiety, które nie mają czasu przez 2 tygodnie umyć włosów...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:45   #1989
Margosia__
Zakorzenienie

Lubię czytać co się dzieje i zmienia z tygodnia na tydzień- ale przeszłabym przez życie bez informacji, że Dziecko sika do mojego brzucha co 40-50 minut a potem spokojnie to sobie pije... bleeee....

Mały
Stary 2013-01-06, 11:46   #1990
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Lubię czytać co się dzieje i zmienia z tygodnia na tydzień- ale przeszłabym przez życie bez informacji, że Dziecko sika do mojego brzucha co 40-50 minut a potem spokojnie to sobie pije... bleeee....
No coz..a i tak bedziesz je calowac haha)

widzialyscie?

http://szybki.fakt.pl/Rodzace-sie-dz...,194529,1.html

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 12:02   #1991
4mypassion
Raczkowanie

Hej wszystkim !

malaczarnakejt-śliczny brzuszek ) ja mam chyba troszke jeszcze większy u dołu ale podobny ;]
magdalennne - dodam zdjęcie 12tego niestety żeby zobaczyć jak się miewają muszę poczekać do tej wizyty a tu jeszcze tyle czasu najchętniej co dzień bym chodziła na usg

Będziemy mieli w domu problem jak bliźniaki to gdzie wstawić 2łóżeczka ? do innego domku będziemy się przenosić dopiero za jakieś 1,5 lub 2 lata to narazie mamy mały kłopot ;] ale coś wykombinujemy

My akurat z wyliczeń zmieścimy się w becikowym

Margosia__- o kurcze jaką dokładną masz tą gin .

ps: też lubię czytać wszystko co się zmienia i co u dzidziusia nowego

d0tkaaa - widziałam - poruszające zdjęcie czyż nie ?))

Edytowane przez 4mypassion
Czas edycji: 2013-01-06 o 12:04
4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:07   #1992
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No coz..a i tak bedziesz je calowac haha)

widzialyscie?

http://szybki.fakt.pl/Rodzace-sie-dz...,194529,1.html
Widziałyśmy

Mały
Stary 2013-01-06, 12:12   #1993
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

witam!
czy Wy tez macie problemy z zasypianiem? ja wieczorem czuje sie jakby troche niespokojna, w lozku nie moge zasnac, nie wiem jak to opisac, ale musze calyc zas ruszac nogami bo czuje wnich jakis dyskomfort ;/
dzis obudzilam sie o 6 i nie moglam spac, poszperalam sobie w necie i spalam dalej do 11, jakos nad ranem spi mi sie lepiej
w ogole co do ruchow dziecka to myslalam ze mozna juz nawet poczuc w 16 tc;/ jeszcze tyle czekac?
w ogole znow jestem zla na Tż i dolaczam do tego grona bo obiecal mi ze 10 stycz pojdzie ze mna na wizyte do gin,, wczesniej nie byl jeszcze ze mna i co? okazalo sie ze jedziena del gdzies daleko ja juz nie mam sil, w ciagu tyg przewaznie jestem sama, co robic? czuje sie samotna ja chce miec faceta w domu

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:23   #1994
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry Wczoraj pożarłam się wieczorem z TŻ Ależ mnie wkurzył, wstaliśmy nie odzywając się... Do zmiany sytuacji doprowadziła moja siostra, która stwierdziła, że ma nadzieję, że nasze dziecko nie będzie w nocy płakać. A co zrobię jak będzie Na mieszkanie na swoim mamy szansę dopiero za kilka lat

Cytat:
oj wspolczuje..

ja jestem z tych co nie doswiadczyly zadnych mdlosci ani spotkan z kibelkiem,czuje sie naprawde swietnie i weszlam juz w 2 trymestr
Mi też się tak udało I bardzo się z tego cieszę

Mam pytanie odnośnie tych łóżeczek turystycznych. Mi osobiście bardziej podobają się tradycyjne drewniane, moja mama mówi, żebyśmy pomyśleli nad tym turystycznym... Myślicie, że ono sprawdzi się na co dzień tak jak tradycyjne? Wiem, że tam montuje się jakieś uchwyty, żeby dziecko mogło się podciągać... Ale w końcu z jakiegoś powodu jest łóżeczkiem turystycznym...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam!
czy Wy tez macie problemy z zasypianiem? ja wieczorem czuje sie jakby troche niespokojna, w lozku nie moge zasnac, nie wiem jak to opisac, ale musze calyc zas ruszac nogami bo czuje wnich jakis dyskomfort ;/
dzis obudzilam sie o 6 i nie moglam spac, poszperalam sobie w necie i spalam dalej do 11, jakos nad ranem spi mi sie lepiej
w ogole co do ruchow dziecka to myslalam ze mozna juz nawet poczuc w 16 tc;/ jeszcze tyle czekac?
w ogole znow jestem zla na Tż i dolaczam do tego grona bo obiecal mi ze 10 stycz pojdzie ze mna na wizyte do gin,, wczesniej nie byl jeszcze ze mna i co? okazalo sie ze jedziena del gdzies daleko ja juz nie mam sil, w ciagu tyg przewaznie jestem sama, co robic? czuje sie samotna ja chce miec faceta w domu
Mi się ogólnie dobrze śpi (jak nie mam koszmarów), ale najlepiej zasypia mi się i śpi na plecach Na bokach wszystko mnie boli i czuję się taka ściśnięta...
A samotność niestety dotyka, jak facet często jeździ w delegacje. Mój TŻ był ze mną na wszystkich wizytach. Na dwóch pierwszych czekał w poczekalni, ale miałam świadomość, że tam jest Na pierwszą nawet specjalnie zwolnił się z pracy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:28   #1995
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam!
ja wlasnie rano czytalam to niektore dziewczyny pisaly ze juz ok 16/17 tyg czuly delikatne kopniaki i ruszanie sie dziecia

to nie fajna sytuacja tak samej caly czas..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 12:28   #1996
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie tych łóżeczek turystycznych. Mi osobiście bardziej podobają się tradycyjne drewniane, moja mama mówi, żebyśmy pomyśleli nad tym turystycznym... Myślicie, że ono sprawdzi się na co dzień tak jak tradycyjne? Wiem, że tam montuje się jakieś uchwyty, żeby dziecko mogło się podciągać... Ale w końcu z jakiegoś powodu jest łóżeczkiem turystycznym...
Turystycznym jest, bo łatwo się je składa, zajmuje wtedy mało miejsca i można bezproblemowo przewozić
Ale to, które ja mam nie ma regulacji wysokości, co przy noworodku byłoby bardzo niewygodne...

Ale ja mam takie najtańsze to może dlatego

Mały
Stary 2013-01-06, 12:40   #1997
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Turystycznym jest, bo łatwo się je składa, zajmuje wtedy mało miejsca i można bezproblemowo przewozić
Ale to, które ja mam nie ma regulacji wysokości, co przy noworodku byłoby bardzo niewygodne...

a moja prawie kazda kolezanka je ma/ miala i sa bardzo fajne...szwagierka tez kupila takie i sa regolowane i dzidzius maly jest wysoko nie trzeba wpadac prawie do tego lozeczka zeby go wyciagnac... a szybko sie sklada i rozklada.. ma jeszcze nasadke wibrujaca ktora trzesie calym dzieckiem:P tzn lozeczkiem piosenki i przewijak ja tylko takie biore pod uwage bo pozniej mozna je obnizyc i dziecko tez sie bedzie mialo gdzie bawic a jak nawet sie przewroci to nic sobie nie zrobi ( tak jak np o szczebelki drewniane) ..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 12:41   #1998
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Czyli w użytkowaniu niewielka różnica Zależy co kto woli Mi kiedyś pani w sklepie mówiła, że ma dwie wysokości materaca i właśnie jakieś uchwyty, dzięki którym dziecko może się podnieść Mamy czas będziemy się zastanawiać
Stary 2013-01-06, 12:42   #1999
mela1234
Zakorzenienie

Ja mam zwykłe drewniane. Było z szufladą, ale szybko się popsuła i strasznie dużo kurzu tam się zbierało. A wibracje podobno nie są zdrowe dla dzieciaczka. Już nie pamiętam jak to było, ale tak kiedyś czytałam jak kupowałam bujaczek.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-06 o 12:44
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:43   #2000
Konto usunięte

Ja jednak jestem nastawiona na klasyczne drewniane łóżeczko.
Stary 2013-01-06, 12:43   #2001
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://www.smyk.com/graco-contour-pr...t-niemowlaka-p

takie jest fajne tylko nie ten kolor przynajmniej dla mnie:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 12:52   #2002
magdalennne
Wtajemniczenie

TŻ powiedział, że chce drewniane A że mi się bardziej wizualnie podobają, to pewnie będzie drewniane Ale to i tak pewnie w okolicach czerwca będziemy kupować
Stary 2013-01-06, 12:55   #2003
d0tkaaa
Zakorzenienie

wogole to kiedys juz znalazlam ten naroznik jest mega strasznie mi sie podoba tylko bym musiala wymiary troche zmienic i byla by idealna chyba przy niej zostane;D

http://allegro.pl/naroznik-soprano-p...854587725.html

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 12:55   #2004
kasiamniam
Wtajemniczenie

My tez chcemy klasyczne drewniane tylko koloru bialego by nam pasowalo wszystko do wystroju
Takie turystyczne mi sie nie podobaja wizualnie.
Stary 2013-01-06, 12:59   #2005
d0tkaaa
Zakorzenienie

lecimy do mamusi na obiadek wpadne pozniej papa)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-06, 13:00   #2006
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Nie jem po 18
ja to staram sie tak jak przed ciążą najpóźniej 3 h przed pójsciem spać jeść...

Cytat:
to na nastepne badania pojde bez brania rano Euthoryxu i zobaczymy jak wynik..
noo dla pewnośći zawsze możesz wziąć od razu po badaniu.

Cytat:
Napisane przez iwus87 Pokaż wiadomość
Witam
dołączam do Was w koncówce 9 tyg w środę idę na drugą wizytę mam nadzieję, że wszystko u dzidzi w porządku Ja czuję się bardzo dobrze czasami tylko mam wieczorne mdłości
Termin na 5.08 !!
witamy!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Oj niedobry Mój sprząta teraz za mnie, choć dzisiaj powycierałam kurze na jego prośbę
u mnie jest podobnie, mieszka z nami moj brat i obowiazki sprzatania spadła na moich dwóch panów ja tylko mam kurze w dużym pokoju i naszej sypialni (mąż ma alergie)

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No dziewczyny, miałam wenę na zdjęcia
Wrzucam brzuchala! 10 tydzień
wooow - naprawde bardzo ładny!! i spory jak na 10tc, ale widać też że szczuplutka jesteś. mój jest troszkę mniejszy ale kształtem bardzo podobnie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Asiunia przepraszam, że to napiszę, ale on bardzo źle ciebie traktuje i jeżeli masz gdzie to spieprzaj gdzie pieprz rośnie bo będzie coraz gorzej.
Asiunia: dokładnie to samo chciałam napisać..... przemyśl jeszcze sobie wszystko, bo wygląda na to, że lekceważący stosunek do ciebie i brak szacunku który bije po oczach z tej sytuacji, nie jest po raz pierwszy i jak czytam twoje wpisy to coraz bardziej się o Ciebie martwię. Mam wrażenie, że twój tż nie docenia kogo ma tuż obok...

Cytat:
dobre

Cytat:

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Mi się ogólnie dobrze śpi (jak nie mam koszmarów), ale najlepiej zasypia mi się i śpi na plecach Na bokach wszystko mnie boli i czuję się taka ściśnięta...
fajne to turystyczne łożeczko które któraś z was wrzuciła - ) my pozostaniemy przy drewnianym, ale tak sie zastanawiam czy takiego turystycznego na wyjazdy sobie dodatkowo nie sprawimy...

a co do spania to magdalenne uważaj już w wysokiej ciąży aby nie spać jednak na plecach. mi niestety tez dużo lepiej spać na plecach niż na bokach i przez odzwyczajanie sie od tego srednio ostatnio sypiam.. poł biedy jak w swoim łozku, ale ostatnio ponad tydzien u jednych rodzicow, teraz weekend u drugich i te rozne lozka mi sie daja we znaki.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:06   #2007
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Nie było mnie tydzień i coś czuję, że nie dam rady przebrnąć przez wszystko, co naprodukowałyście przez ten czas

Widzę, że poruszacie sprawę becikowego. Nie ukrywam, że mi się nieco ciśnienie podniosło, jak się okazało, że mnie to ominie. Z tego co kojarzę, becikowe z założenia miało być takim miłym gestem ze strony państwa w kierunku osób, które decydują się na dziecko, a tymczasem okazuje się, że jak ktoś uczciwie pracuje, żeby zapewnić dziecku odpowiednie warunki, na ten miły gest nie zasługuje. Od podatku też nie będę mogła sobie nic odliczyć...

Co do mebli, to właśnie od jakichś 10 tygodni czekamy na przywiezienie narożnika. Właściwie od roku remontujemy mieszkanie i przez ten czas nie mieliśmy na czym siedzieć (nie licząc materaca na podłodze w sypialni i krzeseł ), więc możecie sobie wyobrazić z jaką niecierpliwością czekam na dostawę tego mebla
Stary 2013-01-06, 13:14   #2008
magdalennne
Wtajemniczenie

Mam dla was zdjęcie brzuszka Ja z natury jestem puszysta, więc wszyscy twierdzą, że taki brzuch miałam już wcześniej, ale ja wiem swoje
Dzisiaj 13tydzień 4 dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13t 4d.jpg (76,9 KB, 73 załadowań)
Stary 2013-01-06, 13:14   #2009
mela1234
Zakorzenienie

Nie mogę załączyć zdjecia to tak wam pokażę. Mój brzuch-nie brzuch wieczorem. NIE ŚMIAĆ SIĘ ZE STROJU! Najwygodniejszy dla mnie
10 t.c.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:19   #2010
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dla was zdjęcie brzuszka Ja z natury jestem puszysta, więc wszyscy twierdzą, że taki brzuch miałam już wcześniej, ale ja wiem swoje
Dzisiaj 13tydzień 4 dzień
ty chyba puszystej nie widzialas :P tzn mnie
fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie mogę załączyć zdjecia to tak wam pokażę. Mój brzuch-nie brzuch wieczorem. NIE ŚMIAĆ SIĘ ZE STROJU! Najwygodniejszy dla mnie
10 t.c.
ale szczuplutka jestes fajnie brzuszek widac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości