Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 10:38   #931
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Agni wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia . Ciesze sie, ze tak milo spedziliscie ten dzien.

Agawoo projekt mamy standardowy, a kupowalismy przez to biuro, bo wlascicielka jest tesciowa naszego kierownika budowy. Ale teraz widze, ze on chcial jej tylko klientow nastreczyc. Projekt mial byc tanszy, a kobieta wziela od nas identyczna cene jak na stronie internetowiej, wiec rownie dobrze moglismy sami go zamowic. Ona zalatwia nam reszte pozwolen, a nam chodzi tez o czas, dlatego juz to tak zostawilismy. Biuro miesci sie kolo sadu. W jakich godzinach pracujesz, moze wpadniesz z Amelka do mnie ktoregos dnia?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:41   #932
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. o f.uck. Więc nie jestem. Odosobniona w Iranie z dzieckiem uuuuff

Już sie. Cieszę na Nasze spotkanie
1. Teraz stacjonujecie z Jasiem w Iranie?
2. A ja się trochę zaczynam bać patrząc na Twoje zamiary.
Stary 2013-01-06, 10:47   #933
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwale. Gadamy coś tam z Agatą i mówie muszę siusiu. Ta laci woła mnie choć, choć. No to ide, ta stoi przy ubikacji pokazuje palcem i mówi zdecydowanym tonem "sikaj"

Dobra jest!

Sara ostatnio dorwała sie do pudru i na leżąco pudrowała sobie zadek przez spodnie

Oglądaliśmy wczoraj ost. odcinek Misji Afganistan, ogląda to któraś z Was?
Cała seria nam sie podobała, ale na ostatni odcinek przegieli, M jak Miłośc i Trudne Sprawy w jednym

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:21   #934
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Teraz stacjonujecie z Jasiem w Iranie?
padłam ze śmiechu

Cytat:

dziewczyny zawstydzacie mnie. Mam do zrzucenia 20 kg tych co dostałam w prezencie próbując zajść w ciąże.
Pierwsze sukcesy już za mną (wrzuciłam na bloga nowe pomiary, juz nie bede tu śmiecić)
przeczytałam , nie zawstydzam,podziwiam
i zazdroszczę szans na wyjscie z domu i możliwość ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i włąśnie ja dlatego nie oglądam tych filmów. nawet po liście Schindlera mam lekkiego doła. choć rożnorodnośc ksiązek którą przeczytałam na temat holocaustu nie powinna robić już na mnie takiego wrazenia.
A potem w dzień nie przeżywasz tego, nie boisz się np. że jakiś robal ci wylezie ze ściany, albo, że jak zadzwoni telefon, a ty odbierzesz i ktoś powie: zginiesz za dwa dni?i inne tego rodzaju bzdury?bo ja tak miałam z mała japoneczką- był taki horror, że została ona upokorzona przez bandę Amerykanów i potem po kolei ich mordowała(jej duch oczywiście). miałam takiego schiza, że co widziałam małą Japonkę na ulicy to dostawałam gęsiej skórki
nie, nie przeżywam
jakoś dla mnie to "tylko" fabuła filmu choć gdzieś tam się zdarza ,że wyobraźnia płata figle :P

bry
u nas pobudka standardowo jak w ostatnie dni : 7:20
za to tfu tfu kolejna noc bez pobudek, od 20 do 7 , nie chwalę się

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-06 o 11:22
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:28   #935
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
TŻ bawi się z małym, a ja siadłam z nadzieją na napisanie choć kawałka pracy, ale wcześniej muszę nadrobić

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Po księdzu. Brak mi słów
Obgaduje sąsiadów i pary z wioski którzy żyją bez ślubu, mówi że na przyszły rok nie zajdzie do nich z kolędą. I teksty" tak między nami".

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dzisiaj nocka jak z bajki! Poszedł spać po 21 i wstał o 9 30 bez ani jednej pobudki

Ja nie reaguję, bo jak tylko mu cos powiem to rzuca jeszcze bardziej, a tak wyrzuci i zajmuje się czymś innym
Bunt jak nic

Nie, to nie chęć pokazania się. Tam u nich tak po prostu jest. Dla niej to całkiem normalna sytuacja. Ona nie zdaje sobie z tego sprawy, że tak nie powinno być. Ona poprostu dostosowała się do panujących tam zasad. Dała się zbałamucić.

1 - no to super a jak dzisiaj?
2 - u nas też bunt w pełni
3- chora, naprawdę chora sytuacja

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja się też z nią nie zgadzam. Usłyszałam to, gdy Mały miał juz ponad roczek. Mój tata też nie angażował się bardzo w opiekę nad nami, a bracia nie mają z tym najmniejszego problemu.
Ja wiem, że to mieszkanie tu w takich rzeczach nie pomaga. Nie mam pretensji, ani żalu do męża, że nie zmienia pieluch, nie usypia Małego, czy go nie kąpie. W miarę możliwości starałam się go namawiać na spacery z nami (sam niestety go nie brał), a teraz Patryk tak się wycwanił, że narobi wrzasku i nieraz tata zostaje "zmuszony" na wyjście
Nieraz usłyszałam od męża, że to jestem z trudnym charakterem, ale zastanawiam się, czy on sobie zdaje sprawę, że wiele kobiet na moim miejscu dawno już by stąd zwiało...
bardzo dobrze że Patryk zaczyna tatę szkolić, chyba tylko on da radę to zrobić tak żeby teściowa nie miała zbyt wiele do powiedzenia A TŻ naprawdę nie docenia tego co ma, mam nadzieję że wreszcie zacznie!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Byliśmy u teścia na imieninach. Było miło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma
I oczywiście w szoku byli, że "jak to, już wychodzicie, nie zjecie?"

naprawdę, nie wierzę że nic do nich nie dociera Mam wrażenie że specjalnie to robią.
Jak zdrówko?

Cytat:
Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna). Pobudka o 7.20
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego ) i idą kolejne

Cytat:
Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia
Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni
Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach
Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach
Wstępuje w niego dzika i głodna bestia
I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie:
DA CIACIO DAA
Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by ńie przeszło.

Koniec końcem wyżebrał herbatnika-

Cytat:
To i ja sie pochwale. Gadamy coś tam z Agatą i mówie muszę siusiu. Ta laci woła mnie choć, choć. No to ide, ta stoi przy ubikacji pokazuje palcem i mówi zdecydowanym tonem "sikaj"
świetna jest
Cytat:
o f.uck. Więc nie jestem. Odosobniona w Iranie z dzieckiem uuuuff
a co robisz z dzieckiem aż w Iranie?
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
o nie nie nie to ja nie oglądam.
Własnie nadrabiamy Misje Afganistan-dzis ostatni odcinek.
Ja oglądam ale nie mam C+ więc z poślizgiem z neta Tyle że z TŻem to oglądanie tak wygląda, że wyszukujemy wszystkie błędy i przekłamania w filmie

A wyjścia do wc u nas też w towarzystwie Adasia, czy ja, czy TŻ, sami nie możemy iść Nauczył się sam drzwi otwierać, więc po prostu sobie wchodzi i przygląda z zainteresowaniem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:30   #936
agawoo
Zakorzenienie

DaKaro,bardzo chętnie,Ale najprędzej to w weekend,bo pracuje niby do 16:15,Ale nie zawsze tak kończę a jeszcze godzinę wracam...
Co do biura - tak to jest ze znajomymi.My tez mamy właśnie znajomych brata tzta i chcemy właśnie ich jednak uniknąć.dlatego pytałam.

Jesteśmy z tztem na izbie przyjęć,wczoraj był na piłce i wrócił z opuchnietym palcem u nogi i krwiakiem. Pewnie stluczenie,Ale wolę sprawdzić. I czekamy w kolejce ,bo tu dzisiaj mało personelu a pacjentów wręcz przeciwnie...jeszcze przed chwilą jakąś babke tu cucili bo ciężko przeziebiona, a u nas juz swinska grypa panuje..nienawidzę szpitali

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:45   #937
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

helloł niedzielnie

Brumku jak zdrówko? mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej?
czytałam nie raz o Twoich teściach i ich poczęstunkach śmiesznie troszkę

Dziubku mi też czerwona i sucha broda kojarzy się z ząbkowaniem i ślinieniem. może to tylko to? oby!

Patik niezłego macie księdza....

DaKaro mi dziewczyny w kuchni przy gotowaniu by nie przeszkadzały gdybym tylko większą kuchnię miała.
a naprawdę mam taką klitkę, że jak ktoś siądzie przy stole na taborecie to już problem żeby przejść prze kuchnię więc jak mi się tam jeszcze dziewczyny ze swoimi zabawkami zwalą to już całkiem nie ma się gdzie ruszyć i rozłożyć z grubszą robotą :/
no, ale wczoraj zaszalałam i pierogow trochę nalepiłam

Natka rajuśku, ale noc miałaś wypasioną pod względem spania! ja to nie pamiętam kiedy przespałam noc bez pobudek :/

DDewik 100 lat dla Twojej mamy

Kajool współczuję złego samopoczucia. siedzenie w domu może dobijać zwłaszcza dodając do tego złe samopoczucie :/
trzymam kciuki żeby wszystko wspaniale się ułożyło!

Marzena super, że Hania odzwyczaja się od nocnego picia.

smoczka na szczęście u nas już nie ma.
pożegnałyśmy go jak Ala miała 15 m-cy. chciałam jej jeszcze butelkę z mlekiem na niekapek zamienić, ale póki co nie wychodzi. herbatę normalnie pije z niekapka a mleko musi być z butli i tyle. z drugiej strony wolę nie kombinować za bardzo bo ona na Nutramigenie i je go tylko rano i wieczorem (kaszek nie lubi) i boję się, że jak prezekombinuję to się w ogóle od mleka odwróci a jednak skoro innego nabiału nie jada to niech je tak jak lubi

Pieleszko gratuluję ząbka

Telik Jasio w piekarni powalił mnie na kolana mały cwaniak

Scio ależ Ci dyktatorka rośnie

Agni cieszę się, że ślub udany i wszystko tak super wyszło

co do pudrowania to Ala ostatnio dorwała balsam do ciała (butelka z pompką) i wysmarowała dywan w pokoju. no bardzo byłam z tego faktuy zadowolona :/ ale moja wina bo zostawiłam balsam w zasięgu jej rąk. Hania w życiu by na taki pomysł nie wpadła a ja się zapominam, że Ala to jednak ma czasami różne pomysły

Agawoo oby mężowi nic poważnego nie było z tą nogą.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:54   #938
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

Dziubku mi też czerwona i sucha broda kojarzy się z ząbkowaniem i ślinieniem. może to tylko to? oby!

DaKaro mi dziewczyny w kuchni przy gotowaniu by nie przeszkadzały gdybym tylko większą kuchnię miała.
a naprawdę mam taką klitkę, że jak ktoś siądzie przy stole na taborecie to już problem żeby przejść prze kuchnię więc jak mi się tam jeszcze dziewczyny ze swoimi zabawkami zwalą to już całkiem nie ma się gdzie ruszyć i rozłożyć z grubszą robotą :/
no, ale wczoraj zaszalałam i pierogow trochę nalepiłam
no zęby wykluczone bo już 16 w paszczy jest a do 5 trochę czasu zostało

a co do kuchni to nie taka klitka skoro się stół zmieści
w mojej na stół nie ma miejsca
Stary 2013-01-06, 11:56   #939
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku u nas też czerwona broda, ale trójki górne ciągle rosną.
A sprawdź czy 5 nie idą. Bo u mnie na żonkach córce jednej (czerwcowe albo majowe dziecko) już wchodzą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:58   #940
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
DaKaro,bardzo chętnie,Ale najprędzej to w weekend,bo pracuje niby do 16:15,Ale nie zawsze tak kończę a jeszcze godzinę wracam...
Co do biura - tak to jest ze znajomymi.My tez mamy właśnie znajomych brata tzta i chcemy właśnie ich jednak uniknąć.dlatego pytałam.

Jesteśmy z tztem na izbie przyjęć,wczoraj był na piłce i wrócił z opuchnietym palcem u nogi i krwiakiem. Pewnie stluczenie,Ale wolę sprawdzić. I czekamy w kolejce ,bo tu dzisiaj mało personelu a pacjentów wręcz przeciwnie...jeszcze przed chwilą jakąś babke tu cucili bo ciężko przeziebiona, a u nas juz swinska grypa panuje..nienawidzę szpitali
Dokładnie, lepiej z obcymi się dogadywać niż ze znajomymi.

Oby palec TŻta był tylko stłuczony.

Malwinka
Stary 2013-01-06, 12:10   #941
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku u nas też czerwona broda, ale trójki górne ciągle rosną.
A sprawdź czy 5 nie idą. Bo u mnie na żonkach córce jednej (czerwcowe albo majowe dziecko) już wchodzą
no nie mów , tak szybko???
ja wiem ,że on wcześnie wyskoczył z pierwszymi ząbkami ale żeby też tak szybko skończył
na razie nic nie wypatrzyłam w buzi (korzystam tylko jak się chichra bo inaczej nie ma opcji ) ale pewnie przy takich dużych ząbkach to będzie dłuższy proces
no nic poczekamy, zobaczymy
Stary 2013-01-06, 12:10   #942
SweetAngel1984
Zadomowienie

noi stało się Tż wyjechał do Niemiec.....zosatliśmy sami zIgorem do świąt Wielkanocnych......ale damy rade prawda????

ja nie moge ile fasolek sie namnozylo przez te kilka mesiecy mojej nieobecnosci......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:11   #943
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no zęby wykluczone bo już 16 w paszczy jest a do 5 trochę czasu zostało

a co do kuchni to nie taka klitka skoro się stół zmieści
w mojej na stół nie ma miejsca

moja kuchnia wygląda tak:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=140518
także no stół jest, ale dostępu dookoła to nie ma
tutaj to jeszcze bez firanki było zdjęcie robione bo zaraz po remoncie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-06, 12:41   #944
patik87
Zakorzenienie

Iwa chyba źle wstawiłaś linka do klików? bo jak klikam to otwiera mi sie strona startowa wizazu?
Kuchnia mała ale ładna, moja krótsza a szersza,ale też bez szaleństw.

Carmela nie oglądam tej misji. wczoraj oglądaliśmy horror "patologia." Ktoś widział? taki z rodzaju medycznych.

Jeszcze w temacie smoczków. Ja przegapiłam właściwy moment, w wakacje powinnam już wyrzucić smoka bo nie była do niego tak przywiązana. Ale z własnej wygody i lenistwa odłożyłam ten moment na później, i teraz w dzień czasami sara podchodzi do komody i pokazuje na smoczek żeby jej dać. Tak to tylko na noc i do spania, ale to jedno z moich postanowień noworocznych aby zrobić pa pa smoczkowi na zawsze.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2013-01-06 o 12:44
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:43   #945
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
moja kuchnia wygląda tak:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=140518
także no stół jest, ale dostępu dookoła to nie ma
tutaj to jeszcze bez firanki było zdjęcie robione bo zaraz po remoncie
kuchnia piękna
fakt mała, bo wąska ale super ,że miejsce do siedzenia jest
moja poniżej i na stół nie ma szans
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00057.jpg (72,0 KB, 68 załadowań)
Stary 2013-01-06, 13:06   #946
patik87
Zakorzenienie

Dziubek mamy podobne meble, taki sam kolor i uchwyty.
Ja lubię oglądać wnętrza, pokazujcie swoje kuchnie

Agawoo siet. Pewnie nadwyręzył albo mocno potłuczony.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2013-01-06 o 13:10
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:36   #947
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek mamy podobne meble, taki sam kolor i uchwyty.
Ja lubię oglądać wnętrza, pokazujcie swoje kuchnie

czyli u Ciebie w kuchni czułabym się jak u siebie

to zdjęcie jeszcze przed przeprowadzką było , dawne czasy...
teraz z chęcią bym zamieniła mieszkanie :P

Agawoo i jak ?? dostaliście sie juz do lekarza ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-06 o 13:37
Stary 2013-01-06, 13:42   #948
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny a na jakiego niekapka zamienić butelkę?
My juz bardzo dawno odsmoczkowani.Młody bardzo lubił smoka.Ost byli znajomi z 9 mies córą i B z jej smokiem paradował podprowadził nawet nie wiem kiedy Teraz chce się zabrać za butelkę później za pieluchy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:46   #949
marzena_S
Zadomowienie

Agni, wszystkiego najlepszego na nowe drodze życia! Fajnie, że imprezka Wam się udała.

Pieleszko, gratuluję nowego białego potwora. Teraz pewnie będą szły hurtowo. Jak Hania to znosi?

DDewik, sto lat dla mamy! Jaki telefon dla niej wybraliście? Też mamy taki prezent w planie, bo mama ciągle narzeka na swój telefon dotykowy. Tylko nie wiem co by się sprawdziło.

Iwa, też mamy kuchnię "wagon", wymiarowo chyba identyczna jak Twoja. Fajnie rozwiązaliście jej ustawienie. Te limonki na ścianie to tapeta? My z racji starego budownictwa mamy wysoko okno i pod nim stoi lodówka, a teraz żałujemy, że nie ustawiliśmy jej tak jak Wy-zabiera światło. Zamiast zwykłego stołu mamy stół ścienny (coś w ten deseń http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80217524/) i dwa hokery, co daje trochę przestrzeni.

Agawoo
, biedny tż, oby to tylko stłuczenie , a nie złamanie.

U Nas noc już nie taka piękna jak poprzednia, do 1 budziła się jakieś 5 razy- płacz i histeria na widok butelki z nowym piciem. Prawie nic nie wypiła (wcześniej potrafiła ponad litr), więc jednak da się. Od 1 już bez pobudek aż do 7.50.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-01-06 o 13:48
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:18   #950
Natka_
Zakorzenienie

Hej

Cytat:

jeszcze nie, ale pewnie w najbliższym czasie sie pofatyguję
jedno co mi wszędzie mówią to to ,że katar może być spowodowany żłobkiem i kontaktem z mnóstwem zarazków
Mojej sąsiadki córka ma teraz 3 lata, jak miała niecały rok zapisali ja do żłobka i od tamtej pory miała cały czas katar. I dopiero po półtora roku jej minął. Więc coś w tym na pewno jest

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

A u nas chyba meczy mnie depresja zimowa i ogolnie przemeczenie. Nie moge nic jesc, bo zaraz mi niedobrze i chyba tutaj mdlosci sie nasilily, nie wiem czy to z tesknoty za krajem czy jak. Moj tz tez dziwny, brakuje mi jego wsparcia i rozmowy, mam wrazenie, ze sie w ogole nie cieszyy, z tego, ze jestem. Siedze prawie caly czas sama tylko z Szymula itak sobie mysle, ze to wszystko nie tak mialo byc, jeszcze fakt, ze tak szybko do pracy nie pojde, tez mnie doluje. Tak chociazbym sie jakos oderwala, moze poznala jakies kolezanki... No nic troche namarudzilam, sorrki
Wydaje mi się, że bardzo dużo w krótkim czasie się u Was pozmieniało i stąd ten Twój dół
Nam tutaj możesz się zawsze wygadać, a jak nie tu to w klubie

Cytat:
)

Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna). Pobudka o 7.20, pewnie spała by dłużej gdyby przemiły sąsiad nie zaczął napierdzielać wiertarą skoro świt.
za pierwszy krok!
Ja się za smoczka już też powoli zabieram

Cytat:

Byliśmy u teścia na imieninach. Było miło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma

Czy ją te kilka razy niczego jeszcze nie nauczyło?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego ) i idą kolejne

I powiedz, faktycznie jest tak że im później tym mniej boleśnie?

Cytat:
Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia
Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni
Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach
Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach
Wstępuje w niego dzika i głodna bestia
I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie:
DA CIACIO DAA
Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by ńie przeszło.

Koniec końcem wyżebrał herbatnika-

Wie chłopak jak sobie Panie uwinąć wokół paluszka

Cytat:
Iustyna

Niezłe aparatki z tych Waszych dziewczynek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:29   #951
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo oby mężowi nic poważnego nie było z tą nogą.
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Oby palec TŻta był tylko stłuczony.
Cytat:
Cytat:

Agawoo i jak ?? dostaliście sie juz do lekarza ??
Cytat:

Agawoo
, biedny tż, oby to tylko stłuczenie , a nie złamanie.
Dziewczynki, dziękuję
Jesteśmy już w domu, zjedliśmy obiad, czekamy na księdza (niestety chodzi proboszcz, już się szykuję na kazanie...) ....

A co do palca .. niestety złamany W dwóch miejscach, przezstawowo.
Niefajnie. Gipsu nie ma na szczęście, ale TZ uziemiony, może chodzić tylko po domu, w sztywnym bucie. Za tydzień kontrola u ortopedy i zobaczymy co dalej.
I to by było na tyle z chodzenia na piłkę (narzekałam ostatnio, że poszedł, pamiętacie? To mam ).

Co do kuchni - też mam klitkę. Coś podobnego do Iwy. Dwie osoby to już tłum.

Spadam obrus przygotować i kropidło.

Stary 2013-01-06, 14:35   #952
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
my po ślubie oficjalnym (w końcu). było sympatycznie. Emil rozrabiał w urzędzie stanu cywilnego, ale pan był mega cierpliwy i sam go zabawiał. potem zabraliśmy naszych gości do azjatyckiej restauracyjki (dim sum - dla dziewczyn z UK) polecam gorąco. mają menu dla dzieci zdrowe (ryż, kurczaczek i brokuły plus pokrojone w takie paski warzywa). no i oczywiście dla dorosłych super jedzenie. Emil rozrabiał też w restauracji, ale to dla tego, że był już przemęczony. Ogólnie bardzo miły wieczór i pomyśłeć, że to mogło byc już dawno temu i nie musiało byc wesela w Polsce.
Więc wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:

Cytat:

Oj, oby to tylko stłuczenie!

Cytat:
Dokładnie, lepiej z obcymi się dogadywać niż ze znajomymi.
Święte słowa

U nas dzisiaj nocka już nie taka kolorowa Domek obudził się o 24 i do 2 kręcił się i popłakiwał, ale po 2 jak zasnął to spał do 9.

Wczoraj byliśmy w kinie na bejbi blues. Gorszego filmu w życiu nie widziałam. Nie wytrzymaliśmy nawet do końca. Chyba dlatego, ze sami jesteśmy rodzicami NIE POLECAM.
Później tz zabrał mnie do restauracji na kolacje. Do omeczka przyjechali moi rodzice.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:52   #953
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Patik dzięki, te kliki to już stara historia i jakoś nawet zapomniałam usunąć podpis

Dziubek no rzeczywiście o miejscu o stole to możesz pomarzyć...

Blondynka z niekapkiem to pewnie od dziecka zależy.
Ali najbardziej Avent podpasował. ma też taki najzwyklejszy z TT, ale z kolei ja go nie lubię bo mi się ciężko otwiera i on w sumie nie jest niekapkiem tylko ma dziubek z dziurkami.
do mleka mamy butelkę zwykłą Canpola i kupiłam jej taką końcówkę z dziubkiem, ale Ali nie pasuje
ona pije mleko zagęszczone kleikiem więc też przez zwykły niekapek nie przeleci bo za gęste.
Hania z kolei jak była mała to tolerowała tylko niekapek z Lovi, ale tam była taka gumowa zatyczka od wewnątrz i jak mocniej Hania zassała to ta zatyczka do picia wpadała :/

Marzena te limonki na ścianie to fototapeta i można ją zmywać. zależało mi na czymś na ścianie przy stole bo tam dziewczyny jedzą więc dość często ściana zachlapana i ukićkana
nad hokerami się zastanawiałam, ale obawiałam się, że Hani nie będzie wygodnie bo ona nie lubi wysoko siedzieć - nawet na taborecie często siedzi tak, że nogą próbuje podłogi dotykać i właśnie mąż będzie jej podpórkę pod nogi robił.
Ala ma krzesełko drewniane w spadku po Hani i akurat super pasuje wysokością do tego stołu.

ah i u nas też dzisiaj pobudki
Ala nie spała od 3,20 do 4.30. jojcała i ręce do buzi pchała
w końcu dałam jej Ibum i spała do 8,40

Agawoo oj to jednak złamanie
nie fajnie, oby szybko się zrosło!

dziewczyny czy Wasze dzieci jedzą Sinlac?
kupiłam ostatnio Ali jak miała jelitówkę żeby dawać jej zamiast mleka do butelki, ale jej nie podeszło w ogóle.
kaszek łyżeczką ona nie lubi. macie jakiś pomysł jakby można to inaczej zużyć? szkoda mi oddawać (mogłabym bratowej męża dać bo ich syn to jada), ale jak młodej nie posmakuje no to trudno....tylko nie wiem co mogłabym z tym zrobić.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:55
Stary 2013-01-06, 14:55   #954
DaKaro
Zadomowienie

Agwoo o kurcze, to niewesolo . Oby powiklan zadnych nie bylo.

Natko kiedys pytalam, ale chyba gdzies umknelo: na jakim etapie budowy jestescie? Robicie cos przez zime? My juz sie nie mozemy doczekac, caly czas czytamy na temat realizacji domow. A Murator to moj ulubiony miesiecznik .

Malwinka
Stary 2013-01-06, 15:05   #955
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agwoo o kurcze, to niewesolo . Oby powiklan zadnych nie bylo.

Natko kiedys pytalam, ale chyba gdzies umknelo: na jakim etapie budowy jestescie? Robicie cos przez zime? My juz sie nie mozemy doczekac, caly czas czytamy na temat realizacji domow. A Murator to moj ulubiony miesiecznik .
Iwa,DaKaro

DaKaro,może wkleisz swój projekt? Tez lubię muratora,chociaż u nas do budowy jeszcze trochę...

Stary 2013-01-06, 15:07   #956
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
DaKaro,może wkleisz swój projekt? Tez lubię muratora,chociaż u nas do budowy jeszcze trochę...

o też bym chętnie projekt zobaczyła
my o budowie to marzymy, ale na razie to marzenia ściętych głów
póki co musimy jeszcze łazienkę i wc wyremontować i mieszkanie byłoby odremontowane
gdybyśmy chociaż mieli działkę....

http://www.galeriadomow.pl/projekty-...y-sadowej.html

http://www.galeriadomow.pl/projekty-...necznej-6.html

my się w takich domkach kochamy ;P

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-06 o 15:11
Stary 2013-01-06, 15:21   #957
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

my mamy kolędę w poniedziałek.... będę pewno sama, bo jest chyba od 15:30 a mąż konczy pracę i 17, akurat jest na miejscu... ale pewno nie zdąży z moim szczęściem... ja nie lubię.... nie mam potrzeby z nimi gadać, owszem mogę się pomodlić, ale w zeszłym roku był taki, który koniecznie chciał pogadać, a nie było o czym i cisza.... eh... jeszcze zawsze kurtkę zostawia, bo my pierwsi w klatce, więc potem trzeba go wpuścić znowu... nie lubię....
ja też nie lubię tych kolęd i też rok temu przyszedł taki ksiądz, który na siłę chciał gadać i dłuuugo siedzielismy cicho- głupio tak.
Cytat:
ale nam Ala chwilę grozy zaserwowała na koniec dnia.
no chyba nie zasnę dzisiaj dłuuugo.
wywróciła się. byłam w drugim pokoju a Fido z dziewczynami no i usłyszałam tylko 1 pisk i cisza.
coś mnie tknęło, zachodzę a tam Ala na rękach u Fida, buzia otwarta i oddechu złapać nie może.
wzięłam ją na ręce a ta zaczęła się przelewać i zrobiła się sina. myślałam, że na zawał zejdę. zaczęłam jej w buzię dmuchać, miała ją już na doł głową odwrócić, ale dmuchanie pomogło bo złapała oddech.
no ciśnienie to niezłe miałam....
poczytałam trochę i w sumie to oprócz tego dmuchania w buzię i nos to za wiele więcej nie wyczytałam. mam nadzieję, że to już się nie powtórzy chociaż ona ma tendencje do takich zachować bo jak kiedyś ze zjeżdżalni spadła to też tak miała tylko duużo szybciej oddech złapała.
Ojej i tak ma zawsze jak upadnie z tym bezdechem?
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
u nas identycznie...
jak mu mówię, zmień pieluchę albo nakarm, wykąp to wręcz pyta: a co Ty będziesz wtedy robiła? odpowiadam NIC, jedno wielkie NIC
ulubione pytanie mojego P.
Cytat:
Stronczek a kto go tam wie. Plotka głosi że słabośc ma do gimnazjalistek.
chore i obleśne
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziubek, a oglądałaś wczoraj film pt " Mgła" ???? Pół nocy nie mogłam spać
Ja oglądałam z P. koniec tragiczny
Cytat:
iło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma
Uwielbiam opowieści o twoich teściachŚmieszni sa i zarazem dziwni, ale zawsze mam się z czego pośmiać
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w kinie na bejbi blues. Gorszego filmu w życiu nie widziałam. Nie wytrzymaliśmy nawet do końca. Chyba dlatego, ze sami jesteśmy rodzicami NIE POLECAM.
Później tz zabrał mnie do restauracji na kolacje. Do omeczka przyjechali moi rodzice.
O widzisz, a ja się czaiłam na ten film, ale teraz napewno nie pójdę- ufam Ci że niewarto.
A z jakiej okazji byliście na kolacji?

Witam kochaniutkie
Ja dzisiaj sama z dzieciaczkami-P. w pracy, wiec troche nudno...
Julcia jeszcze kaszle, ale już raczej mniej, Mateusz na szczęście zdrowy jutro idziemy na bioderka pierwszy raz( cały proces bioderkowo- szczepieniowy przerobimy jeszcze raz)

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

Chociaż? To już połowa sukcesu my też marzymy o domku już o dłuugiego czasu.
Iwa, to Ty wklejałas zdjęcie swojej kuchni z tymi limonkami? To jest tapeta, naklejka?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:27   #958
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Iwa http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,9...o_dziecka.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:59   #959
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Iwa,DaKaro

Cytat:
o też bym chętnie projekt zobaczyła
my o budowie to marzymy, ale na razie to marzenia ściętych głów
póki co musimy jeszcze łazienkę i wc wyremontować i mieszkanie byłoby odremontowane

http://www.galeriadomow.pl/projekty-...y-sadowej.html

http://www.galeriadomow.pl/projekty-...necznej-6.html

my się w takich domkach kochamy ;P
Te projekty, które pokazałaś całkiem fajne. Fakt, sama działka to już dosyć kosztowna inwestycja, a co dopiero mówić o budowie domu.
A to nasz projekt: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html
Wprowadziliśmy kilka poprawek, między innymi drzwi w salonie będą wychodziły na ogród, z łazienki będzie wydzielona dodatkowa toaleta, z pokoju garderoba, trochę pozmieniane ścianki. Projektant powiedziała, że i tak nie dużo wnieśliśmy zmian . Mój kolega ma dom w stanie surowym zamkniętym i zrobił tyle poprawek, że wyszedł całkiem inny don niż w projekcie. Po tych poprawkach komin mu wyszedł w sypialni...

Malwinka
Stary 2013-01-06, 16:20   #960
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Oliweczko tak długo z tym bezdechem to był 1 raz właśnie...
to z limonkami to taka fototapeta zabezpieczona takim jakby lakierem i można to normalnie myć a nakleja się zwykłym klejem do tapet
póki co mam ją od wakacji więc ciężko powiedzieć ile to to wytrzyma
za ten kawałek na całej długości ściany który mamy płaciliśmy coś ok. 300zł bodajże
a no właśnie jakby działka była to już spory wydatek byśmy mieli za sobą a tu nawet tego nie ma więc dlatego te marzenia o domu to sfera marzeń....

Scio dziękuję za linka
podejrzę dokładnie wieczorem

DaKaro a nie obawiacie się, że łazienka będzie za mała po wydzieleniu drugiej toalety?
fajny domek na jakim etapie budowy teraz jesteście?

ale mi się dziewczyny na pierogi z borówkami rzuciły
Ala zjadła 4 i chciała jeszcze
Hania spałaszowała 4, ale końcówkę chciała już Ali oddać
tak to ja mogę gotować jak widzę, że jedzą aż im się uszy trzęsą

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości