|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
dziekiza odpoweidzi w sprawie łóżeczka
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. Obiadkami też wybrzydza. Ona chyba najlepiej to by nic nie jadła.
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx jest o tyle wygodna, że nie trzeba jej gotować, tylko rozpuścić w przegotowanej wodzie (najlepiej ciepłej, wtedy lepiej się zagęszcza). Ilość przez pierwsze dwa miesiące to jedna płaska łyżka stołowa kaszki rozrobiona w wodzie (ja daję wody na oko, tak, żeby kaszka była w miarę gęsta bo taką Luśka woli). Po pierwszych dwóch miesiącach zwiększa się dawkę do chyba dwóch łyżek stołowych (to wymaga weryfikacji, bo nie jestem pewna). Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała się czuje super. Niebo, a ziemia w porównaniu z tym co było dwa dni temu. Owszem ma jeszcze niewielki katarek i dzisiaj ze dwa razy zakaszlała, ale jest już dużo dużo lepiej. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Teraz leży, patrzy w lampę i robi pszczółki ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie, przynajmniej tak czytałam ostatnio, że też trwa 4 i stopniowo się zwiększa. Zresztą ja tak czy inaczej wolę zrobić dłuższą tę ekspozycję, nawet jakby można było po 2 miesiącach zakończyć, to ja i tak zakończę po 4
|
#4567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A liczysz te pobudki od zaśnięcia malucha, czy Waszego? Wczoraj się Was naczytałam, ale nie zdążyłam nic odpisać, bo już trzeba było iść spać. A dziś już nie bardzo pamiętam, co chciałam napisać .Ja też jeszcze nie miałam @ i oby było, jak po starszej. Niektóre z Was już nieźle roszerzają dietę. My narazie podajemy proste obiadki. Mięska też jeszcze nie było. I nie dopajam niczym. Zjada chętnie pół słoiczka obiadku, po jakimś czasie dostaje do popicia mleko (cycek), ale nie wypija zbyt dużo. Od 3-go jestem bezrobotna, ech. Mam jeszcze pracę dodatkową, ale jakoś mało czasu mam na nią, chęci też takie sobie... Dep i Alexandra, myślałam o kocie ze schroniska, ale teraz jak jest dwójka dzieci, to trochę boję się takiego kota wziąć. Nie zna się pochodzenia, nie wiadomo, jaki temperament mieli rodzice itd. Kot z hodowli to jednak większe prawdopodobieństwo, że będzie spokojniejszy. Gdyby nie było dzieci, to pewnie przygarnęłabym takiego. Na naszym podwórku była kotka, piękna szara tygrysica. Umaszczenie miała po prostu cudne ). Pewna pani opiekuje się tymi kotami i chyba je wywiozła do weterynarza. Kotkę chyba też złapali, bo już jej nie widuję. To była dzika kotka, ale udało mi się raz ją pogłaskać .
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczka używaliśmy przez kilka dni, potem też go odrzuciła. Myślę, że teraz to juz nie ma sensu wprowadzać ani jednego ani drugiego. Swoją drogą, to wcześniej nie miałam pojęcia, że są dzieci które nie są w stanie zaakceptować butelki, smoczka. myślę, że u nas będzie podobnie |
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka, moja strasza córka po 18 m-ch kp nie chciała pić mm. Piła z niekapka herbatkę,wodę, soki, ale mm nie chciała wcale.
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu to samo, po nocy dwie kupki ładne, a teraz zrobiona przed chwilą zielona :/
|
#4573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że osłuchanie nie zaszkodzi. Oby było czysto ![]() Cytat:
Ręce pełne roboty.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślałam o ominięcu kubka niekapka, ale teraz sama nie wiem. Zobaczę jak pójdzie rozszerzanie i jak długo będzie dojadał po innym jedzonku z piersi. Mam doidy cup- to zobaczę jak pójdzie z tym. Cytat:
Bo jak te kupki pojawiły się po powrocie do glutenu po dłuższej przerwie- to niestety może być od niego i w tym wypadku nie ma znaczenia, że wcześniej tak nie było...Bo szczerze powiedziawszy, skoro nie rozszerzałaś diety to niby od czego. Doszłam do wniosku, że na zęby to trochę za regularnie jest.
|
||
|
|
|
#4575 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pumas- fajnie że wyjazd się udał, ja parę razy miałam narty na nogach, na razie opanowałam zjechanie z góry bez przewracania, skręcanie, ale jeżdżę asekuracyjne czyli pługiem ,a mój tż w ogóle nie umie uczyć![]() Karolina- dzięki za przepis
|
|||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Jakoś weny nie miałam na pisanie, bo co tu pisać, skoro moje dziecko nie płacze, śpi, dużo się bawi i śmieje, a do tego jest zdrowe Żyć nie umierać. Jutro zostaje z moją przyjaciółką cały dzień, mam nadzieję, że sobie poradzi...i, że mała nie da jej popalić ![]() Ahh i powiem wam, co u nas działa na przesypianie całej nocy, do 6 rano. Karmienie na śpiocha kaszką. Zrobiłam większą dziurę w butli, bo ten smoczek kaszkowy na razie się nie sprawdza i karmię ją dość gęstą kaszką na śpiocha. Dzięki temu się nie wybudza, a brzuszek pełny ![]() Po weekendzie będę chodzić na squasha i badmintona ! Już się nie mogę doczekać Potrzebuję konkretnego wycisku !
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostaje o różnych porach, raz koło południa, raz po południu, innym razem przed snem. I jak pisałam, raz nie dostała w ogóle, a ta kupa zielona była tak czy inaczej, w tym samym schemacie błagam, na glutenie świat się nie kończy i pisałam, że to akurat wykluczam
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy Ty na to znajdziesz czas?
|
||
|
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaPW zrobiłam dzisiaj indyka wg Twojego przepisu. Bajka
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
pumas co0 cie przekonało do canona 600d?
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
No to była kolejna kupa, tym razem piękna, musztardowa
|
#4584 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic nie chce pićGratulacje i za drugiego też Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) nie wiem dlaczego![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Referat wreszcie skończony - chyba ponad 3 godziny go przepisywałam. Od jutra zakuwanie... Mała byłą dziś pierwszy raz sama dwie godzinki u mojego chrzestnego Podobno była super grzeczna - fajnie![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym jest super. Bardzo stabilne. Łatwo je przemieszczać. No i umieszczony jest w nim normalny materac, który dokupiliśmy - jak do drewnianego łóżeczka.Piękna kupa ![]() Może producent podejmie się naprawy (pytanie za ile), a jak nie, to mój chrzestny twierdzi, że uda mu się zamówić odpowiednią część... Uff. Co do jedzenia, to Martynka też miała okres, że mniej jadła - po prostu minął. Chyba nie zawsze da się znaleźć przyczynę. |
||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie nie, teraz wieczorem troche marudzi...
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Luśka dzisiaj przebiła samą siebie, spała dwa razy, raz 15 min, drugi raz może pół h. Ale za to po kąpieli jak ją odłożyłam do łóżeczka to ledwo głowę położyła na materacu i już spała
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
...no bo u nas też w dzień ok, a w nocy co pół godziny pobudka i tak myślę, że chcę wierzyć, że to taki okres...
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym głównie metodą prób i błędów, ale do ulania (i drzemki) potrzebuje raczej herbatki, a do zaśnięcia wieczorem zdecydowanie mleka. Nie przypominam sobię żeby płakała z pragnienia, a o mleko potrafi się upomnieć dosyć głośno. Jak bolą ją dziąsła, to mleko wypuszcza, ale herbatki też nie chce, więc smaruję dziąsła i co jakiś czas podaję butlę z mlekiem, albo po prostu ją karmię. W końcu załapuje i na ogół po jedzeniu zasypia. |
|
|
|
|
#4590 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko gładkie, bez tej krowy, brązowe. Było rozkładane tylko raz (bo stoi na stałe) i jakbym miała oceniać pod względem wygody rozkładania to nie polecam,ciężkie do rozłożenia, mąz chciał je wyrzucić przez okno podczs tej czynności i skończyło się tak, że rozkładałam ja . Ten przewijak niepraktyczny strasznie. Jako rozłożone sprawuje się przyzwoicie. Ma kółeczka, które można zablokować, jest lekkie i stabilne. Materac dokupiłam taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150287/bo generalnie te w łóżeczkach turystycznych są łamane, cienkie szeleszczące, nie wyobrażam sobie, żeby spało się na nich wygodnie, a ten z ikei jest niedrogi i da się go zwinąc w rulon w razie podróży Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No włąśnie nie mam pojęcia dlaczego mały mniej je, zębów na razie ani widu ani słychu
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Pogoda nie dopisała, ledwo co wyszłam to zaczął padać śnieg. Teraz jesteśmy już w domu, a mała bawi się kulą. Znaczy chciałaby się bawić, ale nie umie przesunąć się do przodu. Jak zaczyna działać to odpycha się do tyłu czyli oddala się od kuli i się wkurza 
No i kula hula w oszałamiającej cenie.

za nami kolejna noc z dupy - 6 pobudek czyli jednak nie ma poprawy :/ wiem ile tylko dlatego że ostatnio każda zapisuje żeby wiedzieć czy już minęło co najmniej 2 h(tzn czy może być głodny)
.

Bo jak te kupki pojawiły się po powrocie do glutenu po dłuższej przerwie- to niestety może być od niego i w tym wypadku nie ma znaczenia, że wcześniej tak nie było...Bo szczerze powiedziawszy, skoro nie rozszerzałaś diety to niby od czego. Doszłam do wniosku, że na zęby to trochę za regularnie jest.

,a mój tż w ogóle nie umie uczyć
a przecież dostaje zagęszczane mleko non stop więc nie dostaje żadnych płynów