Buty Melissa Vivienne Westwood - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 17:30   #5071
izabellini
Zakorzenienie

Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Boska kolekcja, czarne Jason Wu pięęęękne!
Koloru mi brakuje
Z JW miałam też bordowe, też piękne, ale niestety miały wadę
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:00   #5072
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
mnie wyniosły 380 PLN
Piszesz, że 91 F.

Jak podzielę przez funty wychodzi ~ 4,18
Średni kurs NBP funta dzis to 5zł (paypal pewnie policzy ponad 5,15) mnie się to nie kalkuluje; zresztą zbieram na torebkę +/- 350 EUR

Edytowane przez PlastikowaBarbie
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:03
PlastikowaBarbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:33   #5073
izabellini
Zakorzenienie

skorzystałam z kodu -20%
poza tym mam kartę funtową
Stary 2013-01-02, 20:17   #5074
Marigold19
🦄

Cytat:
Koloru mi brakuje
Z JW miałam też bordowe, też piękne, ale niestety miały wadę
Ja mam beżowo-różowe, ale te są chyba ładniejsze

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:12   #5075
saha8
Raczkowanie

Cytat:
mam tylko na szybko wczoraj cyknięte telefonem
na żywo ładniejsze, bardziej czarne, a kula cudowna
piękneeeee moje jeszcze nie dotarł,wysłane były 14.12 y

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
mnie wyniosły 380 PLN
a mnie chyba 405zł płaciłam kartą kredytową.bank funty przeliczył na euro i dopiero na złotówki !!!
Stary 2013-01-02, 22:52   #5076
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saha8 Pokaż wiadomość
piękneeeee moje jeszcze nie dotarł,wysłane były 14.12 y

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a mnie chyba 405zł płaciłam kartą kredytową.bank funty przeliczył na euro i dopiero na złotówki !!!
dotrą, nie smutaj

właśnie z tego powdu zrobiłam sobie kartę walutową
przeliczanie banków mnie dobijało
Stary 2013-01-03, 18:02   #5077
chochol
Raczkowanie

Dziewczyny zamowilam dzisiaj balerinki mel tangerine i mje pytanie brzmi: czym w zasadadzie mel rozni sie od melissa? Czy tylko projektami, czy tez wykonane sa z roznych materialow?
chochol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:09   #5078
powoli_znikajaca
Rozeznanie

Dziewczyny, na stronie Sarenza niektóre modele są w niższych cenach. Może komuś się przyda

http://www.sarenza.pl/buty-niskie-ce...w_size%253d198

powoli_znikajaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:59   #5079
malgoska_78
Zakorzenienie

Wiem, że to nie ten wątek, ale muszę się pochwalić... Dziś odebrałam swoją sukienkę z Asos ;-) Jest śliczna i pasuje do szpilek VW - na wesele jak znalazł ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image4xl.jpg (12,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg redladydragon500.jpg (17,4 KB, 26 załadowań)
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:48   #5080
izabellini
Zakorzenienie

Małgosiu,
bardzo ładna sukienka
Stary 2013-01-03, 20:31   #5081
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu,
bardzo ładna sukienka
Dziękuję
Stary 2013-01-03, 21:18   #5082
candace1
Zakorzenienie

Sukienka bardzo ładna
Ale nie zestawiaj jej proszę z tymi czerwonymi butami
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 00:06   #5083
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Sukienka bardzo ładna
Też bym tego nie połączyła, wyglądałoby to trochę jak przebranie.
Sukienka na modelce dość długa więc sama bym założyła jakieś cieliste szpilki do niej. Ale to nie ja będę w niej chodzić w końcu
Stary 2013-01-04, 00:40   #5084
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam kilka zdjęć mojej rodzinki
widać różnicę w kolorach JW i Anglomanii
fleki w kulkach są szafirowe, a nie czarne
Cytat:
dotrą, nie smutaj

właśnie z tego powdu zrobiłam sobie kartę walutową
przeliczanie banków mnie dobijało
Oddawaj buty

Jak się wyrabia taką kartę walutową?
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 01:55   #5085
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
wklejam kilka zdjęć mojej rodzinki
widać różnicę w kolorach JW i Anglomanii
fleki w kulkach są szafirowe, a nie czarne
Wszystko fajnie, ale czy dokupi się szafirowe fleki jak te się zniszczą?

Sama mam białe i żółte i o ile białe możliwe, że dostanę tak tych żółtych się boję co będzie. Szczególnie, że wybitnie zdzieram fleki z tyłu
Szkoda, że Melissa nie daje zapasowych
Stary 2013-01-04, 07:58   #5086
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez PlastikowaBarbie Pokaż wiadomość
Też bym tego nie połączyła, wyglądałoby to trochę jak przebranie.
Sukienka na modelce dość długa więc sama bym założyła jakieś cieliste szpilki do niej. Ale to nie ja będę w niej chodzić w końcu
O rety - tak na to nie patrzyłam... no to muszę zakupić szpilki nude A myślałam, że będzie pasować - bo kolory są identyczne...
Stary 2013-01-04, 08:47   #5087
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko fajnie, ale czy dokupi się szafirowe fleki jak te się zniszczą?

Sama mam białe i żółte i o ile białe możliwe, że dostanę tak tych żółtych się boję co będzie. Szczególnie, że wybitnie zdzieram fleki z tyłu
Szkoda, że Melissa nie daje zapasowych
ja nie zdzieram
a jakby co założę czarne
kulki są butami okazjonalnymi, więc nie wiem co w nich trzeba byłoby robić, aby szybko pozdzierać fleki
Stary 2013-01-04, 22:17   #5088
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
O rety - tak na to nie patrzyłam... no to muszę zakupić szpilki nude A myślałam, że będzie pasować - bo kolory są identyczne...
Tzn, chodziło mi to o, że osobie o przeciętnym wzroście jaki mam sama (165) lepiej byłoby chyba jakieś w kolorze skóry co by nogi wydłużyć. Nie wiem ile masz wzrostu i możliwe, że jako zestaw na Tobie by fajnie wyglądały te rzeczy razem Ale sukienka ślicznie na zdjęciach wygląda, jeśli w "realu" jest tak samo ładna co na tej fotce to zazdroszczę

Izabellini, z Twoimi problemu nie będzie ale jak się ma żółte jak ja lub na przykład różowe/czerwone to zaczynam się martwić o to. Poza tym ja te buty noszę na co dzień, może nie do sklepu osiedlowego po bułki, ale na jakieś wyjście na miasto - kino/zakupy/kawa/itp już tak.

Szkoda chować takie perełki w szafie
Stary 2013-01-04, 22:29   #5089
gozia
Zakorzenienie

malgoska_78 będzie total look, fajnie wyglądają na focie nawet razem
Stary 2013-01-05, 10:27   #5090
chocolate83
Raczkowanie

Moim zdaniem najlepiej beda wygladaly buty w kolorze cielistym. To ze sukienka jest czerwona i buty w tym samym kolorze to nie znaczy ze wszystko pasuje. I tak jak juz wczesniej napisano, bedzie to wygladac jak przebranie. Ale sukienka sliczna, buty rowniez, ale pasuja do czegos innego
chocolate83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:27   #5091
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn, chodziło mi to o, że osobie o przeciętnym wzroście jaki mam sama (165) lepiej byłoby chyba jakieś w kolorze skóry co by nogi wydłużyć. Nie wiem ile masz wzrostu i możliwe, że jako zestaw na Tobie by fajnie wyglądały te rzeczy razem Ale sukienka ślicznie na zdjęciach wygląda, jeśli w "realu" jest tak samo ładna co na tej fotce to zazdroszczę

Izabellini, z Twoimi problemu nie będzie ale jak się ma żółte jak ja lub na przykład różowe/czerwone to zaczynam się martwić o to. Poza tym ja te buty noszę na co dzień, może nie do sklepu osiedlowego po bułki, ale na jakieś wyjście na miasto - kino/zakupy/kawa/itp już tak.

Szkoda chować takie perełki w szafie
Mam 175 cm wzrostu + szpilka - sukienka jest koronkowa, ołówkowa do kolan taka jak lubię, jest elegancka i prosta... szpilki nude to super pomysł,ale chciałam ją ubrać do bordowych serc VW... a zresztą bardzo ciężko kupić szpliki nude, które mają mniej niż 11-12 cm ;-(
Stary 2013-01-05, 14:50   #5092
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
Mam 175 cm wzrostu + szpilka - sukienka jest koronkowa, ołówkowa do kolan taka jak lubię, jest elegancka i prosta... szpilki nude to super pomysł,ale chciałam ją ubrać do bordowych serc VW... a zresztą bardzo ciężko kupić szpliki nude, które mają mniej niż 11-12 cm ;-(
To jak modelka Nasze "rady" to jedno, a to jak się sama czujesz w zestawie to drugie. Na weselach wiele przejdzie, byle nie wyglądać lepiej niż panna młoda

W zarze były jakiś czas temu (chyba nawet jeszcze są) w 3 kolorach w szpic za 119 obcas 10cm Myślę, że jak poszukasz to znajdziesz. W ostateczności możesz dokupić kolejne Melisski, mnie ta nowa kolekcja kusi ale poczekam do przecen, bo 700zł to przesada
Stary 2013-01-05, 15:05   #5093
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka bardzo ładna
popieram. Obie rzeczy oddzielnie beda robic super efekt, ale razem mozna uzyskac efekt przesyceniai przesady, szczegolnie, ze czerwien to dosc mocny kolor...
Osobiscie bardzo nie lubie takiego zestawiania buty plus sukienka w ostrym kolorze, podobnie jak nie pomalowalabym paznokci na czerwono do czerwonej kiecki...

C do butow nude z obcasem nizszym niz 11cm to powinnas cos znalezc w typowo obuwniczych sklepach, tak mi sie wydaje...
Stary 2013-01-05, 15:36   #5094
ceriserose
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie Melissomaniaczki!

W lipcu wychodzę za mąż i z tego powodu zaczęłam zastanawiać się jakie chciałabym buty na tę okoliczność. Okoliczność szczególna, więc i buty muszą być szczególne Wybrałam melissy, jednakże mam kilka pytań do posiadaczek tych cudów. Zdecydowałam się na śmietankowe Lady Dragon ze złotym serduszkiem. W internecie krążą przeczące sobie nawzajem informacje na temat wysokości obcasów (rzeczywistej wysokości, która dzieli pięty od podłogi). Czy któraś z Was mogłaby odpowiedzieć mi na to pytanie? Kolejne dotyczy miękkości wkładki, czy jest rzeczywiście miękka i przyjemna, czy raczej twarda? Ach tak, chciałam jeszcze zapytać o materiał, z których powstały fleki, kauczuk? Nie sądziłam, że będę dobierać suknię do butów a nie odwrotnie, ale uległam ich czarowi i nie zmienię decyzji. Przynajmniej będę mogła nosić je po ślubie na co dzień. Zdenerwowałam się tylko, że w moim rozmiarze są za 700 zł! Nigdzie indziej ich nie widziałam taniej, jedynie na ebayu, ale wydaje mi się to ryzykowne, by kupować je poprzez tę formę. Pozdrawiam szczęśliwe posiadaczki najpiękniejszych butów pod Słońcem i liczę na Waszą pomoc
ceriserose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:03   #5095
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceriserose Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Melissomaniaczki!

W lipcu wychodzę za mąż i z tego powodu zaczęłam zastanawiać się jakie chciałabym buty na tę okoliczność. Okoliczność szczególna, więc i buty muszą być szczególne Wybrałam melissy, jednakże mam kilka pytań do posiadaczek tych cudów. Zdecydowałam się na śmietankowe Lady Dragon ze złotym serduszkiem. W internecie krążą przeczące sobie nawzajem informacje na temat wysokości obcasów (rzeczywistej wysokości, która dzieli pięty od podłogi). Czy któraś z Was mogłaby odpowiedzieć mi na to pytanie? Kolejne dotyczy miękkości wkładki, czy jest rzeczywiście miękka i przyjemna, czy raczej twarda? Ach tak, chciałam jeszcze zapytać o materiał, z których powstały fleki, kauczuk? Nie sądziłam, że będę dobierać suknię do butów a nie odwrotnie, ale uległam ich czarowi i nie zmienię decyzji. Przynajmniej będę mogła nosić je po ślubie na co dzień. Zdenerwowałam się tylko, że w moim rozmiarze są za 700 zł! Nigdzie indziej ich nie widziałam taniej, jedynie na ebayu, ale wydaje mi się to ryzykowne, by kupować je poprzez tę formę. Pozdrawiam szczęśliwe posiadaczki najpiękniejszych butów pod Słońcem i liczę na Waszą pomoc
Zależy przecież czy mierzysz obcas od zewnętrznej strony czy od wewnętrznej. 10 cm musisz liczyć (nie chce mi się teraz z linijką lecieć i mierzyć) w tym z 1-1,5cm platformy z przodu. Osobiście uważam, że są b. wygodne jak na taką wysokość (pod warunkiem, że nie obcierają, bo wyprofilowanie jest dobre).

Miękka wkładka? Moim zdaniem taka jak w normalnych butach; przecież musi być stabilna, jak chcesz to pewnie znajdziesz gdzieś żelowe wkładki czy coś w tym stylu.

Cóż posiadam białe (nie jest to czysta biel) ze złotym sercem i staram się ich pozbyć już jakiś czas.. Wcale nie trzeba 700zł by dostać nowe, ten model nie jest z ostatniej kolekcji więc trzeba się naszukać, ale ja nie widzę sensu dawać za takie butki więcej niż te 500zł, bo nie są na tyle uniwersalne co zwykłe skórzane dobrej jakości A kupując na takich portalach jak ebay ZAWSZE proś o real photo. Bez tego można kupić "piękną" podróbkę za 350zł i więcej
Stary 2013-01-05, 21:05   #5096
ceriserose
Raczkowanie

Cytat:
Zależy przecież czy mierzysz obcas od zewnętrznej strony czy od wewnętrznej. 10 cm musisz liczyć (nie chce mi się teraz z linijką lecieć i mierzyć) w tym z 1-1,5cm platformy z przodu. Osobiście uważam, że są b. wygodne jak na taką wysokość (pod warunkiem, że nie obcierają, bo wyprofilowanie jest dobre).

Miękka wkładka? Moim zdaniem taka jak w normalnych butach; przecież musi być stabilna, jak chcesz to pewnie znajdziesz gdzieś żelowe wkładki czy coś w tym stylu.

Cóż posiadam białe (nie jest to czysta biel) ze złotym sercem i staram się ich pozbyć już jakiś czas.. Wcale nie trzeba 700zł by dostać nowe, ten model nie jest z ostatniej kolekcji więc trzeba się naszukać, ale ja nie widzę sensu dawać za takie butki więcej niż te 500zł, bo nie są na tyle uniwersalne co zwykłe skórzane dobrej jakości A kupując na takich portalach jak ebay ZAWSZE proś o real photo. Bez tego można kupić "piękną" podróbkę za 350zł i więcej
Po pierwsze, dziękuję za odpowiedź! Liczę 8 cm. Próbujesz się ich pozbyć? W jakim są rozmiarze? Zastanawiam się, czy postawić na złote serce, czy czerwone. Jakie są Wasze typy? Piękne są te z nowej kolekcji z kokardką, cieliste, lecz szkoda, że kokarda jest niebieska, gdyż nie znoszę tego koloru.
Stary 2013-01-06, 10:28   #5097
ceriserose
Raczkowanie

Liczę 8 cm. Powiedzcie, czy te buty są transparentne? Wiem, że pewne modele są bardzo transparentne (z wisienką, z bombką), ale ja chciałabym, aby moje były całkowicie z nieprześwitującego kauczuku. Czy te perłowe ze złotymi sercami takie są? Wpadły mi też w oko takie same, ale z czerwonym czy ciemnoróżowym sercem (nie wiem dokładnie, jaki to kolor?) Jak uważacie, które lepsze do białej ślubnej sukni? Te ze złotymi sercami na niektórych zdjęciach wydają się być metalicznobrązowe. PlastikowaBarbie, czy podzieliłabyś się zdjęciami tych bucików? Pozdrowienia!
Stary 2013-01-06, 11:37   #5098
malgoska_78
Zakorzenienie

Moim skromnym zdaniem te dwa modele z sercami nadają się idealnie ;-) Masz do wyboru jeszcze wiśnie i skrzydła, ale dużo zależy od sukienki i dodatków. Myślę, że powinny się wypowiedzieć mężatki które w tym właśnie ważnym dniu wybrały Melisski.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (22,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (18,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 333.jpg (21,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 444.jpg (11,2 KB, 7 załadowań)
Stary 2013-01-06, 12:26   #5099
ceriserose
Raczkowanie

Model ze skrzydłami jakoś nie przypadł mi do gustu. Wisienki są przesłodkie, ale w dniu ślubu czułabym się dość kiczowato i pretensjonalnie, choć zdaję sobie sprawę, że serca też są pretensjonalne. Suknia ma być długa, skromna, minimalistyczna, syrena lub lekko rozkloszowana, ale pozostająca przy ciele zwiewna w kształcie litery A. Myślałam, aby miała wycięcie z boku, jednak to zwraca uwagę na nogi, które niekoniecznie chciałabym pokazywać nachalnie w ten dzień. Z dodatków stawiam na ozdobę we włosach i delikatna bransoletka (nie licząc pierścionka zaręczynowego i obrączki). Co do butów, moja pierwsza koncepcja to buty cieliste. Te z najnowszej kolekcji są piękne, ale niebieska kokarda przeszkadza mi, ponieważ nie znoszę tego koloru i ciężko byłoby mi je później wykorzystać.
Stary 2013-01-06, 13:55   #5100
OlaM
Zakorzenienie

Cześć .
Jestem nowa w tym wątku, ale może rozwiejecie moje wątpliwości .
Skusiłam się na swoje pierwsze Melisski - wybrałam baleriny Divine (TAKIE) i zamówiłam je na Spartoo. Normalnie noszę rozmiar 39, choć bywa, że potrzebuję zarówno 0,5 nr większe, jak i mniejsze - zależy od fasonu i firmy.
I tu moje pytanie - czy model Divine ma standardową rozmiarówkę czy zaniżoną? Wiem, że pytanie zadaję w zasadzie już po fakcie, bo zamówienie złożone, ale proszę pocieszcie mnie, że będą dobre i nie będę musiała palców skracać .
OlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości