![]() |
#4201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Raczkowanie
|
Fflorence bardzo fajne
![]() A ja miałam dzisiaj isc do kina z chłopakiem, z którym rozstałam się w wakacje (czasami tutaj coś o nim wspominam - 3 lata razem i wspólne mieszkanie, ogarnełam sie po 3 tyg jak poznałam EXa) bo mamy b. dobry kontakt i czasami się spotykamy. No ale wczoraj poszedł w tany z kolegami i dzisiaj zalega w domu... faceci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||||||||
Nie depcze krokusów
|
Malla wstała i spamuje
![]() Cytat:
Jaka jest różnica? Taka, że w drugim przypadku ktoś powiedział wyraźne NIE, ale to było jak grochem o ścianę. Cytat:
Miałam bardzo niskie libido. Potem się przekonałam, że to kwestia partnera. Byliśmy najlepszymi przyjaciółmi, ale nie kochankami, nie adorował mnie, nie flirtowałam z nim po tylu latach, on nie prowokował sytuacji łóżkowych, bo myślał, że mi się nie chce. Poznałam nowego i szał macicy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Choć poznaję samych odludków i niedorobów ![]() ![]() A w międzyczasie chciałabym zacząć kurs jogi dla zaawansowanych i podszkolić się w robieniu zdjęć, bo mam dobry aparat, a jadę na automacie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
A ja chyba ma się coraz lepiej co do ex-a (ale nie idealnie jeszcze).
Dzisiaj idę na moją "randkę w ciemno". Emocje jakby nieco opadły i się nie nastawiam. Co będzie to będzie... Za to kurcze, podoba mi się jeden chłopak... Ale czuję, że też nic z tego nie będzie. Generalnie poznałam go 2 dni temu u koleżanki. To jej kolega od lat. Wiem że jej się podoba, kiedyś nawet podobno ona się podobała jemu (to jej wersja ![]() Natomiast jest inteligentny, miły i ...nieziemsko przystojny. 2 dni temu sporo rozmawialiśmy. Wczoraj koleżanka robiła imprezę na której też był. NIC nie robił w stosunku do mnie, ale 90% imprezy było takie że był "obok mnie". Tzn. gdzie się nie przesiadłam, gdzie nie stanęłam to za chwilę on tam był. Niewiele do mnie mówił, ale ciągle był obok. A jak zaczynaliśmy rozmawiać to ta koleżanka od razu reagowała i go wołała :/ Trochę jak przedszkole... I sama nie wiem co robić. Siedzi mi w głowie... Ale chyba żadnego ruchu nie wykonam. Nieśmiała jestem ![]() Btw. trzymajcie kciuki za dzisiejszą "randkę". |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W końcu skądś się bierze ta prawidłowość, że jak mamy eksów w pupie, to wracają jak bumerangi... Cytat:
Może po prostu wyłączył chat lub Cię zablokował? Jak nie mam ochoty rozmawiać z byłym facetem, gdy jest na fb, to wyłączam chata i wrzucam się na niewidoczny na gg. Cytat:
Nie powinnaś go idealizować i nie zapominaj o jego wadach oraz przykrościach, jakie Ci sprawiał. Nie bez powodu nie jesteście razem. Myślę, że dla ludzi po 20 r.ż. spędzony wspólnie intensywnie rok jest odpowiednim czasem do określenia, czy zakochanie przerodziło się w miłość, czy tylko w przyzwyczajenie. A jeśli nie przeszło w coś głębszego, to czy jeszcze jest zakochaniem, czy już tylko przyzwyczajeniem. Cytat:
Cytat:
Uczucie i pewność względem bycia z akurat tą osobą powinno jeszcze wtedy rosnąć. Jeśli po roku osoba nie jest już zakochana, a jeszcze nie kocha, to co to w takim razie jest? Cytat:
Nie przekreślałabym związku po czymś takim, jeśli nie doszło do zdrady. Życie wiele razy na obie strony będzie nasyłać pokusy. Grunt to nie ulegać im i wzmacniać dzięki nim związek ![]() Uważam za zupełnie normalne, że nasze ciało nie będzie cały czas reagować na drugą osobę jak na początku, więc mogą pojawić się inne fascynacje. Dobrze wtedy przypomnieć sobie, co nas przyciąga do partnera - przytulanie w kinie, kuszenie krótką spódniczką w domu zamiast dresów, nowa fryzura, tygodniowy urlop w ciepłym kraju... Jeśli dwie osoby prócz przyjaźni i przeszłości łączy bliskość, szczerość i intymność, to nie ma kryzysu nie do pokonania ![]() Cytat:
Widocznie nie zmienił.
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Ah i mnie po ponad tygodniu od rozstania dopadł dołek... ale jakoś sobie poradzimy dziewczynki. Nie ma wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Raczkowanie
|
myslicie że nie warto jeszcze raz poprosic zeby zastanowił sie i przemyslał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Raczkowanie
|
W jakim sensie?
Jeśli chodzi o byłego, to 0 kontaktów. Ja staram się funkcjonować. Byłam dwa razy za granicą, wyjątkowo chodzę na wszystkie wykłady, nadrabiam czas ze znajomymi, chodzę na siłownię i godzinami spaceruję. Właśnie w tych moich aktywnościach czegoś mi brakuje, potrzebuję takiego swojego kawałka świata. Z Twojego bloga wywnioskowałam, że u Ciebie są to góry ![]() Muszę jednak przyznać, że przez pierwsze 3 tygodnie żyłam w zawieszeniu . Po prostu wegetowałam. Później przez jakiś czas robiłam to wszystko z założeniem, że jak już się zejdziemy, to pokarzę mu jak dobrze sobie bez niego radziłam -_- Co do Twojej opinii na temat miłości. Mój brat uważa tak samo ![]()
#4210 |
Zakorzenienie
|
dzastinaw Myślę że jak raz już coś zostało powiedziane to nie warto się powtarzać. Jak by sam chciał to by przemyślał i wrócił.
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2013-01-06 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierze, że ten dzień będzie ok. Mam chęć do działania, już zaczęłam robić konkretne rzeczy, mam plan dnia. Będzie ok. Jeśli chodzi o telefony: czasem nie odbierał, ale oddzwaniał zawsze. Jeśli było coś ważnego, to dzwoniłam do skutku aż usłyszy ![]() W przypływie emocji: dobrych i złych znów dziś zadzwoniłam i znów nie odebrał. ALE oddzwonił po 30 sekundach. Rozmawialiśmy 45 minut. Nie dostałam żadnej odpowiedzi. Był przybity nie tylko nami ale sytuacją w domu i pracą. Ogółem. Próbowałam rozmawiać normalnie, nie naciskać. Mamy się spotkać jakoś w przyszłym tygodniu, bo ja nie mam czasu i nie wiem w tej chwili jak on będzie w ogóle wyglądał. Pogadaliśmy jeszcze o zupełnie innych rzeczach. Planach, zajęciach, duchach.... tak normalnie. O! a o takim spotkaniu nawet nie myślałam (z Wizażankami). Troszkę boję się, że byłyby jakieś dziewczyny bardzo młode, że nie dogadałabym się czy coś... ale może to dobry pomysł na poszerzenie swoich znajomości? Może nie zawarcie przyjaźni ale jako miłe spędzenie wieczoru? ![]()
![]() |
#4212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4213 |
Raczkowanie
|
moze i racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relację po powrocie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
właśnie nie można tak !!! Ja znajduje sobie zajęcie. Posprzątaj, obejrzyj coś, ugotuj, zmuś się do robienia czegokolwiek. Najgorszej się człowiek dołuje jak myśli. Skasuj wszytskie wiadomości od niego aby broń Boże ich nie czytać. Na fb ustaw żeby nie było go w aktualnościach, na czacie dodaj go do wykluczeń. Zrób wszystko aby było go jak najmniej wokół ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
A ja zerwałam w totalnej złości z chłopakiem a teraz on nie chce do mnie wrócić. Jestem załamana i wściekła na siebie, że takim błędem zniszczyłam wszystko na czym mi zależało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4222 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Pogubiona, trzymam kciuki i czekam na relacje, ze SZCZEGÓŁAMi
![]() ![]()
#4226 |
Zadomowienie
|
Tylko ta praca...:-(((
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Wszystko, na co nie miałam totalnie ochoty isć zawsze było sukcesem.
![]() Dziewczyny, coś Wam wyznam. Obżarłam się żelkami to mogę. Zostało mi 20 dni do mojej randki i ja jestem przekonana, pewna (aczkolwiek napiszę tu, by potwierdzić), że ten facet okaże się mą wielką życiową miłość. Jestem tępo, trzynastoletnio wręcz, irracjonalnie pewna, że to się tak skończy. Z nikim tak nie rozmawiałam, nigdy. Włączając w to przyjaciół. Filozofia, religia, polityka - mamy identyczne wartości, oboje uwielbiamy dyskusje, jak z nim rozmawiam to kwitnę. Idę ulicą i jak tylko o nim pomyślę, to chce mi się szczerzyć. Nigdy nie sądziłam, że taki mężczyzna w ogóle istnieje. Nigdy nie sądziłam, że mogę poznać kogoś, kto ma wartości tak zbliżone do moich. I po prostu czuję, że tak miało być.
![]() |
#4228 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Tyene! Aż przechodzą mnie przyjemne mrówki, gdy Cię czytam
![]() Cytat:
Jak będzie chciał, to sam się odezwie, Twoje przypominanie o sobie tego nie przyspieszy. Cytat:
![]() Początki są ciężkie, w tym czasie zwykle się wegetuje, chudnie, szaleje, poniża, ale potem jest już tylko lepiej ![]() Motywowanie się tym, że coś się eksowi pokaże i udowodni, nie wychodzi na złe, bo coś się wtedy konstruktywnego robi ze sobą, a to procentuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Niech się odzywa pierwszy, możesz sugerować spotkanie, ale delikatnie, tak aby myślał, że sam na to wpadł ![]() Moim zdaniem po rozstaniu trzeba jakiś czas pożyć bez siebie, a spotkania i kontakty tylko pogarszają sytuację. Dobrze jest przypomnieć o sobie w najmniej oczekiwanym momencie - spotkać się przypadkiem na ulicy, zagaić w jakiejś (ważnej) sprawie. Póki jesteś dla niego codziennością, to każda inna będzie bardziej tajemnicza i pociągająca, bo Ciebie już zna i ma na wyciągnięcie ręki. My, kobiety różnimy się trochę od facetów, w nich jest z natury więcej z łowcy, więc podawanie mu siebie na talerzu spowoduje, że zje potrawę, ale nie wywoła w nim apetytu na częstsze spożywanie. Co napisał? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak psuje się w domu i w pracy, to rzutuje na związek ![]() Różne są wątki, różne półki wiekowe i zainteresowania. Ja lubię spotykać się z osobami jak najbardziej różnymi ode mnie. To mnie inspiruje.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-01-06 o 13:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.