Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 13:20   #2011
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mam dla was zdjęcie brzuszka Ja z natury jestem puszysta, więc wszyscy twierdzą, że taki brzuch miałam już wcześniej, ale ja wiem swoje
Dzisiaj 13tydzień 4 dzień
Puszysta?????
OK, nie mam pytań....

A brzuszek ekstra

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Widzę, że poruszacie sprawę becikowego. Nie ukrywam, że mi się nieco ciśnienie podniosło, jak się okazało, że mnie to ominie. Z tego co kojarzę, becikowe z założenia miało być takim miłym gestem ze strony państwa w kierunku osób, które decydują się na dziecko, a tymczasem okazuje się, że jak ktoś uczciwie pracuje, żeby zapewnić dziecku odpowiednie warunki, na ten miły gest nie zasługuje. Od podatku też nie będę mogła sobie nic odliczyć...
Ja się tym aż tak jeszcze nie interesowałam, ale widzę, że nas też ta przyjemność ominie. No tak, dwoje ludzi pracujących, więc chyba się nie zmieścimy w tych widełkach, ale już rachunków na mieszkanie i kredytów (również na mieszkanie) nikt nam z tych obliczeń nie odejmie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie mogę załączyć zdjecia to tak wam pokażę. Mój brzuch-nie brzuch wieczorem. NIE ŚMIAĆ SIĘ ZE STROJU! Najwygodniejszy dla mnie
10 t.c.
Ale jesteś szczuplutka Ładnie brzuszek widać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:36   #2012
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem niska, bo mam 156cm wzrostu. 2 lata temu osiągnęłam wagę 74kg, to możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam Ale powiedziałam wtedy dość i zaczęłam ćwiczyć. W ciągu roku schudłam 17 kg i tyle utrzymało mi się do ślubu. Teraz mam taki apetyt, że w ekspresowym tempie odzyskuję stracone kilogramy Dlatego też bardzo boję się ile przytyję w ciąży i jak to zrzucę Staram się jeść dużo owoców, ale i tak kg rosną

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Mela śliczny masz brzuszek

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

I na dodatek wczoraj po prysznicu zauważyłam, że na górze brzucha, prawie pod biustem, porobiły mi się pajączki Naczynka zaczynają mi pękać Muszę zainwestować w porządny balsam.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:42   #2013
Marionette18
Raczkowanie

[QUOTE=Margosia__;38462164]Trochę mnie to dziwi bo już nie ma rejonizacji szpitali w Polsce?

W Polsce nie ma, ale ja jestem w Danii

Cytat:
Napisane przez iwus87 Pokaż wiadomość
Witam
dołączam do Was w koncówce 9 tyg w środę idę na drugą wizytę mam nadzieję, że wszystko u dzidzi w porządku Ja czuję się bardzo dobrze czasami tylko mam wieczorne mdłości
Termin na 5.08 !!
Witam!!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wy tu narzekacie, a ja poszłam pod prysznic i wróciłam z mdłościami i przeokropnym bólem głowy, który potęguje mdłości Już od 3 dni boli mnie głowa wieczorami
Skad ja to znam.... Codziennie wieczorem bol glowy i Jeszcze wczoraj jakies sine pazokcie mi sie zrobily i totalnie nie mialam sily.

aaa, witam sie niedzielnie I gartuluje slicznych brzuszkow! Moj chyba za tlusty, zeby bylo tak ladnie widac

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-01-06 o 13:44
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:43   #2014
mela1234
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy, ale ja jestem po prostu chuda. 174 cm, 55 kg wagi. No 3 tyg temu schudłam do 54, ale myślę, że już wracam do normy.
Coś mi ochota na słodkie wróciła.
Zrobiłam karkówkę w czosnku uduszoną z kaszą gryczaną. No bajka, a jak pięknie pachnie w mieszkaniu
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:45   #2015
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dla was zdjęcie brzuszka Ja z natury jestem puszysta, więc wszyscy twierdzą, że taki brzuch miałam już wcześniej, ale ja wiem swoje
Dzisiaj 13tydzień 4 dzień
Ale fajny brzuszek
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie mogę załączyć zdjecia to tak wam pokażę. Mój brzuch-nie brzuch wieczorem. NIE ŚMIAĆ SIĘ ZE STROJU! Najwygodniejszy dla mnie
10 t.c.

Ale Ty chudzinka jesteś, ale brzuszek fajnie się rysuje

Cytat:
Dziewczyny jestem niska, bo mam 156cm wzrostu. 2 lata temu osiągnęłam wagę 74kg, to możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam Ale powiedziałam wtedy dość i zaczęłam ćwiczyć. W ciągu roku schudłam 17 kg i tyle utrzymało mi się do ślubu. Teraz mam taki apetyt, że w ekspresowym tempie odzyskuję stracone kilogramy Dlatego też bardzo boję się ile przytyję w ciąży i jak to zrzucę Staram się jeść dużo owoców, ale i tak kg rosną

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Mela śliczny masz brzuszek
Z tymi owocami to lepiej uważaj, bo są zdradliwe - mają bardzo dużo cukru. Wiadomo, trzeba jeść, ale najlepiej do godziny 15 je spożywać.

Dzień dobry - witam się ja i mój ból głowy
Po śniadaniu wybraliśmy się z TŻ do Tesco - chciałam kupić Apap Ice i jakieś tam drobne zakupy. No i jedziemy, a tu puchy pod Tesco ... i dopiero skapowaliśmy, że dziś święto Ale wycieczka niedzielna z mężem zaliczona

Wczoraj wieczorem miałam istną tragedię - ból głowy tak nisilł mi mdłości, że nie mogłam znieść zapachu swoich świeżo umytych włosów i nawet zapachu balsamu Nivea, który tolerowałam dotąd jako jedyny Było tak źle, że spałam z miską przy łóżku, ale na szczęście nic się nie wydarzyło Te bóle to normalna przypadłość ciąży?

Polecam do poczytania - dziewczyna zna się i analizuje składy kosmetyków dla kobiet w ciąży i dzieci:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html
Analizy te utwierdziły mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrą oliwkę i żel do mycia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:46   #2016
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
o kurcze to wsumie u mnie jest o wiele prosciej ja jestem zatrudniona na umowe o prace do chyba 1czerwca?ale musza mi przedluzyc do dnia porodu umowe czyli mniej wiecej do 25 lipca i wiem ze chyba z dniem urodzenia dziecka staje sie bezrobotna ... i wtedy ciekawa jestem czy i ile bede miala zasilku macierzynskiego ( nawet nie chodzi o kase bo to podobno tak samo jak na urlopie macierzynskim... tylko o czas ... ale chyba jest tylko 140 dni? gdzies tak czytalam...) musze sie tez dowidziec..
witam interesowalam sie tymi sprawami wiec z informacji jakie posiadam dostaniesz normalnie zasilek macierzynski ale bedzie wyplacal go zus, jezeli chodzi przez taki sam czas jak dalej byla bys zatrudniona czyli 20 tygodni- moje koleżanki mówią że dostawały więcej niż w czasie zwolnienia więc można powiedzieć że pensja. chodz słyszałam że coś ma wejsc ze bedzie mozna isc na rok zasiłku i dostawac 80% pensji ale niewiem czy dotyczy to umów które się skończyły w trakcie były przedłużone do dnia porodu
Stary 2013-01-06, 13:50   #2017
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
witam interesowalam sie tymi sprawami wiec z informacji jakie posiadam dostaniesz normalnie zasilek macierzynski ale bedzie wyplacal go zus, jezeli chodzi przez taki sam czas jak dalej byla bys zatrudniona czyli 20 tygodni- moje koleżanki mówią że dostawały więcej niż w czasie zwolnienia więc można powiedzieć że pensja. chodz słyszałam że coś ma wejsc ze bedzie mozna isc na rok zasiłku i dostawac 80% pensji ale niewiem czy dotyczy to umów które się skończyły w trakcie były przedłużone do dnia porodu
a czy mnie moglabys doradzic? ja jestem zatrudniona na umowe zastepstwo, dziewczyna przychodzi w marcu, ja rodze w lipcu, jestem juz na L4 bo mam ciaze zagrozona, czy dostane macierzynski?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:53   #2018
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Zaczynamy 5 miesiąc (mam nadzieję)
Gratulacje No to imprezka
Stary 2013-01-06, 13:58   #2019
Neni1984
Zakorzenienie

No właśnie - Margosia gratki
Stary 2013-01-06, 14:05   #2020
4mypassion
Raczkowanie

Neni1984 - a nie masz czasem za niskiego ciśnienia? ja mam b.niskie i muszę pić kawę ;/ taką delikatną ... jak nie wypije to nasilają mi się mdłość a głowa tak huczy jak nie wiem ...

My mamy jedno już łózeczko drewniane i najwyżej jeszcze jedno dokupimy i bd super Strasznie mi się one podobają

magdalennne - ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 20kg. przez komplikacje...;/. Miesiąc po porodzie schudłam jakieś 23 kg. ) W ciąży miałam straszny apetyt ;] ale gdyby sam apetyt nie było by źle z wagą ;]
PS: Piękny brzuszek !)

Margosia__ Gratuluję !

mela1234 - chudzinko!masz cudowny brzuszek taki malutki ))

Edytowane przez 4mypassion
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:12
4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:07   #2021
Neni1984
Zakorzenienie

Mam właśnie bardzo niskie, ale nie przypomninam sobie żebym miewała z tego powodu bóle głowy
Stary 2013-01-06, 14:14   #2022
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja juz głupieje z tym obliczanie tc. I doszłam do tego że:
wg usg mamy 13tc i 6dzień
a wg Om 15tc ,a znowu suwaczek pokazuje mi 14tc i 4 dni po wpisaniu Om.

Ale chyba bd sie sugerowac Usg.....

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:21
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:15   #2023
4mypassion
Raczkowanie

taki tam artykulik :
,,Nawet jeśli twoje ciśnienie dotychczas było idealne, w ciąży może ono być dużo niższe. Dzieje się tak, ponieważ rozwijające się dziecko oraz powiększające się łożysko i macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek czego krew krąży nieco wolniej.

Około 7. miesiąca zazwyczaj ciśnienie wraca do normy. Objawy niskiego ciśnienia, zwłaszcza w początkowym okresie łatwo przeoczyć, gdyż osłabienie, senność,bóle głowy, kłopoty z koncentracją czy ciągłe zmęczenie, mylnie brane są za typowo ciążowe przypadłości. Przy niskim ciśnieniu zaleca się picie 2 - 3 litrów płynów dziennie, unikanie obfitych posiłków, ruch na świeżym powietrzu, wysypianie się. Pomaga też zielona herbata i od czasu do czasu mała filiżanka czarnej kawy.''

Edytowane przez 4mypassion
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:17
4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:41   #2024
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4mypassion Pokaż wiadomość
taki tam artykulik :
,,Nawet jeśli twoje ciśnienie dotychczas było idealne, w ciąży może ono być dużo niższe. Dzieje się tak, ponieważ rozwijające się dziecko oraz powiększające się łożysko i macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek czego krew krąży nieco wolniej.

Około 7. miesiąca zazwyczaj ciśnienie wraca do normy. Objawy niskiego ciśnienia, zwłaszcza w początkowym okresie łatwo przeoczyć, gdyż osłabienie, senność,bóle głowy, kłopoty z koncentracją czy ciągłe zmęczenie, mylnie brane są za typowo ciążowe przypadłości. Przy niskim ciśnieniu zaleca się picie 2 - 3 litrów płynów dziennie, unikanie obfitych posiłków, ruch na świeżym powietrzu, wysypianie się. Pomaga też zielona herbata i od czasu do czasu mała filiżanka czarnej kawy.''
Dzięki! Postaram się stosować

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja juz głupieje z tym obliczanie tc. I doszłam do tego że:
wg usg mamy 13tc i 6dzień
a wg Om 15tc ,a znowu suwaczek pokazuje mi 14tc i 4 dni po wpisaniu Om.

Ale chyba bd sie sugerowac Usg.....
Dobrze suwaczek Ci pokazuje, bo 14t4d to już 15 tydzień. 14 tygodni skończyłaś i 4-ty dzień 15-tego tygodnia Ci leci

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Kupiłam właśnie na rozstępy:
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...921155859.html
Mam nadzieję, że będzie mało pachniał

Zauważyłyście zmiany w swojej skórze? Moja jest tak gładka i jedwabista, że aż sama się dotykam! To na ciele ... Bo skóra na buzi też zrobiła się delikatna i bardzo wrażliwa - mam jakieś plamki czerwone, jakby podrażnienia, a do tego wysypuje mnie ciągle
Stary 2013-01-06, 14:51   #2025
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Dobrze suwaczek Ci pokazuje, bo 14t4d to już 15 tydzień. 14 tygodni skończyłaś i 4-ty dzień 15-tego tygodnia Ci leci

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Zauważyłyście zmiany w swojej skórze? Moja jest tak gładka i jedwabista, że aż sama się dotykam! To na ciele ... Bo skóra na buzi też zrobiła się delikatna i bardzo wrażliwa - mam jakieś plamki czerwone, jakby podrażnienia, a do tego wysypuje mnie ciągle
Czyli wg usg leci 14 tydzien bo jestem w 13tc i 6 dniu

Ja tez mam gładziutka skórę az miło ją dotykac Uzywam jak na razie tylko oliwki dla dzieci z Ziołoleku ,,Linuś".Twarz ujdzie w tłumie.Ale za to mam wysypane ramiona (
Stary 2013-01-06, 14:55   #2026
Neni1984
Zakorzenienie

Dokładnie, a już nawet się kończy i zaraz zacznie się 15 tydzień
Stary 2013-01-06, 15:02   #2027
Rockyyy
Zakorzenienie

Wogóle odkąd jestem w ciąży i liczę sobie te tc to czas mi szyyybko leci Niedawno był początek grudnia,moje pierwsze usg a tu juz 15tc
Stary 2013-01-06, 15:09   #2028
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a to pozniej o ten zasilek sklada sie papiery jakies w zusie czy gdzie?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wogóle odkąd jestem w ciąży i liczę sobie te tc to czas mi szyyybko leci Niedawno był początek grudnia,moje pierwsze usg a tu juz 15tc
wlaanie leci czas i dobrze hehe zaniedlugo pierwsze kopniaki i wogole ulala poznawanie plci:P

ale zaczelo sypac sniegiem u mnie..juz jest bialo:P fajnie:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:13   #2029
Rockyyy
Zakorzenienie

U mnie zaczął padać.A rano jadąc do kościoła wpadłam w poślizg bo na drodze lodowisko było.Na dodatek musiałam wołać Tż-a do skrobania szyb bo sama nie dałam rady tak były oblodzone i trzeba było męskiej silnej ręki do drapaczki
Stary 2013-01-06, 15:16   #2030
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

oj mi też leci... coraz szybciej tak powiem... za dwa tygodnie wizyta u ginka...

dziewczyny, w pon idę na echo spoczynkowe... bo co jakis czas kluje mnie serce i tak też bylo przed ciążą.. czy jest szansa aby uslyszec tez serduszko maluszka? wizytę u ginka mam za dwa tygodnie, a za 1,5 lece do berlina na 3 dni, poza tym ostatnio u ginka bylam przed swietami i nie mial zadnych przeciwskazan, ale wiadomo, jak uslysze serduszko to mi lzej bedzie))

a propo's wycieczek to II trymestr mam zamiar wlasnie wykorzystac na wyjazdy... w lutym w koncu Londyn na kilka dni i moze jeszcze w styczniu Finlandia na weekend. Wszystko oczywiscie moze sie zmienic w zaleznosci od tego jak bede sie czula...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:19   #2031
Marionette18
Raczkowanie

Neni1984 uzywam zelu pod prysznic elancyl i pachnie bardzo mocno jak dla mnie...
Stary 2013-01-06, 15:21   #2032
Rockyyy
Zakorzenienie

elaine-blath-fajnie,wycieczkowa z Ciebie kobitka My wybieramy sie na majówkę nad Bałtyk <3 na parę dni No i mam zamiar przed porodem odwiedzic parę razy mój kochany Śląsk

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-06 o 15:22
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:22   #2033
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Neni1984 uzywam zelu pod prysznic elancyl i pachnie bardzo mocno jak dla mnie...
Aha. No nic, już kupiłam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-01-06 o 15:29
Stary 2013-01-06, 15:24   #2034
Marionette18
Raczkowanie

ohhh uwilbiam wycieczki... My mamy nadzieje, ze w uda nam sie pojechac w Tatry w okolicach maja. Niestety w ubieglym roku nie wypalilo i musielismy zadowolic sie spa w puszczy kampinoskiej
Stary 2013-01-06, 15:26   #2035
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

czy dobrze wyczytywałam, laska analizuje Mustelle, o ktorej pisałyście i na czerwono zaznacza że ma toksyczny składnik ??(!!)

Rocky: staram sie jak mogę, staram sie też Polskę zjechać jak najwięcej, bo mamy wiele niesamowitych miejsc, o ktorych czasami nie wiemy.. a co do Bałtyku, moja mam wynajmuje pokoje przy samym Łebie, własciwie to juz Łeba - muszę obiektywnie powiedzieć, że na wypoczynek (a nie imprezowanie) to świetne miejsce.. jak będziesz chciala to moge na priv podeslac linka to sobie obejrzysz

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:31   #2036
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja najchetniej teraz pojechałabym w Tatry pospacerowac po białych dolinach <3<3<3

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Rocky: staram sie jak mogę, staram sie też Polskę zjechać jak najwięcej, bo mamy wiele niesamowitych miejsc, o ktorych czasami nie wiemy.. a co do Bałtyku, moja mam wynajmuje pokoje przy samym Łebie, własciwie to juz Łeba - muszę obiektywnie powiedzieć, że na wypoczynek (a nie imprezowanie) to świetne miejsce.. jak będziesz chciala to moge na priv podeslac linka to sobie obejrzysz
Podeślij,juz by trzeba bylo zacząć się rozglądac za miejscem i niedługo cos rezerwowac bo majówka to szaleństwo
Zgadzam się-w tylu miejscach Polski jeszcze nie byłam i o tylu nie mam pojęcia.......
Stary 2013-01-06, 15:33   #2037
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
czy dobrze wyczytywałam, laska analizuje Mustelle, o ktorej pisałyście i na czerwono zaznacza że ma toksyczny składnik ??(!!)
Dokładnie tak samo zrozumiałam. Nie wiem, czy w to wierzyć czy nie Być może jest tego składnika ociupina, która nie jest w stanie zaszkodzić
Stary 2013-01-06, 15:36   #2038
Marionette18
Raczkowanie

no ja z moim nie wyobrazam sobie teraz zadnego wyjazdu
Stary 2013-01-06, 15:41   #2039
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
no ja z moim nie wyobrazam sobie teraz zadnego wyjazdu
Kiedyś Ci miną
Stary 2013-01-06, 15:47   #2040
Marionette18
Raczkowanie

Czekam na ten dzien z utesknieniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości